|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#4262 |
|
Wtajemniczenie
|
tynka zabka gratuluje.
My kapiemy Hanke w wannie na lezaczku,wygodnie mi bo Hania sie pluska I wali nozkami w wode. Niewygodnie byloby mi ja podtrzymywac bo jest szalona w wodzie. Na siedzaco moze bedziemy kapac jak sama bedzie siedziec. Dobrej nocki
|
|
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co wyprawiają razem to się w głowie nie mieści. Jak Antka nie ma przez cały dzień to jak go zobaczy to aż skacze z radości
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
nowaken U nas z rodzeństwem to samo, co by Maciek nie robił to się do niego wyrywa i jak broi to strasznie ją to śmieszy. Będzie miała nauczyciela oj będzie...
No moje karmienie się zbliża. Dzisiaj rozrobiłam Bebilon z próbki i nie chciała mi tego pić, ale jak dodałam 2 łyżeczki ryżowej kaszki malinowej to wypiła z 40 ml. Zobaczę, może to jakieś wyjście. Jeśli pokarm zaniknie to będę musiała coś modzić. Jak nie to chyba będę rozcieńczać krowie z wodą i gotować, bo wyjścia nie mam. Tonący brzytwy się chwyta. Przed chwilá udalo mi sie nakarmic. Dopoki bedzie czym, to karmic bede. Tak latwo sie nie poddam ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- http://allegro.pl/okazja-expres-wysy...774120461.html Widzialyscie? okropienstwo
|
|
#4266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajne te nasze bombelki w kąpieli, a pomyśleć że na początku nasz tak się darł w wodzie :/ Teraz wrzucamy Czarusia na siedząco i myjemy ząbki a potem go kładę i myje a on sobie leży sam i macha kończynami i chlapie Nie przeszkadza mu jak mu woda się do uszu leje a czasem jak ma mało wody to sam specjalnie głowę na bok obraca i zanurza ucho i się patrzy na mnie żebym coś powiedziała i się uśmiecha ![]() Ostatnio to nawet zanurzył powoli zanurzał i otwierał oko pod wodą aż całkiem otworzył i patrzył tak przez chwile pod wodę a radość miał niesamowitą z tego może jeszcze trochę i zacznie nurkować
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za rok będzie mama a ona m zabiera mama a ona mi psuje ale cóż wszystko trzeba przeżyć![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Idę spać spokojnych nocek życzę
|
|
|
|
|
#4269 | ||
|
Gang Iren
|
Eryk nie siedzi,wiec na lezaco.
Cytat:
za postepy!!Cytat:
|
|
#4270 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
Wróciliśmy niedawno z imprezy urodzinowej siostrzenicy. Jak ten czas leci...niedawno ją bawiłam jak się urodziła i mieszkaliśmy wszyscy razem a teraz ma już 11 lat! mała kobietka się z niej robi ![]() Cytat:
Cytat:
ale jak już dużo potrafi! super!A co do skóry to opis przypomina mi to co u nas było. Alergolog stwierdził AZS. U nas nie przez nabiał a prez jakiś inny alergen którego nie odkryłam...ale na diecie bezbiałkowej byłam 3 m-ce. Cytat:
![]() Cytat:
współczuje tych nocek...Cytat:
![]() tak robiłam tsh ft4 i Anty TPO. tsh miałam 0,005, ft4 18 chyba...ale w normie i przeciwciała ujemne. Niby lekarka mi to tłumaczyla tak, że to ft4 potrzebuje trochę czasu żeby wpłynąć na tsh i je podwyższyć...tak więc czekam dalej. A Ty jakie miałaś wyniki ft4 i Anty TPO?
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-11-11 o 00:05 |
|||||
|
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Morficzek zassał za którymś razem picie z niekapka
A kąpie go w wanience bez żadnych gadżetów, jakoś tak mi wygodniej.. Tynka ale Ci się Mateuszek rozbrykał
|
|
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
ha! Chyba tylko ja jeszcze nie śpie...
A przed chwilą Matylda się wybudziła, wieczór też ciężki Po dłuższym czasie poszął spać ok 20, obudziła się po 21 i ponownie zasnęła grubo po 22. Lulanie, szuszanie, kołysanie i nucenie kołysanek w ciemnym, zacisznym pokoju przez godzinę nie pomagały...Tż wziął Mała do pokoju i zasnęła przy pełnym oświetleniu i odgłosach walki bokserskiej na ringu...Cóż, może tak lubi?:P Karo, aż taka chudzinka nie jest, bo przez skypa jak dzwonię do domu wszyscy zachwycają się, że pulpecik, że fałdki...Ale w rzeczywistości jest normalna, taka ani nie duża ani za chuda, po prostu jest z tych drobniejszych:0 Dziękuję za zwrócenie mi uwagi na AZS. Teraz się martwię, i wizyta u lekarza będzie niezbędna. Oni tu kazali mi czekać 2 mieś. żeby się przekonać, czy balsamy nawliżające pomogą!!!! A odkryli lekarze, co szkodziło Piotrusiowi? Samo mu przeszło, czy musiałąś stosować maści jakieś? MoniaHan, Emigra a chciałam zapytać ile mają wasze Maluszki na wadze? Tynka, to się sprytnie urządziłaś-laptop, przekąski, coś do picia....A co do zagadki Twojego Tż, to może to wiewiórki porwały mu orzechy hehe? ![]() Gkatarzynka, mam nadzieję, że sprawa z serduszkiem dzidzi szybko się wyjaśni i to pozytywnie. We wczesniej ciąży czasem nie słychać, a nic złego się nie dzieje...Trzymam kciuki! Aaagga, też ostanio miałam okres zajadania stresu słodyczami. A zwykle miałam na odwrót-w newrach nie jadłam i chudłam. Myślę, że powinnaś najpierw trochę się odstresować, żeby wyjśc z tego schematu, najlepiej też zacznij ćwiczyć jakiś sport, coś co lubisz, spaceruj....Rozsądna dieta plus ruch powinny pomóc! Ale widziałm zdjęcia na naszym meilu i bardzo ładna z Ciebie dziewczyna! ![]() Dziewczyny karmiące cycem, ja też odczułam że ilość mleka spadła, trochę szkoda, bo wiadomo, że karmienie było czymś ważnym, przynajmniej dla mnie, ale też ostanio coraz mniej wygodnym, czasem uciążliwym....Ale z 2 str jak pisze Karolca, taka kolej rzeczy, no i przy tym mamy już 3 stałe posiłki w ciągu dnia, więc nic dziwnego. Powiem wam, że czasem jestem tak zmęczona że zastanawiam się, czy aby na pewno chcę kolejne dziecko, nie wiem czy to na moje siły......A teściowie już mówią nam o drugim! Najbardziej wkurza mnie ich argument, że przecież jak to , nie można mieć tylko jednego dziecka, bo dla równowagi potrzebne rodzeństwo. A, i dostałam już okres, wtedy co was pytałam, dokładnie w ten sam dzień wieczorem. Był obfity i z bólem brzucha oki, kolorowych
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-11-11 o 02:40 |
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam zlote dziecko, w sensie bardzo grzeczne podczas kapieli lezy ladnie i nie protestuje, moge ja spokojnie umyc, jak przewracam na brzuszek to tez grzecznie lezy Ewelajna, Julisia ma ok 7,2 kg (domowa waga) a cm ile ma to nie wiem ok 66-67.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mleczka ilość spada, ale to nie znaczy ,że spadnie tak,że trzeba kończyć karmienie, to jest takie nasze wrażenie , ale w cycach mleka jest ok, mniej ale starczy , cycki dostosowują się nawet do jednego karmienia dziennie, wiadomo,ze nie będą wtedy jak balony jak bywało w początkowych miesiącach.Ja np teraz juz tak łatwo dwóch flaszek nie uciągnę na zawołanie, jedną z dwóch cyców. Co do dziecka to musi pewnie minąc jakis czas odpowiedni dla Ciebie, Was ,żebyś mogła podjąć tą decyzję, to nie może byc decyzja chwili, to jest moje zdanie, wiadomo,że w nieskończoność czekać nie można, tzn., można mieć jedno dziecko i to też jest ok, ale uważam,że musi być to decyzja przemyślana, warunki muszą pozwalać zarówno psychiczne jak i ekonomiczne.Wtedy jest o wiele wiele prościej żyć, bo jest o dużo mniej kłopotów i zmartwień. |
|
|
|
|
#4275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
TSH tak jak ty 0,005 , ft3 29 a antyTPO 176. Nie chcę podważać kompetencji twojego lekarza ale znam w swoim otoczeniu wiele osób z tym problemem i nikt nie miał powiedziane, że ma tego nie leczyć !!!! Nieleczona tarczyca może wpłynąć negatywnie na funkcjonowanie całego organizmu. |
|
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobryU nas w końcu mięły płacze przy kąpaniu Może to zęby.
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nocka nawet nawet.
Pierwsza pobudka dopiero o 1.30, potem Ewelinka spała trochę gorzej, ale nad ranem znowu twardo przysnęła i spała do 7.30, przebudziła się, ale ululałam i pospała jeszcze jakieś 40 minut. W nocy wstawałam chyba 3 razy (sukces).
|
#4278 | ||
|
Gang Iren
|
Hej!
Gdzie jest to moje dziecko,co tak ladnie potrafilo spac? ![]() Jestem mega zmeczona.W dzien dluzsza drzemka to tylko na dworze,a jak w domu to on chce spac na rekach,w nocy po kilkanascie pobudek z placzem (w dzien nie placze wcale) A czy wasze dzieci tez wam krzywde robia?Eryk strasznie szczypie.Ja nawet siniaki od tego mam i ciagnie za wlosy,bije,kopie.On ma duza sile juz.Jak zblizam twarz do niego to lapie za policzki,szczypie i tarmosi wydajac przy tym okrzyki,sadysta mi rosnie ![]() Jak sie przytula to tez ze szczypaniem,nic nie jest delikatny. Jak to jest u was?Wiki tak nie miala! Cytat:
![]() Cytat:
![]() I ja musze wziac sie za nauke Eryka
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, Ewelinka uwielbia łapać za nos, wbija swoje milimetrowe paznokcie, ciągnie za włosy nawet przez sen podczas jedzenia, bija pięściami po twarzy, kopie.
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. Jestem mamusia majowa z 2011 roku. Zostalo mi troche ubran po coreczce - rozmiar 9 miesiecy i wyzej. Chetnie oddam je ktorejs z Was jedynie za pokrycie kosztow wysylki - 12 zl za paczke pocztowa. Zalaczam zdjecia. Ubranka sa uzywane, ale spokojnie nadaja sie jeszcze do noszenia. Czesc z nich jest markowa - Carter's, Minymo, Mothercare.
Zestaw sklada sie z: - 4 czapeczek zimowych - 2 czapeczek bawełnianych - 2 body z długim rękawem - 3 bluzek z długim rękawem - 1 pajaca - 1 spodenek bawełnianych - 1 bluzy welurowej - 1 pary rajstopek Jesli ktoras z Was bedzie zainteresowana, zapraszam na PW. |
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4282 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej,
Ciężka noc za mną...wzięłam Piotrusia do nas do łóżka o 2 i od tego czasu mam wrażenie że cały czas miał cycka w buzi... Teraz udało mi się go uspać... z trudeem, bo ten katarek jeszcze mu przeszkadza w oddychaniu. Cytat:
Trzy miesiące byłam na diecie i miałam wrażenie że niezależnie czy coś zjadłam czy nie skóra raz była bardziej czerwona i pojawiały się czasem w nowych miejscach suche placki już nawet zapisywałam wszystko co jadłam w zeszycie...Pediatra nie mogła mi pomóc więc poszłam do alergologa. On od razu stwierdził łagodną postać azs i powiedział że mam kąpać małego max 2 razy w tygodniu a tak to tylko pupę myć,nie mam stosować diety bo to nie działa w moim przypadku i nie tu jest problem widocznie...no chyba że coś ewidentnie da silną reakcję. No i powiedział że Piotruś z tego wyrośnie szybciej niż mi się wydaje aha no i kąpać mam w Cetaphil dla dzieci a smarować Cetaphil mdhttp://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p45573-Cet..._balsam_250_ml http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p56407-Cet...o_mycia_295_ml całkiem fajny ten krem...skóra po nim jest bardzo gładziutka ![]() Powiem Ci że teraz zostało tylko na szyjce pewnie przez slinkę itp a tak to pozchodziło już i myślę że przez to że nie kąpiemy go tak często Cytat:
U mnie jest tak: ft4 - 18,29 pmol/l norma 12-22 Anty TPO - >28, U/ml norma max 60 Ty masz ponad normę ft4 i anty Tpo masz dodatnie (jeśli to dobrze rozumiem) więc u Ciebie trzeba podać leki żeby to się poobniżało i wpłynęło na tsh. U mnie jest w normie,więc poczekam jeszcze i zobaczę jak się to rozwinie za miesiąc. ale dzięki za radę ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- linki sa z apteki do.z.pl ( bez kropki )
|
|
#4283 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() podrapie też czasem lub uszczypie, siły też ma bardzo dużo
|
|
#4284 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
O,a czemu?Ja cie krece,chyba musze w koncu przeczytac ten regulamin Wiem,ze reklamy robic nie mozna,ale jak sie chce cos komus oddac to tez nie mozna?Wytlumacz Karolca?Bede madrzejsza
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
ja widze roznice miedzy ''oddac'' a ''sprzedac'' ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4288 |
|
Gang Iren
|
No wlasnie ja tez dlatego sie dziwie.Jak ktos chce z dobrego serca komus cos dac,tylko zeby koszty przesylki oddac,to jest zle
Takie rzeczy to chyba tylko w Polsce...
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam raz ostrzeżenie za "rynsztokowe" słownictwo bo... wpisałam pierwszą literę slowa a resztę wykropkowałam...
|
#4290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo może Ciebie ktoś zaraportował, bo się po prostu czepiał a tyle w tym winy co kot napłakał, więc nie przesadzajmy ....---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
Gosia dzisiaj mamy święto ważne dla naszego kraju , więc tak trochę obronie tą "obrzydliwą " Polskę w normalnym świecie oddawanie komuś czegoś nie jest czym złym , nikt mnie za to w Polsce ,że nosze wory z ciuchami do punktu nie ukarał Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-11-11 o 13:10 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

to co wyprawiają razem to się w głowie nie mieści. Jak Antka nie ma przez cały dzień to jak go zobaczy to aż skacze z radości

za postepy!!
mała kobietka się z niej robi 
jak zasnie to sie budzi co chwila co 2h sredni jak nie smoczek to sie rozbudza, lazi po luzeczku to biore go do nas i tak samo slabo spi, strasznie sie wierci odkad zaczal czowrakowac to noce mamy kiepskie, moze to skok? moze zeby? dzis u dziadkow obudzil sie ze strasznym placzem
i ulwal po sloiczku obiadku gerbera chyba z 5 razy 

Może to zęby.