Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-16, 20:06   #4501
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ania ma taką sukienkę

Załącznik 4983089
Sliczna sukienka i Ania w niej
Stary 2012-11-16, 20:29   #4502
tynka88
Zadomowienie

Nowaken śliczna ta sukienka)) jak kiedys bede miala córke to chyba dostane głupawki na punkcie tych wszystkich kreacji dla dziewczynek

a na jaki kolor chcesz sie KArolca farbnąć?))

ja raz wyeksperymentowalam i wyszly mi żółto-zielone wlosy, od tamtej pory mam uraz i nie ruszam, ale jak zaczne siwiec to bedzie trzeba

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 20:35   #4503
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ma taką sukienkę

Załącznik 4983089
slicznie
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
nowaken,ładna sukienka i Ani w niej oczywiście

Mały mnie ugryzł w palec tak,że mam lekko spuchnięty

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

A i emigra,opisywałaś jak to normalnie mała do kawy się dobiera.W sumie skądś to znam
no dobiera dobiera... obojetnie co mam w reku a ona to chce nawet swojego papka z kupka by chetnie obadala
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 21:23   #4504
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Nowaken śliczna ta sukienka)) jak kiedys bede miala córke to chyba dostane głupawki na punkcie tych wszystkich kreacji dla dziewczynek

ja raz wyeksperymentowalam i wyszly mi żółto-zielone wlosy, od tamtej pory mam uraz i nie ruszam, ale jak zaczne siwiec to bedzie trzeba
Ja dostałam głupawki ale takiej ograniczonej bo ja te wszystkie kreacje podostawałam i używki i nówki sztuki

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Znikam oglądać nowego batmana bo nie mogę się skupić na dwa monitory.

Spokojnych nocek

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 21:54   #4505
karo_z
Rozeznanie

Bry wieczór!

Właśnie zjadłam kolację i teraz odpoczywam podczytując co am u Was

Piotruś dziś zasnął szybko jak nigdy i całkiem sam! może to przez to że bardzo się najadł bo jadł wieczorem kaszkę i dobił cycem no i może też dlatego że zgasiłam światło przy karmieniu...Położyłam do łóżeczka pogłaskałam i zasnął

Teraz musiałam do niego iść bo zaczął płakać i jak weszłam do sypialni to zastałam go siedzącego w łóżeczku

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Hehe ja nie wiem jak by ten film mial kogos zniechecic, mnie zachecil choc od kiedy mam Anie to juz jestem ciut mniej wyrywna zeby probowac skokow na bungee czy innych lekko ryzykownych rzeczy

Ja widze ze bez fb to juz niedlugo nic sie nie dowiem co u was

Karo_z, u nas tez ostatnio Ania zaczela stawac przy zabawkach a dzis z tego stania podpartego 1 raz usiadla. Twoj Piotrus chyba bardzo do Anki zblizony wiekiem wiec pewnie cos w tym jest.

Ania miala dzis goraczke, jak sie zorientowalam to bylo 38 a po 4 godzinach mimo ze podalam Paracetamol to bylo juz 38.5. Na noc dalismy jej nurofen, spi, raczki ma nawet chlodne i sprawdzalam czolko i chyba jej spadla tempka. Tylko od czego ta tempa? Lekarka mowi ze zeby albo wirus, ale zebow na horyzoncie niet. Troche sie stracham
no pewnie tak chyba Ania i Piotruś mieli się urodzić w jednym dniu z tego co pamiętam?

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
emigra,ale miałaś przeżycia Dobrze,że się nic nie stało

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

A i zanim dalej ponadrabiam,to napisze anegdotke z wczorajszego dnia.Kiedy to sobie spokojnie leżałam na łóżku,mały obok siadał,akurat pupą do mnie i sprzedał mi pierda w twarz

karo,gratuluje nowych umiejętności
dziękować
mi czasem się zdarzy dostać beka prosto w twarz od Piotrusia ma się rozumieć...
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Witam sie

wczoraj caly dzien prawie poza domem, jeszcze udalo sie z ex szefowa spotkac super pozytywnie! Bylysmy najpierw na kawie, zeby Julcia sie z nia oswoila, ale ryk byl tak czy siak, Potem poszlysmy do niej do domu, bo sie przeprowadzili i maja przepiekne mmieszkanie, 180 m, dwupoziomowe, ma tam tez swoj gabinecik i przyjmuje klientow bylam pod mega wrazeniem
Brzuszek ma juz duzy, niestety ma cukrzyce ciazowa ale lekka postac.

Juleczka pokazala jak ladnie wcina jabluszko i jak popija kawke

Nocke mialymy taka sobie, o 00:00 mloda sie przesikala, po 2 obudzila sie na mleko, po 4 na smoczka a kolo 6 na dobre juz. Teraz ma drzemke.

Przyszla sukieneczka z Zary na wigilie dla mlodej - cudna

U nas dzisiaj brzydka pogoda, wiec znowu na spacer nie pojdziemy, ale pojedziemy gdzies na zakupy pewnie.
fanie, że się w końcu spotkałyście

Cytat:
Hej

u nas nocka ciężka bo nasza śpiewaczka śpiewała sobie Antek obudził się z temperaturą więc nie poszedł do przedszkola

Moja pani pediatra przy takiej temperaturze każe dawać 3* nurofen po 2,5 ml nawet jeżeli już gorączka zejdzie a jeżeli nadal będzie wystepować tem to każe podawać maksymalnie 4* w ciągu doby paracetamol

Fajnie że spotkanie się udało

Ania dzisiaj kończy 7 miesięcy
dla Ani

Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Ja mam do ucha i do czoła i według mnie lepszy jest do ucha
Śpikanko u nas troche wyluzowało i nie męczy tak
Oduczania cycusia w nocy ciąg dalszy
a Kubus kończy dzisiaj 9 MIESIĘCY
dla Kubusia
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 22:05   #4506
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę raczej nad wyrównaniem koloru i jaśniejszych refleksach dla ozywienia głowy. Ale zobaczę co mi zaproponuje.

Gdyby nie to, że wygodnie jest mi związać włosy w kitę i tylu lat zapuszczania, ściełabym na krótko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 22:37   #4507
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
slicznie

no dobiera dobiera... obojetnie co mam w reku a ona to chce nawet swojego papka z kupka by chetnie obadala
taa skad ja to znam mi to nawet kanapke w buzi mlody chetnie by wyjal
Stary 2012-11-16, 23:20   #4508
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki..

Co do termometru to ja mam tylko taki elektroniczny i narazie mierzyłam kilka razy (po szczepieniach) pod pachą..ale chyba w końcu zaopatrzę się w taki do czoła i ucha bo to wygodniej..

Dziewczynki dzisiaj mało co nie schrupałam tego mojego brzdąca..taki jest kochaniutki, cały czas się śmieje, zaczyna wtulać we mnie a ostatnio jego ulubione hobby to ciągnięcie mnie za wlosy aaauć...

Nowaken śliczna sukienka Ani..uwielbia takie pastelowe ciuszki...i mam nadzieję że z tej gorączki u Antka nic nie wyjdzie gorszego..

Ankaya brawa dla synka za 9 miesięcy

Zia udanego poniedziałkowego wieczoru w teatrze...

Karinio ale masz gryzaczka w domu

Emigra, Cytrynka
mój tez wszystko by zjadł...tak wiec ja mogę na spokojnie coś zjeść jak uśnie lub w ciągu dnia jak drzemkę ma...

Dziewczynki kupujące pieluszki Dada w Biedronce pojawiła się kolekcja limitowana świąteczna z reniferkiem

A i macie pozdrowienia od Lena_mi, która niestety z powodów zdrowotnych i przeprowadzkowych aktualnie nie ma czasu na udzielanie się na forum ale tęskni i pozdrawia
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-16, 23:52   #4509
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Dziewczynki dzisiaj mało co nie schrupałam tego mojego brzdąca..taki jest kochaniutki, cały czas się śmieje, zaczyna wtulać we mnie a ostatnio jego ulubione hobby to ciągnięcie mnie za wlosy aaauć...

A i macie pozdrowienia od Lena_mi, która niestety z powodów zdrowotnych i przeprowadzkowych aktualnie nie ma czasu na udzielanie się na forum ale tęskni i pozdrawia
Moj tez sie wtula,ale niestety szczypie przy tym.On w ogole malo delikatny jest
Pozdrow ja tez jak bedziesz miec okazje!
Stary 2012-11-17, 01:45   #4510
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Piotruś dziś zasnął szybko jak nigdy i całkiem sam! może to przez to że bardzo się najadł bo jadł wieczorem kaszkę i dobił cycem no i może też dlatego że zgasiłam światło przy karmieniu...Położyłam do łóżeczka pogłaskałam i zasnął
Teraz musiałam do niego iść bo zaczął płakać i jak weszłam do sypialni to zastałam go siedzącego w łóżeczku
dziękować
To super i brawa da małego za szybkie zaśniecie. Pozazdrościć O prosze,mój mały właśnie się odzywa,musze do niego iść.Kręci się przes sen pewnie.
No to ładnie mój pierdzi twój beka,pełen serwis

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Co do termometru to ja mam tylko taki elektroniczny i narazie mierzyłam kilka razy (po szczepieniach) pod pachą..ale chyba w końcu zaopatrzę się w taki do czoła i ucha bo to wygodniej..

Karinio ale masz gryzaczka w domu
Ja też mam elektroniczny termometr i pare razy mierzyłam.
O jaki kochany synek Ups,jak tylko łapie za włosy,to pikuś.
Gorzej jak szczypie i gryzie,jak moje niegrzeczne dziecie.
A co do mego gryzaczka,to górna jedynka mu wychodzi i dlatego gryzie i się przy tym wścieka.Jedna już mu się przebiła-wyszła,teraz druga jedynka wychodzi.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-11-17 o 01:46
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 09:41   #4511
gosia261282
Gang Iren

Hej!
Noc jak zwykle ostatnio Poze tym Eryk o 4 obudzil sie wyspany i opowiadal po swojemu i smial sie do 6 Potem jeszcze godzine pospalismy.
Stary 2012-11-17, 09:46   #4512
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry*

Mateuszek mial dzis kiepska nocke, cos mu dolegalo, pewnie zębol, ale skad moge wiedziec, w kazdym raz plakal przez sen, obudzil sie o 11-30 z placzem, TZ go ululał i polozył u nas, bo jak to stwierdzil, dzidzius ma koszmary, nie chce sam spac, boi sie ciemnosci i music spac z nami, od 11-30 do 1-30 spal, ale ciagle go lulalam, bo plakal i sie wybudzal, pozniej dalam mu mleka i posmarowalam dziaselko i usnal .

Mnie kusi,zeby isc do fryzjera i podciac wlosy, a z drugiej strony chcialabym jeszcze zapuscic, bo nigdy bardzo dlugich wlosow nie mialam i tak walcze ze soba

pozdrowienia dla Lenki

Flower no nasze dzieciaczki są coraz kochansze) mój cały czas za mna raczkuje, nie moge wyjsc z podziwu jak szybko sie tego nauczyl, broni mnie przed TZ) gryzie w nos i uwielbia jak szczekam) rozpedzam sie na czworaka z kuchni, szczekam i na koncu podgryzam Mateuszka, śmieje sie jak szalony a ja mam pozniej kolana w siniakach i bolące gardło

Stary 2012-11-17, 10:10   #4513
emigra
Zakorzenienie

Tynka u nas nocka podobna... tez malukta wybudzala sie co chwila z placzem. Podejrzewam zeby, ale pewnos bede miala jak juz wyjda dziadole...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 11:11   #4514
gosia261282
Gang Iren

A moj Eryk niby zaczynal raczkowac juz jakis czas temu,bo podkurczal nozki i sie przesuwal,a potem przestal nozki podciagac pod siebie i tylko rekoma sie odpycha i kreci w kolko,bez udzialu nozek
Stary 2012-11-17, 11:44   #4515
gkatarzynka
Zadomowienie

Gosia, Hania miała tak samo... a teraz się obraca i co chwilka podnosi się na cztery i się buja w przód i w tył... no i czasem z rozpędu zrobi kroczek do przodu a najczęściej do tyłu...

Dzień dobry
Moje dziecko miało dziś 10minutową drzemkę i wygląda na to, że Jej wystrczyło bo jest w super dobrym humorku...
Nocka też w porządku, bo zasnęła ok 19.30, przebudziła się ok 21, bo nie mogła się obrócić na plecki (zaplątała się w kocyk) i potem pobudka o 3 na jedzonko i pospała do 6 (znów troszkę zjadła) i na dobre wstała o 7.30
Zaraz Jej zrobię zupkę i może na jakiś spacerek się wybierzemy
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 12:06   #4516
tynka88
Zadomowienie

dziewczyny Mateuszek tez sie najpierw bujal w przod i tyl, po czym upadal i czolgal sie, az w koncu zaczal smigac tylko na 4.

my dzis jedziemy w odwiedziny do rowiesnika Mateuszka, mam nadzieje, ze mój lobuz bedzie grzeczny

Stary 2012-11-17, 12:39   #4517
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

gosia, flower moj tez sie wtula i niestety szczypie i gryzie przy tym i strasznie ciagnie za wlosy i okulary sciaga
Stary 2012-11-17, 13:01   #4518
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
dziewczyny Mateuszek tez sie najpierw bujal w przod i tyl, po czym upadal i czolgal sie, az w koncu zaczal smigac tylko na 4.

my dzis jedziemy w odwiedziny do rowiesnika Mateuszka, mam nadzieje, ze mój lobuz bedzie grzeczny

Ciekawe kiedy moj zacznie smigac
Przyjemnosci wam zycze i dobrej zabawy dzieciakom.Fajnie masz,tez bym chciala dla Eryka kogos do zabawy w zblizonym wieku

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
gosia, flower moj tez sie wtula i niestety szczypie i gryzie przy tym i strasznie ciagnie za wlosy i okulary sciaga
O,no widzisz cos te chlopaki niedelikatne.Ciekawe czy watkowe dziewczynki tez taka krzywde robia,czy sa subtelniejsze
Stary 2012-11-17, 13:13   #4519
tynka88
Zadomowienie

MAteuszek tez taki niedelikatny, boje sie ze zrobi krzywde swojemu koledze namietnie bije na po twarzy, mnie szarpie za wlosy, i szczypie)

Stary 2012-11-17, 13:26   #4520
gkatarzynka
Zadomowienie

Dziewczynki też takie niedelikatne... Hania wyrywa mi włosy garściami, gryzie najchętniej w nos i szczypie niemiłosiernie w co się tylko da złapać...ale i tak Ją kocham
Stary 2012-11-17, 13:31   #4521
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Bry wieczór!

Właśnie zjadłam kolację i teraz odpoczywam podczytując co am u Was

no pewnie tak chyba Ania i Piotruś mieli się urodzić w jednym dniu z tego co pamiętam?

dziękować

fanie, że się w końcu spotkałyście

dla Ani

dla Kubusia

aj Filip namietnie chepie mi prosto w twarz wczoraj mi się dostało beka po rybnym obiadku

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ciekawe kiedy moj zacznie smigac
Przyjemnosci wam zycze i dobrej zabawy dzieciakom.Fajnie masz,tez bym chciala dla Eryka kogos do zabawy w zblizonym wieku

O,no widzisz cos te chlopaki niedelikatne.Ciekawe czy watkowe dziewczynki tez taka krzywde robia,czy sa subtelniejsze

ahh Filipek się jeszcze nie przemieszcza chyba że z brzuszka na plecy i odwrotnie ale o raczkowaniu chyba nawet nie myśli
i też co chwila chce mnie oskalpować szczypie bije gryzie itd

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 17:21   #4522
karolca
Zakorzenienie

Byłam u fryzjerki i zdecydowałam się wstępnie na odświeżenie i wyrównanie koloru na chłodny brąz, coś w odcieniu tabaco. najbardziej zblizony do moich naturalnych, do tego trochę pasemek w miodowym odcieniu i trochę w kolorze miedzi. Tak dla ozywienia. Jakoś boję się drastycznie zmienić kolor z ciemnych na jaśniejsze, nawet nie wiem czy byłoby mi do twarzy a i rozjaśnianie loków to męczący dla włosów zabieg. Umówimy się jak jej synek wyzdrowieje, wtedy przyjedzie razem z małym (jest dwa lata starszy od Eweliny, urdzony tego samego dnia )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-17, 17:32   #4523
gkatarzynka
Zadomowienie

Hania przed chwilą zasnęła... boję się, że to już na noc, bo dziś miała dwie króciutkie drzemki (10minut i 20minut)... no nic, zobaczymy... zastnawiam się czy Jej nie wybudzić za chwilkę, żeby poszła o ludzkiej godzinie spać...

I wiecie, takiej historii to nigdy nie miałam... nigdy w życiu nie udało mi się nic wygrać... ale dziś w skrzynce pocztowej była koperta z naszymi imionami i nazwiskiem, a w środku 500zł...nie mam pojęcia od kogo to... ale nie ukrywam, że ta kasa się przyda, bo moja ostatnia wypłata (urlop odbierałam) poszła w całości na studia...
Stary 2012-11-17, 17:40   #4524
karolca
Zakorzenienie

gkatarzynka gratuluję
i ja chyba też bym wybudziła mała jakby zasnęła na noc o takiej porze Tylko może być marudna, ale lepiej tak, niż wstać w niedzielę o 5 rano

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-11-17, 18:08   #4525
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Hania przed chwilą zasnęła... boję się, że to już na noc, bo dziś miała dwie króciutkie drzemki (10minut i 20minut)... no nic, zobaczymy... zastnawiam się czy Jej nie wybudzić za chwilkę, żeby poszła o ludzkiej godzinie spać...

I wiecie, takiej historii to nigdy nie miałam... nigdy w życiu nie udało mi się nic wygrać... ale dziś w skrzynce pocztowej była koperta z naszymi imionami i nazwiskiem, a w środku 500zł...nie mam pojęcia od kogo to... ale nie ukrywam, że ta kasa się przyda, bo moja ostatnia wypłata (urlop odbierałam) poszła w całości na studia...
Ale jak to?Nie bylo nadawcy?To chyba jakis anonimowy Swiety Mikolaj przed czasem Super!
Stary 2012-11-17, 18:22   #4526
gkatarzynka
Zadomowienie

No własnie nie było nadawcy ani nawet znaczka więc zapewne ktoś z tutejszych wrzucił te pieniążki do skrzynki...

Obudziłam Hanię... trochę marudzi, ale dała się "uciszyć" wodą... wypiła pół kubeczka... bez smoczka, ustnika itd... tak po prostu wypiła...
Stary 2012-11-17, 19:29   #4527
joanaros
Zakorzenienie

Hej
A u nas znowu ryki przy kąpaniu. A już z tydzień było dobrze. Wykończy mnie to dziecko
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-17, 19:37   #4528
karolca
Zakorzenienie

Kupiłam sukienke Ewelince na święta
sukienkawb.jpg

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-11-17 o 19:40
Stary 2012-11-17, 20:02   #4529
tynka88
Zadomowienie

Karolca pokaz sie)

MAteuszkowi sie nie podobało u kolegi, byl wyspany( spal 3 godziny) najedzony, jak tylko weszlismy i zobaczyl tych wszystkich ludzi to zrobił podkówke i zaczal plakac, pozniej sie uspokoil, ale w ogole nie mial ochoty na zabawe , usnal mi na siedzaco w aucie i teraz spi, bez kapieli, bez jedzenia. Kupilismy mu nurofen w aptece, moze mu pomoze cos i nie bedzie tak plakal przez sen jak dzisiaj.

Stary 2012-11-17, 20:03   #4530
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Kupiłam sukienke Ewelince na święta
Załącznik 4984496
Sliczna!Na pewno bedzie wygladac przecudownie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości