Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-23, 00:11   #691
Lethie
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 115
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Cytat:
Napisane przez santi santi Poka¿ wiadomo¶æ
Zazdroszczê maski, olejku i balsamu, chodz± za mn± ju¿ od jakiego¶ czasu Opisa³aby¶ kiedy¶ wra¿enie po kremie? Skoro zamawiaæ, to ju¿ z pomp±

Sk±d¶ znam to zdjêcie, hehe

Zastanawiam siê, czy ryzykowaæ jutro niemycie w³osów, ¿eby mieæ ³adne na wigiliê, ewentualnie umyæ 2 dni z rzêdu. Czeka mnie jutro wyj¶cie i trochê siê boje straszyæ t³u¶ciochami, wiêc sk³aniam siê ku drugiej opcji
Jasne od wczoraj go stosujê, bêdê to robiæ codziennie rano wiêc jak wyrobiê sobie opiniê to napiszê

Zastanawiam siê nad tym samym, czy myæ jutro w³osy i na Wigiliê znowu czy zakamuflowaæ siê w domu i prze¿yæ 3 dzieñ niemycia

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Jak pójdziesz prywatnie do prawdopodobnie dostaniesz to, czego oczekujesz. Na NFZ niestety widzia³abym to trochê gorzej. Du¿o masz podwy¿szon±?
Jasne, ¿e pójdê prywatnie.
Wed³ug lekarza troszkê, mam napisane, ¿e norma to 2,7-26 a ja mam 32,66, mo¿e to jest nie za du¿o ale na mój organizm chyba bardzo dzia³a, zaczê³o siê od spó¼niaj±cej siê i sk±pej @, do tego pojawi³y siê widoczne ¿y³y na piersiach i ich powiêkszenie, my¶la³am, ¿e jestem w ci±¿y, wiêc posz³am do gina, do tego jestem zmêczona no i to wypadanie w³osów, robi³am tak¿e tsh i jest w normie 0,27-4,2 (3,37) ale te¿ wyczyta³am na necie, ¿e powy¿ej 3 to jest niedoczynno¶æ wiêc sama nie wiem. Zastanawia³am siê czy to mo¿e nie ³ysienie androgenowe, bo nie pamiêtam okresu kiedy nigdy nie wypada³y mi w³osy ale teraz przy myciu ci±gn± siê za palcami jakbym je wyrywa³a i wszystkie z cebulkami, dlatego zamierzam te¿ zrobiæ inne badania np. testosteron. To wszystko trwa ju¿ jakie¶ 3-4 miesi±ce a w³osów coraz mniej.

Moje w³osy

Edytowane przez Lethie
Czas edycji: 2012-12-23 o 00:15
Lethie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 01:05   #692
vyenna
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 805

Cytat:
Napisane przez versatille Poka¿ wiadomo¶æ
przybywam z fotami.
1. Fryzurka - fota zrobiona od razu po zrobieniu w salonie. Mam nadziejê, ¿e u mnie wyjdzie podobnie
2. Moje ustrojone okno
3. Kot Sorbitor
4. Kot Onpin (ju¿ pewnie 7-mio letni)

KOTY! Strasznie by¶my z T¯ kota chcieli, ale nie mo¿emy sobie pozwoliæ, bo wspó³lokatorzy by siê nie zgodzili. Pozostaje mi tylko ogl±daæ te w internecie i jêczeæ z zachwytu.

Mieli¶my jechaæ na ¶wiêta do te¶ciów, a okaza³o siê, ¿e oni jednak przyjad± do nas, ju¿ jutro :O A ja chora, nic nie przygotowane, nic nie posprz±tane :O

A mia³am w planach spokojny dzieñ z olejem

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam w³osy i okazjonalnie odchudzam

Edytowane przez vyenna
Czas edycji: 2012-12-23 o 01:10
vyenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 08:00   #693
affbe
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:

Po pierwsze - z etapu po myciu wywali³abym wszelkie dodatki gliceryny i wszelkie maski proteinowe.
Za to przed myciem robi³abym maski z proteinami i nawil¿aczami - gliceryn±, nie wiem jak na miód na przyk³ad reagujesz?
Jak na miod to nie wiem, nie uzywalam jeszcze
A moze byc tak, ze artiste moze zle dzialac na moje wlosy, a jakies proteiny w innym polaczeniu moglyby lepiej dzialac?
Jedyne co posiadam proteinowe teraz to wlasnie artiste i kallos , po kalosie wlosy sa jakies lepsze niz po tym artiste
Dziwne dla mnie to jest bo ogolnie wlosow mam mnostwo ,widze to tylko ze kazdy jeden jest taki cieniusi i delikatny... To na pewno nie natura ,bo nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek miala takie cieniutkie wloski ,kompletny brak objetosci
affbe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:25   #694
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 433
GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ
hmm a jak pó¼niej z jedzeniem takiego domku? trzeba go rozwaliæ przed pokrojeniem?
Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Poka¿ wiadomo¶æ
Wydaje mi siê, ¿e na czê¶ci.
Znaczy najpierw zjadasz kawa³ki dachu, potem np. podej¶cie, p³otek itp
Ja to zawsze tak widzia³am

Ale szkoda trochê zjadaæ tak± chatkê.
Tyle roboty, piêkny efekt, i co ?
dok³±dnie tak, jak napisa³a CleoDuquesne, najpierw jeden kawa³ek dachu, pó¼niej drugi... a¿ zniknie ca³y
xxxJuanaxxx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:57   #695
CrimsonGhost
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 453

Czas jechaæ Weso³ych ¶wi±t chcia³am Wam ¿yczyæ. A, i oczywi¶cie udanych, w³osowych prezentów

Nowy blog
CrimsonGhost jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:11   #696
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Poka¿ wiadomo¶æ

¿artujesz? Ju¿ sie za toba stêskni³am
Kurcze wiesz, zawsze jak opisujesz co sie u ciebie dzieje mam ochotê ciê przytulic i chroniæ przed ¶wiatem, jakies takie siostrzane uczucia we mnie wzbudzasz
Trzymaj sie maleñka, dasz rade, kto jak nie Ty?
Powa¿nie? Ju¿ kilka osób mi to mówi³o, co¶ w tym musi byæ
Trzymam siê
Cytat:
mój t¿ te¿ jest kochany czêsto robi mi pyszne obiadki, pomaga sprz±taæ ale jak ostatnio siê dowiedzia³, ¿e sprz±tam toaletê 2 razy w tygodniu to by³ w szoku, bo my¶la³, ¿e to tak raz na miesi±c wystarczy
Raz na miesi±c U mnie tato codziennie sprz±ta toaletê i to bez ale
Cytat:
¶liczna fryzurka i w ogóle ¶liczna Ty
Dok³adnie

Z³ama³am w nocy wszystkie paznokcie u prawej rêki A tak siê napali³am na Kascyskowy Golden Rose JJ, ¿e chcia³am ju¿ ich szukaæ na necie... Teraz nie op³aca mi siê kupowaæ dla jednej rêki

¦ni³o mi siê dzisiaj, ¿e mia³am takie d³ugie, grube lokasy w kolorze br±z, piêknie blyszcza³y
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:17   #697
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez Lethie;38260491[COLOR=Silver
]
[/COLOR]
Wed³ug lekarza troszkê, mam napisane, ¿e norma to 2,7-26 a ja mam 32,66, mo¿e to jest nie za du¿o ale na mój organizm chyba bardzo dzia³a, zaczê³o siê od spó¼niaj±cej siê i sk±pej @, do tego pojawi³y siê widoczne ¿y³y na piersiach i ich powiêkszenie, my¶la³am, ¿e jestem w ci±¿y, wiêc posz³am do gina, do tego jestem zmêczona no i to wypadanie w³osów, robi³am tak¿e tsh i jest w normie 0,27-4,2 (3,37) ale te¿ wyczyta³am na necie, ¿e powy¿ej 3 to jest niedoczynno¶æ wiêc sama nie wiem. Zastanawia³am siê czy to mo¿e nie ³ysienie androgenowe, bo nie pamiêtam okresu kiedy nigdy nie wypada³y mi w³osy ale teraz przy myciu ci±gn± siê za palcami jakbym je wyrywa³a i wszystkie z cebulkami, dlatego zamierzam te¿ zrobiæ inne badania np. testosteron. To wszystko trwa ju¿ jakie¶ 3-4 miesi±ce a w³osów coraz mniej.
Twoje wypadanie mo¿e te¿ byæ zwi±zane z jakim¶ innym hormonem lub schorzeniem, wiêc przebadaj siê dokumentnie. TSH do najni¿szych te¿ nie nale¿y, zrób sobie jeszcze przeciwcia³a (czasem Hashimoto chowa siê za wynikiem TSH w normie). Nie ma co czekaæ.
Cytat:
Napisane przez affbe Poka¿ wiadomo¶æ
A moze byc tak, ze artiste moze zle dzialac na moje wlosy, a jakies proteiny w innym polaczeniu moglyby lepiej dzialac?
Jedyne co posiadam proteinowe teraz to wlasnie artiste i kallos , po kalosie wlosy sa jakies lepsze niz po tym artiste
Dziwne dla mnie to jest bo ogolnie wlosow mam mnostwo ,widze to tylko ze kazdy jeden jest taki cieniusi i delikatny... To na pewno nie natura ,bo nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek miala takie cieniutkie wloski ,kompletny brak objetosci
A pewnie: Artiste to keratyna (bia³ko do¶æ ma³ocz±steczkowe, zdolne wnikn±æ), a Kallos proteiny mleczne (du¿e, pozostaj±ce na powierzchni w³osa, kondycjonuj±ce).
Nie masz jaki¶ niedoborów, chronicznych przeziêbieñ, stresu itp?
Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Poka¿ wiadomo¶æ
Czas jechaæ Weso³ych ¶wi±t chcia³am Wam ¿yczyæ. A, i oczywi¶cie udanych, w³osowych prezentów
Nawzajem

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaveri Poka¿ wiadomo¶æ
Z³ama³am w nocy wszystkie paznokcie u prawej rêki A tak siê napali³am na Kascyskowy Golden Rose JJ, ¿e chcia³am ju¿ ich szukaæ na necie... Teraz nie op³aca mi siê kupowaæ dla jednej rêki
Odrosn±

Jak siê zdecydujesz, to daj znaæ, mogê popatrzeæ miêdzy ¶wiêtami w drogerii
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:52   #698
affbe
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191

Cytat:

A pewnie: Artiste to keratyna (bia³ko do¶æ ma³ocz±steczkowe, zdolne wnikn±æ), a Kallos proteiny mleczne (du¿e, pozostaj±ce na powierzchni w³osa, kondycjonuj±ce).
Nie masz jaki¶ niedoborów, chronicznych przeziêbieñ, stresu itp?

W±tpiê, dobrze sie odzywiam, jem suplementy, duzo warzyw , owocow, robilam ostatnio kilka badañ i pani doktor stwierdzila ze wyniki mam bardzo dobre, stresy czasami sa , wiadomo , ale nic wielkiego.
Jakis czas temu d³ugo bylam odwodniona.... ale to juz nadrobilam
affbe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:54   #699
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:

mnie te¿ siê wszystkie paznokcie teraz ³ami±, jeden po drugim. to chyba od tych mrozów, bo normalnie nie mam z tym problemów.

mam takie smêtne, cienkie w³osy... muszê je obci±æ, bo wygl±daj± beznadziejnie. mo¿e za kilka lat zagêszcz± siê i bêd± mog³by byæ takie d³ugie, ale na razie nie bardzo..
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:08   #700
201612231846
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 143

Dzieñ Dobry! Witam w klimacie przed¶wi±tecznym ,którego nie odczuwam

Cytat:
mój t¿ te¿ jest kochany czêsto robi mi pyszne obiadki, pomaga sprz±taæ ale jak ostatnio siê dowiedzia³, ¿e sprz±tam toaletê 2 razy w tygodniu to by³ w szoku, bo my¶la³, ¿e to tak raz na miesi±c wystarczy
Mój T¯ wczoraj dzielnie mi pomaga³ sprz±taæ. Wyciera³ meble z kurzu ,my³ pod³ogi. Zawsze mi pomaga . Natomiast ojciec tylko gotuje zamiast sprz±taæ

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Poka¿ wiadomo¶æ
o jak ja kocham mieæ trochê takiego burdelu kontrolowanego na g³owie.

ale wbrew chêciom rzadko mi wychodzi.

ja mia³am wybór, ale trafi³am do Kato i nie powiem, mog³oby byæ lepiej (zaczê³am studia, a Katowice remonty), aczkolwiek te¿ nie mogê wylewaæ gor±cej lawy ¿alu na samo miasto. Jest specyficzne, po prostu i ogarn±æ go nie sposób. Tolerowaæ trza.

A jak siê jest studentem to siê patrzy tylko na to, ¿eby ksero by³o, piwo by³o i autobus blisko a szybko. Ewentualnie trochê klimatu do tego piwa, ale jak to z klimatem, zrobiæ mo¿na wszêdzie.

Mój T¯ mieszka³ kiedy¶ w Kato. Nigdy wiêcej . Po kilku latach mieszkania wróci³ do Warszawy

Cytat:
Napisane przez Lethie Poka¿ wiadomo¶æ
Nadrobi³am 11 stron

T¯et wczoraj przyjecha³ z prezentem, oczywi¶cie, który sama wybiera³am w Kalinie ale co tam, wa¿ne, ¿e cieszy³am siê jak dziecko

W skrócie to:
- krem na dzieñ -35
- olej ³opianowy (dzisiaj pójdzie na noc na w³osy)
- wymarzona maska dro¿d¿owa (rzeczywi¶cie pachnie ciasteczkami ma¶lanymi, ledwo siê z T¿etem powstrzymali¶my od wylizania wieczka)
- balsam regeneruj±cy do w³osów
- mus do cia³a
- maseczka do twarzy i cia³a na bazie niebieskiej glinki (prezent od sklepu, taka promocja na grudzieñ)

Idê parzyæ kozieradkê bo zaczyna mi siê czo³o powiêkszaæ i robi± mi siê powoli prze¶wity.
Piêkne prezenty

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Poka¿ wiadomo¶æ
Nawzajem

Cytat:
mnie te¿ siê wszystkie paznokcie teraz ³ami±, jeden po drugim. to chyba od tych mrozów, bo normalnie nie mam z tym problemów.

mam takie smêtne, cienkie w³osy... muszê je obci±æ, bo wygl±daj± beznadziejnie. mo¿e za kilka lat zagêszcz± siê i bêd± mog³by byæ takie d³ugie, ale na razie nie bardzo..
Te¿ tak mam . Zapuszcza³am paznokcie na ¦wiêta i siê po³ama³y
201612231846 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:16   #701
moooniek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 793

zdenkowalam Biovaxa do ciemnych i szampon babuszki Agafii. Teraz sobie posiedze godzine z Biovaxem, ech, kiedys takie godzinne seanse z maska robilam co mycie, a teraz nie mam na to czasu... w ¶wiêta nadrobie
moooniek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:21   #702
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 906

Hej

Mnie normalnie nie mo¿na wypuszczaæ z domu, pojecha³am na szybkie zakupy do kauflandu i co? kupi³am odzywkê frucitis oleo repair ale piêknie pachnie

Mnie na paznokcie pomog³a od¿ywka eveline diamentowa, wiem ¿e jest nieco kontrowersyjna ale ja u¿ywam, paznokcie rosn± mi po niej jak szalone (a¿ za szybko jak dla mnie bo nie lubiê skracaæ paznokci a muszê to robiæ czê¶ciej), nie rozdwajaj± siê i nie ³ami±.

Edytowane przez SoBitterSoSweet
Czas edycji: 2012-12-23 o 11:27
SoBitterSoSweet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:34   #703
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
W±tpiê, dobrze sie odzywiam, jem suplementy, duzo warzyw , owocow, robilam ostatnio kilka badañ i pani doktor stwierdzila ze wyniki mam bardzo dobre, stresy czasami sa , wiadomo , ale nic wielkiego.
Jakis czas temu d³ugo bylam odwodniona.... ale to juz nadrobilam
Ale w³osy poro¶niête w tym okresie mog± byæ s³absze

Oesu, chyba przyszed³ czas na szampon z sod±.
Stary 2012-12-23, 11:43   #704
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 31 910

Dziewczyny tak Was czytam i dochodzê do wniosku, ¿e chyba jestem tutaj nielicznym wyj±tkiem, który codziennie albo co drugi dzieñ myje w³osy rypaczami....
Moja skóra g³owy nie toleruje ¿adnych innych myjade³...

Poza tym po u¿ywaniu szamponu Radical dosta³am tylu baby hair, ¿e sama jestem w szoku i walczê z nimi, bo odstaj± okropnie. I w³osy mi prawie przesta³y wypadaæ od kiedy u¿ywam Radicala, wiem ¿e zaraz odezw± siê g³osy, ¿e to nierealne ale nic poza tym na wypadanie nie u¿ywa³am wiêc zas³ugi s± tylko i wy³±cznie w szamponie.
Zreszt± gdyby szampony nie mia³y ¿adnych dzia³añ to mog³abym bez bólu u¿ywaæ szamponów z rumiankiem, a niestety nie mogê, bo "rudziej±" mi po nich w³osy. I id±c tym tokiem rozumowania, wydaje mi siê, ¿e szampon mimo i¿ na w³osach jest krótko, jako¶ tam na nie dzia³a.
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:43   #705
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Oesu, chyba przyszed³ czas na szampon z sod±.
u mnie chyba nigdy nie przyjdzie taki czas
Stary 2012-12-23, 11:46   #706
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny tak Was czytam i dochodzê do wniosku, ¿e chyba jestem tutaj nielicznym wyj±tkiem, który codziennie albo co drugi dzieñ myje w³osy rypaczami....

Poza tym po u¿ywaniu szamponu Radical dosta³am tylu baby hair, ¿e sama jestem w szoku i walczê z nimi, bo odstaj± okropnie. I w³osy mi prawie przesta³y wypadaæ od kiedy u¿ywam Radicala, wiem ¿e zaraz odezw± siê g³osy, ¿e to nierealne ale nic poza tym na wypadanie nie u¿ywa³am wiêc zas³ugi s± tylko i wy³±cznie w szamponie.
Zreszt± gdyby szampony nie mia³y ¿adnych dzia³añ to mog³abym bez bólu u¿ywaæ szamponów z rumiankiem, a niestety nie mogê, bo "rudziej±" mi po nich w³osy. I id±c tym tokiem rozumowania, wydaje mi siê, ¿e szampon mimo i¿ na w³osach jest krótko, jako¶ tam na nie dzia³a.
Sama musia³am wyprostowaæ swoje zdanie po u¿ywaniu Biokapu. W ¿yciu nie mia³am tylu w³osów...

Sama chcia³abym siê przerzuciæ na rypacze ca³kiem. Có¿ z tego, jak skalpowi siê to ¶rednio widzi
Stary 2012-12-23, 11:48   #707
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Cytat:
Zastanawiam siê nad tym samym, czy myæ jutro w³osy i na Wigiliê znowu czy zakamuflowaæ siê w domu i prze¿yæ 3 dzieñ niemycia
3 dzieñ niemycia! 3 dzieñ niemycia!

Cytat:
Artiste i Kallos to zupe³nie inne proteiny w zupe³nie innych dawkach, dlatego to zupe³nie normalne, ¿e Twoje w³osy ró¿nie na nie reaguj±

Cytat:

paznokcie nie cycki, odrosn±, kupuj ten lakier do paznokci!

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie normalnie nie mo¿na wypuszczaæ z domu, pojecha³am na szybkie zakupy do kauflandu i co? kupi³am odzywkê frucitis oleo repair ale piêknie pachnie
widzê, ¿e Oleo robi ostatnio furorê ja u¿y³am go raz i na razie denkujê AiKa, ale jak tylko zdenkujê, bêdê siê rozkoszowaæ Fructisem

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:51   #708
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Poka¿ wiadomo¶æ

widzê, ¿e Oleo robi ostatnio furorê ja u¿y³am go raz i na razie denkujê AiKa, ale jak tylko zdenkujê, bêdê siê rozkoszowaæ Fructisem
ja go pokocha³am od pierwszego u¿ycia uratowa³ mnie przed poszamponetkowym suszem
Stary 2012-12-23, 11:51   #709
Czarna93
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 695

Kupi³am w Biedro szampon fruity passion, zobaczymy jak nam siê bêdzie ¿y³o
Czarna93 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:52   #710
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

a co Twój skalp na to? nie swêdzi, nie ma ³upie¿u? bo ja dopiero po odstawieniu SLSów odkry³am, ¿e mój czasowy ³upie¿ i szybsze przet³uszczanie siê w³osów to w³a¶nie rypacze

Stary 2012-12-23, 11:53   #711
pluskotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 508

Cytat:
Jasne od wczoraj go stosujê, bêdê to robiæ codziennie rano wiêc jak wyrobiê sobie opiniê to napiszê

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Jakbym czyta³a o sobie Przez ponad 2 lata mêczy³am siê ze spó¼niaj±cymi okresami (rekord 49 dni). Jedna ginekolo¿ka kaza³a braæ luteinê i upatrywa³a winê tylko w stresie, a mówi³am têpej babie, ¿e nie mam stresów, bywa³o du¿o gorzej. Nawet na badania mnie nie skierowa³a.
Dalej rok siê meczy³am, posz³am do innej. Przepisa³a mi tabsy anty, przy okazji skierowa³a na badania (proszê zauwa¿yæ kolejno¶æ dzia³añ). Nie wykupi³am tych tabletek, bo nie bêdê wykupywaæ ich bez badañ. Poczeka³am na wyniki, prolaktyna podwy¿szona do 38, a hormon TSH w porz±dku (2,9). Ginka stwierdzi³a, ¿e to wcale nie tak du¿o, przepisa³a mi tabletki zbijaj±ce ten poziom (bromocorn, jest te¿ bromergon, maj± identyczne sk³adniki). Przy okazji siê pytam czy tabsy anty te¿ mam braæ, a ta mi wyskakujê, ¿e jak chcê, to mogê. Ja siê dopytujê, staram ¿eby by³o w porz±dku, a ta mi z takim tonem wyje¿d¿a jakby mi tylko zale¿a³o na zabezpieczeniu
Tabletki beznadziejne, duzo skutków ubocznych. Po pierwszym tygodniu zemdla³am. Wtedy po tych tabletkach w³osy mi zaczê³y wy³aziæ i to niema³o. Bra³am to 3 miesi±ce, po 5 miesi±cach w³osy nadal wypada³y.
Okres powiedzmy, ¿e siê ustabilizowa³ do 35 dni, a nie do wahañ typu 34, albo 42 dni.
Powiem tyle: dobrych lekarzy specjalistów to ze ¶wieczk± szukaæ. Wykoñczyli wiêcej ludzi ni¿ Hitler i Stalin

Pardon za taki wywód. Zrób po prostu badania wszystkie jakie siê da i jak lampka Ci siê za¶wieci, ¿e z ginem co¶ nie jest w porz±dku, to uciekaj i szukaj kolejnego.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ."
pluskotka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:58   #712
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Sama musia³am wyprostowaæ swoje zdanie po u¿ywaniu Biokapu. W ¿yciu nie mia³am tylu w³osów...
w³a¶nie ja od kiedy u¿ywam czerwonego Radicala to jestem w szoku, bo wypadanie prawie ca³kowicie usta³o, a baby hair jest tak du¿o, ¿e a¿ mam ich do¶æ

Cytat:
a co Twój skalp na to? nie swêdzi, nie ma ³upie¿u? bo ja dopiero po odstawieniu SLSów odkry³am, ¿e mój czasowy ³upie¿ i szybsze przet³uszczanie siê w³osów to w³a¶nie rypacze
Jakby swêdzia³ itp. to bym nie u¿ywa³a "rypaczy"
od pocz±tku w³osomaniactwa próbowa³am kilka razy przerzuciæ siê na mycie od¿ywkami, mycie szamponami delikatnymi itp. i niestety w³a¶nie po nich mam przet³uszczone w³osy, skalp swêdzi albo w³osy wypadaj± jak szalone. Jedynie szampony z sles sprawdzaj± siê idealnie.

Jak wrócê do Warszawy to poproszê T¯ta aby zrobi³ zdjêcie moim w³osom, bo ju¿ chyba od wrze¶nia obiecujê Wam aktualizacjê
Stary 2012-12-23, 12:00   #713
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:

Sama chcia³abym siê przerzuciæ na rypacze ca³kiem. Có¿ z tego, jak skalpowi siê to ¶rednio widzi
Nie chwal siê, bo szampon drogi, a zale¿y mi na buszu
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ."
Stary 2012-12-23, 12:00   #714
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
Jakbym czyta³a o sobie Przez ponad 2 lata mêczy³am siê ze spó¼niaj±cymi okresami (rekord 49 dni). Jedna ginekolo¿ka kaza³a braæ luteinê i upatrywa³a winê tylko w stresie, a mówi³am têpej babie, ¿e nie mam stresów, bywa³o du¿o gorzej. Nawet na badania mnie nie skierowa³a.
Dalej rok siê meczy³am, posz³am do innej. Przepisa³a mi tabsy anty, przy okazji skierowa³a na badania (proszê zauwa¿yæ kolejno¶æ dzia³añ). Nie wykupi³am tych tabletek, bo nie bêdê wykupywaæ ich bez badañ. Poczeka³am na wyniki, prolaktyna podwy¿szona do 38, a hormon TSH w porz±dku (2,9). Ginka stwierdzi³a, ¿e to wcale nie tak du¿o, przepisa³a mi tabletki zbijaj±ce ten poziom (bromocorn, jest te¿ bromergon, maj± identyczne sk³adniki). Przy okazji siê pytam czy tabsy anty te¿ mam braæ, a ta mi wyskakujê, ¿e jak chcê, to mogê. Ja siê dopytujê, staram ¿eby by³o w porz±dku, a ta mi z takim tonem wyje¿d¿a jakby mi tylko zale¿a³o na zabezpieczeniu
Tabletki beznadziejne, duzo skutków ubocznych. Po pierwszym tygodniu zemdla³am. Wtedy po tych tabletkach w³osy mi zaczê³y wy³aziæ i to niema³o. Bra³am to 3 miesi±ce, po 5 miesi±cach w³osy nadal wypada³y.
Okres powiedzmy, ¿e siê ustabilizowa³ do 35 dni, a nie do wahañ typu 34, albo 42 dni.
Powiem tyle: dobrych lekarzy specjalistów to ze ¶wieczk± szukaæ. Wykoñczyli wiêcej ludzi ni¿ Hitler i Stalin

Pardon za taki wywód. Zrób po prostu badania wszystkie jakie siê da i jak lampka Ci siê za¶wieci, ¿e z ginem co¶ nie jest w porz±dku, to uciekaj i szukaj kolejnego.
KOchana, ja przez ca³y 2011 rok nie mia³am okresu, serio jedynie w styczniu i pó¼niej nic, ca³y rok nic a nic. Dopiero od stycznia 2012 miesi±czkujê regularnie, ale ile siê namêczy³am i nachodzi³am po lekarzach to nawet nie chce mi siê pisaæ. Ciê¿ko teraz o dobrego ginekologa :/
Stary 2012-12-23, 12:04   #715
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
KOchana, ja przez ca³y 2011 rok nie mia³am okresu, serio jedynie w styczniu i pó¼niej nic, ca³y rok nic a nic. Dopiero od stycznia 2012 miesi±czkujê regularnie, ale ile siê namêczy³am i nachodzi³am po lekarzach to nawet nie chce mi siê pisaæ. Ciê¿ko teraz o dobrego ginekologa :/
A no ciê¿ko. Najgorsze jest to, ¿e te ginki by³y polecane mi przez znajome.
Niestety nie ominê³o mnie wtedy namiêtne szukanie informacji o tym w necie, co te¿ dobre nie jest
Stary 2012-12-23, 12:09   #716
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
A no ciê¿ko. Najgorsze jest to, ¿e te ginki by³y polecane mi przez znajome.
Niestety nie ominê³o mnie wtedy namiêtne szukanie informacji o tym w necie, co te¿ dobre nie jest
ja mia³am takie problemy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, które bra³am zaledwie 1.5 roku... na pocz±tku ka¿dy ginekolog kaza³ mi czekaæ, pó¼niej za¿ywa³am luteinê aby siê po jakim¶ miesi±cu dowiedzieæ od jeszcze innego lekarza, ¿e to bez sensu, bo USG wykaza³o, ¿e nie ma mi siê co z³uszczaæ, a luteina jest w³a¶nie od z³uszczania endometrium Pó¼niej znowu kazali mi czekaæ, pó¼niej bra³am Duphaston przez kilka miesiêcy i w koñcu po równo roku (!!!!) dosta³am normalnie okres. Dodam, ¿e przez zachwian± gospodarkê hormonaln± ¼le pracowa³a moja tarczyca, przyty³am bardzo du¿o... Dopiero w wakacje tego roku wróci³am do "normalnej" wagi, bo wa¿y³am 74-76kg, a obecnie 58-60 i wygl±dam tak jak przed tymi wszystkimi akcjami hormonalnymi
Ale nadal bojê siê zaczynaæ jak±kolwiek terapiê antykoncepcyjn±, chocia¿ przyda³aby siê

No to sobie po-offtopowa³am

w ogóle powiem Wam, ¿e w Warszawie jest baaaardzooo du¿o dziewczyn z piêknymi d³ugimi w³osami normalnie jest taka konkurencja, ¿e szok a¿ mnie to motywuje do dzia³ania.
Stary 2012-12-23, 12:11   #717
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Poka¿ wiadomo¶æ
Kupi³am w Biedro szampon fruity passion, zobaczymy jak nam siê bêdzie ¿y³o
ja mam zamiar kupiæ od¿ywkê z tej serii
Cytat:
ja te¿ bym mog³a myæ rypaczami codziennie, ze skór± g³owy nic by mi siê nie sta³o, a w³osy tego nie lubi±...

ja te¿ miesi±czkujê bardzo nieregularnie, ale mam tak od zawsze...
w kwietniu, maju i czerwcu w ogóle nie mia³am okresu...
Stary 2012-12-23, 12:14   #718
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mia³am takie problemy po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, które bra³am zaledwie 1.5 roku... na pocz±tku ka¿dy ginekolog kaza³ mi czekaæ, pó¼niej za¿ywa³am luteinê aby siê po jakim¶ miesi±cu dowiedzieæ od jeszcze innego lekarza, ¿e to bez sensu, bo USG wykaza³o, ¿e nie ma mi siê co z³uszczaæ, a luteina jest w³a¶nie od z³uszczania endometrium Pó¼niej znowu kazali mi czekaæ, pó¼niej bra³am Duphaston przez kilka miesiêcy i w koñcu po równo roku (!!!!) dosta³am normalnie okres. Dodam, ¿e przez zachwian± gospodarkê hormonaln± ¼le pracowa³a moja tarczyca, przyty³am bardzo du¿o... Dopiero w wakacje tego roku wróci³am do "normalnej" wagi, bo wa¿y³am 74-76kg, a obecnie 58-60 i wygl±dam tak jak przed tymi wszystkimi akcjami hormonalnymi
Ale nadal bojê siê zaczynaæ jak±kolwiek terapiê antykoncepcyjn±, chocia¿ przyda³aby siê

No to sobie po-offtopowa³am

w ogóle powiem Wam, ¿e w Warszawie jest baaaardzooo du¿o dziewczyn z piêknymi d³ugimi w³osami normalnie jest taka konkurencja, ¿e szok a¿ mnie to motywuje do dzia³ania.
Ale rewolucje! Wspó³czujê strasznie. Te¿ nie powiem, ¿e przyda³yby siê tabletki, ale obawy mam, wiêc póki co siê wstrzymujê i odk³adam ci±gle na pó¼niej

Miewam takie dni, ¿e ze wszystkich stron atakuj± mnie piêkne w³osy, a bywa tez tak, ¿e nie ma na kim oka zawiesiæ
Stary 2012-12-23, 12:14   #719
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniek Poka¿ wiadomo¶æ
ja mam zamiar kupiæ od¿ywkê z tej serii

ja te¿ bym mog³a myæ rypaczami codziennie, ze skór± g³owy nic by mi siê nie sta³o, a w³osy tego nie lubi±...

ja te¿ miesi±czkujê bardzo nieregularnie, ale mam tak od zawsze...
w kwietniu, maju i czerwcu w ogóle nie mia³am okresu...
mo¿na to pogodziæ i skalp myæ rypaczem, a na d³ugo¶æ na³o¿yæ co¶ delikatnego
Stary 2012-12-23, 12:15   #720
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby swêdzia³ itp. to bym nie u¿ywa³a "rypaczy"
od pocz±tku w³osomaniactwa próbowa³am kilka razy przerzuciæ siê na mycie od¿ywkami, mycie szamponami delikatnymi itp. i niestety w³a¶nie po nich mam przet³uszczone w³osy, skalp swêdzi albo w³osy wypadaj± jak szalone. Jedynie szampony z sles sprawdzaj± siê idealnie.

Jak wrócê do Warszawy to poproszê T¯ta aby zrobi³ zdjêcie moim w³osom, bo ju¿ chyba od wrze¶nia obiecujê Wam aktualizacjê
to czekamy na aktualizacjê! dobrze wiedzieæ, ¿e jednak SLSy a¿ takiej krzywdy nie robi±, jak wszyscy strasz±

Cytat:
ej, ja a¿ tak nie widzê od pocz±tków w³osomaniactwa widzia³am mo¿e 5-6 i zawsze ka¿dej mówi³am, ¿e ma piêkne w³osy i odsy³a³am na wiza¿

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.