Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 22:30   #3181
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cloche, a jakim z weledy brzuszek smarujesz? I napisz koniecznie co planujesz.zmajstrowac na wiekszy brzuszek. Chetnie sie zainspiruje. Mi tez hipp najbardziej pasuje i konsystencja i zapach i dzialanie.
weleda schwangerschaftsöl, o taki: http://www.aptekadziecka.pl/product-...azy-100ml.html - dostałam kilka mini-buteleczek od dziewczyny kolegi z pracy, która jest położną
jak już będę mieszać, to dam znać będę kombinować z olejem z dzikiej róży i/lub ekstraktem z rokitnika. jak mi się zechce mieć bardziej masło niż olej, to pewnie dobrze będzie wrzucić masło shea i kakaowe jako bazę, bo one też fajnie działają same w sobie. a jak nie, to jojoba, migdałowy też się dobrze spiszą - ogólnie wszystko naturalne i "na czuja" będzie
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mlody od mojego brata urodzil sie juz w Kanadzie. rodzice mowia w domu po polsku, starszy brat tez. sporo czasu spedzal w zlobku, przedszkolu, bajki po ang. wlasciwie do 3lat nie mowil nic. blokada jezykowa, chyba nie wiedzial w jakim jezyku ma zaczac mowic. tylko pojedyncze slowa, ale to tez bylo trudne, bo w domu mu mama ciagle mowila, ze jablko to jablko, a on wracal ze zlobka i chcial apple kiedy przylecial do Polski uslyszalam "Plina, ja big plane up" (paulina :P) po 2 miesiacach wakacji w dniu wylotu zapytal mojej mamy "babciu co to masz za zielsko na balkonie?" (koper do ogorkow :P) wrocil do domu i do sasiadow mowil po polsku...najwiekszy problem ma z koncowkami, wiec czesto slychac czy ja musim to jesc? albo can i have paroweczka"
haha no ciekawe, co moje dziecię będzie wymyślało ja będę musiała dziecko uczyć po niemiecku jeszcze zanim trafi do żłobka, o ile trafi, bo dzieci mają takie "okresowe badania" jeśli chodzi o rozwój. szczególnie jeśli rodzice są imigrantami, to sprawdza się, czy przypadkiem nie odcinają dziecka od niemieckiego, bo potem problemy w przedszkolu czy szkole są. jak widzą, że dzieciak nic nie jarzy, to potem jest przymusowe przedszkole i kontrole i... ogólnie lepiej się w to nie bawić. a dla mnie niemiecki to żaden problem, więc mi to wsio ryba po jakiemu gadam

byłam właśnie u znajomych, którzy niedawno wrócili z anglii z dwójką dzieci. ten starszy, skończone dwa latka, miesza angielski i polski jak się da ale najlepiej, jak mu tatuś każe powiedzieć "przyczepa". młodemu wychodzi "c i p a"

no, to nadrabiam was dalej...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:30   #3182
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Vil i Sharp, ja sie troche boje za bardzo brzuchem manipulowac. Nie chce zeby sie bardziej buntowal. Wiec staram sie czekac cierpliwie i czasem dostaje znak zycia
ja też się staram nie ruszać, już potem na męża krzyczałam. ale teraz zjedliśmy toffi i od pół godzinki synuś nam nadrabia za cały dzień spokoju

jutro powinniśmy zrobić badania z mężem bo on potem pracuje i nie da rady ... w pt zapomnieliśmy, ciekawe czy będą laboratoria jutro działać

a co do Innej - nie jestem dobrym szpiegiem ale tak spojrzałam na jej posty, i na tamtym wątku ma chyba tamten jeden post tylko - może jej się pomyliło?
a nie, przejrzałam i jest więcej - ale z końca listopada wcześniej. to już nie wiem ...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-12-30 o 22:34
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:35   #3183
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja też się staram nie ruszać, już potem na męża krzyczałam. ale teraz zjedliśmy toffi i od pół godzinki synuś nam nadrabia za cały dzień spokoju

jutro powinniśmy zrobić badania z mężem bo on potem pracuje i nie da rady ... w pt zapomnieliśmy, ciekawe czy będą laboratoria jutro działać

a co do Innej - nie jestem dobrym szpiegiem ale tak spojrzałam na jej posty, i na tamtym wątku ma chyba tamten jeden post tylko - może jej się pomyliło?
To spójrz jeszcze raz choćby 3 strony wstecz Tam się już udzielała jak z nami pisała..
Tylko kurde mogła napisać: sorki dziewczyny znikam na jakiś czas bo to czy tamto. nie martwcie się...za jakiś czas dam znać co u mnie...
Ot tyle...
Przecież wiadomo,że nie każdy siedzi przy kompie ciągle i nie musi nadrabiać setek stron.. wystarczy wejść i napisać chociaż parę słów..Bo przynajmniej ja się martwiłam i wiem ,że Wy też

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:37   #3184
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Inna udzielała się tam normalnie
Faktycznie średnio fajnie z jej strony ale cóż

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:39   #3185
Ashyshqa
Zakorzenienie

Moze ten drugi to jej watek staraczkowy?

Cloche, e, to fajny pomysl taka miktura. Chyba tez sie zaglebie w temat, lubie sobie czasem ukrecic kremik, to moge i olejek-maselko
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:46   #3186
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Moze ten drugi to jej watek staraczkowy?

Cloche, e, to fajny pomysl taka miktura. Chyba tez sie zaglebie w temat, lubie sobie czasem ukrecic kremik, to moge i olejek-maselko
Wiesz to już nie chodzi o to co to za wątek. Ja również mam swój staraczkowy, na którym się udzielam i Was

Ale chodzi o to,że od początku pisała z nami codziennie, a nagle z dnia na dzień cisza..zero..nawet słowa...
My się tu martwimy,wymyślamy co mogło się stać..a Inna jakby nigdy nic tak poprostu pisze sobie tam,a nam nawet zdania typu: nie martwcie się u mnie ok.

A zresztą...widocznie ma swoje powody

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-30, 22:48   #3187
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
super ciuszki

yyy musi być syn??
ehhh nie będę komentować..
Mnie za to wszyscy wkurzają bo każdy mówi,że bankowo będzie 3 syn,że córka napewno nie..
he he u mnie też tak wróżą
może i dobrze bo i Ja tak się nastawiam coby później gdyby naprawdę była córka to ze szczęścia i dumy chyba pęknę

ooo. widzę że odnalazłyście Inną ...no cóż...
widzę że niezadowolone jesteście z jej postawy ..
Ja osobiście nie zdązyłam jej dobrze jeszcze poznac wiec nie ocenię ..co i dlaczego..mam nadzieje że odezwie sie i wytłumaczy koleżankom o co kaman

Ja w sumie też ogarniam dwa wątki..przyznałam sie wcześniej..
bo Jak Wiecie Wiko też był prowadzony "wątkowo" w wizażu..
dlatego poszukałam Was ..coby moja nastepna pociecha nie była pokrzywdzona

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:48   #3188
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dobra, ja lecę po prysznic i spać bo jutro MUSZĘ!! wcześniej wstać... Zakupy nas czekają i farbowanko... krokiety trzeba dokończyć i się wypięknić Dobrze, że dopiero na 18:00 mamy być gotowi bo poprzednia wersja była, że na 17:00

dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:51   #3189
ada32
Wtajemniczenie

color...np. tak jak Ja ..co nie...
pojawiam sie i znikam

W

G
Stary 2012-12-30, 22:55   #3190
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dobra, ja lecę po prysznic i spać bo jutro MUSZĘ!! wcześniej wstać... Zakupy nas czekają i farbowanko... krokiety trzeba dokończyć i się wypięknić Dobrze, że dopiero na 18:00 mamy być gotowi bo poprzednia wersja była, że na 17:00

dobranoc

siostra mi podrzuciła pomysł na krokiety ze smażoną pieczarką a do tego gotowane jajko w kosteczkę, podobno pyszne
wyśpij się tam na jutro
Stary 2012-12-30, 22:56   #3191
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

dobranoc
Ale jutro Cię czeka pracowity dzionek

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
pojawiam sie i znikam

Dobra laseczki idę spać Buzial

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-12-30, 22:59   #3192
xal
Zakorzenienie

My też jutro na zakupy bo mężuś wypatrzył TV nr 3
Pojedziemy pooglądać i może z nim do domu wrócimy, ale jeszcze nie idę spać bo mi się jakoś nie chce.
Ostatnio prawie padam na nos, kładę się i przewracam z boku na bok z pół godziny, masakra.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:59   #3193
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

dobranoc
Stary 2012-12-30, 23:01   #3194
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak diabli pisze, zwal na hormony.
A jak jakaś baba Ci powie, że szkoda, że nie syn to zapytaj czy jej matce też współczuli, że ją zrobili.
Później zwal na te hormony ale uciszysz wszystkich bankowo.
oo! dobre
Cytat:
z tym będzie jeszcze łatwiej niż z kremem
Cytat:
Wiesz to już nie chodzi o to co to za wątek. Ja również mam swój staraczkowy, na którym się udzielam i Was

Ale chodzi o to,że od początku pisała z nami codziennie, a nagle z dnia na dzień cisza..zero..nawet słowa...
My się tu martwimy,wymyślamy co mogło się stać..a Inna jakby nigdy nic tak poprostu pisze sobie tam,a nam nawet zdania typu: nie martwcie się u mnie ok.

A zresztą...widocznie ma swoje powody
może jeszcze próbuje ogarnąć wizaż po dłuższej nieobecności? też się martwiłam, bo po czytaniu codziennych postów jednak człowiek się trochę "wczuje"
ale myślmy pozytywnie! jest u niej wszystko okej i będzie miała małą cipusię może jeszcze jakaś równowaga będzie na wątku
Cytat:
pojawiam sie i znikam
no i nas do tego znikania przyzwyczajasz - to co innego
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 23:03   #3195
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
weleda schwangerschaftsöl, o taki: http://www.aptekadziecka.pl/product-...azy-100ml.html - dostałam kilka mini-buteleczek od dziewczyny kolegi z pracy, która jest położną
jak już będę mieszać, to dam znać będę kombinować z olejem z dzikiej róży i/lub ekstraktem z rokitnika. jak mi się zechce mieć bardziej masło niż olej, to pewnie dobrze będzie wrzucić masło shea i kakaowe jako bazę, bo one też fajnie działają same w sobie. a jak nie, to jojoba, migdałowy też się dobrze spiszą - ogólnie wszystko naturalne i "na czuja" będzie

haha no ciekawe, co moje dziecię będzie wymyślało ja będę musiała dziecko uczyć po niemiecku jeszcze zanim trafi do żłobka, o ile trafi, bo dzieci mają takie "okresowe badania" jeśli chodzi o rozwój. szczególnie jeśli rodzice są imigrantami, to sprawdza się, czy przypadkiem nie odcinają dziecka od niemieckiego, bo potem problemy w przedszkolu czy szkole są. jak widzą, że dzieciak nic nie jarzy, to potem jest przymusowe przedszkole i kontrole i... ogólnie lepiej się w to nie bawić. a dla mnie niemiecki to żaden problem, więc mi to wsio ryba po jakiemu gadam

byłam właśnie u znajomych, którzy niedawno wrócili z anglii z dwójką dzieci. ten starszy, skończone dwa latka, miesza angielski i polski jak się da ale najlepiej, jak mu tatuś każe powiedzieć "przyczepa". młodemu wychodzi "c i p a"

no, to nadrabiam was dalej...

z tymi olejkami to jakaś wyższa szkoła jazdy, szacuneczek
Stary 2012-12-30, 23:04   #3196
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

w sumie to i też lecę do łózka bo mały się przebudził i już cyca woła

dobranoc wszystkim i kolorowych snów

W

G
Stary 2012-12-30, 23:37   #3197
karolina2121
siedzę i myślę

Trochę mnie tu nie było, ale melduję, że u mnie i Antosia wszystko ok, po prostu jakoś nie mam weny na siedzenie przy lapku ... Pozdrawiamy wszystkie mamusie
Stary 2012-12-30, 23:57   #3198
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
posiedzenie z mężem przy piccollo nie mam nastroju ani kondycji na imprezy, znajomi sobie poprzypominali o nas i zapraszali ale nie będziemy ryzykować.

dziś się popłakałam prawie ze śmiechu - nasz malutki coś naprawdę cicho siedzi, po południu pożaliłam się mężowi z tekstem "no powiedz mu coś" to zaczął mi ruszać lekko brzuszkiem mówiąc do dziecka, a ten za chwilę odpowiedział lekkim kopniaczkiem - mąż w szoku, zaś popukał i poruszał, zaś kopniak że aż brzuch się poruszył - ja dostałam ataku śmiechu, a mężuś do mnie z pretensjami że mam być cicho i nie oddychać i potem kilka razy w ciągu popołudnia zaczepiał mi brzuch żeby się z synkiem pobawić ale już bez efektów, mały strajkuje dziś
Gratulacje udanej pierwszej zabawy tatusia z synkiem. Dzisiaj Wam się pożaliłam, że mały nie chce kopać i zrehabilitował się
ITatuś też go zaczepiał a on mu odkopał ale powiem Wam, że ja prawie wcale tego nie czuję, tylko jak przyłożę rękę do brzucha to wtedy czuję

Cytat:
pisałyście o porodach rodzinnych..fajne to jak tż jest przy nas i pociesza i w ogóle ..ale nic na siłe jeśli tż odmawia lepiej to uszanować...z innego wątku wiem że nie wszyscy panowie potem dobrze "funkcjonowali":brzyd al:
przykre sprawy..czasami facet po prostu za długo pamięta momenty których nie powinien..a kobieta niestety odczuwa tą niechęc z jego strony..

Ja np..umówiłam sie z partnerem że jest ze mną do bóli partych..a że podejście miałam do tego bardzo świadome kontrolowałam sytuację i w odpowiedniej porze z uśmiechem przez zęby powiedziałam mu że to "juz" i może poczekac za drzwiami
czekał tylko pięc minut ale krzyczałam tak głośno że dokładnie wiedział że mały"wyłazi" (krzyczałam nie z bólu tylko krzyk podnosił moją wytrzymałość i pomagał mi wyprzeć małego...super uczucie)
nie widział drastycznych sytuacji i spoko..sama bym potem myslała czy np.nie zraziło go to czy jak..
no ale...nie wszyscy faceci sa tacy "delikatni" i niesamowicie pomagają partnerce ..będąc przy tym... i wspierając ją....
no właśnie ja też najbardziej boję się tego jak Tż będzie się zachowywał po porodzie.. czy nie będzie sobie przypominał itp. dlatego na razie myślę zeby był tylko podczas skurczy, a jak się zacznie cała akcja to żeby wyszedł

Szczęśliwa śliczne te ciuszki takie jak lubię

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

W ogóle zła jestem. Wiecie jaka była reakcja większości na córcię? pocieszali nas!!! "nie martwcie się, następnym razem będzie syn", "oj widzę że nie wiesz jak syna zrobić" "czyli będziecie musieli mieć jeszcze jedno dziecko?" no rzesz kurna!!! przykro mi strasznie. Już wcześniej napierali na nas że "pierwszy musi być syn" (ciekawe że żadnemu się nie udało). Ja przecież moja córcia jest taka wymarzona

No i teściowa mnie wkurzyła. Bo kupiłam kieckę na wesele. Tą o której kiedyś pisałam że mi się podoba. Z mohito za 160zł. I teraz była promocja i kosztowała 80 zł kolor taki brudny róż. I planowałam do tego czarną marynarkę i czarne buty. I mnie zjechała teściowa że powinnam sobie kupić jasne buty bo w czarnych się nie chodzi i marynarkę też bo czarna nie będize pasowała do jasnych butów.
Taaaaa już lecę kupić rzeczy w których wiem że później nie będę chodzić. A marynarkę mam ładną, kupioną w tym roku. Buty to samo. Sorry ale jak mnie nie stać na kupowanie pierdół to nie kupuje.
Nie wiem czy mo tak hormony skaczą czy oni są na prawdę WREDNI

wiem co czujesz.. już chyba opisywalam jak u nas bratowa zareagowala jak powiedzielismy ze bedzie syn.
"ojjj.. to już pewne?" i Pocieszala mnie.. bo córeczka fajniejsza..

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja mam Mutsy, ale ten 4Rider. Generalnie bardzo fajny wózek, ale od dłuższego czasu jest u rodziców, bo my tam prawie codziennie jeździmy z małym i żeby mama miała na spacery. A codzienne wożenie wózka typu 2 w 1 było bardzo uciążłiwe (mimo, że samochód mam terenowy, to i tak było ciasno) więc kupiliśmy spacerówkę Maclaren XLR (tą największą) i ona jest super. Mały miał wtedy ok. 5 mcy jak zaczeliśmy jej używać. Oparcie całkiem na płasko się kładzie, jest szeroki więc dzieciak ma wygodną miejscówkę do spania.
Taki mobilny wózek jak się dużo jeździ z dzieckiem jest niezastąpiony. A ten Maclaren super się pierze, normalnie do pralki wrzucam materacyk i te inne części i jest jak nowy
Ja sobie do niego załatwiłam jeszcze adaptery do fotelika Recaro i tym sposobem mogę montować fotelik do tej spacerówki.
Teraz planuję tylko taką niby gondolę do niego dokupić i tak będę śmigać z maluszkiem.

Ale generalnie z wyborem wózka w moim przypadku to była masakra. Cieszę się, że nie muszę tego ponownie przechodzić. Co się naczytałam opinii, porównywałam parametry, mąż się śmiał, że doktorat robię
A jak się skończyło? Pojechałam do sklepu i wybrałam nie ten który planowałam, tylko właśnie ten Mutsy, bo on mi się najbardziej spodobał Cała robota na marne poszła
dla mnie wózki to na razie czarna magia, pewnie naczytam się a i tak wybiorę pod kontem wizualnym

moja bratowa kupiła stokke, ale dała za niego straaasznie dużo. Na tablicy znalazłam coś takiego za śmieszne pieniądze. Ale jest zimowy
http://tablica.pl/oferta/stokke-wint...73fe5dd9;r:;s:

Cytat:
Wiecie co.. weszłam na profil Innej i widzę,że ostatnia aktywność to wczoraj godzina 17:10

Także zagląda, ale dlaczego tyle czasu milczy???
aż zamarłam jak to przeczytałam już się przestraszyłam...
doczytałam dalej.. przykre troszkę że nam nie dała znać..

Cytat:
pojawiam sie i znikam
lepsze to niz nic

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
siostra mi podrzuciła pomysł na krokiety ze smażoną pieczarką a do tego gotowane jajko w kosteczkę, podobno pyszne
wyśpij się tam na jutro
brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Trochę mnie tu nie było, ale melduję, że u mnie i Antosia wszystko ok, po prostu jakoś nie mam weny na siedzenie przy lapku ... Pozdrawiamy wszystkie mamusie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 00:04   #3199
banka26
Zakorzenienie

helo spiochy :P u mnie dopiero goscie poszli ja lece pod prysznic jablko i do wyra wiec buziaki i do zobaczenia jutro :P
jutro sylwester party polsatowsko-wizazowy
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 00:57   #3200
diabli
Zakorzenienie

dobranoc mowie i ja!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 07:28   #3201
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Co myślicie o takim pomyśle, żeby ochrzcić dziecko w Wa-wie, a samą imprezę zrobić np. tydzień później już w rodzinnym mieście?? Albo pomysł drugi ochrzcić dziecko w rodzinnej miejscowości pomimo, że to będzie nie jego parafia...
ja bym wolała chrzcić w Warszawie (bo wtedy tam będą dokumenty dziecka do komunii, bierzmowania, czy ślubu) a tak będzie musiało jeździć gdzieś gdzie było chrzczone. a imprezę ewentualnie w rodzinnym mieście

na sylwestra zaprosiłam kilku znajomych i trochę pogramy jak będę w pracy to muszę powymyślać jakieś hasła do kalambur / tabu etc.

nie rozumiem niezadowolenia z płci dzieciątka waszych bliskich. jakbyśmy w ogóle miały na to wpływ

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Color za to odezwała się w innym wątku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=949
Inna będzie mieć córeczkę gratulacje Inna

Cytat:
Napisane przez cloche
ale najlepiej, jak mu tatuś każe powiedzieć "przyczepa". młodemu wychodzi "c i p a"

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 08:21   #3202
happy blue
Zadomowienie

dzień dobry dziś się obudziłam z bólem gardła :/ nie jest jeszcze bardzo intensywny i myślę, czym by go tu przyatakować. muszę jechać do apteki bo mi się skończył duphaston i wczoraj już pominęłam dwa... a tak mi się nie chce, mimo jasnego nieba...i jeszcze to gardło. wcoraj się chwaliłam swoja odpornością, że się nie zaraziłam przez trzy tygodnie kuracji mężą. On się załamie jak wróci, muszę szybko to wyleczyć najlepiej do 17, żeby nic nie zauważył!!! proszę o rady
Stary 2012-12-31, 08:31   #3203
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
dzień dobry dziś się obudziłam z bólem gardła :/ nie jest jeszcze bardzo intensywny i myślę, czym by go tu przyatakować. muszę jechać do apteki bo mi się skończył duphaston i wczoraj już pominęłam dwa... a tak mi się nie chce, mimo jasnego nieba...i jeszcze to gardło. wcoraj się chwaliłam swoja odpornością, że się nie zaraziłam przez trzy tygodnie kuracji mężą. On się załamie jak wróci, muszę szybko to wyleczyć najlepiej do 17, żeby nic nie zauważył!!! proszę o rady
jak gardło boli z wysuszenia (bo np. kaloryfery za mocno grzeją) to dobrze je nawilżyć. mi pomogły cukierki prawiślazowe.
w przypadku bólu gardła z przeziębienia to naturalne metody pt. syrop z cebuli, czosnek, miód, sok malinowy, cytryna i to wszytsko co na przeziębienie.
Stary 2012-12-31, 08:39   #3204
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jak gardło boli z wysuszenia (bo np. kaloryfery za mocno grzeją) to dobrze je nawilżyć. mi pomogły cukierki prawiślazowe.
w przypadku bólu gardła z przeziębienia to naturalne metody pt. syrop z cebuli, czosnek, miód, sok malinowy, cytryna i to wszytsko co na przeziębienie.

dzięki humpback! zamierzałam się na kanapkę z czosnkiem i przecięłam sobie palca :/ miód sztuczny też może być? kurczę, soku malinowego już nie mam, a nie wiem co ten sklepowy zawiera. a Ty dziś w pracy?
Stary 2012-12-31, 08:47   #3205
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
dzięki humpback! zamierzałam się na kanapkę z czosnkiem i przecięłam sobie palca :/ miód sztuczny też może być? kurczę, soku malinowego już nie mam, a nie wiem co ten sklepowy zawiera. a Ty dziś w pracy?
proszę cię bardzo nie wiem czy sztuczny może też być (ale przypuszczam że lepszy taki niż żaden) i uważaj na palce
a ja dziś pracuję jeszcze ciężej niż zwykle
Stary 2012-12-31, 08:48   #3206
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
halo pozdrowienia z Zakopanego mam tylko net w komorce wiec nic nie piszr, ale Was podczytuje
mnie tutaj dopadlo gardlo i zatoki:/ lecze sie prenalenem, sola morska do nosa i tantum verde jest lepiej tylko mnie katar dusi
Stary 2012-12-31, 08:54   #3207
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
pozdrowienia z Zakopanego mam tylko net w komorce wiec nic nie piszr, ale Was podczytuje
mnie tutaj dopadlo gardlo i zatoki:/ lecze sie prenalenem, sola morska do nosa i tantum verde jest lepiej tylko mnie katar dusi
czyli wychodzi że krakowskie powietrze zdrowsze niż górskie kuruj się i zdrówka życzę no i dobrej zabawy dzisiaj
Stary 2012-12-31, 09:27   #3208
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj płukankę 1/2 szklanki wody z łyżeczką wody utlenionej.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 09:34   #3209
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
To spójrz jeszcze raz choćby 3 strony wstecz Tam się już udzielała jak z nami pisała..
Tylko kurde mogła napisać: sorki dziewczyny znikam na jakiś czas bo to czy tamto. nie martwcie się...za jakiś czas dam znać co u mnie...
Ot tyle...
Przecież wiadomo,że nie każdy siedzi przy kompie ciągle i nie musi nadrabiać setek stron.. wystarczy wejść i napisać chociaż parę słów..Bo przynajmniej ja się martwiłam i wiem ,że Wy też
Cytat:
Wiecie co.. weszłam na profil Innej i widzę,że ostatnia aktywność to wczoraj godzina 17:10

Także zagląda, ale dlaczego tyle czasu milczy???

Łooo to nie fajnie, bo my się serio o nią martwiłyśmy

Cytat:
O kurczak, a to dziwna historia z nasza Inna. Ciekawe co wplynelo na to, ze przestala z nami pisac? Moze jej pw skrobne jutro, bo bardzo mnie to dziwi. Tak sie o nia martwilysmy....
Też tak pomyślałam o PW, no ale żeby jej teraz nimi nie zarzucić

Jadę dziś się spotkać z koleżanką z LO zapalczywą wizażanką, która wyśledziła jako pierwsza, właśnie z wizażu, że jestem w ciąży
Dawno się nie widziałyśmy

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Aaaaaa lonely gratuluję ruchów

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 09:36   #3210
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Miod sztuczny Ci nie pomoze, on tylko slodzi. Sok malinowy-jest czasem w aptekach syrop.malinowy Premium Rosa. Najbardziej domowy z kupczych.
Ale i tak najlepiej czosnek i cebula dzialaja. Zrob sobie syrop z cebuli, jest naprawde dobry na gardlo. No i inhalacje (pisalam o tym wczoraj) nawilzone drogi oddechowe duzo szybciej wracaja do normy.
Oby jak najszybciej przeszlo i wycieczka do apteki nie pogorszyla sprawy!

Mysia, nie daj sie zarazkom. Mam nadzieje, ze nie popsuja Ci dzisiejszej zabawy!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości