Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-17, 20:05   #4531
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Karolca super ta sukieneczka ahh szkoda ze dla chlopcow nie ma takich
Stary 2012-11-17, 20:17   #4532
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Nooo,tez o tym pomyslalam
W ogole chlopcy w kwestii ubraniowej poszkodowani sa.Dziewczynki mozna ladniej stroic.No i dla chlopcow (przynajmniej tutaj) duzo jest takich smutnych rzeczy,tzn o kolory mi chodzi: czernie,granaty,szarosci. Jak gdzies widze cos kolorowego dla Eryka to biore od razu.
Stary 2012-11-17, 20:40   #4533
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Karolca pokaz sie)
Pokażę jak zrobię Póki co fryzjerka ma chorego synka i umówimy się jak będzie zdrowy. I będziemy działać

Cytat:
No ciekawie by wygladal w takiej sukience Jak dziewczynka

Ale to prawda, chłopca trudno fajnie ubrać i trzeba wykazać się inwencją w doborze ubrań. Dziewczynce wystarczy ubrać rajstopki, ładne body/koszulkę i spódniczkę/sukienkę i gotowe. Na głowe opaska, albo kiteczka...

Czeka mnie dłuuuga rozmowa z koleżanką. Napisała mi właśnie smsa, że jest już w Polsce i czeka na telefn

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 21:02   #4534
gkatarzynka
Zadomowienie

Karolca, śliczna sukieneczka... muszę poszukać jakiejś dla Hani...

A ja właśnie dostałam smsa od osoby, która się nie odzywała ponad dwa lata i bardzo mocno wtedy po mnie pojechała - obgadywała i rozpuszczała perfidne plotki... a teraz wysłała, że pamięta w modlitwie Szczerze mówiąc miałam nadzieję, że więcej o tej osobie nie będę musiała myśleć, a tu nagle coś takiego...
Mam po prostu dzień niespodzianek... 500zł w prezencie i sms nie wiadomo po co i dlaczego...

Hania przed chwilą dopiero zasnęła... prawie 2godziny po kąpieli... chyba Jej już weszło w nawyk, że po kąpieli dzikuje a dopiero umęczona zasypia....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 21:18   #4535
tynka88
Zadomowienie

Gkatarzynka, ale niedpodzianka z ta koperta, ciekawe od kogo) moze to świety mikołaj)

Moj rozbójnik wstał, wykapalismy, pojadł i ani mysli spac, a ja juz padam )

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 22:18   #4536
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Dziękujemy ! ! ! 9 miesiecy skończone i wyczekane górne dwójki na horyzoncie
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
I wiecie, takiej historii to nigdy nie miałam... nigdy w życiu nie udało mi się nic wygrać... ale dziś w skrzynce pocztowej była koperta z naszymi imionami i nazwiskiem, a w środku 500zł...nie mam pojęcia od kogo to... ale nie ukrywam, że ta kasa się przyda, bo moja ostatnia wypłata (urlop odbierałam) poszła w całości na studia...
Mnie też się marzy taki Święty Mikołaj, moze u Nas też sie jakis zagubi... chociaż nie realan sprawa raczej;/

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Kupiłam sukienke Ewelince na święta
Załącznik 4984496
Cytat:
Prześliczna sukieneczka A na mojego Kubusia takich nie szyją.... ehhh faceci... potem za to będą mieli dobrze bo w jednym garniaku obskoczą kilka imprezek i nie bedą mieli problemu z tym że nie mają sie w co ubrać, ale za to teraz mamusie są poszkodowane i nie mogę zbytnio zaszaleć ze strojami niestety

Kubus mi dzisiaj usiadł SAM - w szoku jestem bo tak się lenił jak mało kto sadzany siedział prościutko, ale samemu mu się nie chciało
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 22:23   #4537
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej laseczki

ja tylko na chwilę bo trzeba iść spać sobota minęła pracowicie a Ania przespała całą noc

Cytat:
Kupiłam sukienke Ewelince na święta
Załącznik 4984496

Cytat:
Pokażę jak zrobię Póki co fryzjerka ma chorego synka i umówimy się jak będzie zdrowy. I będziemy działać

No ciekawie by wygladal w takiej sukience Jak dziewczynka

Ale to prawda, chłopca trudno fajnie ubrać i trzeba wykazać się inwencją w doborze ubrań. Dziewczynce wystarczy ubrać rajstopki, ładne body/koszulkę i spódniczkę/sukienkę i gotowe. Na głowe opaska, albo kiteczka...

Czeka mnie dłuuuga rozmowa z koleżanką. Napisała mi właśnie smsa, że jest już w Polsce i czeka na telefn
Bo to jest tak wchodzisz do sklepu z ubraniami dla dzieci a tam na prawo róż na lewo róż za plecami róż a dla chłopca dwa trzy wieszaki. Jak Antek był młodszy to coś mu dobrać to masakra teraz już mam ulubione sklepy gdzie idę i zawsze cos na niego dostanę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 22:54   #4538
gosia261282
Gang Iren

Co do ubran to jeszcze jest tak,ze na dziewczynke idzie znalezc ladne rzeczy za niewielkie pieniadze,a na chlopca jak cos mi sie podoba to niestety mega drogo...Ale mam kolezanki,ktore maja coreczki,wiec troche poszalalam ostatnio z zakupami dla dziewuszek,zeby prezenty do Polski zawiezc
Stary 2012-11-17, 23:24   #4539
sweet_papaya
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny! Miałam ciężki tydzień, na wizaz nie zaglądałam wcale, no ale dziś udało mi się nawet trochę nadrobić. Każdej nocy w tym tygodniu Filip budził się z krzykiem ok północy i przez 2 godziny nie mogłam go uspokoić, a jak już zasnął ze mną to budził sie i kręcił do rana. Po kilku godzinach urywanego snu - do pracy.Ze zmęczenia zaległości sobie narobiłam, ale mama nadzieję, że ten tydzień będzie lepszy. To chyba ząbki tak nam dają w kość.
Zaraz się kładę ale napiszę jedną rzecz tylko.
W środę zaliczyliśmy ortopedę i jak się dowiedział , że Filipek od kilku tygodni wstaje przy meblach i wspina się na co popadnie nie był zadowolony.
Mały nie skończył jeszcze 8 miesięcy i to podobno trochę za wcześnie. Powiedział nam, że wczesne wstawanie bardzo obciąża stawy kolanowe i skończy się to krzywymi nóżkami i butkami ortopedycznymi. Mamy go stopować ile się da z tym wstawaniem chociaż jeszcze przez miesiąc, ma za to raczkować i czworakować do woli. Poradził nawet, aby kupić chodzik i odciążyć trochę ciężar ciał dziecka w pozycji pionowej.
Mówiłam, że mam wątpliwości co do chodzika, ale stwierdził, że chodzik w naszym przypadku naprawdę pomoże, szkodliwy jest za to bardzo jak dziecko jeszcze nie wstaje i rodzice na siłę chcą chodzenie przyspieszyć. To znany specjalista ortopedii dziecięcej, budzi zaufanie.
Co myślicie? Czytałam, że sporo dzieciaczków już wstaje, konsultowała to któraś z Was z lekarzem?

Gratuluję wszystkich miesięcznic, ząbków i nowych umiejętności. Szkoda, że nie udzielałam się więcej przed powrotem do pracy, z takim tempem pisania zobaczę na mailu zdjęcia jak dzieciaczki stawiają pierwsze kroczki
Uciekam, bo Filipek może się w każdej chwili obudzić

Edytowane przez sweet_papaya
Czas edycji: 2012-11-17 o 23:25
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 23:35   #4540
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
W środę zaliczyliśmy ortopedę i jak się dowiedział , że Filipek od kilku tygodni wstaje przy meblach i wspina się na co popadnie nie był zadowolony.
Mały nie skończył jeszcze 8 miesięcy i to podobno trochę za wcześnie. Powiedział nam, że wczesne wstawanie bardzo obciąża stawy kolanowe i skończy się to krzywymi nóżkami i butkami ortopedycznymi. Mamy go stopować ile się da z tym wstawaniem chociaż jeszcze przez miesiąc, ma za to raczkować i czworakować do woli. Poradził nawet, aby kupić chodzik i odciążyć trochę ciężar ciał dziecka w pozycji pionowej.
Mówiłam, że mam wątpliwości co do chodzika, ale stwierdził, że chodzik w naszym przypadku naprawdę pomoże, szkodliwy jest za to bardzo jak dziecko jeszcze nie wstaje i rodzice na siłę chcą chodzenie przyspieszyć. To znany specjalista ortopedii dziecięcej, budzi zaufanie.
Co myślicie? Czytałam, że sporo dzieciaczków już wstaje, konsultowała to któraś z Was z lekarzem?
Hmmm... moze ma racje.Bo faktycznie chyba wiekszosc rodzicow decydujacych sie na chodziki wsadza w nie dzieciaczki,ktore jeszcze nie staja.Przynajmniej ja znam tylko takie przypadki.A jest szansa skonsultowac to jeszcze z jakims lekarzem?
Stary 2012-11-18, 01:10   #4541
Karinio
Zakorzenienie

Witam

Jednak wczaraj młody się przebudził po 1 w nocy,ale dostał smoka i dalej spał.Uff
Odpisze teraz z pamięci.

Gosiu,co do ubrań chłopięcych to fakt. Jak widze dla dziewczynek to są takie śliczne.A dla chłopców,też są fajne ale wiadomo dla dziewczynek kolorowsze.Jednakże dzisiaj kupiliśmy młodemu zieloną kurtke Kurcze byłam dzisiaj w Sainsb.i chyba już po promocji na zabawki.

ankay,to brawa za siadanie

karolca,śliczna kiecka

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

A i zapomniałam,wczoraj przyszła paczka z Polski.A w niej paputki dla małego,dopiero na roczek oczywiście je założe,albo jak będzie już chodził,śliczne body niebieskie z napisem taty wóz,mój wóz,kto pierwszy? Wózek i autko na bodach,jak też i mnie się dostało biały szalik

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

tynka88,oj nowe otoczenie,nowe buzie i bidulek odreagował My też jedziemy do kolegi naszego małego,który jest straszy zaledwie o dwa dni
Pierwsze spotkanie mają za soba,bawili się nawet jedną zabawką.Narazie,zobaczymy jak będzie później czy będą sobie np wyrywać.

gkatarzynko,omg szczęściarze z Was. Zatrzymujecie tą niespodzianke,czy nie??? A co do smsa,to nieźle.Dzień pełen niespodzianek masz/cie
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 08:30   #4542
tynka88
Zadomowienie

Jeśli chodzi o ubieranie chłopcow, to fakt ,ze troszke mniejszy wybór, ale jest tyle ladnych koszul, sweterkow, czapeczek, ze jak sie tylko chce to mozna kawalera wystroic pozniej tez jest latwiec, bo dziewczynce a to sukienusie, a to spodniczke, a to lakierki, a to opaske, torebeczke, szmineczke a chlopak koszula spodnie i juz) no ale ile radosc ze strojenia małej królewny

u nas dzis nocka super od 22 do 7-15, takze jestesmy wszyscy wyspani

MAteuszek od wczoraj wydaje z siebie dźwięk takiego zdziwienia,podniecenia, jak sie cos dopiero zobaczy i np sie spodoba, ciezko mi opisac) chodzi i mi sie tak podnieca po calym domu)

dzis jedziemy do moich rodziców, babcia troche zakatarzona, mam nadzieje, ze Mateuszek nie złapie katarku.

Stary 2012-11-18, 10:31   #4543
emigra
Zakorzenienie

Karolca piekna sukieneczka!!

Musze cyknac Julisiowej kiecce tez fotke, ale powiesilam ja w szafie a mloda spi w sypialni
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 10:32   #4544
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
A i zapomniałam,wczoraj przyszła paczka z Polski.A w niej paputki dla małego,dopiero na roczek oczywiście je założe,albo jak będzie już chodził,śliczne body niebieskie z napisem taty wóz,mój wóz,kto pierwszy? Wózek i autko na bodach,jak też i mnie się dostało biały szalik
O,fajnie!Super jest dostawac prezenty,ale tez dawac.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ubieranie chłopcow, to fakt ,ze troszke mniejszy wybór, ale jest tyle ladnych koszul, sweterkow, czapeczek, ze jak sie tylko chce to mozna kawalera wystroic pozniej tez jest latwiec, bo dziewczynce a to sukienusie, a to spodniczke, a to lakierki, a to opaske, torebeczke, szmineczke a chlopak koszula spodnie i juz) no ale ile radosc ze strojenia małej królewny
Pewnie,ze jest teraz wybor wszystkiego,tyle ze dla chlopca raczej te kolory ciemniejsze,stonowane.Nie czesto zdarzaja sie w zieleni,zolte,czerwone itd.
A dla dziewczynki rozne kolorki sa i takie zywe wlasnie.No i te dodatki potem,spineczka,opaska,to rebeczka.

Dziewczyny macie jakis sprawdzonych sprzedawcow na allegro,mozecie cos polecic?Bo troche sie gubie tam.Mam konto na allegro,ale malo co tam kupowalam,a ze jade do Pl niedlugo to moze cos bym kupila.Chodzi mi o rzeczy dzieciece,ciuszki,zabawki ,generalnie wszystko mnie interesuje.
I jak by ktoras z was miala linka do sprzedawcy z ksiazkami atrakcyjnymi cenowo to tez
Z gory dziekuje.
Stary 2012-11-18, 11:40   #4545
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hmmm... moze ma racje.Bo faktycznie chyba wiekszosc rodzicow decydujacych sie na chodziki wsadza w nie dzieciaczki,ktore jeszcze nie staja.Przynajmniej ja znam tylko takie przypadki.A jest szansa skonsultowac to jeszcze z jakims lekarzem?
Hej,

kiedyś to był prezent na roczek, teraz na chrzest

Gkatarzynka ale prezent , super, może ktoś do weselnej koperty sie jeszcze dorzucił? a nie mieliście czegoś uszkodzonego ostatnio, może auto? Kiedys dostaliśmy z tż bukiet kwiatów i piękne filiżanki pocztą kwiatową, ile mnie to męczyło od kogo....w końcu się dowiedzieliśmy, po roku

Gosia
nie mam sprzedawców takich , więc nie poradzę , kupuję tak różnie, ale chętnie skorzystam z jakiś poleceń bo to jednak Gwiazdka idzie wielkimi krokami a dzieciaczków wokół mnogo
Ankaya nie konsultowałam, ale moja za często nie wstaje, potrafi , ale woli czworakowanie, mamy panele to się ślizga jak wstaje i chyba to ją denerwuje i parę razy próba i " idzie sobie" , najchętniej wstaje w łóżeczku , ale tam tylko spać chodzi. U nas to może być też kwestia tego,że Ona dużo za Niną teraz śmiga i to Ją bardziej ciekawi , a Nina na poziomie ziemi jest , bo rysuje na podłodze , buduje z klocków itd.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 11:47   #4546
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
U nas nocka w porządku, choć Hania stwierdziła o 5, że już pora na rozmowę z rodzicami... ale zamknęłam Jej buzię piersią i zasnęła do 6.45.
Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Miałam ciężki tydzień, na wizaz nie zaglądałam wcale, no ale dziś udało mi się nawet trochę nadrobić. Każdej nocy w tym tygodniu Filip budził się z krzykiem ok północy i przez 2 godziny nie mogłam go uspokoić, a jak już zasnął ze mną to budził sie i kręcił do rana. Po kilku godzinach urywanego snu - do pracy.Ze zmęczenia zaległości sobie narobiłam, ale mama nadzieję, że ten tydzień będzie lepszy. To chyba ząbki tak nam dają w kość.
Zaraz się kładę ale napiszę jedną rzecz tylko.

Gratuluję wszystkich miesięcznic, ząbków i nowych umiejętności. Szkoda, że nie udzielałam się więcej przed powrotem do pracy, z takim tempem pisania zobaczę na mailu zdjęcia jak dzieciaczki stawiają pierwsze kroczki
Uciekam, bo Filipek może się w każdej chwili obudzić
Współczuję ciężkich nocek
U kogo byliście?
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Witam

Jednak wczaraj młody się przebudził po 1 w nocy,ale dostał smoka i dalej spał.Uff
Odpisze teraz z pamięci.

Gosiu,co do ubrań chłopięcych to fakt. Jak widze dla dziewczynek to są takie śliczne.A dla chłopców,też są fajne ale wiadomo dla dziewczynek kolorowsze.Jednakże dzisiaj kupiliśmy młodemu zieloną kurtke Kurcze byłam dzisiaj w Sainsb.i chyba już po promocji na zabawki.

ankay,to brawa za siadanie

karolca,śliczna kiecka

---------- Dopisano o 02:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ----------

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

tynka88,oj nowe otoczenie,nowe buzie i bidulek odreagował My też jedziemy do kolegi naszego małego,który jest straszy zaledwie o dwa dni
Pierwsze spotkanie mają za soba,bawili się nawet jedną zabawką.Narazie,zobaczymy jak będzie później czy będą sobie np wyrywać.

gkatarzynko,omg szczęściarze z Was. Zatrzymujecie tą niespodzianke,czy nie??? A co do smsa,to nieźle.Dzień pełen niespodzianek masz/cie
Karinio, nie bardzo możemy zrobić coś innego.. bo nie wiemy od kogo to, a jest adresowane imiennie do nas więc ktoś chyba chciał zostać anonimowy... Ale pomyśleliśmy, że potraktujemy to jako taką pożyczkę i jak kiedyś będziemy mieć kasę, to damy w podobny sposób komuś, kto będzie bardziej tych pieniążków potrzebował. Takie "podaj dalej"...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Konia, no właśnie Marcin poszedł od razu samochód sprawdzać, ale nic nie jest uszkodzone... Ewidentnie ktoś nam zrobił prezent i to w czasie, kiedy tych pieniędzy naprawdę potrzebujemy, bo ja nie mam kurtki na zimę i krzesełko do karmienia dla Hani musimy kupić... a wszystkie pieniążki poszły na moje studia i kredyt - niewiele zostało na życie...
Stary 2012-11-18, 12:14   #4547
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
U nas nocka w porządku, choć Hania stwierdziła o 5, że już pora na rozmowę z rodzicami... ale zamknęłam Jej buzię piersią i zasnęła do 6.45.

Współczuję ciężkich nocek
U kogo byliście?

Karinio, nie bardzo możemy zrobić coś innego.. bo nie wiemy od kogo to, a jest adresowane imiennie do nas więc ktoś chyba chciał zostać anonimowy... Ale pomyśleliśmy, że potraktujemy to jako taką pożyczkę i jak kiedyś będziemy mieć kasę, to damy w podobny sposób komuś, kto będzie bardziej tych pieniążków potrzebował. Takie "podaj dalej"...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Konia, no właśnie Marcin poszedł od razu samochód sprawdzać, ale nic nie jest uszkodzone... Ewidentnie ktoś nam zrobił prezent i to w czasie, kiedy tych pieniędzy naprawdę potrzebujemy, bo ja nie mam kurtki na zimę i krzesełko do karmienia dla Hani musimy kupić... a wszystkie pieniążki poszły na moje studia i kredyt - niewiele zostało na życie...

No to pięknie "podaj dalej " fajna sprawa, niech Wam się wiedzie może to taki dobry początek .....

ps. ta osoba od smsa nie mogła dać tego , nie? jako jakieś zadośćuczynienie ....ludzie mają różne pomysły
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 12:25   #4548
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ale pomyśleliśmy, że potraktujemy to jako taką pożyczkę i jak kiedyś będziemy mieć kasę, to damy w podobny sposób komuś, kto będzie bardziej tych pieniążków potrzebował. Takie "podaj dalej"...
O fajny pomysl.

W ogole to jak ida Swieta zawsze mysle o tych co maja gorzej.W Pl byly takie akcje zbiorki zywnosci czy karmy dla schronisk.Jeszcze organizuja cos takiego?Bierzecie w tym udzial?
Stary 2012-11-18, 13:07   #4549
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No to pięknie "podaj dalej " fajna sprawa, niech Wam się wiedzie może to taki dobry początek .....

ps. ta osoba od smsa nie mogła dać tego , nie? jako jakieś zadośćuczynienie ....ludzie mają różne pomysły
Chyba raczej nie, bo wydaje mi się, że nie zna naszego adresu, a nawet jeśli, to mieszka obecnie na drugim końcu Polski i raczej nie spodziewam się, że podała te pieniądze przez kogoś... No i psucie nam krwi nie miało nic wspólnego z finansami i tak mi jakoś nie pasuje takie zadośćuczynienie...ale może się mylę... Tej osobie odpisałam grzecznie, że bardzo dziękujemy za modlitwę...
Stary 2012-11-18, 16:38   #4550
gkatarzynka
Zadomowienie

Ale tu cisza...
A my z Hanią pospałyśmy półtorej godzinki i teraz gotuję Hani jabłuszko... w ogóle jest dziś dużo spokojniejsza i coś jakby lepiej spała w dzień - zobaczymy co będzie w nocy...
i dostałam @ - pierwsza od lipca ubiegłego roku - ale narazie bezbolesna więc nie jest źle

No i jak Hania wczoraj wybrzydzała w zupkach i trzy różne były be i nie zjadła żdanej tak dziś zjadła cały słoiczek gerbera indyka w pomidorach - a wczoraj aż się wzdrygała...
Stary 2012-11-18, 17:03   #4551
gosia261282
Gang Iren

Co do @ to znajac zycie pierwsza dostane jak pojade do Polski i zapisze sie do ginekologa
Stary 2012-11-18, 17:56   #4552
gkatarzynka
Zadomowienie

Hehe... Gosia, ja też wstępnie byłam umówiona właśnie na wtorek, ale koleżanka w ciąży bardzo potrzebowała tego terminu więc Jej odstąpiłam (wczoraj dzwoniła)... bo ja to w sumie do kontroli mięśniaka muszę iść, ale szczerze mówiąc mam stracha i wolałabym tą wizytę jak najbardziej odłożyc...
Stary 2012-11-18, 19:13   #4553
karo_z
Rozeznanie

Witam

a Piotrusiowi wychodzi pierwszy ząbek!!!! spostrzegawcza matka dopiero teraz wieczorem zauważyła tę perełkę przy podawaniu kleiku... już wiem czemu tak nie chciał jeść i słabo spał w nocy...

gkatarzynka - fajny taki anonimowy prezent, no i świetny pomysł z tym podaj dalej
Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Dziękujemy ! ! ! 9 miesiecy skończone i wyczekane górne dwójki na horyzoncie

Mnie też się marzy taki Święty Mikołaj, moze u Nas też sie jakis zagubi... chociaż nie realan sprawa raczej;/

Prześliczna sukieneczka A na mojego Kubusia takich nie szyją.... ehhh faceci... potem za to będą mieli dobrze bo w jednym garniaku obskoczą kilka imprezek i nie bedą mieli problemu z tym że nie mają sie w co ubrać, ale za to teraz mamusie są poszkodowane i nie mogę zbytnio zaszaleć ze strojami niestety

Kubus mi dzisiaj usiadł SAM - w szoku jestem bo tak się lenił jak mało kto sadzany siedział prościutko, ale samemu mu się nie chciało
brawo za nową umiejętność!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 20:47   #4554
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

chwale sie 6 zabkiem
Stary 2012-11-18, 20:51   #4555
gkatarzynka
Zadomowienie

Dziewczyny, kiedy trzeba odwrócić materac gryczano-kokosowy na stronę gryczaną??

Hania już śpi na szczęście, choć nie bardzo miała ochotę zrezygnować z szaleństw... Nauczyła się ostatnio przy wieczornym karmieniu nagle odwracać na brzuszek (karmimy się na leżąco) i tak łapać i ssać... Robi to bardzo szybko i widzę, że sprawia Jej to niesamowitą radość i dłużej wtedy je (ładnie, aktywnie ssie i słyszę jak przełyka)... dwa razy nawet tak zasnęła...

Gosia, w Polsce mnóstwo jest tych zbiórek zywności, i innnych... teraz jest modna szlachetna paczka... calkiem fajnie to działa
Stary 2012-11-18, 21:40   #4556
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Witam

a Piotrusiowi wychodzi pierwszy ząbek!!!! spostrzegawcza matka dopiero teraz wieczorem zauważyła tę perełkę przy podawaniu kleiku... już wiem czemu tak nie chciał jeść i słabo spał w nocy...
Gratki.My jeszcze czekamy na pierwszy...

Cytat:
chwale sie 6 zabkiem
No wy juz duzo macie tych perelek

Cytat:
Dziewczyny, kiedy trzeba odwrócić materac gryczano-kokosowy na stronę gryczaną??

Gosia, w Polsce mnóstwo jest tych zbiórek zywności, i innnych... teraz jest modna szlachetna paczka... calkiem fajnie to działa
Juz mozesz odwrocic,kolo pol roczku sie to robi.

O,a co to ta szlachetna paczka?
Juz poczytalam co to takiego.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-11-18 o 21:58
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:09   #4557
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytrynka gratuluje zabka,

Gkatarzynka alez niespodzianka,ja tez pomyslalam jak Konia ze te pieniadze od tej osoby od smsa.
Karinio to pewnie mamy takie same zielone kurteczki dla dzieciaczkow.
Ja np.ostatnio kupuje ciuszki chlopiece,bo ile mozna tego rozu.i nie wiem czemu ale mam wrazenie ze w Tesco I Sainsbury wiekszy wybor ubranek dla chlopcow.ja nie kupuje sukienek bo nie ubieram Hani w nie,najwyzej bawelniana czasem zaloze,ale dzinsowa jej wczoraj zalozylam I po 10 min zdjelam,wydawala mi sie niewygodna I nie wiem czy juz zaloze dla Hani,to prezent od chrzestnej.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-18, 22:28   #4558
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzięki... jutro odwracam materac...
A tak w ogóle, to właśnie zauważyłam, że moje Słonko już od 7miesięcy jest z nami Normalnie ale ten czas leci
Stary 2012-11-18, 22:34   #4559
tynka88
Zadomowienie

ale zębolków) super gratulujemy z Mateuszkiem u nas wychodzi gorna lewa dwójka, codziennie zagladam czy juz jest

Mateuszek dzis grzeczniutki, ladnie spal, w sumie mial drzemek 5 godzin, to chyba duzo snu jak na dzien, ale on jak nie spi non stop chadza sobie, stoi ,wytrzymuje 2-3 godziny takiego ruchu i pada.

Stary 2012-11-18, 22:46   #4560
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Witkor sie strasznie slini ze az w sliniaczku smiga cale dnie a ja je tylko wymieniam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości