|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Dziewczyny jak mierzycie temp dziecku? Macie termometry zbliżeniowe czy tradycyjne, pod pachę? Poradźcie coś
![]() Aż wstyd się przyznać ale nie mam termometru i chyba czas o tym pomyśleć. |
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję nocek
O swoich wolę sie nie wypowiadać. Ciężkie jak jasna ch..... ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Ja mam i do czoła i do ucha |
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas nocka ciężka bo nasza śpiewaczka śpiewała sobie Antek obudził się z temperaturą więc nie poszedł do przedszkolaCytat:
![]() Cytat:
Fajnie że spotkanie się udało ![]() Ania dzisiaj kończy 7 miesięcy |
||
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Pod pachę
A poważnie to dziwne podają wyniki. Albo ja mierzyć nie umiem. Ten do ucha zaniża temp. Wiarygodniejszy do czoła. Tym i tym mierzy mi się łatwo i szybko, nawet jak dziecko jest ruchliwe
|
|
|
|
#4476 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
mamy termometr uszny, jesteśmy zadowoleni moj pokazuje temperaturę taka jaka jest, czasem niższą niż 37, 1 ( to jest temperatura dla usznego właściwa .Zia moja pediatra ( druga też tak kazała dawac ) ...zacząć od czegos na bazie ibuprofenu ( np. nurofen) jak nie spadnie to podać po 3 godzinach pracetamol i znowu za 3 nurofen i za 3 paracetamol .....wtedy wyjdą 4 dawki jednego i 4 drugiego na dobę z zachowaniem przerw 6 godzinnych pomiędzy tym samym lekiem,oczywiście wszystko dostosowane dawkowo do wieku ,w tych przerwach poić dziecko i okładać w razie potrzeby mokrą pieluszką ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- pod pachą w nocy u śpiącego dziecka będzie Ci ciężko zmierzyć bez wybudzenia dziecka, a przy gorączce to ważne ,żeby sprawdzać jak dziecko śpi, bo gorączka lubi galopować w nocy |
|
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój do ucha pokazywał poniżej 36 nawet na sobie sprawdzałam. Pod pachą małej bym nie zmierzyła a do ucha czy czoła bez problemu nawet jak śpi
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() nie wiem-moze pisia trochę zaczerwieniona była-zobaczymy-tydzień czekania
|
|
|
|
#4480 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
o swojej nocce tak jak Joanaros wole sie nie wypowiadac, ja albo zwariuje i wyladuje z niewyspania w wariatkowie, albo uciekne z domu na kilka dni i naprawde coraz powazniej o tym mysle. dlaczego ona w dzien zasypia bez problemu mozna powiedziec a na noc jesli nie ma cycka to sa cyrki. tzn odpowiedz znam...sama ja tego nauczylam ze tak sie zasypia na noc wiec co sie teraz glupia dziwie.no i chyba boi sie zasnac przy zgaszonym swietle w lozeczku - tak doszlismy wczoraj z tz do wniosku.Nowaken zdrowia dla Antka i Wszystkiego Najlepszego dla Ani z okazji 7 miesiecy. Zia i jak z temp Ani? co do fb to ja nie mialam i nie potrzebowalam, ale zalozylam ze wzgledu wlasnie na Dziewczyny i musze powiedziec ze nic by sie u mnie nie dzialo na fb gdyby nie dziewczyny z wizazu jacys moi inni znajomi tacy niekomunikatywni czy jak?![]() mama_d ja mam term do ucha (scan term Brown) i chyba dobrze pokazuje, chociaz nie jestem pewna, Konia ma chyba taki sam jak ja mam. Gosia fajna ta zabka, dzieki za info o zabawkach. ja w tym miesiacu musze zacisnac pasa, bo nie dostane juz kasy w listopadzie, a dwa kredyty nam zejda z jednej pensji wiec trza uwazac, a to dlatego ze firma nie zplacila nam na czas w zeszlym miesiacu. moja kuzynka (Hani chrzestna) z chlopakiem przyjezdzaja znow do UK do pracy, moi znajomi zrezygnowali i rzucaja prace tutaj i wracaja do Polski, nie odzywali sie do nas przez 2 miesiace, i sie odzywaja jak cos trzeba. napisalam jakis czas temu do ich szefa czy zna kogos kto poszukuje polskiej pary do pracy (dziewczyna praca w domu a chlopak do pracy w ogrodzie, na farmie). nie wiedzialam ze nasi znajomi wyjezdzaja od niego, ta kolezanka mi napisala, wiec pomyslalam o to jest miejsce dla mojej kuzynki, i sie ten szef odezwal ze jest zainteresowany. i fajnie bo przyjada pewnie do tej pracy a to tylko 40min samochodem do nich bedziemy mieli a Hania swoja chrzestna bardzo lubi ale szybko zalatwilam gosciowi nowych pracownikow, moze powinnam wrocic do branzy i zajac sie rekrutacja
|
|
|
|
#4481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Śpikanko u nas troche wyluzowało i nie męczy takOduczania cycusia w nocy ciąg dalszy a Kubus kończy dzisiaj 9 MIESIĘCY
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brawooo za 9m - od teraz będzie żył dłużej samodzielnie niż w ciebie w brzuchu - nie wiem czemu ale jakoś tak o tym pomyślałam, my jutro mamy wielki dzień 9. miesięcy ) |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę,ze to po prostu mądry lekarz i dlatego kazał zbadać mocz, zakażenia układu moczowego może sprawiać ból pewnie i może chce to wykluczyć jako przyczynę płaczu
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki wszytkie dziewczyny za rady odnosnie temperatury i lekow - po nurofenie wieczorem spadla tempka Ani, w nocy miala 37,5 ale spala to juz jej nie dalam nic a rano 37,1 wiec tez nie dalam. Ciagle jest jednak marudna, ale teraz spi. U poniedzialek ide do teatru TZ musi zostac z Ania wie zabieram kolezanke. Chyba z dwa lata nie bylam a sie akurat trafily znizkowe bilety z pracy na 'portret doriana greya' Oscara Wilde'a. Zaznam wielkiego swiata
|
|
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
A moze nie dawac innych objawow. Badanie nieinwazyjne, tanie a skuteczne (o ile material dobrze pobrany)
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok,spaliśmy do 8.Uff,dobrze że takie wybryki jak wczorajsza pobudka o 3 to jednorazowe-takową mam nadzieje ![]() ankaya,gratuluje 9 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- emigra,to fajnie że spotkanie udane. Jak to Julia piła kawe??? ![]() Współczuje nocki,ale kiecką się pochwal ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Apropo jedzenia słoiczkowego i nie tylko,to wczoraj zakupiłam skrzydełka,by ugotować małemu pomidorową z ryżem ![]() A też widziałam w słoiczku dla dzieci 7 m + pieczarki ![]() Już puszczają reklamy świąteczne |
|
|
|
#4488 |
|
Wtajemniczenie
|
Zia super ze idziesz do teatru, o rany ja juz w teatrze nie bylam chyba jakies 5-6 lat.
wiecie co? tak mi smakuja te zupki ktore Hani gotuje (no dzis wyszla pyszna, a dodalam odrobinke kurkumy, kminku i soczku z cytryny kilka kropelek) po zmiksownaiu byla mniam. a ugotowalam z ziemniaka, marchewki, troche kukurydzy mrozonej, groszku, kalafiora, brokula i lyzeczke masla, lyzeczka kaszki kukrydzianej i lyzeczke platkow owsianych. chyba bede gotowac wiecej i z Hania bede jesc takie zupki
|
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys bardzo byla ciekawa co pije - mialam ja na kolanach i probowala dorwac sie do kubka z kawa jak tylko przystawialam do buzi, no i dla jaj dalam jej lyzeczke umoczona w kawie, a ta oblizala i ... zaczela jeszcze bardziej mi kubek wyrywac, wiec dalam jej sie napic i w sumie umoczyla usta bylam pewna ze tym ja ''wylecze'' z tej ciekawosci a jej kawa posmakowala. Od tamtej pory dostaje lyzeczke umoczona w kawie, albo czasem dam jej ''lyka'' z kubka. Jak pije gdzies na miescie kawe to jest to najczeciej latte wiec lurka, a mlodej daje troche pianki i tez jest git hehe kiecka sie pochwale, tylko musze aparat naladowac ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4492 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja mam do ucha Brauna,ktory Monia(prawda,ze ty Moniu?)polecila i jest bardzo dobry: http://img9.burak.pl/img/1/5/9/1/ter...n-irt-4520.jpg
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Wynik badania:
Nieznamienna bakteriuria, wyhodowano flore mieszana w ilosci >10^3 i <10^4 drobnoustrojów w 1ml moczu ???????
|
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
)dzis w nocy odespalam ostatnie dwie kiepskie nocki, Mateuszek ładnie pospał do 6 , pobawil sie 2 godziny i przed 8 wladowalismy sie do lozka i pospalismy do 10. jednak spodnie z chrzcin nie dadza rady w święta na dlugosc sa dobre, ale w brzuszku nie chca sie zapiąc, sprobuje jeszcze przeszyc guzika, ale chyba nic z tego![]() dziewczyny , a Mateuszek prawie nie puszcza bączków, raz na kilka dni musie zdarzy, szkoda lubiłam je ) hehe ))ja jeszcz temperatu nie mierzylam Mateuszkowi, ale mam elektroniczny i jak cos zmierze w pupce. Ja tez bym chetnie poszla do teatru, ale sama nie pojde, a moj TZ sie nie nadaje, poczekam az Mateuszek podrosnie i bedziemy chodzic do teatrzyku dla dzieci ))
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
A my za tydzień w sobotę jedziemy na 60 urodziny do mojej mamy dobrze że Ania ma kieckę taką balową
może ona jeszcze na święta jej starczy a jak nie to są inne które też będą pasować.
|
|
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na swieta to mamy taka fajna bluzke, koszula z kamizelka razem tylko jakies spodnie musze wynalesc ladne
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-11-16 o 19:05 |
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ma taką sukienkę
![]() IMG_9960.jpg |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zwykły elektroniczny i rtęciowy.
Nie miałam problemu aby mierzyć temperaturę pod paszką i nie czuję póki co potrzeby kupna "pistoletu" Jutro idę do fryzjerki ocenić i doradzić co robimy z moimi włosami (farbowanie). Ciekawe co mi doradzi i na ile wyceni pracę
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken,ładna sukienka i Ani w niej oczywiście
![]() Mały mnie ugryzł w palec tak,że mam lekko spuchnięty ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A i emigra,opisywałaś jak to normalnie mała do kawy się dobiera.W sumie skądś to znam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Antek obudził się z temperaturą więc nie poszedł do przedszkola

bylam pod mega wrazeniem