|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]()
![]() |
#3092 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
dponhbgnmgvn
nuki oskar mama ogb wah udhvfgfydgfygfyudgabv hfghfuifdgy sfg xcv nmjhg ske7f;g+-yujh ed90du8d6sghkb |
![]() ![]() |
![]() |
#3093 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
super zaczela krzyczec:/
#3095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieluch to wydaje mi się też że to zależy nie tylko od wagi dziecia, ale też od wzrostu. Alicja jak się urodziła to miała 59 cm, ostatnio ją zmierzyłam (to chyba Ty podawałaś sposób - dziecko na boczku, od czubka głowy do pupy, a potem centymetrem po nóżce?) i wychodzi mi że ma już 71 cm, więc to chyba tez ma wpływ na to, że pampersy robią się "płytkie". A waży pewnie ok 5,5 kg (31 października było 5200) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Zadomowienie
|
hej
![]() u nas wczoraj chyb a pierwszy atak kolki byl.mała strasznie plakala ale ten jej pacz przypominał pisk bardziej. przez godzine,nie moglam jej uspokoic a ona biedna płacząc patrzyla mi w oczy ![]() ![]() ![]() mam nadzieje,ze to tylko jednorazowo ![]() ale na szczescie nocke jak zawsze pieknie przespala i teraz tez odsypia no i pare pierdów poszlo biore sie zaraz za sprzatanie bo jutro tesciowa ![]() ![]()
#3097 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ja chętnie swoją skromną osobę pokażę ![]() Co do pieluch, to wydaje mi się, że przeciekanie nie do końca wiąże się z rozmiarem, tylko może jak kupy nazbiera się więcej, a dziurka jest przecież maleńka, to jak strzeli pod takim ciśnieniem razem z gazami, to wtey jest "kupa po szyję" ![]() Gda no właśnie mnie tez pobolewa tak okresowo, dodatkowo kilka dni temu wzrosło u mnie wyraźnie nawilżenie i nie wiem,czy to hormony czy może działanie Cicatridiny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3098 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Angel w probowałas jak spi polozyc na brzuszku? I jak tylko polozysz to klepiesz po pupie w rytm bicia serca. Ogólnie mam dzisiaj sporo roboty. Dostałam siatę pigwy i coś muszę z niej zrobić. A następne w kolejności czekają 2 dynie....ale to nie dzisiaj. Mam nadzieję, że Kubuś pozwoli mamusi troszkę pogotować. No sandra, ale chyba takigeo syfu jak pokazują w tym programie to nie masz co? ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czy dzisiaj jest jakis dziwny dzien?? ![]() ![]() ![]() i chcialam jechac na zakupy kupic mu czapke bo ma chyba za mała troche (odciska mu sie na czole ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | |
Wtajemniczenie
|
No Katee laska z Ciebie.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Dzień jest bardzo dziwny. ja mam taka mgłę za oknem, że nic nie widać. Muszę iść do Biedy - mam nadzieję, że trafię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | ||||
Zadomowienie
|
Witam serdecznie,
![]() Mój krzykacz wkońcu się przyssał do cycunia. Myślałam, że z czasem co raz łatwiej będzie rozpoznać płacz dziecka, a ja ciągle nie potrafię ich odróżnić. Poznaje mniej więcej o co chodzi wnioskując po tym co się działo, kiedy ostatnio jadła itp... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Wtajemniczenie
|
AAAAAAAA właśnie mi przysłali mail, że mój aparat jest do odbioru
![]() Kurcze to to koniecznie muszę załatwić. Tylko jak???? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3103 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() U nas nocka minęła całkiem dobrze. Niuniek przesypiał ładnie 3-4h. Kupki znowu brak, ale pierdki lecą, więc brzuszek na szczęście miękki. O 12 mamy gości, a tak mi się nie chce nikogo przyjmować. ![]() Kraven, afternoon trzymam kciuki za zdrówko Waszych maluchów. ![]() lukrecja wysłałam pw, dziękuje z całego serducha ![]() No pieknie! Kolejna wredotka z płaskim brzuchem. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3105 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Zadomowienie
|
Zabieram się za organizację chrztu wreszcie. Planuję go zrobić 9.12.
Wybrałam już ubranko http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=72 ![]() Szukam gdzie zalatwić catering bo nikt nie będzie miał czasu na gotowanie, ale to już jest trudniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do reszty dziewczyn bez dostepu, to warto sprawdzić kto ile pisze, bo faktycznie niektóre tylko wpadają z pytaniem. Cytat:
coś mi się wydaje, że moja to jakiś okruszek w porównaniu z większością naszych wizażowych maluszków. pojutrze 3mce kończy a waga 5,5 kg i jakieś 60 cm Cytat:
![]() tak jak Zuzanę oczarowała ta karuzelka rośnij z muzyką. Wczoraj wieczorem dała koncert. Nie wiem, o co jej chodziło. Bo ani jeść, ani mokro, ani zabawianie, noszenie, kołysanie nic nie pomagały. Wreszcie cierpliwości mi zbrakło (męża oczywiście w domu nie było - w ogóle to my całe dnie same, chyba że nas mama albo siostra odwiedzą, i już trochę mam tego dość i coraz bardziej jestem zmęczona...) i włożyłam ją do łóżeczka, włączyłam karuzelę i po 30 minutach już spała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i super! ![]() może Ją coś boli? nie ma gorączki? Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A podczas usg dziecko musi być spokojnie,nie może płakać ani sie wiercić. Bo jak Gracjanek zaczynał płakać to lekarz tłumaczył,że na siłe mu usg zrobić nie może,że musze go uspokoić żeby nie płakałi sie nie złościł.Więc skonsultowałabym to z innym kardiologiem ![]() Dzień dobry tak wogóle ![]() Zapalenie piersi mamy już za sobą i od dzisiaj walczymy,żeby mieć więcej pokarmu bo znowu przez to zapalenie mam malutko pokarmu i dokarmiam mm,ale wierze,że będzie go wiecej. Przed zapaleniem ściągałam po 150-180 z obu piersi a teraz ledwo 80-90 mi sie udaje ![]() Ale nie poddajemy sie ![]() Mamy chrzestnych już i będziemy załatwiać chrzciny ![]() planujemy je na 9 grudnia ![]() co do ubioru to moje dziecko żyć bez rożka nie umie(właśnie dzisiaj ma pierwszy dzień oduczania ![]() A na dwór na te pogody codziennie czyli ok 8-10 stopni ubieram małemu body na krótki rękaw,bluzeczke,rajtuzki, skarpetki,czapeczke i kombinezon taki średni na teraz nie zimowy,nakrywam przykryciem do wózka a jak jest zimniej to kocykiem cieńkim nakrywam ![]() a teraz ide właśnie ogarnąć sie i na dworek na spacerek ![]() Fabianek w piatek skończy 4 tyg i na razie nie wiemy co to płącz jakiś straszny czy kolki,jak myślicie czy jeszcze mogą Nas kolki odwiedzić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja ma , ale na razie nie wzbudza duzego zainteresowania. poleży moze z 10 minut i wrzask. ale mysle ze z czasem sie to zmienie, bo tak samo bylo z lezaczkiem a teraz go uwielbia ![]() na razie u nas szał robi to http://allegro.pl/tomy-projektor-ruc...765963285.html najprędzej przy tym poleży. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-14 o 09:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3110 |
Wtajemniczenie
|
W Sferisie w galerii Pestka. No nic. Pojadę z Kubą. bo doczekać się nie mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | ||
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, że ja również należę do mam "lulających" dniami i nocami.
![]() ![]() ![]() Anesh Kochana ja też jestem wyrodną matką, bo dokładnie tak samo ubierałam Antośka na spacery jak Ty Majkę. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To tak jak nasz!
![]() |
#3112 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!Chętnie Wam się pokażę na mejlu oczywiście jeśli mi pozwolicie
![]() ![]() ![]() Jutro mamy usg główki Huberta, martwie się troche bo ma prawie 11 tygodni a się nie uśmiecha, może ze 2 razy widziałam. Pisałyście o brzuszkach ja mam prawie płaski tylko taki miękki jeszcze no i 4 kilo zostało zrzucić ![]() Okres mam już nawet 2 raz, wczoraj wzięłam 1 pigułkę anty,Asiulka nie wiem czy dobrze pamiętam czy to ty zaszłaś biorac tabletki?jakie to były konkretnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój synek uskuteczniał dziś poranne histerie, od paru dni tak ma... Przychodzi godz. 4 i koniec spania, ani w łóżeczku mu się nie podoba, ani w leżaczku ani u nas w łóżku. Muszę go tulić i nosić to w końcu po ok. 3 godzinach odpuszcza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pieluch to rzeczywiście jeśli Twoja taka wysoka to dla niej się robią biodrówki i kupa wypływa. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Zakorzenienie
|
Witam się z Zuzią na rękach
![]() Zaraz wybywamy na spacerek bo u nas niebo bezchmurne ![]() Obiad już ugotowałam,nawet księżniczka mi pozwoliła. Teraz coś marudzi lady moja. Wpadnę pozniej na dłuzej chociaz mam w planach łazienkę dzisiaj posprzatac ![]() I jeszcze do apteki muszę wstąpić po zapas delicolu. Też jestem za dostępem do maila dla Afternoon co do dziewczym rzadko się odzywających ![]() Weronika moja Zuzia też ostatnio mało zjada 60 ml góra.
#3116 |
Zakorzenienie
|
A one się nadają na takie żeliwne kaloryfery starego typu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U nad dzisiaj dosyć ciężka nocka, bo mała płakała mi od 1 do 3:30, pierwszy raz tyle płakała, chyba miała jakąś kolkę biedulka. Potem na szczęście zasnłęa i spała do 7, nakarmiłam ją i znowu do 10 i teraz też zasnęła, a ja gniję w łóżku razem z nią i laptopem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 | ||||
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() Iga śpi a mama nadrabia ![]() Mam nadzieję ze chociaż pośpi z 2 godzinki bo mam troche do zrobienia ![]() Cytat:
![]() pochwal sie potem jakie fotki cyka twój nowy sprzęcior ![]() No, no Kasiu piękna kobietka z Ciebie!! ![]() Cytat:
![]() pamiętam jak ja się cieszyłam jak ściagnęłam 20 ml z jednej ![]() teraz już idzie znacznie lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale może mi sie coś pokręciło to mnie poprawcie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Wtajemniczenie
|
Aparat foto? My też dziś lub jutro jedziemy kupić jakiś do 2 tyś, żeby Kindze robić zdjęcia, bo mamy tylko taki sprzed 6 lat mały 'Nikon i jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
Na starym mieszkaniu właśnie takie mieliśmy. A te nawilżacze mamy z biedronki takie srebrne były kiedyś. Co roku są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.