|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
hej kobietki!
Pisze z tel,wiec przepraszam za byki . Dziekujemy za zyczenia zdrowia dla Robcia.To była dłuuuuga noc-az mam dziwne uczucie,bo tyle czasu. Dzis rano oprocz gluta pobrode powitalismy druga dolna jedynke!! ))( ktora była w pakiecie z mega "dwojka" w pielusze. Jednak zaszczyt znalezienia zabka (i przebrania dwojki przy okazji) miał dumny tata . To teraz moge isc spac dalej Dobranoc
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4232 | |
|
Gang Iren
|
Hej!
Czy ja sie kiedys wyspie?Eryczek przechodzi samego siebie.A od rana wesolutki jak szygielek i jak tu na niego sie gniewac ![]() Cytat:
|
|
#4233 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratki dla Robsona!!
Dziewczyny czy mozna przygotowac mm na przegotowanej wodzie mineralnej? |
|
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecko nie chce mm, a w nocy cyca je 2 razy. W dzień już wcale. Musze ją oszukiwać smoczkiem, butelką z piciem, wyginać się w różne strony żeby chciała ssać, ale ta albo zassie albo zaczyna wrzeszczeć. Chyba stracę pokarm Nie wiem kompletnie co robić, ją nawet własne nóżki interesują bardziej od ssania....
|
|
|
#4235 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepsze to że z tż też taki gagatek był jak był mały więc już sie boję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...35&postcount=8
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-11-10 o 10:05 |
|||
|
|
|
#4236 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tez taka podaje malej do picia, bo przegotowana kranowka nijak mi np nie smakuje ![]() witam sie, nasza nocka super, jedna pobudka kolo 3 na mleko i troche sie wiercila i przez sen probowala siadac podciagajac sie za... kolderke maz wyspany jak skowronek, choc polozyl sie do nas dopiero po 1 bo przysypial na kanapie hehebylysmy juz na zakupach i Julci dostalo sie dwie nowe zabawki - piesek uczniaczek z FP i takie pianinko z pieskiem stalysmy z tesciowa z 10 minut i pokazywalysmy mlodej zabawki i czekalysmy ktora ja zainteresuje, chcialam kupic kubusia puchatka raczkujacego ale mloda niechetnie go dotykala, chowala sie do babci a na tego uczniaczka i pianinko to odrazu usmiech i chciala do lapek teraz ma mlodziez pierwsza drzemke, ciekawe na jak dlugo bo o 7 zjala zaledwie 30-40 ml mleka.---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
a te perly nie sa przypadkiem na podniebieniu (przy samym gardelku, tak z tylu) ?? Julia miala to po porodzie przez kilka tygodni.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
ja mm robię na przefiltrowanej kranówce przez britę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko się przywitam i lece nakarmić młodzieńca
![]() Ja też flirtuje wode Britą ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
To super nocka Zakupy udane,no prosze Julcia sama wybiera zabawki,też tak robie-imy w sklepie ![]() bingo ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Uuu,współczuje nocki ale gratuluje zęba
|
||
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio, wolalam sprawdzic czy nie bedzie sie bala zabawki (bo kolezanki synek bal sie tego kubusia puchatka co raczkuje, byl ryk i koniec)a jednak placac za zabawke 25-35 € to lepiej zeby dziecko sie nia pobawilo
![]() ![]() mialam pytac - kapiecie juz dzieci na siedzaco czy nadal na lezaco?
|
|
|
#4240 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to dobrze,że pomimo tego,jest uśmiechnięty ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Kapiemy na siedząco,bo młody nie chce leżeć w wanience,sztywno trzyma się boków i nie chce puścić ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
gdybyś w razie W straciła pokarm.---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Ja np sypiam z synkiem,a w dzień śpi w łóżeczku i nie ma problemów,oby ich nie było.Zresztą mały się wierci,czy to w łóżeczku,czy w łóżku.Także mam go pod ręką w nocy,a tak to musiałabym wstawać,bo przecież jak w nocy się przewróci na brzuch to marudzi,bo chyba zapomina jak się obraca a przecież umie.A jak śpi ze mną,jak mąż ma nocki np to ja zadowolona,mały mam nadzieje też ![]() Dziękuje za komplement
|
|||||
|
|
|
#4241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4242 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to takie milutkie!Cytat:
Zdrowka dla babci! Cytat:
Ciesze sie ze sie poukladalo! A jak samopoczucie , minelo najgorsze? Cytat:
Raz beda zasypiac w lozeczku, raz nie - Oskar jest najlepszym tego przykladem, ja nie rozumiem po co z dzieckiem walczyc, tylko sie czlowiek napoci, nagimnastykuje, nastresuje a koniec koncow dziecko i tak postawi na swoim Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Viki jeszcze sie wywraca, nie siedzi stabilnie, wiec jak usiadzie to bedziemy uzywac krzeselka. Ale sie wynudzilam, Viki pospala 2,5 godziny prawie, jak nigdy! Fajnie tak.
