Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-20, 08:28   #1351
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
u mnie idą tony ręczników papierowych głównie w okolicach zmywania naczyń, a to wszystko przez przekleństwo jakim jest okrągły zlew
o właśnie ten okrągły zlew to był mój wymysł a teraz żałuję :/

Basia_Bogusia jakiś stan zapalny podejrzewają?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:30   #1352
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
no dobra...niech będzie... myślałam że mnie nie widac...
żebyście widziały jakie pozycje przyjmuje by spokojnie coś popatrzec w internecie...
kurcze potzreba mi jeszcze kilku pajacy półśpiochów i body z dł. rekawem...a u mnie w lumpkach nic...
ja nie mogę jak człowiek przed biurkiem usiedzieć, tak mnie boli nad łopatką nie wiem jakbym miała mięśnia zerwanego czy coś..
Mi się dziś śniło że u mnie na lumpie -70% i od razu tam pognałam, bo mają dwa kosze mojżesza tylko że po 60 zł, a ja myślałam że kupię taki żeby mały miał jak u dziadków spać tylko że w sumie długo to nie posłuży, bo jak się zacznie szkrab podnosić i dźwigać to już amen

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:34   #1353
pstryczek84
Zakorzenienie

hej lasencje
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

na sniadanko swiezutkie bułeczki z masełkiem i dzemikiem truskawkowym + kakao , zapraszam głodomorki
ja też juz po sniadaniu. u mnie chlebek z wedlinka i świeżym czosnkiem równiez zapraszam juz widze te pielgrzymki do czosnku

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
bo to podobno można się wirtualnie zarazić
raczej tak, to było wlasnie takie zarażenie mam nadzieje
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Jakoś nie czuję świąt . Te. Filmik jest masakryczny, ludzie potrafią zachowywać się jak dzicy.
Noooo, tragedia ale podejrzewam ze jak wystawiają takie zarło i picie w innych miastach to w 98% jest identycznie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Już???!!!!!! To po co ja się w ekran gapie. Spoznilam się.
Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
To już było? Nie ma co, zdążyłam .
no wlasnie, juz????? łeeeeee
ja myslalam ze to pozniej bedzie i se błogo lezalam w wyrku ale jak wlaczyłam tv i zobaczyłam prowadzących, a wszczegolności prowadząca to od razu pomyslalam ze szału nie bedzie...

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ogladalam dziendobry tvn o tej naszej petycji... duzo sie nie nagadali....
Cytat:
A w sumie nic ciekawego, Prowadzacy pytal co to za petycja, ile osob podpisało, ze wprowadzenie tego urlopu od poczatku roku byloby krzywdzace dla matek z konca tego roku... zyczyl powodzenia i tyle
czyli mialam racje, d..py nie urwało
podejrzewam ze jakby to byl prokop & welman to zupełnie inaczej by ta rozmowa przebiegła

Basia- za wizytę no i dla maluszka tez oczywiście. a waga superasna. do porodu bedzie w sam raz. moj 2 tyg temu już wazył 3300

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jaaaakie koszyczki?
a takie....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg koszyczki.jpg (30,6 KB, 23 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:38   #1354
ilkas
BAN stały

Witam się z rana kochane

Wczoraj u dentysty poszło wszytsko dobrze i już zakończyliśmy tego zęba Po nowym roku tylko jeszcze go odbudujemy plombom i takie tam. Ale najgorsze już za mną i będę mogła na święta normalnie sobie pojeść

Mąż pojechał rano w góry pojeździć na desce ze znajomymi. Tak im straaasznie zazdroszczę Też bym chciała bo kocham narty...ale jakoś nie widzę siebie z tym brzuchem na wyciągu a później na stoku...
Wraca pod wieczór więc chcę mu upichcić coś pysznego do jedzonka

Poza tym muszę wyskoczyć jeszcze po prezent dla niego, bo dla reszty rodzinki już mamy. No i muszę zahaczyć o kosmetyczkę, bo moje brwi (a raczej krzaczory) aż rażą

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Takie pytanko, miała któraś zlecone badanie z krwi CRP??
Ja miałam. Zleciła mi je internistka, wtedy jak byłam przeziębiona. Chodziło o to żeby sprawdzić czy przeziębienie jest wirusowe czy bakteryjne. Jeśli bakteryjne to CRP powinno być podwyższone. I było. Norma był do 5 a ja miałam 25 Dlatego wtedy dostałam antybiotyk. Później jak już się wyleczyłam to gin jeszcze kazał powtórzyć i wtedy już wynik miałam 1. Także CRP min. mówi nam o tym czy mamy w organizmie jakąś infekcję bakteryjną. Czy jeszcze nam o czymś innym mówi-nie mam pojęcia
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:40   #1355
nancykenator
Zakorzenienie

pstryczek a gdzie takie ładne koszyczki zakupiłaś?
Stary 2012-12-20, 08:47   #1356
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
dziewczyny a jak to właśnie jest z no-spą? Możemy ją brać jak boli, czy już nie?
Biorę fenoterol i gin mi powiedział, że mam brać do końca grudnia. Od stycznia mam odstawić, bo zacznie się 37 tc i nie ma sensu powstrzymywać skurczy. Z nospą jest tak samo
Cytat:
Takie pytanko, miała któraś zlecone badanie z krwi CRP??
Miałam robione to badanie w szpitalu dwa razy. Za pierwszym razem wynik był dość podwyższony, ale dobę później spadło.
Tak jak ilkas pisała, to badanie sprawdza czy w organizmie jest jakaś infekcja
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:51   #1357
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej z rana, moje drogie.
Dziś znów miałam okropną noc. Jak dobrze, że już tak malutko do końca. Na pocieszenie zostałam sromotnie obudzona przez moją niunię, bo uskuteczniała w mojej macicy jakieś akrobacje. Aczkolwiek, głowa dalej w górze, bo właśnie ją wypycha.

Jakby tak liczyć z miesiączki, to dzisiaj zaczęłam 9. miesiąc (ostatnią miesiączkę miałam równo 8 miesięcy temu). A z tickera dopiero w poniedziałek będzie.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wlasnie, tabsy mega wysuszaja ja bralam bodajze od 16rz non stop i masakra u mnie byla z tym, a nawilzaczy nie cierpie.... No i zaraz po uwielbiam sie do meza przytulic a nie leciec od razu pod prysznic. Dla nas gumki sa najlepszym wyjsciem
Mnie tabletki akurat nie wysuszały, normalnie tam było, ale za to miałam pryszcze (chociaż w ciąży i tak gorsze były), wieczne fochy na TŻa i zerowe libido. Po co brać tabsy, jak powodują one spadek libido? Co za bezsens. A brałam Microgynon (najdłużej), Cilest (najgorszy był) i Mercilon. Teraz chcę sobie dobrać jakieś idealnie pasujące pod moje potrzeby, może nie będzie skutków ubocznych...

A wypływania też nie lubię, ale wystarczy wkładka w gaciach i nie czuć, że wypływa, można iść się przemyć dopiero za kilka minut wtedy.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Każda z nas zaczynając pisać posta pisała "witam" skierowane do ogółu,więc myślę, że możesz to odebrać jako przywitanie również z Tobą
Dokładnie tak.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 08:57   #1358
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
pstryczek a gdzie takie ładne koszyczki zakupiłaś?
Allegro pl
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3853258
kupiłam 10 sztuk
ale to dlatego ze znalazlam aukcje gdzie np za 12 zł były 2 koszyczki wiec grzech było nie brac
biorąc pod uwage koszty przesyłki to jeden koszyczek kosztował mnie +/- 8 zł
a jak patrzyłam na ceny w "normalnym" sklepie to....

Stary 2012-12-20, 08:57   #1359
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
a ja weszłam do spożywczaka, kupiłam sobie wędlinkę, masełko, majonezik i wziełam z domu chlebuś dyniowy. Ale jak zobaczyłam pepsi wyeksponowaną na promocji ... mam na zapleczu
A ja mam apetyt na Fantę

Cytat:
A w sumie nic ciekawego, Prowadzacy pytal co to za petycja, ile osob podpisało, ze wprowadzenie tego urlopu od poczatku roku byloby krzywdzace dla matek z konca tego roku... zyczyl powodzenia i tyle
Idąc tokiem jego rozumowania, to zawsze byłoby dla kogoś krzywdzące. Raz dla matek rodzących pod koniec roku, raz dla tych z połowy a raz dla tych z początku roku

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
My jechaliśmy na gumkach, czasem przerywany (), bo ja jestem jakaś dziwna w kwestii brania tabletek (nawet tych przeciwbólowych). Aczkolwiek nie lubię gum i coraz częściej myślę, że po porodzie będę musiała pomyśleć o tych durnych tabsach. Bo tak fajnie jest działać spontanicznie . W ogóle opieprzyłam TŻ, że zaszłam w ciążę w tym samym miesiącu, w którym zaczęliśmy starać się o dzidziusia, bo to staranie się było całkiem przyjemne .
Ja też zaszłam w pierwszym cyklu, to nawet starania nie były, raczej perwszy cykl po ślubie bez tabsów. I powstała Zosia Potem jak karmiłam to były gumki, jak przestałam też gumki, a kilka razy żywioł (w niby bezpiecznym poowulacyjnym okresie ). I tak powstała Hania, o którą mieliśmy się starać w wakacje Teraz się zastanawiam co po porodzie, bo skoro nam to tak łatwo przychodzi, będzie się trzeba super zabezpieczyć

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja niestety nie pomogę. Miała zlecone, ale nie zrobiłam bo wylądowałam w szpitalu. Generalnie nie wiem po co to się robi (tzn. czyt. na necie ), ale czy to każda ciężarna robi czy nie to nie mam pojęcia.
zlecają jak jest podejrzenie jakiejś infekcji.
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:57   #1360
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ale mi się nie chce z łóżka wstawać a tu prasowanie czeka... i naczynia w zlewie się już nie mieszczą

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-12-20 o 08:59
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 08:59   #1361
Lenova
Wtajemniczenie

Witam z rana
Ja właśnie po pobraniu krwi na przeciwciała, wynik dopiero po nowym roku.... ciekawe czy zdąże odebrać
Idę Was nadrabiać, bo nie ma człowieka jeden wieczór i już milion eseji naprodukowałyście
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 09:03   #1362
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Allegro pl
kupiłam 10 sztuk
ale to dlatego ze znalazlam aukcje gdzie np za 12 zł były 2 koszyczki wiec grzech było nie brac
właśnie o takich koszyczkach myślałam, żeby Dzidziowe rzeczy poukładać, bo kiedyś kupiłam w Ikei do łazienki i tam się sprawdzają ale wtedy w Ikei była na nie jakaś promocja a teraz już nie ma, poza tym są różnych rozmiarów a ja bym chciała jednak podobnej wielkości także wielkie dzięki za info
Stary 2012-12-20, 09:07   #1363
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Allegro pl
kupiłam 10 sztuk
Pstryczek, ale cudne ja tez wielbicielka, ale juz nie mam gdzie stawiac musze sie dzisiaj zabrac za wycieranie w meblach, ale od rana brzuch mnie boli jak na okres, jeszcze mały sie wypina, zgiąc sie nie mogę....
za to bącze na potęgę dobrze, że mąż w pracy bo by nie wytrzymal

wrzucilam dzieciową pościel, zaraz bedzie mi pachniec

zmykam, zajrze pozniej, powoli biore sie za sprzątanko
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:12   #1364
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryczek, ale cudne ja tez wielbicielka, ale juz nie mam gdzie stawiac musze sie dzisiaj zabrac za wycieranie w meblach, ale od rana brzuch mnie boli jak na okres, jeszcze mały sie wypina, zgiąc sie nie mogę....

wrzucilam dzieciową pościel, zaraz bedzie mi pachniec

zmykam, zajrze pozniej, powoli biore sie za sprzątanko
nie jesteś sama ja się zastanawiam non stop: puścić? nie puścić? bo jak klient wejdzie?

Stary 2012-12-20, 09:20   #1365
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej
Mąż juz w pracy ale dziś na szczęscie tylko do 18.00 ma No a od soboty ma wolne
Zjadłam śniadanko (zjadłabym jeszcze mandarynki ale wczoraj wszystkie zjadłam )

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Co do zabezpieczeń to anty też mnie wywiązały, i też mnie wkurzasz jak wylatuje wrr znów gumke nie zawsze jest sposobność lub chęć założenia(i powstaje Hania)
hahaha dobre

Cytat:
Ogladalam dziendobry tvn o tej naszej petycji... duzo sie nie nagadali....
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mitabe o 8 się zaczęło i to był pierwszy wywiad, trwał może ze 3 minuty, nawet nie wiem ale bardzo krótko
Noooo nie...a chciałam to oglądać...włączyłam TV o 8.15 jakoś i myślalam że dopiero beda o tym gadac
Ale z tego co widzę to za dużo nie gadali.Jutro powinno byc w necie na stronie DDTVN więc może obejrze (bo oni tam zawsze maja te filmiki-wywiady z poprzedniego dnia).

Cytat:
Nie miałam jeszcze robionego KTG w ogóle podczas ciąży, jako tako zlecone nie mam, ale doktorka mi powiedziała, że jak bym tak przypadkiem do 6.01 nie urodziła to 7.01 mam się zgłosić do szpitala właśnie m.in na KTG noi kto wie czy nie w ogóle już zostać.
Kobitka jakoś nie wierzy, że dotrwam do tego terminu dlatego, powiedziała, że przypadkiem, ale kto tam wie co sobie Krzyś umyślał w moim brzuszku i kiedy będzie chciał się wydostać.
Ja też nie miałam ani razu robionego KTG a już 36 tc zaczęłam

Cytat:
no wlasnie, juz????? łeeeeee
ja myslalam ze to pozniej bedzie i se błogo lezalam w wyrku ale jak wlaczyłam tv i zobaczyłam prowadzących, a wszczegolności prowadząca to od razu pomyslalam ze szału nie bedzie...

czyli mialam racje, d..py nie urwało
podejrzewam ze jakby to byl prokop & welman to zupełnie inaczej by ta rozmowa przebiegła
DOKŁADANIE hahahahah Jak ja widzę z rana Jole w dzien dobry tvn to nóż się w kieszeni otwiera wrrrrrrrrrrrrr

Za to Welman & Prokop -UWIELBIAM Oni są swietni.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-20, 09:20   #1366
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
JA brałam Yasminelle genialne dla mnie się okazały pod względem @. Jak zawsze miałam 7 dni w tym 4 pierwsze maaaasakrycznie obfite, tak przy tabsach 4-5 dni i to nie tragedia. Zastanowię się, ale raczej do nich wrócę. Oczywiście mankament taki, że wysuszają
Natomiast mankament seksu bez gumki dla mnie to, że lece na kibel, albo od razu do wanny i prysznic. Nienawidzę jak wypływa

ja jakoś nie mogę dziś nic wyklepać ostałam się w kuchni przy tych ciasteczkach, ale Młoda przynajmniej ma do szkoły Jutro idę z rana w sklepie siedzieć za mamę - ale mi się nie chce
Ja też brałam Yasminelle i jak dla mnie najlepsze ze wszystkich, i przy tych tabsach schudłam 8 kg minusem było to że infekcje często łapałam ;/
Ja gumki lubię właśnie z tego względu że potem nic nie cieknie, nienawidze tego , no ale tż się wścieka że musi przerywać akcje . także nie wiem co my po porodzie wymyślimy żeby nam obojgu było dobrze.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się z rana kochane

Wczoraj u dentysty poszło wszytsko dobrze i już zakończyliśmy tego zęba Po nowym roku tylko jeszcze go odbudujemy plombom i takie tam. Ale najgorsze już za mną i będę mogła na święta normalnie sobie pojeść

Mąż pojechał rano w góry pojeździć na desce ze znajomymi. Tak im straaasznie zazdroszczę Też bym chciała bo kocham narty...ale jakoś nie widzę siebie z tym brzuchem na wyciągu a później na stoku...
Wraca pod wieczór więc chcę mu upichcić coś pysznego do jedzonka

Poza tym muszę wyskoczyć jeszcze po prezent dla niego, bo dla reszty rodzinki już mamy. No i muszę zahaczyć o kosmetyczkę, bo moje brwi (a raczej krzaczory) aż rażą
No to super że załatwiłaś tego zęba !
ach jak ja zazdroszczę Twojemu męzowi

Ifka chciałam Ci powiedzieć że piękna z Ciebie kobieta i bardzo ładnie Ci z brzuszkiem

no nadrobiłam ;]
Stary 2012-12-20, 09:23   #1367
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
nie jesteś sama ja się zastanawiam non stop: puścić? nie puścić? bo jak klient wejdzie?
O ja Cie.....
Te Twoje hasła
Każdemu się z rana humor poprawi
Stary 2012-12-20, 09:24   #1368
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
ooo, mialam sie was o to pytac ale widze ze nie jestem sama
moje są bezzapachowe ale za to je dobrze słychać
najgorzej to sie stresuje jak jestem na samolociku - ginka sie do mnie dobiera a ja zaciskam to i owo a ona wtedy- ale pani sie rozluźni...
a ja se wtedy po cichu myslę - jesteś tego pewna?
a co bedzie przy porodzie? cos czuje ze salwy beda szły jedna po drugiej

Stary 2012-12-20, 09:25   #1369
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej

Noooo nie...a chciałam to oglądać...włączyłam TV o 8.15 jakoś i myślalam że dopiero beda o tym gadac
Ale z tego co widzę to za dużo nie gadali.Jutro powinno byc w necie na stronie DDTVN więc może obejrze (bo oni tam zawsze maja te filmiki-wywiady z poprzedniego dnia).

DOKŁADANIE hahahahah Jak ja widzę z rana Jole w dzien dobry tvn to nóż się w kieszeni otwiera wrrrrrrrrrrrrr

Ja też 36 a oprócz tego jak w szpitalu byłam to nie miałam robionego ktg, może jeszcze na nas czas . Pewnie jak nie urodzimy w terminie to będę nam kazac robić .

Oj tak Jola i mnie wkurza zawsze ma najwięcej do powiedzenia i wszystkim przerywa a ten biedny kolega co z nią jest to nie ma kiedy gęby otworzyć, aczkolwiek Kingi bardziej nie lubię ale to chyba tak po prostu za twarz
Welman jest najlepsza aczkolwiek Prokop ma jakiś tępy wyraz twarzy
Stary 2012-12-20, 09:25   #1370
s i l v e r
Zakorzenienie

A co do tabletek anty.to brałam przez 3 lata chyba. Potem odstawiłam i nie zabezpieczaliśmy się bo zaczęlismy się starać o dzidzie. Niestety nie wychodziło Dopiero po 4 latach udało się zajść.
Stary 2012-12-20, 09:26   #1371
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
O ja Cie.....
Te Twoje hasła
Każdemu się z rana humor poprawi

jak coś to zawsze moge powiedzieć że z kanalizacja problem

neti Ty w Zusie pracujesz, czy źle kojarzę?

Stary 2012-12-20, 09:28   #1372
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

jak coś to zawsze moge powiedzieć że z kanalizacja problem
Nooo Dokładnie hahahaha
Stary 2012-12-20, 09:29   #1373
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, mialam sie was o to pytac ale widze ze nie jestem sama
moje są bezzapachowe ale za to je dobrze słychać
najgorzej to sie stresuje jak jestem na samolociku - ginka sie do mnie dobiera a ja zaciskam to i owo a ona wtedy- ale pani sie rozluźni...
a ja se wtedy po cichu myslę - jesteś tego pewna?
a co bedzie przy porodzie? cos czuje ze salwy beda szły jedna po drugiej
mi na ostatniej wizycie jak gmerała, to też poczułam, że muszę jej chyba rzucić hasłem: Lotnik! Kryj sie!
Ale obeszło się. Fakt faktem, że czułam takie napięcie więc podejrzewam, że przy porodzie może być ciekawie w najlepszym wypadku będzie mieć wiatr we włosach

Stary 2012-12-20, 09:29   #1374
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
A co do tabletek anty.to brałam przez 3 lata chyba. Potem odstawiłam i nie zabezpieczaliśmy się bo zaczęlismy się starać o dzidzie. Niestety nie wychodziło Dopiero po 4 latach udało się zajść.
No właśnie, każdy organizm inaczej reaguje. Ja się nastawiłam na długie starania, a tu niespodzianka była
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:31   #1375
nancykenator
Zakorzenienie

pstryczek u mnie i głośno i powiedzmy brzydkopachnąco, aż się sama siebie wstydzę :/ u ginka jest najgożej, bo właśnie wtedy kiedy mam nogi w górze to najbardziej mi się chce. Dobrze, że badanie nie trwa długo...
Stary 2012-12-20, 09:32   #1376
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wreszcie się zmobilizowałam i wrzucam foto mojego brzuszka z 30 tyg więc już prawie dwa tygodnie temu
Ślicznie wyglądasz!!!
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Wiadomość od SUZI !!!

od wczoraj jestem na obserwacji z podejrzeniem cholestazy. Z małą ok. ma 2.4kg. dostaje leki i kroplówkę, w pt mam wyjsc do domu. Póżniej musze się zapisać do poradni patologii ciąży w P-niu. Pozdrawiam wszystkie mamusie i mam nadzieje ze u was i u wszystkich maluszków jest ok
Dobrze że się odezwała, ufff...no i super że na Święta ją do domu wypuszczą.
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Lub za 50 zł 2 paczki od rozmiaru 2 w górę więc ok 8 zł oszczędzamy
A skąd wiecie o tej promocji? ja jakoś w żadnej gazetce się nie natknęłam na to
Cytat:

Ale dzisiaj źle spałam...masakra. Obudziłam się o 2 i nie mogłam spać do 5:30. w tym czasie byłam 5 razy siku i wypiłam litr wody. Na dodatek drętwiała mi znowu prawa dłoń i nie wiedziałam gdzie mam ją wsadzić już. Zasnęłam po 5:30 i wstałam o 9. A dłoń miałam tak zdrętwiałą że nie dałam rady sobie kanapki na śniadanie zrobić...oj coś czuję że te ostatnie 2 tygodnie będą straszne. Nogi mi popuchły, kostek nie widać i skarpetki się odciskają. Palce dłoni jak paróweczki że ciężko butelkę z wodą odkręcić...i jeszcze to drętwienie. Nie ma co...ciąża to piękny stan
Stary 2012-12-20, 09:34   #1377
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Mi Gin powiedziala ze KTG zleca sie wlasnie albo jak juz jest po terminie porodu albo jak ciaza nie przebiega idealnie i jest koniecznosc sprawdzania, widocznie u Ciebie wszystko wporzadku
ja sie musze wybrac na KTG 8 stycznia ze wzgledu na to moje kiepskie lozysko...

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-20, 09:36   #1378
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Hej

oj tak, Jola....się nie nadaje do prowadzenia, tak samo zresztą jak Mołek, reszta ujdzie, oczywiście Prokop i Welman robią to najlepiej
Stary 2012-12-20, 09:36   #1379
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
No właśnie, każdy organizm inaczej reaguje. Ja się nastawiłam na długie starania, a tu niespodzianka była
dokładnie ja się tylko zastanawiam, czy branie tabletek przez ponad rok, później nieco ponad pół roku przed staraniem ich odstawienie, miało wpływ, że udało się dopiero w 10 cyklu? ginka raz mnie na wizycie straszyła że przez tabsy problem z ciążą będzie i w ogóle..

A jakie tabletki można brać przy karmieniu? O ile można..

Stary 2012-12-20, 09:41   #1380
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie ja się tylko zastanawiam, czy branie tabletek przez ponad rok, później nieco ponad pół roku przed staraniem ich odstawienie, miało wpływ, że udało się dopiero w 10 cyklu? ginka raz mnie na wizycie straszyła że przez tabsy problem z ciążą będzie i w ogóle..

A jakie tabletki można brać przy karmieniu? O ile można..
Tez mnie to zastanawia.Brałam tabsy przez 3 lata a potem aż przez 4 lata nie umiałam zajść (myslalam ze jestemy bezplodni czy cos--aż tu nagle sie udalo ,nie wiem jakim cudem)
Nie wiem czy to przez tabl.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2012-12-20 o 09:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości