|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam tych kolek mamuski. Wy zmęczone i dzieci tak samo. Mój kolki ma rzadko
![]() Cieszę się bo już przeszło tydzień spokoju mamy . Buziaki dla dzieci kończących dziś nowe tygodnie , miesiące ![]() Szkoda że na tapatalku nie ma klubu ![]() ![]()
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Hahaha, no myślałam, że Twój piesek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() Jeju dziewczyny nie mogę patrzeć na ten mój brzuch! Czy on się kiedyś wchłonie??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
Podczytuję i udało mi się uspić Małą - zobaczymy na jak długo. Czytałam, że pediatra polecała komuś esputikon - my stosujemy i widzę efekty - Julka puszcza sobie bączki i kupki też nie sprawiają jej prolemów. I kolki są duzo mniejsze. OOOO Mała juz nie spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, to może spróbuję następnym razem esputikon zamiast boboticu
![]() Ale się jakoś zdołowałam - oglądam stare zdjęcia i tam mam taki płaski piękny brzuch i szczupłe nogi... Ech... Jednego dnia mi z tym dobrze, a kolejnego się dołuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oklady-zmoczony w wodzie cieply recznik,zawiniety w. Folie. Dzieki-musze poczytac o tym przewodzie botalla ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Nie ma wlasnie katarku.tylko odciagam jej takie biale "smarki",ale podobno to nie katar. Oczko ropirjr jej już dlugook.3 tyg. Zasnela w koncu,ale bardzo niespokojnie spi ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() Aniolku mi polozna i pediatra wrecz kazali,zebym z mala spala,ale wtedy się balam,że ja zgniote. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() zielona ja mam wigilię rodzinna, to mamie z siostrami pomagamy zawsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Elena wszystkiego dobrego dla Kamilki (wydaje mi się,że już to gdzies napisalam wczeniej...).Chyba zmeczona jestem... Gda u nas to poddobnie wyglada,raz na jakis czas jest placz, a tak to prezy się i wygina... Mialam cos jeszcze do Ciebie nappisac,ale zapomnialam ![]() Dobranoc.Oby ta noc byla lepsza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
No a co z tym klubem??
Jak i gdzie tam można sie zameldować? |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas właśnie poszedł w ruch Windi, kupa wystrzeliła i chyba mu ulżyło. Także niestety co rano chyba będzie stosowany, żeby nie męczyć dziecka kilka godzin... Iwoncia - klub jest, ale na tapatalku sie nie da. Trzeba przez przeglądarke.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez klub mam na przeglądarce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez aniolek21 Czas edycji: 2012-11-23 o 06:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo nie wierze,że tak z Nim źle! ![]() Dzień dobry ![]() U Nas była ciężka noc,Fabianek nie płakał,ale strasznie nie spokojnie spał i co chwile sie przebudzał i ostatecznie nie śpimy od 4.45 ![]() Łącznie spałam jakoś ok 3 godzin ![]() ![]() Dopiero 8 rano a już ktoś wierci z udarem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() w nocy odwiedziła mnie ciocia z hameryki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- a teraz zabunkrowałam się w łazience i będę czynić piękny make-up z rossmanowskich promocyjnych kosmetyków ![]()
#4429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie dzisiaj się wybieram, co prawda nic nie potrzebuję, ale może mi coś wpadnie w oko ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko ja nie mam dostepu na maila ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Aaa Zośka kończy dzis 5 tygodni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Witamy się z Tośkiem od rana.
![]() My wczoraj musieliśmy zacząć podawać Sab Simplex. Mały po każdym karmieniu, tak po 30 minutach, straszliwie prężył się i płakał. W ogóle od kilku dni zanim udało mu się puścić bączka, to histeria niesamowita. Mam nadzieję, że te krople przyniosą mu ulgę, bo nie mogę patrzeć n a to, gdy tak się męczy. No i muszę się pochwalić, że mój chłopak pobił rekord w spaniu. Gdy zasnął o 22 to dopiero o 4:30 zawołał butlę. ![]() A tak w ogóle to zastanawiam się nad zwiększeniem mu lada moment porcji mleka. Na tę chwilę daję mu tę porcję z 90ml wody + 3 łyżeczki mleka. Wyjątkowo raz na jakiś czas, gdy wypije dużo herbatki w krótkim czasie przed mlekiem, daję tę z 60ml, ale to już teraz bardzo rzadko. Mam wrażenie jednak, że Antek nie najada się tą 90-tką. ![]() ![]() ![]() ![]() Ślicznotka. ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Wszystkiego najlepszego dla Zosieńki!
#4432 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie i miłego dnia życzę
![]() Wybywam dziś z domu, cały dzień tylko dla mnie i moich przyjemności. Cieszę się jak głupi do sera, bo to moje pierwsze tak duże wyjście z domu od początku sierpnia. Alkę zostawiam z TŻ i teściową. Nadrobię Was wieczorem (a może wcześniej jeżeli mnie wyjście z domu przerośnie i nie ogarnę się na mieście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Ja zaraz wybywam z domu kolejne papiery do mopsu zaniesc o to rodzinne. Tam juz sie spora teczka roznych pisemek znabierala. Tyle zalatwien o 77zl masakra. Do rossmana po tusz tez wpadne
![]() Od wczoraj tz ma taka robote ze wozi meble i wczoraj mial az 16 kursow. i musial te meble wynosic z kolega czasem nawet na 4 piętro. mial wrocic o 14 do domu,a wrocil o 21 z rękami do ziemii. a co najlepsze ze niektorzy mu dawet wody sie napic nie dali,nie mowiac zeby mu dali jakas dyche czy dwadziescia za wnoszenie. A meble po 7tys kupowali,oj masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie tez idzie w dół.jeszcze 4i pól kilo zostalo marta to chyba ty pisalas,ze masz hula hop z wypustkami,prawda?jakie masz?ile dziennie ćwiczysz? bo mi przyszlo przedwczoraj.pocwiczylam 10 min i wczoraj wyszly mi male siniaki ![]() wsumie w instrukcji pisalo,ze moga sie pojawic a wogóle dziendobry ![]() córa moja spi a ja was nadrabiam,bo jakos wczoraj malo w domu bylam. zielona ja tez uwielbiam swieta.w tym roku spedzamy je pierwszy raz tu w de.zawsze jezdzilismy do pl ale teraz jeszcze nie mamy paszportu dla Poli. ja na pewno zrobie barszcz,uszka,pare pierozkow z kapustą i grzybami,karp smażony z masłem czosnkowym,ryba po grecku,jakas sałatka i ciasto
![]() |
#4435 |
Wtajemniczenie
|
hejka!dziewczyny czy korzystałyście z usług foto w rossmanie?bo ja właśnie skorzystalam w śr i się zastanawiam ile mam czekać?oni do mnie zadzwonią czy jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
Co to za hula hop? to chyba dziala tylko na talie? ja talie mam ok,chce sie tylko boczkow pozbyc
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, sama nie wiem... Ja podałam Majeczce dwa razy póki co - raz wczorajwieczorem i raz dzisiaj rano i od razu jeszcze w trakcie picia szły gazy, a po piciu wielka kupa w pieluszce. Moze produkuje wieksza ilosc gazów, ale mimo wszystko u nas pomaga (jak na razie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | ||
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
moja mała albo przechodzi teraz skok albo sama nie wiem co jej dolega.. na 24 godziny przespała tylko 5 i w dodatku co 1,5 h domaga się jedzenia. poza tym coraz bardziej zaczyna interesować się swoim ciałem. do tej pory najlepsze były paluszki a właściwie całe piąstki, które pchała do buzi a teraz odkryła, że ma uszy ![]() niby dobrze, ale zaczęła nimi tarmosić we wszystkie strony , zwłaszcza jednym, ale musiałam jej czapkę zacząć na dzień zakładać co by jej nie zaczęły odstawać ![]() nie płacze przy dotyku uszka, nie marudzi więc to raczej nie infekcja. nie wiem, co jej się uwidziało. ciemieniucha i zaczerwienienie na brwiach znikły całkowicie ![]() polecam maść Bepanthen jakby co ![]() póki co wykluczamy alergię ![]() Cytat:
![]() to jest właśnie to czego szukam ![]() pomoc jest ![]() zarówno mama jak i teściowa przyjeżdżają prawie codziennie choćby na chwilę i zajmują się wnuczką. a wczoraj zostawiliśmy małą na cały dzień z teściową a sami pojechaliśmy na zakupy i jedzonko ![]() początkowo myślałam, że będę mieć opory by ktoś poza mną zajmował się Leną, ale już mi minęło. teraz chętnie oddaję ją w inne ręce ![]() ![]() Cytat:
ja podaję bobotic, tylko, że większą dawkę niż jest to podane w ulotce, bo mniejsza wogóle nie działała ![]() a jakie czopki jej podajesz? Lena śpi z nami, już w szpitalu tak było. i ja się do tego przyzwyczaiłam i ona ![]() raz jedyny położyłam ją do łóżeczka ale tak się zakrztusiła, że w 5 sekund wylądowała z powrotem w naszym łóżku. a Twoja koleżanka niech się nie wtrąca, guzik jej do tego ![]() a ja się nie pochwaliłam, że mała nauczyła się ciągnąć smoka ![]() nareszcie, kilka chwil bez marudzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i jeszcze tak na prawde kazdy mówi co innego... Szwagierka mówi do mnie - nie podawaj małej herbatki z kopru, ona jest za mała, to Ty masz ja pic, powiedziała tez ze nie mam jesc jabłek i biszkoptów ( a jem tylko: ryz w potrawce, gotowanego kurczaka, rosół, marchewkę, ziemniaki, jabłka, banany, biszkopty, kiełbasy drobiowe, soki dla dzieci i wode, czasem jakis taki sklepowy sok, ale to moze z piec razy piłam, i czasem jeden jogurt ). Czyli bardzo niewiele... Co z tych rzeczy moze powodowac kolki? Jadłam tez powidła domowe, ale zrezygnowałam z nich. Teściowa,ze nie mam uzywac soli... Uzywam tylko do rosołu troszke... Nie mówiac juz o innych radach wszystkich ciotek klotek...nie dotyczacych kolek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.