|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
usnęła przy karuzelki po 30 minutach - cudowna rzecz! http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...761045268.html Zuzanka dostała od prababci wreszcie nie muszę biegać co 3 minuty i nakręcać tej, którą miałaAnesh cudny brzusio ![]() Cytat:
Cytat:
nosz zazdroszczę!! oddam moje dobre geny odpowiedzialne za brak rozstępów i ten brzuch i z chęcią wymienię na taki talent! jak to pancerni mówili "machniom" ![]() no i dobiłaś mnie teraz... nie mów tylko, że te piękne zdjęcia też były telefonem
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Kaczuszka i to zdjęcie zrobione niby telefonem?? cudne
Agnus te oczy i mina w kapieli mnie zabila zaczepista kjest Alicja
|
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Lidka i niegrzeczna Kuba też miał taką wysypkę na twarzy. I ilekroc polozna go widziala mowiła, że musi z tego "wyrosnać". I teraz nie ma.
Agnus ale Ci się udalo super minke w kąpieli uchwycić
|
|
|
|
#3064 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do ubierania to mój synek w domu jest albo w pajacu (rzadko, bo jakoś nie lubię ) albo body na krótki rękaw, jakieś spodenki bądź półśpiochy i bluzka jakaś albo body na długi. A na spacery jest ubrany tak jak w domu i na to ma kombinezon (nie za gruby) na wierzch kocyk.
|
|||||
|
|
|
#3065 | ||
|
potworkowa
|
Cytat:
Cytat:
a potem poddane podstawowej obróbce większość zdjęć robię telefonem, bo telefon mam pod ręką zawsze, a aparat leży gdzieś na półce ![]() mała zjadła 135ml mleka i pewnie jeszcze by jadła, jakby było w butelce nie spodziewałam się, że tyle wciągnie.
|
||
|
|
|
#3066 |
|
Zakorzenienie
|
Agnus zdjęcie podczas kąpieli rewelka
![]() kaczuszka no to ładne porcie Twoja dzidzia zjada martwię się że mój Jaś ostatnio je tylko po 60 ml co prawda domaga się częściej bo tak co 2-2,5hJeśli chodzi o ubiór w domku to my mamy tak 22 stopnie i ubieram małego dajmy na to w body na długi rękaw, spodnie i skarpetki bądź body na naramkach, kaftanik , śpioch . Na dwór to samo , na to kombinezon , kocyk. Iwoncia nam pielegniarka mówiła że jeśli będzie zaczerwienione po szczepieniu to zrobić okładzik z łyżki sody oczyszczonej rozpuszczonej w pół szklanki wody.
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-11-13 o 22:29 |
|
|
|
#3067 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
moja też jakoś tylko po 100 zjada, czasami z wielką łaską, to teraz mi gały na wierzch wylazły i nie ulała prawie nic
|
|
|
|
|
#3068 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedna kobietka w wózku wiozła 3paki "4"Cytat:
Kasiam dziękuję Pokaże(zaraz wstawie na mail) Wam kilka fotek z chrzcin... Co do dostępu do maila dla aftrnoon jestem za.Chętnie poznam mame tego pięknego Filipka.Nie wiem,co reszta dziewczyn?
|
|
#3069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propo donoszonych dzieciaczków. Jak byłam u gina dostał telefon, że urodziła jego pacjentka. Porod w 42 tygodniu i wywoływany. A pediatrzy ocenili dzieciątko, że mogło jeszcze ze 2 tygodnie w brzuszku posiedzieć. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]() To zaraz wejdę na maila. Co do dostępu to mi wsio rybka
|
||
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muszę się Wam pochwalić moim małym sukcesem
- ściągnęłam laktatorem 40 ml mleka . Jtr. spróbuję je dać Majeczce z butli.Po pierwszej próbie byłam załamana, że nic nie szło... nie umiałam tego zrobić, a dziś odczekałam godzinę po karmieniu i sruuu, w 20 min. 40 ml, to nie jest źle chyba:P ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym kupić nawilżacz powietrza, bo od kiedy zaczął się sezon grzewczy notorycznie budzę się z tak przesuszoną śluzówką w nosie że aż mi się strupki robią. Przypuszczam że moje dziecko też się męczy w suchym powietrzu. Problem jednak w tym że mamy bardzo małą sypialnię - ok 9m2 i nie wiem czy w wyniku uzywania nawilżacza na tak małej przestrzeni nie zrobi mi się wilgoć i nie daj boże jakiś grzyb? Czy któraś ma podobną sytuację?
|
|
|
|
#3072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Melcia jak zczaiła, że przy kopaniu nóżkami bujaczek się kołysze, a przy okazji hipcio z małpką ruszają się, to za każdym razem puszcza duuuuży uśmiech ![]() Dziękujemy Cytat:
kaczuszka - Piękne zdjęcia!!! Chciałabym w grudniu, żeby na święta babcie prezent miały , dać Melundę na sesję
|
|||
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle jest kilka dziewczyn, które się udzielają, a dostępu chyba nie mają ula, justyna, ladybeata, kasiam, kajaja,lilka00, I_K, kraven:P |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie czy dziewczyny chcą dostęp w ogóle i pokazywać swoje twarze Jeśli tak, to proszę bardzo!
|
|
|
|
|
#3075 |
|
potworkowa
|
Kazda kupa cieszy, ale taka przed czwartą to jakby mniej
|
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeju tak mnie boli brzuch na okres... Ciekawe czy dostanę Mogę już tamponów używać, prawda?A tak w ogóle, to jestem potworem Przez to zmęczenie znęcam się nad mężem, o wszystko przyczepiam i jestem agresywna... Zachowuję się jak przed okresem! Ale jak to możliwe, skoro karmię Henia max. co 3 godziny!
Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-11-14 o 08:24 |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
My juz konczymy paczkę "2" i idziemy na "3" już Zośce zakładałam i pasują trójeczki idealnie na mą tłustą słodką dupinke
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
bo nie wieze ze twoja Zosia jest grubsza od mojej bambaryły ?
|
||
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
tak tak najprawdziwsze w swiecie pampersy
![]() a dzisiaj czekam z wielką nadzieją na kuriera z matą mała księżniczka dla Zośki bo mi się pomysły na zabawy kończą :P
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam czy nie zacząć zakładać 4
Bo w trójkach już się zdarza że kupa się tyłem wydostaje... kurde, ale trójki są niby aż do 9 kg. No i tak trochę śmiesznie - dwumiesięczne dziecko w 4???
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zadomowienie
|
a czy jest grubsza to nie wiem- bo dobija nieubłaganie do 6kg
mój mały hipotrofik :P matko jedyna 6 kg to moje dziewczyny ważyły w wieku 8msc ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven
za JasiaKatee fajne te zdjecia z porodowki, dobra pamiątka. Przynjamniej na łózku rodzilas-ja na materacu na ziemi |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
HELP! moje dziecko oszalało albo testuje moja cierpliwość
nic nie pomaga, odkurzacz, suszarka, noszenie, kolysanie,muzyka NIC nawet jak zaśnie na cycu to po odłożeniu odrazu placz![]() co zrobic by chociaz na pol godziny zasnela? chyba musze sie z nia tak przemęczyć do czasu spaceru![]() kurde cycek tez juz przestaje pomagac
|
#3090 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
My wczoraj byliśmy na usg bioderek. Mieliśmy dziś do Piły jechać prywatnie, bo u nas poinformowano mnie że nie ma terminów na ten rok. No ale zadzwoniła koleżanka żebym do nas z małym poszła bo ortopeda przyjmuje maluchy nawet nie zarejestrowane i to za darmo. No więc pojechaliśmy. Oczywiście blond franca w rejestracji nagadać się musiała, ale doktor problemu nie robił, przyjął nas bez rejestracji i bez kolejki Anesh, miałam Ci pisać ostatnio, że w Pile na ryneczku facet sprzedaje Pampersy z Niemiec. Są jakościowo dużo lepsze od naszych. Mają więcej tego wkładu chłonącego. Niewiem po ile teraz ma, ale jak będę to na pewno kupię i Ci powiem. Jak Pauli je kupowałam to wychodziło bardzo podobnie jak nasze sklepowe, ale na prawdę była różnica. Od jutra w drogerii Natura i Aster pampersy po 37,99. Cytat:
Cytat:
Super Cytat:
Cytat:
Dlaczego??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mati ma 6 kilo a jeszcze w 2-ki się mieści bez problemu, nic mu nie wylatuje, ani kupa ani siku. |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.

wreszcie nie muszę biegać co 3 minuty i nakręcać tej, którą miała

nie spodziewałam się, że tyle wciągnie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)