Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 10:01   #4471
mama d
Raczkowanie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Dziewczyny jak mierzycie temp dziecku? Macie termometry zbliżeniowe czy tradycyjne, pod pachę? Poradźcie coś
Aż wstyd się przyznać ale nie mam termometru i chyba czas o tym pomyśleć.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:12   #4472
joanaros
Zakorzenienie

Współczuję nocek
O swoich wolę sie nie wypowiadać. Ciężkie jak jasna ch.....

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mierzycie temp dziecku? Macie termometry zbliżeniowe czy tradycyjne, pod pachę? Poradźcie coś
Ja mam i do czoła i do ucha
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:18   #4473
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Współczuję nocek
O swoich wolę sie nie wypowiadać. Ciężkie jak jasna ch.....

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Ja mam i do czoła i do ucha
i który jest lepszy?
Stary 2012-11-16, 10:31   #4474
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej

u nas nocka ciężka bo nasza śpiewaczka śpiewała sobie Antek obudził się z temperaturą więc nie poszedł do przedszkola

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Hehe ja nie wiem jak by ten film mial kogos zniechecic, mnie zachecil choc od kiedy mam Anie to juz jestem ciut mniej wyrywna zeby probowac skokow na bungee czy innych lekko ryzykownych rzeczy

Ja widze ze bez fb to juz niedlugo nic sie nie dowiem co u was

Karo_z, u nas tez ostatnio Ania zaczela stawac przy zabawkach a dzis z tego stania podpartego 1 raz usiadla. Twoj Piotrus chyba bardzo do Anki zblizony wiekiem wiec pewnie cos w tym jest.

Ania miala dzis goraczke, jak sie zorientowalam to bylo 38 a po 4 godzinach mimo ze podalam Paracetamol to bylo juz 38.5. Na noc dalismy jej nurofen, spi, raczki ma nawet chlodne i sprawdzalam czolko i chyba jej spadla tempka. Tylko od czego ta tempa? Lekarka mowi ze zeby albo wirus, ale zebow na horyzoncie niet. Troche sie stracham
Moja pani pediatra przy takiej temperaturze każe dawać 3* nurofen po 2,5 ml nawet jeżeli już gorączka zejdzie a jeżeli nadal będzie wystepować tem to każe podawać maksymalnie 4* w ciągu doby paracetamol
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Witam sie

wczoraj caly dzien prawie poza domem, jeszcze udalo sie z ex szefowa spotkac super pozytywnie! Bylysmy najpierw na kawie, zeby Julcia sie z nia oswoila, ale ryk byl tak czy siak, Potem poszlysmy do niej do domu, bo sie przeprowadzili i maja przepiekne mmieszkanie, 180 m, dwupoziomowe, ma tam tez swoj gabinecik i przyjmuje klientow bylam pod mega wrazeniem
Brzuszek ma juz duzy, niestety ma cukrzyce ciazowa ale lekka postac.

Juleczka pokazala jak ladnie wcina jabluszko i jak popija kawke

Nocke mialymy taka sobie, o 00:00 mloda sie przesikala, po 2 obudzila sie na mleko, po 4 na smoczka a kolo 6 na dobre juz. Teraz ma drzemke.

Przyszla sukieneczka z Zary na wigilie dla mlodej - cudna

U nas dzisiaj brzydka pogoda, wiec znowu na spacer nie pojdziemy, ale pojedziemy gdzies na zakupy pewnie.

Fajnie że spotkanie się udało

Ania dzisiaj kończy 7 miesięcy

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 10:32   #4475
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
i który jest lepszy?
Pod pachę A poważnie to dziwne podają wyniki. Albo ja mierzyć nie umiem. Ten do ucha zaniża temp. Wiarygodniejszy do czoła. Tym i tym mierzy mi się łatwo i szybko, nawet jak dziecko jest ruchliwe
Stary 2012-11-16, 10:35   #4476
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Pod pachę A poważnie to dziwne podają wyniki. Albo ja mierzyć nie umiem. Ten do ucha zaniża temp. Wiarygodniejszy do czoła. Tym i tym mierzy mi się łatwo i szybko, nawet jak dziecko jest ruchliwe
Czyli myślisz, że taki pod pachę będzie ok?
Stary 2012-11-16, 11:01   #4477
koniakonia
Zakorzenienie

Hej,

mamy termometr uszny, jesteśmy zadowoleni moj pokazuje temperaturę taka jaka jest, czasem niższą niż 37, 1 ( to jest temperatura dla usznego właściwa .

Zia moja pediatra ( druga też tak kazała dawac ) ...zacząć od czegos na bazie ibuprofenu ( np. nurofen) jak nie spadnie to podać po 3 godzinach pracetamol i znowu za 3 nurofen i za 3 paracetamol .....wtedy wyjdą 4 dawki jednego i 4 drugiego na dobę z zachowaniem przerw 6 godzinnych pomiędzy tym samym lekiem,oczywiście wszystko dostosowane dawkowo do wieku ,w tych przerwach poić dziecko i okładać w razie potrzeby mokrą pieluszką

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Czyli myślisz, że taki pod pachę będzie ok?
pod pachą w nocy u śpiącego dziecka będzie Ci ciężko zmierzyć bez wybudzenia dziecka, a przy gorączce to ważne ,żeby sprawdzać jak dziecko śpi, bo gorączka lubi galopować w nocy
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:23   #4478
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

pod pachą w nocy u śpiącego dziecka będzie Ci ciężko zmierzyć bez wybudzenia dziecka, a przy gorączce to ważne ,żeby sprawdzać jak dziecko śpi, bo gorączka lubi galopować w nocy
Dokładnie.
Mój do ucha pokazywał poniżej 36 nawet na sobie sprawdzałam.
Pod pachą małej bym nie zmierzyła a do ucha czy czoła bez problemu nawet jak śpi
Stary 2012-11-16, 11:35   #4479
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

hej
Cytat:
Emilia a czemu podejrzewa zakażenie układu moczowego?
nie wiem-moze pisia trochę zaczerwieniona była-zobaczymy-tydzień czekania

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:55   #4480
MoniaHan
Wtajemniczenie

witajcie o swojej nocce tak jak Joanaros wole sie nie wypowiadac, ja albo zwariuje i wyladuje z niewyspania w wariatkowie, albo uciekne z domu na kilka dni i naprawde coraz powazniej o tym mysle. dlaczego ona w dzien zasypia bez problemu mozna powiedziec a na noc jesli nie ma cycka to sa cyrki. tzn odpowiedz znam...sama ja tego nauczylam ze tak sie zasypia na noc wiec co sie teraz glupia dziwie.no i chyba boi sie zasnac przy zgaszonym swietle w lozeczku - tak doszlismy wczoraj z tz do wniosku.

Nowaken
zdrowia dla Antka i Wszystkiego Najlepszego dla Ani z okazji 7 miesiecy.

Zia i jak z temp Ani? co do fb to ja nie mialam i nie potrzebowalam, ale zalozylam ze wzgledu wlasnie na Dziewczyny i musze powiedziec ze nic by sie u mnie nie dzialo na fb gdyby nie dziewczyny z wizazu jacys moi inni znajomi tacy niekomunikatywni czy jak?

mama_d ja mam term do ucha (scan term Brown) i chyba dobrze pokazuje, chociaz nie jestem pewna, Konia ma chyba taki sam jak ja mam.

Gosia fajna ta zabka, dzieki za info o zabawkach. ja w tym miesiacu musze zacisnac pasa, bo nie dostane juz kasy w listopadzie, a dwa kredyty nam zejda z jednej pensji wiec trza uwazac, a to dlatego ze firma nie zplacila nam na czas w zeszlym miesiacu.

moja kuzynka (Hani chrzestna) z chlopakiem przyjezdzaja znow do UK do pracy, moi znajomi zrezygnowali i rzucaja prace tutaj i wracaja do Polski, nie odzywali sie do nas przez 2 miesiace, i sie odzywaja jak cos trzeba. napisalam jakis czas temu do ich szefa czy zna kogos kto poszukuje polskiej pary do pracy (dziewczyna praca w domu a chlopak do pracy w ogrodzie, na farmie). nie wiedzialam ze nasi znajomi wyjezdzaja od niego, ta kolezanka mi napisala, wiec pomyslalam o to jest miejsce dla mojej kuzynki, i sie ten szef odezwal ze jest zainteresowany. i fajnie bo przyjada pewnie do tej pracy a to tylko 40min samochodem do nich bedziemy mieli a Hania swoja chrzestna bardzo lubi ale szybko zalatwilam gosciowi nowych pracownikow, moze powinnam wrocic do branzy i zajac sie rekrutacja

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 11:58   #4481
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Ja mam do ucha i do czoła i według mnie lepszy jest do ucha
Śpikanko u nas troche wyluzowało i nie męczy tak
Oduczania cycusia w nocy ciąg dalszy
a Kubus kończy dzisiaj 9 MIESIĘCY
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:02   #4482
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Kubusia!!:roz a:

Stary 2012-11-16, 12:03   #4483
mama d
Raczkowanie

Cytat:

Brawooo za 9m - od teraz będzie żył dłużej samodzielnie niż w ciebie w brzuchu - nie wiem czemu ale jakoś tak o tym pomyślałam, my jutro mamy wielki dzień 9. miesięcy )
Stary 2012-11-16, 12:14   #4484
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
hej

nie wiem-moze pisia trochę zaczerwieniona była-zobaczymy-tydzień czekania

myślę,ze to po prostu mądry lekarz i dlatego kazał zbadać mocz, zakażenia układu moczowego może sprawiać ból pewnie i może chce to wykluczyć jako przyczynę płaczu
Stary 2012-11-16, 12:42   #4485
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
u nas nocka ciężka bo nasza śpiewaczka śpiewała sobie Antek obudził się z temperaturą więc nie poszedł do przedszkola

Moja pani pediatra przy takiej temperaturze każe dawać 3* nurofen po 2,5 ml nawet jeżeli już gorączka zejdzie a jeżeli nadal będzie wystepować tem to każe podawać maksymalnie 4* w ciągu doby paracetamol

Ania dzisiaj kończy 7 miesięcy
Gratulacje dla Ani spiewaczki naszej! Moja jutro konczy 7ms.

Dzieki wszytkie dziewczyny za rady odnosnie temperatury i lekow - po nurofenie wieczorem spadla tempka Ani, w nocy miala 37,5 ale spala to juz jej nie dalam nic a rano 37,1 wiec tez nie dalam. Ciagle jest jednak marudna, ale teraz spi.

U poniedzialek ide do teatru TZ musi zostac z Ania wie zabieram kolezanke. Chyba z dwa lata nie bylam a sie akurat trafily znizkowe bilety z pracy na 'portret doriana greya' Oscara Wilde'a. Zaznam wielkiego swiata
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 12:43   #4486
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
myślę,ze to po prostu mądry lekarz i dlatego kazał zbadać mocz, zakażenia układu moczowego może sprawiać ból pewnie i może chce to wykluczyć jako przyczynę płaczu
A moze nie dawac innych objawow. Badanie nieinwazyjne, tanie a skuteczne (o ile material dobrze pobrany)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:29   #4487
Karinio
Zakorzenienie

U nas nocka ok,spaliśmy do 8.Uff,dobrze że takie wybryki jak wczorajsza pobudka o 3 to jednorazowe-takową mam nadzieje

ankaya,gratuluje 9 miesięcy

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

emigra,to fajnie że spotkanie udane. Jak to Julia piła kawe???
Współczuje nocki,ale kiecką się pochwal

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Apropo jedzenia słoiczkowego i nie tylko,to wczoraj zakupiłam skrzydełka,by ugotować małemu pomidorową z ryżem
A też widziałam w słoiczku dla dzieci 7 m + pieczarki
Już puszczają reklamy świąteczne
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 13:44   #4488
MoniaHan
Wtajemniczenie

Zia super ze idziesz do teatru, o rany ja juz w teatrze nie bylam chyba jakies 5-6 lat.
wiecie co? tak mi smakuja te zupki ktore Hani gotuje (no dzis wyszla pyszna, a dodalam odrobinke kurkumy, kminku i soczku z cytryny kilka kropelek) po zmiksownaiu byla mniam. a ugotowalam z ziemniaka, marchewki, troche kukurydzy mrozonej, groszku, kalafiora, brokula i lyzeczke masla, lyzeczka kaszki kukrydzianej i lyzeczke platkow owsianych. chyba bede gotowac wiecej i z Hania bede jesc takie zupki

Stary 2012-11-16, 13:48   #4489
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

U nas nocka ok,spaliśmy do 8.Uff,dobrze że takie wybryki jak wczorajsza pobudka o 3 to jednorazowe-takową mam nadzieje

ankaya,gratuluje 9 miesięcy

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

emigra,to fajnie że spotkanie udane. Jak to Julia piła kawe???
Współczuje nocki,ale kiecką się pochwal

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Apropo jedzenia słoiczkowego i nie tylko,to wczoraj zakupiłam skrzydełka,by ugotować małemu pomidorową z ryżem
A też widziałam w słoiczku dla dzieci 7 m + pieczarki
Już puszczają reklamy świąteczne
normalnie Kiedys bardzo byla ciekawa co pije - mialam ja na kolanach i probowala dorwac sie do kubka z kawa jak tylko przystawialam do buzi, no i dla jaj dalam jej lyzeczke umoczona w kawie, a ta oblizala i ... zaczela jeszcze bardziej mi kubek wyrywac, wiec dalam jej sie napic i w sumie umoczyla usta bylam pewna ze tym ja ''wylecze'' z tej ciekawosci a jej kawa posmakowala. Od tamtej pory dostaje lyzeczke umoczona w kawie, albo czasem dam jej ''lyka'' z kubka. Jak pije gdzies na miescie kawe to jest to najczeciej latte wiec lurka, a mlodej daje troche pianki i tez jest git hehe

kiecka sie pochwale, tylko musze aparat naladowac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 14:17   #4490
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Zia super ze idziesz do teatru, o rany ja juz w teatrze nie bylam chyba jakies 5-6 lat.
wiecie co? tak mi smakuja te zupki ktore Hani gotuje (no dzis wyszla pyszna, a dodalam odrobinke kurkumy, kminku i soczku z cytryny kilka kropelek) po zmiksownaiu byla mniam. a ugotowalam z ziemniaka, marchewki, troche kukurydzy mrozonej, groszku, kalafiora, brokula i lyzeczke masla, lyzeczka kaszki kukrydzianej i lyzeczke platkow owsianych. chyba bede gotowac wiecej i z Hania bede jesc takie zupki
mi też smakują te moje zupki, nawet jak jest sama marchew z groszkiem i ziemniakami, troszkę masełka
Stary 2012-11-16, 15:24   #4491
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
witajcie o swojej nocce tak jak Joanaros wole sie nie wypowiadac, ja albo zwariuje i wyladuje z niewyspania w wariatkowie, albo uciekne z domu na kilka dni i naprawde coraz powazniej o tym mysle. dlaczego ona w dzien zasypia bez problemu mozna powiedziec a na noc jesli nie ma cycka to sa cyrki. tzn odpowiedz znam...sama ja tego nauczylam ze tak sie zasypia na noc wiec co sie teraz glupia dziwie.no i chyba boi sie zasnac przy zgaszonym swietle w lozeczku - tak doszlismy wczoraj z tz do wniosku.

Nowaken
zdrowia dla Antka i Wszystkiego Najlepszego dla Ani z okazji 7 miesiecy.

Zia i jak z temp Ani? co do fb to ja nie mialam i nie potrzebowalam, ale zalozylam ze wzgledu wlasnie na Dziewczyny i musze powiedziec ze nic by sie u mnie nie dzialo na fb gdyby nie dziewczyny z wizazu jacys moi inni znajomi tacy niekomunikatywni czy jak?

mama_d ja mam term do ucha (scan term Brown) i chyba dobrze pokazuje, chociaz nie jestem pewna, Konia ma chyba taki sam jak ja mam.

Gosia fajna ta zabka, dzieki za info o zabawkach. ja w tym miesiacu musze zacisnac pasa, bo nie dostane juz kasy w listopadzie, a dwa kredyty nam zejda z jednej pensji wiec trza uwazac, a to dlatego ze firma nie zplacila nam na czas w zeszlym miesiacu.

moja kuzynka (Hani chrzestna) z chlopakiem przyjezdzaja znow do UK do pracy, moi znajomi zrezygnowali i rzucaja prace tutaj i wracaja do Polski, nie odzywali sie do nas przez 2 miesiace, i sie odzywaja jak cos trzeba. napisalam jakis czas temu do ich szefa czy zna kogos kto poszukuje polskiej pary do pracy (dziewczyna praca w domu a chlopak do pracy w ogrodzie, na farmie). nie wiedzialam ze nasi znajomi wyjezdzaja od niego, ta kolezanka mi napisala, wiec pomyslalam o to jest miejsce dla mojej kuzynki, i sie ten szef odezwal ze jest zainteresowany. i fajnie bo przyjada pewnie do tej pracy a to tylko 40min samochodem do nich bedziemy mieli a Hania swoja chrzestna bardzo lubi ale szybko zalatwilam gosciowi nowych pracownikow, moze powinnam wrocic do branzy i zajac sie rekrutacja
Fajnie że się z pracą udało

Cytat:
za 9 miesięcy

Stary 2012-11-16, 16:44   #4492
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Ja mam do ucha Brauna,ktory Monia(prawda,ze ty Moniu?)polecila i jest bardzo dobry:

http://img9.burak.pl/img/1/5/9/1/ter...n-irt-4520.jpg
Stary 2012-11-16, 17:04   #4493
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Wynik badania:

Nieznamienna bakteriuria,
wyhodowano flore mieszana w
ilosci >10^3 i <10^4
drobnoustrojów w 1ml moczu

???????

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 17:41   #4494
tynka88
Zadomowienie

czesc dziewczynki)

dzis w nocy odespalam ostatnie dwie kiepskie nocki, Mateuszek ładnie pospał do 6 , pobawil sie 2 godziny i przed 8 wladowalismy sie do lozka i pospalismy do 10.

jednak spodnie z chrzcin nie dadza rady w święta na dlugosc sa dobre, ale w brzuszku nie chca sie zapiąc, sprobuje jeszcze przeszyc guzika, ale chyba nic z tego

dziewczyny , a Mateuszek prawie nie puszcza bączków, raz na kilka dni musie zdarzy, szkoda lubiłam je) hehe))

ja jeszcz temperatu nie mierzylam Mateuszkowi, ale mam elektroniczny i jak cos zmierze w pupce.

Ja tez bym chetnie poszla do teatru, ale sama nie pojde, a moj TZ sie nie nadaje, poczekam az Mateuszek podrosnie i bedziemy chodzic do teatrzyku dla dzieci))

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 18:50   #4495
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A my za tydzień w sobotę jedziemy na 60 urodziny do mojej mamy dobrze że Ania ma kieckę taką balową może ona jeszcze na święta jej starczy a jak nie to są inne które też będą pasować.

Stary 2012-11-16, 19:04   #4496
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja mam do ucha Brauna,ktory Monia(prawda,ze ty Moniu?)polecila i jest bardzo dobry:

http://img9.burak.pl/img/1/5/9/1/ter...n-irt-4520.jpg
my mamy termonetr do czola i za kazdym razem pokazuje inna temp i dziecko sie kreci przy tym wiec mierzymy zwyklym w pupie
na swieta to mamy taka fajna bluzke, koszula z kamizelka razem tylko jakies spodnie musze wynalesc ladne

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-11-16 o 19:05
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:18   #4497
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ania ma taką sukienkę

IMG_9960.jpg

Stary 2012-11-16, 19:33   #4498
karolca
Zakorzenienie

ja mam zwykły elektroniczny i rtęciowy.
Nie miałam problemu aby mierzyć temperaturę pod paszką i nie czuję póki co potrzeby kupna "pistoletu"

Jutro idę do fryzjerki ocenić i doradzić co robimy z moimi włosami (farbowanie). Ciekawe co mi doradzi i na ile wyceni pracę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 19:40   #4499
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ania ma taką sukienkę

Załącznik 4983089
fajna
Stary 2012-11-16, 19:48   #4500
Karinio
Zakorzenienie

nowaken,ładna sukienka i Ani w niej oczywiście

Mały mnie ugryzł w palec tak,że mam lekko spuchnięty

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

A i emigra,opisywałaś jak to normalnie mała do kawy się dobiera.W sumie skądś to znam
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości