![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprzeczne tendencje w podejściu kobiet do kwestii związanych z seksem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym iskra między ludźmi to pojęcie względne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Całkowicie się zgadzam w odniesieniu do ciebie, na to zielone... ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Ja tam uprawiam seks również w ostatni odcinek jelita, którym jest odbytnica i jest to fajne. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Co do seksu oralnego, analnego...czemu nie mówić o tym otwarcie, skoro to nie przestępstwo, a źródło przyjemności. Ty się wstydzisz zachowań seksualnych, więc robisz to pod pierzyną i po ciemku, ale, szczerze mówiąc, to wydaje mi się wynikiem jakichś zahamowań, a nie normą. Po ciemku i w ukryciu robi się rzeczy złe. Nie mówię tu o publicznym uprawianiu seksu, bo to sfera intymna, ale wstydzić się partnera? Całować go tu, ale już tam nie, bo to obrzydliwe? Po ciemku, ale już nie-widząc go i jego reakcje? Dziwne... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo czym innym jest świadomość jednorazowego seksu,a czym innym jest seks na pierwszej randce,a w poświadomości widzieć się przy ołtarzu w sukni slubnej. nikomu nie poradziłabym wolności seksualnej wiedząc,że dziewczyna tego nie oczekuje od faceta.choć sama myślę inaczej to nie radzę jej w/g mojego uznania,ale rady dostosowuję do rozmówczyni ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
po drugiej stronie szafy
|
O, ciekawe, tomcio, możesz rozwinąć swoją myśl?
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
elvegirl, Inkluzja w tym wątku poruszył kilka istotnych z męskiego punktu widzenia pytań czy zagadnień odnośnie postrzegania seksualności przez kobiety. Dodam, że jest to już nie konserwatywna a nowoczesna, ale męska - pełna chęci zrozumienia próba odniesienia się do tej kwestii. Nie jesteśmy i nie będziemy tacy sami (kobiety i mężczyźnie w sferze, że tak określę psycho-seksualnej) - jak to próbuje dowieść normalnyFacet (przynajmniej tak to odczytuję). Chodzi o zrozumienie tych różnic - a przez to budowanie lepszych, bardziej wartościowych związków, bez oskarżania którejkolwiek ze stron.
A pewne wypowiedzi Faceta brzmią dla mnie jak czystej wody klakierstwo - co też potwierdzają opinie niektórych z Was kobiet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2012-11-09 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Tylko, że takie gadanie 'Ty uważasz ją za k..., ale ona wcale tą k... nie musi być', to trochę jakby to powiedzieć, zbyt lipny argument, żeby stwierdzić, że coś się komuś 'tłumaczy'.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Nie lipny tylko prawdziwy. Dopamine najlepiej wybierz się do zakonu po kobietę, choć znając użalanie się facetów to z takim podejściem i tam kobiety z "przeszłością" spotkają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
po drugiej stronie szafy
|
tomcio, Dopcio - czy uważacie, że wszyscy mężczyźni mają identyczne podejście do sfery seksualnej?
![]() |
#168 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie nie do mnie ale odpowiem :d Mężczyźni mają różne podejście do tej sfery i jak w każdej możliwej dziedzinie wynika to z przeszłych doświadczeń tak więc niektórzy zaliczają kobiety żeby się dowartościować, inni nie mają problemu z wiernością jednej a zawsze się trafi ktoś kto został wychowany bez ojca, przez babcie-dewotkę-katoliczkę i takie osoby zazwyczaj mają całkiem wypaczony obraz seksualności.
Ponadto według mojej wiedzy większość mężczyzn przed pierwszym razem wyobraża sobie seks jako coś za☠☠☠istego a po wszystkim okazuje się, że to w sumie coś normalnego :d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Hrodebert
|
Dla mnie niezmiennie od lat jest to coś za☠☠☠istego.Przynajmni ej do czasu kiedy nie ,,będę mógł ",a w tedy przyjmę w/w teorie i uznam że ,,coś normalnego" jest na tyle normalne że w sumie mi nie potrzebne,bo lubię rzeczy niezwykłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały świat kontra ty,tomcio*,wazonik i inne stwory z kosmosu,które nie miały porządnej partnerki i wyżywają sie na kobietach,które pewnie kopnęłby was w ![]() *polecam wcześniejsze posty ![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-11-10 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
Co to za bezsens z tą kobietą wyzwoloną. Wyzwoloną z czego? Kobieta wyzwolona przez wyzwoleniem mieszkała w klatce z napisem "brak seksu"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wam jest żal ,bo taka nie spojrzałaby na was,a co dopiero chcieć uprawiac z wami seks ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mamy wybór.
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
kiedyś też byli kochankowie i kochanki.nie było to oczywiste i jawne,ale było tak samo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
po drugiej stronie szafy
|
Ale mąż wiedzący o kochanku mógł żonę wywalić na bruk. A żona wiedząca o kochankach męża nie mogła nic.
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Nie zrozumieliśmy się :d Nie uważam, że to co robi "kobieta wyzwolona" jest złe tylko sam termin jest głupi. Ale fakt, macie trochę racji. Tyle, że mentalność się dużo nie zmieniła ani religia niestety nie upadła, po prostu kobiety nie muszą się trzymać faceta, żeby nie umrzeć z głodu więc pozwalają sobie na więcej.
Spoko TmargoT, nie jest mi żal, ja nie chce nikogo na wyłączność a tobie życzę wspaniałych kochanków ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a samo słowo moze i jest nieciekawe,ale jak wiele określa. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2012-11-10 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Nigdy bym się nie określiła jako "kobieta wyzwolona". Po łacinie "liberta" czyli właśnie "wyzwolona kobieta" znaczy tyle co niewolnica podniesiona ze stanu niewoli, najczęściej w akcie wdzięczności właściciela. W dzisiejszym znaczeniu oznacza to jak pisałyście zrzucenie jarzma patriarchatu i wyzwolenie spod męskiej dominacji: zamknięcia, wykluczenia i braku możliwości decydowania o swoim życiu. Dokonały tego same kobiety - nikt ich nie wyzwalał, więc upraszam przynajmniej o zmianę "wyzwolona" na "samowyzwolona".
![]() ![]() Nie nam wyglądać zmiłowania Z wyroków bożych, z pańskich praw. Z własnego prawa bierz nadania I z własnej woli sam się zbaw! Oczywiście wciąż o tę wolność kobiet walczę, ale już nie dla mnie. Ja się już urodziłam wolna - w bardzo liberalnej rodzinie, niereligijnej, hołdującej równouprawnieniu i wychowana zostałam w tym duchu. Gdy opuściłam dom rodzinny nigdy nie ograniczała mnie religia, konwenanse, nie byłam zależna finansowo lub w jakikolwiek inny sposób od mężczyzny. Spójrzcie na analogię - mówimy o naszym kraju "niepodległy" ale czy "wyzwolony" (nawet jeśli bylibyśmy zgodni o które wyzwolenie chodzi ![]() Sądzę zatem, że mogę się nazwać kobietą wolną, niezależną, pewną siebie, pewną swej seksualności i potrzeb - bez zażenowania mówiącą o nich i realizującą się seksualnie wedle własnego uznania, bezpruderyjną, niepoddającą się presji partnera ani społeczeństwa, niebojącą się przeciwności losu i zawsze broniącą swojego zdania. Nie czuję się jednak "wyzwolona". Oczywiście zawsze znajdą się osoby zawistne i ograniczone które nazwą mnie puszczalską kurvą - czy to przez samą zazdrość czy też przez uleganie prymitywnym ocenom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.