|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
przeziębienie mnie bierze
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do tej metody jest jeszcze książka kucharska, czyżby tam pisali w którym miesiącu co się podaje? |
|||
|
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
Nie miałam ostatnio czasu na pisanie, bo dużo sie u nas dzieje. W poniedziałek wizyta u ortopedy badanie i skierowanie na usg bioderek, potem jazda na drugi koniec Wawy w korkach na usg (bo to mimo, że wszystko w ramach karty Medicover to usg dziecięce robią tylko w szpitalu na zadupiu) Na szczęście jest ok
![]() Natomiast dziś w końcu zamontowali mi balustradę na schody i kaloryfery- cały dzień wiercenia i kucia i plątania sie obcych facetów po domu. Marcinek sie bał tych hałasów aż się cały trząsł biedny, nosiłam go na rękach od 9 do 18. W ogóle ostatnio ciągle chciałby być na rękach w pozycji pionowej i żebym z nim chodziła po domu, wtedy jest cicho i rozgląda się ciekawie a jak siadam płacz.Nogi mi do dupy wchodzą od tych spacerów . Zaczął też inaczej płakać- jakiś taki przeraźliwy pisko-wrzask że aż bębenki w uszach pękają Często budzi się z takim płaczem nie wiem czemu . A jutro jedziemy do neurologa, kontrolnie bo się skręca za bardzo w prawo. Znów jazda 60 km w jedną stronę, bo neurolog na Tarchominie obłęd.Przy okazji podpytam, jak robicie z karmieniem kiedy jest taki wyjazdowy dzień? Przesuwacie godziny? Ja się staram nakarmić go przed wyjazdem, żeby mieć w drodze względny spokój, ale to zazwyczaj burzy harmonogram karmień
|
|
|
|
#2436 | |||
|
Zakorzenienie
|
a ja mam wrażenie, ze zaraz zniknę, ważę coraz mniej - teraz 54 kg czyli dokładnie tyle co przed ciążą
nie wiem dlaczego ![]() Cytat:
Cytat:
ja robię tak, ze podmieniam pierś na butle - wtedy weźmie kilka łyków i wypluwa ale to i tak coś myślę ze kilkanaście takich prób i się przekona, a jak nie to będzie dziecko bezbutelkowe i za 3 miesiące przejdziemy na niekapek ![]() Cytat:
u nas wzrost 60, główka 41 a waga tylko 5200 g z tym, ze Martynka jest tydzień młodsza od Poli fajnie! Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-23 o 20:25 |
|||
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
och, czyli naprawdę zabardzo filozofuję
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tz zrobil kolacje bo se chcial powciagac ze mna makarona
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymierzam się do zakupu
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
taaa gorzej jak nie wejde w nowa kurtek z kilka dni
wiec chcac nie chcac musze przystopowac bo skóre tez kupiłam s
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao coś czuję ze moja Martynka będzie wychowana bezbutelkowo i bezsmoczkowo
i to całkiem niechcący bo nie mam nic przeciwko butlom i smoczkom ale mała ma....
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-10-23 o 20:31 |
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że Luśka już się bardzo przywiązała do wieczornego harmonogramu. Jest kąpana co 3 dni, ale to w niczym nie przeszkadza - jak nie ma kąpieli to zawsze je koło 21 i zaraz potem grzecznie idzie spać. A jak jest kąpana, to też zwykle przed 21, potem jedzonko i spanie. Dzisiaj już po 19 widziałam, że jest zmęczona, ale każda próba odłożenia do łóżeczka kończyła się rykiem. A że trochę mi się plany wieczorne pozmieniały stwierdziłam, że ją wykąpie, potem się pobawię, przed 21 zje i pójdzie spać. No i wykąpałam, ale z zabawy nici, bo jej się maruda włączyła i tylko piąstki ssała. Dawała mi wyraźnie do zrozumienia, że chce jeść, chociaż od ostatniego karmienia minęło półtorej godziny a ona je co dwie. No ale ok, wzięłam, nakarmiłam, odłożyłam do łóżeczka no i dziecko zasnęło w momencie. Tak silne już jest to przyzwyczajenie, że domagała się zachowania rytuału chociaż i pora kąpania i pora jedzenia nie ta! Aż się zszokowałam
Cytat:
Luśka też miała taki okres, też wysiadałam już, ale jej to minęłoja nie mam stałych godzin karmienia, jak potrzebuję dostosować pory karmienia do wyjazdów to to robię Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
ja mam ostatnio inny problem, zauważyłam, że ostatnio coraz częściej Luśka wypluwa smoczka i zaczyna ssać kciuk
|
|
#2446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grunt, że już po szczepieniu ![]() Z tymi witaminami to dziwne wszystko, bo w kapsułce jest więcej witaminki niż w zalecanej dobowej porcji mm - przynajmniej tak na szybko raz policzyłam. Cytat:
![]() Cytat:
U nas nie ma harmonogramy karmień ![]() Heh, mam nadzieję, że to pragnienie spacerów się skończy Jak pytałam, jak stymulujecie rozwój maluszka, to okazało się, że raczej wcale. Teraz tak czytam i zaczynam się martwić o moją Małą, bo tego, czy tamtego nie robi. Chociażby to trzymanie sztywno głowy przy podnoszeniu pod paszki z pozycji leżącej. Intuicyjnie stwierdziłabym, że to przyjdzie z czasem, a mówicie, że to problem Heh. Opieracie się może na jakichś stronach internetowych?
|
|||
|
|
|
#2447 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W grudniu wybiorę się do pediatry, którą mi polecałaś. Dopiero w grudniu, bo wykupiłam Leosiowi prywatne ubezpieczenie i będzie aktywne od grudnia. Niech obejrzy tego mojego smyka Cytat:
![]() używam, ale to ja ją piję, a nie Mały ![]() Cytat:
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tz zamiast zaprzeczyc to powiedzial ze takie woli jasne to ciekawe czemu cycate reklamy oglada
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam smoka z Lamaze mam nadzieję ,że Nadii się spodoba
Na książkę BLW nadal czekam , a i dostałam 2 paczki te same z Bebilon Dziewczyny jak ten czas leci jeszcze 3 miesiące i wracam do pracy , zresztą jak większość z nas jestem przerażona tak będę tęsknić za tą moją kluseczką Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-10-23 o 20:44 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
słońce o tym może zawyrokować tylko lekarz. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to spytaj pediatry, ewentualnie wybierz się do neurologa. Ale bez paniki, bo to co wszędzie piszą, że w tym a tym tygodniu dziecko powinno robić to a to to tylko orientacyjnie trzeba traktować, każde dziecko rozwija się w swoim tempie i niektóre umiejętności może nabyć wcześniej inne później, i to jest całkowicie normalne
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla LusiCytat:
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Blue moja też nie robi wielu rzeczy a niby powinna np. nie chwyci podanej jej zabawki, o przekładaniu z rączki do rączki mowy nie ma. Chwyta te "łatwiejsze" rzeczy: pieluchę, moje włosy, skórę i nogi łosia Lamaze
Zabawkę weźmie jak dotknę jej rączki, sama jej nie wyciągnie.Z podnoszeniem głowki też mogłoby być lepiej... Umie, ale nie zawsze to robi ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- biedulka.. dałaś coś przeciwbólowego? jutro bedzie lepiej ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- dziewczyny a jak jest u Waszych dzieci ze ssaniem piąstek i paluszków? głód to czy nie głód tylko "poznawanie świata"? bo już zgłupiałam. fakt, ze M. wkłada do buzi nie tyko piąstki, próbuje wszystkiego
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! Trzymam kciuki
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam te u ktorych to chleb powszedni co do ssania to moja bardzej od piastek woli ssac kciuka, ostatnio wklada go tak gleboko ze az sie dlawi :/ nie ma znaczenia czy jest przed czy po jedzeniu |
|
|
|
|
#2456 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję. Króliś biedny. On jest, jak to mówi pani weterynarz, królikiem z problemami stomatologicznymi. I to jest kwestia genów - to są wady genetyczne. Tak naprawdę hodowca zrobił błąd rozmnażając jego dziadków i rodziców - wada się pogłębia i kiedyś na pewno będzie miał wyrwane wszystkie zęby. Już nie ma 4 zębów trzonowych. No i ta kastracja chemiczna... strasznie nie chcę go kastrować i wolimy coś takiego. Chociaż koszt tego zabiegu to ok. 250 zł Cytat:
![]() Nie przejmuj się, też tak mam ![]() A mój z zazdrości o Kubę. Oszaleć idzie. Pościel zmieniam co 2-3 dni... Do tego pogoda taka, że jak wypiorę kołdrę to schnie 2 dni Cytat:
Cytat:
No, już się boję tego roczku My po drodze z imprez rodzinnych (ale niekoniecznie u mnie) mamy Boże Narodzenie i Wielkanoc - tradycyjnie spotkania rodzinne i komunię mojego chrześniaka. Kobieto, przy rozmarze S to chyba z kości na ości? Albo z cienia na wspomnienie ![]() Cytat:
dla Tzta Się facet postarał.Lepiej tz by wziął ![]() Cytat:
Ale trzeba sprawdzić.No i zdążyłaś z kaloryferami przed zimą
|
||||||
|
|
|
#2457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Blue moj mały tez nie robi niektórych rzeczy i sie nie przejmuje |
|||
|
|
|
#2458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak jej położyłam na główkę to się tak zaczęła miotać, wstrazszyła się i zaraz płacz. Mąż przy niej siedział, przytrzymywał jej smoczek i po 1,5h usnęła ![]() Cytat:
![]() ad.2. ja karmię lub dokarmiam Hanię tak pół godziny przed wyjazdem, żeby jeszcze spokojnie sobie odbiła i wtedy w drogę ![]() Jeżeli mamy wyjechać np. o 10.00 a jadła o 8.00, to jak normalnie zjada 130 ml, tak o 9:30 ją tylko dokarmiam i daję np. 90 ml. Nie wiem czy to jasno napisałam
|
||
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
ciiiiiii jemu 2 razy nie trzeba powtarzać taka dziwna zmiana od porodu
|
#2460 | |||
|
Raczkowanie
|
My po ciężkim dniu, na przemian darcie i noszenie na rękach (przy czym tolerowane jest tylko noszenie w pionie!), a jeszcze mnie dopadła migrena i czuję się jakby mnie ktoś łopatą w łeb walnął
![]() Mam nadzieję, że nocka będzie lepsza ![]() Cytat:
niestety kręgosłup i nogi wysiadająCytat:
Cytat:
Ale zarówno lekarz, jak i położna nie specjalnie się tym przejmowali, chociaż o to pytałam. No i już sama nie wiem, na ile można to lekceważyć, kiedy zacząć to traktować poważnie Bo jak czytam takie artykuły to zaczynam się nakręcać
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

jestem podjarana ze hoho!!
nocka nieprzespana

. Zaczął też inaczej płakać- jakiś taki przeraźliwy pisko-wrzask że aż bębenki w uszach pękają
Często budzi się z takim płaczem nie wiem czemu

ale tz zrobil kolacje bo se chcial powciagac ze mna makarona
Luśka też miała taki okres, też wysiadałam już, ale jej to minęło

jasne to ciekawe czemu cycate reklamy oglada

A swoją drogą te maty są śliczne.