Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 00:42   #1561
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
o Jezuuu jaka jestem wsciekla!!! bylam na tych mikołajkach w krainie zabaw a oskar wczesniej wszedl do kupy na polu i jak sciagal je to caly sie umazał z gów.a! Masakra jaki obciach przy wszystkich,potem tak sypal snieg,a ja 3 km szlam z buta z wozkiem bez folii,tak sypalo ze nic nie widzialam,maly sie darł,oskar mi sie gubil,a na koncu zgubilam ostatnie 50zl i jak tu byc zadowolonym!!!!??
jak pech to pechpowrót do domu niewesoły miałaś,rozumiem Twoje wzburzenie.A kase może gdzieś przełożyłaś albo wydałaś?ja tak miewam czasami.A 50zł zdarzyło mi się znaleźćgorzej,ż e na 100zł obrobiła mnie kiedyś cyganka,to będzie już prawie 8lat temu.Dzis mnie już to raczej bawi i śmiejemy się z mężem z tej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Nie dam rady teraz nadrobić niestety.

U nas lepiej chociaż Jasiu jeszcze troche kaszle. Mam nadzieje że Mu szybko przejdzie bo chcielibyśmy wyjść w poniedziałek.
Pozdrawiamy wszystkich i może później nadrobie
Biedny Jasieniek,jak wyobrażam sobie,że ten kaszel męczy takie maleństwa to aż serce się kraje,że muszą cierpieć.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Załącznik 5011777A to Jaś z dzisiaj
ale go mamuśka stroisz,cudoi jak trzyma pięknie grzechotkę,wzruszyłam się...

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jaką ja mam dziś totalną głupawkę. Prawie się posikałam aż ze śmiechu. Mati wiecznie buzią dziadzie jakby chciał jest a że Kropek wziął wczoraj i dziś wolne bo ja chora to dopiero widzi jak to jest na co dzień, bo tak to tylko całe niedziele razem spędzamy. No i co chwila do mnie: On chce jeść. Matko on znów chce jeść. I tak co chwilę. No i w końcu mówię, że jeśli będę mu dawała cyca na każde jego mlaskanie to za jakiś czas będzie wyglądał jak kulka i będzie się toczył. No i że na spacer będzie go zabierał na górkę aby się poruszał
Później wołam aby mi podał waciki bo do umycia buzi małemu nie przyniosłam to ten mi przyniósł patyki do uszu. Błagałam aby pokazał jak tym umyć buzię
I tak cały dzień wariata dziś.

No i dobrze, bo powinno zarastać między 9 a 18 m.ż.
A te zarośnięte to może boczne były

Lilka a może tej lekarce chodziło o tylne ciemiączko. Na pewno mówiła o przednim???
ej jakie boczne?Ja zawsze myślałam,że są 2.Jedno większe na czubku głowy w kształcie rombu,a drugie mniejsze z tyłu główki.
Ale widać Kropek się starał i to się liczy.Dobrze mu idzie z patyczkamiPaula to chudzinka,Jurek waży już 22kg,choć wcale gruby nie jest,no ale to facetKuruj się,kuruj

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A ja porozmawiałam z przyjacielem i facet mi trochę poukładał wszystko .
Pójdę do tej pracy. Pieniądze się przydadzą. Zresztą, nie zarabiam tylko dla siebie, ale też dla Melci. Po pracy i przed będziemy wykorzystywać czas maksymalnie. Nowe posiłki będę wprowadzać raz w tygodniu, w sobotę albo w niedzielę. Żebym to ja miała Ją na oku. Damy sobie radę. Musimy. Wierzę w to.
Pozytywne myślenie to jest to!połowa sukcesumasz przyjaciela?co na to tż?nie jest zazdrosny?

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Nic się nie przejmuj. Ja raz po wykorzystaniu wszystkiego co mi przyszło do głowy, żeby Milcię uspokoić zorientowałam się, że dziecko posikane po pachy
u mnie było podobnie z kupą,bo nie sądziłam,że po 2min.zrobił kolejną.W ogóle to przez to szersze pieluchowanie czasem nie słysze jak zrobi po cichu

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
umówiliśmy się na zdjęcia!! ależ się cieszę
mam nadzieję, że Dawid wyczaruje nam tak cudne fotki, jak zdjęcia Lewka
Jak to u tego co robił Wam sesję w ciąży to będą extraSuper Zuzka i kombinezon świetny,ile dałaś?

katiem super,że pneumo za darmoszkę się trafiły.Co do kalendarza.Mój mąż kiedyś zrobił sam dla dziadków(moich rodziców)ze zdjęciami Jurka,miał taki program.Potem jak się rok skończył to sobie powycinali

muminku zdrówka życzę i izolujcie się dobrze.
aga_ton zaszalałaś no,no.Pokażesz co nieco?
Colds Melania zjawiskowahipnotyzu je oczętamipięknie się śmieje.

Marta,Nisia Wasze Mikołajkowe również piękności.

Dziękuję za komplementy odnośnie moich synków

Spokojnej,długiej nocyyy.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 01:22   #1562
colds
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Katee - Ano mam. Historia dłuższa, w każdym razie facet wyjechał pod Kraków. A gdzie mi gnać do Niego, albo i odwrotnie, prawie 500km .
Chociaż powiem, że nie raz miałam i nadal mam ochotę wsiąść w pociąg, i pojechać..
W każdym razie TŻ musi się z tym pogodzić, sam ma przyjaciółkę . Znaliśmy ich wcześniej niż siebie wzajemnie, więc.. . Moja znajomość z tym facetem trwa już.. hmm.. 8lat.

Dziękujemy za komplementy
Stary 2012-12-07, 03:14   #1563
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
gda wcale nie musi być tak,że mu nie smakuje!!!Oni teraz przechodzą skok z Kubą,bo mój też od cycka czasem się odwraca,płacze nie sposób go uspokoićwięc ubieram go i ładuję do wózka i na dwór ze smokiem w buzi.Chwile mu przytrzymam,pokołysze i odlatuje.I mam spokój 3gdziny!!!aż sama jestem w szokuJa nie rezygnuje z cycka tak łatwo,same wiecie,bo pamiętacie moje samozaparcie z odciąganiem do pasteryzacji,prawda?
Mój już miał skok, kilka dni temu

Ja też się nie poddaję z cycem! Ale już była taka histeria przy cycku, że dałam mm i odciągnęłam z obu do wylania. Potem koło 22 dałam już cyca I spał do teraz, czyli 5 godzin! I strzelił pięknie kupką, aż przeciekła Może to mm wieczorne, też mu trochę pomogło z wypróżnieniem...?

Niestety mój nie sypia dobrze w wózku, no i nie chce smoka, więc nie mam tak łatwo

Choooociaż mąż kupił Nuka i mały się zassał na jakiś czas! Hurraaaa!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:08   #1564
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dzien dobry kiedy ja sie wyspie? Dzisiaj zuzia w nocy buszowala.

Moze dzisiaj trochę odpoczne bo wkoncu wolne a do tego jutro tzet ma wolne bo firmie jutro prądu brakuje i mamy cały weekend wspólnie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:15   #1565
Konczita
Zakorzenienie

witam się z Wami - dzień dobry
u nas śnieżnie ... zima zawitała tylko na jak długo ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:16   #1566
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:

Moze dzisiaj trochę odpoczne bo wkoncu wolne a do tego jutro tzet ma wolne bo firmie jutro prądu brakuje i mamy cały weekend wspólnie
Ale Wam fajnie
mój mąż w pracy aż do poniedziałku
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 07:22   #1567
Konczita
Zakorzenienie

jejku chce mi się barszczu ukraińskiego macie sprawdzony przepis ??????? jeszcze nigdy nie gotowałam to była fuch mojej mamci no ale dzisiaj muszę go zjeść
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:18   #1568
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Asiulka, a skąd Jasio ma takie ładne body i buciki z ostatniego zdjęcia? Piękny jest
Stary 2012-12-07, 08:26   #1569
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
kochana a jak tam u was?
brzuszek rośnie?
Drugi trymestr dał trochę ukojenia, brzuszek już widoczny, a ja nie mogę się nim nacieszyć
Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Odzywaj się koniecznie. Pisz o swojej dziecince
Wspaniale, że dobrze się wszystko układa. Niech tak zostanie.
Powtarzałyście, że kiedyś zaświeci słoneczko, a więc teraz u mnie, mimo zimy za oknem, lato w pełni. I niech tak zostanie
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
tez cie całujemy
dziękuję pięknie
Cytat:
Witaj kochana Wpadaj tu do nas jak najczęściej. Cudownie że u Was wszystko dobrze. Niech brzuszek rośnie A wiadomo kto tam w brzuszku siedzi?
Od początku obstawiałam chłopaka, jednak na genetycznym w Łodzi gin powiedział, że na 80% dziewczynka Oczywiście nie nastawiam się na nic na razie i cieszę się, że jest zdrowe...
Cytat:
Również pozdrawiam a jak Wy się czujecie?
Katee, dziękuję, czujemy się dobrze, czasem coś strzyknie, a czasem zakłuje, ale i tak jest pięknie
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Aduśka gratuluję kochana i trzymam kciuki za kolejne dobre wieści wpadaj do nas
Konczi, dziękujemy, będę wpadać Kochana!
Cytat:
super że u was dobrze się układa trzymam kciuki
Nie dziękujemy!
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Adunia miło że do nas wpadłas, życzę duuuużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa jesteśmy z Tobą
Dziękuję i ogromnie doceniam Wasze wsparcie!
Cytat:
Jejjjuuu, przeczytałam każdą Twoją odpowiedź! Cieszę się przeogromnie z Twojego szczęścia Trzymamy mocno kciuki z Melcią, aby wszystko dobrze było. Zresztą, będzie.
Odzywaj się częściej!
Nie dziękujemy za kciuki Colds! Będę wpadać z ciekawymi wieściami, a Ty ucałuj prześliczną Melcie od e-cioci
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Dziękujemy za pozdrowienia kochana i cieszymy się Twoim szczęściem. Super, że się udało. Gratuluje
Anusia, dziękujemy

Uff nadrobiłam Wasze odpowiedzi, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. Jeśli tak się stało to przepraszam.

Wszystkie z Was wstawiają zdjęcia swoich cudeniek to i ja wstawię, chociaż u mnie na razie w brzuchu! Całuję Was Dziewczynki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (52,9 KB, 31 załadowań)

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-12-07 o 08:28
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 08:48   #1570
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Zima za oknem pełną parą. Mroźno strasznie, brrr...

Bartoszek poszedł spać o 22, obudził się raz w nocy o 2 na cyca i poszedł spać dalej. Rano wstał o 7:30 i do tej pory buszował w leżaczku z niezawodnym ślimaczkiem Od wczoraj potrafi chwycić zabawkie i pakuje ją do buzi.

aduniu już dawno u nas takiego zdjęcia na wątku nie było, życzę lekkiego porodu
Stary 2012-12-07, 08:58   #1571
tamlin111
Zakorzenienie

Od rana z szybkim pytaniem do gda, niegrzecznej:
kupiłam medelę mini elektric ale używaną w idealnym stanie tyle że chodzi głośno. Jak wasze działają? Cichutko czy głośno? Patrzałam na yt i też jakoś tak głośno tam są. Nie podoba mi się to.
Stary 2012-12-07, 09:07   #1572
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
J

U nas kolega kupił prezent i cały czas pyta czy już dobry. A my nie wiemy który to od niego był
Też dobre

Cytat:
Katee - Ano mam. Historia dłuższa, w każdym razie facet wyjechał pod Kraków. A gdzie mi gnać do Niego, albo i odwrotnie, prawie 500km .
Chociaż powiem, że nie raz miałam i nadal mam ochotę wsiąść w pociąg, i pojechać..
W każdym razie TŻ musi się z tym pogodzić, sam ma przyjaciółkę . Znaliśmy ich wcześniej niż siebie wzajemnie, więc.. . Moja znajomość z tym facetem trwa już.. hmm.. 8lat.

Dziękujemy za komplementy
Też mam takiego kogoś w życiu. Fajna sprawa I też niestety na odległość teraz.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mój już miał skok, kilka dni temu

Ja też się nie poddaję z cycem! Ale już była taka histeria przy cycku, że dałam mm i odciągnęłam z obu do wylania. Potem koło 22 dałam już cyca I spał do teraz, czyli 5 godzin! I strzelił pięknie kupką, aż przeciekła Może to mm wieczorne, też mu trochę pomogło z wypróżnieniem...?

Niestety mój nie sypia dobrze w wózku, no i nie chce smoka, więc nie mam tak łatwo

A za jakiś czas będziemy bić brawa jak nam się uda odzwyczaić od smoka
Stary 2012-12-07, 09:10   #1573
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulka, a skąd Jasio ma takie ładne body i buciki z ostatniego zdjęcia? Piękny jest
To jest made in tesco to jest bluzeczka
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Drugi trymestr dał trochę ukojenia, brzuszek już widoczny, a ja nie mogę się nim nacieszyć

Powtarzałyście, że kiedyś zaświeci słoneczko, a więc teraz u mnie, mimo zimy za oknem, lato w pełni. I niech tak zostanie

dziękuję pięknie

Od początku obstawiałam chłopaka, jednak na genetycznym w Łodzi gin powiedział, że na 80% dziewczynka Oczywiście nie nastawiam się na nic na razie i cieszę się, że jest zdrowe...

Katee, dziękuję, czujemy się dobrze, czasem coś strzyknie, a czasem zakłuje, ale i tak jest pięknie

Nie dziękujemy!

Nie dziękujemy za kciuki Colds! Będę wpadać z ciekawymi wieściami, a Ty ucałuj prześliczną Melcie od e-cioci

Anusia, dziękujemy

Uff nadrobiłam Wasze odpowiedzi, mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. Jeśli tak się stało to przepraszam.

Wszystkie z Was wstawiają zdjęcia swoich cudeniek to i ja wstawię, chociaż u mnie na razie w brzuchu! Całuję Was Dziewczynki!
Sliczny ten Twoj maluszek

Mam zgraje cala w domu dzisiaj po pierwsze zuzia cos kaszle a po zatym len sie we mnie odezwal i nie chcialo mi sie auta odsniezac no ale zuza zafascynowana kolejka wiec mam jako tako wolne
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:14   #1574
sandra23s
Zadomowienie

dzien dobry

u mnie tez na reszcie pada snieg

maleństwo spi,wiec mam chwilke.dzis na 12 kontrola tych nieszczesnych bioderek

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:18   #1575
zielona1911
Zakorzenienie

Katee27

napewno zgubilam bo chcialam kupic platki Oskarowi i wyciagłam 5 zl i 50 zl bo tyle mialam jakby mi do tych 5zl brakło,a platki kosztowaly 4,99 tak 50 zostala mi w kurtce w kieszeni i pewnie jak wyciagalam telefon to poszly sie paść chyba to Bog mi pokazał,ze mam nie oszczedzac bo chcialam sobie kupic leginsy norweskie ale sobie mysle ze szkoda mi kasy to mam
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-07, 09:33   #1576
sandra23s
Zadomowienie

mamusie karmiące-jaką kawe pijecie?zwyklą,inke czy rozpuszczalną?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:39   #1577
marzenka1984
Rozeznanie

Witam

Cytat:
kupiłam medelę mini elektric ale używaną w idealnym stanie tyle że chodzi głośno. Jak wasze działają? Cichutko czy głośno? Patrzałam na yt i też jakoś tak głośno tam są. Nie podoba mi się to.
Ja mam medele mini i moja też głośno chodzi, one chyba tak mają poprostu.

Jak mój Maks mający 2 mce i tydzień nie wkłada rączek tak jak Wy opisujecie do buzi to źle?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:40   #1578
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
No właśnie... ja zaczęłam pić kawę normalną z ekspresu, bo bez kawy jestem jak półżywa, ale chyba muszę odstawić... moje dziecko nie chce spać od 7 rano, kiedy skończyła jeść, zasnęła potem przy cycu na 5 min ale dalej nie chce zmrużyć oka.

Jak długo wasze dzieci są aktywne? Zośka skończyła dziś 7 tygodni, czy 3 godziny bez spania to nie za długo?
Stary 2012-12-07, 09:41   #1579
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
o rany az sie lezka kreci w oczku

Cytat:
Melcia też sobie dolewa..

Nivea, 2w1

Dla Was Melania
Melania jak zawsze sliczna A powiedz mi jak ubierasz jej spodnie to zakladasz jej pod spod pod ta bluzeczke jeszcze jakies body? zaczynam pomalu eksperymentowac z ciuchami i tak mysle ze jakies body na szelkach i dopiero spodnie i bluzka poradz

Asiuulka no Jas po prostu tak wyglada cudnie w tym stroju zakochałam sie !!! ze tez ja mam do tesco nie po drodze i daleko

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:48   #1580
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Rano na śniadanie duzy kubek inki pół na pół z mlekiem. Po południu czasami (ze 2 razy w tygodniu) zwykła rozpuszczalna z mlekiem, ale słaba (z łyżeczki), bo mocniejsza rozpuszczalna mi nie smakuje. A czasami jak mąż sobie zrobi czarną fusiarę to sobie od niego łyknę, bo uwielbiam.

I moje ciekawskie dziecko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11818.jpg (56,8 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-07 o 09:50
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:50   #1581
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
No właśnie... ja zaczęłam pić kawę normalną z ekspresu, bo bez kawy jestem jak półżywa, ale chyba muszę odstawić... moje dziecko nie chce spać od 7 rano, kiedy skończyła jeść, zasnęła potem przy cycu na 5 min ale dalej nie chce zmrużyć oka.

Jak długo wasze dzieci są aktywne? Zośka skończyła dziś 7 tygodni, czy 3 godziny bez spania to nie za długo?
u nas to norma. nieraz i 4-5 i nie spi. w sumie to ona tak raz ze spaniem w dzien i w nocy spi 14h

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:51   #1582
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
rozpuszczalna z jednej lyzeczki + mleko
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 09:58   #1583
marzenka1984
Rozeznanie

Wsadziłam na meila różniaste zdjęcia.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:01   #1584
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
dzien dobry

u mnie tez na reszcie pada snieg

maleństwo spi,wiec mam chwilke.dzis na 12 kontrola tych nieszczesnych bioderek
Trzymam kciuki żeby wszystko było tak jak powinno być.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Katee27

napewno zgubilam bo chcialam kupic platki Oskarowi i wyciagłam 5 zl i 50 zl bo tyle mialam jakby mi do tych 5zl brakło,a platki kosztowaly 4,99 tak 50 zostala mi w kurtce w kieszeni i pewnie jak wyciagalam telefon to poszly sie paść chyba to Bog mi pokazał,ze mam nie oszczedzac bo chcialam sobie kupic leginsy norweskie ale sobie mysle ze szkoda mi kasy to mam
Też musze takie zakupić, bardzo mi się podobają. No fakt, widocznie nie powinnaś oszczędzać.

Cytat:
Pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej plus jedna łyżeczka inki i śmietanka do tego.

Chyba w kupce Baroszka widze piane. Miała któraś z Was coś podobnego?
Stary 2012-12-07, 10:05   #1585
gda
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety to jego wada - jest głośny...

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A za jakiś czas będziemy bić brawa jak nam się uda odzwyczaić od smoka
Te oklaski to za szybko... Teraz już nie chce zassać, wypycha językiem Tylko mój mąż potrafi mu go wsadzić odpowiednio! Szkoda, że wyjeżdża

Cytat:
To jest made in tesco to jest bluzeczka
Piękne! I buciki też? Chyba muszę się wybrać

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Mój jak był w wieku Twojej Zosi, też potrafił przez cały dzień pospać np. 2 godziny i być 11 godzin aktywnym! Aż odkryłam, że on jest naprawdę wymęczony i jak tylko widzę, że pierwszy raz ziewa, to robię swoje 5S i dzięki temu zasypia. (Bo wcześniej myślałam, że jak będzie chciał zasnąć, to po prostu zaśnie )

Widzę, że ma taki tryb:
-wstaje rano, 1,5-2h aktywności
-drzemka 45min do 1h
-znowu aktywność od 1h-2h
-drzemka

I tak cały dzień. Tylko popołudniu potrafi pospać 2h. Na spacerze godzinka snu i się wybudza niestety....

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:

Chyba w kupce Baroszka widze piane. Miała któraś z Was coś podobnego?
Może być alergia albo nietolerancja pokarmowa.
Stary 2012-12-07, 10:26   #1586
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
ja pije codziennie rano rozpuszczalną z jednej łyżeczki z mlekiem.

Cytat:

Piękne zdjęciekochana radość mnie rozpiera,że u Was tak pięknie!
Zaglądaj często i pisz jak sie czujeciejak będziesz kiedyś chciała to czekam na zdjęcie brzusia na meilu.

Dzień dobry,
mnie będzie mało troszke przez weekend od dzisiaj
bo w niedziele chrzciny i dzisiaj musze konkretnie ogarnąć mieszkanko bo robimy w domu,nie chciałam z dwójką dzieci sie po restauracjach szwędaćno i chrzestna ma 4 tyg córke więc najlepiej Nam będzie ostatecznie w domu. A co sie z tym wiąże-dużo pracy.
Jutro musze zacząć szykować jedzonko,żeby na niedziele rano zostało zrobienie obiadu. Dobrze,że mąż w domu jutro to pomoże.
Tylko nie mam pomysłu co do jedzenia zrobić oprócz obiadu

Gracjankowi wczoraj nie pozwoliłam dać zastrzyku....może źle robie bo powinien je wybrać,ale ja nie będę na to patrzyła. Nie gorączkuje i nic mu nie dolega. Ale tak jak pediatra kazała daje mu syrop co kilka godz.
W końcu jest wesoły i nie ma do mnie żalu,chociaż w nocy sie budzi kilka razy z okropnym płaczemale zapomni szybko,mam nadzieje.

Fabiankowi coś w nosku furkota,musiałam mu wyczyścić,mam nadzieje,że mi sie nie rozchoruje.

Miłego śnieżnego dnia

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-12-07 o 10:29
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:27   #1587
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

A najgłupsze są dla mnie rady mojej babci "dziecko musi się wypłakać"

Moja też tak mówi

Cytat:
Melcia też sobie dolewa..

Dla Was Melania

Zuzia też dolewa

A Melcia cudna

Cytat:
Ja myję teraz zwykłym mydełkiem Bambino, musieliśmy je zastosować żeby dobrze pempuszek po maści wymyć. Maść była z antybiotykiem, bo troszkę nam się zaczerwienił i taka skórka żółtawa się złuszała. Jak zaczęłam myć tym mydełkiem to czuje, że ten dzidziuś mój taki czyściutki.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------
Też myję mydełkiem

Cytat:

Cytat:

Super ze macie weekend wolny razem

Cytat:
\

Ale się wzruszyłamCudo

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

I moje ciekawskie dziecko

Cudnie trzyma główkę

[QUOTE=anusiaaniaanusia;38 011656

Też musze takie zakupić, bardzo mi się podobają.

?[/QUOTE]

Ja sobie takie kupiłam,fajnie wyglądają na nodze

Dobra idę do łazienki się umyć,uczesać bo mała ma drzemkę a że trwa bardzo krótko to muszę zdążyć.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-07, 10:41   #1588
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój jak był w wieku Twojej Zosi, też potrafił przez cały dzień pospać np. 2 godziny i być 11 godzin aktywnym! Aż odkryłam, że on jest naprawdę wymęczony i jak tylko widzę, że pierwszy raz ziewa, to robię swoje 5S i dzięki temu zasypia. (Bo wcześniej myślałam, że jak będzie chciał zasnąć, to po prostu zaśnie )

Widzę, że ma taki tryb:
-drzemka 45min do 1h
-drzemka

I tak cały dzień. Tylko popołudniu potrafi pospać 2h. Na spacerze godzinka snu i się wybudza niestety....
O ja naiwna, do tej pory tak myślałam :P Kurcze, przeszliśmy teraz tylko na moje mleko, zasypia mi przy piersi, a jak odkładam to się budzi i tak w kółko, zapada w drzemkę na 2 -3 minuty a potem dawaaaj. Na szczęście śpi na spacerach, ale nie jestem w domu nic w stanie zrobić, bo cały czas muszę być przy niej
Stary 2012-12-07, 10:49   #1589
marta1986222
Zakorzenienie

U nas pięknie za oknem biało słoneczko świeci,delikatny mrozik tak to ja lubie i z tej okazji jutro ubieram choinkę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 10:52   #1590
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ze mnie wyrodna matka

Mały jadł o 18 mm, a potem kąpiel i spanie. I teraz od godziny się przebudzał, a my go próbowaliśmy dalej usypiać. I tak z 5 razy. Aż się teraz zorientowałam, że on głodny przecież!!! Biedny... Okropna jestem mama...

Ale cyca zassał jak szalony, chyba ogóra już nie ma
Oj tam, oj tam, dobrze że w końcu zajarzyłaś
No i super że cyca chciał

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38007835]coś Ty.takie małe bobo nie wie co to takiego.po prostu tylko poprzez płacz potrafi powiedzieć ze czegoś potrzebuje.chce mu zapewnic maximum poczucia bezpieczenstwa bo to najlepszy start jaki moge mu dać[/QUOTE]
Może źle się wyraziłam. Chodziło mi o to czy nie masz tak że Leoś chce na przykład cały dzień na rękach, że ledwo go na chwilę odłożysz a tu ryk, że do kibla z dzieckiem musisz iść bo sam chwili nie wyleży. O to mi chodziło.

Cytat:

Dla Was Melania

Cytat:
ej jakie boczne?Ja zawsze myślałam,że są 2.Jedno większe na czubku głowy w kształcie rombu,a drugie mniejsze z tyłu główki.
Kuruj się,kuruj
Boczne zarastają w życiu płodowym.
Dziękuję

Cytat:

dziękuję pięknie

Nie dziękujemy!

Anusia, dziękujemy

No i poryczałam się...

Cytat:
Z cykorią, rano jedną z dwóch łyżeczek.

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja mam medele mini i moja też głośno chodzi, one chyba tak mają poprostu.
Dzięki.

Cytat:
No niestety to jego wada - jest głośny...

Widzę, że ma taki tryb:
-drzemka 45min do 1h
-drzemka

Dzięki za info.
Mój też ma podobny tryb, z tym że na spacerze potrafi spać 3-4 godziny.

Pieniste kupy to też rota.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości