Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 21:34   #1531
gda
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Gda, nie obraź się, ale troszkę Cię nie rozumiem. Henio ma te brzuszkowe problemy, a Ty tak eksperymentujesz z dietą. Wiem, że trzeba rozszerzać, ale bez rewolucji Ja bym się na Twym miejscu bała i wolałabym się powstrzymać jeszcze troszkę, żeby mi się dziecię nie męczyło, a ja z nim.
w sumie przez 2 pełne miesiące trzymałam ostrą dietę i ani razu żadnych kolek ani bólów brzuszka nie było. Od 3mca zaczęłam dietę rozszerzać. teraz jem już praktycznie wszystko: i smażone schabowe i mielone z cebulką (w niedzielę robiłam) i paprykę konserwową i ogórki kiszone. Nie jem tylko kapusty, kalafiora, brokułów. no i alko nie piję i gazowanych jeszcze.

podobno do 2 tygodni może się oczyszczać... też mi by było szkoda wylewać, ale chyba nie masz wyjścia. sprawdzaj za każdym razem, czy będzie chciał ciągnąć, czy nie
Zaczęłam jeść normalnie już jakiś czas temu, głównie za namową męża i teścia. Po prostu próbuję kolejnych rzeczy i sprawdzam czy szkodzą. Jedyne z czym jestem niezwykle ostrożna, to produkty alergizujące. Wiesz, jest tak - zjem takiego brokuła i nic kompletnie się nie dzieje, a zjem marchewkę i od razu gorzej. Muszę jeść różnorodnie, bo potrzebuję dostarczać sobie i Heniowi składników odżywczych, których nie przyswoję jedząc jedynie gotowany drób i ryż...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:38   #1532
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Moja Mikołajka
Jaka laseczka! I cudna sukienunia.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
śliczna i super ubranko

Anesh STO LAT

A to minka miesiąca Miał wlasnie kupe w pampersiku i robil taki minki i mówil "ABUUU"
Och te podkówki, minki tych maluszków są niesamowite, nawet jeśli takie smutne

Anesh zdrówka życzę i spełnienia marzeń

Głowa mi dziś pęka, nie dam rady Was chyba nadrobić, lecę do wyra. Dobrej nocki!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:38   #1533
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Później wołam aby mi podał waciki bo do umycia buzi małemu nie przyniosłam to ten mi przyniósł patyki do uszu. Błagałam aby pokazał jak tym umyć buzię

Super, Leoś nie wykorzystuje tego?
Hahahahaha! Pokazał?

Tamlin, ja też w sumie robię tak jak Choco, mimo że planowałam inaczej... Ale Henio w ogóle tego nie wykorzystuje, widzę że jak płacze, to naprawdę czegoś mu trzeba albo coś mu dolega... Zaspokoję jego potrzebę - od razu uśmiech i może leżeć na macie nawet 40 minut i się sobą zajmować.
Stary 2012-12-06, 21:47   #1534
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja już nie wiem, co robić

Pisałam Wam o zielonych rozwolnieniowych kupach.
No i to minęło, a od niedawna.. tzn. od jakiś 4dni Mela robi kupę po każdym karmieniu!
niektore dzieci tak maja,ja moge tylk oo tym pomarzyc bo moja dzis wlasnie proboje po 4 dniach zrobic i nie umie,dostala juz ampulke na przeczysZczenie i nic...zjadlam 2 jablka,moze one ja rusza...

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj! Boze ale wy pędzicie!!!! ja to nie wiem jak wy czasna wizaz znajdujecie hahahaha ... ja niestetyty dziecko nauczyłam wszystkiego co złe czyli ciągle chce byc noszony na rekach najlepiej przez mamunie, przed spaniem chce byc bujany a usypia na rekach u mnie do klatki przytulony... i u nikogo innego usnac nie chce mama ma uspic i juz!!! Na szczescie umie polezec w lezaczku pare minutek sam albo w łózeczku pod karuzelką albo na macie ale jak mu sie zniudzi to chce na recxe beczy w histerie wpada... nauczyłam go równiez ze mópj cycek to smoczek i np jak sie w nocy budzi to sie sam nie umie uspokoic tylko cycka szuka i sasm se znajduje przysysasa sie uspokaja i idzie spac dalej nie umie smoczka ssac chciał by zasysa go ale go na wymioty ciagnie a to jest naprawde malenki smok... bede miała jazdy widze z nim.. bo od wczoraj uczymy sie spac w dzien w łózeczku... no wczoraj padł w koncu i spal godzine ... ale uspokajanie nadal z lulaniem i juz i sam w łózeczku nie usnie trza go lulac na rekach boszeee... ale jak powiedziałam a to musze tera cały alfabet nie??

teraz moje dziecko w lezaku lezy i taaaakie baki puszcza ze szok!
ja chcac czy nie,musze nosic i to duzo dla jej dobra,w sumie to tylko dom,remont,chlopcy i mala a dla mnie na koncu czasu brak...do tego mali sie pochorowali i sa strasznie marudni,mala musze izolowac...dob rze ze jej te bole brzuszka jako tako przeszly...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kochana mój też smoka nie potrafi zassać - próbowałam z 5 różnych. I cycem się posługuje jako smoczkiem, przez co się trochę przejada i ulewa potem. I tak samo usypiamy go w ciągu dnia i wieczorem bujając. Bo on inaczej nie potrafi się wyłączyć niestety. To nie jest nic złego, takie maleństwo do końca 3 miesiąca, bardzo potrzebuje bujania, przytulania i ssania. Także nie pisz, że to wszystko co złe, bo ja mam tak samo i super nam się funkcjonuje

Dziewczyny, mój synek zaczął ssać kciuk! I nie wiem co robić, czy to zostawić czy co...
kciuk nie,piastki tak to bardzo wazne tak jak i gladzenie twarzy albo łapanie raczka-raczka...

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Nigdy jeszcze tak przy owulacji nie mialam

Kiedy ubieracie choinke?
dzis ubralismy,jak co roku w mikołajki

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

my już po szczepieniu, mała przy wkłuciach darła się w niebogłosy a później przespała cały dzień. na szczęście innych objawów brak, no może trochę apetyt ma gorszy bo mniej zjada.

za szczepienie 6w1 plus pneumokoki zapłaciłam 590 zł
a tu jeszcze w najbliższym czasie potrzebne są dwie dawki...

masakra,co za ceny,dobrze ze u nas za darmo.Moja wczoraj miala,nózka napuchla,goraczka byla ale dzis juz ok

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Tamlim przede wszystkim zdrówka
Na początku dawałam cycka cały czas potem robiłam tak że w dzień cycek a na noc butla bo za długo trwało to wszystko , ona potrafi przy piersi jeść godzine, teraz je troche krócej więc przestawiłam się ,że na dzień butla a na noc cycek ale...
Ogólnie wole i tak jej dać z butli , wygodniej mi po prostu
Przy cycku bardzo szybko sie Iga denerwuję, nie wiem czy jej za wolno leci czy co..
troche masło maślane ale tak mi się napisało

też tak własnie pomyślałam, dziś już lepiej z mleczkiem ale to nie to samo, co pare dni temu kiedy potrafiłam ściągnąc 350 ml..
ja z kolei ma tak ze najpierw cyc a potem reszte z butli ale ostatnio nie chce butli bo fajnie jej sie ciumka piersc i w rezultacie co godzine jest glodna bo zamiast 120 je 60....twoje dziecko zjaada 350 na raz??

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
.... od ponad miesiąca jedziemy na różnych nowościach (tak samo robiłam z dziewcznkami i nigdy nie było żadnych prolemów) każdy czyni w zgodzie z własnym sumieniem i przekonaniami, btw któraś tu kiedyś z dziewczyn chwaliła że kleik kupke uregulował (u nas z resztą też) ale kązdy będzie podawał nowości tak jak uważa
kiedy dawałas bliźniaczkom jesc??moja ma 3,5 msc ale lekarz powiedzial ze moge jej cos dac jak bedzie miala 4 msc czyli urodzeniowe 7....

mam w domu mały szpital bo chlopcy chorzy i musze mała izolowac,,,masakra
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 21:49   #1535
gda
Zakorzenienie

Ale ze mnie wyrodna matka

Mały jadł o 18 mm, a potem kąpiel i spanie. I teraz od godziny się przebudzał, a my go próbowaliśmy dalej usypiać. I tak z 5 razy. Aż się teraz zorientowałam, że on głodny przecież!!! Biedny... Okropna jestem mama...

Ale cyca zassał jak szalony, chyba ogóra już nie ma
Stary 2012-12-06, 21:54   #1536
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dobry wieczór
przed chwilką koleżanka poszła była na plotach
dziecię me śpi a ja mam czas wkońcu na wizaż..
chociaż pewnie zaraz padnę..
nadrobiłam wszystko sumiennie

wszystkie dzieciaczki nasze piękne są

Adunia miło że do nas wpadłas, życzę duuuużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa jesteśmy z Tobą
aga_ton musisz się koniecznie pochwalić nam tutaj zdobyczami, 300 zł masakra
muminku, nie zjada naraz 350 ml, chyba by pękła , tyle ściągam z cycków, a Iga je mniej więcej 120, ale tez zdarza sie że 140 ml

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-12-06 o 21:57
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:12   #1537
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Super, Leoś nie wykorzystuje tego?

coś Ty.takie małe bobo nie wie co to takiego.po prostu tylko poprzez płacz potrafi powiedzieć ze czegoś potrzebuje.chce mu zapewnic maximum poczucia bezpieczenstwa bo to najlepszy start jaki moge mu dać
Cytat:

hehe.szybko sie ulotnił
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:18   #1538
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
mój tez mi ciągle dogaduje na temat pracy...ostatnio wypalił, że może od stycznia zacznę szukac. No myślałam, że go rozerwę na strzępy
A ja porozmawiałam z przyjacielem i facet mi trochę poukładał wszystko .
Pójdę do tej pracy. Pieniądze się przydadzą. Zresztą, nie zarabiam tylko dla siebie, ale też dla Melci. Po pracy i przed będziemy wykorzystywać czas maksymalnie. Nowe posiłki będę wprowadzać raz w tygodniu, w sobotę albo w niedzielę. Żebym to ja miała Ją na oku. Damy sobie radę. Musimy. Wierzę w to.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hejka!

Ja na chwile wskoczyłam pokazać nowe zdjęcia Aleńki
Na pierwszym i trzecim prezenty na mikołajki - mata od rodziców oraz czapeczka z szaliczkiem od babci
Życzę Wam udanych mikołajków

Ja znikam trochę popracować póki Alunia śpi.
Śliczna czapeczka!!!
Stary 2012-12-06, 22:22   #1539
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Mały jadł o 18 mm, a potem kąpiel i spanie. I teraz od godziny się przebudzał, a my go próbowaliśmy dalej usypiać. I tak z 5 razy. Aż się teraz zorientowałam, że on głodny przecież!!! Biedny... Okropna jestem mama...

Nic się nie przejmuj. Ja raz po wykorzystaniu wszystkiego co mi przyszło do głowy, żeby Milcię uspokoić zorientowałam się, że dziecko posikane po pachy

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:24   #1540
colds
Zakorzenienie

Cytat:
welonem można sie fajnie pobawić
Widzialam wlasnie na facebooku! bosko!!!
Stary 2012-12-06, 22:25   #1541
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Pójdę do tej pracy. Pieniądze się przydadzą. Zresztą, nie zarabiam tylko dla siebie, ale też dla Melci. Po pracy i przed będziemy wykorzystywać czas maksymalnie. Nowe posiłki będę wprowadzać raz w tygodniu, w sobotę albo w niedzielę. Żebym to ja miała Ją na oku. Damy sobie radę. Musimy. Wierzę w to.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Śliczna czapeczka!!!
Trzymam kciuki, żeby się poukładało. Też jestem w podobnej sytuacji. Macierzyński mam do końca lutego ale już szukam pracy, bo w tej obecnej nie przedłużą mi umowy. Do końca macierzyńskiego nie chcę czekać bo zmieniają się przepisy i jak chcę robić to co robiłam muszę być na bieżąco

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:27   #1542
maggie123
Zakorzenienie

umówiliśmy się na zdjęcia!! ależ się cieszę
mam nadzieję, że Dawid wyczaruje nam tak cudne fotki, jak zdjęcia Lewka

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:29   #1543
muminek88
Zadomowienie

to czemu tyle sciagasz zmiast tyle co jest potrzebne??
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:33   #1544
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
wpadam i zabieram się za nadrabianie...
ale wcześniej prośba:
Dziewczyny wypowiedzcie się proszę w sprawie dostępu do klubu mojego, Anusi i Choco, bo pytamy po kilka razy i chyba w natłoku postów te nasze są przeoczane...
jeśli za mało się udzielam to trudno, ale wolałabym mieć jasną sytuację

Mikołajkowe buziaki ode mnie i Basi dla wszystkich mamuś i dzieciaczków wątkowych!
Za udostepnieniem e-maila jestem tym, ktore nie maja.. tj. chyba kaczusia i iwa.
Natomiast co do klubu.. To Anusi i Choco bym udostepniła.
Stary 2012-12-06, 22:33   #1545
gda
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38007835]coś Ty.takie małe bobo nie wie co to takiego.po prostu tylko poprzez płacz potrafi powiedzieć ze czegoś potrzebuje.chce mu zapewnic maximum poczucia bezpieczenstwa bo to najlepszy start jaki moge mu dać

hehe.szybko sie ulotnił[/QUOTE]

Zgadzam się z Tobą! Ale nie czułam tego dopóki nie urodziłam. Jak zobaczyłam synka, taką bezbronną, maleńką istotkę, to wiedziałam już, że w dupie mam te wszystkie przestrogi "nie rozpieść", po prostu muszę mu dać maksimum miłosci, uwagi i 100% poczucia bezpieczeństwa

Zresztą na rozwojówce miałam, że dzieci których potrzeby przez pierwsze 6 miesięcy życia są natychmiast zaspakajane, wypadają lepiej w testach na inteligencję, kilka lat później

A najgłupsze są dla mnie rady mojej babci "dziecko musi się wypłakać"
Stary 2012-12-06, 22:36   #1546
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczna czapeczka!!!
Brawo! Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne
A jak Melcia? Zaczęła więcej jeść?

Cytat:
Za udostepnieniem e-maila jestem tym, ktore nie maja.. tj. chyba kaczusia i iwa.
Natomiast co do klubu.. To Anusi i Choco bym udostepniła.
e-maila już mam pokazałam się nawet

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-06 o 22:39
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:38   #1547
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Widzialam wlasnie na facebooku! bosko!!!
dzięki dzięki dziewczyny
gdybym miała więcej talentu i zdolności do obrabiania zdjeć, coś fajniejszego by z tego wyszło. no ale... dobre i to

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:39   #1548
Asiuulka89
Zakorzenienie

Wiadomo ze jak dziecko tak małe płacze to trzeba utuliv ale kuedy jest starsze to czasami ma takie widzi misie (mówię tu około roczku). Ja tez zawsze lecę i przytulam noszę i całuje wkoncu synus mamusi no a zuza jyz sie mniej przytula.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 22:46   #1549
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Brawo! Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne
A jak Melcia? Zaczęła więcej jeść?

e-maila już mam pokazałam się nawet
Nie , ale czekam. Daje jak już zaczyna płakać, informować o butli.
Nie będę w dziecko wmuszać, dam sobie siana Będzie głodna - będzie jadła.
No chyba, że utrzyma się to dłużej, choćby do przyszłego tygodnia, tj. poniedziałek wtorek, to się przejdziemy do pediatry Bo jeszcze mi się zagłodzić będzie chciała

A to przeoczyłam Maila to przeglądam raz na kilka tygodni, hurtowo wtedy jadę

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki! Czasem Was Podczytuję, czasem zaglądam na maila i podziwiam Wasze śliczne dzieciaczki. Ucałujcie je ode mnie na Mikołajki!
Pozdrawiam każdą Mamę z osobna
Jejjjuuu, przeczytałam każdą Twoją odpowiedź! Cieszę się przeogromnie z Twojego szczęścia Trzymamy mocno kciuki z Melcią, aby wszystko dobrze było. Zresztą, będzie.
Odzywaj się częściej!

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

A chwaliłyście się prezentami od Mikołajów.
Cóż, Melcia dostała.. Matę, ale to już wcześniej , a od dziadków ubrania Ale za duże, więc od razu schowałam do szuflady

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

A.
Miałam się pytać, któraś robiła z Was może coś z www.kwestia smaku.com ????
Bo aż mi ślinka cieknie na myśl o torcie korzennym
http:// www. kwestia smaku. com/desery/torty/tort_korzenny/przepis.html
Stary 2012-12-06, 22:53   #1550
marzenka1984
Rozeznanie

Mój Maks ześwirował przygotowałam kluskę do kąpieli i czekałam z pampkiem żeby się wysikał bo nauczona ostatnią kąpielą wolałam poczekać, skoro nie zrobił to Go siup do wanny. Myju myju a tu bach dwa razy sobie dolewał fuj będę Go pod bieżącą wodą myć dziada jednego jakich płynów używacie do kąpieli?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:01   #1551
kaczuszka69
potworkowa

dziękuję za aprobatę prośby o maila

któraś odważna by mi podać namiary?

Mysza

-15kg

Edytowane przez kaczuszka69
Czas edycji: 2012-12-06 o 23:32
kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:06   #1552
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Jakoś ten dzień szybko minął, tylu odwiedzających jeszcze u nas nie było. Każdy o Mikołaju dla Bartoszka pamiętał, aż jestem zaskoczona.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki! Czasem Was Podczytuję, czasem zaglądam na maila i podziwiam Wasze śliczne dzieciaczki. Ucałujcie je ode mnie na Mikołajki!
Pozdrawiam każdą Mamę z osobna
Dziękujemy za pozdrowienia kochana i cieszymy się Twoim szczęściem. Super, że się udało. Gratuluje

Cytat:
mimo -7 na dworze byłyśmy na godzinnym spacerku. Córi cieplutka jak węgielek była po powrocie do domu. Zresztą nie mogło być jej zimno w tym cudo kombinezoniku, który w ciuchu wyszperałam
Śliczna niunia, w welonie świetne zdjęcia. My też na dworku posiedzieliśmy sporo, ale u Nas tylko -2 było.

Cytat:
Śliczna! I kombinezon też Też uwielbiam ciucholandy Alicja śmiga równiez w wyszperanym kombinezoniku.
Najlepiej co wymyśliła moja teściowa - uparła się że jej kupi nowy kombinezon. No ok, myślę, kupuj, Twoje pieniądze. No to się pyta czy może być niebieski. No czemu nie, myślę... No i kupiła... taki wielki że w czerwcu może bym Ali założyła (a na następna zimę będzie za mały) i z napisem "boys" na samym przodzie No ale to nie ja wywaliłam pieniądze. Tylko teraz się cały czas dopytuje czy już nosi i czy dobry. No i co ja mam powiedzieć? Jak pojedziemy gdzieś do nich, to trzeba będzie dziecku założyć
U nas kolega kupił prezent i cały czas pyta czy już dobry. A my nie wiemy który to od niego był

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hehe ja już po nawiedzeniu babci-teściowejtaraban iła się taki kawał, by przywieść małej prezent na Mikołaja- rajstopki na 80cmno ale liczy się pamięćtrochę głupio się jej zrobiło jak zapytała się co moja mama dała(50zł dla Jagody, 50dla mnie i 50 dla męzula) to skomentowała, że my już dzieci nie jesteśmy, a małej po co pieniądze padłamchwile po tym pojechała do domu... głupio mi troche ale sama zapytała to co miałam skłamac

wykorzystałam jązatem na spacer do tesco i ja kupiłam sobie spodnie f&f bez rewelacji ale lepsze to niż nic ciągle łudzę się, że nie długo wejdę w swoje zprzed ciązy i szkoda mi na tymczasowe kase wydawac

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

dziękujemy

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

kochane ja nie wiem któr o tym decyduje, jakby odemnie to zależało to Was przyjmuje
To teściowa trase konkretną pokonała Nogła dłużej posiedzeć. Te babcie to ze sobą na pewien sposób rywalizują. U nas pierwszy wnuczek zarówno u jednej jak i drugiej. Więc na początku non stop siedziały i mi "pomagały". Efektem tego było, że nie miałam czasu na nic

Ze spodniami mam tak samo, niektóre już są za duże, a niektóre jeszcze przyciasne w biodrach. Ciekawa jestem czy w ogóle się w nie zmieszcze.

Cytat:
Ja to w tamtym roku kombinowałam na dwa fronty. Mam dwie małe siostrzenice - 8 i 5 lat. I tej starszej wytłumaczono, że Mikołaj przynosi prezenty, ale to rodzice kupują i dają je Mikołajowi żeby przyniósł (jej rodzice mieli kłopoty z kasą wtedy i jakoś trzeba było dziecku wytłumaczyć że nie dostanie akurat tego wymarzonego prezentu). A młodsza wierzy bezapelacyjnie w Mikołaja. No i jak pojechałam w okolicach 10 grudnia z prezentami to starszej mówiłam, że nie zdążyłam się z Mikołajem zobaczyć bo dużo pracowałam i przywiozłam prezent sama. A młodszej że Mikołaj wracając do Laponii zauważył że został mu w worku jeszcze jeden prezent dla niej a że renifery były już zmęczone to nie chciał wracać i dlatego wstąpił do mnie i zostawił, żebym go jej przekazała
Jejku, trzeba mieć wyobraźnie żeby takie historie wymyślać.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hehe, pożyczyłam Ci na fb
W sensie że złożyłam Ci życzenia na fb
To się dogadałyście

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A to moja Mikołajka
Cudowności

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A to moi chłopcy
Słodccy synkowie.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Nie dam rady teraz nadrobić niestety.

U nas lepiej chociaż Jasiu jeszcze troche kaszle. Mam nadzieje że Mu szybko przejdzie bo chcielibyśmy wyjść w poniedziałek.
Pozdrawiamy wszystkich i może później nadrobie
Mam nadzieję, że wyjdziecie jak najszybciej, a nasz najmłodszy Jasio już nie będzie chorował

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby się poukładało. Też jestem w podobnej sytuacji. Macierzyński mam do końca lutego ale już szukam pracy, bo w tej obecnej nie przedłużą mi umowy. Do końca macierzyńskiego nie chcę czekać bo zmieniają się przepisy i jak chcę robić to co robiłam muszę być na bieżąco
Trzymam kciuki, żebyś coś szybciutko znalazła. Biedna jesteś, że nie możesz skorzystać z całego macierzyńskiego? Może uda się gdzieś wkręcić bez umowy do końca macierzyńskiego? A kto z malutką zostanie? Teściowa?

Edytowane przez anusiaaniaanusia
Czas edycji: 2012-12-06 o 23:08
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:09   #1553
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Mój Maks ześwirował przygotowałam kluskę do kąpieli i czekałam z pampkiem żeby się wysikał bo nauczona ostatnią kąpielą wolałam poczekać, skoro nie zrobił to Go siup do wanny. Myju myju a tu bach dwa razy sobie dolewał fuj będę Go pod bieżącą wodą myć dziada jednego jakich płynów używacie do kąpieli?
Melcia też sobie dolewa..

Nivea, 2w1

Dla Was Melania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ccc.jpg (138,3 KB, 35 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 23:14   #1554
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
U nas też czasem dolewka się zdarzy
Ja myję teraz zwykłym mydełkiem Bambino, musieliśmy je zastosować żeby dobrze pempuszek po maści wymyć. Maść była z antybiotykiem, bo troszkę nam się zaczerwienił i taka skórka żółtawa się złuszała. Jak zaczęłam myć tym mydełkiem to czuje, że ten dzidziuś mój taki czyściutki.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:

Nivea, 2w1

Dla Was Melania
Śliczna lalunia, widziałam ostatnio filmik, przepiękne oczęta
Stary 2012-12-06, 23:15   #1555
katiem
Wtajemniczenie

Hej laski!
Wiem co u Was, ale nie mam siły cytować. A jutro raniutko wstaję bo Pawcia do żlobka zawoże, a potem sama do pracy.
tyle śniegu napadało - masakra
Dzieciaczki przepiękne

Colds kwestia smaku to moja ulubiona
Tort zawsze robię Schwarzwaldzki - przepyszny tylko czasem biszkopt mi nie wychodzi Często pytam Panią Asię jak chcę coś zmodyfikować i szybko odpowiada.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:20   #1556
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Colds kwestia smaku to moja ulubiona
Tort zawsze robię Schwarzwaldzki - przepyszny tylko czasem biszkopt mi nie wychodzi Często pytam Panią Asię jak chcę coś zmodyfikować i szybko odpowiada.
Wygląda przepysznie! W ogóle wszystko tam wygląda znakomicie
Stary 2012-12-06, 23:22   #1557
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:

Nivea, 2w1

Dla Was Melania
Jakie Ona ma piękne duże oczyska pięknota

Ja właśnie też tym nivea, ładny ma zapach... ale jakoś mało się pieni chyba, że naprawdę dużo się naleje.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
U nas też czasem dolewka się zdarzy
Ja myję teraz zwykłym mydełkiem Bambino, musieliśmy je zastosować żeby dobrze pempuszek po maści wymyć. Maść była z antybiotykiem, bo troszkę nam się zaczerwienił i taka skórka żółtawa się złuszała. Jak zaczęłam myć tym mydełkiem to czuje, że ten dzidziuś mój taki czyściutki.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

... bambinko myje dupkę pod kranem za każdym razem gdy jest kupa bo niestety już nie pamiętam małych niespodzianek mój chłop wali konkretnie hehe
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:25   #1558
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękujemy

Wygląda przepysznie! W ogóle wszystko tam wygląda znakomicie
Tak i nie wiem czy wchodziłaś we wpis na blogu - tam masz co komu jak smakuje.

A teraz idę spać. Dobranoc

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 23:26   #1559
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy dziecko może odmawiać cyca, bo zjadłam ogórkową? Chyba jednak ogórkowa nie wpływa na niego dobrze
Cytat:
Kurczę, sztuczne właśnie zajada... Czyli cyca nie chciał. Właśnie odciągam i wylewam to mleko z obu piersi.
Płakać mi się chce jak to robię
Cytat:
Mam nadzieję... Ciekawe kiedy zmieni smak...?
gda wcale nie musi być tak,że mu nie smakuje!!!Oni teraz przechodzą skok z Kubą,bo mój też od cycka czasem się odwraca,płacze nie sposób go uspokoićwięc ubieram go i ładuję do wózka i na dwór ze smokiem w buzi.Chwile mu przytrzymam,pokołysze i odlatuje.I mam spokój 3gdziny!!!aż sama jestem w szokuJa nie rezygnuje z cycka tak łatwo,same wiecie,bo pamiętacie moje samozaparcie z odciąganiem do pasteryzacji,prawda?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-12-07 o 00:01
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-07, 00:03   #1560
Dearlie
Zakorzenienie

To ja na dobranoc jeszcze nadrabiam

Antek ma jakiś lekki sen, bo co chwilkę się przebudza i wierci, więc jeszcze chwilkę go poobsewuję zanim się położę.

Dużo zdrówka dla Jasia i Kubusia!

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A to moja Mikołajka
Kolejna ślicznotka!

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

A to moi chłopcy
Przystojniaki.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, przepraszam że tak z biegu tu wpadam do Was..próbuję ponadrabiać ale ciężko mi to idzie bo od paru dni siedziałam znowu przy pracy mgr... :/
Justyna załatwiaj wszystko, a my tutaj na Was cierpliwie czekamy.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
sliczny.. i co ty gadasz ze on nie fotogeniczny
Dziękuję. Oj, bo wybrałam zdjęcia, na których nie ma dziwacznych min i nie płacze. Na jakiś 10-15 pozostałych już nie wypadł tak dobrze. Jego ulubiona-popisowa mina to:

http://i45.tinypic.com/iwja52.jpg

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Załącznik 5011777A to Jaś z dzisiaj
Cudny

Cytat:
Colds trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje plany. Oczywiście, że dasz radę!

Cytat:
jakich płynów używacie do kąpieli?
Ja używam płynu z Babydream

Cytat:

Dla Was Melania
No,no jaka laseczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości