|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
|
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jakbym miała mięśnia zerwanego czy coś..Mi się dziś śniło że u mnie na lumpie -70% i od razu tam pognałam, bo mają dwa kosze mojżesza tylko że w sumie długo to nie posłuży, bo jak się zacznie szkrab podnosić i dźwigać to już amen
|
|
|
|
|
#1353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej lasencje
Cytat:
równiez zapraszam ![]() raczej tak, to było wlasnie takie zarażenie mam nadzieje ![]() Cytat:
ale podejrzewam ze jak wystawiają takie zarło i picie w innych miastach to w 98% jest identycznie ![]() no wlasnie, juz????? łeeeeee ja myslalam ze to pozniej bedzie i se błogo lezalam w wyrku ale jak wlaczyłam tv i zobaczyłam prowadzących, a wszczegolności prowadząca to od razu pomyslalam ze szału nie bedzie...Cytat:
Cytat:
![]() podejrzewam ze jakby to byl prokop & welman to zupełnie inaczej by ta rozmowa przebiegła ![]() Basia- za wizytę no i dla maluszka tez oczywiście. a waga superasna. do porodu bedzie w sam raz. moj 2 tyg temu już wazył 3300 ![]() a takie....
|
||||
|
|
|
#1354 |
|
BAN stały
|
Witam się z rana kochane
Wczoraj u dentysty poszło wszytsko dobrze i już zakończyliśmy tego zęba ![]() Mąż pojechał rano w góry pojeździć na desce ze znajomymi. Tak im straaasznie zazdroszczę Też bym chciała bo kocham narty...ale jakoś nie widzę siebie z tym brzuchem na wyciągu a później na stoku... Wraca pod wieczór więc chcę mu upichcić coś pysznego do jedzonka ![]() Poza tym muszę wyskoczyć jeszcze po prezent dla niego, bo dla reszty rodzinki już mamy. No i muszę zahaczyć o kosmetyczkę, bo moje brwi (a raczej krzaczory) aż rażą ![]() Ja miałam. Zleciła mi je internistka, wtedy jak byłam przeziębiona. Chodziło o to żeby sprawdzić czy przeziębienie jest wirusowe czy bakteryjne. Jeśli bakteryjne to CRP powinno być podwyższone. I było. Norma był do 5 a ja miałam 25 Dlatego wtedy dostałam antybiotyk. Później jak już się wyleczyłam to gin jeszcze kazał powtórzyć i wtedy już wynik miałam 1. Także CRP min. mówi nam o tym czy mamy w organizmie jakąś infekcję bakteryjną. Czy jeszcze nam o czymś innym mówi-nie mam pojęcia
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczek a gdzie takie ładne koszyczki zakupiłaś?
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam robione to badanie w szpitalu dwa razy. Za pierwszym razem wynik był dość podwyższony, ale dobę później spadło. Tak jak ilkas pisała, to badanie sprawdza czy w organizmie jest jakaś infekcja
|
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej z rana, moje drogie.
Dziś znów miałam okropną noc. Aczkolwiek, głowa dalej w górze, bo właśnie ją wypycha. Jakby tak liczyć z miesiączki, to dzisiaj zaczęłam 9. miesiąc (ostatnią miesiączkę miałam równo 8 miesięcy temu). A z tickera dopiero w poniedziałek będzie. ![]() Cytat:
A brałam Microgynon (najdłużej), Cilest (najgorszy był) i Mercilon. Teraz chcę sobie dobrać jakieś idealnie pasujące pod moje potrzeby, może nie będzie skutków ubocznych... A wypływania też nie lubię, ale wystarczy wkładka w gaciach i nie czuć, że wypływa, można iść się przemyć dopiero za kilka minut wtedy. Cytat:
|
||
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Allegro pl
![]() http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3853258 kupiłam 10 sztuk ale to dlatego ze znalazlam aukcje gdzie np za 12 zł były 2 koszyczki wiec grzech było nie brac ![]() biorąc pod uwage koszty przesyłki to jeden koszyczek kosztował mnie +/- 8 zł a jak patrzyłam na ceny w "normalnym" sklepie to....
|
|
|
|
#1359 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Potem jak karmiłam to były gumki, jak przestałam też gumki, a kilka razy żywioł (w niby bezpiecznym poowulacyjnym okresie ). I tak powstała Hania, o którą mieliśmy się starać w wakacje Teraz się zastanawiam co po porodzie, bo skoro nam to tak łatwo przychodzi, będzie się trzeba super zabezpieczyć ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się nie chce z łóżka wstawać
a tu prasowanie czeka... i naczynia w zlewie się już nie mieszczą Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-12-20 o 08:59 |
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Ja właśnie po pobraniu krwi na przeciwciała, wynik dopiero po nowym roku.... ciekawe czy zdąże odebrać Idę Was nadrabiać, bo nie ma człowieka jeden wieczór i już milion eseji naprodukowałyście
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także wielkie dzięki za info
|
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sie dzisiaj zabrac za wycieranie w meblach, ale od rana brzuch mnie boli jak na okres, jeszcze mały sie wypina, zgiąc sie nie mogę.... za to bącze na potęgę dobrze, że mąż w pracy bo by nie wytrzymal ![]() wrzucilam dzieciową pościel, zaraz bedzie mi pachniec ![]() zmykam, zajrze pozniej, powoli biore sie za sprzątanko |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam non stop: puścić? nie puścić? bo jak klient wejdzie?
|
|
|
|
|
#1365 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mąż juz w pracy ale dziś na szczęscie tylko do 18.00 ma No a od soboty ma wolne ![]() Zjadłam śniadanko (zjadłabym jeszcze mandarynki ale wczoraj wszystkie zjadłam Cytat:
hahaha dobre Cytat:
Cytat:
Ale z tego co widzę to za dużo nie gadali.Jutro powinno byc w necie na stronie DDTVN więc może obejrze (bo oni tam zawsze maja te filmiki-wywiady z poprzedniego dnia). Cytat:
![]() Cytat:
Jak ja widzę z rana Jole w dzien dobry tvn to nóż się w kieszeni otwiera wrrrrrrrrrrrrrZa to Welman & Prokop -UWIELBIAM Oni są swietni.
|
|
#1366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja gumki lubię właśnie z tego względu że potem nic nie cieknie, nienawidze tego , no ale tż się wścieka że musi przerywać akcje . także nie wiem co my po porodzie wymyślimy żeby nam obojgu było dobrze. Cytat:
![]() ach jak ja zazdroszczę Twojemu męzowi Ifka chciałam Ci powiedzieć że piękna z Ciebie kobieta i bardzo ładnie Ci z brzuszkiem no nadrobiłam ;] |
||
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te Twoje hasła Każdemu się z rana humor poprawi ![]()
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moje są bezzapachowe ale za to je dobrze słychać ![]() najgorzej to sie stresuje jak jestem na samolociku - ginka sie do mnie dobiera a ja zaciskam to i owo a ona wtedy- ale pani sie rozluźni... ![]() a ja se wtedy po cichu myslę - jesteś tego pewna? a co bedzie przy porodzie? cos czuje ze salwy beda szły jedna po drugiej
|
||
|
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj tak Jola i mnie wkurza zawsze ma najwięcej do powiedzenia i wszystkim przerywa a ten biedny kolega co z nią jest to nie ma kiedy gęby otworzyć, aczkolwiek Kingi bardziej nie lubię ale to chyba tak po prostu za twarz Welman jest najlepsza aczkolwiek Prokop ma jakiś tępy wyraz twarzy |
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tabletek anty.to brałam przez 3 lata chyba. Potem odstawiłam i nie zabezpieczaliśmy się bo zaczęlismy się starać o dzidzie. Niestety nie wychodziło
Dopiero po 4 latach udało się zajść.
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
![]() jak coś to zawsze moge powiedzieć że z kanalizacja problem neti Ty w Zusie pracujesz, czy źle kojarzę?
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo Dokładnie
![]() hahahaha
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale obeszło się. Fakt faktem, że czułam takie napięcie więc podejrzewam, że przy porodzie może być ciekawie w najlepszym wypadku będzie mieć wiatr we włosach
|
|
|
|
|
#1374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
pstryczek u mnie i głośno i powiedzmy brzydkopachnąco, aż się sama siebie wstydzę :/ u ginka jest najgożej, bo właśnie wtedy kiedy mam nogi w górze to najbardziej mi się chce. Dobrze, że badanie nie trwa długo...
|
|
|
|
#1376 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dzisiaj źle spałam...masakra. Obudziłam się o 2 i nie mogłam spać do 5:30. w tym czasie byłam 5 razy siku i wypiłam litr wody. Na dodatek drętwiała mi znowu prawa dłoń i nie wiedziałam gdzie mam ją wsadzić już. Zasnęłam po 5:30 i wstałam o 9. A dłoń miałam tak zdrętwiałą że nie dałam rady sobie kanapki na śniadanie zrobić...oj coś czuję że te ostatnie 2 tygodnie będą straszne. Nogi mi popuchły, kostek nie widać i skarpetki się odciskają. Palce dłoni jak paróweczki że ciężko butelkę z wodą odkręcić...i jeszcze to drętwienie. Nie ma co...ciąża to piękny stan
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Gin powiedziala ze KTG zleca sie wlasnie albo jak juz jest po terminie porodu albo jak ciaza nie przebiega idealnie i jest koniecznosc sprawdzania, widocznie u Ciebie wszystko wporzadku
ja sie musze wybrac na KTG 8 stycznia ze wzgledu na to moje kiepskie lozysko...
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ginka raz mnie na wizycie straszyła że przez tabsy problem z ciążą będzie i w ogóle..A jakie tabletki można brać przy karmieniu? O ile można.. |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(myslalam ze jestemy bezplodni czy cos--aż tu nagle sie udalo ,nie wiem jakim cudem) Nie wiem czy to przez tabl.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-20 o 09:43 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

tylko że w sumie długo to nie posłuży, bo jak się zacznie szkrab podnosić i dźwigać to już amen

równiez zapraszam 
. Te. Filmik jest masakryczny, ludzie potrafią zachowywać się jak dzicy.
ale podejrzewam ze jak wystawiają takie zarło i picie w innych miastach to w 98% jest identycznie 
za wizytę no i dla maluszka tez oczywiście. a waga superasna. do porodu bedzie w sam raz. moj 2 tyg temu już wazył 3300 

... mam na zapleczu 

wrrrrrrrrrrrrr
w najlepszym wypadku będzie mieć wiatr we włosach