Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-13, 20:27   #3061
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mała mi dzisiaj daje tak popalic ze szok... cały czas sie drze... teraz jest ze mna to troche lepiej...

Pochwale sie
moja dziś tak samo po południu koncert uskuteczniała
usnęła przy karuzelki po 30 minutach - cudowna rzecz! http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...761045268.html
Zuzanka dostała od prababci wreszcie nie muszę biegać co 3 minuty i nakręcać tej, którą miała

Anesh cudny brzusio

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
moje dziecie wlasnie zasnelo przy cycuniu, a ja mu wyczesuje ciemieniuche.

maggie taka:
http://www.emonnari.pl/elegancka-suk...kami,2030.html
ale wiesz chyba w sklepie byla drozsza. ale ta cena i tak mi sie nie podoba. zwlaszcza ze wczoraj kupilam ten aparat foto.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

a co? dada w promocji? ile placilas?
elegancka. ale tyle bym za nią nie dała.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
uf, nagrzałam dzisiaj pokój do niebotycznych temperatur i to, co nam wyszło pierwsze w naturalnym świetle, drugie z lampą błyskową.
kolejna uzdolniona fotograficznie mama!
nosz zazdroszczę!!
oddam moje dobre geny odpowiedzialne za brak rozstępów i ten brzuch i z chęcią wymienię na taki talent! jak to pancerni mówili "machniom"
Cytat:
ja najczęsciej robię zdjęcia moim telefonem
no i dobiłaś mnie teraz... nie mów tylko, że te piękne zdjęcia też były telefonem

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 20:30   #3062
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Kaczuszka i to zdjęcie zrobione niby telefonem?? cudne aczkolwiek nie włożyłąbym dziecku czegoś takiego po za tym sliczniocha ze hohoh

Agnus te oczy i mina w kapieli mnie zabila zaczepista kjest Alicja
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 20:46   #3063
katiem
Wtajemniczenie

Lidka i niegrzeczna Kuba też miał taką wysypkę na twarzy. I ilekroc polozna go widziala mowiła, że musi z tego "wyrosnać". I teraz nie ma.

Agnus ale Ci się udalo super minke w kąpieli uchwycić

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 20:56   #3064
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
W ogóle co noc sobie obiecuję że jak w dzień Ala będzie spała to tez sie położę i wieczorem też pójdę wcześniej spać... I co? Przez dwa miesiące ani razu mi się to nie udało
Mam to samo.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
My nadal w szpitalu. Jasiu juz nie wymiotuje, ładnie je i śpi. Akcja serca troche lepsza ale nie rewelacyjna. Zostajemy jeszcze kilka dni. Trzymajcie kciuki żeby wyzdrowiał.
Ja jakoś się trzymam, ale momentami mam doła. Wierze, że będzie dobrze.
Trzymam

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Odnośnie naszego usg serduszka...

Na pierwszej wizycie patronażowej u pediatry ( Filip miał 3 tyg.) lekarka zauważyła, że Młody ma tzw. "szewską klatkę piersiową", tzn. taki dołek w mostku, przez co jak oddychał przeponowo, to brzuszek bardzo wyraźnie pracowaół. Stwierdziła, że to bardziej defekt kosmetyczny i że wyrośnie z tego prawopodobnie, ale dla pewności zleciła usg serca, w razie gdyby wada się pogłębiała i miała w najgorszym wypadku uciskać na serce - dlatego lepiej wg niej znać "stan wyjściowy" umiejscowienia tego dołka względem mięśnia sercowego. Wczoraj byliśmy więc u kardiologa i kobieta zakwestionowała podejrzenie szewskiej klatki, powiedziała, że dołek jest niewielki, dzieci z tego wyrastają i jeśli tak się nie dzieje, to jest to bardziej działka ortopedy. Podczas usg Filipek darł się wniebogłosy, bo obudzony, rozebrany, posmarowany zimnym żelem , no i samo badanie...Wszystko było wg tej pani ok, ale na samym końcu zauważyła pogrubioną przegrodę międzykomorową i niedomknięty jakiś otwór, niestety nie jestem w stanie powtórzyć nazwy, z jej tłumaczenia wnioskuję, że to coś na kształt dziury w sercu. Stwierdziła, że wynika to z tego, iż Mały urodziła się o 3 tyg. za wcześnie ( 1 dzień 38 tc, więc nie był traktowany jak wcześniak). O ile tym otworem nie kazała się martwić, bo ponoć on się zamyka ( ja i tak się martwię), to przegroda już poważniejszy problem, mamy dziś zrobić ekg ( nie wiem, jak oni rzetelnie zrobią ekg 8 tygodniowemu dziecku zanoszącemu się od płaczu i kąpiącemu nóżkami) i kontrola następna poczatkiem stycznia.
Mam doła, bo w szpitalu nikt nam nie mówił, że jest jakieś ryzyko niedomknięcia się czegoś w sercu z powodu przedwczesnego porodu. Ta przegroda to ponoć z kolei wynik perypetii okołoporodowych ( poród sn 10-godzinny, potem cc z powodu niewspólmierności matczyno-płodowej). I tu też mam wk.......A pomysleć, że gdyby nie dołek w klatce piersiowej, nie trafilibyśmy do kardiologa. Boję się teraz bardzo
Ojj, wierzę że się zdenerwowałaś, ale musisz byc dobrej myśli. Na pewno wszystko zakończy się pomyślnie.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
My po godzinnym spacerku. Niunia ładnie zjadła, pospała, a teraz leży i puszcza bąki, mam nadzieję że przy okazji robi kupę bo czas najwyższy.

Wstawiam fotki z moim cudnym śpioszkiem, śmieszną miną z kąpieli oraz uśmiechnięta Alicja w swoim nowym ubranku
Boskie zdjęcie w kapieli.

Cytat:
moja mała miała różowe krostki i szorstkie policzki przez pewien czas, ale zaczęłam przemywać jej buźkę po każdym karmieniu, ulaniu + smarowałam kremem nawilżającycm i zeszło

uf, nagrzałam dzisiaj pokój do niebotycznych temperatur i to, co nam wyszło pierwsze w naturalnym świetle, drugie z lampą błyskową.

Co do ubierania to mój synek w domu jest albo w pajacu (rzadko, bo jakoś nie lubię ) albo body na krótki rękaw, jakieś spodenki bądź półśpiochy i bluzka jakaś albo body na długi. A na spacery jest ubrany tak jak w domu i na to ma kombinezon (nie za gruby) na wierzch kocyk.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:10   #3065
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
kolejna uzdolniona fotograficznie mama!
nosz zazdroszczę!!
oddam moje dobre geny odpowiedzialne za brak rozstępów i ten brzuch i z chęcią wymienię na taki talent! jak to pancerni mówili "machniom"

no i dobiłaś mnie teraz... nie mów tylko, że te piękne zdjęcia też były telefonem
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Kaczuszka i to zdjęcie zrobione niby telefonem?? cudne aczkolwiek nie włożyłąbym dziecku czegoś takiego po za tym sliczniocha ze hohoh
to pierwsze telefonem a potem poddane podstawowej obróbce większość zdjęć robię telefonem, bo telefon mam pod ręką zawsze, a aparat leży gdzieś na półce

mała zjadła 135ml mleka i pewnie jeszcze by jadła, jakby było w butelce nie spodziewałam się, że tyle wciągnie.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:28   #3066
weronika_91
Zakorzenienie

Agnus zdjęcie podczas kąpieli rewelka

kaczuszka no to ładne porcie Twoja dzidzia zjada martwię się że mój Jaś ostatnio je tylko po 60 ml co prawda domaga się częściej bo tak co 2-2,5h

Jeśli chodzi o ubiór w domku to my mamy tak 22 stopnie i ubieram małego dajmy na to w body na długi rękaw, spodnie i skarpetki bądź body na naramkach, kaftanik , śpioch . Na dwór to samo , na to kombinezon , kocyk.

Iwoncia nam pielegniarka mówiła że jeśli będzie zaczerwienione po szczepieniu to zrobić okładzik z łyżki sody oczyszczonej rozpuszczonej w pół szklanki wody.

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-11-13 o 21:29
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:28   #3067
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Agnus zdjęcie podczas kąpieli rewelka

kaczuszka no to ładne porcie Twoja dzidzia zjada martwię się że mój Jaś ostatnio je tylko po 60 ml co prawda domaga się częściej bo tak co 2-2,5h

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Jeśli chodzi o ubiór w domku to my mamy tak 22 stopnie i ubieram małego dajmy na to w body na długi rękaw, spodnie i skarpetki bądź body na naramkach, kaftanik , śpioch . Na dwór to samo , na to kombinezon , kocyk.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Iwoncia nam pielegniarka mówiła że jeśli będzie zaczerwienione po szczepieniu to zrobić okładzik z łyżki sody oczyszczonej rozpuszczonej w pół szklanki wody.
nie przejmuj się, może tak potrzebuje moja też jakoś tylko po 100 zjada, czasami z wielką łaską, to teraz mi gały na wierzch wylazły i nie ulała prawie nic

Mysza

-15kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 21:37   #3068
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Katee
ja polowalam na 3 ale niestety bezskutecznie. rzucili sie ludzie na promocje jak hieny
Patrz a u mnie byłyjedna kobietka w wózku wiozła 3paki "4"

Cytat:
Katee dzięki bardzo mu sie podobał trochę się zmartwił, że został pokrojony.
no wcale się nie dziwie.A o pieluchy pampersy zielone chodziło,nie dada.

Kasiam dziękuję

Pokaże(zaraz wstawie na mail) Wam kilka fotek z chrzcin...

Co do dostępu do maila dla aftrnoon jestem za.Chętnie poznam mame tego pięknego Filipka.Nie wiem,co reszta dziewczyn?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:40   #3069
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, o co chodzi z mailem? Tzn. z tym, że możecie oglądać tam siebie nawzajem, swoje fotki? Przepraszam, że tak pytam na wstępie, w zasadzie jestem nowa. Ale chętnie zobaczyłabym z kim sobie tak miło rozmawiam
To musisz zagadac Konczitę

A propo donoszonych dzieciaczków. Jak byłam u gina dostał telefon, że urodziła jego pacjentka. Porod w 42 tygodniu i wywoływany. A pediatrzy ocenili dzieciątko, że mogło jeszcze ze 2 tygodnie w brzuszku posiedzieć.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Kasiam dziękuję

Co do dostępu do maila dla aftrnoon jestem za.Chętnie poznam mame tego pięknego Filipka.Nie wiem,co reszta dziewczyn?
Aha dzieki
To zaraz wejdę na maila.

Co do dostępu to mi wsio rybka

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:44   #3070
anesh_
Zakorzenienie

Muszę się Wam pochwalić moim małym sukcesem - ściągnęłam laktatorem 40 ml mleka. Jtr. spróbuję je dać Majeczce z butli.

Po pierwszej próbie byłam załamana, że nic nie szło... nie umiałam tego zrobić, a dziś odczekałam godzinę po karmieniu i sruuu, w 20 min. 40 ml, to nie jest źle chyba:P

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. U na dzisiaj lepiej ale nie zapeszajmy. Nie wiem ile jeszcze zostaniemy ale najwazniejsze zeby Jas byl zdrowy.
Dearlie jeszcze nie wiem od czego to ale z mojen wiedzy wydaje mi sie ze to bradykardqia przejsciowa po tych wymiotach.
Trzymajcie kciuki za Jasia
Trzymamy

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
moja mała miała różowe krostki i szorstkie policzki przez pewien czas, ale zaczęłam przemywać jej buźkę po każdym karmieniu, ulaniu + smarowałam kremem nawilżającycm i zeszło

Rewelacja!!!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-13, 21:45   #3071
Iwa844
Zakorzenienie

Chciałabym kupić nawilżacz powietrza, bo od kiedy zaczął się sezon grzewczy notorycznie budzę się z tak przesuszoną śluzówką w nosie że aż mi się strupki robią. Przypuszczam że moje dziecko też się męczy w suchym powietrzu. Problem jednak w tym że mamy bardzo małą sypialnię - ok 9m2 i nie wiem czy w wyniku uzywania nawilżacza na tak małej przestrzeni nie zrobi mi się wilgoć i nie daj boże jakiś grzyb? Czy któraś ma podobną sytuację?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-13, 21:51   #3072
colds
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tez 27zł,ale 4paczki,skończyła sie promocja,bo były za 20.Nabyliśmy pampersy 3-150szt za 80zł.
My od przyszłego miesiąca wchodzimy w 3.

Cytat:
ja też mam ten nivea 2w1,ale aż tak wielkiej radości w kąpieli nie ma.Bujaczek lubi,ale zazwyczaj rozgląda się dookoła,patrzy na schody i na stojak z płytami.
Kiedyś dodałaś zdjęcie tej dostawki do łóżka,u mnie to by się nie nadało tak myśle.Melcia piekna jest!
Łej, myślałam, że luuubi bujaczek. Ale może jeszcze się nim zainteresuje Melcia jak zczaiła, że przy kopaniu nóżkami bujaczek się kołysze, a przy okazji hipcio z małpką ruszają się, to za każdym razem puszcza duuuuży uśmiech
Dziękujemy

Cytat:
Dziewczyny z hemoroidami , pamiętam że jak kiedys krótko borykałam się z tym problemem, pomogła mi maść Posterisan - można ją stosować w czasie laktacji.
Dobrze, że dzisiaj nie poszłam do apteki jednak. Spiszę sobie wszystkie nazwy i porównam

kaczuszka - Piękne zdjęcia!!!
Chciałabym w grudniu, żeby na święta babcie prezent miały , dać Melundę na sesję
Stary 2012-11-13, 21:55   #3073
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam nic przeciwko
W ogóle jest kilka dziewczyn, które się udzielają, a dostępu chyba nie mają ula, justyna, ladybeata, kasiam, kajaja,lilka00, I_K, kraven:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 00:13   #3074
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam nic przeciwko
W ogóle jest kilka dziewczyn, które się udzielają, a dostępu chyba nie mają ula, justyna, ladybeata, kasiam, kajaja,lilka00, I_K, kraven:P
Ja też nie mam nic przeciwko!

Pytanie czy dziewczyny chcą dostęp w ogóle i pokazywać swoje twarze Jeśli tak, to proszę bardzo!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 02:59   #3075
kaczuszka69
potworkowa

Kazda kupa cieszy, ale taka przed czwartą to jakby mniej

Mysza

-15kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 05:47   #3076
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Kazda kupa cieszy, ale taka przed czwartą to jakby mniej
No taka to faktycznie ;D

Ja tez jestem za podaniem danych do mejlu jednak nie wszystkim bo niektóre osoby wpadają spytaja i juz ich nie ma.
Stary 2012-11-14, 06:37   #3077
gda
Zakorzenienie

Cytat:
No taka to faktycznie ;D

Ja tez jestem za podaniem danych do mejlu jednak nie wszystkim bo niektóre osoby wpadają spytaja i juz ich nie ma.
No tak. Masz rację

Jeju tak mnie boli brzuch na okres... Ciekawe czy dostanę Mogę już tamponów używać, prawda?

A tak w ogóle, to jestem potworem Przez to zmęczenie znęcam się nad mężem, o wszystko przyczepiam i jestem agresywna... Zachowuję się jak przed okresem! Ale jak to możliwe, skoro karmię Henia max. co 3 godziny!

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2012-11-14 o 07:24
Stary 2012-11-14, 07:26   #3078
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecie wlasnie zasnelo przy cycuniu, a ja mu wyczesuje ciemieniuche.

maggie taka:
http://www.emonnari.pl/elegancka-suk...kami,2030.html
ale wiesz chyba w sklepie byla drozsza. ale ta cena i tak mi sie nie podoba. zwlaszcza ze wczoraj kupilam ten aparat foto.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

a co? dada w promocji? ile placilas?
nie dada. Pisalam wczesniej ze poluje na pampersy oryginalne 3 150szt za 80zl w tesco,ale w zadnym tesco juz nie bylo akurat trojek.Nawet w duzym tesco,no ale trudno.Dada wzielam dalej 2 bo sa wieksze od pampersow 2. Wiec jeszcze nam pasuja
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 07:33   #3079
Sojka1990
Zadomowienie

My juz konczymy paczkę "2" i idziemy na "3" już Zośce zakładałam i pasują trójeczki idealnie na mą tłustą słodką dupinke

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-14, 07:38   #3080
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiam dziękuję

wiesz ,ale z drugiej strony jakbym przeliczyla paliwo ile za nimi tz jezdzil to wyszloby na to samo jakbym kupila te pampki bez promocji

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
My juz konczymy paczkę "2" i idziemy na "3" już Zośce zakładałam i pasują trójeczki idealnie na mą tłustą słodką dupinke
ale chyba masz oryginalne pampersy?
bo nie wieze ze twoja Zosia jest grubsza od mojej bambaryły?
Stary 2012-11-14, 07:41   #3081
Sojka1990
Zadomowienie

tak tak najprawdziwsze w swiecie pampersy

a dzisiaj czekam z wielką nadzieją na kuriera z matą mała księżniczka dla Zośki bo mi się pomysły na zabawy kończą :P
Stary 2012-11-14, 07:41   #3082
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
My od przyszłego miesiąca wchodzimy w 3.
A ja się zastanawiam czy nie zacząć zakładać 4 Bo w trójkach już się zdarza że kupa się tyłem wydostaje... kurde, ale trójki są niby aż do 9 kg. No i tak trochę śmiesznie - dwumiesięczne dziecko w 4??? To co jej będę zakładać jak będzie miała pół roku? Pieluch dla dorosłych nietrzymających moczu???
Stary 2012-11-14, 07:43   #3083
Sojka1990
Zadomowienie

a czy jest grubsza to nie wiem- bo dobija nieubłaganie do 6kg mój mały hipotrofik :P matko jedyna 6 kg to moje dziewczyny ważyły w wieku 8msc

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
A ja się zastanawiam czy nie zacząć zakładać 4 Bo w trójkach już się zdarza że kupa się tyłem wydostaje... kurde, ale trójki są niby aż do 9 kg. No i tak trochę śmiesznie - dwumiesięczne dziecko w 4??? To co jej będę zakładać jak będzie miała pół roku? Pieluch dla dorosłych nietrzymających moczu???
Skoro kupa wychodzi to znaczy że pampki są za duże ja na Twoim miejscu wróciłabym do 2jek.
Stary 2012-11-14, 07:47   #3084
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Skoro kupa wychodzi to znaczy że pampki są za duże ja na Twoim miejscu wróciłabym do 2jek.
Naprawdę??? Kurczę mojemu w 3 codziennie jak jest wielka kupa, przecieka plecami... Ale w 2 też tak było, to o co chodzi...? I mały waży już 6 kg.
Stary 2012-11-14, 07:54   #3085
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
a czy jest grubsza to nie wiem- bo dobija nieubłaganie do 6kg mój mały hipotrofik :P matko jedyna 6 kg to moje dziewczyny ważyły w wieku 8msc

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Ale one są tak jakby za krótkie już, a nie luźne i jak zrobi kupkę i się trochę w tym powierci, to ona się po prostu nie mieści i pojawia się na plecach, a gdy zaczęliśmy używać trójek to się nigdy nie zdarzało. A 2 bez szans - już dawno ją na nóżkach te falbanki cisnęły.
Stary 2012-11-14, 08:00   #3086
zielona1911
Zakorzenienie

Kraven za Jasia

Katee
fajne te zdjecia z porodowki, dobra pamiątka. Przynjamniej na łózku rodzilas-ja na materacu na ziemi
Stary 2012-11-14, 08:08   #3087
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Kraven za Jasia

Katee
fajne te zdjecia z porodowki, dobra pamiątka. Przynjamniej na łózku rodzilas-ja na materacu na ziemi
A jakie są nie oryginalne pampersy?
Stary 2012-11-14, 08:13   #3088
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie są nie oryginalne pampersy?
acha na racja
nie oryginalne pieluchy
Stary 2012-11-14, 08:18   #3089
angel166
Zakorzenienie

HELP! moje dziecko oszalało albo testuje moja cierpliwość nie śpi mi od 12 w nocy chce cały czas cyca nic nie pomaga, odkurzacz, suszarka, noszenie, kolysanie,muzyka NIC nawet butli nie chce. Jak ja tylko odkladam to jeczy, a jak dlugo nie reaguje to zaczyna plakac nawet jak zaśnie na cycu to po odłożeniu odrazu placz

co zrobic by chociaz na pol godziny zasnela? spacer pomoże ale jeszcze zawszesnie chyba musze sie z nia tak przemęczyć do czasu spaceru

kurde cycek tez juz przestaje pomagac

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-14, 08:24   #3090
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
My wczoraj byliśmy na usg bioderek. Mieliśmy dziś do Piły jechać prywatnie, bo u nas poinformowano mnie że nie ma terminów na ten rok. No ale zadzwoniła koleżanka żebym do nas z małym poszła bo ortopeda przyjmuje maluchy nawet nie zarejestrowane i to za darmo. No więc pojechaliśmy. Oczywiście blond franca w rejestracji nagadać się musiała, ale doktor problemu nie robił, przyjął nas bez rejestracji i bez kolejki Z bioderkami wszystko dobrze. Jak najwięcej na brzuszku ma leżeć, pokazał jak ćwiczyć, za dwa tygodnie zacząć nosić na biodrze. W ogóle lekarz wspaniały, od pierwszej minuty czułam że ufam mu w 100%.
Anesh, miałam Ci pisać ostatnio, że w Pile na ryneczku facet sprzedaje Pampersy z Niemiec. Są jakościowo dużo lepsze od naszych. Mają więcej tego wkładu chłonącego. Niewiem po ile teraz ma, ale jak będę to na pewno kupię i Ci powiem. Jak Pauli je kupowałam to wychodziło bardzo podobnie jak nasze sklepowe, ale na prawdę była różnica.

Od jutra w drogerii Natura i Aster pampersy po 37,99.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
super! Na takiego dobrego mężczyznę, jak Twój Kropek mogę się dla mojego Skarba zgodzić śliczna z nich parka będzie
Czyli Zuzka zaklepana dla Matiego

Cytat:
Bardziej na dworzu, dwa długie rekawy i kombinezon + przykrywam kołderką przy takich 7 st. jak wieje wiatr to jeszcze kocyk... Czy ja przesadzam?
Noooo Na dwór ubieramy, długi rękaw, śpiochy lub półśpiochy na to pajacyk przejściowy, czapa i przykrywamy kocem z biedronki co były ostatnio i przykrywka na wózek.

Cytat:
A tu zdjęcie tortu jaki miał Pawełek na urodzinach
Super

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
gdyby zaczela pic jakies nowe to tak, a ona pije to samo od samego poczatku i bylo ok. poza tym kupy tez sa dobre. noi pediatra ja widziala tydzien temu i nic nie mowila na te krostki, bo w sumie to ich prawie nie widac. zapytam jak nie znikna za 2 tyg jak pojdziemy na pneumo.
Wiesz Kasiu, moją Paulinkę uczuliło dopiero po 6 tygodniach na moim mleczku. Cały czas miała piękną skórę a tu z dnia na dzień ją wysypało i wyszła skaza. innych objawów nie było. Także nie jest powiedziane że od razu się pojawi. Dla spokoju sumienia może do lekarza podejdź jeszcze raz aby zobaczył.

Cytat:
Ślicznie

Cytat:
aczkolwiek nie włożyłąbym dziecku czegoś takiego
Dlaczego???

Cytat:
Chciałabym kupić nawilżacz powietrza, bo od kiedy zaczął się sezon grzewczy notorycznie budzę się z tak przesuszoną śluzówką w nosie że aż mi się strupki robią. Przypuszczam że moje dziecko też się męczy w suchym powietrzu. Problem jednak w tym że mamy bardzo małą sypialnię - ok 9m2 i nie wiem czy w wyniku uzywania nawilżacza na tak małej przestrzeni nie zrobi mi się wilgoć i nie daj boże jakiś grzyb? Czy któraś ma podobną sytuację?
To moze lepiej by się sprawdził taki wieszany na kaloryfer?

Cytat:
Mam takie samo zdanie.

Cytat:
To raczej zależy od ilości kupy a nie pieluchy. Poza tym jak się dziecko kręci i leży w tym gó... to wiadomo że to też się rusza.
Mati ma 6 kilo a jeszcze w 2-ki się mieści bez problemu, nic mu nie wylatuje, ani kupa ani siku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości