Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 21:21   #4231
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
i pytanie z innej beczki, co kupujecie swoim mężczyznom pod choinkę?
mi po 12 latach bycia razem brakuje już pomysłu
Ja chyba mu kupię czytnik e-booków. Chyba na pewno bo innych pomysłów brak.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Super!

Aaa był temat wody Sterimar. Też mi się blokuje atomizer i rozpsikuje na całą buźkę, ale synek na szczęście nie płacze przy tym Widzę, że zasięg ma porządny, dlatego lubię używać i widzę że przynosi mu to ulgę.
Właśnie, ja jeszcze chwilkę trzymam w nosku po aplikacji żeby nic się nie rozprysnęło po buźce, mój akurat tego nie lubi.

na razie tak po łebkach, ale nadrabiam na raty niestety.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:22   #4232
madziar_ka
Raczkowanie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Czy Twoja Ala nie występowała przypadkiem w filmiku Pawła Zawitkowskiego w którym pokazuje jak się kąpie bobaska w wanience? Taka dziewczynka podobna, że aż muszę zapytać

http://www.youtube.com/watch?v=n6kKcsut83A
Nie, to nie ona. Ale faktycznie podobne są do siebie
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:36   #4233
Katee27
Zadomowienie

Witam.
Miałam wczoraj odpisać,ale wizaż szwankował,a dziś już głowa nie ta
Mielismy ciężką noc,Kuba budził się co 2-2,5godz i 1,5godz.nie spał,jadł cycka,kręcił się,jakiś niespokojny był.Okropna noc,ciekawe jak dziś będzie.

Bafi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Dla Soni,Kubusia i Giulii dużo zdrówka i przespanych nocy

katiem biedny Pawełek,znowu coś złapał

anesh ubieraj się kobieto jak idziesz rozpalać

Kalpana miło Cie w końcu poznaći twoją rodzinkę,a ja przez ten Twój awatar wyobrażałam sobie ciebie jako szatynkę.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tamlin wybacz moą głupotę zaprosiłąm Tamlin a nie Tamlin111 teraz sie skapnełąm jak napisałąs ze zostałąs pominoieta
Ej,a czy to znaczy,że jakaś inna Tamlin-nienasza będzie miała tez dostęp do klubu i naszych prywatnych spraw???

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Na początek może dodam, że jestem z Wami prawie od samego początku. Meldowałam się jakoś na początku, jednak problemy ciążowe nie dały mi szans na wkręcenie się w wątek. Później doszłam do wniosku, że wszystkie jesteście tak zżyte, iż trudno będzie do Was dołączyć.

Trochę o nas: mam na imię Magda i 12 września urodziłam Alicję. Całą ciąże znosiłam fatalnie, od samego początku były jakieś problemy. W 30 tc wylądowałam na patologii z powodu zagrożenia przedwczesnym porodem. Udało się powstrzymać akcję porodową i ostatnie 6 tygodni przeleżałam w domu na podtrzymaniu, z zakazem jakiegokolwiek chodzenia. Poród sn - wywoływany, ale oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Reanimowali mnie z powodu b. silnego krwotoku. Po 2 dniach na dokładkę 2 transfuzje krwi.

Na początku bycie mamą przerosło mnie. Nie radziłam sobie zupełnie. Wszystko było nie tak jak miało być. Morze wylanych łez i totalna bezsilność. Pierwszy miesiąc najchętniej wymazałabym z pamięci. Dzisiaj jest już dobrze, świata poza Alką nie widzę i jakoś muszę dawać radę. Ogarnęłam to wszystko także dzięki podczytywaniu Was.
Witaj Magda.Współczuje przeżyćU mnie krwotok podobno wystąpił z racji dużego dziecka 4075g,nie byłam nacinana,nie popękałam,ale jednak to był duży wysiłek wypchać takiego klocaIle ważyła Ala?
Dobrze,że jesteś tu z nami i że to Ci pomogłomi też wizaż pomaga w życiu

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witam
Wczoraj nas nie było, mieliśmy intensywny dzień. Najpierw zakupy z Małym ( w końcu chyba pierwszy raz po porodzie coś sobie kupiłam - bluzkę i czapkę).A po powrocie Filip był nie do wytrzymania - marudził, rzucał cyckiem, płakał, kopał nóżkami, mierzyłam mu temperaturę , wszystko ok, podejrzewam problemy brzuszkowe. Zasnął o 1 w nocy. Ledwo na oczy dzisiaj patrzymy. Także Filip podobnie jak jego wybranka Majeczka, dla której przesyłamy całusy
Kochana to samo co u nas.Oni chyba jeszcze ten skok przechodzą...
My nie spaliśmy prawie w nocy.
Filipek cudny.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A najlepsze było jeszcze w szpitalu. Nasza jamniczka nazywa się Nokia i zdarzyło mi się w szpitalu do Antosia kilka razy powiedzieć "Cichutko Nokunia". Było mi tak głupio i miałam nadzieję, że sąsiadka obok nie skumała tego, bo zawsze szybciutko poprawiałam się, że niby to powiedziałam " Cichutko Niuniek".
n ieźle!

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Katee - a propos ceny za zdjęcia z chrztu, to ten Wasz znajomy bardzo mało Wam policzył. Ja miedzy innymi robię zdjęcia na chrztach, znajomym zdarzało mi się, ale cenę miałam wyższą. Nie wiem jak on, ale ja poświęcam dużo czasu na obróbkę, poza tym sprzęt który mam kosztował masę kasy, już nie mówiąc o innych kosztach. To się tylko tak wydaje, że człowiek przyjdzie godzinę popstryka i domaga się Bóg wie jakiej kasy. Mam nadzieję, że nie uraziłam Chciałam tylko przedstawić swój punkt widzenia
Nie,jest okWiesz wszystko się zgadza,on też ma profesjonalny sprzęt,różne obiektywy i robi zdjęcia też po weselach,...obrabiał te zdjęcia,rozumiem.Tylko chodzi o to,że to kolega mojego męża i my go też bardziej jako rodzinę traktowaliśmy,był na imprezie rodzinnej.A przy rozliczaniu to jakoś dziwnie zabrzmiało,bo policzył swój czas.
Jak ma jakieś problemy z komuterem,mąż też mu pomaga i jakoś nie liczy sobie swojego czasu.Wiem,to inna sprawa,ale chyba liczyliśmy z mężem,że dostaniemy tą sesję w prezencie,znaczy Kuba dostanie

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:38   #4234
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Mamusie dziękuję za przyjęcie. Przedstawiam Wam moją Alkę
jaka slicznotka wloski ma takie jak moja pannica

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
mi powiedziała dziś pediatra, że dopóki "pojawiają sie i znikają" krostki to sie nie martwić i że ona widzi że ma bardzo ładna buźke.
Widocznie same znikną , ja widzę że ona jak sie pręży i stęka to jej wychodzą a potem już bledną .. powiedziała żeby sie nie martwić i niczym tego nie smarować, więc trudnoo..czekamy
ale ja widzę poprawe

świetne są też sie zastanawiam czy nie wystroić Igę na wigilie jakoś światecznie
mojej tez zaczely znikac...jeszcze troche ma...zobacze co powiem pediatra. a my pneumo w pon, oczywiscie ja to bardziej przezyje niz ona
ja sie nie moge doczekac tych pierwszych swiat i juz planuje w co i jak ja wystroje

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy kiedy przepajacie? To jest w czasie normalnego karmienia czy np jak dziecko jest aktywne i się nie domaga niczego to wtedy dajecie herbatke?
ja daje tak godzine po jedzeniu ze 2 razy dziennie, wlasnie jak jest aktywne, zwykle po lezeniu na brzuszku zeby ja udobruchac
i na szczescie polubila wode bo ten hipp to faktycznie sam cukier!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Przeważnie robię tak, żeby kolor był słomkowy Mocny napar podaję się bodajże na zahamowanie biegunki Jak wleję z 40 ml +30 ml ciepłej wody przegotowanej

Macie może butelki antykolkowe z Dr Brown's

ja mam az 5 spisuja sie rewelacyjnie!! nic mi z nich nie cieknie, mala pije i nie meczy sie nic a nic a mam te http://allegro.pl/dr-browns-brown-s-...787444539.html

na zakonczenie dnia zadzwonila tesciowa. wczoraj wyslalismy jej kilka zdjec Giulii i ta do tz, ze dziecko tuczymy bo ma duze policzki!! i ze mamy jej mniej jedzenia dawac, tyle ile pisze na opakowaniu a nie tyle ile ona chce!! no rece mi opadaly. mowie jej ze ona te pucki ma po mnie bo mama mowiła mi ze ja tez mialam....a poza tym to co z tego...wazne ze je i rosnie...mam ja glodzis bo ma pucki na twarzy
az sie boje co bedzie jak za 3 tyg jak zobaczy ja na zywo, jakie beda komentarze

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-11-21 o 21:43
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:51   #4235
madziar_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.
Miałam wczoraj odpisać,ale wizaż szwankował,a dziś już głowa nie ta
Mielismy ciężką noc,Kuba budził się co 2-2,5godz i 1,5godz.nie spał,jadł cycka,kręcił się,jakiś niespokojny był.Okropna noc,ciekawe jak dziś będzie.

Bafi wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Dla Soni,Kubusia i Giulii dużo zdrówka i przespanych nocy

katiem biedny Pawełek,znowu coś złapał

anesh ubieraj się kobieto jak idziesz rozpalać

Kalpana miło Cie w końcu poznaći twoją rodzinkę,a ja przez ten Twój awatar wyobrażałam sobie ciebie jako szatynkę.

Ej,a czy to znaczy,że jakaś inna Tamlin-nienasza będzie miała tez dostęp do klubu i naszych prywatnych spraw???

Witaj Magda.Współczuje przeżyćU mnie krwotok podobno wystąpił z racji dużego dziecka 4075g,nie byłam nacinana,nie popękałam,ale jednak to był duży wysiłek wypchać takiego klocaIle ważyła Ala?
Dobrze,że jesteś tu z nami i że to Ci pomogłomi też wizaż pomaga w życiu

Kochana to samo co u nas.Oni chyba jeszcze ten skok przechodzą...
My nie spaliśmy prawie w nocy.
Filipek cudny.

n ieźle!

Nie,jest okWiesz wszystko się zgadza,on też ma profesjonalny sprzęt,różne obiektywy i robi zdjęcia też po weselach,...obrabiał te zdjęcia,rozumiem.Tylko chodzi o to,że to kolega mojego męża i my go też bardziej jako rodzinę traktowaliśmy,był na imprezie rodzinnej.A przy rozliczaniu to jakoś dziwnie zabrzmiało,bo policzył swój czas.
Jak ma jakieś problemy z komuterem,mąż też mu pomaga i jakoś nie liczy sobie swojego czasu.Wiem,to inna sprawa,ale chyba liczyliśmy z mężem,że dostaniemy tą sesję w prezencie,znaczy Kuba dostanie
Ala duża nie była, ważyła 3 kg, ale źle wstawiała się w kanał rodny. Wypychałam ją ponad godzinę, niestety nacięli mnie.
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 21:57   #4236
anesh_
Zakorzenienie

Bylismy u pediatry,mamy dalej stosowac czopki i kropelki,ja mam najlepiej jest indyka zamiast kurczaka,zamiast krowiego mleka to kozie.Robic cieple oklady na brzusszek,zmoczyc recznik,zawinac w folie i na brzuszek...

Maala zaczyna stekac... Pewnie zaraz bedzie bolal ja brzuszek...Lece.

Tak bardzo chcę zebyy ja to ominelo.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:03   #4237
weronika_91
Zakorzenienie

Dobry wieczór . Już dziś nie mam siły nadrabiać , zrobię to jutro

Jasko od wczoraj okropnie ulewa , nie zdążę go nawet ułożyć do odbicia a już leci z buzi... a przecież nie mieliśmy wcześniej z tym problemu .

Ja podobnie jak KASIAM używam butelki dr brownsa i jest na prawdę fajna

Witamy nowa mamuske z corcia
Stary 2012-11-21, 22:09   #4238
marzenka1984
Rozeznanie

Spokojnej Nocki Kobietki Lecę spać.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:15   #4239
afternoon
Rozeznanie

Nadrobiłam po łebkach
Filipek dzisiaj znów marudny dzień. Katee możliwe , że to nadal skok, ostatnio Młody bardzo drażliwy jest.

Witam nową mamusię z przepiękną córeczką - boska Alicja

Asiulka kozaki piękne. Ja z kozakami mam problem, wszystkie mocno odstają w łydkach. Ostatnio stawiam na botki, wczoraj od TŻ-ta cudne dostałam.

Anesh trzymam kciuki, aby moja synowa miała spokojna noc

Gda, ja tez nie zauważam różnicy w temacie brzuszkowym między dietowaniem a jedzeniem praktycznie wszystkiego. Tym bardziej skłaniam się do twierdzenia, że kolki to wynik niedojrzałego układu pokarmowego.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 22:15   #4240
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
ja też....i ta wiadomość w telefonie...,ale na tym zdjęciu to nie jest 3miesięczne niemowle.

Cytat:
Jaka ślicznana miniaturce myślałam,że to Zuzinka Maggie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
na zakonczenie dnia zadzwonila tesciowa. wczoraj wyslalismy jej kilka zdjec Giulii i ta do tz, ze dziecko tuczymy bo ma duze policzki!! i ze mamy jej mniej jedzenia dawac, tyle ile pisze na opakowaniu a nie tyle ile ona chce!! no rece mi opadaly. mowie jej ze ona te pucki ma po mnie bo mama mowiła mi ze ja tez mialam....a poza tym to co z tego...wazne ze je i rosnie...mam ja glodzis bo ma pucki na twarzy
az sie boje co bedzie jak za 3 tyg jak zobaczy ja na zywo, jakie beda komentarze
O matkoprawie każde niemowle ma drugą brode,ale to nie znaczy,że trzeba je głodzić.3tyg.to niedużo,nastawiaj się psychicznie już teraz

Cytat:
Ala duża nie była, ważyła 3 kg, ale źle wstawiała się w kanał rodny. Wypychałam ją ponad godzinę, niestety nacięli mnie.
BiednaWiesz?pomyś lałam o gda,jej Henio też źle się ustawił w kanale rodnym a ważył też jak mój ponad 4kg,cud,że wyprosili cesarkę,aż strach pomyśleć,gdyby miała go wypychaćW takich chwilach doceniam,że przeżyłam swój poród,choć w porównaniu m.in.z Twoim bez porównania.
Ja mój mimo wszystko dobrze wspominam.Tak naprawdę to tam na porodówce,nie docierało do mnie,że leje się ze mnie krew...a oni nie wiedzą czemu.Na szczęście lód na brzuch i łyżeczkowanie pomogły.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Bylismy u pediatry,mamy dalej stosowac czopki i kropelki,ja mam najlepiej jest indyka zamiast kurczaka,zamiast krowiego mleka to kozie.Robic cieple oklady na brzusszek,zmoczyc recznik,zawinac w folie i na brzuszek...

Biedne jesteście.Dużo siły kochana

Asiulka fajne kozaczki

Dobrej nocy mamusie

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-11-21 o 22:19
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-21, 23:12   #4241
zielona1911
Zakorzenienie

No wiec jednak swieta bedą u mnie,bedziemy sami w czworke. dobrze bo bedzie milo i rodzinnie,tak jak lubie,a zle ze bede caly czas przy garach i kasy troche na to pojdzie...no ale ja tak kocham swieta...

Wogole moze za wczas jeszcze na takie tematy ale jakie Wy macie potrawy na swieta?
Bo ja napewno barszcz i grzybowa ale co jeszcze
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 02:12   #4242
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
No wiec jednak swieta bedą u mnie,bedziemy sami w czworke. dobrze bo bedzie milo i rodzinnie,tak jak lubie,a zle ze bede caly czas przy garach i kasy troche na to pojdzie...no ale ja tak kocham swieta...

Wogole moze za wczas jeszcze na takie tematy ale jakie Wy macie potrawy na swieta?
Bo ja napewno barszcz i grzybowa ale co jeszcze
Pierogi z grzybami, kasza ze sliwkami, smazony na maśle groch, tradycyjnie ziemniaki z rybka, kompot ze suszu, normalnie mam pustkę w głowie, jak pomyśle o wigilii

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 03:46   #4243
lourose
Wtajemniczenie

Dzien dobry mala na cycu ale chyba spi wiec ja zaraz odloze... Po pokudniu idziemy do pediatry. Chyba zaszczepimy ja 5w1 + pneumo i rota. Dzis jakis mega kryzys mialam, maz non stop w pracy ;( z dobrych wiesci moje l4 sie znalazlo u p* ksiegowej... Wiec bedaswieta w tym roku
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 04:59   #4244
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Nie zawsze chce mi psikać, tak jakby się coś blokowało. Może po prostu miałam pecha i trafiłam na wadliwy egzemplarz?

a trzymasz w pionie ten psikacz??

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A. No i cieszę się, że sposób na główkę pomogł Tylko Iwoncia jeszcze nie napisała jak to u Alanka

jeszcze nie probowałam
Wczoraj zostawilam małego z mężem i wyszłam na zakupo-spacer

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Boszzz, też wam się dzisiaj nic nie chce, ta mgła jest tak przytłaczająca, a wczoraj jak wracaliśmy z break dance'a to taki piękny wieczór, niebo gwiaździste a dzisiaj szaro buro i ponuro, normalnie padam na twarz, obiecałam sobie coś porobić ale jakoś się nie umiem zebrać do kupy. Sonia śpi, bo lubi robić sobie drzemki po przyprowadzeniu siostry z przedszkola

pogoda do kitu była ale zaplanowałam wyjscie z domu i poszłam bo siedziałam 8 dni w murach

Cytat:
Jeeeezus, zapłakałam sie

Wczoraj kupiłam małemu nowy smoczek z innej firmy bo tomee tippee nie dawał rady od urodzenia.
Kupiłam lovi i mały go polubił
Do sutka krztałtem zbliżony więc go ciamka

A dziaiaj uwaga...
Alan spał bite 8 godzin bez przerwy
O 5 pojadł cycki dwa i znowu zasnął to i ja moze pospie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 06:12   #4245
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

jeszcze nie probowałam
Wczoraj zostawilam małego z mężem i wyszłam na zakupo-spacer

pogoda do kitu była ale zaplanowałam wyjscie z domu i poszłam bo siedziałam 8 dni w murach
Kochana, a Ty nie wychodzisz na spacerki z Alanem?

My po pierwszej nocy bez męża. Dużo miejsca w łóżku Od 4 do 5.30 noszenie i ulewanie, 2 śpiochy poszły do prania i moja koszulka.

A teraz karmimy i wreszcie się odblokował!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 07:31   #4246
Sojka1990
Zadomowienie

Cześć diewczynki
Witam nową mamusię- Alunia śliczna!!!!!!!!!
Weronika współczuje z tym ulewaniem.. pamietam jak Hanka w wieku 6msc wylewała z siebie wszysciutko po karmieniu wieczornym przed snem

Dziewczynki nie chce któraś cyckonosza o taki http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/odz...paign=sklepy24 oddam za darmo bo mi nie potrzebny za mały w miskach. rozmiar 60F
Stary 2012-11-22, 07:48   #4247
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie my dziś 9 tygodni kończymy

dla Henia.

Cytat:

Pozostawię to bez komentarza

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
.

Kochana znam ten ból mam nadzieję ze szybko minie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

. Ostatnio stawiam na botki, wczoraj od TŻ-ta cudne dostałam.

.

Pochwal sie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

A dziaiaj uwaga...
Alan spał bite 8 godzin bez przerwy
O 5 pojadł cycki dwa i znowu zasnął to i ja moze pospie

dla Alanka,kiedy moja prześpi dłuzej niż 3 godziny?

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Poza tym Zuzia już 3 noc z rzędu budzi się o 4 i jęczy,charczy i wydaje rózne dziwne odgłosy a o spaniu ani myśli.

Wiem że jest to spowodowane tym ze zasypia mi o 16 i chyba myśli że to już noc,nie wiem jak ją przestawić

Teraz przysnęła ale się kręci więc skorzystam i zjem śniadanie.

Nie pochwaliłam się spadł mi 1 kg

jeszcze 4 do wagi sprzed ciąży,może w końcu po tym zastoju znowu zaczną spadać

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:08   #4248
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
ja też ;(

Cytat:
śliczna

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Na nfz Nie podobał mi się tylko zamęt przed gabinetem - nie ma rejestracji na konkretne godziny tylko każą przyjść między 16 a 17:30 no i schodzi się dużo ludzi, większość z malutkimi dziećmi. Co do samej wizyty nie mam szczególnych obiekcji. A powinnam?
jak ja sobie przypomnę nasze badanie bioderek na nfz wszyscy mieli byc na 12ta, w poczekalni było tyle maluszków ze nie było gdzie usiąść a potem nawet i stać, lekarz oczywiście pół godziny się spóźnił a jak juz był to te 10 dzieci około które przed nami były to zbadał chyba w 5 minut dosłownie, matki nie nadążały z rozbieraniem i ubieraniem, robił się zator heh i samo badanie trwało dosłownie 15sek wszystko wyglądało jakby to była wielka fabryka i wszystko taśmowo szło no masakra

Cytat:
My nadal walczymy z katarem, choć wydaje mi się, że już go mniej jest. Też mam sterimar, ale faktycznie ciężko się nim operuje, mały też dostał po twarzy parę razy jak się poruszył, a i ten wytrysk jest taki mocny, że ja się po prostu boję mu wciskać do noska.. Kupiłam też inhalator, ale jak dotąd używaliśmy go raz.. Skończyły się nam kropelki i zamówiłam teraz coś co się nazywa zabłocka mgiełka solankowa, czytałam że fajnie się sprawdza. Ale jeszcze nie przyszła. Poza tym wkurza mnie ta frida, bo ciężko czasem wyciągać te gluty zasysając ustami. Ale dziś dostałam katarek więc zaraz zrobimy pierwszą próbę odkurzaczem. Jak powiedziałam TŻ-towi że coś takiego kupiłam i że to się do odkurzacza podłącza spojrzał na mnie jak na głupią Dziś w nocy sam miała zatkany nos, wiec go postraszyłam, ze mu odciągnę gilochy jak przyjdzie ten do odkurzacza.
to jest coś takiego?nie wiedziałam nawet kurcze balabym się że mimo wszystko odkurzacz ma zbyt duże ssanie :p nawet na najmniejszych obrotach ale tak jak mówię nie slyszałam o tym i nie wiem nawet jak to wygląda, Lewek pochwal się potem jak to się sprawuje

Cytat:
Co do chrztu to u nas również będzie problem, ponieważ TŻ jest po rozwodzie i nie mamy jak dotąd cywilnego, co chyba niewiele zmienia w obliczu kościoła. Na dodatek w naszej diecezji biskup sobie wymyślił nauki przedchrzcielne, które trwają 4 niedziele, i mają wziąć w nich udział nie tylko rodzice ale i chrzestni Co za poroniony pomysł. No i nie wiemy kogo za chrzestnych, pomijając już jak oni mieliby uczestniczyć w tych naukach jeśli nie mieszkaliby w naszym mieście/diecezji - a takich pewnie będziemy mieli.
ehh ja tez mam problem z chrztem..byłam w innej parafii gdzie nie ma nauk i zrobią Szymkowi chrzest bez problemu (a nie jesteśmy malżeństwem) z tym że i tak muszę się spotkać z moim proboszczem zeby on wyraził na to zgodę...no masakra a u nas sa 3 nauki, każda w pierwszą nd miesiąca..wczoraj bylam w kancelarii i nic nie zalatwiłam bo go nie było i mam iść w pt...czas leci a ja nie wiem czy coś załatwie czy nie...możliwe że się zgodzi na chrzest w mojej parafii ale nauki i tak będę musiała odbębnić (nawet jeżeli będą po chrzcie a ja zaliczę jedną 1go grudnia) no zobaczymy co będzie...a chrzest chcemy robić 16go.12.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

co do moich kilogramów sprzed ciąży...ważyłam 52 przed ciążą a przed porodem 64kg..waga szybko spadła mi do 58kg po porodze, teraz już minęły 2 mce i brzuszek już prawie płaski się zrobił a ostatnio patrze a tu na nowo brzuszek się robi ;( waga jak pokazała już nawet 54,7 to znowu zaczyna pokazywać 56kg...muszę się wziąść za siebie i przede wszystkim ograniczyć słodycze bo wcinam ich trochę ;( a na ćwiczenia żeby się zdecydować to ciągle brak czasu :p no i opieka nad małym i ogarnianie domu zajmuje cały moj wolny czas ehh

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:11   #4249
Sojka1990
Zadomowienie

Katarek do odkurzacza to nic strasznego i śmiało można ciągnąć na najwyższych obrotach bo katarek ma reduktor siły ssącej za nic nie zamieniłabym na inny odciągacz z tż się śmiejemy że można mózg wyciągnąć tak fajnie opróżnia nosek
Stary 2012-11-22, 08:28   #4250
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, pisałyście o rumianku, ile czasu go parzycie i ile słodzicie na 1 szklankę wywaru?
jeśli chodzi o zioła to ciemna masa jestem...
Lena tych gotowych herbatek nie chce pić a powinnam ją przepajać.

i pytanie z innej beczki, co kupujecie swoim mężczyznom pod choinkę?
mi po 12 latach bycia razem brakuje już pomysłu
Ja kupię mężowi spinki do mankietów, Lilou. Na jednej będzie moje imię i data ślubu, na drugiej Zosia i data urodzenia

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy kiedy przepajacie? To jest w czasie normalnego karmienia czy np jak dziecko jest aktywne i się nie domaga niczego to wtedy dajecie herbatke?
Dziś podałam Zośce herbatkę z kopru ale nie smakuje jej :/ wypiła 10 ml. Od wczoraj nie było kupy a męczy się ewidentnie, ale pić nie chce.

Cytat:
Faktycznie byłam na restrykcyjnej diecie, ale teraz już sobie darowałam, jem więcej i nie ma żadnej różnicy.

Ja wtedy biorę go i noszę brzuszkiem w dół na rękach, tak że dłoń masuje brzuch. Potem mąż bierze go na swój brzuch i tak dosypia, kołysząc małego po pupce jak stęka. Wtedy on sobie popierduje A potem jak mąż idzie do pracy, to ja przejmuję synka na brzuch i śpimy ile pozwoli
Próbowałam tego sposobu z noszeniem na brzuszku ale nie pomaga

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nie pochwaliłam się spadł mi 1 kg

jeszcze 4 do wagi sprzed ciąży,może w końcu po tym zastoju znowu zaczną spadać
Mnie jeszcze 8kg i nie rusza od tygodnia

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Katarek do odkurzacza to nic strasznego i śmiało można ciągnąć na najwyższych obrotach bo katarek ma reduktor siły ssącej za nic nie zamieniłabym na inny odciągacz z tż się śmiejemy że można mózg wyciągnąć tak fajnie opróżnia nosek
Mamy Fridę ale ja nie mam takiej pary w ustach żeby wyciągnąć małej glutki, kupiłam ten Katarek ale jeszcze nie miał premiery :P
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:28   #4251
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

musze poczytać w necie o tym sposobie bo normalnie mnie to ciekawi :p jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić :p

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:31   #4252
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
tez sie musze w niego zaopatrzyc bo ta frida mnie wkurza, nie mam sil ciagnac tych glutów

my po wizycie u pediatry. ważymy 5260 i teściowa niech sie wypcha
no i te krostki na policzku to alergia kontaktowa! kladlismy ja nieraz na naszej poscieli czy poduszcze bez pieluszki, ze na to nie wpadlam poleciła nam zmienic proszek na persil, podobno piora nim nawet w szpitalach.
i powiedziała nam ze mięśnie (jak lezy na brzuszku) pieknie pracuja i nie ma sike co martwic, mamy czas pokazala jak masowac miesnie kregoslupa i mam jej masowac po kapieli tak wiec ulzylo mi

Stary 2012-11-22, 08:33   #4253
lidka0308
Zadomowienie

Witam mamuśki!

przedwczoraj mi też wizaż padł oczywiście

wczoraj cały dzień byłam w pracy z małą i mężem a po południu nawiedziła nas chrzestna męża ze swoim małżonem i nie miałam szans do was zajrzeć

wieczorkiem zaczęłam troszkę podczytywać i znowu mi się wizaż wykrzaczył i w nocy też nie działał

nie zacytuję, bo za dużo stron było, ale od rana nadrobiłam wszystko

"pochwalę" się, że mam za sobą "pierwszy raz" poporodowy
fajnie nie było, bo bober chyba całkiem pajęczyny zatkały i na początku bolało dość mocno
później było lepiej, ale za to mój mąż przez gumę czucie stracił
no i chyba wychodzi na to, że tabsy będę musiała brać, bo chłopa rozpuściłam przez tyle lat nie używania prezerwatyw, że teraz już mu nie pasują
jutro idę do gina na wizytę kontrolną dopiero - wiem wiem wstyd i hańba

zaczęłam też sobie masować brzuch balsamem ujędrniającym i plamienie wróciło
myślicie, że to za wcześnie na masaże brzucha po cc? minęło już 7 tyg
jutro gina podpytam

widzę że na wątku dużo mamuś do pediatry się wybierało, mam nadzieję, że wizyty przyniosą oczekiwane rezultaty zdrowotno - informacyjne

witam też kolejną mamę w naszym gronie i jej słodką córeczkę

matko moja pamięć jest do bani
jeszcze przed chwilą pamiętałam trochę żeby poodpisywać choć niektórym z was a teraz pustka w głowie

aaaa już wiem

Anesh świetny tekst o macierzyństwie

i fajne te wasze przejęzyczenia - Tamlin powaliłaś mnie na łopatki

Kasiam nie zadroszczę teściowej - jakaś durnowata z niej baba normalnie

współczuję wszystkim maluszkom z kolkami bardzo przykro się robi jak czytam o tych brzuszkowych problemach, bo wiem, jak moja mała rozpaczliwie płacze jak jej się czasem też przytrafią bolesne wzdęcia
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:35   #4254
fiolusiek
Zakorzenienie

To ciekawe czemu z tych moich butelek się tak leje, może kupiłam jakieś podróbki Tylko ja mam te 120 ml
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:38   #4255
katiem
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

U nas bez zmian od wczoraj Czyli chory 2-latek
Mam nadzieję, że jakoś Kuba się obroni.

Sojka hojnie Cie natura obdarzyła

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:40   #4256
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
tez sie musze w niego zaopatrzyc bo ta frida mnie wkurza, nie mam sil ciagnac tych glutów

my po wizycie u pediatry. ważymy 5260 i teściowa niech sie wypcha
no i te krostki na policzku to alergia kontaktowa! kladlismy ja nieraz na naszej poscieli czy poduszcze bez pieluszki, ze na to nie wpadlam poleciła nam zmienic proszek na persil, podobno piora nim nawet w szpitalach.
i powiedziała nam ze mięśnie (jak lezy na brzuszku) pieknie pracuja i nie ma sike co martwic, mamy czas pokazala jak masowac miesnie kregoslupa i mam jej masowac po kapieli tak wiec ulzylo mi
no i piękne nowiny

ja jutro pójdę zważyć małą do przychodni po wizycie u gina - trzymajcie kciuki za przyrost wagi

ja też mam katarek i jest super tak jak sojka pisze
z początku jak pierwszy raz próbowaliśmy użyć, to mąż go podłączał i wydawało nam się, że nie jest kompatybilny z naszym odkurzaczem, bo mamy dysona - przynajmniej ja tak męża zrozumiałam, że on do naszego nie pasuje a tymczasem pasuje normalnie, sama sprawdziłam i giloski wyciąga jak burza
małej czyszczę nosek tylko jak jej coś tam zachrumka czasem i ona wtedy przy katarku wcale nie płacze tylko się uspokaja od odkurzacza super sprawa

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

U nas bez zmian od wczoraj Czyli chory 2-latek
Mam nadzieję, że jakoś Kuba się obroni.

Sojka hojnie Cie natura obdarzyła
katiem mnóstwo zdrówka dla Pawełka ślemy z Lilunią razem
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:42   #4257
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
To ciekawe czemu z tych moich butelek się tak leje, może kupiłam jakieś podróbki Tylko ja mam te 120 ml
Ja miałam Browna przy Pawle, ale większą i też się z niej lało. i też myślę, że miałam felerny egzemplarz. Ale jak wyjęłam ten mechanizm w środku i zakręciłam to było ok. No ale On był przecież najważniejszy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-22, 08:46   #4258
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez dwie mam 120 i trzy 240 i żadna nie leje bardzo dziwne czemu tobie

Stary 2012-11-22, 08:54   #4259
afternoon
Rozeznanie

Witam

U nas noc ok, zasnał o 22.30 i poleciał do 3.30. Potem cyc i do 7

Marta mi też 1 kg poleciał, wczoraj się zważyłam. I tez jeszcze 4 by sie przydaly, tak do 54kg. Więcej nie chcę

A botki takie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1110720.jpg (88,4 KB, 34 załadowań)
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 08:56   #4260
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez dwie mam 120 i trzy 240 i żadna nie leje bardzo dziwne czemu tobie
Kupowałam w dwóch różnych sklepach, więc możliwe żebym takiego pecha miała
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości