|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
No widze, ze zapowiada nam sie upojna noc jutro na wizazu
bedziemy wspolnie podziwiac Krzysiu Ibisza i jego nowe botoxy Color - bedziemy wznosic wirtualne toasty (u mnie bedzie sok jablkowy+woda gazowana, bo piccolo za slodkie) |
|
|
|
#3152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
lonely dzięki za pocieszenie
![]() nuna gratuluję i wielkie brawa dla bratowej pisałyście o porodach rodzinnych..fajne to jak tż jest przy nas i pociesza i w ogóle ..ale nic na siłe jeśli tż odmawia lepiej to uszanować...z innego wątku wiem że nie wszyscy panowie potem dobrze "funkcjonowali":brzyd al: przykre sprawy..czasami facet po prostu za długo pamięta momenty których nie powinien..a kobieta niestety odczuwa tą niechęc z jego strony.. Ja np..umówiłam sie z partnerem że jest ze mną do bóli partych..a że podejście miałam do tego bardzo świadome kontrolowałam sytuację i w odpowiedniej porze z uśmiechem przez zęby powiedziałam mu że to "juz" i może poczekac za drzwiami ![]() czekał tylko pięc minut ale krzyczałam tak głośno że dokładnie wiedział że mały"wyłazi" (krzyczałam nie z bólu tylko krzyk podnosił moją wytrzymałość i pomagał mi wyprzeć małego...super uczucie )nie widział drastycznych sytuacji i spoko..sama bym potem myslała czy np.nie zraziło go to czy jak.. no ale...nie wszyscy faceci sa tacy "delikatni" i niesamowicie pomagają partnerce ..będąc przy tym... i wspierając ją.... |
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dziś małą zaczepiałam bo coś cicho dzisiaj siedzi poruszałam trochę brzuszkiem i pogadałam do niej (pierwszy raz na głos ) i od razu dostałam odzew. Jak ja kocham to moje maleństwo W ogóle zła jestem. Wiecie jaka była reakcja większości na córcię? pocieszali nas!!! "nie martwcie się, następnym razem będzie syn", "oj widzę że nie wiesz jak syna zrobić" "czyli będziecie musieli mieć jeszcze jedno dziecko?" no rzesz kurna!!! przykro mi strasznie. Już wcześniej napierali na nas że "pierwszy musi być syn" (ciekawe że żadnemu się nie udało). Ja przecież moja córcia jest taka wymarzona No i teściowa mnie wkurzyła. Bo kupiłam kieckę na wesele. Tą o której kiedyś pisałam że mi się podoba. Z mohito za 160zł. I teraz była promocja i kosztowała 80 zł Taaaaa już lecę kupić rzeczy w których wiem że później nie będę chodzić. A marynarkę mam ładną, kupioną w tym roku. Buty to samo. Sorry ale jak mnie nie stać na kupowanie pierdół to nie kupuje. Nie wiem czy mo tak hormony skaczą czy oni są na prawdę WREDNI |
|
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
ja niestety zepsułam koleżance trochę wizję sylwestrowego ciąża-party
miało być tak że ja w ciąży, druga koleżanka ten sam etap (różnica tygodnia jakoś), koleżanka tej koleżanki, co robi imprezę ma termin na styczeń, a oni sami się starają od pół roku ![]() a w zeszłym roku w tym samym gronie (z facetami) tak się śmiałyśmy że może za rok tak będzie, bo my z koleżanką się starałyśmy o bejbika, jedna próbowała namówić do tego chłopaka, a jedna z koleżanek była po trzecim poronieniu i bardzo o tym marzyła - a teraz ma właśnie termin za parę dni
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
szczęśliwa ciuszki boskie.
