Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 14:03   #4771
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Nisia to dobrze, że może przepisać, bo słyszałam, że lekarze nie leczą takich maluchów i nie wiedziałam czy okuliści też. A do szpitala bym nie chciała iść. W piątek mamy wizytę, więc jak obejrzy małego, to pewnie coś stwierdzi. W ogóle z tym oczkiem od urodzenia jest problem, bo ciągle łzawiło i ropiało, ale jak zgłaszałam, to mówili, że przejdzie... A tu jednak nie....

Lourose
duuuużo płynów, wieczorem po karmieniu butelka Karmi i dużo herbaty Hipp na laktację. Zaczęłam w sobotę wieczorem i dzisiaj w nocy miałam o wiele więcej pokarmu. Wydaje mi się, że właśnie to Karmi tak działa, bo przez dzień nie ma aż tyle, ale herbatka może potrzebuje kilka dni żeby zacząć działać

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:06   #4772
aniolek21
Przyczajenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez kraven
Dziewczyny moje dziecie ma skok rozwojowy. Rozmawiałam z polożną że od 2 dni jest marudny gorzej je, śpi i cały czas chce być na rękach. I okazało się że jeśli urodziłam 2 tygodnie po terminie to Jas będzie przechodził skoki o te 2 tyg. wcześniej. I faktycznie - jak mu dolicze te 2 tygodnie to wychodzi 5 tydzień. A już myślałam,że coś Mu jest.
to moze moj Olek tez ma skok, tylko ze u mnie jest na odwrot z jedzeniem. Wczoraj ciagle wisial mi na cycu az z tego przejedzenia ulewal
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:12   #4773
kraven
Zakorzenienie

Aniołek całkiem możliwe.
Np. jak uśnie i odłoże Go do łóżeczka to ryk po 5 minutach. A teraz usnął pół godziny temu i trzymam Go na rękach to co jakiś czas otworzy oczy, popatrzy na mnie i śpi dalej. To jest niesamowie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:16   #4774
aniolek21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kraven
Aniołek całkiem możliwe.
Np. jak uśnie i odłoże Go do łóżeczka to ryk po 5 minutach. A teraz usnął pół godziny temu i trzymam Go na rękach to co jakiś czas otworzy oczy, popatrzy na mnie i śpi dalej. To jest niesamowie.
No u mnie jest identycznie. Śpi tylko na moich kolanach i jak tylko probowalam go odlozyc to tak jak u Ciebie po 5 min ryk kurcze a juz sie balam że coś z nim nie tak.
aniolek21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:22   #4775
Iwa844
Zakorzenienie

Czym różni się smoczek kauczukowy od silikonowego? Oprócz twardości? Ma jakiś zasadniczy wpływ np na późniejszy zgryz...? Chciałam Ali wymienić smoka bo ma już trochę zużyty i dopiero w domu zorientowałam się że kupiłam silikonowy a miała kauczukowy... Ciekawe czy w ogóle zechce go ssać.
Właśnie leży na macie i tarmosi lalę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11782.jpg (62,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11776.jpg (53,5 KB, 38 załadowań)
Stary 2012-11-26, 14:23   #4776
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kochane wrzucam te plamy na policzkach Igi, może wy mi coś doradzicie co to może być lub od czego?
na zdjęciu jest bledsze, w rzeczywistości bardziej czerwone
kurcze no moja ma takie same!! ja karmie mm. pediatra mi powiedziala ze skaza bialkowa to na pewno nie jest.
jej zdaniem kontaktowa, ale ja pilnuje i lezy zawsze na pieluszce, nawet jak ja na rece biore...a plamy nadal sie pojawiają
dam znac co mi dzis powie.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:32   #4777
gda
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też mają takie krótkie 45-minutowe drzemki w ciągu dnia? Mój śpi dłużej jedynie na spacerze i czasem popołudniu.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:33   #4778
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Czym różni się smoczek kauczukowy od silikonowego? Oprócz twardości? Ma jakiś zasadniczy wpływ np na późniejszy zgryz...? Chciałam Ali wymienić smoka bo ma już trochę zużyty i dopiero w domu zorientowałam się że kupiłam silikonowy a miała kauczukowy... Ciekawe czy w ogóle zechce go ssać.
poczytaj tu http://sklep.mambaby.pl/co_jest_leps...y_kauczuk.html

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też mają takie krótkie 45-minutowe drzemki w ciągu dnia? Mój śpi dłużej jedynie na spacerze i czasem popołudniu.
moja tak samo, max 3o-45 min

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:34   #4779
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dziewczyny moje dziecie ma skok rozwojowy. Rozmawiałam z polożną że od 2 dni jest marudny gorzej je, śpi i cały czas chce być na rękach. I okazało się że jeśli urodziłam 2 tygodnie po terminie to Jas będzie przechodził skoki o te 2 tyg. wcześniej. I faktycznie - jak mu dolicze te 2 tygodnie to wychodzi 5 tydzień. A już myślałam,że coś Mu jest.
Ja właśnie ostatnio też na to wpadłam, że Antek urodził się 2 dni po terminie, więc akurat wypada teraz ten 5 tydzień i może te jego ostatnie płacze to może wcale nie kolki tylko skok. Poza tym ma problemy z zasypianiem, w dzień prawie wcale nie sypia.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Aniołek całkiem możliwe.
Tosiek też tak robi. Kocham to.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Piękna Ala.
Stary 2012-11-26, 14:35   #4780
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Identycznie Często nawet krótsze 20-30 minut. Na spacerze potrafi przespać i 2 godziny.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
poczytaj tu http://sklep.mambaby.pl/co_jest_leps...y_kauczuk.html

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

moja tak samo, max 3o-45 min
Hmmm... czyli wygląda na to że trzeba się postarać i przestawić ją na ten silikon.
Stary 2012-11-26, 14:36   #4781
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
kurcze no moja ma takie same!! ja karmie mm. pediatra mi powiedziala ze skaza bialkowa to na pewno nie jest.
jej zdaniem kontaktowa, ale ja pilnuje i lezy zawsze na pieluszce, nawet jak ja na rece biore...a plamy nadal sie pojawiają
dam znac co mi dzis powie.
kurcze,mojej to ra blednie raz sie wyostrza np. w nocy ma bardziej czerwone, na dworze prawie nie widac nie wiem gdyby to byla skaza to by sie utrzymywało chyba cały czas? bo też juz mam mysli ze to skaza.. ale jak mówisz ze to nie to, to ja już sama nie wiem, czekam co Tobie powie
i tak pewnie sie wybiorę do pediatry bo znowu mamy problem z kupą już od paru dni nie ma
Gda moja wręcz przeciwnie, prawie cały dzień prześpi.

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-11-26 o 14:37
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 14:37   #4782
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Antek choć dużo młodszy od Twojego Henia, to w domu sypia maksymalnie 30-40minut. Jedynie tak jak u Was, na spacerze pośpi dłużej... dziś np. spał ponad godzinkę, gdy spacerowaliśmy. Teraz zasnął jakieś 10 minut temu, ale widzę, że już mnie podgląda, więc pewnie niedługo się wybudzi na całego.
Stary 2012-11-26, 14:39   #4783
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
moja to samo.czesto nawet ta drzemka ma 15 min.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:40   #4784
Asiuulka89
Zakorzenienie

Moj duzo sypią w dzien ale niekoniecznie długo 45 min to maks. Na spacerze wiadomo dłużej. Moj ma około 1,5 - 2 godzin aktywności potem drzewka.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 14:46   #4785
lidka0308
Zadomowienie

hejoł

ja tylko tak szybko się przywitam, bo jesteśmy same w domku
tatuś pojechał do pracy

drugą noc z rzędu mała jadła co 1,5 - 2 h i w ciągu dnia tak samo
podejrzewam skok a wręcz jestem go pewna
może dziś już się skończy
na razie chwilowo dała się "zatkać" smoczkiem

postaram się nadrobić na tel, bo pewnie inaczej się nie da dziś

w końcu złożyłam o becikowe nie spieszyło mi się co? a mops mam 200 m od domu normalnie moje lenistwo nie zna granic
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 14:52   #4786
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Nisia to dobrze, że może przepisać, bo słyszałam, że lekarze nie leczą takich maluchów i nie wiedziałam czy okuliści też. A do szpitala bym nie chciała iść. W piątek mamy wizytę, więc jak obejrzy małego, to pewnie coś stwierdzi. W ogóle z tym oczkiem od urodzenia jest problem, bo ciągle łzawiło i ropiało, ale jak zgłaszałam, to mówili, że przejdzie... A tu jednak nie....
[B]
Mnie właśnie z tego względu zostawili dłużej w szpitalu bo ordynatorce od dzieciaczków nie podobało się to ropienie. Ale jak już były wyniki wymazu to mogłam wyjść do domu i przez 5 dni zakrapiać dwa razy dziennie. Po tych 5 dniach nie przeszło całkiem, ale krople już później odstawiłam i tylko przemywałam wodą. W ogóle powiedziano mi abym nie przemywała solą bo to jeszcze podrażnia to oko. Ja się strasznie o to martwiłam, ale teraz jest wszystko dobrze.

Lidka0308A my właśnie dzisiaj dostaliśmy becikowe

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-11-26 o 14:53
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:02   #4787
angel166
Zakorzenienie

hehe a ją myślałam że moje dziecko oszalało że w dzień spi dłużej tylko na spacerze, a tak to 30 minutowe drzemki albo w całe. no ok śpi mi na rękach jeszcze ale po odlozeniu do łóżeczka płacz, no i że mną w łóżku xD
mam pytanie czy wasze dzieci też ostatnio więcej krzyczą niż płaczą czy z moja jest coś,nie tak hehe. od kilku dni cały czas krzyczy uspokaja ją cyc(choć nie zawsze) i jak sie do niej gada to sie cieszy i głuży ale ile i co na mam tak gadać? już chyba z 4 książki jej przeczytałam l, a jak nie mam już mocy to włączam mini mini xD

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:06   #4788
Kalpana
Zakorzenienie

Nisia to ja nie wiem, czy okulista weźmie wymaz, czy ma sprzęt do tego itd... Nie chcę iść do szpitala Nienawidzę szpitali

K

Sz
Stary 2012-11-26, 15:12   #4789
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Nisia to ja nie wiem, czy okulista weźmie wymaz, czy ma sprzęt do tego itd... Nie chcę iść do szpitala Nienawidzę szpitali
Ale dlaczego od razu do szpitala? Okulista dziecięcy ma specjalny sprzęt i zobaczy co i jak. Moze ma poprostu niedrozny kanałów łzowy i dlatego mu ropieje. Jasiu przez dwa tygodnie miał zakraplane antybiotykiem gentamicin czy jakoś tak. Oczka zdrowe kanaliki sie odetkaly
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 15:14   #4790
angel166
Zakorzenienie

Już wiem! poczytalam sobie w mecie i stwierdzam, że Jagodka ma skok rozwojowy 11tyg. to już wszystko jasne...

Jagódka
Stary 2012-11-26, 15:24   #4791
marta1986222
Zakorzenienie

Angel moja tez chyba ma skok bo taka marudna że nie wyrabiam

Gda moja tak samo śpi

Iwa super malutka się inreresuje zabawkami

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:33   #4792
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
głosujcie !!!

1. Gaworzą i płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy

2. Spacerek w jesienną pluchę - Mama z wózkiem nie z brzuchem

3. Cycek, smoczek i butelka - z Maluszkami radość wielka

4. U każdej Mamy jest słodki Maluszek i co dzień brudzi dziesiątki pieluszek

5. Każda Mama ma Maluszka, każda tonie więc w pieluszkach

6. Pierwszy krzyk dziecka za nami i już jesteśmy mamami

7. Idą święta, w choinkę wpatrzone maleńkie oczęta

8. Gdy Maluch uśmiechnie się czule, znikają wszystkie bóle :P

9. Już nie ma ciążowego brzuszka, wnet zaczną się pierwsze jabłuszka

10. Zbliża się zima i każda mama malucha już w rękach trzyma.

11. Smoczki, butelki, karuzele, o Maluchach rozmów tu wiele.

12. Ciąże już za nami i jesteśmy szczęśliwymi mamami.

13. Jesteśmy mamami - łączymy wizaż z nieprzespanymi nocami
1.

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
kraven nie obwiniaj sie, ja tez miałam płaski brodawki i kapturki mi nie pomogły, mały nauczył sie jest tylko przez nie i nie umiał złapać gołego cycka, karmiłam przez te kapturki ile mogłam i za każdym razem próbowałam przystawić do samej piersi, raz łapał raz nie i tak sie nabawiłam zapalenia... a sutki wcale mi się nie wyciągnęły, po karmieniu zaraz się chowały z powrotem...

u nas tak było, mimo ze pępek odpadł oczyszczał się jeszcze pare dni
A w jaki sposób nabawiłaś się tego zapalenia? Bo ja też karmię przez kapturki. Mały na szczęście ładnie ssie, niestety cyca za bardzo nie chce, choć wciąż próbuję i czasami się nawet udaje, jak ma dobry humor. Ale spodziewałam się że bardziej mi się przez te nakładki sutki wyciągną.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
..
Angel słodka niunia, a jakie ma długie rzęsy

Moje dziecię też śpi w ciągu dnia nie dłużej niż 45 min, na spacerze też się budzi, a ja nie chodzę raczej dłużej niż godzinę. A w ogóle u niego co dzień to inaczej..

A dziś Misiek zorientował się że coś mu wisi nad głową w bujaku (znaczy ślimak) i zaczął z nim rozmawiać
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:34   #4793
LadyBeatta
Zadomowienie

witam po paru dniach

glosuje na nr 10

maggie, angel, sliczne dziewunie! maggie juz sadzasz Malutka?

Iwa ale juz cora raczki wyciaga do zabawek

Miki w dzien tez spi niewiele, lacznie bedzie ze 3 godz, a tak to drzemki od 15 min do neicalej godziny. ano i dziecie mi sie zespulo, chwalilam sie, ze spi cala noc, a ostatnie trzy byly pobudki, na szczescie tak jak wczesniej tylko jedna aa, zwracam honor, dzis spal od 22 do 6, zapomnialam xd po karmieniu jeszcze do 8.30

czy moge liczyc na zaproszenie do klubu?

Edytowane przez LadyBeatta
Czas edycji: 2012-11-26 o 15:36
LadyBeatta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:34   #4794
angel166
Zakorzenienie

wow udalo mi sie wydostać cyca z pod policzka.małej i śpi juz 20 minut. niech przespi sie przed dzisiejsza wizyta u rehabilitanta. tak bardzo bym chciała, żeby nie.byla potrzebna jakąś dluga rehabilitacja ze względu na ta glowke. Mam.nadzieje, że okaże mi jak ćwiczyć malA,by ją dźwigała przy posiadaniu do siadu ;/

Jagódka
Stary 2012-11-26, 15:36   #4795
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ale dlaczego od razu do szpitala? Okulista dziecięcy ma specjalny sprzęt i zobaczy co i jak. Moze ma poprostu niedrozny kanałów łzowy i dlatego mu ropieje. Jasiu przez dwa tygodnie miał zakraplane antybiotykiem gentamicin czy jakoś tak. Oczka zdrowe kanaliki sie odetkaly
No właśnie to nie jest typowy okulista dziecięcy, tylko ogólny. Nie wiem, czy ma taki sprzęt, bo przyjeżdża do nas 2x w tygodniu z krakowa, gdzie ma swój gabinet. Jak chodziłam do niego, to jakieś tam sprzęty miał, ale czy tym sprawdzi co dokładnie jest małemu- ewentualnie jaka to bakteria,żeby wiedzieć czym leczyć? Bo pewnie jeśli nie będzie miał sprzętu, to każe do szpitala, żeby tam sprawdzili...

K

Sz
Stary 2012-11-26, 15:39   #4796
angel166
Zakorzenienie

lewek- no rzesy ma strasznie dlugie po tatusiu hehe w ogóle czy tatuś.każdy mowi i nawet.grupę krwii ma.jego. Po mamusi to na razie tylko plec hehe i chyba gadulstwo odziedziczy, bo gada cały czas. jak u lekarki byismy to w szoku byla że tak danie gluzy. dobrze zatem ze "psychicznie" wszystko z mala ok

Jagódka
Stary 2012-11-26, 15:41   #4797
marta1986222
Zakorzenienie

Moja niunia znów próbuję zasypiać a ja zła matka nie daję jej spać,muszę ją przetrzymać do 19

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-26, 15:44   #4798
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
O właśnie, to te krople mieliśmy.
Czy będzie mógł sprawdzić czy to kanalik to nie wiem, ale wymaz to nie problem, do tego nie trzeba nic skomplikowanego, może Ci tylko kazać zanieść gdzieś do laboratorium i czekać bo to kilka dni trwa.
Kalpana a masowałaś kącik oczka?

Co do spania to Maja wstaje między 7 a 8, później ma krótką drzemkę, około 45 minut. Koło 11-12 wychodzimy na dwór na dwie godziny. Na dworze śpi albo leży, po spacerze w domu przeważnie śpi do 15-16. Do czasu kąpieli jest aktywna. Kąpiemy ją po 18 i później idzie spać już i wstaje albo raz albo dwa na jedzenie w nocy.
Stary 2012-11-26, 15:56   #4799
sandra23s
Zadomowienie

ufff.zrobilam "pokojowe rewolucje"u młodego.worek zabawek wyrzucilam i male przemeblowanie zrobilam.
jutro sie biore za segregacje swoich ubran

mała mi wlasnie usnela a czekam na tż i mielismy isc na zakupy...

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:58   #4800
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dlaczego się martwisz?
Martwiłam się, że dziecko za szybko rośnie, ma za dużo hormonu wzrostu, czy coś . Dzisiaj mi już schizy przeszły, chyba nie mam się czym martwić, kolek mała nie ma, kupy robi żółte 5 x dziennie, mleka mam dużo, więc sobie wymyśliłam problem .

Dzisiaj w końcu mieliśmy na prawdę fajną noc, wyspałam się tak jak dawno już się nie wyspałam do tego był taki piękny słoneczny dień, TŻ miał czas i byliśmy 2 godzinki na spacerze .

Teraz Kingę położyłam na brzuszku, miała ćwiczyć główkę, ale od razu zasnęła, muszę ją przełożyć zaraz .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości