|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Jaka laseczka! I cudna sukienunia.
Cytat:
Anesh zdrówka życzę i spełnienia marzeń Głowa mi dziś pęka, nie dam rady Was chyba nadrobić, lecę do wyra. Dobrej nocki! |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tamlin, ja też w sumie robię tak jak Choco, mimo że planowałam inaczej... Ale Henio w ogóle tego nie wykorzystuje, widzę że jak płacze, to naprawdę czegoś mu trzeba albo coś mu dolega... Zaspokoję jego potrzebę - od razu uśmiech i może leżeć na macie nawet 40 minut i się sobą zajmować.
|
|
|
|
|
#1534 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam w domu mały szpital bo chlopcy chorzy i musze mała izolowac,,,masakra |
|||||||
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie wyrodna matka
Mały jadł o 18 mm, a potem kąpiel i spanie. I teraz od godziny się przebudzał, a my go próbowaliśmy dalej usypiać. I tak z 5 razy. Aż się teraz zorientowałam, że on głodny przecież!!! Biedny... Okropna jestem mama...Ale cyca zassał jak szalony, chyba ogóra już nie ma
|
|
|
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
przed chwilką koleżanka poszła była na plotach ![]() dziecię me śpi a ja mam czas wkońcu na wizaż.. chociaż pewnie zaraz padnę.. nadrobiłam wszystko sumiennie wszystkie dzieciaczki nasze piękne są Adunia miło że do nas wpadłas aga_ton musisz się koniecznie pochwalić nam tutaj zdobyczami, 300 zł masakra ![]() muminku, nie zjada naraz 350 ml, chyba by pękła , tyle ściągam z cycków, a Iga je mniej więcej 120, ale tez zdarza sie że 140 ml
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-12-06 o 21:57 |
|
|
|
#1537 |
|
Konto usunięte
|
coś Ty.takie małe bobo nie wie co to takiego.po prostu tylko poprzez płacz potrafi powiedzieć ze czegoś potrzebuje.chce mu zapewnic maximum poczucia bezpieczenstwa bo to najlepszy start jaki moge mu dać
hehe.szybko sie ulotnił |
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pójdę do tej pracy. Pieniądze się przydadzą. Zresztą, nie zarabiam tylko dla siebie, ale też dla Melci. Po pracy i przed będziemy wykorzystywać czas maksymalnie. Nowe posiłki będę wprowadzać raz w tygodniu, w sobotę albo w niedzielę. Żebym to ja miała Ją na oku. Damy sobie radę. Musimy. Wierzę w to. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam wlasnie na facebooku! bosko!!!
|
|
|
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
umówiliśmy się na zdjęcia!!
![]() mam nadzieję, że Dawid wyczaruje nam tak cudne fotki, jak zdjęcia Lewka
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
to czemu tyle sciagasz zmiast tyle co jest potrzebne??
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast co do klubu.. To Anusi i Choco bym udostepniła. |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38007835]coś Ty.takie małe bobo nie wie co to takiego.po prostu tylko poprzez płacz potrafi powiedzieć ze czegoś potrzebuje.chce mu zapewnic maximum poczucia bezpieczenstwa bo to najlepszy start jaki moge mu dać
hehe.szybko sie ulotnił[/QUOTE] Zgadzam się z Tobą! Ale nie czułam tego dopóki nie urodziłam. Jak zobaczyłam synka, taką bezbronną, maleńką istotkę, to wiedziałam już, że w dupie mam te wszystkie przestrogi "nie rozpieść", po prostu muszę mu dać maksimum miłosci, uwagi i 100% poczucia bezpieczeństwa Zresztą na rozwojówce miałam, że dzieci których potrzeby przez pierwsze 6 miesięcy życia są natychmiast zaspakajane, wypadają lepiej w testach na inteligencję, kilka lat później ![]() A najgłupsze są dla mnie rady mojej babci "dziecko musi się wypłakać"
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne A jak Melcia? Zaczęła więcej jeść? Cytat:
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-06 o 22:39 |
||
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dzięki dziewczyny
gdybym miała więcej talentu i zdolności do obrabiania zdjeć, coś fajniejszego by z tego wyszło. no ale... dobre i to
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo ze jak dziecko tak małe płacze to trzeba utuliv
ale kuedy jest starsze to czasami ma takie widzi misie (mówię tu około roczku). Ja tez zawsze lecę i przytulam noszę i całuje wkoncu synus mamusi no a zuza jyz sie mniej przytula.
|
|
|
|
#1549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie będę w dziecko wmuszać, dam sobie siana Będzie głodna - będzie jadła. No chyba, że utrzyma się to dłużej, choćby do przyszłego tygodnia, tj. poniedziałek wtorek, to się przejdziemy do pediatry Bo jeszcze mi się zagłodzić będzie chciała A to przeoczyłam ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Odzywaj się częściej! ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- A chwaliłyście się prezentami od Mikołajów. Cóż, Melcia dostała.. Matę, ale to już wcześniej ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- A. Miałam się pytać, któraś robiła z Was może coś z www.kwestia smaku.com ???? Bo aż mi ślinka cieknie na myśl o torcie korzennym ![]() http:// www. kwestia smaku. com/desery/torty/tort_korzenny/przepis.html |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
Mój Maks ześwirował przygotowałam kluskę do kąpieli i czekałam z pampkiem żeby się wysikał bo nauczona ostatnią kąpielą wolałam poczekać, skoro nie zrobił to Go siup do wanny. Myju myju a tu bach dwa razy sobie dolewał fuj będę Go pod bieżącą wodą myć dziada jednego jakich płynów używacie do kąpieli?
|
|
|
|
#1551 |
|
potworkowa
|
dziękuję za aprobatę prośby o maila
któraś odważna by mi podać namiary?
Edytowane przez kaczuszka69 Czas edycji: 2012-12-06 o 23:32 |
|
|
|
#1552 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Jakoś ten dzień szybko minął, tylu odwiedzających jeszcze u nas nie było. Każdy o Mikołaju dla Bartoszka pamiętał, aż jestem zaskoczona.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ze spodniami mam tak samo, niektóre już są za duże, a niektóre jeszcze przyciasne w biodrach. Ciekawa jestem czy w ogóle się w nie zmieszcze. Cytat:
To się dogadałyście Cudowności ![]() Słodccy synkowie. Cytat:
Cytat:
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-12-06 o 23:08 |
|||||||
|
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nivea, 2w1 Dla Was Melania |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja myję teraz zwykłym mydełkiem Bambino, musieliśmy je zastosować żeby dobrze pempuszek po maści wymyć. Maść była z antybiotykiem, bo troszkę nam się zaczerwienił i taka skórka żółtawa się złuszała. Jak zaczęłam myć tym mydełkiem to czuje, że ten dzidziuś mój taki czyściutki. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Śliczna lalunia, widziałam ostatnio filmik, przepiękne oczęta
|
|
#1555 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski!
Wiem co u Was, ale nie mam siły cytować. A jutro raniutko wstaję bo Pawcia do żlobka zawoże, a potem sama do pracy. tyle śniegu napadało - masakra ![]() Dzieciaczki przepiękne Colds kwestia smaku to moja ulubiona Tort zawsze robię Schwarzwaldzki - przepyszny tylko czasem biszkopt mi nie wychodzi |
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle wszystko tam wygląda znakomicie
|
||
|
|
|
#1557 | |
|
Rozeznanie
|
Jakie Ona ma piękne duże oczyska
![]() Ja właśnie też tym nivea, ładny ma zapach... ale jakoś mało się pieni chyba, że naprawdę dużo się naleje. Cytat:
mój chłop wali konkretnie hehe
|
|
|
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak
A teraz idę spać. Dobranoc
|
|
|
|
#1559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie rezygnuje z cycka tak łatwo,same wiecie,bo pamiętacie moje samozaparcie z odciąganiem do pasteryzacji,prawda?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-07 o 00:01 |
||
|
|
|
#1560 | |||
|
Zakorzenienie
|
To ja na dobranoc jeszcze nadrabiam
![]() Antek ma jakiś lekki sen, bo co chwilkę się przebudza i wierci, więc jeszcze chwilkę go poobsewuję zanim się położę. Dużo zdrówka dla Jasia i Kubusia! Kolejna ślicznotka! Przystojniaki. ![]() Cytat:
![]() Dziękuję. Oj, bo wybrałam zdjęcia, na których nie ma dziwacznych min i nie płacze. Na jakiś 10-15 pozostałych już nie wypadł tak dobrze. Jego ulubiona-popisowa mina to:http://i45.tinypic.com/iwja52.jpg ![]() Cytat:
Cytat:
Ja używam płynu z Babydream ![]() No,no jaka laseczka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Ja bym się na Twym miejscu bała i wolałabym się powstrzymać jeszcze troszkę, żeby mi się dziecię nie męczyło, a ja z nim.

nie umie smoczka ssac chciał by zasysa go ale go na wymioty ciagnie a to jest naprawde malenki smok... bede miała jazdy widze z nim.. bo od wczoraj uczymy sie spac w dzien w łózeczku... no wczoraj padł w koncu i spal godzine ... ale uspokajanie nadal z lulaniem i juz i sam w łózeczku nie usnie trza go lulac na rekach boszeee... ale jak powiedziałam a to musze tera cały alfabet nie??
Okropna jestem mama...

.

Pozytywne nastawienie jest bardzo ważne

W ogóle wszystko tam wygląda znakomicie