Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 19:43   #4831
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też mają takie krótkie 45-minutowe drzemki w ciągu dnia? Mój śpi dłużej jedynie na spacerze i czasem popołudniu.
Tak, najlepiej spi w nocy jak jest ciemno bo nie ciekawi go co jest za powiekami skoro ciemno

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Martwiłam się, że dziecko za szybko rośnie, ma za dużo hormonu wzrostu, czy coś . Dzisiaj mi już schizy przeszły, chyba nie mam się czym martwić, kolek mała nie ma, kupy robi żółte 5 x dziennie, mleka mam dużo, więc sobie wymyśliłam problem .
.
Ile razy kupe robi??? 5???
Jaaaaaa
U nas kupka co 2-3 dni no ale to z powodu dokarmiania mm.
Dzisiaj strzelił mega kupką i trza było okąpać wcześniej

Dzidzius mi zasnął to troche spokoju

Wy tak o tych skokach piszecie a ja tam ich nie widze.
Musze chyba sobie to poczytać jeszcze raz.

Kurde ale skleroze mam,.jak już nie zacytuje to nie pamiętam co miałam napisać.

Kurcze czasu brakuje na ogarniecie forum i klubu.
Co najgorsze że klubu nie ogarne na fonie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:43   #4832
Iwa844
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
ja glosuje na 1

ja mam problemy z laktacją od wczoraj i walcze cały czas :P cyce jak flaki się zrobily :/ ale juz powoli wraca do normy

z moim TŻ wymyśliliśmy że oprócz chrztu szymka 16.12. zrobimy też dzien przed lub dzien po nasz cywilny slub :p oby sie nie rozmyslil hihihi

ok ide Was ponadrabiac
Po zakończeniu karmienia będziemy zwijały cycki jak rolmopsy i dopiero wkładały do stanika

angel, cudownie że jest dobrze Wyobrażam sobie jaka to radość dla Ciebie
Stary 2012-11-26, 19:44   #4833
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Angel, super że się to tak dobrze skończyło

Dziewczyny, czy karmiąc mogę brać czopki hemorol na hemoroidy?? W ulotce stoi, że brak badań w tej sprawie i zachować ostrożność..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:46   #4834
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Po zakończeniu karmienia będziemy zwijały cycki jak rolmopsy i dopiero wkładały do stanika
Błagam, nie z takimi tekstami bo zas dziecko obudze
Też mi sflaczały jak cholera
Stary 2012-11-26, 19:46   #4835
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Angel, super że się to tak dobrze skończyło

Dziewczyny, czy karmiąc mogę brać czopki hemorol na hemoroidy?? W ulotce stoi, że brak badań w tej sprawie i zachować ostrożność..
Ja brałam. Nic się Małej nie działo dziwnego. Zresztą znowu musze zacząć brać, bo znowu zaczyna się nieciekawie. No ale sama jestem sobie winna, bo czopki odstawiłam jak tylko zauważyłam poprawę a pewnie trzeba było wybrać do końca

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Błagam, nie z takimi tekstami bo zas dziecko obudze
Też mi sflaczały jak cholera
A następne dziecko będziemy mogły karmić przez ramię

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-11-26 o 19:48
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:52   #4836
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja brałam. Nic się Małej nie działo dziwnego. Zresztą znowu musze zacząć brać, bo znowu zaczyna się nieciekawie. No ale sama jestem sobie winna, bo czopki odstawiłam jak tylko zauważyłam poprawę a pewnie trzeba było wybrać do końca

Dzięki

A z cyckami to dobre Aczkolwiek z drugiej strony dołujące Też się boję co to się z nimi porobi jak przestanę karmić, miałam wcześniej C a teraz noszę F
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:58   #4837
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
aha.
mialam sie zapytac kiedy(i czy wogóle)bedziecie przebijały swoim dziewczynkom uszka????
bo tak sie zastanawialam ostatnio
tylko wtedy gdy kiedys sama bedzie chciala. to jest jej ciało. mam do niego szacunek. poza tym nie podobaja mi sie takie malenstwa z przebitymi uszami

Cytat:
Moja córa zaczyna śmiać się w głos

na jakiej wodzie najlepiej przygotowywać mm? Kranówa przegotowana czy mineralna przegotowana/nieprzegotowana?
na mineralnej przegotowanej

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Jestem mega happy! Godzinę temu wróciliśmy od rehabilitanta i okazało sie, że żadna vojta nie jest małej potrzebna jedynie jedno proste ćwiczenie 3razy na dobę, 6 powtorzen po 3 na każda stronę. Całe ćwiczenie trwa3 minuty. Za dwa tygodnie powinno już byc super. Glowke zacznie dźwigać zdaniem rehabilitanta już po 3, 4 dnia. Najważniejsze zacisnac żeby i nie denerwować sie, że krzyczy. To chciałam jej nie boli, a za chwilę już jest spokojna. No to zamykam tylko przekazać dob
angel kochana jakie super wiesci!!! ciesze sie strasznie!!!

my po szczepieniu. Małej tak posmakowała szczepionka na rota ze byl krzyk jak sie skonczyła
no i ta pediatra rowniez stwierdzila ze to alergia od naszych ubran. musimy prac nasze ciuchy w jej plynie i smarowac 3-4 razy dziennie bepanthenem( powiedziala ze lepiej zadziala niz tezn cutibaza). tak wiec pralka chodzi pełna para!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:00   #4838
Asiuulka89
Zakorzenienie

Angela wspaniale wieści

My po lekarzy zuza gardło niezytowe a Jasiu jak narazie sie trzyma pediatra stwierdził ze te rzerzenia w klatce piersiowej to 80% od kataru a 20% oskrzela ma tylko inhalacje zalecane i oklepywanie. I przy okazji mnie zapisał leki lecę spac dobranoc
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:02   #4839
gda
Zakorzenienie

Uff, jakaś odmóżdżona dziś jestem...

Dziś Henio mi się tak rozpłakał w samochodzie, że musiałam się zatrzymać tam gdzie byłam i wysiąść go uspokoić. Wiecie jaki to był płacz...? Taki jakby się już dusił Mnie on osobiście tak stresuje, że nie wiem co robię wtedy!

Męża nie ma, wraca dopiero w nocy... Także samotna kąpiel i usypianie mamy. Już mi zasnął ładnie o 20, ale oczywiście po 10 minutach go wybudził bek/bąk. Też tak macie? Musiałam go przewiesić przez kolana u wypierdzieć Teraz cycu i błagam, żeby już zasnął!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:02   #4840
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu. Małej tak posmakowała szczepionka na rota ze byl krzyk jak sie skonczyła
no i ta pediatra rowniez stwierdzila ze to alergia od naszych ubran. musimy prac nasze ciuchy w jej plynie i smarowac 3-4 razy dziennie bepanthenem( powiedziala ze lepiej zadziala niz tezn cutibaza). tak wiec pralka chodzi pełna para!!
kochana a powiedz mi tym samym bepanthenem co do brodawek?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:07   #4841
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahaha! Ja chyba po 2/3 dziecku jak zakończę produkcję, to sobie po prostu zrobię te cycki Wytnire się nadmiar skóry (najlepiej ten z rozstępami) i już
Stary 2012-11-26, 20:10   #4842
gda
Zakorzenienie

Cytat:
tylko wtedy gdy kiedys sama bedzie chciala. to jest jej ciało. mam do niego szacunek. poza tym nie podobaja mi sie takie malenstwa z przebitymi uszami

Mam takie samo zdanie co do przekłutych uszu.

Ja to piorę wszystko oprócz swetrów w Loveli. Zwykłe lenistwo - nie chce mi się targać tylu butli z płynami ze sklepu
Stary 2012-11-26, 20:15   #4843
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kochana a powiedz mi tym samym bepanthenem co do brodawek?
kurcze nie wiedzialam ze tyle jest rodzajow tego bepanthenu kazala bepanthen krem w aptece mi dala to
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...then-plus-krem

ale widze ze jest jeszcze taki http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-krem-30g.html

nie wiem teraz czy dobrze kupilam na sutki to chyba bepanthen masc.

Stary 2012-11-26, 20:19   #4844
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

no własnie jest tych bapenthenów troche ja smaruje jej na przemian cutibazą i oliatum.. raz ma małe że prawie nie widać a raz takie czerwone że szok.. no co za holerstwo no

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:30   #4845
madziar_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ale rzeczywiście przeżycie straszne. Miałam podobne i wiem że śmieszne to nie jest. W piątek rano założyłam po raz pierwszy małej te szelki ortopedyczne, no i nakarmiłam i biorę do odbicia i nagle główka poleciała jej do tyłu i w tym samym momencie ona bardzo mocno zamknęła oczy, tak jakby z całych sił. Do tego doszedł grymas na twarzy - normalny gdy bardzo mocno zamkniemy oczy - zmarszczone czoło i nos. Wpadłam w taką panikę że myślałam że już zejdę z tego świata. Dobrze że mąż był jeszcze w domu. Pokłóciliśmy się wtedy strasznie, bo ja do niego że ona ma jakiś paraliż albo coś. Nie przyznałam się że jej głowa poleciała tylko powiedziałam że gwałtownie tak odchyliła w bok. Mąż ją wziął na ręce. Wyglądała tak jakby zasnęła jakimś głębokim snem??? Różnymi sposobami próbowaliśmy jej te oczy otworzyć no ale bez skutku. Nie było zadnego płaczu, nic, tylko widok tej twarzy pełnej jakiegoś bólu, no myślałam ze mi serce pęknie. Nie wiem ile czasu minęło zanim zaczęła otwierać pomału oczy. No i nie wiem czy to moja wina ze tak nieumiejętnie jej tą główkę przytrzymałam czy tych szelek. Przy drugim karmieniu ok. 11 zdarzyla się ta sama sytuacja. W zdenerwowaniu wypięłam te szelki i teraz zawsze robię tak do karmienia no i sytuacja już się nie powtórzyła.
W ogóle okropna ze mnie matka…chyba nic jej nie uszkodziłam skoro teraz jest wszystko w porządku. Nie wiem sama. A ostatnio w zmeczeniu palec do oka jej wsadziłam.
Nie tak sobie wyobrażałam macierzyństwo
Umarłabym chyba ze strachu w takiej sytucji

[/QUOTE] Dziewczyny czy po kąpieli zakładacie dzieciaczkom czapeczki? [/QUOTE]

Zakładam na jakąś godzinę, aż włosy wyschną.

Cytat:

na jakiej wodzie najlepiej przygotowywać mm? Kranówa przegotowana czy mineralna przegotowana/nieprzegotowana?
Robimy na mineralnej przegotowanej

Cytat:
Jestem mega happy! Godzinę temu wróciliśmy od rehabilitanta i okazało sie, że żadna vojta nie jest małej potrzebna jedynie jedno proste ćwiczenie 3razy na dobę, 6 powtorzen po 3 na każda stronę. Całe ćwiczenie trwa3 minuty. Za dwa tygodnie powinno już byc super. Glowke zacznie dźwigać zdaniem rehabilitanta już po 3, 4 dnia. Najważniejsze zacisnac żeby i nie denerwować sie, że krzyczy. To chciałam jej nie boli, a za chwilę już jest spokojna. No to zamykam tylko przekazać dob
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:32   #4846
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zapomnialam nie zakładam czapki i ani razu nie założyłam. Pozatym nie grzejemy w miejscu kąpieli.

Mm robię na źródłanej
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:35   #4847
madziar_ka
Raczkowanie

Cytat:
Ale rzeczywiście przeżycie straszne. Miałam podobne i wiem że śmieszne to nie jest. W piątek rano założyłam po raz pierwszy małej te szelki ortopedyczne, no i nakarmiłam i biorę do odbicia i nagle główka poleciała jej do tyłu i w tym samym momencie ona bardzo mocno zamknęła oczy, tak jakby z całych sił. Do tego doszedł grymas na twarzy - normalny gdy bardzo mocno zamkniemy oczy - zmarszczone czoło i nos. Wpadłam w taką panikę że myślałam że już zejdę z tego świata. Dobrze że mąż był jeszcze w domu. Pokłóciliśmy się wtedy strasznie, bo ja do niego że ona ma jakiś paraliż albo coś. Nie przyznałam się że jej głowa poleciała tylko powiedziałam że gwałtownie tak odchyliła w bok. Mąż ją wziął na ręce. Wyglądała tak jakby zasnęła jakimś głębokim snem??? Różnymi sposobami próbowaliśmy jej te oczy otworzyć no ale bez skutku. Nie było zadnego płaczu, nic, tylko widok tej twarzy pełnej jakiegoś bólu, no myślałam ze mi serce pęknie. Nie wiem ile czasu minęło zanim zaczęła otwierać pomału oczy. No i nie wiem czy to moja wina ze tak nieumiejętnie jej tą główkę przytrzymałam czy tych szelek. Przy drugim karmieniu ok. 11 zdarzyla się ta sama sytuacja. W zdenerwowaniu wypięłam te szelki i teraz zawsze robię tak do karmienia no i sytuacja już się nie powtórzyła.
W ogóle okropna ze mnie matka…chyba nic jej nie uszkodziłam skoro teraz jest wszystko w porządku. Nie wiem sama. A ostatnio w zmeczeniu palec do oka jej wsadziłam.
Umarłabym chyba ze strachu w takiej sytucji

[/QUOTE] Dziewczyny czy po kąpieli zakładacie dzieciaczkom czapeczki? [/QUOTE]

Zakładam na jakąś godzinę, aż włosy wyschną.

Cytat:

Robimy na mineralnej przegotowanej

Cytat:
Dobre wieści
madziar_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:41   #4848
Sojka1990
Zadomowienie

Woda mineralna prosto z butli, nie przegotowana bo po co gotować- jak ma być mineralna to szkoda te dobre zwiąki niszczyć we wrzątku.
Czapki po kąpieli nie zakładałam nigdy.
Stary 2012-11-26, 20:42   #4849
Iwa844
Zakorzenienie

Też nie zakładam czapki po kąpieli. To by dopiero był wrzask
Stary 2012-11-26, 20:51   #4850
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
aha.
mialam sie zapytac kiedy(i czy wogóle)bedziecie przebijały swoim dziewczynkom uszka????
nie będę przebijać, dopóki sama nie przyjdzie i o to nie poprosi uważam, że maluszki są tak śliczne same w sobie, że nie potrzeba ich dodatkowo 'upiększać'. zwłaszcza że może przebite uszko zaropieć i dopiero wtedy męczarnia dla takiej królewny.

ja mm normalnie przygotowuję na wodzie z kranu przegotowanej, bo mamy gruntową, a jak jestem u moich rodziców to na mineralnej, bo tu woda miejska chlorowana i były rewolucje brzuszkowe nawet po przegotowanej...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

ja też czapeczki nie zakładam, krzywda jak musi mieć na wyjście, a co dopiero w domu po kąpaniu

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 20:54   #4851
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
a oto nasz potworek głodomorek
Śliczności

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Lourose duuuużo płynów, wieczorem po karmieniu butelka Karmi i dużo herbaty Hipp na laktację. Zaczęłam w sobotę wieczorem i dzisiaj w nocy miałam o wiele więcej pokarmu. Wydaje mi się, że właśnie to Karmi tak działa, bo przez dzień nie ma aż tyle, ale herbatka może potrzebuje kilka dni żeby zacząć działać
Z moich obserwacji lepiej działa Karmi wypite w dzień niz na noc, pewnie dlatego że w dzień dziecko więcej je.

Cytat:
aha.
Jak Paulinka będzie starsza to sama zadecyduje.

Cytat:
Napisane przez madziar_ka Pokaż wiadomość
Wiem, wiem . I takie cały czas miałam. Ale ile można, walczę już 2,5 miesiąca, a efekty mizerniutkie. No nic, trzeba się z tym pogodzić i być szczęsliwą butelkową mamą .

Cytat:
Przefiltrowana przegotowana kranówa.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Tamlin podziel się na pw tym treningiem
Zaraz podeślę.

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Od paru dni Zuzia słabo ciągła z butelki,mało jadała,przeczytałam na wątku że pisałyście że zmiana smoczka na większy moze pomóc i co zjadła dzisiaj 120 ml

Cytat:
Wspaniałe wieści

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
z moim TŻ wymyśliliśmy że oprócz chrztu szymka 16.12. zrobimy też dzien przed lub dzien po nasz cywilny slub :p oby sie nie rozmyslil hihihi
Gratulacje
Stary 2012-11-26, 21:05   #4852
kasiam187
Wtajemniczenie

dziewczyny błagam rzuciec jakims sprzedajacym ktory ma dobre pieluszki tetrowe

Stary 2012-11-26, 21:17   #4853
gda
Zakorzenienie

My też jak dajemy mm, to na kranówie przegotowanej

A czapeczkę zakładam na 30 minut po kąpieli, żeby włoski wyschły.

No i w łazience mamy tropiki, bo ja nie lubię w zimnej się kąpać
Stary 2012-11-26, 21:34   #4854
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Doooooość!!!! No kuźwa co wyczyszcze se ten fon to zaś go sparskam śmiechem

Co do czapki po kąpieli to nie zakładam nigdy.
A schnąć nie ma co bo mój dzidź ma 3 włoski na krzyż

A woda do mm to przegotowana kranówa

Spać mi sie chce a młody spi od 19tej i nie wiem co robić bo zas zacznie mu sie chcieć jesc w nocy kiedy ja słodko staram sie spać.
Boziu jak ja nienawidze jak tż ma nocki w pracy
Stary 2012-11-26, 22:59   #4855
Katee27
Zadomowienie

Witam
Wczoraj położyłam się spać o 23.30 i nie mogłam zasnąć,po tych chrzcinach miałam zadużo wrażeń-serio!ciągle jakieś sytuacje przed oczami mi stawały.W końcu o 1.00 poczułam głód i zeszłam na dół zrobić sobie kanapkę,poczym wróciłam na góre,zjadłam i poczekałam do 1.30 jak wstał Kubuś na jedzonko.
Nawet już myślałam o jakiś tabletkach na sen
Dziś mój synuś po raz pierwszy zaliczył mega kupe na plecach
A i Jurek chory...pani z przedszkola zadzwoniła,że ma temp.i mąż go odebrał.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze jedno - wczoraj odpadl nam pepek, ale w środku został jeszcze kwałek nieprzyschiętej pepowiny. Czy któraś też tak miala?
u nas tak było,przemywaliśmy spirytusem rozcieńczonym.

Cytat:
Ale dziś piekna noc
Od 23-6 mój niuniuś spał, potem tż go wziął, nakarmił i spaliśmy do 10
to super!wreszcie trochę pospałaś.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Witam
mała na spacerku a ja mam chwilę dla siebie..
Głosuję na nr 1
kasiam u nas są podobne te krosty, tylko teraz zlało to sie w jedna plame jakby..i też raz blednie raz jest bardziej czerwone, poczekam pare dni jeszcze jak nie zejdzie pojde do pediatry z tym..
kurde jestem zawiedziona tym laktatorem Medela.. ja sobie i tak szybciej ściągne ręką.. i wogóle szacun Gda że ściagasz 150 ml w 5 min bo u mnie jest to niemożliwościa, zazdroszcze że masz tyle mleka
coś czuję ze laktotor będzie zajmował miejsce w szafce..
Ja kilka tygodni temu też z jednego cyca ściągnęłam 150ml,ale to chyba dlatego,że Kuba tankował całą noc z tego samego

A czy te plamki są szorstkie w dotyku?bo to może atopowe zapalenie skóry???

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
pojawiają sie na nich bledsze plamy, tak jakby sie wchlanialy. ale caly czas sie martwie

Melcia ma chyba skok, a tak chwaliłam me dziecie najlepiej na rekach, jedzenie w ogole fuuuuj jest. wrzask na okraglo. nie placz, ale wrzask zlosci - ani kapki lzy nie ujrzalam!!!
a wieczorami to towarzyska sie zrobila. zamiast spania to wariacje, co by rozsmieszac siebie i towarzystwo. dupka lata na wszelkie strony, nogi opiera i lata po lozku do tego macha rekoma tak szybko, ze wczoraj sie dosc mocno w glowke uderzyla i placz byl niesamowity najsmieszniejsze jest to, ze robi cos po czym kazdemu sie przyglada i najszersze usmiechy rozdaje
a walka ze spaniem w Jej wykonaniu pobija wszystko
więc to normalne i pewnie nas też czeka...Dziś właśnie koleżanka mi opowiadała,że jej siostrzeniec 3-miesięczny tak szaleje zamiast spać.Będzie ciekawie...

Cytat:
Napisane przez aniolek21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wam zazdroszcze ze macie czas zagladac tutaj i pisac. Mi chyba ktos dziecko podmienil bo niedosc ze nie spi od 5 do 22 to jeszcze ciagle musze go miec na kolanach bo inaczej placze. Stal sie bardzo starchliwy i placze przez sen. Nie wiem czy to mozliwe ale dzieje sie tak od momentu kiedy zaczelismy mu robic inhalacje bo jeszcze nam pokasluje i moze ma jakis uraz od tego juz sama nie wiem. Badania wykluczylu u niego rotawirusa ale Mlody ciagle robi pieniste kupki. No masakra, my chyba nie wyjdziemy z tych chorobsk. Jutro ide znow do pediatry i moze ona cos na to zaradzi.
nie wiem,czy skok ma coś wspólnego z tak długim nie spaniem w nocy.Bardziej bym obstawiała bolący brzuszek i te pieniste kupy.Ciekawe co powie pediatra?daj znać.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci też mają takie krótkie 45-minutowe drzemki w ciągu dnia? Mój śpi dłużej jedynie na spacerze i czasem popołudniu.
Kuba też,zwykle 20-30min.

Cytat:
uchwycilam chwile jak Pola podnosi główke gdy lezy na pleckach
O kurczenieźle!silna dziewczynka.
Miałam Cię wcześniej zapytać odnośnie hula hop...wygląda na takie masywne,łatwo Ci nim kręcić i od tych wypustek nie robią Ci się siniaki?

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
nieźle,moja jak trzymam ja na rekach to tak probuje sie podnosic jakby chciała usiąść.
Kubuś też tak próbuje siadać

Cytat:
Witam się z wieczora i biegnę nadrabiać cokolwiek się da. Me dziecię dopiero od rana zasnęło to chyba trochę pośpi. Mąż wybył do kolegi po te krople Sab Simplex. Zobaczymy co to za cudo.

Przepraszam ale ja się uśmiałam do łez

Moja ostatnio tak sobie ten palec głęboko wsadziła że prawie zwymiotowała. No i na mnie ślipkami spojrzała i w płacz.
A Twoja Pola całą dobę nosi te spodenki ortopedyczne?

Ty się nie śmiej bo moja mała obie łapki trzyma na butelce. Rozczula mnie ten widok bo rzeczywiście wygląda tak jakby tą butelkę sobie trzymała. A jak podaje jej strzykawką żelazo to sama sobie pcha ją do buzi. Mądre mamy dzieci po prostu
Dziewczyny czy po kąpieli zakładacie dzieciaczkom czapeczki?
Musze się pochwalić że u nas już dwa razy z rzędu kąpiel obyła się bez płaczu. Wcześniej to była istna masakra. No ale nie dziwne skoro brzuszek bolał. Chyba wychodzimy na prostą już. Tylko spacery mi zostały do okiełznania, bo to też do przyjemności nie należy. Zazdroszcze jak piszecie że spacerowałyście godzinę lub dwie. Mój rekord to czwartkowe 25 minut, z czego 20 minut musiałam śpiewać, bo inaczej też byłby płacz. No i wypuścić się zbyt daleko na taki spacer nie mogę, więc spaceruje wkoło domu. Nieraz szybciej wracam niż wychodzę. Może mała nie lubi ciasnego wózka albo kombinezonu
Anesh ja Ci współczuje z całego serca tych kolek. Biedna ta Majeczka. Tulę Was mocno. No i odstaw tą marchewkę koniecznie.
O matko!to też mieliście przeżycia,straszne to musiało być.Ja nie zakładam po kąpieli czapki.Martusia masz chyba mniejszą czcionkę,mogłabyś ją ciut powiększyć na wzgląd mojej slepoty nocnej,oczy mnie kłują o tej porze,a ostatnio wtedy mam czas na wizaż

Cytat:
To super!bardzo się cieszę.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-11-26 o 23:00
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 23:26   #4856
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Angela wspaniale wieści

My po lekarzy zuza gardło niezytowe a Jasiu jak narazie sie trzyma pediatra stwierdził ze te rzerzenia w klatce piersiowej to 80% od kataru a 20% oskrzela ma tylko inhalacje zalecane i oklepywanie. I przy okazji mnie zapisał leki lecę spac dobranoc
BiedulkiA oklepywałaś już Jasieńka?jej nie chce nawet myślec jak może przy tym płakać,choć w sumie o to chodzi...
A powiedz,on tak rzęzi,czy raczej coś w stylu chrumkania?bo szwagierki synek nie ma kataru a tak chrumka jak świnka i podobno to jest alergia.

Cytat:
dziewczyny błagam rzuciec jakims sprzedajacym ktory ma dobre pieluszki tetrowe
http://allegro.pl/pieluchy-kolorowe-...792006448.html rodzyneczki albo raj_rodzica ja od nich kupowałam.Stwierdzam,że te od rodzyneczek są grubsze

Cytat:
Doooooość!!!! No kuźwa co wyczyszcze se ten fon to zaś go sparskam śmiechem

Co do czapki po kąpieli to nie zakładam nigdy.
A schnąć nie ma co bo mój dzidź ma 3 włoski na krzyż

A woda do mm to przegotowana kranówa

Spać mi sie chce a młody spi od 19tej i nie wiem co robić bo zas zacznie mu sie chcieć jesc w nocy kiedy ja słodko staram sie spać.
Boziu jak ja nienawidze jak tż ma nocki w pracy
Wybacz,ale mnie to rozbawiło.Mój też nie ma zagęstych i do tego (jak mówi teściowa)ma zajazdy

Głosuję na 1,3,13 z naciskiem na 13.Niektóre warto spisać,będą na kolejne części jak znalazł

Dobranoc.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-11-26 o 23:28
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 00:54   #4857
Iwoncia81
Zakorzenienie

No a moje maleństwo spało od 19tej do 1 i usnął przy cycu
No to lece spać
Stary 2012-11-27, 03:04   #4858
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuski
Huh od niedzieli rana nie miałam neta ale wczoraj wieczorem naprawiono . W sumie to nie żadne naprawiono ... sąsiad piętro niżej podłączył się pod nasza kablowke... kiedyś juz tez tak dziad zrobił . Gościu od kablowki do niego poszedł to oczywiście udal że go nie ma w domu a po dosłownie sekundzie się rozlaczyl i nagle wszystko już działało .
Mało tego późnym wieczorem pewno myślał że śpimy i nic nie używamy i też się podpial . Tz się wkurzyl zszedł do niego ten oczywiście nie otworzył drzwi ale się rozlaczyl. Palant jakis !

Teraz już nie nadrobie ale myślę że uda mi się w ciągu dnia

Muszę się pochwalić a mianowicie moje dziecię z niedzieli na poniedziałek obudziło się tylko raz w nocy o 3 i potem dopiero o 7.30 a spać szedł o 20 . A ja wstawałam sprawdzać czy oddycha bo do niego to niepodobne
Dziś jak narazie obudził się tylko o 1.Mogłoby już tak zostać

Wczoraj mały skończył 10 tyg
A ja mimo że nie karnie nadal bez okresu . Jak myślicie po ilu tyg warto pójść z tym do gina ???

Zrobiłam tztowi śniadanie i idę spać dalej
Stary 2012-11-27, 03:18   #4859
weronika_91
Zakorzenienie

A jeszcze troszkę sobie poczytalam
My czapeczke po kapieli zakładaliśmy przez pierwsze dwa tygodnie .

Co do sflaczalych piersi to u mnie też takie są w ogóle staniki wszystkie mam za duże a nawet nie mam kiedy wyskoczyć na zakupy . Takie malusie mam teraz że szok i obwisle bleee
Stary 2012-11-27, 07:02   #4860
lourose
Wtajemniczenie

Kalpana, Tamlin - dzieki
Karmi sprobuje w dzien bo po nocy mleko mam bo mala spi jak nienormalna w dzien jest kiepsko bo nadrabia chyba zaleglosci jedxeniowe z nocy.

A cycki nie dosc ze male to tak samo sflaczaly

Angel super wiesci!

Wszystkie wasze dzieciaki piekne bez wyjatku!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Zośka zasnęła więc mogę pisać jak człowiek na kompie

Dearlie pisałaś, że ludzie są dla Ciebie uprzejmi - ja raczej mam odwrotne wrażenie. Jeśli w ciąży mogę powiedzieć że dostawałam taryfę ulgową np. w kolejce czy w tramwaju to teraz jestem zawalidrogą z wózkiem

Nie wyobrażam sobie być osobą niepełnosprawną w tym kraju. Nawet jazda po chodnikach to jest ekstremalne przeżycie - dziury, wystające płyty i ci poje**ni kierowcy którzy parkują jak im się podoba nie zostawiając miejsca do przejechania. Ja wiem że nie ma miejsc i krk to koszmar dla kierowcy, ale do jasnej cholery trzeba myśleć.
Wejście do państwowych instytucji bez wjazdu dla niepełnosprawnych, niedziałające windy, po prostu rzeźnia.
Ile sklepów do których wchodziłam po schodkach teraz muszę omijać nie wspomnę... a w innych nikt mi nie pomaga i jak staram się opanować wózek i drzwi jednocześnie to ludzie się potrafią jeszcze przecisnąć pomiędzy wózkiem, drzwiami i mną :/

A tak jak się już rozpisałam to męczy mnie brak pracy i kontaktów z ludźmi, serio wczoraj spać nie mogłam... wiem że jestem matką i mam najważniejszą teraz rolę do spełnienia, ale ja potrzebuję jakichś innych bodźców :/
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości