Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 174 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-21, 22:30   #5191
Moni@
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Super, że Lilianka ma już tyle ząbków, moja córa ma dopiero 2 , martwię się, że tak mało Wy tu piszecie, że Wasze dzieci mają tyle ząbków, i nie wiem czy to normalne że ona ma tylko 2 zęby
Niki - ma 2 ale za to dalsze beda zdrowe i mocne...nie martw sie..Wasze dzieci chodza a moj dalej sie boi i kiwa na boki..jak mowie do niego idz sam, Szymonek sam idzie...to szuka reki i za chiny sie nie ruszy..tzn ruszy: upada na kolana i heja na raczkach do celu
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 22:38   #5192
*Niki*
Zakorzenienie

Monia , dziękuję Wam za pocieszenie Wy to zawsze potraficie rozweselić . Mój tż, też nie zawsze stoi za mną murem często zdarza się, ze broni rodzinkę, dlatego się troszkę zdziwiłam dziś jak mu powiedziałam jakie smsy dostaję od jego mamy, a on od razu złapał za słuchawkę i tam zadzwonił. Wżyciu bym nie powiedziała, że tak zrobi .

Monia, kochana przykro mi że Twój tż tak się zachowuje , i nie rozumiem go, bo przecież taka fajna z Ciebie dziewczyna. Ja tego nie rozumiem, że chodzą po świecie takie jędze które są przez facetów szanowane i kochane, a druga jest dobra, kochająca i facet tak się odwdzięcza .

Moja mama ma taką znajomą- a raczej byłą znajomą, nie uwierzycie ale to PRAWDA- ma męża, bardzo fajnego, wesołego, sympatycznego faceta. Ona ledwo skończyła szkołę, on jest wykształcony. Ta babka tak sobie jeżdzi po swoim mężu, że ja to czasami w szoku byłam, jak się do niego odzywała, jak nim pomiatała, jak się wydzierała o NIC !!!!!!
Siedzi całe zycie w domu, nigy nie pracowała, często zdarzało się, że mąż wracał z pracy i sam sobie musiał obiad gotować, bo ona "nie ma czasu" chodzi całymi dniami po sklepach z córkami, do fryzjera, koleżanek itp...

To jest mało jeszcze- drugą córkę ma z innym facetem, jej mąż o tym wie i według niego wszystko jest OK, a prawdziwy tatuś drugiej córki przyjeżdza sobie do "kochanki" wysiadują razem, w tym czasie jej mąż albo siedzi z nimi, albo wychodzi na podwórko Dla niego to wszystko jest normalne, kiedyś na własne oczy widziałam z mamą jak mył temu kochankowi żony samochód pod domem!!!!! Nie uwierzyłabym w to gdybym tego nie zobaczyła na własne oczy. Wszyscy się śmieją z niego, a on to obraca w żart, uśmiecha się i nie widzi w tym nic złego. To historia jak z jakiegoś chorego filmu, a dzieje sie naprawdę.

Nigdy tego nie zrozumiem jak tak facet moze się poniżać, i to facet który naprawdę wygląda całkiem OK, a żona bez zębów(bo wyżarł jej zęby kwas w młodości) niezbyt ładna, o charakterze jej to już w ogóle szkoda mówić . Nawet na pogrzeb właśnej jego matki go nie puściła- bo ona teściowej nienawidziła całe życie, nie odzywały się, więc syn na jej pogrzeb nie mógł jechać Paranoja!!! I taka baba jest kochana, szanowana, jej się słucha i spełnia każde zachcianki
Stary 2007-02-21, 22:46   #5193
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Niki - ma 2 ale za to dalsze beda zdrowe i mocne...nie martw sie..Wasze dzieci chodza a moj dalej sie boi i kiwa na boki..jak mowie do niego idz sam, Szymonek sam idzie...to szuka reki i za chiny sie nie ruszy..tzn ruszy: upada na kolana i heja na raczkach do celu
Monia Nikolka to samo robi co Twój Szymonek , też nie chce chodzić, tylko raczkuje, albo zrobi 2-3 kroczki i bum na ziemię

O dniu Kobiet jeszcze nie myślę , ale planuję od pewnego czasu isć do fryzjera, już nawet kiedys byłam wzięłam wizytówkę i mam zadzwonić umówić się na wizytę. Tylko że ja nie zmieniam fryzury, a sam kolor włosów. Nie mogę znieść mojego koloru, mam niby blond, ale taki zółty wstrętny, a chciałabym taki ładny platynowy, czy popielaty blond. Widzę na ulicach dziewczyny mają takie super kolorki a ja taki zółty . Jedna fryzjerka mi powiedziała, że nic się nie da z tym zrobić- jedynie farbę która po 2 tyg. się zmyje i taka przyjemność kosztuje 80 zł
Poszłam do innej fryzjerki, powiedziała że czemu się ma nie dać , że zrobi mi fajny balejaż (za 60 zł i na stałe, tzn. że się nie zmyje jak tamta farba za 80 zł na 2 tyg.) i wtedy włosy nie będą zółte . Tylko kiedy ja się tam wybiorę, moze w Dzień Kobiet tak jak piszesz Monia

Uciekam do spania Posiedziałabym dłużej, ale tak mnie oczy pieką. W nocy nie mogę spać a za to rano bym spała do 9

Choć jak mężulkowi wypadną 8 marca popołudniówki w pracy, to pewnie nigdzie nie pójdę i będę w domu siedziała z dziećmi

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2007-02-22 o 12:21
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 23:09   #5194
Moni@
Zakorzenienie

Niki a probowas szamponu Mrs.Potter's SZAMPON OŻYWIAJĄCY KOLOR WŁOSÓW SIWYCH I BLOND 250ml cena ok 6zl???

Szampon do włosów z ekstraktami z chabru i kwiatu malwy - naturalnie podkreśla siwy kolor włosów, którym nadaje srebrny połysk. Włosy siwe i szpakowate są zabezpieczone przed żółknięciem poprzez dostarczenie naturalnych barwników o subtelnie błękitnym odcieniu. Stosowany do włosów blond, nadaje im platynowy refleks.

Ja go uzywalam jak mialam pasemka i ciagle mi zolkly jak stosowalam ten szampon to pozurzyciu calej butelki mialam platynowe a wrecz siwe.. bylam z niego bardzo zadowolona...Polecam go sprobuj a cena naprawde zacheca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chaber3.jpg (26,2 KB, 5 załadowań)
Stary 2007-02-21, 23:23   #5195
kkasiaaa
Zadomowienie

Niki ale masz teściową niech ją ......... Co ją obchodzi ile dzieci będziecie mieli i na co kase wydajecie, czy to ona zamuje się tymi dziecmi czy jaka holera UUUUU az krew mi się zagotowała jak przeczytałam Twojego posta
Widze że większość z was ma "problemy" z teściowymi a ja nie hihihi na poczatku miałam ale teraz już jej minęło "czepialstwo" i bardzo mnie lubi , aż czasem jestem w szoku jak tż mi odpowiada że jak rozmawiają o mnie to teściowie zawsze stoją po mojej stronie i jeszce czasem tż-ta opieprzają że coś źle robi albo xle się zachował A ostatnio teść powiedział tz-towi że chyba już czas abyśmy syna zaczęli majstrować ale na to mamy jeszcze czas
Niki co do ząbków to się nie przejmuj , wyjda jak będzie ich czas a jak już zacznął wychodzić to znając życie w takim ekspresowym tempie że nie nadążysz ich liczyć
I jeszcze pytanie do Ciebie :czy ty nadal karmisz piersią Nikolkę ??

Moni@ co do dnia kobiet to ja nawet o tym nie myslałam, to akurat czwartek także w domu pewnie będę siedzieć bo tż rano jedzie na wykłady na uczelnię a potem do pracy

Co do fryzjera to ja byłam w poniedziałek ale tylko aby podciąć grzywkę i tak mi krótko ścięła że wyglądam jak idiotka jestem wściekła ale na szczęście niedługo podrośnie.

Katesiu super zdjęcia , a fryzura małej bombowa

Humbak gratuluję kolejnych ząbków
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 08:45   #5196
humbak
Rozeznanie

Niki to ona drogą smsową Ci takie mądrości sprzedawała - szok . Zamiast wspierać rodziców Bartusia to ona ich jeszcze dołuje - powinna od kogoś usłuszeć kilka słów prawdy .
A o ząbki sie nie martw - przyjdzie czas i na ząbki Nicolki .

