![]() |
#5161 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5162 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() czy wiadomo co u alien? Jastin moze ty cosik wiesz? ![]() ![]() co ostatnio wyczytaląm to do 30 trzeba : -nauczyc sie chodzic nago(po mieszkaniu), - mieszac martini, - robic uprzejme awantury, - i chodzic na wysokich obcasach-znaczy nauczyc sie chodzic, zeby ładnie biodrami ruszac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tą trzydziestką to dobre ![]() pierwszy punkt mam juz opanowany a na reszte mam jeszcze 6 lat ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#5165 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jesteście kofane
![]() Kurcze a z ta 30 to mi jeszcze 1,5 roku rakuje ![]()
#5166 |
Zakorzenienie
|
Widze ze dzis pusto.... wiec dla nocnych marków-miłej nocki
![]() Troszkę chcę Wam przypomnieć moja Agacie i Andrzejka.
przepraszam za niedoskonałość...., gdybym była doskonała zanudziłabym Cię na śmierć.... 16.10.2009-start ![]() ![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-21 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#5167 |
Zakorzenienie
|
Katesia zdjecia czad
![]() ![]() Podobna jest do Andrzejka wiesz?? A ty swietnie wygladasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5168 |
Zakorzenienie
|
Katesiu urocze te Twoje dzieciaczki, a Agacia jaką ma zabójczą fryzurkę na jednym ze zdjęć
![]() Odnosnie pieluch tetrowych, to ja używam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Widziałyście najmłodszego wcześniaka świata??? Pokazywali w TV, a teraz znalazłam w internecie ![]() ![]()
![]() |
#5169 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj z TŻ-em pojechalam na chwilę do Tesco i mój szalony mąż kupił dziecku okulary. Załączam więc sesję okularową i naukę czytania. Oczywiście okulary są albo w ręku albo w buzi, ale na nosie wcale.
Wogóle to jestem dziś zła na TŻ-a, bo od wczoraj siedzi w domu, bo wziął zwolnienie na opiekę nad dzieckiem twierdząc, że opiekunka nie poradzi sobie sama ze zmianą opatrunków Kasi i prosiłam go, żeby załatwił mi dwie rzeczy, zostawiłam mu samochód, żeby nie musiał łazić, a on nie zdążył przez 2 dni tego zrobić. Dziś w końcu musiałam sama jechać i załatwić. Przez jego cholerne lenistwo staciłam godzinę, która mogłam spędzić z dzieckiem. Prośby, groźby, krzyk, płacz nie pomagają. Mamusia go wspaniale wychowała, zero szacunku dla wszystkich i wszystkiego. Uważa się za idealnego ojca, a zapomniał, że jego syn ma dziś urodziny. O 20 sobie przypomniał, jak zapytałam czy dzwonił z życzeniami. A on zdziwiony powiedział mi, że nie wiedział, że dziś już jest 20-ty. Oczywiście prezent nikt inny tylko ja wysyłałam małemu. Wkurza mnie to, że mamusi rozpieszczają dzieci i robią z nich kaleki, potem jeszcze my na początku jak nie mamy zbyt wielu obowiązków dalej ich rozpuszczamy, a potem zdziwienie, że mamy w domu drugie dziecko. Przynajmniej ja się przyznaję, że tak robiłam, a teraz nie wiem do kogo mam pretensje. |
![]() ![]() |
![]() |
#5170 |
Zakorzenienie
|
Iwonko okulary super
![]() ![]() Faceci rzeczywiście są jak dzieci ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5171 |
Zadomowienie
|
Niki ja rozumiem jak ktoś używa pieluch tetrowych ze względów ekonomicznych. U mnie by się np. to nie opłacało jakbym miała codziennie je prać, chyba że w ręku, ale chyba za wygodna jestem po prostu. Ale denerwują mnie chore stwierdzenia ludzi typu Neandertalczyk, który pomimo XXI wieku wierzy w jakieś banialuki z XIX w. "Nie patrz przez wizjer, bo dziecko będzie łyse" albo "masz zgagę to dziecko będzie miało włosy", a moja teściowa tak potrafi.
Najpierw chodzi się prywatnie do ginekologa, pomimo, że ciąża rozwija się prawidłowo i nie ma potrzeby wydawania kasy, a potem słyszę jak to ciężko. Kurdę bo mi to manna spada z nieba. Katesiu dzieciaczki cudowniaste. Po mamusi albo po ... tatusiu. Obydwoje jesteście fajni to po kim dzieci mają być? Wcześniak maleństwo co? To ten Bartuś co się niedawno urodził dużo większy, pomimo, że to małe ma 4 miesiące to nie waży jeszcze 2 kg. |
![]() ![]() |
![]() |
#5172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5173 |
Zakorzenienie
|
Iwonko takich poglądów i przepowiedni też nie lubię, a moja teściowa podobnie mówi : ze jak zgaga, to dziecko będzie miało włosy, że jak w ciazy ładnie wyglądasz to będzie syn, jak na usg wyszło nam że bedziemy mieli córeczkę, to ona nie wierzyła, bo dawniej się nie wiedziało jaka płeć i ona nie wierzy w usg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak Iwonko Bartuś to chłopisko w porównaniu do tej dziewczynki ![]() ![]() Nie wiedziałam Iwonko, ja myślałam zawsze, że on księdzem miał być i dla Ciebie zrezygnował ![]() Tak to jest, że się chyba całe życie będziemy "męczyły" z tymi młodszymi facetami, bo oni zawsze będą bardziej opóźnieni niż my ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-21 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#5174 |
Zadomowienie
|
Kurczę takiego malutkiego dzieciaczka to niewiadomo jak wziąć na ręce.
Ale ja dziś zatęskniłam do dnia narodzin Kasi. Tak sobie przypomniałam jak leżałam taka obolała, a ją włożyli do inkubatora, żeby się trochę jeszcze wygrzała i tak zerkałam, że to moje dziecko. Do dziś sobie cały czas powtarzam, że to moja córunia, jak nie wierzę. Fajowo być matką. |
![]() ![]() |
![]() |
#5175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Iwonko a jak tam Twoja stokrotka po zabiegu??? Nie boli ją ??? Mam nadzieję, że szybciutko się bedzie goiło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5176 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale goi się ładnie, mam nadzieję, że nie trzeba będzie nigdy więcej tego zabiegu powtarzać. Bo chirurg mówił, że jak się nie będzie dobrze dbać, tzn. maksymalnie rozchylać, to będą cieli jeszcze raz. W poniedziałek idziemy do kontroli. Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-21 o 18:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwonko ucałuj stokroteczkę ode mnie i Nikolki ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-21 o 18:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5178 |
Zadomowienie
|
Niki dziękuję Ci bardzo za wieczorne pogaduchy. Ale idę spać, bo skonana już jestem. Dziś w nocy Kasia płakała przez sen i co godzinę do niej wstawałam, bo ja to słyszę każde jej mruknięcie. Dziś straszyłam TŻ-a, że będę go budzić jak będzie płakać. Muszę dotrzymać obietnicy, trzeba być konsekwentnym, tak jak z dzieckiem. Już kilka nocy standardowo o równej 1 mała płacze. Daję jej smoka, przykrywam i śpi dalej. Zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy.
A rano do roboty trzeba iść i czekają mnie teraz 2 dni jakiś bzdurnych szkoleń, wolę stanowczo 8 godzin normalnej pracy niż słuchania kogoś niemal bez przerwy. Dobrej nocki wszystkim życzę. Papatki! |
![]() ![]() |
![]() |
#5179 |
Rozeznanie
|
O dziewczynki - ale miło tak poczytać jak dużo jest napisane
![]() Dzisiaj w nocy o 4.20 musiałam przebierać Lili bo była usikana po szyje, a tak sie darła jakby ją ktoś obdzierał ze skóry. Takie są skutki jak się wieczorem wypije 2 kubki herbaty. Najlepsze jest to, że ona sie darła na śpiąco, cały czas miała zamkniete oczy i jak jej w końcu dałam spokój to natychniast przestała krzyczeć i spała słodko dalej ![]() Iwonko Kasia śliczna. To ile Wy kupiliście tych okularów??? Katesiu Agaciątko bomba ![]() ![]() ![]() Prosze mi wytłumaczyć po co trzeba się nauczyć chodzić po mieszkaniu nago/ Bo mnie zostało już tylko kilka miesięcy, a musze mieć jakąś motywacje do tego ![]()
![]() |
#5180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do lenistwa to mam to samo, czy choinka czy imieniny urodziny zawsze slysze Jak cos kupujesz to kup tez ode mnie....Iwonko a widziałas takie cudo zeby torebke z herbaty wrzucic tobie do herbaty, bo ty i tak przeciez swoja bedziesz wynosila.. ![]() nie pomagaja klotnie i wyrzucanie sobie kto jest zle wychowany bo przeciez slysze ze jego mamusia go dobrze wychowała tylko ja mam cos z glowa i we wszystkim widze problem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5181 |
Zakorzenienie
|
O widze dziewczynki sie rozpisały
![]() ![]() Ja tez bym tak nocka posiedziała na kompie jak kiedyś,ale niestety komputer stoi w pokoju Wikuni i jak zasnie to nie chce jej klikać,no chyba ze tż weźmie laptopa. Katesia Agacia to rzeczywiscie Andrzejek,"skóra zdjęta" ![]() Moje dziecko nauczyło sie wchodzić na kanape ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5182 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? ostatnio ogladałam w Pytanie na sniadanie o chorobie zwanej Celiaka, to jest Nietolerancja glutenu u dzieci...http://www.pfm.pl/u235/navi/199946 dla zainteresowanych podaje link..
Moj Szymek nie je bialka bo jest alergikiem...zaniepokoila mnie kolejna wysypka na buzi i ciele...zaczelam myslec co mu znow moglo zaszkodzic....i oto program wsluchalam sie i jakby pasowalo do Szymka...bo chlebek i bulki je, je makarony albo zupy kasza zageszczane itd...i teraz sie zastanawiam dlaczego lekarka nie powiedziala nic jak stwierdziala u niego afte na jezyku i gardle...przeciez to nie bierze sie z niczego...a pierwszym objawej nietolerancji glutenu jest afta u dzieci..luzne kupki sluzowate... co o tym sadzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#5183 |
Zakorzenienie
|
Moni@ ja sie na tym nie znam
![]() ![]() ![]() ![]() Własnie weszłam na Mame z klasa i zobaczyłam ze już założyłaś wąteczek ![]() ![]() Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2007-02-21 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#5184 |
Raczkowanie
|
Czesc Wam...
Tego wczesniaka widzialam wczoraj w tv-takie malenkie stupki ![]() Iwonamysza wiesz moj niemaz tez ma corke z pierwszego malzenstwa ale ona ma juz 18 lat.Jestesmy w bardzo dobrych stosunkach,czesto nas odwiedza z narzeczonym.Na wszystkiech uroczystosciach rodzinnych tez jest z nami. A propo duzo zdrowia dla twojej coreczki ![]() Ja uzywam pampersow-bo tez mi sie prac nie chce a poza tym nie widzialam w sklepach tetrowych ![]() Ja tez nie znam sie na celakwi bo Nina nabial i nawet pieczywo je.Ale jest tyle tych nietolerancji i alergii ze lepiej popytac specjaliste. |
![]() ![]() |
![]() |
#5185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak tez zrobie jak zauwaze jakies zmiany to z pewnoscia pojde do lekarki, bo sama to nie powinnam stawiac diagnozy i gdybac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5186 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem dzis taka zła, że szkoda mówić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę, nie będę Wam tu humoru psuć ![]()
![]() |
#5187 |
Rozeznanie
|
Nie złość się Niki - zawsze się jakaś cholera znajdzie co potrafi wbić człowiekowi szpile
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lilianka ma 12 zębów ![]() Ale u nas dzisiaj mrozisko, w dzień było nawet ładnie ale teraz to normalnie mróz trzaska.
#5188 |
Zakorzenienie
|
Niki kochana nie zlosc sie, bo kazda z nas napisze ci ze nie jestes sama..
![]() Boze gdybym ja pisala co u mnie sie dzieje to padlybyscie ze smiechu albo niewytrzymaly z nerwow...milcze jednak bo nie wiem kto czyta takie fora.... Dobrze ze chociaz TZ stoi za toba murem, bo ja nawet oparcia w swoim nie mam... ![]() Jestem wlasnie u siostry, zostalam z Szymusiem u niej na noc..odpoczywam troszke, ogladam TV, pisze do Was ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5189 |
Zakorzenienie
|
humbaczku
![]() ![]() ![]() ![]() Super, że Lilianka ma już tyle ząbków, moja córa ma dopiero 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5190 |
Zakorzenienie
|
A teraz z innej beczki...
Co planujecie na dzien kobiet? Czy macie ochote odwiedzic kosmetyczne?albo fryzjera?albo manikiuzystke? albo jakis salon SPA? A moze planujecie jakies zakupy? Czy macie ochote spedzic ten dzien tylko i wylacznie dla siebie? Ja powiem ze mi sie cosik marzy.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.