Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-10, 09:04   #4231
Mravka
Zadomowienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

hej kobietki!
Pisze z tel,wiec przepraszam za byki. Dziekujemy za zyczenia zdrowia dla Robcia.
To była dłuuuuga noc-az mam dziwne uczucie,bo tyle czasu. Dzis rano oprocz gluta pobrode powitalismy druga dolna jedynke!! ))( ktora była w pakiecie z mega "dwojka" w pielusze. Jednak zaszczyt znalezienia zabka (i przebrania dwojki przy okazji) miał dumny tata.
To teraz moge isc spac dalej

Dobranoc
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:19   #4232
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Czy ja sie kiedys wyspie?Eryczek przechodzi samego siebie.A od rana wesolutki jak szygielek i jak tu na niego sie gniewac

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
hej kobietki!
Pisze z tel,wiec przepraszam za byki. Dziekujemy za zyczenia zdrowia dla Robcia.
To była dłuuuuga noc-az mam dziwne uczucie,bo tyle czasu. Dzis rano oprocz gluta pobrode powitalismy druga dolna jedynke!! ))( ktora była w pakiecie z mega "dwojka" w pielusze. Jednak zaszczyt znalezienia zabka (i przebrania dwojki przy okazji) miał dumny tata.

Dobranoc
Gratki kolejnego zabka!
Stary 2012-11-10, 09:42   #4233
MoniaHan
Wtajemniczenie

Gratki dla Robsona!!
Dziewczyny czy mozna przygotowac mm na przegotowanej wodzie mineralnej?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:46   #4234
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Gratki dla Robsona!!
Pewnie, że tak. Zwłaszcza jeśli jest nisko lub średnio zmineralizowana. Powinno się unikać tej wysoko zmineralizowanej...

Moje dziecko nie chce mm, a w nocy cyca je 2 razy. W dzień już wcale. Musze ją oszukiwać smoczkiem, butelką z piciem, wyginać się w różne strony żeby chciała ssać, ale ta albo zassie albo zaczyna wrzeszczeć. Chyba stracę pokarm
Nie wiem kompletnie co robić, ją nawet własne nóżki interesują bardziej od ssania....
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 09:54   #4235
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
helol
My wstalysmy o 9

I co Karinio zasnelas taka niezaspokojona?

Gosia ja tez nie mam prawka, ale ja nie zamierzam robic

cziqua mialas niezle pomysly, dalej tak masz?? hihi

Karinio mialam Cie pytac kiedys i zapomnialam. Aptimil 3 to dla kogo to? Bo ktoras z was pisala ze 1. jest od 0-12, ja mam 2. i tez jest od 0-12.; Po 3. jest Aptimil 1+, wiec od roku. To kiedy ta 3.mozna wprowadzic? Ale z tego co piszecie to sa chyba tez rozne rodzaje? Ja mam Aptimil 2 Hungry milk.

Plecy dalej mi dokuczja :'(
a zdarza się najlepsze to że z tż też taki gagatek był jak był mały więc już sie boję

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Emilko, jeśli masz wątpliwości to naprawdę idź do lekarza skonsultować swoje wątpliwości. Myślę, że ktoś doświadczony będzie wiedział lepiej Nie mam żadnych porównań co do kolek i złego spania związanych z trudnym porodem. Być może coś w tym jest, ale widzisz, Ewelinka urodziła się bez większych problemów (mimo wywoływania ale bez oksytocyny), a też od dwoch miesięcy źle śpi.

Kupiłam Ewelince ciasteczka ryżowe... i TŻ wszystkie zjadł Chrupki też zjadł wszystkie
to obiadki mu miksuj i powiedz że jak tak lubi dzieciowe to niech je jak dzieć

padłam:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...35&postcount=8

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2012-11-10 o 10:05
cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:11   #4236
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki dla Robsona!!
ja tak robie od dluzszego czasu i tez taka podaje malej do picia, bo przegotowana kranowka nijak mi np nie smakuje

witam sie, nasza nocka super, jedna pobudka kolo 3 na mleko i troche sie wiercila i przez sen probowala siadac podciagajac sie za... kolderke no ale w koncu usnela twardo i pospalismy do 6.40 maz wyspany jak skowronek, choc polozyl sie do nas dopiero po 1 bo przysypial na kanapie hehe

bylysmy juz na zakupach i Julci dostalo sie dwie nowe zabawki - piesek uczniaczek z FP i takie pianinko z pieskiem stalysmy z tesciowa z 10 minut i pokazywalysmy mlodej zabawki i czekalysmy ktora ja zainteresuje, chcialam kupic kubusia puchatka raczkujacego ale mloda niechetnie go dotykala, chowala sie do babci a na tego uczniaczka i pianinko to odrazu usmiech i chciala do lapek teraz ma mlodziez pierwsza drzemke, ciekawe na jak dlugo bo o 7 zjala zaledwie 30-40 ml mleka.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
Karolinko ja wysiadam już...4 miesiące i dzień w dzień to samo
Ty wiesz jaki miałam poród... bo głupia Ciebie nie posłuchałam żeby tam nie rodzić
kochana tak mi przykro ze macie takie ciezki chwile.... nie moge wiecej jak trzymac kciukasy zeby szybko minelo !!!! :
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Eh,ile mam nadrabiania.
Z tego co pamiętam,z pamięci Rybko aptamil 3,jest od 6-12 miesięcy complete do weaning. Noi apropo ciebie i Emigry,to nie to o czym myślałyście,co innego mi się chciało.Cisło mnie coś
kupa?
o matkooooo
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Pisałam wam ostatnio, ze mały ma na dziąśle twardą białą kropkę..myślałam że to ząb a to nie ząb tylko jakaś perła Ebsteina czy coś takiego...pediatra wczoraj stwierdził że zębów jeszcze nie widać na horyzoncie..
a te perly nie sa przypadkiem na podniebieniu (przy samym gardelku, tak z tylu) ?? Julia miala to po porodzie przez kilka tygodni.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:11   #4237
cziqua
Zadomowienie

ja mm robię na przefiltrowanej kranówce przez britę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:51   #4238
Karinio
Zakorzenienie

Ja tak na szybko się przywitam i lece nakarmić młodzieńca

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja mm robię na przefiltrowanej kranówce przez britę
Ja też flirtuje wode Britą

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja tak robie od dluzszego czasu i tez taka podaje malej do picia, bo przegotowana kranowka nijak mi np nie smakuje
Witam sie, nasza nocka super, jedna pobudka kolo 3 na mleko i troche sie wiercila i przez sen probowala siadac podciagajac sie za... kolderke no ale w koncu usnela twardo i pospalismy do 6.40 maz wyspany jak skowronek, choc polozyl sie do nas dopiero po 1 bo przysypial na kanapie hehe
bylysmy juz na zakupach i Julci dostalo sie dwie nowe zabawki - piesek uczniaczek z FP i takie pianinko z pieskiem stalysmy z tesciowa z 10 minut i pokazywalysmy mlodej zabawki i czekalysmy ktora ja zainteresuje, chcialam kupic kubusia puchatka raczkujacego ale mloda niechetnie go dotykala, chowala sie do babci a na tego uczniaczka i pianinko to odrazu usmiech i chciala do lapek teraz ma mlodziez pierwsza drzemke, ciekawe na jak dlugo bo o 7 zjala zaledwie 30-40 ml mleka.
kupa?
U nas woda rąbie chlorem,dlatego filtrujemy.
To super nocka a to mała spryciula Zakupy udane,no prosze Julcia sama wybiera zabawki,też tak robie-imy w sklepie
bingo

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
hej kobietki!

Dobranoc
Zdrowia
Uuu,współczuje nocki ale gratuluje zęba
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 10:52   #4239
emigra
Zakorzenienie

Karinio, wolalam sprawdzic czy nie bedzie sie bala zabawki (bo kolezanki synek bal sie tego kubusia puchatka co raczkuje, byl ryk i koniec)a jednak placac za zabawke 25-35 € to lepiej zeby dziecko sie nia pobawilo

mialam pytac - kapiecie juz dzieci na siedzaco czy nadal na lezaco?
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-10, 11:08   #4240
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej!
Czy ja sie kiedys wyspie?Eryczek przechodzi samego siebie.A od rana wesolutki jak szygielek i jak tu na niego sie gniewac

Oj mały rojberek to dobrze,że pomimo tego,jest uśmiechnięty

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Karinio, wolalam sprawdzic czy nie bedzie sie bala zabawki (bo kolezanki synek bal sie tego kubusia puchatka co raczkuje, byl ryk i koniec)a jednak placac za zabawke 25-35 € to lepiej zeby dziecko sie nia pobawilo

No tak rozumiem,przypomniałaś mi jak byliśmy jakoś w zeszłym tygodniu w TK Maxie i był Elmo śpiewający i grający na bębnie i młodemy puściliśmy,ale się nie bał na szczęście
Kapiemy na siedząco,bo młody nie chce leżeć w wanience,sztywno trzyma się boków i nie chce puścić

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Dobre

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie chce mm, a w nocy cyca je 2 razy. W dzień już wcale. Musze ją oszukiwać smoczkiem, butelką z piciem, wyginać się w różne strony żeby chciała ssać, ale ta albo zassie albo zaczyna wrzeszczeć. Chyba stracę pokarm
Nie wiem kompletnie co robić, ją nawet własne nóżki interesują bardziej od ssania....
Oj,to oby jednak polubiła chociaż butle gdybyś w razie W straciła pokarm.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzięki wszystkim dziewczyną za odpowiedź w sprawie zasypiania. Po długich przemyśleniach stwierdziłam że jak Oskar potrzebuje bliskości do spania to mu ją dam , w końcu samodzielne zasypianie w łóżeczku kiedyś przyjdzie. Pamiętam jak był czas gdzie Oskar zasypiał tylko na rękach i musiał być owiniętym kocykiem, potem mu to przeszło i zaczęło się że zasypiał tylko wtedy gdy stałam nie mogłam usiąść ale i to przeszło z czasem, później przyszedł czas na zasypianie kiedy bardzo mocno skakałam na łóżku (wyglądało zabawnie, ale ja się tak ponad miesiąc męczyłam) no i przeszło, potem wystarczyło że siedziałam i bujałam na rękach, ale i to minęło i zaczął się etap że leżałam na łóżku on obok na boczku i musiałam tak bujać, a teraz wystarczy że położę się obok i on się przytuli. Owszem był czas chyba 2-3tyg kiedy sam zasypiał w łóżeczku.
Karino dołączam się do dziewczyn piękne oczka ma Twój synuś
Noi dobrze postanowiłaś Ja np sypiam z synkiem,a w dzień śpi w łóżeczku i nie ma problemów,oby ich nie było.Zresztą mały się wierci,czy to w łóżeczku,czy w łóżku.Także mam go pod ręką w nocy,a tak to musiałabym wstawać,bo przecież jak w nocy się przewróci na brzuch to marudzi,bo chyba zapomina jak się obraca a przecież umie.A jak śpi ze mną,jak mąż ma nocki np to ja zadowolona,mały mam nadzieje też
Dziękuje za komplement
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:23   #4241
natkulec
Zadomowienie

Cytat:

Mraveczka..jak Frida nie daje rady to słyszałam że świetny jest http://www.katarek.pl/
niestety mój Tż nie pozwala mi go kupić, bo boi się że małemu mózg wyssie , ale opinie ma bardzo dobre, zwłaszcza jeśli chodzi o usuwanie głębiej położonych smarków..
my to mamy, jest super, mąż to kupił, sprawdza sie rewelacyjnie, choć katarku nie miałyśmy ale w mig z noska wyciaga co tam siedzi
Stary 2012-11-10, 12:44   #4242
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
świetne zdjęcia

dziękuje bardzo
no mama ma dopiero 44lata

nie daję rady z tym usypianiem w łóżeczku ;/ po godzinie wycia wymiękam i daję na Nasze łóżko kładę się obok a tam bez bujania Oskar obraca się na bok i albo przytula do mnie, albo tylko trzyma za rękę.
Może powinnam odpuścić ?? Może on potrzebuje do zaśnięcia takiej bliskości?
Co byście zrobiły na moim miejscu??
Ja bym sie kladla z Oskrkiem, ja nadal klade sie najczesciej z adasiem zeby zasnal Ale to takie milutkie!
Cytat:
wieczorem poogladam zdjecia na mailu, super ze spotkanie sie udalo, no Robson biedaczek z tym katarem

Konia w tej owsiance jest jedna plaska lyzka miodu na 2l wody, nie czuc tego miodu kompletnie. kaszki sa 10x bardziej slodkie.

ojej moja Mama zadzwonila ze Babcia jest od tygodnia w szpitalu (moi rodzice to maja refleks w powiadamianiu mnie o waznych sprawach rodzinnych, np. moj tato nie powiadomil mnie ze dziadek zmarl (ponad rok temu), dowiedzialam sie od obcej osoby. babcia ma 71 lat, slabo sie czula przez ostatnie miesiace, okazalo sie ze ma silna anemie zelazo na poziomie 18. dali jej 600ml krwi, ma kroplowki, robia jej wszystkie badania, oby to byla ''tylko'' anemia.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------
Monia, ja kupuje kaszki bez cukru
Zdrowka dla babci!
Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
hej. pamiętacie jeszcze nas, prawda?
ostatnio przyśniła mi się Karolca i zatęskniłam za wami, a jak dziś zobaczyłam zdjęcia ze spotkania u Cytrynki to łza mi się w oku zakręciła.

Przez długi czas byłyście jedynymi osobami, które mnie rozumiały i z którymi mogłam porozmawiać o wszystkim . Dziękuję

Chodzę do pracy i nie mam czasu na wizaż. czasem zerkam tylko na fejsa. Jakie duże te nasze skarby.

Miałam dużo szczęścia, bo w dobie kryzysu znalazłam pracę i to państwową. Na zastepstwo na 1,5 roku, ale dobre i to zwłaszcza, że zarobki spore. Tylko mojego szkraba mi żal. Został z moim teściem i chyba nie jest mu z nim źle, ale co mama to mama.
Fajnie ze sie odezwalas, jak moglybysma Was zapomniec???
Ciesze sie ze sie poukladalo! A jak samopoczucie , minelo najgorsze?
Cytat:

słucham jego potrzeb bo jak jest senny to idę go kłaść spać, ale te łóżeczko mu nie służy.
Też myślę że chyba lepiej olać na razie łóżeczko i usypiać go na Naszym przytulony do mnie , a potem przenosić. Może z czasem łóżeczko przyjdzie samo

Jestem wymęczona , Oskar dał mi dziś w kość , TŻ do wieczora w pracy wrócił akurat na kąpanie.
Ale zrobił mi kolację , kupił Karmi i zamierzamy patrzeć na "Jestem Bogiem"
Dzieci maja rozne okresy
Raz beda zasypiac w lozeczku, raz nie - Oskar jest najlepszym tego przykladem, ja nie rozumiem po co z dzieckiem walczyc, tylko sie czlowiek napoci, nagimnastykuje, nastresuje a koniec koncow dziecko i tak postawi na swoim

Cytat:
hej kobietki!

Dobranoc
Gratuluje zabka, zdrowka dla naszego Forresta
Cytat:
Gratki dla Robsona!!
Ja nawet nie gotuje mineralnej
Cytat:

Ja na lezaco, ale niedlugo bede zamawiac krzeselko do wanny!
Viki jeszcze sie wywraca, nie siedzi stabilnie, wiec jak usiadzie to bedziemy uzywac krzeselka.

Ale sie wynudzilam, Viki pospala 2,5 godziny prawie, jak nigdy!
Fajnie tak.

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:53   #4243
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
to obiadki mu miksuj i powiedz że jak tak lubi dzieciowe to niech je jak dzieć
Nie, no Ewelinka już takich papek nie jada ale może bez przypraw bede gotowała

Cytat:
Na stojąco Moja w wannie posiedzi z 5 minut i wstaje znudzona. Czasem tylko ma ochotę poleżeć, więc to jest odpowiedni moment na mycie główki.
Na szczęscie nie przeszkadza jej cieknąca po buzi woda więc i na siedząco da się to zrobić.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 12:54   #4244
emigra
Zakorzenienie

My tez kapiemy sie na lezaco mimo ze Julcie juz ladnie i bardzo stabilnie siedzi. Jakos na lezaco jej pasuje ja chyba nie bede tego krzeselka kupowac
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-10, 13:05   #4245
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
My tez kapiemy sie na lezaco mimo ze Julcie juz ladnie i bardzo stabilnie siedzi. Jakos na lezaco jej pasuje ja chyba nie bede tego krzeselka kupowac
Ja kupie napewno bo beda sie razem kapac moje dzieciaczki
Zreszta takie krzeselko bardzo dlugo sluzy, wiec sie oplaca!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-11-10, 14:58   #4246
mama d
Raczkowanie

Cytat:

na siedząco, stojąco na czworaka - zależy jaką pozycję przyjmie Zosia mycie to szybka piłka bo jak się rozhula to ciężko za nią nadążyć a później pluska sie do woli w każdej możliwej pozycji

Właśnie Zosia spała mi 2h na balkonie!! HIT odpoczęłam, nie musiałam łazić za wózkiem ani marznąć tylko poleżałam przed tv i zjadłam mega pake czipsów no ale trochę przyjemności matce się należy
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 15:00   #4247
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja kupie napewno bo beda sie razem kapac moje dzieciaczki
Zreszta takie krzeselko bardzo dlugo sluzy, wiec sie oplaca!
Nie wiem czy nam to bedzie potrzebne, jak mala bedzie ladnie umiala siedziec w wannie, to zrezygnuje. Lezaczek tez byl niby przydatny ale mi bylo niewygodnie ja z tego wyciagac, nie mowiac o myciu
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-10, 15:08   #4248
agator74
Rozeznanie

Jejku mój dzieć mnie wykończy, ostatnio nie chce jeść za bardzo obiadku, musze mu wciskac na siłę, a tydzień temu nie chciał pic mleka z butelki z kleikiem, teraz juz troche pije ale bez kleiku,. Tylko z kolei baaaaardzo puszcza bączki i czasem popłakuje przy tym i chyba przez to mleko. Bo wczesniej to mu mieszalam z nutramigenem, bo bylo podejrzenie alergii no ale zadnych krostek nie ma i w ogóle, no zwariować można
a odnośnie kąpania to przeważnie na czworaka, bo sie ciągle przekręca z plecków, albo na siedząco, ale ile trzeba się przy nim nagimnastykowac to ho ho

Kubuś jest już z nami 19.03.2012

Edytowane przez agator74
Czas edycji: 2012-11-10 o 15:10
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 15:30   #4249
aaagga
Raczkowanie

dziękuję za komplementy. od rana miałam fajny humor dzięki nim myślę tylko, że Dominik to straszny narcyz: tylko by pozował do zdjęć i przeglądał się w lustrze. buzi też daje tylko swojemu odbiciu...

Desiu jest OK. Jedyne czego mi brakuje do równowagi to chciałabym stracić 25 kg i to mnie trochę dołuje, bo mam z tym problemy. Objadanie się kompulsywne i pocieszanie się żarciem. 2 lata temu schudłam już 20 kg ale teraz, z dzieckiem, jest trudniej, bo często jestem sfrustrowana. Potrzebuję motywacji.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 15:49   #4250
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Witam wszystkie mamusie!

Znów trochę mnie nie było i niestety, ale nie mam czasu ostanio nawet na podczytywanie...W poniedzaiłek zawita teściowa, może trochę luzu będzie, choć z 2 str watpię, bo nawet jak ona pójdzie na spacer np to w tym czasie ja będę musiała zająć się obiadem, bo gość, więc nie wypada nie mieć ugotowane i posprzatane.

A widziałam na fb, że kolejne mamy i dzieciaczki zorganizowały spotkanie. Super! Może kiedyś uda się spotkać wszystie razem?
Ja też ostanio miałam fazę na przeglądanie zdjęć i filmików z pierwszych tygodni Matyldy, pokazywałam Jej naszą rodzinę, Ją jak była malutka i Mała bardzo się cieszyła, ożywiała się nawet na dżwięk swojego płaczu hehe

Gratuluję wszystkim maluszkom kolejnych ząbków i miesięcznic!!!

U nas zębów wciąż brak, a wczoraj wybrałam się na ważenie i mierzenie oraz knsukltację stanu skóry Matyldy.
Ma już ok 68 cm, ile dokładnie nie wiadomo, nie dała wyprostować sobie nóżek, wierzgała, kopała etc A wagowo: 7.220 kg. A to już 8 miesiąc skonczony.

Z nowości: Matylda potrafi paluszkiem wskazać np gdzie jest Tatuś lub Mamusia, mówi ta-ta i ma-ma, myslę, że świadomie bo w okreslonych sytuacjach. Bawi się ze mną w kosi łapki, a -kuku a także ślicznie stoi od prawie 4 tygodni. Potrafi przejść przytrzymując się poręczy wokół łóżeczka. Dalej nie lubi siedzieć. Jest albo stanie, albo pełzanie. Tż dumny jak paw hihi

Co do skóry wyszły Matyldzie suche połacie, zaczerwienione, szorstkie na tułowiu, pleckach, nózkach i raczkach nawet na twarzy. Mimo, że smaruję Ją codziennie, czesto nawet 2 razy. A pielęgniarka upiera się, że to wysuszona skóra po prostu i na pewno samo zejdzie. A mamy to już 2 tyg i się od tego czasu powiększyło, a zaczęło się od pojedynczych połaci. Nie wiem, czy może to być skaza białkowa??? Uczulenie???
Chyba przejdę się do pl pediatry bo trochę mnie to niepokoi!

W wolnej chwili wieczorkiem (jeśli takowa będzie) postarm się nadrobić, bo jestem bardzo ciekawa co u Was! Pozdrawiam Mamuski)

Edytowane przez ewelajna25
Czas edycji: 2012-11-10 o 15:54
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 17:15   #4251
Flowerbombka
Zadomowienie

Emigra też czytałam że na podniebieniu są zazwyczaj, ale na dziąsłach też ponoć mogą te perły występować..

Ewelajna jak tylko dasz radę nadrabiaj..ostatnio wszystkie mamy mniej czasu i aż tyle stron dziennie co kiedyś nie ma

Mraveczka gratki dla Robcia za kolejnego ząbka..

Ja dziś kupiłam małemu pierwszy niekapek http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...748554390.html fajny jest i rzeczywiście nic z niego nie kapie nawet jak się go weźmie do góry nogami i naciśnie...tylko Morfik jeszcze nie wie jak z niego pić, gryzie jak gryzaka zamiast ssać..

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-11-10 o 17:41
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 19:07   #4252
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
dziękuję za komplementy. od rana miałam fajny humor dzięki nim myślę tylko, że Dominik to straszny narcyz: tylko by pozował do zdjęć i przeglądał się w lustrze. buzi też daje tylko swojemu odbiciu...

Desiu jest OK. Jedyne czego mi brakuje do równowagi to chciałabym stracić 25 kg i to mnie trochę dołuje, bo mam z tym problemy. Objadanie się kompulsywne i pocieszanie się żarciem. 2 lata temu schudłam już 20 kg ale teraz, z dzieckiem, jest trudniej, bo często jestem sfrustrowana. Potrzebuję motywacji.
Oj wiem jakie to uczucie, akurat motywacja to podstawa. Jak juz jest sie opdowiednio zmotywowanym to idzie z gorki!
Powodzenia, dasz rade schudnac, zacisnij tylko torche zeby i jazda

Viki 28.04.2012
Stary 2012-11-10, 19:31   #4253
Furczak
Raczkowanie

Cytat:
Emigra też czytałam że na podniebieniu są zazwyczaj, ale na dziąsłach też ponoć mogą te perły występować..

Ewelajna jak tylko dasz radę nadrabiaj..ostatnio wszystkie mamy mniej czasu i aż tyle stron dziennie co kiedyś nie ma

Ja dziś kupiłam małemu pierwszy niekapek http://allegro.pl/tommee-tippee-pier...748554390.html fajny jest i rzeczywiście nic z niego nie kapie nawet jak się go weźmie do góry nogami i naciśnie...tylko Morfik jeszcze nie wie jak z niego pić, gryzie jak gryzaka zamiast ssać..
Też mamy już taki kubeczek i Czaruś tak samo nie ma pojęcia jak z niego cos wycisnąć :/ pewnie przyjdzie czas to zassie a jak na razie to rączke przekladamy do butelek TT, przynajmniej to sie na cos przyda
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:56   #4254
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka gratulujemy zabka
u nas Wiktor ma ciezkie noce strasznie jak zasnie to sie budzi co chwila co 2h sredni jak nie smoczek to sie rozbudza, lazi po luzeczku to biore go do nas i tak samo slabo spi, strasznie sie wierci odkad zaczal czowrakowac to noce mamy kiepskie, moze to skok? moze zeby? dzis u dziadkow obudzil sie ze strasznym placzem bo dziadkowie dzwi zamkneli i nie slychac bylo jak sie obudzil i ulwal po sloiczku obiadku gerbera chyba z 5 razy chyba mu cos nie podpasowalo mam nadzieje a nie jakis wirus
a w ciagu dnia grzeczny jak aniolek
Stary 2012-11-10, 20:56   #4255
gkatarzynka
Zadomowienie

Dobry wieczór
Hania śpi od 19.30... dziś już miała dwie drzemki, ale nie przepuściła gościom i druga drzemka była jak pojechali... ale po godzinie od obudzenia znów tarła oczka więc Ją wykąpaliśmy i bez problemu zasnęła, co mnie mocno zdziwiło. Musiała być zmęczona wrażeniami - 5małżeństw z małymi dziećmi (dwójka starsza od Hani a trójka młodsza) Ogólnie było wesoło, choć u jednych znajomych chyba się kiepsko dzieje z ciążą, bo Ania dziś była na USG i nie wykryło bicia serduszka Strasznie to przeżywają... Mają starszą córeczkę (też Hanię - takie małe ADHD) i niedawno zaczęli się starać o rodzeństwo dla Hani...a tu tak niefajnie. Mam nadzieję, że to fałszywy alarm i jak pójdą za tydzień na USG znów, to już wszystko będzie OK

Teraz czekamy na kolejnych gości - przyjeżdża brat Marcina z dziewczyną i najlepszym kumplem Marcina... jadą z Rzeszowa więc troszkę im schodzi i impreza pewnie zacznie się za jakąś godzinkę.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:57   #4256
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

ja dopiero teraz usiadłam. Cały dzień coś rano tz jechał do pracy więc sama szłam z dziecakami na zakupy gdybym wiedziała żę go nie będzie to wczoraj bym sobie wszystko kupiła. Potem robiłam ciasteczka jeszcze spacer sprzątanie i właściwie padam na twarz

Dla wszystkich za ząbki

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 20:59   #4257
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Wiktor tez sobie z niekapka aventu zrobil gryzak
Stary 2012-11-10, 21:04   #4258
tynka88
Zadomowienie

dobry wieczór

ja tak na szybko)

dziewczyny super zdjecia ze spotkania, super z was mamusie, a chłopcy sami przystojniacy)) zazdroszcze spotkania

Emilka bardzo Ci współczuje, mam nadzieje, ze w koncu sie u was poprawi i bedzie lepiej*

Nikki , ja nie wierze w żyły wodne, ale jakby mi dziecko nie chcialo spac w lozeczku, a ktos ( bo sama na to bym raczej nie wpadła ) zasugerowałby,ze to moze byc przyczyna to bym przestawiła to lozeczko, jakos ostatnia deska ratunku

Agaa fajnie, ze sie odezwałas, gratuluje znalezienia pracy, mialas na prawde szczescie, bo z praca ciężko, ale Ci synek wyrósł)

Mateuszek wczoraj dostal biszkopta, chyba mu smakowało) poza tym raczkuje na potęge, kolana i rece całe w siniakach, zaraz poszukam jakichs nakolanników na allegro. W łozeczku non stop wstaje i babuje) no i chichra sie jak szalony Noi kolejna górna dwójka juz wychodzi, dziąselko pekniete, bedziemy mieli 8 zabkow, chyba kolejne tak predko nie wyjda? u nas te dziaselko lekko krwawi chwilami.

Nikki ja mam podobny problem z usypianiem i spaniem Mateuszka jak ty, ja w dzien odpuscilam, nie chce spac w lozeckzu to nie, nie jest to dla mnie problemem.Mateuszek musi usnac u mnie na rekach i sie przytulic, odwraca główke ,zeby sie wtulic ,inaczej nie usnie i nikt go nie uspi.Jak usnie ,kłade go do nas do łózka, sama klade sie obok, biore laptopa, picie, jedzenie i czekam, az sie wyśpi.Na szczescie wnocy nie ma problemu.

Karo super ,ze jestes zadowolona z nowego zajęcia)

TZ moj ma zagadke miał w pudełku w garazu duzo orzechów wloskich i przez dwa dni znikneły calkowicie

JA mleczko robie na wodze ze źródelka, ktore znajduje sie za miastem, woda przebadana, trzeba stac w kolejce czasami 3 godziny ,zero kamienia no i pyszna

Mravka gratuluje zabka))

Emigra u nas pierwszy etap kapania na leżąco, pozniej na siedzaco przy wyciaganiu z wanny jest placz

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:32   #4259
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Hania śpi od 19.30... dziś już miała dwie drzemki, ale nie przepuściła gościom i druga drzemka była jak pojechali... ale po godzinie od obudzenia znów tarła oczka więc Ją wykąpaliśmy i bez problemu zasnęła, co mnie mocno zdziwiło. Musiała być zmęczona wrażeniami - 5małżeństw z małymi dziećmi (dwójka starsza od Hani a trójka młodsza) Ogólnie było wesoło, choć u jednych znajomych chyba się kiepsko dzieje z ciążą, bo Ania dziś była na USG i nie wykryło bicia serduszka Strasznie to przeżywają... Mają starszą córeczkę (też Hanię - takie małe ADHD) i niedawno zaczęli się starać o rodzeństwo dla Hani...a tu tak niefajnie. Mam nadzieję, że to fałszywy alarm i jak pójdą za tydzień na USG znów, to już wszystko będzie OK
za koleżankę.
Który to tydzień ciąży?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-10, 21:41   #4260
MoniaHan
Wtajemniczenie

dObry wieczorek
Tz usypia Hanie a ja pierwszy raz w chwili gdy ona zasypia siedze sobie na kanapie...fajnie
czesc Aga...gratuluje pracy,oj z waga U mnie tez tak ze stres zarciem odreagowuje,a przy dziwcku o bezstresowe zycie nielatwo.

Flower tez dzis taki kubeczek kupilam,Hania umie z niego pic...ale nie chce.

Roksape Hanka tez jedzeniem z piersi srednio zainteresowana,wszystko inne ciekawsze,wydaje mu sie ze juz pokarmu mam mniej. mm nie chce pic,ale kupilam dzis w kartonikach malych mm gotowe juz do picia I wypila 100ml,narazie tylko tyle jej dalam,wypilaby wiecej,a I smoczek 3 dalam.

Pytalam o wode mineralna bo mm jak robie na kranowie,przefiltrowanej przez brite to I tak mm smierdzi,czajnik niwy mamy,butelki wyparzam.wydaje nam sie ze woda wchodzi w jakas dziwna reakcje z mm.na opakowaniu mm napisane aby nie uzywac filtrowanej I zmiekczanej wody. Ale nasza woda jest zmiekczana jakimis solami tak czy inaczej.

nad ranem Hania byla tak marudna ze ani cycek ani nic wiec wkurzylam I mowie do niej idziesz spac do lozeczka bo mialam dosc...i ona tam zasnela to sie z tz zdziwilismy,pospalismy do 8.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości