|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
na 8 rano mamy szczepienie a na 17 usg bioder ciekawy dzień nas czeka kciukam za brak skutków albo aby jedynym był dobry sen Alanka |
|
|
|
|
#3002 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
u nas przy temp do 10st jest bodziak z krótkim, pajac, kombinezon przejściowy (polarowy) i cienki kocyk a jak wieje to zakładam pokrowiec na wózek i wsio. w domu pajac i bez kocyka, chyba że przyśnie to wtedy przykrywam takim cieniutkim na grubość jak pielucha tetrowa.
|
|
#3003 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedy ja Was nadrobie???
Witałam się dzisiaj czy nie? nie wiem więc się witamOd rana zakupy. Buty na zimę dla Pawła, prezent dla teścia itd. Za chwilę po Pawła do złobka, potem spacer. Kuba dzisiaj prawie cały czas śpi. Taką sliczna sukienke widzialam w Monnari - ale cena mi się nie podobała
|
|
|
|
#3004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale chyba nic z tym nie można zrobić czy to coś stosujesz? |
|
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie a Twój brszusio wygląda jakby juz umięsniony był. No piękny po prostu.
Ja też mam płaski, ale w dotyku taki jeszcze mięciutki. Lewek nie mogę się na Twoje zdjęcia napatrzeć. Trzymam kciuki za wszystkie nasze dzieciaczki I co iwoncia? nie bylo tak żle na szczepieniu A te nasze skarby takie bezbronne i malutkie. Dlatego tak serce boli ![]() Słuchajcie lece. Wieczorem ponadrabiam dalej. buziaki |
|
|
|
#3006 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
My po godzinnym spacerku. Niunia ładnie zjadła, pospała, a teraz leży i puszcza bąki, mam nadzieję że przy okazji robi kupę bo czas najwyższy.
Wstawiam fotki z moim cudnym śpioszkiem, śmieszną miną z kąpieli oraz uśmiechnięta Alicja w swoim nowym ubranku
|
|
|
|
#3008 |
|
Zadomowienie
|
Jak zaśnie u nas w łóżku to też przykrywam naszą kołdrą i wydaje mi się, że tak lubi. W końcu kołdra pachnie mamusią.
|
|
|
|
#3009 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
bo kładę na swojej stronie, na mojej poduszce
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziś mamy 6 stopni (odczuwalne niby 4 wg tvn meteo) i Henio na spacerze miał pajaca, cienki sweterek, spodenki, skarpetki, na to kombinezon cienki i w polarkowym śpiworku. I zasłonkę na wózku też. No i czapkę Nie poci się, więc uznaję, że mu dobrze. Chociaż ostatnio coś nie może porządnie zasnąć na spacerze i się zastanawiam czy mu nie za ciepło... Grunt, że kataru jeszcze nie miał ![]() W domu w pajacu "chodzi". Kurczę mój Henio też ma taką chropowatą skórkę, a ja zaczęłam jeść powolutku nabiał! To alergia? |
|
|
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() słodziaczek z tej Alicji Twojej |
|
|
|
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
Raz jeszcze dziękuję za słowa otuchy
![]() Wróciliśmy właśnie z ekg, Filip na spacerze z dziadkiem. Na szczęście był spokojniutki podczas badania, ledwo obudzony, więc chociaż diagnostyczny zapis będzie. Bo wczorajsze usg to masakra jak biedactwo płakało Wieczorem mam dzwonić do lekarki dowiedzieć się jak wyszło to ekg. Doczytałam na karcie informacyjnej, że chodzi o "drożny otwór owalny bez znaczenia hemodynamicznego" oraz "pogrubiałą przegrodę międzykomorową". A ta szewska klatka to "podejrzenie przyczepu domostkowego przepony". Stwierdzam, że piękne mamy dzieci na wątku A ja chyba lada dzień dostanę okres, czuję takie pobolewanie i ciężkość w podbrzuszu jak zazwyczaj czułam kilka dni przed miesiączką. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Gda , Filip też ma taką chropowata buźkę, o co właśnie chodzi? Ta chropowatość jest koloru skóry, czuć ją w dotyku. |
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie było bo na szczęście jedno wkłucie, jakby były trzy to bym sie rozryczała razem z nim na bank. Cytat:
Ma tendencje w zapominaniu oddychać, więc nie ma bata, że bedzie sam w swoim wyrku spał jak narazie ![]() A dzisiaj przu 8 stopniach poszliśmy na szczepienie w pajacyku, czapce i grubym kombinezonie. A że mam przychodnie około 200m od bloku to niosłam na rękach
|
||
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sliczna,a jaka duza ![]() to ja swoja tez pokaze a co
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
"przeleciałam" wszystkie zdjęcia dzieciaczków i filmiki, te na mailu tez no i musze powiedzieć że na naszym wątku wszystkie dzieciaczki są cudne!!!
Im częściej sie je ogląda to sie wzruszam bo one nam tak ślicznie rosną ![]() Niewyobrażam sobie teraz nie mieć Alanka. Jest dla mnie wszystkim co najlepsze mimo jego marudzenia wiecznego i tego jaki jest niecierpliwy Pojutrze skończy 10 tygodni ![]() A w ogóle chyba miał znow ataki kolki bo tak nagle płakał ![]() Teraz spi mi na ręce. Narazie nie widze skutków ubocznych po szczepieniu i modle sie żeby ich nie bylo już
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Henio buźkę ma gładką, ale na rączkach ma taką chropowatą, też w kolorze skóry. Nie wiem co to. Mnie też boli jak na okres, ale moja ginekolog mówiła, że do 3 miesięcy może się macica obkurczać i takie bóle mogą występować. Aaa i chciałam napisać, że mi też wypadają włosy A mam takie piękne teraz po ciąży i dłuuugie. Biorę witaminy Centrum, ale to chyba za słabe. Można pić pokrzywę i skrzyp karmiąc???
|
|
|
|
|
#3018 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja juz spi 4 h spacer tak na nia podzialal chyba a ja po wczorajszym przytulanku dostalam okres az sie w pierwszym momenice wystraszylam ze mi tam tz cos uszkodzil, ale nieeee...niestety ta wstreciula przylazla.
|
|||
|
|
|
#3019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, przy takiej temperaturze, ubieram Melci body z dlugim, rajstopki, skarpetki, spodnie, bluze i kombinezon. Nie przykrywam juz niczym ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
, ale jak na sofie to kocykiem ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Nie, to zwykła duża poduszka
![]() Sandra śliczny bąbel
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zadomowienie
|
Katee widziałam zdjęcia na mailu. Ładna z Ciebie kobietka
|
|
|
|
#3023 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy ze spaceru.
Wpadam na chwilę bo posprzątać muszę. Gda ja codziennie piję pokrzywę. I biorę prenatal. Ale mimo teraz wypadają. A tu zdjęcie tortu jaki miał Pawełek na urodzinach IMG_2169.jpg |
|
|
|
#3024 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, o co chodzi z mailem? Tzn. z tym, że możecie oglądać tam siebie nawzajem, swoje fotki? Przepraszam, że tak pytam na wstępie, w zasadzie jestem nowa. Ale chętnie zobaczyłabym z kim sobie tak miło rozmawiam
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jak mnie moje dziecko "ugryzło" w sutka
Co za ból!!!! Cud że nie wrzasłam bo on ssie na spaniu, a jak bym wrzasła to ugryzł by mocniej pewnie
|
|
|
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z hemoroidami , pamiętam że jak kiedys krótko borykałam się z tym problemem, pomogła mi maść Posterisan - można ją stosować w czasie laktacji.
|
|
|
|
#3027 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Haaj!
mamy dzis dzien marudyyyyyy Cytat:
![]() Cytat:
oczywiście za free ![]() ja mam kombinezon taki bawełniany ale dwywarstwowy z ocirplinką taki przejsciowy i dzida ubieram tak jak w domu czyli pajacyk+kombinezon+kocyk dzis grubt bo 8 stopni ale wiatr... mam zawsze dodatkowy koc na wszelki wypadek ale jeszcze nie uzywałam... dotykam karczku młodego i jak cieoły to znaczy ze jest ok
|
||
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
Niegrzeczna
mi na wysypke na buzi pomaga krem CUTIBAZA kosztuje ok 12zl No i kupilam pieluchy DADA 2 jednak ![]() a te chusteczki 4+2 z pampersa sa tylko sensitive i kosztuja 27zl (bynajmniej w moim tesco) nas bioderka czekaja w czwartek o 17.00 maskar atak pozno |
|
|
|
#3029 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na dwór zakładam rękawiczki, czapkę (ale jeszcze nie zimową) i kombinezon. w wózku przykrywam kocykiem. Jak wieje, nakłądam jeszcze to przykrycie na wózek ![]() Cytat:
podobno w mohito na wybrany asortyment jest 50% zniżki też się nie mogę na te zdjęcia napatrzeć. Cudne są! Lewek zdolna fotografka z Ciebie Cytat:
kolejna piękna dama można skrzyp na pewno. A z pokrzywą to nie wiem
|
|
|
#3030 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękujęCytat:
Kiedyś dodałaś zdjęcie tej dostawki do łóżka,u mnie to by się nie nadało tak myśle.Melcia piekna jest! Cytat:
![]() jest bardzo fotogeniczny,śliczne zdjęcia,podobny do CiebieCytat:
ale czasem nie umiem wykonać prostego dodawania,tzn.długo myśleCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś mnie zaskoczył tel. od położnej,zadzwoniła,zapyt ała o szczepienie,co może po nim odczuwać,miłe to było Dziękuję bardzo
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-11-13 o 19:02 |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

i jakoś mi tego specjalnie nie brakuje, no ale chłopem trza sie zająć bo mu jeszcze plemniki do głowy głupot nawbijają 

co to sie ze mną stało że taka płaczliwa jestem