ada ja też bym tak chciała z porodem i TŻtem. A odcinał pępowinę czy nie? |
|
|
|
#3156 | |
|
Raczkowanie
|
Domowe przedszkole
W tamtym roku jako matka karmiąca nawet do północy nie dotrzymałam i w tym będzie podobnie![]() NIe chcę być nie miła, ale mam nadzieję że żadna ![]() NO chyba, że byś w Lublinie leżała, to co innego ![]() Cytat:
Taki mobilny wózek jak się dużo jeździ z dzieckiem jest niezastąpiony. A ten Maclaren super się pierze, normalnie do pralki wrzucam materacyk i te inne części i jest jak nowy ![]() Ja sobie do niego załatwiłam jeszcze adaptery do fotelika Recaro i tym sposobem mogę montować fotelik do tej spacerówki. Teraz planuję tylko taką niby gondolę do niego dokupić i tak będę śmigać z maluszkiem. Ale generalnie z wyborem wózka w moim przypadku to była masakra. Cieszę się, że nie muszę tego ponownie przechodzić. Co się naczytałam opinii, porównywałam parametry, mąż się śmiał, że doktorat robię ![]() A jak się skończyło? Pojechałam do sklepu i wybrałam nie ten który planowałam, tylko właśnie ten Mutsy, bo on mi się najbardziej spodobał Cała robota na marne poszła
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to było bardziej z założenia że i tak mówiłaby o drugim, bo ja jestem jedynaczka i moja mama też i babci tak nas żal było że nie mamy rodzeństwa, ale w niezłym momencie jej się to przypomniało
|
|
|
|
|
#3158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teściowa też walnięta, od kiedy się nie nosi czarnych butów Nie słuchaj wariatki! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety nie ale tż z nim był cały czas i patrzył im na ręce..potem dotykał go w inkubatorze ..po 5 godzinach przyniesli mi go do karmienia i tak już ze mną został nie mogę uwierzyć że za nie długo przeżyję to jeszcze raz Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2012-12-30 o 20:35 |
|
|
|
|
#3160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to ma być??? Ja nie mówię nie jeśli chodzi o trzecie dziecko, ale nie wiem jak będzie, a nie lubię jak mi jakieś prawie obce baby życie rodzinne planują. I zamiast się cieszyć razem z nami to tragedię robią z tego, że drugi syn. Masakra |
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie ugotowałam barszczyk na jutro
Całkiem niezły wyszedł A buraczki zmiksowałam i chcę zrobić z chrzanem, będzie jak znalazł do obiadku Farsz na krokiety też czeka Ach no... i jeszcze się okazało, że nie będzie nas 12 osób tylko 15
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Co do męża podczas porodu to ja nie wyobrażam sobie na chwilę obecn ą bez.. jedynie co to nie chcę aby zaglądał mi między nogi, bo sama po tym mogłabym mieć uraz
![]() Zbieram się leżeć.. miłej nocy ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A co do płci to ja znów usłyszałam, ze jaka skzoda, ze nie dziewczynka |
|
|
|
#3163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A wiem, jak kichnę
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka tel mi sie wylaczyl w srodku pisania Wam elaboratu pisanego 1 reka bo druga pod kroplowa :/ chyba ma juz dosc, bo bateria naladowana...
Pisalam, ze dziwie sie takim reakcjom na dziewczynke. Dzis tesciom powiedzielismy i byly same zachwyty, mimo, ze wiemy, ze liczyli na chlopca bo maja juz 3 wnuczki. Ale ostatecznie nie ma to przeciez zadnego znaczenia- trzeba sie cieszyc, ze jest nowe zycie. Katate, tez bym wolala byc w Lbn, mialabym mase odwiedzajacych, a tak poza mezem tylko 1 kolezanka mnie odwiedzila. Vil i Sharp, ja sie troche boje za bardzo brzuchem manipulowac. Nie chce zeby sie bardziej buntowal. Wiec staram sie czekac cierpliwie i czasem dostaje znak zycia
|
|
|
|
#3165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ehhh nie będę komentować.. Mnie za to wszyscy wkurzają bo każdy mówi,że bankowo będzie 3 syn,że córka napewno nie..
|
|
|
#3166 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja po robocie, zmęczona. Brzuch mnie trochę pobolewa, w pracy kuło mnie w podbrzuszu, pewnie trochę z wysiłku, trochę przez rosnącą macicę, wzięłam nospę a teraz najadłam się mandarynek, kiwi i pomarańcza i tak bardziej myślę, że to żołądek mnie pobolewa i taki mam twardawy ten balonik.
