|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
powrót do domu niewesoły miałaś,rozumiem Twoje wzburzenie.A kase może gdzieś przełożyłaś albo wydałaś?ja tak miewam czasami.A 50zł zdarzyło mi się znaleźć gorzej,ż e na 100zł obrobiła mnie kiedyś cyganka,to będzie już prawie 8lat temu.Dzis mnie już to raczej bawi i śmiejemy się z mężem z tej sytuacji.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale widać Kropek się starał i to się liczy.Dobrze mu idzie z patyczkami Paula to chudzinka,Jurek waży już 22kg,choć wcale gruby nie jest,no ale to facet Kuruj się,kurujCytat:
masz przyjaciela?co na to tż?nie jest zazdrosny?Cytat:
![]() Cytat:
katiem super,że pneumo za darmoszkę się trafiły.Co do kalendarza.Mój mąż kiedyś zrobił sam dla dziadków(moich rodziców)ze zdjęciami Jurka,miał taki program.Potem jak się rok skończył to sobie powycinali ![]() muminku zdrówka życzę i izolujcie się dobrze. aga_ton zaszalałaś no,no.Pokażesz co nieco? Colds Melania zjawiskowa pięknie się śmieje.Marta,Nisia Wasze Mikołajkowe również piękności. Dziękuję za komplementy odnośnie moich synków Spokojnej,długiej nocyyy.
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Katee - Ano mam. Historia dłuższa, w każdym razie facet wyjechał pod Kraków. A gdzie mi gnać do Niego, albo i odwrotnie, prawie 500km
.Chociaż powiem, że nie raz miałam i nadal mam ochotę wsiąść w pociąg, i pojechać.. W każdym razie TŻ musi się z tym pogodzić, sam ma przyjaciółkę . Znaliśmy ich wcześniej niż siebie wzajemnie, więc.. . Moja znajomość z tym facetem trwa już.. hmm.. 8lat.Dziękujemy za komplementy
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się nie poddaję z cycem! Ale już była taka histeria przy cycku, że dałam mm i odciągnęłam z obu do wylania. Potem koło 22 dałam już cyca I spał do teraz, czyli 5 godzin! Może to mm wieczorne, też mu trochę pomogło z wypróżnieniem...? Niestety mój nie sypia dobrze w wózku, no i nie chce smoka, więc nie mam tak łatwo ![]() Choooociaż mąż kupił Nuka i mały się zassał na jakiś czas! Hurraaaa!
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
kiedy ja sie wyspie? Dzisiaj zuzia w nocy buszowala. Moze dzisiaj trochę odpoczne bo wkoncu wolne a do tego jutro tzet ma wolne bo firmie jutro prądu brakuje i mamy cały weekend wspólnie
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z Wami - dzień dobry
u nas śnieżnie ... zima zawitała tylko na jak długo ?
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
jejku chce mi się barszczu ukraińskiego macie sprawdzony przepis ??????? jeszcze nigdy nie gotowałam to była fuch mojej mamci no ale dzisiaj muszę go zjeść
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1569 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Drugi trymestr dał trochę ukojenia, brzuszek już widoczny, a ja nie mogę się nim nacieszyć
![]() Cytat:
![]() dziękuję pięknie Cytat:
Oczywiście nie nastawiam się na nic na razie i cieszę się, że jest zdrowe...Katee, dziękuję, czujemy się dobrze, czasem coś strzyknie, a czasem zakłuje, ale i tak jest pięknie Cytat:
Nie dziękujemy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uff nadrobiłam Wasze odpowiedzi, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. Jeśli tak się stało to przepraszam. Wszystkie z Was wstawiają zdjęcia swoich cudeniek to i ja wstawię, chociaż u mnie na razie w brzuchu! Całuję Was Dziewczynki!
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-12-07 o 08:28 |
||||||
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
Zima za oknem pełną parą. Mroźno strasznie, brrr...
Bartoszek poszedł spać o 22, obudził się raz w nocy o 2 na cyca i poszedł spać dalej. Rano wstał o 7:30 i do tej pory buszował w leżaczku z niezawodnym ślimaczkiem aduniu już dawno u nas takiego zdjęcia na wątku nie było, życzę lekkiego porodu
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana z szybkim pytaniem do gda, niegrzecznej:
kupiłam medelę mini elektric ale używaną w idealnym stanie tyle że chodzi głośno. Jak wasze działają? Cichutko czy głośno? Patrzałam na yt i też jakoś tak głośno tam są. Nie podoba mi się to. |
|
|
|
#1572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A za jakiś czas będziemy bić brawa jak nam się uda odzwyczaić od smoka
|
|||
|
|
|
#1573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest bluzeczka ![]() Cytat:
Mam zgraje cala w domu dzisiaj po pierwsze zuzia cos kaszle a po zatym len sie we mnie odezwal i nie chcialo mi sie auta odsniezac no ale zuza zafascynowana kolejka wiec mam jako tako wolne
|
||
|
|
|
#1574 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
u mnie tez na reszcie pada snieg maleństwo spi,wiec mam chwilke.dzis na 12 kontrola tych nieszczesnych bioderek
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Katee27
napewno zgubilam bo chcialam kupic platki Oskarowi i wyciagłam 5 zl i 50 zl bo tyle mialam jakby mi do tych 5zl brakło,a platki kosztowaly 4,99 tak 50 zostala mi w kurtce w kieszeni i pewnie jak wyciagalam telefon to poszly sie paść chyba to Bog mi pokazał,ze mam nie oszczedzac bo chcialam sobie kupic leginsy norweskie ale sobie mysle ze szkoda mi kasy to mam
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
mamusie karmiące-jaką kawe pijecie?zwyklą,inke czy rozpuszczalną?
|
#1577 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
Jak mój Maks mający 2 mce i tydzień nie wkłada rączek tak jak Wy opisujecie do buzi to źle? |
|
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie... ja zaczęłam pić kawę normalną z ekspresu, bo bez kawy jestem jak półżywa, ale chyba muszę odstawić... moje dziecko nie chce spać od 7 rano, kiedy skończyła jeść, zasnęła potem przy cycu na 5 min ale dalej nie chce zmrużyć oka.
Jak długo wasze dzieci są aktywne? Zośka skończyła dziś 7 tygodni, czy 3 godziny bez spania to nie za długo?
|
|
|
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Melania jak zawsze sliczna poradz ![]() Asiuulka no Jas po prostu tak wyglada cudnie w tym stroju |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Rano na śniadanie duzy kubek inki pół na pół z mlekiem. Po południu czasami (ze 2 razy w tygodniu) zwykła rozpuszczalna z mlekiem, ale słaba (z łyżeczki), bo mocniejsza rozpuszczalna mi nie smakuje. A czasami jak mąż sobie zrobi czarną fusiarę to sobie od niego łyknę, bo uwielbiam.
I moje ciekawskie dziecko Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-07 o 09:50 |
|
|
|
#1581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1583 |
|
Rozeznanie
|
Wsadziłam na meila różniaste zdjęcia.
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej plus jedna łyżeczka inki i śmietanka do tego. Chyba w kupce Baroszka widze piane. Miała któraś z Was coś podobnego?
|
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te oklaski to za szybko... Teraz już nie chce zassać, wypycha językiem Tylko mój mąż potrafi mu go wsadzić odpowiednio! Szkoda, że wyjeżdża ![]() Piękne! I buciki też? Chyba muszę się wybrać ![]() Cytat:
Widzę, że ma taki tryb: -wstaje rano, 1,5-2h aktywności -drzemka 45min do 1h -znowu aktywność od 1h-2h -drzemka I tak cały dzień. Tylko popołudniu potrafi pospać 2h. Na spacerze godzinka snu i się wybudza niestety.... ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Może być alergia albo nietolerancja pokarmowa. |
||
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
ja pije codziennie rano rozpuszczalną z jednej łyżeczki z mlekiem
.Cytat:
Zaglądaj często i pisz jak sie czujecie jak będziesz kiedyś chciała to czekam na zdjęcie brzusia na meiluDzień dobry, mnie będzie mało troszke przez weekend od dzisiaj ![]() bo w niedziele chrzciny i dzisiaj musze konkretnie ogarnąć mieszkanko bo robimy w domu,nie chciałam z dwójką dzieci sie po restauracjach szwędać no i chrzestna ma 4 tyg córke więc najlepiej Nam będzie ostatecznie w domu. A co sie z tym wiąże-dużo pracy .Jutro musze zacząć szykować jedzonko,żeby na niedziele rano zostało zrobienie obiadu. Dobrze,że mąż w domu jutro to pomoże .Tylko nie mam pomysłu co do jedzenia zrobić oprócz obiadu ![]() Gracjankowi wczoraj nie pozwoliłam dać zastrzyku....może źle robie bo powinien je wybrać,ale ja nie będę na to patrzyła. Nie gorączkuje i nic mu nie dolega. Ale tak jak pediatra kazała daje mu syrop co kilka godz. W końcu jest wesoły i nie ma do mnie żalu,chociaż w nocy sie budzi kilka razy z okropnym płaczem ale zapomni szybko,mam nadzieje.Fabiankowi coś w nosku furkota,musiałam mu wyczyścić,mam nadzieje,że mi sie nie rozchoruje .Miłego śnieżnego dnia
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-12-07 o 10:29 |
|
|
|
|
#1587 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja też tak mówi Zuzia też dolewa A Melcia cudna Cytat:
![]() Cytat:
Super ze macie weekend wolny razem ![]() Cytat:
Ale się wzruszyłam CudoCudnie trzyma główkę [QUOTE=anusiaaniaanusia;38 011656 Też musze takie zakupić, bardzo mi się podobają. ?[/QUOTE] Ja sobie takie kupiłam,fajnie wyglądają na nodze ![]() Dobra idę do łazienki się umyć,uczesać bo mała ma drzemkę a że trwa bardzo krótko to muszę zdążyć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak w kółko, zapada w drzemkę na 2 -3 minuty a potem dawaaaj. Na szczęście śpi na spacerach, ale nie jestem w domu nic w stanie zrobić, bo cały czas muszę być przy niej
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pięknie za oknem biało
|
#1590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i super że cyca chciał [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38007835]coś Ty.takie małe bobo nie wie co to takiego.po prostu tylko poprzez płacz potrafi powiedzieć ze czegoś potrzebuje.chce mu zapewnic maximum poczucia bezpieczenstwa bo to najlepszy start jaki moge mu dać[/QUOTE] Może źle się wyraziłam. Chodziło mi o to czy nie masz tak że Leoś chce na przykład cały dzień na rękach, że ledwo go na chwilę odłożysz a tu ryk, że do kibla z dzieckiem musisz iść bo sam chwili nie wyleży. O to mi chodziło. Cytat:
Dziękuję Cytat:
Z cykorią, rano jedną z dwóch łyżeczek. Cytat:
Cytat:
Mój też ma podobny tryb, z tym że na spacerze potrafi spać 3-4 godziny. Pieniste kupy to też rota. |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

powrót do domu niewesoły miałaś,rozumiem Twoje wzburzenie.A kase może gdzieś przełożyłaś albo wydałaś?ja tak miewam czasami.A 50zł zdarzyło mi się znaleźć
gorzej,ż e na 100zł obrobiła mnie kiedyś cyganka,to będzie już prawie 8lat temu.Dzis mnie już to raczej bawi i śmiejemy się z mężem z tej sytuacji.

Paula to chudzinka,Jurek waży już 22kg,choć wcale gruby nie jest,no ale to facet

chyba to Bog mi pokazał,ze mam nie oszczedzac bo chcialam sobie kupic leginsy norweskie ale sobie mysle ze szkoda mi kasy to mam

poradz
Cudo