Nasze meble do kuchni dzisiaj bedą gotowe , ale ponieważ kuchnia jeszcze nie jest gotowa, więc facet będzie je musiała gdzieś złożyć i pewnie poczekają jeszcze z miesiąć na montaż .
Jastinku a jak Wasze mieszkanie?
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 09:57   #5197
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem dzis taka zła, że szkoda mówić . Czy Wasze teściowe też się wtrącają w wasze życie i mówią Wam że wydajecie pieniądze na to czy na tamto??? Tż do niej zadzwonił i powiedział że jesteśmy dorośli i to nasze życie , wiemy co robić itp. to tak się zmieszała że odwróciła kota ogonem . Jeszcze nas poucza żebyśmy czasem 3 dziecka nie wykombinowali . Będę chciała to sobie i piąte zrobię, co ona ma do tego??? Co ja mam 15 lat???? Mówi tak jakby przynajmniej dawała na utrzymanie naszych dzieci, lub całej naszej rodziny.
Idę, nie będę Wam tu humoru psuć

Niki nie mogłam sie powstrzymać i napisze Ci moja sytacje Wyobraź sobie ze moja teściowa nawet mi tabletki chciała kupić żebyśmy tylko z tż nie mieli drugiego dziecka Umoralnia nas i wogóle mówi czasami takie rzeczy ze mam ochote jej walnąc po gębie rzeby oprzytomniała.Ciagle powtarza nam ze dziecko to "skarbonka" ze to tyle pieniedzy na dzieci sie wydaje(jakby ona dawała )i wogole pieprzy takie farmazony ze szok
Mój tz ma jeszcze dwóch braci niepelnoletnich i oni nadal sa na utrzymaniu matki to wiecie co ona do swoich dzieci potrafi powiedzieć,cyt."ja to bym chciała zebyście sie juz wyprowadzili i na swoje poszli bo ja bym wtedy mogla sobie mieszkanie wyremontować i wkońcu sypialnie zrobić" łapiecie to?Bo ja to po jej niektórych tekstach to jeszcze chodze jak po jakiejś terapi wstrząsowej To jest taka materialistka ze w życiu nie widziałam gorszej tylko kasa,kasa,kasa.Ona traktuje swoje dzieci jakby to kara boska była,nam w niczym nie pomogła,nawet wesela nam zrobic nei chciala ale jej własy ojciec a tż dziadek tak ja opieprzył ze zrobiła,ale do tej pory nam wypomina ze to tyle pieniedzy i ludzie przejedli i przpili
Mówie Wam dziewczyny ze mojej tesciowej to nic nie przebije,a najgorsze to to ze stwarza pozory takiej miłej i dobrej teściowej,babci i mamusi
Niki sie nie przejmuj swoja bo moja uwierz mi s*** do potęgi n-tej

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-22, 12:58   #5198
*Niki*
Zakorzenienie

Moni@ dziękuję Ci za radę Miałam ten szampon, sprawił, że tylko koncówki, lub niektóre pasemka włosów miałam takie platynowo- fioletowe, a reszta włosów nadal zółta . Wydaje mi się, że tylko jakaś dpbra farba mi pomoże, lub ten balejaż.

Kasiu powiem Ci, ze moi teściowie też mnie bronią, zwłaszcza teściowa, bo ona taka jest bardziej wygadana niż teść. Też często tż opieprzy i staje po mojej stronie, ale czasami mi się wydaje, że ona jest taka dwulicowa, że za plecami pewnie mówi różne rzeczy, czego w oczy nie powie . Nigdy mnie nie opieprzyła o nic, jak się czepia czegoś, to zawsze mówi to niby do mojego tż, ale wiadomo, że czasem to się tyczy nas obojga . A teraz niedawno napisała tego smsa i niby on był wysłany na mój tel. a skierowany do mojego tż, bo napisała "powiedz mu ,że .......to i tamto", ale wiadomo, że co do 3 dziecka, to sam tż sobie go nie zrobi tylko razem. O wydawaniu pieniędzy na pewne rzeczy, też napisała "niby" do mojego męża, że mam mu przekazać, że na takie pierdoły wydaje kasę, a wiadomo, że kasę mamy razem i razem robimy zakupy.
Kasiu tak karmię jeszcze piersią (tak około 2-3 razy dziennie, przeważnie przed spaniem jej daję), a Ty karmisz??

humbaczku, tak przez smsy to załatwia, bo chyba boi się w oczy powiedzieć
Super, że mebelki już gotowe, mam nadzieję, że będziecie z nich zadowolenie i będą dłuuuuuugo służyły

Jastinku niektóre Twoje zdania pasują także do mojej teściowej, na wesele też nic nie dali, mój tż sam sobie na to zarabiał zapierniczając po 10- 12 godzin , ale córeczce to się zrobiło wesele i jeszcze prezent kupiło (nawet nie jeden). Szkoda gadać w ogóle . Ważne żeby nam się z mężami układało, teściowe miejmy gdzieś głęboko.........

Tak sobie myślę jakimi my kiedyś będziemy teściowymi Czy też nasze synowe/zięciowie bedą na nas nadawać na jakimś forum

Ale moje dziecko dziś niedobre, nie wiem czy się nie wyspała czy co?? Marudzi a ja mam coraz mniej sił do niej, jeszcze mnie brzuch tak dziś boli, zażyłam Nospę, trochę pomogło . Nikolka włazi mi sama do chodzika, a nie potrafi tylko wisi jedną nogą w powietrzu i krzyczy, no to jej pomagam wejść, a jak ją już włożę, to jeszcze gorzej krzyczy, bo nie chce tam siedzieć , zwariować można. Dobrze, że tż zaraz wraca, to się nią zajmie
Stary 2007-02-22, 12:59   #5199
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Niki a probowas szamponu Mrs.Potter's SZAMPON OŻYWIAJĄCY KOLOR WŁOSÓW SIWYCH I BLOND 250ml cena ok 6zl???

Szampon do włosów z ekstraktami z chabru i kwiatu malwy - naturalnie podkreśla siwy kolor włosów, którym nadaje srebrny połysk. Włosy siwe i szpakowate są zabezpieczone przed żółknięciem poprzez dostarczenie naturalnych barwników o subtelnie błękitnym odcieniu. Stosowany do włosów blond, nadaje im platynowy refleks.

Ja go uzywalam jak mialam pasemka i ciagle mi zolkly jak stosowalam ten szampon to pozurzyciu calej butelki mialam platynowe a wrecz siwe.. bylam z niego bardzo zadowolona...Polecam go sprobuj a cena naprawde zacheca
Wiesz co Moni@ jak kiedyś tez używałam tego szamponu jak miałam jaśniejesze włosy,ale teraz niemoge go nigdzie dostać,nie wiem czemu .Nawet ostatnio chciałam sobie kupić coś tego typu i szukałam właśnie tego szamponu to niestety ale był tylko z WELL a on jest dużo drozszy bo kosztuje prawie 18 zł.Musze sie jeszcze rozejrzec za nim,może w aptece,dla mnie ten szampon był świetny,przypominał mi takie płukanki

Stary 2007-02-22, 13:03   #5200
*Niki*
Zakorzenienie

U nas dziś śnieg nasypał, padało tylko przez jakieś 30 min. ale takie ogromne płatki (jak prawie piąstka Nikolki ), że zrobiło się biało wokoło
Stary 2007-02-22, 13:12   #5201
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Jastinku niektóre Twoje zdania pasują także do mojej teściowej, na wesele też nic nie dali, mój tż sam sobie na to zarabiał zapierniczając po 10- 12 godzin , ale córeczce to się zrobiło wesele i jeszcze prezent kupiło (nawet nie jeden). Szkoda gadać w ogóle . Ważne żeby nam się z mężami układało, teściowe miejmy gdzieś głęboko.........

Tak sobie myślę jakimi my kiedyś będziemy teściowymi Czy też nasze synowe/zięciowie bedą na nas nadawać na jakimś forum

Ale moje dziecko dziś niedobre, nie wiem czy się nie wyspała czy co?? Marudzi a ja mam coraz mniej sił do niej, jeszcze mnie brzuch tak dziś boli, zażyłam Nospę, trochę pomogło . Nikolka włazi mi sama do chodzika, a nie potrafi tylko wisi jedną nogą w powietrzu i krzyczy, no to jej pomagam wejść, a jak ją już włożę, to jeszcze gorzej krzyczy, bo nie chce tam siedzieć , zwariować można. Dobrze, że tż zaraz wraca, to się nią zajmie
Niki jak to jakimi?Bardzo dobrymi ...
Ale tak naprawde to napewno beda na nas narzekać,w moim przypadku bedzie zięc wiec nie bedzie chyba tak źle Zawsze sie lepiej dogadywałam z chłopakami niz z dziewczynami.No ale nigdy nic nie wiadomo,wkońcu Wika może mieć jeszcze rodzeństwo A tak poważnie to powiem Wam ze ja mam taki charakter ze wole mówić wprost i do danej osoby zeby póxniej niedomówień nie było niz ściemniac jak moja teściowa i kleic durnia ze sie o niczym nie wie Wiecie ze ona nawet nie mam pojecia ile nasze nowe mieszkanie ma metrów kwadratowych,to dopieor zainteresowana "mamusia"

A propo's mieszkania...
Humbaczku mieszkano nasze sie cały czas buduje,hydraulicy juz koncza kłaśc rury itp. w naszej klatce no i potem juz tylko tynki i posadzki juz nie moge sie odczekać Ale troche ostatnio sie wkurzyliśmy z tż na robotników,każdy by tylko w łape chciał brac albo zeby im wóde kupować bo inaczej to nic nie chca robić.Wiadomo kazdy fachowiec od czegoś innego i kazdy tylko na coś liczy,potrafia jeszcze do nas dzwonic i pytać jak bedzie.Chcemy zrobic podgrzewana podloge w łazience,oczywiscie swoje rury itp.tylko oni by musieli nam zamontować,to oczywisćie za darmo nie mam mowy a to robota na pół godziny dosłownie Niedośc ze za to mieszkanie tyle kasy zapłaciliśmy to jheszcze trezba płacić kazdemu z osobna jak sie chce miec dobrze zrobione,a wiadomo podskakiwac nie ma co bo jeszcze jakąś świnie nam podłorzą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-22, 13:15   #5202
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dziś śnieg nasypał, padało tylko przez jakieś 30 min. ale takie ogromne płatki (jak prawie piąstka Nikolki ), że zrobiło się biało wokoło
Biało u nss śniegu brak za to nieźle przymroziło,słonce swieci ale temperatura to napewno poniżej 10,dlatego my dziś nigdzie sie nei wybieramy z Wika byłyśmy na zakupach i siedzimy w domku,wrrrr.....zimno mi sie zrobiło na samą myś
Gdzie ta wiosna,dziewczyny prośmy o wiosne

Stary 2007-02-22, 13:26   #5203
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz z innej beczki...

Co planujecie na dzien kobiet? Czy macie ochote odwiedzic kosmetyczne?albo fryzjera?albo manikiuzystke? albo jakis salon SPA? A moze planujecie jakies zakupy? Czy macie ochote spedzic ten dzien tylko i wylacznie dla siebie?
Ja powiem ze mi sie cosik marzy..

Moni@ akurta dzis właśnie tz zaproponował zebyśmy jechali razem 8 marca na szkolenie dla informatyków(ja oczywiście przy okazji,ale papier zawsze bede miała w ręku)to szkolenie dotyczy jakiś nowych produktów które wchodza na rynek komputerowy.Szkolenie jest gdzieś pod Warszwą bodajrże w Pisakach ale nie wiem napewno,nie pamietam tej miejscowości,chyba Piaski bedzie sie to odbywac w sali gdzie sa kregle,i jakies inne rozrywki darmowe jedzenie,gokarty itp.Także chyba pojedziemy sobie,połaczymy przyjemne z pożytecznym Tylko musze poprosić siostre zeby przyjechała i została z Wika tego dnia

Stary 2007-02-22, 15:44   #5204
ninamamma
Raczkowanie

GG do ninamamma

Witam...
Moni ja przedwczoraj zafundowalam sobie dzien u fryzjera-poszlam na odzywianie wlosow-jakbym miala nowe wlosy sie czuje

Ale w dzien Kobiet(tez tu sie obchodzi)nie planuje nic.
Justin83 wiec widze ze u Ciebie sie szykuje ciekawy wyjazd
Niki przeczytaj artykul dotyczacy zabkow pierwszychhttp://www.dentonet.pl/?s=154&sID=500&a=4
-pamietaj tylko ze nasze dzieci to nie ksiazkowe przyklady
Ja na tesciowa nie narzekam choc czasem potrafi mnie wkurzyc!Czasem chce dodac swoje ale nie z nami te numery

My sie w ich zycie nie wtracamy wiec prosimy by zabraly buty z naszgo zycia!amen
Stary 2007-02-22, 16:52   #5205
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu tak karmię jeszcze piersią (tak około 2-3 razy dziennie, przeważnie przed spaniem jej daję), a Ty karmisz??
Cały czas karmię , ale coraz częściej myślę o odstawieniu tylko sił mi brak na pierwsze nieprzespane nocki Gdybym wiedziała ze będę miała wsparcie w tż-cie to byłoby ok ale on nie chce żebym już odstawiała.

u nas tez dziś śniegu napadało i jest mroźno. Poszłam dziś z dzieciarnią na spacer ale ze względu na mróz szybko uciekliśmy do domu, nakarmiliśmy tylko łabędzie na plazy i migiem do domu
Lena 5 lat
Stary 2007-02-22, 18:05   #5206
Moni@
Zakorzenienie

Ja nadal jestem u siostry, ona ma urlop, plotkujemy, pijemy kawe wieczorem piwko..takie babskie plecionki
Bylam tez dzisiaj na spacerze i choc caly dzien lało jak diabli to lazilysmy po miescie..(kupilam sobie nawet spodnie ) Szymek spal w tym deszczu od 11 do 13.40

Ninamamma super ze odnowilas wloski pewnie czujesz sie lepiej...

Jastinku jak potrzebujesz ten szampon to u mnie on jest i to bardzo taniutki ok 6zł...mowisz i masz i jutro ci go wysle.. (nie narzucam sie)

Co do wiosny to tak, ja zaczne sie o nia modlic chyba, bo ja tak bardzo na nia czekam..nawet psychicznie potrzebuje slonca, bo sama po sobie wiem ze czuje sie wtedy lepiej, lepiej mi sie wstaje, mam na wiecej chęć (spacer, wyjazd, sprzatanie...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif himmel001.gif (5,1 KB, 29 załadowań)
Stary 2007-02-22, 20:51   #5207
*Niki*
Zakorzenienie

Jastin jasne, że bedziemy super. odlotowymi teściowymi, jak mogłam pomyśleć, że będzie inaczej

ninamamma dziękuję za linka

Kasiu ja też coraz częsciej myślę o odstawieniu od cyca, ale jakoś mi tak żal . Poza tym jak mi nieraz płacze np. w samochodzie, to dam jej cyca i jest spokój cisza, a tak to się muszę męczyć z nią .

A z drugiej strony chciałabym już nie karmić i wybrać się do mojego gina po jakieś tabletki anty , strasznie się boję 3 ciąży, teraz nie możemy sobie pozwolić na 3 dziecko bo robimy mieszkanie. Mam 25 lat, tż 24 i nie chcielibyśmy takiego "dorobku" teraz w postaci 3 dzieci, zresztą chyba bym już oszalała, bo ja mam dość siedzeinia w domu już, marzę o pracy .

Moni@ ja też marzę o wiośnie
Stary 2007-02-22, 23:07   #5208
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
......., zresztą chyba bym już oszalała, bo ja mam dość siedzeinia w domu już, marzę o pracy .

Moni@ ja też marzę o wiośnie
Niki kochana ja tez marze o pracy chcialabym wyjsc do ludzi, oderwac sie od domu i obowiazkow matki-gospodyni domowej..Czasami mam wrazenie ze dziecko mnie przerasta...Ze chcialabym jeszcze pojechac do pracy (pracowalam zawsze 25km od domu) spotkac sie z ludzmi, isc na impreze firmowa..czasami za tym tesknie...Czasami chcialabym isc do szkoly mimo ze po studiach juz jestem to czegos mi brakuje..
Czuje czasem sie taka uwiazana...

Ide spac bo to kolejna nocka kiedy klade sie po polnocy, a rano potykam sie o wlasne stopy kiedy Szymonek wesoly i wyspany woła brum brum..

A wlasnie mialam wam napisac ze moj Synek mowi mnika jak sie ciesze ze mnie wola...

Dobranoc do jutra...hmmm raczej do dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif himmel010.gif (4,7 KB, 29 załadowań)
Stary 2007-02-23, 08:22   #5209
humbak
Rozeznanie

Dziewczyny ja to chyba jakaś nienormalna jestem bo nie mam żadnej potrzeby aby iść do pracy (oczywiście oprócz finansowej, bo pare groszy by się przydało), ale mi nie brakuje ani kontaktu z ludzmi ani żadnych imprez. Uwielbiam siedzieć z córeczką w domu i być gospodynią, a na swoim to już będe panią domu pełną gembą . Ale jak znam życie to pewnie właśnie te względy finansowe zmusza mnie do szukania pracy.

Lilianka ma katar i taki mokry odrywający się kaszelek .

Jastin dokładnie wiem jak to jest z tzw. fachowcami , ale na szczęście mój tż zrobił prawie wszystko sam w domu - sam zakładał wode, światło, kaloryfery, kanalizacje. Tylko niestety tych zafajdanych płytek sam nie położy bo jak twierdzi nie ma do tego cierpliwości .

U nas biaaaaaaaaało.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-23, 10:17   #5210
Nel70
Zadomowienie

Humbaczku polecam syrop prawoślazowy rubital dla dzieci w aptece około 5,70zł.Moja Amelcia miała też kaszelek mokry i po tym syropku przeszedł i jest bardzo smaczny,sama kosztowałam.
Dziewczynki ,zwracam się do tych które przerabiały już opiekunkę.A mianowicie szykuje mi się praca nie wiem czy za m-c czy za pół roku,ale chciałabym już stopniowo zatrudnić opiekunkę na 2 godzinki dziennie,tak stopniowo,żeby Amelcia się przyzwyczaiła. Bo nie wiem jak Wasze pociechy,ale moja to straszna pieszczoszka cały czas się do mnie tuli za szyję,daje buzi w ogóle taki pieszczoch. Nawet jak jest starsza siostra to ma takie napady,że do niej nie chce iść a tylko ze mną. Dosłownie trzyma mnie za nogę jak ogląda np.teletubisie. Napiszcie kochane czy od razu zostawiłyście swoje pociechy i jaką najlepszą wziążć opiekunkę młodszą czy starszą? Tż jest za młodą a ja wolałabym doświadczoną np.przedszkolankę. Napiszcie swoje zdania,bo w kupie to lepiej się myśli.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 10:22   #5211
humbak
Rozeznanie

Dziękuje Nel, zaraz go kupimy .
Stary 2007-02-23, 10:32   #5212
ninamamma
Raczkowanie

GG do ninamamma

Witam piatkowo...
Nel ja nie mam doswiadczenia wiec ci nic nie poradze...Wiem tylko ze poczatki napewno beda trudne i dla Ciebie idla dziecka-trzymam kciuki
Humbark ja tez postanowilam posiedziec w domu przez 3 lata-chce byc z Nina przez ten czas a potem napewno do pracy sie wybiore a Nina do przedszkola posle.Na kontakt z ludzmi nie narzekam,bo dziennie mam gosci i znajomych w domu(prowadzimy jak to Wlosi zycie towarzyskie razem z dzieckiem-wszedzie z nami zabierana:bar,restauracja ,zakupy itd.).Oni tu wszedzie z dziecmi chodza nawet pozna pora to normalne
Ja przerabialam juz przeziebienie i cale szczescie Nina juz zdrowa(ja proponuje herbatke z miodem i cytryna).Duzo zdrowka
Moni -moge powiedziec ze przydalo sie te odzywianie(juz dwa razy bylam)i za miesiac tez sie zapisalam.I nawet nie tak drogo placilam
Niki ja przestalam karmic piersia jak miala 3 miesiace(powod-wiele przemawialo na korzysc butelki,najwazniejsze ze Nina teraz najedzona chodzi).Zaczynalam od wprowadzenia noca butelki.I powiem ci ze zadnych tabletek na zanik nie bralam.A swoja droga wiem ze antykoncepcyjne pigulki dla kobiet karmiacych tez sa-popytaj gin.
Dobra biore sie za gotowanie obiadku...
Stary 2007-02-23, 11:11   #5213
Moni@
Zakorzenienie

Humbaczku - ja sobie i tak moge pomarzyc o pracy , nic innego jak wychowywanie Szymonka mi sie nie szykuje do momentu ukonczenia przez niego 3-4 latek takze marzenia sa piekne..
Stary 2007-02-23, 11:12   #5214
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Dziękuje Nel, zaraz go kupimy .
Polecam tez syropek wykrztusny Ambrosol bardzo pomogl Szymonkowi jak mial mokry kaszelek
Stary 2007-02-23, 11:17   #5215
humbak
Rozeznanie

Dzięki Moni@ .
Stary 2007-02-23, 11:21   #5216
*Niki*
Zakorzenienie

Moni@ rozumiem Cię, bo czuję to samo, też mi brak wielu rzeczy . Wiadomo, że dzieci są dla mnie najważniejsze, ale jak człowiek jest młody to by się jeszcze wyszalał . Mi to się marzą wczasy za granicą głównie to Grecja/Hiszpania. W Grecji byłam w 2000 roku i od tego czasu tak marzę o tym aby jeszcze raz pojechać . Tak sobie planujemy z tż, że pojedziemy jak skończymy mieszkanie, zawsze chcieliśmy jechać sobie w podróz poślubną do ciepłych krajów, niestety nie udało się, no a teraz są dzieci, budowa. Ale wciąż sobie obiecujemy, że kiedyś może za 2-3 latka pojedziemy. Ja nawet odkładam kaskę do skarbonki.

ninamamma Tobie to zazdroszczę, tam gdzie Ty mieszkasz jest zupełnie inne życie, byłam we Włoszech przejazdem , mam tam też 2 znajome i opowiadają dużo jak tam jest, super życie. Ludzie zupełni inni niż tu w Polsce, i to nocne życie mi się podoba , tutaj jak zrobi się ciemno to ludzie uciekają do domów, do łóżek, a tam dopiero zaczyna się życie.
W Grecji było podobnie, po prostu super

humbak u nas już po śniegu nie ma śladu, wieczorem tak padało (deszcz), że śniegu juz nie ma . Dużo zdrówka dla Lilianki !!!!!!!!!!!

Nel poczytaj sobie tutaj: http://www.noworodek.pl/phpBB2/viewt...2374&highlight= może coś Ci to pomoze w wyborze niani

ninamamma słyszałam o tabletakch które można brać w czasie karmienia nazywają się Cerazette, ale mój mąż mnie nastraszył, żebym lepiej tego nie brała, bo nie wiadomo do końca jak to na dziecko działa, być moze okaze się za 20 lat, że ona będzie niepłodna przez to . Tak mi namieszał w głowie, że się wystraszyłam. A poza tym dużo się naczytałam, że po tych tabletkach często są "wpadki"

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2007-02-23 o 16:01
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-23, 11:28   #5217
humbak
Rozeznanie

Niki ja to juz pisałam tylko dawno, ze brałam taki zastrzyk anty który starcza na 3 miesiące dla mam karmiących, tylko niestety ulotka z działaniem ubocznum jest długaśna. Dlatego wziełam go tylko raz. Ale cóż za komfort .
Stary 2007-02-23, 11:44   #5218
jastin83
Zakorzenienie

Moni@ zaraz wychodze do miasta i poszukam tego szamponu w mniejszych sklepach kosmetycznych a nie w drogeriachJak nie znajde do dam Ci znac i wysle pieniązki
I wcale sie nie narzucasz kochana,dziekuje za propozycje
Uciekam :ide:!

Stary 2007-02-23, 16:25   #5219
Moni@
Zakorzenienie

Ojjj Niki masz racje jak jezdzilam do mamy do wloch to ich zycie mnie fascynowalo..wieczorami sie wychodzilo, muzyka grala, ludzi w kawiarniach pełno..nawet targowiska staly..ludzie z malymi dziecmi do 1-3 w nocy spacerowali, a na dworze w nocy bylo 28C..miodekkkkkkkkkkkkkkk kk

Obiecalam sobie ze tez z Szymonkiem pojade nad morze i chyba za rok zrealizuje to marzenie...

Ja mam dzis troszke roboty..kupilam firanke i nie ma co ale musze 6m powiesic i nie ma zmiluj...

Jeszcze wieczorkiem sie odezwe
Stary 2007-02-23, 17:38   #5220
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to chyba jakaś nienormalna jestem bo nie mam żadnej potrzeby aby iść do pracy (oczywiście oprócz finansowej, bo pare groszy by się przydało), ale mi nie brakuje ani kontaktu z ludzmi ani żadnych imprez. Uwielbiam siedzieć z córeczką w domu i być gospodynią, a na swoim to już będe panią domu pełną gembą . Ale jak znam życie to pewnie właśnie te względy finansowe zmusza mnie do szukania pracy.
Humbak to i ja jestem nienormalna bo mnie wogóle nie ciągnie do pracy, poszłabym jedynie gdybym, musiała ze względów finansowych , ale na szczęście narazie nie musze Imprez wogóle mi nie brakuje , już się wyszalałam w życiu, jedynie czasami brakuje mi kontaktu z ludźmi. Zdarza się że mam wszystkiego dość tego ciągłego zajmowania się dziećmi i domem ale to tylko chwilowy stan

Cytat:
Napisane przez ninamamma Pokaż wiadomość
Niki .....A swoja droga wiem ze antykoncepcyjne pigulki dla kobiet karmiacych tez sa-popytaj gin.
..........
Tak zgadza się są to cerazette, jedynie te można brać podczas karmienia. Mnie przepisał lekarz po połogu ale ja ich wcale nie wykupiłam , nie brałam nigdy tabletek i jak narazie nie zamierzam brać. No i czytałam że często były wpadki po nich.
Lena 5 lat
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości