Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 14:32   #2431
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

ale jak romantycznie!!!

w czwartek mam usg 3d zobaczę mojego maluszka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:32   #2432
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
no tak w lesnej chatce daleko od szpitala pewnie jakos mi sie to nie widzi
eee tam, ja mam już dawno zaplanowany poród na stoku z bonusem w postaci dożywotniego karnetu dla małego

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:33   #2433
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja też ostatnio zmieniałam ubezpieczyciela i wysłałam im rezygnację pocztą, a oni dzwonili żeby mi przypomnieć, że mi się kończy, bo jeszcze listu nie dostali; więc może u ciebie też się im te pisma rozminęły

no to wychodzi na to, że ciekawe masz te zajęcia
dzwonilam do nich, jutro podjade tam i sie dowiem, na szczescie to tylko 13 dni wiec za tyle musiałabym zaplacić ;] <niewielka sumka>
a co do zajęc to dzisiaj to byla kicha totalna.. takie nudy ze ojej..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:36   #2434
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37594690]Ja po kąpieli wieczorem kropiłam, zawsze w nocy bardziej śluzówka jest wysuszana niż w dzień.[/QUOTE]
ok dzięki
Swoją drogą to Ty powinnaś jakąś infolinię dzieciową założyć

Cytat:
jeju.. dzisiaj tak na zajeciach sobie marzyłam o normalnym seksie.... jak mi tego brakuje..
ja nie wiem czemu ale mnie na zajęciach też takie myśli chodzą po głowie, moim koleżankom z grupy również i potem na przerwach się wymieniamy wizjami
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:38   #2435
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądnęłam forum listopadowo- grudniowe, i pewna uwaga tam, że może trzeba kupić tez podpaski do domu , no bo wiadomo w szpitalu te wkłady, lignina itp. ale w domu to już chyba można w podpasce ?? Doświadczone mamy co Wy na to?? czy w domy tez chodzić z tymi podkładami ?? Jak to jest ??
ja nosiłam najgrubsze bella

Cytat:
jeju.. dzisiaj tak na zajeciach sobie marzyłam o normalnym seksie.... jak mi tego brakuje..
ojej ja też marzę o takim konkretnym bzyku bzyku a nie kurde podchody i nie wiadomo co
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:45   #2436
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

ojej ja też marzę o takim konkretnym bzyku bzyku a nie kurde podchody i nie wiadomo co
ja teraz marzę o jakimkolwiek bzykanku, ale ciężko jak oboje kichamy i leci nam z nosa chociaż to mogłoby być całkiem śmieszne, osmarkać kogoś w trakcie
wariuję już w domu!!! chcę do pracy!! do ludzi!! na dwór !! a to dopiero 2 dni czekam właśnie na męża aż wróci z pracy..ale coś mu to wolno idzie...
ehhh.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 14:50   #2437
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
ok dzięki
Swoją drogą to Ty powinnaś jakąś infolinię dzieciową założyć
Oj tam, ale ja nie mam monopolu na wiedzę zwyczajnie, piszę jak było u mnie, co u mnie się sprawdziło i już

To jeszcze dodam, że kąpiel była o 19 potem żarełko i lulu.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 14:54   #2438
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie przeglądnęłam forum listopadowo- grudniowe, i pewna uwaga tam, że może trzeba kupić tez podpaski do domu , no bo wiadomo w szpitalu te wkłady, lignina itp. ale w domu to już chyba można w podpasce ?? Doświadczone mamy co Wy na to?? czy w domy tez chodzić z tymi podkładami ?? Jak to jest ??
ja już podpaski zakupiłam, wzięłam takie zwykłe w Rosmannie, za niecałe 3 zł
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:04   #2439
bokeh
Zakorzenienie

No ja też bym chciała tak normalnie a nie że nie daje rady bo tu boli przy każdej próbie jakiegokolwiek obrotu czy czegokolwiek :P no i na górze mojej ulubionej a nie że brzuch mi juz przeszkadza jak chce sie nachylić.... i ten sex potem taki ehhhh nieporadny

Ale się wkurzyłam !!!! 2 dni temu mój tz robił zapiekanke z mięsem i ziemniakami, wyobraźcie sobie że dzis otwieram piekarnik a tam brytfanka z tymi ziemniakami w środku ! myślałam że szlag mnie trafi dobrze że otwarłam bo w innym wypadku chyba samo by wyszło ze środka
Stary 2012-11-13, 15:05   #2440
LadyWhisper
Zakorzenienie

http://allegro.pl/podklady-ginekolog...785965996.html

to są wielgachne podpaski tak?
Kurczę, spotykam je już na którejś z rzędu aukcji, mogą być? czy to tak naprawdę obojętne?

Stary 2012-11-13, 15:06   #2441
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej
wczoraj wczesniej sie zmyłam bo mielismy SR a przed tym wstapilismy jeszcze do kilku sklepów.
Jak mnie po tej "wycieczce" uda naparzały to szok!!! ja chodzic nie mogłam! normalnie zakwasy miałam
ale co gorsza - mialam masakryczna noc
obudzilam sie niby na siusiu a tu niespodzianka - MEGA ZGAGA
ostatnio miewam pojedyncze incydenty w ciagu dnia, ale sa bardzo krotkotrwałe i nie az tak intensywne a to co wczoraj w nocy mnie złapało to był dramat!
nie znam sie na zgagach ale pozycja leząca chyba nie jest wtedy wskazana, bynajmniej u mnie
Nie dosc ze non stop mnie łapało to jeszcze takie to było intensywne ze te dzienne przy tych to malina
wstałam, poszłam do salonu wziac Renie, szukam, szukam a tu NIE MA a byłam swiecie przekonana ze jest no nic, wrocilam do lozka, polozylam sie i abarot to samo
no wiec usiadłam na łóżku, posiedzialam tak dłuzsza chwile i jakos przeszło, do rana obylo sie juz bez zadnych ekscesów
normalnie dzis to sie bede bala polozyc do łóżka

A z dobrych wiadomości to kupilam wczoraj kurtkę w Pepco, osattnia sztuka, rozmiar L, dla brzuszka jest jeszcze duuzo miejsca
na wieszaku byla bezcenna ale wisiała przy wywieszce 49zl wiec sie ucieszylam no ale moja radosc nie trwala krotko bo przy kasie okazało sie ze kosztuje 79zl ale ze maz płacił no to wziełam
także evelka, sprawa z kurtką nieaktualna, przepraszam Cie Kochana za zamieszanie

no a teraz zabieram sie za sukcesywne nadrabianie

hej hej
ja tez wezme troche takich troche takich ale i tak mezowi przygotuje jeszcze jakis zapasik w domu, tak w razie czego

ja to juz od dawna gole sie na czuja

Kochana, nie stresuj sie za wczasu. zobaczysz jaki bedzie wynik i wtedy bedziesz myslec czy te 5 minut mogło coś zmienic.
Odnośnie zgagi: ja też zauważyłam, że pomaga spanie z głową wyżej - wzięłam dodatkową poduchę - wtedy jest lepiej. Męczy mnie codziennie, dziś kupuję migdały.

Bokeh: super te półeczki dzieciowe wyglądają, tak ładnie wszystko się komponuje... <3

Co do rzeczy pielęgnacyjnych i dla siebie i dla Malucha : nie mam jeszcze nic. Zacznę chyba od tych droższych : koszule nocne, kapcie, szlafrok, torba, a potem drobnica kosmetyczna...chociaż zaczynam lekko panikować, że tego jest więcej niż myślałam

Jutro gin - zobaczymy co z Malutką i z tym cukrem.

Dziewczyny cukrzycowe/ z nietolerancją : normalnie jecie biały chleb/ziemniaki, obiady takie jak mąż? Bo, że słodycze nie i herbata gorzka no to kumam.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:12   #2442
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No ja też bym chciała tak normalnie a nie że nie daje rady bo tu boli przy każdej próbie jakiegokolwiek obrotu czy czegokolwiek :P no i na górze mojej ulubionej a nie że brzuch mi juz przeszkadza jak chce sie nachylić.... i ten sex potem taki ehhhh nieporadny
No właśnie zgadzam się ten sex jest strasznie nieporadny i tylko jedna,dwie pozycje bo w innych niewygodnie i boli wszystko
W dodatku przez ten brzuch nie czuje się atrakcyjna w czasie seksu
Stary 2012-11-13, 15:25   #2443
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Doświadczoną mamą nie jestem, ale myślę, że to sprawa indywidualna zależna od intensywności krwawienia. Jeśli krwawienie będzie na tyle małe, że wystarczą podpaski to będą podpaski, a jeśli będzie duże to będą tak długo te wielkie wkłady jak długo będą mi potrzebne. Wszystko się okaże. W zasadzie to się cieszę, że to będzie okres zimowy, w lecie jakoś bym się chyba gorzej czuła z taką pieluchą między nogami
Stary 2012-11-13, 15:29   #2444
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się wkurzyłam !!!! 2 dni temu mój tz robił zapiekanke z mięsem i ziemniakami, wyobraźcie sobie że dzis otwieram piekarnik a tam brytfanka z tymi ziemniakami w środku ! myślałam że szlag mnie trafi dobrze że otwarłam bo w innym wypadku chyba samo by wyszło ze środka
czyli oprócz mojego tż jest więcej takich na świecie u mnie resztki ryby też sobie siedziały i czekały na mnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:50   #2445
sylwietta1988
Zakorzenienie

przeleciałam was - tempo dzisiaj zabójcze zaznaczylam cytowanie i szlag mi trefił neta.... dopiero teraz po 1,5 godz jako tako sie zalogowałam....
wiec już nie bede sie odnosic, bo bym chyba nerwicy dostała.....

co do wyprawki to mi brakuje staników do karmienia, ręczników dla małego i typowo aptecznych spraw (kremu, masci na sutki, wody do noska), aaaaaaaaaaa i smoczka

wiecie co? ale dzisiaj bączę, aż wstyd dobrze, że mąż do pracy pojechal na 14 bo by chyba nie wytrzymał w pokoju
nastawiłam sobie mięsko i nóżki na galarete ja nie jem w ogóle, ale mąż lubi- to go dopieszcze, bo straszne milutki ostatnio jest
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:53   #2446
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
czyli oprócz mojego tż jest więcej takich na świecie u mnie resztki ryby też sobie siedziały i czekały na mnie
jeszcze mi powiedział, że to dlatego bo ja myłam naczynia, gdyby on mył to by o tym pamiętał a tak to zapomniał a potem w żarcie dodał że niedokładnie myje wrrrr, chociaż tyle że przeprosił

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
przeleciałam was - tempo dzisiaj zabójcze zaznaczylam cytowanie i szlag mi trefił neta.... dopiero teraz po 1,5 godz jako tako sie zalogowałam....

co do wyprawki to mi brakuje staników do karmienia, ręczników dla małego i typowo aptecznych spraw (kremu, masci na sutki, wody do noska), aaaaaaaaaaa i smoczka

wiecie co? ale dzisiaj bączę, aż wstyd dobrze, że mąż do pracy pojechal na 14 bo by chyba nie wytrzymał w pokoju
nastawiłam sobie mięsko i nóżki na galarete ja nie jem w ogóle, ale mąż lubi- to go dopieszcze, bo straszne milutki ostatnio jest
oooo ja też bym zjadła mimo że nie przepadam, robić by mi sie nie chciało ale wprosić bym się wprosiła
Stary 2012-11-13, 15:55   #2447
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, o czym będę myśleć na następnych zajęciach

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Kurczę, spotykam je już na którejś z rzędu aukcji, mogą być? czy to tak naprawdę obojętne?
ja np. dziś zakupiłam te z belli w aptece 4,50 za paczkę

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

zrób to następnym razem tak, żebyśmy poczuły

ja właśnie czekam na przesyłkę ze stanikami jak przyjdą to zdam opinię i dam linki

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 15:59   #2448
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Ja dostałam jedną paczkę z tej firmy ale mam rozmiar 34cmx9 cm. Ale który rozmiar lepszy to nie wiem. Koleżanka używała tych.

Cytat:
No nie tylko Twój. Mój to samo. Jak mu nie powiem, że jakieś resztki obiadu zostały w lodówce, które stoją 5 dni, to on nawet nie popatrzy co to. No normalnie nic nie zauważa, zaczyna mnie to w ********** ć
Albo przywiozłam od mamy jabłka, leżą na podłodze w reklamówce już 4 dni.On ale zjadłbym jabłka, ja się na niego patrze jak na wariata i mówię, że przecież są. Nawet się nie zainteresował co to jest !!!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 16:00   #2449
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja na wyjscia kupie jeden z tych stanikow, ktore Debrah wstawiala kiedys
A po domu zwykle sportowe.
Zaczelam przegladac te rzeczy higieniczne na allegro, zachcialo mi sie wyyyyyyc i olalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 16:17   #2450
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No właśnie zgadzam się ten sex jest strasznie nieporadny i tylko jedna,dwie pozycje bo w innych niewygodnie i boli wszystko
W dodatku przez ten brzuch nie czuje się atrakcyjna w czasie seksu
mój mąż brzuszkiem się zachwyca, ale cóz z tego, skoro cięzko z nim jak piernik i w grę wchodza tylko łyżeczki albo jezdziec- a raczej jeźdźczyni i weż tu kobieto dogódz Tżtowi jak jeszcze dobrze sie nie rozkręcisz, a tu już zadyszka, kolka- nie ma sznas dojechac do finału
Stary 2012-11-13, 16:24   #2451
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Moj tż też czasem myśli że sobie zmyślam że mi ciężko i że przesadzam Że ciąża to nie choroba....W sumie moze raz czy dwa mi tak powiedzial ale mimio wszystko to jest przykre.

Ale chyba narzekać na niego nie moge Ostatnio mi okna umył,pomaga mi dużo więc jest kochany
Cytat:
Dzięki za otuchę, mój też widzi że w nocy sie zwlec z łóżka nie umiem albo z boku na bok przekręcić, ale może tez bierze to za udawanie ?
Ide się chyba położyć...obiecałam sobie że o nic go nie poproszę ale łóżko mi ktoś musi pomóc rozłożyc bo u mnie trzeba je tak głupio ciągnąć i zwyczajnie nie daje rady....
Jeszcze mi w ogóle powiedział że od przykręcania tych listew to go cały kręgosłup boli.... pfff już mi się coś cisło na usta ale sie powstrzymałam bo pewnie uznał by to że mnie ciągle boli za przesadzanie...

wrr!
No chyba tak myślą, że przesadzamy Ale nie dziwię im się-na pierwszy rzut oka wyglądamy przecież normalnie
Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam

Dziewoje dawno mnie na wątku nie było ale juz zabieram się za zaległości.

Wczoraj byłam kolejny raz w poradni diabetologicznej.
Pani dr już nie była tak nie uprzejma.
Może wtedy okres miała czy coś ?

Zobaczyła co tam szamię i raczej zastrzeżeń nie miała.
Ale cukry dalej mam dużo za duże.
Więc dostałam tę insulinę i cały wykład jak mam sobie ją stosować i jak cukier mierzyć.
Przez 2 dni mam przyjmować 2 jednostki a jak nie pomoże mam zwiększyć na 3.Zawsze rano na czczo i przed kolacją.
Dlatego że zawsze mam na kolację i na śniadanie najwyższe wyniki.

A no i chyba wyeliminuję bułkę grahamkę bo coś duży cukier mam po niej,moze jakaś oszukana?
Po jednej grahamce z szynką dzisiaj miałam 145

Najgorsze jest to że słodycze za mną chodzą.
Nawet telewizji już nie mogę oglądać bo ciągle słodkości pokazują a ja język mam wtedy do samej podłogi
Jejku, łączę się z Tobą w bólu i postaram się nie pisać o żadnych słodkościach w takim razie

Cytat:
Już o to pytałam ale nie odpisałyście więc pytam jeszcze raz

Która z Was wpisuje nowe dziewczyny na liste na 1-szej stronie?
Delicjanka

Dobra pytanie za 100 pkt-trochę wstyd ale co tam, nigdy nie obcowałam z niemowlakami..... Skąd wiedzieć, że dziecię się zsikało/skupkało?? Będzie zawsze płakać czy muszę mu zaglądać/wąchać...no właśnie, co?

Ja mam wizyty u ginki co 3 tyg. Ciekawe czy niedługo będzie co 2?

Wyobraźcie sobie, że Teściowa mi pożycza swoją nową kurtkę na zimę na te 2 miesiące Cieplusia, fajna, brzuch się mieści i pomieści i większy. Ale się cieszę Nie będę marzła wreszcie.

Co do seksu to TŻ mnie prawie udusił ostatnio hehe czułam się jak 70-latka
A golenie zajęło mi ostatnio prawie 1 h Na czuja wszystko bo lusterko paruje

Aaaa no i od dziś biorę się za masaż krocza!! Od dwóch dni intensywnie ćwiczę Kegla i mam zamiar nauczyć się oddychać przeponowo-o takie moje przygotowania do porodu żebym później nie miała do siebie pretensji
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 16:25   #2452
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć dziewczęta,przywitam się tylko i spróbuje co nie co nadrobić,chociaż nie wiem czy mi się uda. Jestem po wizycie u dentysty i niestety jestem wymeczona jak cholera,zrobiła mi dwa zęby bez znieczulenia i teraz nerwy mi dają popalić w ogóle bardzo dziwnie się czuje,są momenty że nie mogę oddechu złapać i mam uczucie jakby gardło mi puchło,nie wiem czy to po tej wizycie czy dzień taki bezlitosny dla mnie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 16:34   #2453
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Jestem burakiem sprzedaliśmy naszą ostatnio i wielce mało paliła jeszcze na gazie. Nikt do niczego nie dąży tylko zauważyłam, że ostatnio to każde Twoje "to jest tylko moje zdanie" i tak jest poprzedzone jakimiś uwagami kąśliwymi niemal nie wiem czy to ciąża czy taki masz charakter, pewnie niektóre dziewczyny się ze mną zgodzą,choćby w duchu, zresztą kilkakrotnie delikatnie zwracały uwagę na takie posty.
Uważasz za stereotyp - spoko, ale nie trzeba rozwijać tematu i negować tego, że którejś z dziewczyn zwyczajnie takie auta się podobają.
Jeśli dużo pali, co można niektórym modelom BMW przyznać, to skoro ktoś ma pieniądze na zakup takiego samochodu, wiadome jest, że będąc osobą odpowiedzialną, ma też pieniądze na jego utrzymanie.
Jakbym chciała Ci dogryźć to bym Ci teraz powiedziała, że Laguna to królowa lawet TŻ jako zapalony znawca wie o samochodach więcej niż ja o swoich cyckach, więc wiem co mówię.
Buzia
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Hope od wczoraj chodzi mi to po głowie i absolutnie się z tobą zgadzam.
Momentami nie włączam się w dyskusję iż czuję się nie komfortowo przedstawiając swoje zdanie ponieważ dość dużo opinii jest "krytykowanych" przez Black.
Przykład: polecane kosmetyki na rozstępy przez bodajże Debrah- absolutnie nie warto wydawać tyle kasy bo i tak nic nie pomoże. Najlepsze są BD i biedronkowe.
Każda osoba jest indywidualna. Ja jestem alergiczką i nie mogę używać żadnego kremu oprócz bambino dlatego przeszkadza mi "wmawianie" jakie te kosmetyki są wspaniałe iż nigdy nie zwracałam na nie uwagi. Takie jest moje zdanie. Każdy ma prawo do wypowiedzenia swojej opinii ale obiektywnej.
Chcemy się poradzić a niekiedy wychodzi gorszy mętlik w głowie.
żeby już nie rozwijać dalej wątku, zgadzam się w stu procentach, i nie chodzi mi o BMW czy jakikolwiek inny temat tylko ogólnie o pogrubione

ja dziś mam jakiś wyjątkowo dobry dzień, nawet się pomalowałam i uczesałam co u mnie ostatnio jest rzadkością

dziewczyny, powiedzcie mi, chociaż wiem, że to baaardzo subiektywne i ciężko to opisać, ale jak czujecie wasze dziecko? mocno?
bo kurczę, mi dzisiaj np Ania wariuje, każdy jej ruch jest wyczuwalny nawet jak coś robię i jak przyłożę rękę to też czuję. Ale czasem mam takie dni, a w zasadzie najczęściej , że muszę się bardzo skupić na tym, żeby ją poczuć, brak takich prawdziwych kopniaków, tylko jakieś pływanie i wypinanie, naprężanie czy coś takiego... i wtedy czasem i 6 h mogę jej nie czuć, i trochę mnie to martwi, bo na tym etapie chyba powinnam już ją czuć normalnie?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 16:35   #2454
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Aaaa no i od dziś biorę się za masaż krocza!! Od dwóch dni intensywnie ćwiczę Kegla i mam zamiar nauczyć się oddychać przeponowo-o takie moje przygotowania do porodu żebym później nie miała do siebie pretensji
A pytałaś się lekarza o te ćwiczenia Kegla czy możesz ?? mojej koleżance lekarz nie pozwolił, ale nie określił jej z jakich względów.
Stary 2012-11-13, 16:35   #2455
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ooo ja też bym zjadła mimo że nie przepadam, robić by mi sie nie chciało ale wprosić bym się wprosiła
hmmm kurierem wyślę, albo gołębiem pocztowym

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

zrób to następnym razem tak, żebyśmy poczuły

ja właśnie czekam na przesyłkę ze stanikami jak przyjdą to zdam opinię i dam linki
ależ my tu strasznie napalone jestesmy ja nawet ostatnio zaczęłam z mężem rozmowe, czy miałabym powodzenie jako "ssak przydrożno-leśny" i ile na tych przyjemnościach można by zarobic

na opinie czekamy jak najbardziej
Stary 2012-11-13, 16:39   #2456
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A pytałaś się lekarza o te ćwiczenia Kegla czy możesz ?? mojej koleżance lekarz nie pozwolił, ale nie określił jej z jakich względów.
ja też nie mogę chyba (ale tylko chyba) chodzi o to, że przy zagrożonych ciążach przedwczesnym porodem mogą one wywołać skurcze macicy, tak jak orgazm, a to z kolei skurcze porodowe.

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 16:40   #2457
bokeh
Zakorzenienie

http://endo.pl/kategoria/4-dla-niemowlaka.html?page=5 fajne różne
Stary 2012-11-13, 16:42   #2458
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ja też nie mogę chyba (ale tylko chyba) chodzi o to, że przy zagrożonych ciążach przedwczesnym porodem mogą one wywołać skurcze macicy, tak jak orgazm, a to z kolei skurcze porodowe.

Też mi się tak wydaje. A koleżanka miała zagrożoną ciążę.
Stary 2012-11-13, 16:46   #2459
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja nosiłam najgrubsze bella

My jeszcze mamy konkretne bzykanko, ale chyba juz dlugo sie tym nie nacieszymy...

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, powiedzcie mi, chociaż wiem, że to baaardzo subiektywne i ciężko to opisać, ale jak czujecie wasze dziecko? mocno?
bo kurczę, mi dzisiaj np Ania wariuje, każdy jej ruch jest wyczuwalny nawet jak coś robię i jak przyłożę rękę to też czuję. Ale czasem mam takie dni, a w zasadzie najczęściej , że muszę się bardzo skupić na tym, żeby ją poczuć, brak takich prawdziwych kopniaków, tylko jakieś pływanie i wypinanie, naprężanie czy coś takiego... i wtedy czasem i 6 h mogę jej nie czuć, i trochę mnie to martwi, bo na tym etapie chyba powinnam już ją czuć normalnie?
Ja tez tak mam (27tc). Czesto odczuwam dlugie przerwy w ruchach (po kilka h), ale np wczoraj i dzis maly skacze jak szalony.
Tez mi sie wydaje, ze na tym etapie ciazy powinnysmy czuc bardziej regularne ruchy...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 16:47   #2460
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewulka, tez tak mam, tzn np dzisiaj Piotrunio mi szaleje non stop od 5 rano, ale zdarza sie, ze pokopie o 5 rano, potem cisza sporadycznie sie przeslizgnie do 19-20, a po tej godzinie dyskoteka niemal
Dlatego tez strasznie mnie dziwi, ze niby ma byc te 10 ruchow na godzine, no u mnie nie ma kompletnie na to szans czasami.......

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości