![]() |
#121 | |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Sprzeczne tendencje w podejściu kobiet do kwestii związanych z seksem
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może dlatego, że na ilość partnerów ma się wpływ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Wiesz, gdybyśmy wszystko na co mamy wpływ robili pod dyktando myśli "a co będzie jeśli kiedyś trafię na komuś komu się moje życie nie spodoba", czy "a co inni o mnie pomyślą", to człowiek nie mógłby robić zbyt wielu rzeczy...
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Chodzi mi sam fakt oceniania całego człowieka po fragmencie jego ciała/życia. Kobieta może prowadzić bujne życie seksualne i być wolontariuszką w Domu Dziecka - rozumiem, że taką osobę nadal należy nienawidzić i nią pogardzać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
A nawet gdyby nie była wolontariuszką - to dlaczego pogardzać i nienawidzić? Każdy niech będzie szczęśliwy na swój sposób, mając tego jednego jedynego lub prowadząc bujne życie erotyczne, chodząc regularnie do kościoła lub będąc ateistą, pijąc alkohol lub zachowując abstynencję, będąc w małżeństwie lub związku nieformalnym, będąc hetero lub lesbijką/gejem, mając liczną rodzinę lub pozostając świadomie bezdzietną.... Czy naprawdę tak trudno jest żyć obok siebie i być wiernym swoim przekonaniom nie oceniając i nie krytykując innych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrozum, że każdy ma prawo mieć zdanie na taki temat, jaki mu odpowiada. Nie mam zdania na Twój temat. Mam na temat zjawiska, więc rykoszetem dostaje się też osobom, które pod tym zjawiskiem się podpisują. Właściwie to rzadko w tematach typu 'ilość partnerów' ktoś zwraca się do kogoś osobiście. Zazwyczaj ktoś pisze o zjawisku, pisze że nie toleruje osób, które w ten sposób postępują, a zaraz pojawia się kilku/kilkunastu obrońców pań o wątpliwej moralności, lub osoby, które same nie mogą się pochwalić powściągliwością w kwestiach seksu... i SAME odbierają to osobiście. Cytat:
![]() Cytat:
A jak ktoś gwałci małych chłopców, ale jest księdzem? Też nie mam prawa oceniać? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
(co do dawania na tacę to dla mnie żadna cnota)
![]() |
![]() |
#131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
W związku z tym mam prawo oceniać takie kobiety. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Może jeszcze porównaj "takie kobiety" do morderców, będzie jeszcze ciekawiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Tu nie chodzi o porównywanie, tylko o fakt, że każdy ma prawo mieć zdanie o takich kobietach.
Cytat:
Ilu znasz takich facetów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() A od czego gumki? Przygodny seks nie jest równoznaczny z HIV. A mała ilość partnerów seksualnych nie jest równoznaczna z brakiem chorób przenoszonych drogą płciową. Cytat:
Cytat:
Ja będąc dziewicą i mając chłopaka prawiczka też nie lubiłam jak się kontaktował ze swoimi eks :P Jasne. Ale nie masz prawa ich obrażać. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Znam naprawdę sporo mężczyzn w związkach, którzy w ogóle nie pytali o przeszłość seksualną partnerki. Nie interesuje ich kompletnie ilość ekspartnerów.
![]() |
![]() |
#135 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nigdy nie dążyłam do tego, żeby pokazać, że kobieta może też cieszyć się przygodnym seksem. Po prostu był taki czas w moim życiu, że się nim cieszyłam. To zupełnie osiągalne, wiem to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do kalinci. Nie rozumiem dlaczego dla kobiet osiągniecie przyjemności z przygodnego seksu miałoby być "biologicznie nieosiągalne". To są jakeś stereotypy związane z kobiecością i męskością wciąż pokutujące w panującym w naszym kraju patriarchalnym obrazie świata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Twoja argumentacja jest o tyle śmieszna, że masz niby 27 lat, a nie rozumiesz bardzo prostej różnicy między alkoholizmem a seksem. Wytłumaczę Ci, może wtedy cokolwiek zakumasz: seks uprawiają dwie osoby, za obopólną zgodą, oboje z tego czerpią satysfakcję - niezależnie czy w związku czy poza nim alkoholizm to choroba, uzależnienie, które dotyczy tylko jednej osoby i jest zależne tylko od niej, nie jest to czynność fizjologiczna - w związku z tym taka osoba krzywdzi innych, mając w dupie ich zdanie Teraz lepiej? Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2012-11-09 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Ja dalej nie rozumiem, jakie to ma znaczenie? Przecież to PRZESZŁOŚĆ, było minęło
![]() ![]() ![]() Żeby nie było, nie bronię się ani nic z tych rzeczy. Sama kiedyś męczyłam się z myślą, że partner miała przede mną inne kobiety, ale byłam młoda i naiwna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Są kobiety co po prostu lubią seks, są czułe i uważają to za coś normalnego w związku. Takie kobiety dosyć często są wykorzystywane niestety, a to że ją ktoś krzywdził nie oznacza iż ona jest jakaś zła i fe. Kobieta może starać się, chce się wykazać, jest czuła, coś zrobi dla faceta dobrego, a jak trafi na ch*ja x3 to miała 3 partnerów, ale skoro oni byłi chu*ami to czy ona jest z automatu zła? No nie wydaje mi się (Dopamine99).. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przede wszystkim w czasach, gdy tolerancja seksualna jest coraz bardziej modna, trudno ludziom uwierzyć, że częste zmiany partnerów (lub duża ich liczba) są często wynikiem chorób psychicznych, problemów z poczuciem własnej wartości, zachowań kompulsywnych, nerwic seksualnych, lęku przed zaangażowaniem, usilnym poszukiwaniem wsparcia z jednoczesnym lękiem przed miłością. Tu naprawdę nie ma znaczenia to, czy te dwie osoby zgadzają się na seks, czy nie. Takie osoby najczęściej nie zdają sobie nawet sprawy z własnych zaburzeń, bo dbałość o zdrowie psychiczne jest w naszym kraju tematem tabu, a dopóki kogoś nie zabierają do psychiatryka, dopóty jest zdrowy. Po drugie, równie dobrze mógłbym znaleźć kilka innych zachowań, na które się godzimy (np. kłamstwa), które oceniamy często jako obiektywnie złe, niewłaściwe. Mógłbym też znaleźć osobiste upodobania, które nikogo nie krzywdzą - np. publiczne rozbieranie się i masturbacja - których nie uważamy za szkodliwe, a mimo to uważamy je za nienormalne i dajemy sobie prawo oceniania, a nawet karania takich osób. Edytowane przez Dopamine99 Czas edycji: 2012-11-09 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
normalnyFacet - nie chcę Ci słodzić czy coś, ale muszę przyznać, że z tych wszystkich Wizażowych rodzynków Ty się zdecydowanie wyróżniasz inteligencją i klasą. Chwała Ci za to
![]() Dopamine99 - ale my nie mówimy o ludziach chorych tylko o ludziach zdrowych. Dyskusja nie dotyczy nimfomanii. Ja na przykład mam na myśli atrakcyjne, pewne siebie kobiety, które uprawiają seks z przystojnym kolegą z imprezy raz na miesiąc czy dwa. To już choroba mam rozumieć? Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2012-11-09 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Zakochanie to nie jest stan totalnie ogłupiający, kiedy zgadzamy się na wszystko byle ta druga strona była, bez przesady. Szaleństwo emocjonalne szaleństwem emocjonalnym, a wierność swoim zasadom swoją drogą. Wiadomo że nawet bardzo zakochany facet chcący niewinnej nie wytrzyma psychicznie kobiety z bujną przeszłością. I odwrotnie.
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pisałem m.in. o uzupełnianiu sobie swoich wewnętrznych braków w samoocenie, za pomocą częstych zmian partnerów seksualnych. Jak każde inne gówniarskie zachowanie, to również kiedyś się kończy. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Wystarczy przeczytać ze zrozumieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dopamine99
Dla Ciebie dziewczyna co raz czy 2 w mc zaspokaja się z PRZYSTOJNYM KOLEGĄ to kur&stwo? Chłopie ku$%a bierze BYLE KOGO a nie PRZYSTOJNEGO kolegę. poza tym odwróćmy sytuację. Dopamine99 2x w mc zaspokaja się z PIĘKNĄ KOLEŻANKĄ i wtedy kim jesteś? Albo jesteś w związku, który się rozpada z WINY kobiety... po 2 mc masz nową i znów jest seks itp. Jesteś złym facetem bo wchodzisz w kobietę a ona i tak Cię rzuca? odp. mi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.