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może bez przypraw bede gotowała ![]() Na stojąco Moja w wannie posiedzi z 5 minut i wstaje znudzona. Czasem tylko ma ochotę poleżeć, więc to jest odpowiedni moment na mycie główki.Na szczęscie nie przeszkadza jej cieknąca po buzi woda więc i na siedząco da się to zrobić.
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
My tez kapiemy sie na lezaco mimo ze Julcie juz ladnie i bardzo stabilnie siedzi. Jakos na lezaco jej pasuje
ja chyba nie bede tego krzeselka kupowac
|
|
|
#4245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zreszta takie krzeselko bardzo dlugo sluzy, wiec sie oplaca!
|
|
#4246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mycie to szybka piłka bo jak się rozhula to ciężko za nią nadążyć a później pluska sie do woli w każdej możliwej pozycji Właśnie Zosia spała mi 2h na balkonie!! HIT odpoczęłam, nie musiałam łazić za wózkiem ani marznąć tylko poleżałam przed tv i zjadłam mega pake czipsów no ale trochę przyjemności matce się należy
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Jejku mój dzieć mnie wykończy, ostatnio nie chce jeść za bardzo obiadku
, musze mu wciskac na siłę, a tydzień temu nie chciał pic mleka z butelki z kleikiem, teraz juz troche pije ale bez kleiku,. Tylko z kolei baaaaardzo puszcza bączki i czasem popłakuje przy tym i chyba przez to mleko. Bo wczesniej to mu mieszalam z nutramigenem, bo bylo podejrzenie alergii no ale zadnych krostek nie ma i w ogóle, no zwariować można![]() a odnośnie kąpania to przeważnie na czworaka, bo sie ciągle przekręca z plecków, albo na siedząco, ale ile trzeba się przy nim nagimnastykowac to ho ho Edytowane przez agator74 Czas edycji: 2012-11-10 o 15:10 |
|
|
|
#4249 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za komplementy. od rana miałam fajny humor dzięki nim
myślę tylko, że Dominik to straszny narcyz: tylko by pozował do zdjęć i przeglądał się w lustrze. buzi też daje tylko swojemu odbiciu...Desiu jest OK. Jedyne czego mi brakuje do równowagi to chciałabym stracić 25 kg i to mnie trochę dołuje, bo mam z tym problemy. Objadanie się kompulsywne i pocieszanie się żarciem. 2 lata temu schudłam już 20 kg ale teraz, z dzieckiem, jest trudniej, bo często jestem sfrustrowana. Potrzebuję motywacji.
|
#4250 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Witam wszystkie mamusie!
Znów trochę mnie nie było i niestety, ale nie mam czasu ostanio nawet na podczytywanie...W poniedzaiłek zawita teściowa, może trochę luzu będzie, choć z 2 str watpię, bo nawet jak ona pójdzie na spacer np to w tym czasie ja będę musiała zająć się obiadem, bo gość, więc nie wypada nie mieć ugotowane i posprzatane. A widziałam na fb, że kolejne mamy i dzieciaczki zorganizowały spotkanie. Super! Może kiedyś uda się spotkać wszystie razem? Ja też ostanio miałam fazę na przeglądanie zdjęć i filmików z pierwszych tygodni Matyldy, pokazywałam Jej naszą rodzinę, Ją jak była malutka i Mała bardzo się cieszyła, ożywiała się nawet na dżwięk swojego płaczu hehe Gratuluję wszystkim maluszkom kolejnych ząbków i miesięcznic!!! U nas zębów wciąż brak, a wczoraj wybrałam się na ważenie i mierzenie oraz knsukltację stanu skóry Matyldy. Ma już ok 68 cm, ile dokładnie nie wiadomo, nie dała wyprostować sobie nóżek, wierzgała, kopała etc A wagowo: 7.220 kg. A to już 8 miesiąc skonczony. Z nowości: Matylda potrafi paluszkiem wskazać np gdzie jest Tatuś lub Mamusia, mówi ta-ta i ma-ma, myslę, że świadomie bo w okreslonych sytuacjach. Bawi się ze mną w kosi łapki, a -kuku a także ślicznie stoi od prawie 4 tygodni. Potrafi przejść przytrzymując się poręczy wokół łóżeczka. Dalej nie lubi siedzieć. Jest albo stanie, albo pełzanie. Tż dumny jak paw hihi Co do skóry wyszły Matyldzie suche połacie, zaczerwienione, szorstkie na tułowiu, pleckach, nózkach i raczkach nawet na twarzy. Mimo, że smaruję Ją codziennie, czesto nawet 2 razy. A pielęgniarka upiera się, że to wysuszona skóra po prostu i na pewno samo zejdzie. A mamy to już 2 tyg i się od tego czasu powiększyło, a zaczęło się od pojedynczych połaci. Nie wiem, czy może to być skaza białkowa??? Uczulenie??? Chyba przejdę się do pl pediatry bo trochę mnie to niepokoi! W wolnej chwili wieczorkiem (jeśli takowa będzie) postarm się nadrobić, bo jestem bardzo ciekawa co u Was! Pozdrawiam Mamuski) Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-11-10 o 15:54 |
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Emigra też czytałam że na podniebieniu są zazwyczaj, ale na dziąsłach też ponoć mogą te perły występować..
Ewelajna jak tylko dasz radę nadrabiaj..ostatnio wszystkie mamy mniej czasu i aż tyle stron dziennie co kiedyś nie ma ![]() Mraveczka gratki dla Robcia za kolejnego ząbka.. Ja dziś kupiłam małemu pierwszy niekapek http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...748554390.html fajny jest i rzeczywiście nic z niego nie kapie nawet jak się go weźmie do góry nogami i naciśnie...tylko Morfik jeszcze nie wie jak z niego pić, gryzie jak gryzaka zamiast ssać.. Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-11-10 o 17:41 |
|
|
|
#4252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia, dasz rade schudnac, zacisnij tylko torche zeby i jazda
|
|
#4253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak na razie to rączke przekladamy do butelek TT, przynajmniej to sie na cos przyda
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka gratulujemy zabka
![]() u nas Wiktor ma ciezkie noce strasznie jak zasnie to sie budzi co chwila co 2h sredni jak nie smoczek to sie rozbudza, lazi po luzeczku to biore go do nas i tak samo slabo spi, strasznie sie wierci odkad zaczal czowrakowac to noce mamy kiepskie, moze to skok? moze zeby? dzis u dziadkow obudzil sie ze strasznym placzem i ulwal po sloiczku obiadku gerbera chyba z 5 razy chyba mu cos nie podpasowalo mam nadzieje a nie jakis wirus a w ciagu dnia grzeczny jak aniolek
|
|
|
|
#4255 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Hania śpi od 19.30... dziś już miała dwie drzemki, ale nie przepuściła gościom i druga drzemka była jak pojechali... ale po godzinie od obudzenia znów tarła oczka więc Ją wykąpaliśmy i bez problemu zasnęła, co mnie mocno zdziwiło. Musiała być zmęczona wrażeniami - 5małżeństw z małymi dziećmi (dwójka starsza od Hani a trójka młodsza ) Ogólnie było wesoło, choć u jednych znajomych chyba się kiepsko dzieje z ciążą, bo Ania dziś była na USG i nie wykryło bicia serduszka Strasznie to przeżywają... Mają starszą córeczkę (też Hanię - takie małe ADHDTeraz czekamy na kolejnych gości - przyjeżdża brat Marcina z dziewczyną i najlepszym kumplem Marcina... jadą z Rzeszowa więc troszkę im schodzi i impreza pewnie zacznie się za jakąś godzinkę. |
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja dopiero teraz usiadłam. Cały dzień coś rano tz jechał do pracy więc sama szłam z dziecakami na zakupy gdybym wiedziała żę go nie będzie to wczoraj bym sobie wszystko kupiła. Potem robiłam ciasteczka jeszcze spacer sprzątanie i właściwie padam na twarz ![]() Dla wszystkich za ząbki
|
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4258 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() ja tak na szybko )dziewczyny super zdjecia ze spotkania, super z was mamusie, a chłopcy sami przystojniacy )) zazdroszcze spotkania ![]() Emilka bardzo Ci współczuje, mam nadzieje, ze w koncu sie u was poprawi i bedzie lepiej *Nikki , ja nie wierze w żyły wodne, ale jakby mi dziecko nie chcialo spac w lozeczku, a ktos ( bo sama na to bym raczej nie wpadła ) zasugerowałby,ze to moze byc przyczyna to bym przestawiła to lozeczko, jakos ostatnia deska ratunku ![]() Agaa fajnie, ze sie odezwałas, gratuluje znalezienia pracy, mialas na prawde szczescie, bo z praca ciężko, ale Ci synek wyrósł )Mateuszek wczoraj dostal biszkopta, chyba mu smakowało ) poza tym raczkuje na potęge, kolana i rece całe w siniakach, zaraz poszukam jakichs nakolanników na allegro. W łozeczku non stop wstaje i babuje ) no i chichra sie jak szalony Noi kolejna górna dwójka juz wychodzi, dziąselko pekniete, bedziemy mieli 8 zabkow, chyba kolejne tak predko nie wyjda? u nas te dziaselko lekko krwawi chwilami.Nikki ja mam podobny problem z usypianiem i spaniem Mateuszka jak ty, ja w dzien odpuscilam, nie chce spac w lozeckzu to nie, nie jest to dla mnie problemem.Mateuszek musi usnac u mnie na rekach i sie przytulic, odwraca główke ,zeby sie wtulic ,inaczej nie usnie i nikt go nie uspi.Jak usnie ,kłade go do nas do łózka, sama klade sie obok, biore laptopa, picie, jedzenie i czekam, az sie wyśpi.Na szczescie wnocy nie ma problemu. Karo super ,ze jestes zadowolona z nowego zajęcia )TZ moj ma zagadke miał w pudełku w garazu duzo orzechów wloskich i przez dwa dni znikneły calkowicie![]() JA mleczko robie na wodze ze źródelka, ktore znajduje sie za miastem, woda przebadana, trzeba stac w kolejce czasami 3 godziny ,zero kamienia no i pyszna Mravka gratuluje zabka ))Emigra u nas pierwszy etap kapania na leżąco, pozniej na siedzaco przy wyciaganiu z wanny jest placz
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za koleżankę.Który to tydzień ciąży?
|
|
#4260 |
|
Wtajemniczenie
|
dObry wieczorek
![]() Tz usypia Hanie a ja pierwszy raz w chwili gdy ona zasypia siedze sobie na kanapie ...fajnie![]() czesc Aga...gratuluje pracy,oj z waga U mnie tez tak ze stres zarciem odreagowuje,a przy dziwcku o bezstresowe zycie nielatwo. Flower tez dzis taki kubeczek kupilam,Hania umie z niego pic...ale nie chce. Roksape Hanka tez jedzeniem z piersi srednio zainteresowana,wszystko inne ciekawsze,wydaje mu sie ze juz pokarmu mam mniej. mm nie chce pic,ale kupilam dzis w kartonikach malych mm gotowe juz do picia I wypila 100ml,narazie tylko tyle jej dalam,wypilaby wiecej,a I smoczek 3 dalam. Pytalam o wode mineralna bo mm jak robie na kranowie,przefiltrowanej przez brite to I tak mm smierdzi,czajnik niwy mamy,butelki wyparzam.wydaje nam sie ze woda wchodzi w jakas dziwna reakcje z mm.na opakowaniu mm napisane aby nie uzywac filtrowanej I zmiekczanej wody. Ale nasza woda jest zmiekczana jakimis solami tak czy inaczej. nad ranem Hania byla tak marudna ze ani cycek ani nic wiec wkurzylam I mowie do niej idziesz spac do lozeczka bo mialam dosc...i ona tam zasnela to sie z tz zdziwilismy,pospalismy do 8.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

. Dziekujemy za zyczenia zdrowia dla Robcia.

4 miesiące i dzień w dzień to samo

gdybyś w razie W straciła pokarm.

Moja w wannie posiedzi z 5 minut i wstaje znudzona. Czasem tylko ma ochotę poleżeć, więc to jest odpowiedni moment na mycie główki.
i ulwal po sloiczku obiadku gerbera chyba z 5 razy
Strasznie to przeżywają... Mają starszą córeczkę (też Hanię - takie małe ADHD