|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Facet idiota, ale co do tej kobiety, to nie mam nawet słów. Żal komentować.
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardziej się martwie tym że moja mała przestała juz kopać tak jak wcześniej.Ruchy stały się takie inne, bardziej jak przesuwanie się po brzuchu, takie pływanie, rozciąganie i to praktycznie stało się tak z dnia na dzień. Od niedawna czuję ją przez skórę. Wcześniej przypominało mi to skakanie żabki
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() a co do tych bóli to takie wlasnie one są delikatniutkie, no ale jednak odczuwalne. Ajć musze isc do bankomatu po hajc na wizyte;p
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie cyckonoszow do karmienia
znalazlam jak wybrac odpowiedni rozmiar - zmierzyc obecny stan w biuscie - zmierzyc obecny stan pod biustem i odjac 5 cm (po 1 musi byc ciasniej, po 2 po ciazy bedzie troche szczuplej) - a tu podaje link do aukcji, gdzie jest tabela rozmiarow http://moda.allegro.pl/mega-promocja...748875856.html bede sie tyzm sugerowac bo innego pomyslu nie mam ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- http://gazetka.biedronka.pl/g33,rado...porzadkow.html dzeiwczynz, myslicie, ze tego typu reczniczki zdadza egazamin w kuchni do tej pory mialam bawelniane sciereczki ale sa juz dosc zuzyte..
|
|
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
ja nie nadążam czytać, a wchodzę na forum co kilka minut
![]() jakie łóżeczka macie dla swoich szkrabów? ja chce łóżeczko-tapczanik w rozmiarze 140x70... polecacie jakieś?
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedziesz przy okazji w scc to polecam punkt mojego tż na terenie saturna ![]() Ja jeszcze czekam w poczekalni, wrrr
|
|
#759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maskara z tym zusema co do reddsa to ja sobie kupiłam zapas zanim się dowiedziałam, że w ciąży jestem i zdążyłam tylko jedną butelkę wypićCytat:
a poza tym większe nie wejdzie
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorszy jest malinowy fujj.... ale ten zurawinowy, to nawet mój tzt pije czasem na kaca ![]() ![]() ![]() ja tez zamierzam kupić 120x160 później się cos wymyśli
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Bokeh
Jak w Silesii bede to sie wybiore ![]() Co do stanika - kupie takie http://allegro.pl/bawelniany-biuston...710561678.html 2 biale i 2 czarne, wykorzystam potem do biegania - te zwykle do karmienia musialabym wyrzucic. Rany ile jeszcze rzeczyyyyyy do kupienia, buuuuu
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam zdążymy ! a jak nie to nasi tztowie będą latać i kupować hahaha ojaa wyobraziłam sobie mojego tzta
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po
wazymy 1100g i ginekolozka mowi ze jeszcze urodze wczesniej hah <panika> :P ogolnie robila mi usg i patrzala sie na nas duzymi slicznymi slepkami <3 i zwiekszyla mi dawke magnezu i no spe na twardnienie a w zwiazku z ta glukoza zrobila wymaz i badanie do powtorki. Nawet cisnienie zmierzone wiec ogolnie wizyta na plus
|
#765 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
, opieka nad dzieckiem, rodzenie, zeby nie bylo nacinania itp sporo tego bylo. Poszlabym sie posmiac z jej pomyslow z TZem gdyby nie cena kosmiczna rownie jak zajecia. Wole cos kupic malej.Co do glukozy pilam 50 gram i czekalam godzine. Norma to 140 a mi wyszlo 152. Kazala mi z tym skierowaniem isc do jednego z dwoch szpitali, wiec raczej nie powinnam placic za wizyty ![]() Co do matki dziecka TZa, tacy ludzie nie powinni miec dzieci, oni w ogole nie mysla o jego dobru tylko o tym, ze jej fagas chce adoptowac malca i twierdzi ze bedzie lepszym ojcem. Ale do tego dluga droga najpierw musieliby pozbawic TZa praw, a nie maja zadnych powodow, wrecz przeciwnie to oni nagminnie utrudniaja kontakt z malym. Powiedzialam gnojowi, ze jesli chce miec dziecko niech sobie zrobi, bo zaadoptuje malca po moim trupie!
|
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, Deli, taaaaa...... ja mojego poprosilam kiedys zeby mi kupil wkladki to 15min przez telefon musialam mu tlumaczyc co i gdzie
![]() Bokeh, gratulacje! duza panna czyli jednak nie zmieniasz lekarki?Sweetangel podziwiam, naprawde ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- http://allegro.pl/zestaw-startowy-dl...722181431.html myslicie, ze taki zestaw butelek starczy?
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2012-11-05 o 15:57 |
|
|
|
#767 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, lekarz powiedział że między godziną 9 a 18 ma być 10 ruchów czyli w ciągu 9 godzin. Stwierdził że są dzieciaczki bardziej i mniej ruchliwe i że zwykle 10 ruchów naliczymy o godzinie 12-13.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-11-05 o 16:55 |
|
|
|
#768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale to zależy jaki ma dzień, różnie bywa, czasem po jedzeniu naliczę tylko 15 kopniaków
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co mówił lekarz to takie minimum. No i chodzi o 10 ruchów takich z przerwami. Jak się wierci dzieciaczek przez dłuższą chwilę to liczy się jako jeden ruch
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie!!
aaaaa! dziewczyny wiecie co gadałam z babeczką w poczekalni, urodziła zdrowego dzidziusia w 7 msc tak się mu śpieszyło na świat. W 7 msc dzidzia ważyła 3 kg! ale kolos co? no ale teraz o mnie i o mojej dzidzi ![]() tak więc, moja maleńka jest zdrowa waży 1.80 kg!! Pani dr mówi nooo... po tatusiu chyba będzie bo z niego to kawał chłopa![]() ![]() 3.12 kolejna wizyta ) nic sie nie odkleja, nic się nie skraca![]() oprócz magnezu przepisała mi jeszcze cyclo 3 fort jakis taki lek, bo nie moge z tymi nogami...;/ no i znowu jakiś lekkie zapalenie mi się przypałętało.. wrrr poza tym skoro juz mialam to badanie na paciorkowca/gronkowca to pani dr mowila ze juz nie trzeba robic, ale powiedziala ze jesli mam obawy to jeszcze zrobimy przed porodem no najmniej przyjemna wiadomość dla mnie... prosze sie nie smiać... ---->> +16 kg
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do twojej wagi, to nie powiem, że mało, ale może tego nie widać tak
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Delicjanka, ja juz olalam kilogramy
. No i licze na to ze karmienie piersia pomoze Ostatnio mnie ginka troche pocieszyla, bo powiedziala, ze kaze sie wazyc ze wzgledu na obrzeki bo tluszczu nie mam ale ja widze po sobie ze jest mnie wiecej..
|
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyna mojego kuzyna przytyła aż 22 kg i jak wróciła po porodzie do domu, to już 10 nie miała
także szybko przyszło i szybko poszło
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje ze skoncze z wagą +24;]
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
ajjjjjj, dziewczynki jak mi sie nic nie chce dzisiaj..... nawet naczyn z suszarki nie zdjełam jak pomyłam po obiedzie.... chyba poczekają do jutra
wszystko przez tą pogode.....Delicjanko- super, że po wizycie same dobre wiadomosci,a mała już nie taka mała ![]() ![]() ![]() chyba trzeba bedzie przestac martwic sie kilogramami, najwyzej ostro wezmiemy sie za siebie jak dzidziolki beda słodko spac ![]() wróciłam własnie od sąsaidki- zapraszała na herbatkę- i rozmawiałyśmy o porodzie (ona po 30, ma 2 dzieci). przy pierwszym dziecku przytyła 34 kilo...... po dwóch tygodniach została jej do zrzucenia tylko połowa a do swojej wagi sprzed ciązy wróciła po 2 miesiącach ja pierdziu...... a przy tym ani jednego rozstępa- nawet mi pokazywała brzuch- megagładziutki także tu kilogramy i smarowanie chyba nie mają znaczenia tylko genetyczne predyspozycje.....
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
przecież nie twierdzę, że mało; chodziło mi po prostu o to, że po porodzie może od razu dość dużo spaść
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie ma tak naprawdę żadnej zasady w tym kierunku. Moja mama nie ma ani jednego rozstępu po ciąży, ale nie tyła też zbyt dużo (ok 10-12kg), moja siostra przy +30kg nie nabawiła się żadnego pęknięcia, ani jednego, chociaż do smarowania brzucha podchodziła olewczo... Natomiast ja smaruję się codziennie, regularnie uelastyczniam skórę, raptem +4kg z haczykiem na wadze, a tu na środku brzucha brzydkie pęknięcie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

6 5 4 3 2 1
do tej pory mialam bawelniane sciereczki ale sa juz dosc zuzyte..

konczy mi sie w lutym umowa.
maskara z tym zusem
ja sobie kupiłam zapas zanim się dowiedziałam, że w ciąży jestem i zdążyłam tylko jedną butelkę wypić

na tym że trzeba zapłacic 500zl?