|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#691 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
![]() Zastanawiam siê nad tym samym, czy myæ jutro w³osy i na Wigiliê znowu czy zakamuflowaæ siê w domu i prze¿yæ 3 dzieñ niemycia ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
Wed³ug lekarza troszkê, mam napisane, ¿e norma to 2,7-26 a ja mam 32,66, mo¿e to jest nie za du¿o ale na mój organizm chyba bardzo dzia³a, zaczê³o siê od spó¼niaj±cej siê i sk±pej @, do tego pojawi³y siê widoczne ¿y³y na piersiach i ich powiêkszenie, my¶la³am, ¿e jestem w ci±¿y, wiêc posz³am do gina, do tego jestem zmêczona no i to wypadanie w³osów, robi³am tak¿e tsh i jest w normie 0,27-4,2 (3,37) ale te¿ wyczyta³am na necie, ¿e powy¿ej 3 to jest niedoczynno¶æ wiêc sama nie wiem. Zastanawia³am siê czy to mo¿e nie ³ysienie androgenowe, bo nie pamiêtam okresu kiedy nigdy nie wypada³y mi w³osy ale teraz przy myciu ci±gn± siê za palcami jakbym je wyrywa³a i wszystkie z cebulkami, dlatego zamierzam te¿ zrobiæ inne badania np. testosteron. To wszystko trwa ju¿ jakie¶ 3-4 miesi±ce a w³osów coraz mniej.
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, piêknych i d³ugich w³osów Typ: 2A 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm Moje w³osy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-12-23 o 00:15 |
||
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 805
|
Cytat:
KOTY! Strasznie by¶my z T¯ kota chcieli, ale nie mo¿emy sobie pozwoliæ, bo wspó³lokatorzy by siê nie zgodzili. Pozostaje mi tylko ogl±daæ te w internecie i jêczeæ z zachwytu. Mieli¶my jechaæ na ¶wiêta do te¶ciów, a okaza³o siê, ¿e oni jednak przyjad± do nas, ju¿ jutro :O A ja chora, nic nie przygotowane, nic nie posprz±tane :O A mia³am w planach spokojny dzieñ z olejem
ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33192618 szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649 zapuszczam w³osy i okazjonalnie odchudzam Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2012-12-23 o 01:10 |
|
|
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Cytat:
A moze byc tak, ze artiste moze zle dzialac na moje wlosy, a jakies proteiny w innym polaczeniu moglyby lepiej dzialac? Jedyne co posiadam proteinowe teraz to wlasnie artiste i kallos , po kalosie wlosy sa jakies lepsze niz po tym artiste Dziwne dla mnie to jest bo ogolnie wlosow mam mnostwo ,widze to tylko ze kazdy jeden jest taki cieniusi i delikatny... To na pewno nie natura ,bo nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek miala takie cieniutkie wloski ,kompletny brak objetosci |
|
|
|
|
#694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a¿ zniknie ca³y
|
||
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 453
|
Czas jechaæ
Weso³ych ¶wi±t chcia³am Wam ¿yczyæ. A, i oczywi¶cie udanych, w³osowych prezentów
|
|
|
|
#696 | ||
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
Cytat:
Trzymam siê Cytat:
U mnie tato codziennie sprz±ta toaletê i to bez ale ![]() Dok³adnie ![]() Z³ama³am w nocy wszystkie paznokcie u prawej rêki ¦ni³o mi siê dzisiaj, ¿e mia³am takie d³ugie, grube lokasy w kolorze br±z, piêknie blyszcza³y
|
||
|
|
|
#697 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Cytat:
Nie masz jaki¶ niedoborów, chronicznych przeziêbieñ, stresu itp? Cytat:
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Jak siê zdecydujesz, to daj znaæ, mogê popatrzeæ miêdzy ¶wiêtami w drogerii
|
|
#698 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Cytat:
Jakis czas temu d³ugo bylam odwodniona.... ale to juz nadrobilam
|
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
mam takie smêtne, cienkie w³osy... muszê je obci±æ, bo wygl±daj± beznadziejnie. mo¿e za kilka lat zagêszcz± siê i bêd± mog³by byæ takie d³ugie, ale na razie nie bardzo..
|
|
#700 | |||||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 143
|
Dzieñ Dobry!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój T¯ mieszka³ kiedy¶ w Kato. Nigdy wiêcej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Zapuszcza³am paznokcie na ¦wiêta i siê po³ama³y
|
|||||
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
zdenkowalam Biovaxa do ciemnych i szampon babuszki Agafii. Teraz sobie posiedze godzine z Biovaxem, ech, kiedys takie godzinne seanse z maska robilam co mycie, a teraz nie mam na to czasu... w ¶wiêta nadrobie
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Hej
Mnie normalnie nie mo¿na wypuszczaæ z domu, pojecha³am na szybkie zakupy do kauflandu i co? kupi³am odzywkê frucitis oleo repair ale piêknie pachnie Mnie na paznokcie pomog³a od¿ywka eveline diamentowa, wiem ¿e jest nieco kontrowersyjna ale ja u¿ywam, paznokcie rosn± mi po niej jak szalone (a¿ za szybko jak dla mnie bo nie lubiê skracaæ paznokci a muszê to robiæ czê¶ciej), nie rozdwajaj± siê i nie ³ami±. Edytowane przez SoBitterSoSweet Czas edycji: 2012-12-23 o 11:27 |
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oesu, chyba przyszed³ czas na szampon z sod±.
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Dziewczyny tak Was czytam i dochodzê do wniosku, ¿e chyba jestem tutaj nielicznym wyj±tkiem, który codziennie albo co drugi dzieñ myje w³osy rypaczami....
![]() Moja skóra g³owy nie toleruje ¿adnych innych myjade³... Poza tym po u¿ywaniu szamponu Radical dosta³am tylu baby hair, ¿e sama jestem w szoku i walczê z nimi, bo odstaj± okropnie. I w³osy mi prawie przesta³y wypadaæ od kiedy u¿ywam Radicala, wiem ¿e zaraz odezw± siê g³osy, ¿e to nierealne ale nic poza tym na wypadanie nie u¿ywa³am wiêc zas³ugi s± tylko i wy³±cznie w szamponie.Zreszt± gdyby szampony nie mia³y ¿adnych dzia³añ to mog³abym bez bólu u¿ywaæ szamponów z rumiankiem, a niestety nie mogê, bo "rudziej±" mi po nich w³osy. I id±c tym tokiem rozumowania, wydaje mi siê, ¿e szampon mimo i¿ na w³osach jest krótko, jako¶ tam na nie dzia³a. |
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama chcia³abym siê przerzuciæ na rypacze ca³kiem. Có¿ z tego, jak skalpowi siê to ¶rednio widzi
|
|
#707 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja u¿y³am go raz i na razie denkujê AiKa, ale jak tylko zdenkujê, bêdê siê rozkoszowaæ Fructisem
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 695
|
Kupi³am w Biedro szampon fruity passion, zobaczymy jak nam siê bêdzie ¿y³o
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Przez ponad 2 lata mêczy³am siê ze spó¼niaj±cymi okresami (rekord 49 dni). Jedna ginekolo¿ka kaza³a braæ luteinê i upatrywa³a winê tylko w stresie, a mówi³am têpej babie, ¿e nie mam stresów, bywa³o du¿o gorzej. Nawet na badania mnie nie skierowa³a. Dalej rok siê meczy³am, posz³am do innej. Przepisa³a mi tabsy anty, przy okazji skierowa³a na badania (proszê zauwa¿yæ kolejno¶æ dzia³añ). Nie wykupi³am tych tabletek, bo nie bêdê wykupywaæ ich bez badañ. Poczeka³am na wyniki, prolaktyna podwy¿szona do 38, a hormon TSH w porz±dku (2,9). Ginka stwierdzi³a, ¿e to wcale nie tak du¿o, przepisa³a mi tabletki zbijaj±ce ten poziom (bromocorn, jest te¿ bromergon, maj± identyczne sk³adniki). Przy okazji siê pytam czy tabsy anty te¿ mam braæ, a ta mi wyskakujê, ¿e jak chcê, to mogê. Ja siê dopytujê, staram ¿eby by³o w porz±dku, a ta mi z takim tonem wyje¿d¿a jakby mi tylko zale¿a³o na zabezpieczeniu ![]() Tabletki beznadziejne, duzo skutków ubocznych. Po pierwszym tygodniu zemdla³am. Wtedy po tych tabletkach w³osy mi zaczê³y wy³aziæ i to niema³o. Bra³am to 3 miesi±ce, po 5 miesi±cach w³osy nadal wypada³y. Okres powiedzmy, ¿e siê ustabilizowa³ do 35 dni, a nie do wahañ typu 34, albo 42 dni. Powiem tyle: dobrych lekarzy specjalistów to ze ¶wieczk± szukaæ. Wykoñczyli wiêcej ludzi ni¿ Hitler i Stalin ![]() Pardon za taki wywód. Zrób po prostu badania wszystkie jakie siê da i jak lampka Ci siê za¶wieci, ¿e z ginem co¶ nie jest w porz±dku, to uciekaj i szukaj kolejnego.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() od pocz±tku w³osomaniactwa próbowa³am kilka razy przerzuciæ siê na mycie od¿ywkami, mycie szamponami delikatnymi itp. i niestety w³a¶nie po nich mam przet³uszczone w³osy, skalp swêdzi albo w³osy wypadaj± jak szalone. Jedynie szampony z sles sprawdzaj± siê idealnie. Jak wrócê do Warszawy to poproszê T¯ta aby zrobi³ zdjêcie moim w³osom, bo ju¿ chyba od wrze¶nia obiecujê Wam aktualizacjê
|
||
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie w styczniu i pó¼niej nic, ca³y rok nic a nic. Dopiero od stycznia 2012 miesi±czkujê regularnie, ale ile siê namêczy³am i nachodzi³am po lekarzach to nawet nie chce mi siê pisaæ. Ciê¿ko teraz o dobrego ginekologa :/
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie ominê³o mnie wtedy namiêtne szukanie informacji o tym w necie, co te¿ dobre nie jest
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pó¼niej znowu kazali mi czekaæ, pó¼niej bra³am Duphaston przez kilka miesiêcy i w koñcu po równo roku (!!!!) dosta³am normalnie okres. Dodam, ¿e przez zachwian± gospodarkê hormonaln± ¼le pracowa³a moja tarczyca, przyty³am bardzo du¿o... Dopiero w wakacje tego roku wróci³am do "normalnej" wagi, bo wa¿y³am 74-76kg, a obecnie 58-60 i wygl±dam tak jak przed tymi wszystkimi akcjami hormonalnymi Ale nadal bojê siê zaczynaæ jak±kolwiek terapiê antykoncepcyjn±, chocia¿ przyda³aby siê No to sobie po-offtopowa³am ![]() w ogóle powiem Wam, ¿e w Warszawie jest baaaardzooo du¿o dziewczyn z piêknymi d³ugimi w³osami a¿ mnie to motywuje do dzia³ania.
|
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja te¿ miesi±czkujê bardzo nieregularnie, ale mam tak od zawsze... w kwietniu, maju i czerwcu w ogóle nie mia³am okresu... |
||
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miewam takie dni, ¿e ze wszystkich stron atakuj± mnie piêkne w³osy, a bywa tez tak, ¿e nie ma na kim oka zawiesiæ
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedzieæ, ¿e jednak SLSy a¿ takiej krzywdy nie robi±, jak wszyscy strasz± ![]() Cytat:
od pocz±tków w³osomaniactwa widzia³am mo¿e 5-6 i zawsze ka¿dej mówi³am, ¿e ma piêkne w³osy i odsy³a³am na wiza¿
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Opisa³aby¶ kiedy¶ wra¿enie po kremie? Skoro zamawiaæ, to ju¿ z pomp±