|
|
#2461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
nie chciałabym czegoś przeoczyć i potem żałować, że nie pojechałam w porę do szpitala, ale z drugiej nie chce być panikarą
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Jak miło jest tutaj wejść wieczorkiem, po ciężkim dniu, i dalej czytać komentarze na swój temat, mimo, że od tematu minęły już jakieś 24h... Mimo, że nawet przeprosiłam, no i sprecyzowałam, o co mi chodziło i nikt nie powinien się czuć urażony. Teraz jest mi przykro i tyle na ten temat.
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo..... tez nie wiem, kiedy interweniowac, a kiedy jeszcze poczekac....
Chociaz w sumie Szaja jakis czas temu dobrze napisala - ze my tez przeciez codziennie nie jestesmy aktywne tak samo
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Bandzioch 102 cm
![]() Waga 67,5 kg, zaczynałam z 56 kg. Najwięcej w brzusio
|
|
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta: boska jesteś, ale taka prawda
![]() Do mam : myślicie, że mocno się jeszcze biust może powiększyć? Bo w zasadzie nie wiem kiedy zamówić ten stanik do karmienia, zupełnie. |
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na poczatku stosowalam sie do b. restrykcyjnej diety ale po wizycie u lekarza dostalam opier papier ze za niski cukier i jadlam troche bardziej normalnie. kolejna wizyta, znow opieprz wiec od 2 tyg jem normalnie to co wszyscy, malo tego owocki, jakies ciacho, ciastko, ptasie mleczko z biedry itp. itd. generalnie se dogadzam ale z umiarem ![]() takze to bardzo indywidualna sprawa jest ![]() zobaczysz co ci powie lekarz i wtedy sie bedziesz "martwic" co masz jeść, narazie rilax ![]() dziewczyny - boli mnie w okolicy prawych zeber, nie moge sie prawie ruszyc no i nie moge zlapac glebszego oddechu? co to? dziecię?
|
|
|
|
|
#2469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwietta, stawialabym na dziecie, moje od dwoch tyg siedzi tam nozkami i jak sie zaprze to uuuuu...moge tylko z lewej strony korzystac
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio tak mam że jakoś dziwnie mi się Mała układa pod żebrami i strasznie mnie tam ciśnie i boli że nie mogę siedzieć normalnie, najlepiej mi w pozycji leżącej lub w półleżacej![]() Tak samo oddychanie już nie jest takei samo jak kiedyś, wdechy takie płytsze, Dzidzię mam jakoś wysoko
|
|
|
#2473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo się po prostu boimy, a jak już się decydujemy to potem żałuję, że do czegokolwiek doszło, bo taki seks to o du.pe rozstrzaskać można :P ale już niedługo, może nawet już w marcu ![]() Cytat:
|
|
|
#2474 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiadomo że i tak nie bede wyglądać tak samo jak przed ciazą i nic juz nie bedzie tak samo.. Wrr jakies juz głupie myśli mam
|
|
|
#2475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale stwierdziłam, że jeżeli mam w 100% zdrową ciążę, szyjkę zawsze długą i zamkniętą itp to mogę... I teraz nie wiem sama... Bo rzeczywiście przy tych ćwiczeniach brzuch mimowolnie się napina.Dziewczyny przeraża mnie to, że dieta karmiącej jest taka restrykcyjna A moją małą też czuję bardzo różnie... Ale powiem szczerze-nie zaniepokoiło mnie to do tej pory skoro w końcu zaczynała brykać. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, Ale dlaczego ma byc inaczej
moja kuzynka po dwoch ciazach jest dalej chuda jak byla, laska jak nie wiem, nikt by nie powiedzial, ze po dwoch ciazach jest Takze nie ma co sie zamartwiac, martwic sie bedziemy jak po roku nie bedziemy sie sobie podobac
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze moj tzt nie narzeka itd, bo i tak zaspokajam go jak moge a poza tym wolimy ostry seksik, tu za wlosy, klaps w tylek ach wrrrrrrrrrrrrr normalnie poległam, musialam isc się kimnąć bo normalnie nie widzialam nic na oczy ;p a zaraz musze isc zrobic prezentacje na jutro bleh. czuje ze ten tydzien szybko przeleci.
|
|
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tylko z prawej strony. Mała leży poprzecznie - tylko nie umiem stwierdzić z której strony główka, chyba tam właśnie z prawej gdzie mnie boli. I też teraz częściej się przesuwa, pręży (kosteczki czuję ), czasami widzę jak się przesuwa, jakby była tuż pod skórą...Ale żebro boli mnie bardzo, a Ona na złość nie chce się przesunąć. Ad kopniaków: teraz mniej typowych kopniaków (ale też dużo), a więcej przesuwania, które widać, czuć przez dłoń itp. Ruchów jest na tyle dużo, że się nie martwię. Ale dziewczyny : dzieci czasem przecież śpią. Po wyjściu z brzucha chyba prawie 20h na dobe na początku.. więc teraz też śpią. To i mniej się ruszają. A na wygibasy miejsca coraz mniej.. |
|
|
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
Chyba każda z nas ma takie obawy jak to będzie szczególnie te których będzie to pierwsze dziecko. Ja mimo tego że kontakt z dziećmi (mama jest niania) to jednak swoje to inaczej chyba no i mama nie pilnuje noworodków tylko takie od 4 miesięcy.
A co do porodu pytam już dziewczyn które rodziły wasz poród pierwszy był gorszy niż sobie wyobrażałyście czy raczej było ok myślałyście że będzie gorzej??? Mój mąż piecze bułki na kolacje i robi mi jakiś deser z gruszek no i jak tu go nie kochać
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, wlasnie spojrzalam na moja kreche i jest cieniutka ale dlugaaaa jak diabli!
Praktycznie od samych cyckow po piczke, tak fest fest nisko ale to smiesznie wyglada. Ma ktora tez taka mega dluga?
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie boje ze mi pępek taki fu zostanie a co do ruchów, hmmm moja dzidzia tak po mnie jeździ ze az czasem mi niedobrze, dzisiaj na cwiczeniach tak mi skopała pęcherz..................
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2483 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jak ładnie bączki słychać Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, jeśli któraś chce naprawdę rzetelne info poczytać o piersiowaniu to polecam: http://baby-under-construction.blogs...ktacja_27.html Hafija jest... maniaczką karmienia piersią, ale w pozytywnym znaczeniu. Nie krytykuje mam karmiących butelką, a za to posiada naprawdę OGROMNĄ wiedzę o KP. No taki konik jej
|
|||||||
|
|
|
#2484 |
|
Zadomowienie
|
U mnie z tymi ruchami tak samo jest.Czasem Ola szaleje, a czasem prawie w ogole jej nie czuje. Ostatnio tez panikowalam, ale poniewaz na drugi dzien (piatek) mialam wizyte, to postanowilam zaczekac.Lekarz potwierdzil, ze wsio ok, serducho bije jak nalezy i nie ma sie czym martwic.
W sr bylo dosc fajnie, choc temat mdlosci iuz mnie troche nudzi. Zreszta i tak za bardzo skupic sie nie moglam, bo baba z banku, a potem z taurona cisnienie mi podniosla. Na obiadek zrobilam pyszna pomidorowke i ser z kabanosem w ciescie francuskim.Mniam. Moj maz od 2 dni robi bude dla psa.Jak skonczy to wam pokaze jego dzielo.Najlepsze, ze Baster juz w jej poczatoach przesiaduje, tak jakby wiedzial, ze to jego domek bedzie, a bedzie duza ta buda, co by pieskowi komfortowo bylo i tylko bedzie mu sluzyla w dzien, bo w nocy i tak w domku przebywa. Postanowilam sobie dzisiaj, ze jak tylko jakas kasiore dostane to kupuje spodnie i jakas ladna tunike, bo jak dziad juz wygladam, tylko leginsy i leginsy.Rzygam juz nimi.A poza tym to jeszcze do kosmetyczki i fryzjera sie wybiore. Sorry za bledy, ale pisze na tablecie, a jeszcze wprawy nie mam za bardzo.
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, ja jeszcze wcale tej krechy nie mam
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja postaram się jeść najpierw bardzo lekko, a potem będę wprowadzać po jednym produkcie i patrzeć co z Małą, aż wreszcie będę jeść normalnie, chyba, że Małej coś będzie szkodzić. Cytat:
Pstryczku: dzięki za słowa otuchy co do diety, bo czytam wątek słodkich-mam na innym forum i one tam ważą , liczą jednostki WW, nie jedzą mnóstwa rzeczy - aż mi oczy z orbit wychodzą. I nie ma mowy o czymś słodkim, białym chlebie, obiedzie takim jak mąż..no i mierzenie glukometrem po każdym posiłku. A to też dziewczyny, które nie przekraczają norm dużo (jak my). |
||
|
|
|
#2487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam wcale Pojawi się jeszcze ?;]
|
|
|
#2489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boję sie po prostu rozstępów, rozciągnietej skóry, fałdek.Staram sie nie jeść słodyczy, nie jesc juz tak po godzinie 19,odżywiam sie raczej zdrowo(tylko pofolgowałam sobie ostatnio z tymi plackami ) a na plusie jestem juz 11kg.To nie jest zależne ode mnie.Wiadomo że każda z nas bedzie się starała jak najszybciej dojść do wormy , ale róznie to bywa.
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Skóry też się trochę boję, bo trudno mi sobie wyobrazić, że ona jest się w stanie wchłonąć, a nie zostanie mi pusty woreczek. W końcu brzuszek ciążowy jest spory!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

nie chciałabym czegoś przeoczyć i potem żałować, że nie pojechałam w porę do szpitala, ale z drugiej nie chce być panikarą 

ze za niski cukier i jadlam troche bardziej normalnie. kolejna wizyta, znow opieprz
i w grę wchodza tylko łyżeczki albo jezdziec- a raczej jeźdźczyni
co u mnie ostatnio jest rzadkością
6 5 4 3 2 1

Ale stwierdziłam, że jeżeli mam w 100% zdrową ciążę, szyjkę zawsze długą i zamkniętą itp to mogę... I teraz nie wiem sama... Bo rzeczywiście przy tych ćwiczeniach brzuch mimowolnie się napina.
czy to tak naprawdę obojętne?