|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
Nowaken śliczna ta sukienka
)) jak kiedys bede miala córke to chyba dostane głupawki na punkcie tych wszystkich kreacji dla dziewczynek![]() a na jaki kolor chcesz sie KArolca farbnąć? ))ja raz wyeksperymentowalam i wyszly mi żółto-zielone wlosy, od tamtej pory mam uraz i nie ruszam, ale jak zaczne siwiec to bedzie trzeba
|
#4503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet swojego papka z kupka by chetnie obadala
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja te wszystkie kreacje podostawałam i używki i nówki sztuki![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Znikam oglądać nowego batmana bo nie mogę się skupić na dwa monitory. Spokojnych nocek
|
|
|
|
|
#4505 | |||||
|
Rozeznanie
|
Bry wieczór!
Właśnie zjadłam kolację i teraz odpoczywam podczytując co am u Was ![]() Piotruś dziś zasnął szybko jak nigdy i całkiem sam! może to przez to że bardzo się najadł bo jadł wieczorem kaszkę i dobił cycem no i może też dlatego że zgasiłam światło przy karmieniu...Położyłam do łóżeczka pogłaskałam i zasnął Teraz musiałam do niego iść bo zaczął płakać i jak weszłam do sypialni to zastałam go siedzącego w łóżeczku ![]() Cytat:
Cytat:
od Piotrusia ma się rozumieć...![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie to, że wygodnie jest mi związać włosy w kitę i tylu lat zapuszczania, ściełabym na krótko
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi to nawet kanapke w buzi mlody chetnie by wyjal
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki..
Co do termometru to ja mam tylko taki elektroniczny i narazie mierzyłam kilka razy (po szczepieniach) pod pachą..ale chyba w końcu zaopatrzę się w taki do czoła i ucha bo to wygodniej.. Dziewczynki dzisiaj mało co nie schrupałam tego mojego brzdąca..taki jest kochaniutki, cały czas się śmieje, zaczyna wtulać we mnie a ostatnio jego ulubione hobby to ciągnięcie mnie za wlosy aaauć... Nowaken śliczna sukienka Ani..uwielbia takie pastelowe ciuszki...i mam nadzieję że z tej gorączki u Antka nic nie wyjdzie gorszego.. Ankaya brawa dla synka za 9 miesięcy Zia udanego poniedziałkowego wieczoru w teatrze... Karinio ale masz gryzaczka w domu ![]() Emigra, Cytrynka mój tez wszystko by zjadł...tak wiec ja mogę na spokojnie coś zjeść jak uśnie lub w ciągu dnia jak drzemkę ma... Dziewczynki kupujące pieluszki Dada w Biedronce pojawiła się kolekcja limitowana świąteczna z reniferkiem ![]() A i macie pozdrowienia od Lena_mi, która niestety z powodów zdrowotnych i przeprowadzkowych aktualnie nie ma czasu na udzielanie się na forum ale tęskni i pozdrawia
|
|
|
|
#4509 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Pozdrow ja tez jak bedziesz miec okazje!
|
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozazdrościć O prosze,mój mały właśnie się odzywa,musze do niego iść.Kręci się przes sen pewnie. ![]() No to ładnie mój pierdzi twój beka,pełen serwis ![]() ---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Cytat:
O jaki kochany synek Ups,jak tylko łapie za włosy,to pikuś.Gorzej jak szczypie i gryzie,jak moje niegrzeczne dziecie. ![]() A co do mego gryzaczka,to górna jedynka mu wychodzi i dlatego gryzie i się przy tym wścieka.Jedna już mu się przebiła-wyszła,teraz druga jedynka wychodzi.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-11-17 o 01:46 |
||
|
|
|
#4511 |
|
Gang Iren
|
Hej!
Noc jak zwykle ostatnio Poze tym Eryk o 4 obudzil sie wyspany i opowiadal po swojemu i smial sie do 6 Potem jeszcze godzine pospalismy.
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
*Mateuszek mial dzis kiepska nocke, cos mu dolegalo, pewnie zębol, ale skad moge wiedziec, w kazdym raz plakal przez sen, obudzil sie o 11-30 z placzem, TZ go ululał i polozył u nas, bo jak to stwierdzil, dzidzius ma koszmary, nie chce sam spac, boi sie ciemnosci i music spac z nami, od 11-30 do 1-30 spal, ale ciagle go lulalam, bo plakal i sie wybudzal, pozniej dalam mu mleka i posmarowalam dziaselko i usnal . Mnie kusi,zeby isc do fryzjera i podciac wlosy, a z drugiej strony chcialabym jeszcze zapuscic, bo nigdy bardzo dlugich wlosow nie mialam i tak walcze ze soba ![]() pozdrowienia dla Lenki Flower no nasze dzieciaczki są coraz kochansze ) mój cały czas za mna raczkuje, nie moge wyjsc z podziwu jak szybko sie tego nauczyl, broni mnie przed TZ ) gryzie w nos i uwielbia jak szczekam ) rozpedzam sie na czworaka z kuchni, szczekam i na koncu podgryzam Mateuszka, śmieje sie jak szalony a ja mam pozniej kolana w siniakach i bolące gardło
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka u nas nocka podobna... tez malukta wybudzala sie co chwila z placzem. Podejrzewam zeby, ale pewnos bede miala jak juz wyjda dziadole...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4514 |
|
Gang Iren
|
A moj Eryk niby zaczynal raczkowac juz jakis czas temu,bo podkurczal nozki i sie przesuwal,a potem przestal nozki podciagac pod siebie i tylko rekoma sie odpycha i kreci w kolko,bez udzialu nozek
|
#4515 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, Hania miała tak samo... a teraz się obraca i co chwilka podnosi się na cztery i się buja w przód i w tył... no i czasem z rozpędu zrobi kroczek do przodu a najczęściej do tyłu...
Dzień dobry Moje dziecko miało dziś 10minutową drzemkę i wygląda na to, że Jej wystrczyło bo jest w super dobrym humorku... Nocka też w porządku, bo zasnęła ok 19.30, przebudziła się ok 21, bo nie mogła się obrócić na plecki (zaplątała się w kocyk) i potem pobudka o 3 na jedzonko i pospała do 6 (znów troszkę zjadła) i na dobre wstała o 7.30 Zaraz Jej zrobię zupkę i może na jakiś spacerek się wybierzemy |
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny Mateuszek tez sie najpierw bujal w przod i tyl, po czym upadal i czolgal sie, az w koncu zaczal smigac tylko na 4.
my dzis jedziemy w odwiedziny do rowiesnika Mateuszka, mam nadzieje, ze mój lobuz bedzie grzeczny
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
gosia, flower moj tez sie wtula i niestety szczypie i gryzie przy tym
i strasznie ciagnie za wlosy i okulary sciaga
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ciekawe kiedy moj zacznie smigac ![]() Przyjemnosci wam zycze i dobrej zabawy dzieciakom.Fajnie masz,tez bym chciala dla Eryka kogos do zabawy w zblizonym wieku ![]() Cytat:
|
|
#4519 |
|
Zadomowienie
|
MAteuszek tez taki niedelikatny, boje sie ze zrobi krzywde swojemu koledze
namietnie bije na po twarzy, mnie szarpie za wlosy, i szczypie )
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki też takie niedelikatne... Hania wyrywa mi włosy garściami, gryzie najchętniej w nos i szczypie niemiłosiernie w co się tylko da złapać...ale i tak Ją kocham
|
|
|
|
#4521 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aj Filip namietnie chepie mi prosto w twarz wczoraj mi się dostało beka po rybnym obiadku Cytat:
ahh Filipek się jeszcze nie przemieszcza chyba że z brzuszka na plecy i odwrotnie ale o raczkowaniu chyba nawet nie myśli i też co chwila chce mnie oskalpować szczypie bije gryzie itd
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u fryzjerki i zdecydowałam się wstępnie na odświeżenie i wyrównanie koloru na chłodny brąz, coś w odcieniu tabaco. najbardziej zblizony do moich naturalnych, do tego trochę pasemek w miodowym odcieniu i trochę w kolorze miedzi. Tak dla ozywienia. Jakoś boję się drastycznie zmienić kolor z ciemnych na jaśniejsze, nawet nie wiem czy byłoby mi do twarzy a i rozjaśnianie loków to męczący dla włosów zabieg. Umówimy się jak jej synek wyzdrowieje, wtedy przyjedzie razem z małym (jest dwa lata starszy od Eweliny, urdzony tego samego dnia
)
|
#4523 |
|
Zadomowienie
|
Hania przed chwilą zasnęła... boję się, że to już na noc, bo dziś miała dwie króciutkie drzemki (10minut i 20minut)... no nic, zobaczymy... zastnawiam się czy Jej nie wybudzić za chwilkę, żeby poszła o ludzkiej godzinie spać...
I wiecie, takiej historii to nigdy nie miałam... nigdy w życiu nie udało mi się nic wygrać... ale dziś w skrzynce pocztowej była koperta z naszymi imionami i nazwiskiem, a w środku 500zł...nie mam pojęcia od kogo to... ale nie ukrywam, że ta kasa się przyda, bo moja ostatnia wypłata (urlop odbierałam) poszła w całości na studia... |
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka gratuluję
i ja chyba też bym wybudziła mała jakby zasnęła na noc o takiej porze Tylko może być marudna, ale lepiej tak, niż wstać w niedzielę o 5 rano
|
#4525 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super!
|
|
#4526 |
|
Zadomowienie
|
No własnie nie było nadawcy ani nawet znaczka więc zapewne ktoś z tutejszych wrzucił te pieniążki do skrzynki...
Obudziłam Hanię... trochę marudzi, ale dała się "uciszyć" wodą... wypiła pół kubeczka... bez smoczka, ustnika itd... tak po prostu wypiła... |
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A u nas znowu ryki przy kąpaniu. A już z tydzień było dobrze. Wykończy mnie to dziecko |
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sukienke Ewelince na święta
sukienkawb.jpg
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-11-17 o 19:40 |
|
|
|
#4529 |
|
Zadomowienie
|
Karolca pokaz sie
)MAteuszkowi sie nie podobało u kolegi, byl wyspany( spal 3 godziny) najedzony, jak tylko weszlismy i zobaczyl tych wszystkich ludzi to zrobił podkówke i zaczal plakac, pozniej sie uspokoil, ale w ogole nie mial ochoty na zabawe , usnal mi na siedzaco w aucie i teraz spi, bez kapieli, bez jedzenia. Kupilismy mu nurofen w aptece, moze mu pomoze cos i nie bedzie tak plakal przez sen jak dzisiaj.
|
#4530 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

)) jak kiedys bede miala córke to chyba dostane głupawki na punkcie tych wszystkich kreacji dla dziewczynek

Dobrze,że się nic nie stało 

*