|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Hej
![]() Ja po kursie, fajnie było W czwartek kolejny i tu mam problem. Nie ma kto zostać z Fabim w tym czasie. Moja mama jest zajęta, TŻ w robocie, babcia powiedziała, że nie chce, bo ona się boi, babcia TŻ w pracy. Super...Fabi zaczyna pierdzieć buzią I siedział sam w leżaczku Do tego u mamy wyżłopił 120 ml mm (nie zdążyłam odciągnąć). W szoku jestem ![]() Cytować mi się nie chciało
|
|
|
|
#2462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=wvictoria;37213167]czesc dziewczzyny
![]() witam sie z dzecem na reku. u mnie nic nowego. oprocz tego, ze zawiezlsmy dzis krolisia do weterynarza gdze musi zostac do czwartku. niestety zowu problemy z zebami - przerastaja mu i bola go. trzeba je przyciac lub nawet wyrwac (w przyszlosc bedzie mial wyrwane wszystkie zeby). no zostanie tez wykastrowany. na poczatek chemcznie zeby sprawdzicc czy jest sens robic zabieg. powod kastracji - znaczy teren i obsukuje nam rozne rzeczy, a najchetniej sika na nasza posciel /QUOTE] Biedny króliczek Mój też musiał mieć przycinane zęby. Co tydzień góra dwa![]() pięknie! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zawsze przd karmieniem przewijam Leosia. Jeśli zdarzy mi się go przewinąć np godzinę po karmieniu i potem odłożyć do łóżeczka, a nie podawać butli, to jest bardzo zdziwiony i niezadowolony ![]() z ssaniem kciuka mamy podobny problem Za Chiny nie chce smoczka tylko kciuka ssie![]() Cytat:
|
|
#2463 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra, nic mu nie powiem
![]() A Ty korzystaj, że tz taki chętny Na szczęście ja mojego też nie muszę namawiać
|
|
|
|
#2464 | |
|
Zakorzenienie
|
Linka to zależy z tym ssaniem piąstek, często ssie je tak po prostu, ale jak nie chce złapać żadnej zabawki tylko pcha palce do buzi non stop i mocno je zasysa to znak, że pora na jedzenie
Cytat:
![]() nie no, Luśka smoczka to chętnie, ale jak jej wyleci (czasem wypluje sama) to w momencie kciuk do buzi i ssie :/
|
|
#2465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do rytuałów to kąpiel jest ok. 19.15, później jedzenie i sen. No i dzięki rytuałom Kuba sam zasypia Ja też się nakręcam jak czytam te artykuły. Na szczęście tz mnie stopuje bo chyba bym oszalała. Cytat:
dla Fabiego za pierdzenie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Od dziś albo od wczoraj zaczęła wkładać już także paluszki do buzi i nie oznacza to głodu. Cytat:
U nas z tym rytuałem, to chyba też słabo. Za to póki co zasnęła, a jeszcze nie ma 22 ![]() Oj Mam nadzieję, że się wyśpi i jutro będzie sobąDzięki! To za Was także ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Lepiej nie czytać. Poza tym ci lekarze, to też co jeden to OPINIA, a nie WIEDZA... Od 12 Mała dziś jest na mm... Mam nadzieję, że zaowocuje to spokojniejszą nocą - tzn. brakiem problemów z brzuszkiem albo chociaż złagodzeniem. Gdyby przyjmowała pierś, to bym karmiła, ale odciąganie i użeranie się, to nie dla mnie. Choć czuję takie ukłucie w środku z tego powodu. |
|||||
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis tylko odciagalam 2 razy rano po nocce i o 1, teraz bede odciagac przed spaniem, wiec ilosc odciagan zmniejszyla mi sie do w ciagu dnia 3 w nocy 0. |
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Blue jak myślisz dlaczego Twoja M. odrzuca pierś..?
|
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny w temacie ssania kciuka, niedawno Was o to pytałam i u nas problem ssania kciuka skończył się sam, wyrósł z tego
|
|
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A języki też mam w planie. Już w ciąży miałam się uczyć Czasem czuję wyrzuty sumienia, że wciąż mi się nie udaje...
|
|
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już mam wprawę. Po ostatnim wyrywaniu zębów przez 3 dni karmiłam Mariana gerberkami przez strzykawkę, co 2h. Jeszcze byłam wtedy w ciąży Wprawka przed karmieniem dziecka łyżeczką ![]() No właśnie ja zakończyłam kp i od dziś tylko mm. Mam dość tego dojenia się. Nie mam na to ochoty i strasznie mnie denerwuje. Stwierdziłam, że 2 miechy wystarczą. Poza tym jak dla mnie mm jest wygodniejsze - woda w termosie, tylko ją wlewam do butelki, dodaję mleka i mieszam. A z kp - odciąganie, później przygotowanie tego mleka (zwykle musiałam podgrzać bo było w lodówce) i później podanie... Cytat:
Polać jej
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że bałaś się chodzić po tych schodach. Mnie czeka wymiana okiem i nie wiem, ile przy tym będzie hałasu. Może będę musiała ściągnąć tż, żeby gdzieś z nią poszedł. Na te badania faktycznie masz daleko. Pewnie bardziej opłacałoby się iść prywatnie gdzieś bliżej. Róży zdarza się obudzić z takim płaczem, ale rzadko. Czasem dlatego, że po prostu się zsiusia, a czasem nie wiem dlaczego, ale jak ją pogłaszczę i zagadam, albo wezmę na ręce, to się uspokaja... o ile nie zdążyła zgłodnieć. Może coś jej się śni, ale krzyk jest taki, jakby coś ją strasznie zablało. Nagły wrzask zdarzył się też jak spadło na nią kilka kropel wody, ale to było dawno temu.---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- A brat? Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-23 o 23:27 |
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o odchudzaniu, ja chętnie pozbylabym się z 5 kg no i brzucha, który strasznie mnie wkurza
![]() Pumas super prezent Tz Ci sprawił
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym sie pozbyla 10 i brzucha i tylka i ud...
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się wygrzać w wannie, a tu się okazuje, że @ dostałam
Brzuch mi lekko ćmi, wcale się nie czuję jak na pierwszy dzień. Równiutko miesiąc od tego pierwszego po porodzie. |
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie czujesz? chodzi mi o przeziebienie |
|
|
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że ekspresowo schodzę z laktacją No właśnie muszę szybko zdecydować. Póki co zobaczę, czy brzuszek Małej wydobrzeje. Nie mam pojęcia
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odkad podaje hippa to nie wiem czy to to mleko czy magia 3 miesiaca ale odchodza gazy bez problemu normalnie siedzi i pierdzi. duzo pierdzi
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Róża czasem też woli rączki, niż smoczek, ale to chyba wynika ze swędzących dziąseł. Najczęściej zastępuję jej rączkę gryzaczkiem, ale ostatnio chyba swędzą ją od środka, a tam sięga tylko paluszkami. Zdarzyło jej się używać dwóch gryzaków, które do tej pory jej nie pomagały. |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po Dorotce po drugim @ wszystko wróciło do normy![]() Ja to chyba się starzeję, bo codziennie co innego mnie boli-jedno przestaje to drugie zaczyna Wczoraj mi jakieś syfy wyskoczyły na dolnej wardze-coś podobnego miałam wtedy w maju. Smaruję kremem nawilżającym i może to coś pomoże. Gardło mnie już prawie nie boli, w kościach nie łamie, a głowa raczej na kiepską pogodę boli (niestety jestem meteopatką ).Do Polski lecisz tylko z Amelką, czy z tż też? I na długo? |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wraca po 20 do domu (szkoła+praca) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Hania może to opryszczka? |
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dziąsełka pcha po prostu paluchy, wtedy widzę wyraźnie, że szoruje nimi po dziąsłach. Ale ssanie kciuka to całkiem co innego, ona go ssie ewidentnie zamiast smoczka
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

W czwartek kolejny i tu mam problem. Nie ma kto zostać z Fabim w tym czasie. Moja mama jest zajęta, TŻ w robocie, babcia powiedziała, że nie chce, bo ona się boi, babcia TŻ w pracy. Super...
Do tego u mamy wyżłopił 120 ml mm (nie zdążyłam odciągnąć). W szoku jestem

Mój też musiał mieć przycinane zęby. Co tydzień góra dwa

Za Chiny nie chce smoczka tylko kciuka ssie

Bo jak czytam takie artykuły to zaczynam się nakręcać

Po Dorotce po drugim @ wszystko wróciło do normy