|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]() Moja siostra rodziła 5 listopada, 1 normalnie była na wszystkich grobach i jeszcze w tym samym dniu wracała z mężem 120 km do Krakowa. Nie wiem jak miała siłę A to jeszcze zimno było,śnieg sypał.
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
A propo snów, dziś mi się śnilo że zapierdzielałam na rowerze na stację benzynową, tak z 10 km, żeby go zatankować!!!
![]() Opowiadam rano mężowi a ten, zamiast mi współczuc ze tyle drogi gnałam na marne to do mnie z pytaniem; - I co wlałaś? Benzynę czy ropę? |
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam poki co czegos takiego, ze gdzies nie pojade/nie pojde, bo nie dam rady/nie mam sil. Nie meczy mnie chodzenie, itp Glupio mi bedzie we Wszystkich Swietych siedziec w domu - jakos tak nie pasuje mi to do tego dnia, ale oczywiscie rozumiem, ze ktos moze nie miec sil. Nawet wybieram sie na swieta Bozego Narodzenia do domu (12h pociagiem), obym wtedy jeszcze miala sily! TZ juz jeczy, ze mnie nie pusci, ale biedaczek bedzie musial jechac ze mna, bo ja nie odpuszcze. |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i mamy taką "tradycję" - co roku wieczorem idziemy na cmentarz ze zniczami, i zapalamy na opuszczonych grobach. Jakkolwiek to głupio nie zabrzmi - lubię tą naszą tradycję i mam nadzieję, że będę się dobrze czuła i w tym roku też tak zrobimy
|
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najlepsze są u nas wielkie paniusie, które skądś tam z wielkiego miasta przyjechały na zadupie do rodziny, wyubierane w futra i robiące takie zamieszanie, jakby na imprezie były
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy co, z resztą jak wszędzie - żeby wyrównać niską cenę jednej rzeczy muszą zarobić na czymś innym.
Np. masło, które jemy tam jest najtańsze ![]() Z kosmetyków też niektóre produkty tam widziałam w nizszych cenach niż gdzie indziej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-26 o 10:49 |
|
|
|
#4657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaz wiekszosc z rzeczy, ktore ja kupuje akurat tam sa w wysokich cenach. Jakos nie jestem przekonana do tego sklepu. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-26 o 11:03 |
||
|
|
|
#4659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki, zaczynam dziś 28 tydzień
Dziś w nocy obudził mnie bolący brzuch, bolał mnie jak na okres. W końcu wzięłam nospę i przeszło. Przed chwilą też mnie zabolał. Trochę się martwię, czy coś złego nie zaczyna się dziać. Wczoraj pobaraszkowaliśmy z mężem i się zastanawiam czy to może mieć jakiś wpływ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też na cmentarz przyjeżdżamy przed mszą, obchodzimy groby i zapalamy znicze, potem na mszy stoimy przy grobie babci i dziadka, a po mszy jeszcze jeden obchód i na obiad. Zamierzam jechać tylko problem będę miała w co się ubrać, bo na cienką kurtkę może być za zimno, a na typową zimową (długą) za ciepło, a pośredniego nic nie mam dobrego
|
||
|
|
|
#4660 |
|
Przyczajenie
|
Piszę o sobie
![]() Jestem mamą trójki dzieci, teraz w ciąży z czwartym. W tym roku obchodziliśmy 10 rocznicę ślubu. Mam 32lata. Z zawodu jestem przedszkolanką, pracowałam do zeszłego tyg. ale mam już dość. Dzieci w grupie ciągle chorowały, przynosiły nowe wirusy, np. wirus bostoński, znacie taki? i już miałam dosyc martwienia się, czy czegoś nie złapię. Moje hobby, to zakupy w Hebe uwielbiam ich półki z kosmetykami do włosów ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Proszek Dzidziuś. Dlaczego nastawiacie się na ten proszek? Nigdy nie analizowałam właściwości proszków, tylko kierowałam się zapachem najbardziej lubię Jelp. Zapach innych, jeszcze w ciąży powodował u mnie jak zresztą wiele kosmetyków. Czy któraś ma mdłości przez całą ciążę? |
|
|
|
#4661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpadłam tylko na chwilkę kobitki. Pisałam wam, że wczorajsza noc nieprzespana przez psa, bo do 3 szczekał, a dzisiejsza przez TŻta, bo całą noc kaszlał. Myślałam, że go rozszarpię, bo ten kaszel już trwa miesiąc, ale on się uparł, że do lekarza nie pójdzie. Zwyzywałam go w nocy kretyna jednego i mam takie na niego złości, że jak przyjedzie z pracy to mu chyba za tę noc wpie.dolę normalnie .
|
|
#4662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz racje, tak jest Cytat:
przecież to hektary cmentarzatylko,że u mnie za przeproszeniem rozstrzał jak ruska katiusza ;-) każdy w innej cześci pochowany, nie wiem kto tak wymyślił zamiast zrobić rodzinny grobowiec![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego też coś złapało. Wyekspediowałam go ze spaniem do salonu, żeby mnie nie zaraził, wieczorem robię mu gorące mleko z czosnkiem (strasznie się krzywi i robi zamieszanie przy piciu gorzej niż małe dziecko), zażywa rutinoskorbin, witaminę C, orofar max na gardło i mu mija
|
#4664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a że mamy grób na samym rogu głównej alei to chcąc nie chcąc człowiek patrzy na takie dziunie
|
|||
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czwórka dzieci ho ho jak sobie dajesz radę i w jakim wieku masz szkraby? ja o trójce marzę ale coś czuję,że ta ciąża jak tak dalej da mi popalić to TZ nie bedzie chciał
|
|
|
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak se licze heheCytat:
, a my tu nad jednym lamentujemy to moze posluzysz nam jakimis dobrymi radami ![]() I skad jestes???
|
|
#4668 | ||||
|
Zadomowienie
|
eff Do +9kg właśnie dobijam
Nie wiem jak to się dalej POTOCZY![]() Cytat:
Co do kurtki zimowej to ja się dziś wbiłam w pikowaną S Z tym, że kieszenie na brzuchu musiały być rozpięte-taki myk![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pantarellaJejku jaką masz dużą rodzinę |
||||
|
|
|
#4669 |
|
Przyczajenie
|
To banał, ale im więcej dzieci, tym łatwiej się je chowa
Najmłodsza nie wiem kiedy nauczyła się sama jeść, ubierać i nie wiem kiedy przestaliśmy używać pieluch. Najstarsza ma 8l, potem syn prawie 7l, i najmłodsza 2,5r. |
|
|
|
#4670 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czekamy na relacje jak tam z mężem było To teraz wraca jeszcze za miesiać?Cytat:
Więc pewnie wybiorę się na wojskowe powązki- tam zawsze tak fajnie na skrzypcach grają , i jest taka magiczna atmosfera ![]() A no właśnie też się zastanawiałam nad tym Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no no brawo dla Ciebie że masz siłę i cierpliwość wychować trójkę i teraz kolejnego potomka ![]() Jeśli chodzi o mdłości to ja miałam do 6 miesiąca. Właśnie przyszła do mnie pazka z pieluchami tetrowymi, ale nie podobają mi się za bardzo są strasznie szorstkie ;/ no ale w sumie czego można chceć od pieluchy za niecałe 2 zł. I rano znowu krew z nosa jak z kranu
|
|||||||
|
|
|
#4671 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te przedszkolanki to po prostu do niczego się nie nadają(niektóre oczywiście) Ostatnio poszłam z koleżanką po jej syna a on obsikany no po prostu bym ją chyba zabiła, ale skarga jest u dyrektora już na nią bo dzieci się jej boją i w ogóle a to taka młoda siksa zaraz po studiach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mdłości miałam tylko w 2 miesiące na początku ale za to całymi dniami nad wc wisiałam myślałam że płuca wypluję no ale przeszło na szczęście. Ale moja sąsiadka jeszcze na porodówce wymiotowała biedna dziewczyna pamiętam jak szłam z nią do sklepu a ona po sklepie chodziła z chusteczką przy buzi zęby nie czuć zapachów bo zaraz jej się wszystko cofało. No ja dzisiaj w końcu posprzątałam mieszkanko, właśnie kończy się robić pranie zaraz wywieszę i koniec pracy na dzisiaj, bo obiadek dostałam wczoraj od mamy pulpeciki w sosie warzywnym, dogotuję tylko ziemniaki i już. A jutro ruszam z TŻ i mamą na zakupy ale fajnie będziemy kupować resztę ciuszków dla małej już nie mogę się doczekać tych małych ubranek
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała mieć trójkę ale boje sie ze przy dwójce bedzie cięzko z finansami a co dopiero przy 3/4 ![]() W każdym badź razie szacun kobieto! Tym bardziej że jestes jeszcze młodziutka, u mnie kolezanki w okolichach 30tki nawet nie myslą o dzieciach A na kiedy masz termin porodu? Chłopiec czy dziewczynka? Macie juz imie? |
|
|
|
|
#4673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Dyryguje braćmi aż miło A te stare capy sie daja
|
|
#4674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O no to w takim razie zaraz nastawiam pranie ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Dopóki nie założyli swoich rodzin, to też dali się dyrygować a teraz już niestety siostrunia poszła w odstawkę Ale to właśnie te stare dziady mnie tak rozpuścili jak dziadowski bicz szczególnie jeden, jak byłam mała to codziennie paczka delicji,coca-cola i chrupki , no to byłam wniebowzięta i jak urosłam to korzystałam dalej
|
||
|
|
|
#4675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chciałabym takiego dziecka! ale mój tata teraz sam przyznaje, że gdyby byli konsekwentni to może bym tak okropnym dzieckiem nie była...edit. ja też znam dokładną datę, kiedy to się stało przez to, że my dziecka nie planowaliśmy, była tylko jedna sytuacja wątpliwa, a okres nie przyszedł... TŻ się śmieje, że to był złoty strzał no i mówimy, że musimy być super ekstra zdrowi skoro za pierwszym razem nam się udało w ciągu dwóch lat jedna sytuacja, w której mogło dojść do zapłodnienia i doszło!
Anulka 2.02.2013 Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2012-10-26 o 12:09 |
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
ja też używam, bo mąż strasznie chrapie jak jest podpity
![]() wrzuciłam swojego 30-tygodniowego brzuchola do klubu
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie konekwecja najwazniejsza. Jak rodzice mowia swoje a dziecko i tak robi swoje to tak wlasnie jest
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-10-26 o 12:17 |
|
|
|
|
#4678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Mam w ten weekend zjazd, więc pewnie nie będzie mnie za dużo do niedzieli... No ale póki jeszcze jestem w domu, to się melduję. Śniło mi się dzisiaj, że o 7:59 mój TŻ wrócił z pracy i się ze mną przywitał (miał nockę)... I wiecie co? Wchodzi do pokoju, wita się ze mną, patrzę na zegarek, a tu - 7:59. Cytat:
Takie liczenie z miesiąca na miesiąc jest, moim zdaniem, trochę lepsze, bo łatwiejsze do ogarnięcia. Ja miałam ostatnią miesiączkę 20.04., ale trochę mi się owu przesunęła i mam późniejszy termin, tak więc od poniedziałku (tego, co był) liczę, że jest już 7. miesiąc. Cytat:
A co do proszku, to ja kupiłam z marszu Dzidziusia jakiś czas temu, tzn płyn akurat kupowałam, i zapach ma przepiękny - BARDZO delikatny, ledwo wyczuwalny po wypraniu, zostawia taki przyjemny, świeży aromat, no i wszystko jest mięciutkie, więc to chyba dobry produkt.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-26 o 12:18 |
||
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie idąc tym tropem hehe jak ja ostatnią miesiaczke mialam 30.04 to 30 zaczne 7 miesiac ????
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

A to jeszcze zimno było,śnieg sypał.

ślub 28.04.2012

najbardziej lubię Jelp. Zapach innych, jeszcze w ciąży powodował u mnie
jak zresztą wiele kosmetyków.
.

a że mamy grób na samym rogu głównej alei to chcąc nie chcąc człowiek patrzy na takie dziunie 
, a my tu nad jednym lamentujemy