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
odnośnie reakcji na dziewczynkę. my się dowiedzieliśmy w czasie połówkowego i lekarz mówi- "dziewczynka, ale nic nie mówię jakby co, żeby męża nie zmartwić"
![]() właśnie wyjechała ode mnie koleżanka, robiłyśmy pierniki- noworoczne. cztery godziny relaksu i babraniny, ale przy okazji przetestowałam nasz minipiekarnik i się cieszę, że dał radę. wyszło nam chyba 70, nie liczyłam. Sylwester u nas to wieczór dla nas samych, przy dobrym jedzeniu. Cieszę się, że w tym roku będziemy w trójkę Kruszynka cały dzień dziś nie zaszczyciła mnie kopniaczkami tak Was uspokajałam w tym temacie, bo wcześniej chyba tego nie doświadczyłam. buuuuuu !!!Justi nie chciałabyś sprzedać mi tu przepisu na barszczyk i krokiety? może zrobiłabym premierowe ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- ja w stolicy będę dopiero 11ego, więc życzę Ci byś wyszła szybciutko!
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2012-12-30 o 21:38 |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.. weszłam na profil Innej i widzę,że ostatnia aktywność to wczoraj godzina 17:10
![]() Także zagląda, ale dlaczego tyle czasu milczy???
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i robiłam dziś pierwszy raz, więc wiesz ![]() No a farsz do krokietów - podsmażam cebulę, dodaję pokrojone pieczarki i podsmażam, solę i jak pieczary puszczą wodę to duszę aż do odparowania wody, przyprawiam pieprzem i ziołami prowansalskimi, w drugim garnku gotuję drobno pokrojoną, kiszoną kapustę z listkami laurowymi i zielem angielskim. Do miękkości Uwielbiam też krokiety z pieczarkami i żółtym serem ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Color za to odezwała się w innym wątku: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=949 |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() watek zaczal sie od dziwnych imion pisalam, ze panie w urzedzie moga nie zarejestrowac imienia obcojezycznego jesli oboje rodzicow ma polskie pochodzenie.nastepnie ktoras opisala sytuacje kolezanki, ktora wpisala w rubryce "ojciec nn" i dala dziecku na imie jak chciala ![]() i tak sie zaczelo...bo wedlug mnie ojciec jaki by nie byl, to powinien byc wpisany. nawet jesli burak :P |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
achaTo widzę,że wszystkie się martwiłyśmy nie potrzebnie ![]() Inna poprostu bez pożegnania opuściła nasz wątek i tyle. Fajnie chociaż wiedzieć,że będzie miała córkę i że wszystko u niej wporządku. Jednak trochę przykro mi się zrobiło bo wystarczyło dać kopiuj wklej i te samą wiadomość przekazać nam. Widać coś nagle z dnia na dzień przestało jej odpowiadać tutaj i poszła na inny wątek
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozbroily mnie emu! oby tylko byly dobre do zimy.
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba jutro zrobię. muszę się naprawdę zabrać za siebie dzięki bardzo!!
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tez spedzamy sylwestra z tv. kolderka, chodza za mna kebaby...damy rade. |
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My się tutaj zamartwiamy a ona sobie gada gdzie indziej a nam słowa nie napisze.
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za takie teksty zrobilabym wojne! tym bardziej gdyby ktos mowil do mojego, "ze nie umie", bo umie i efektem jest brzuch w ciazy Ci wszystko wybacza, zwala na hormony, wiec rob pogrom :P
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mężuś dzisiaj się pyta czy ja chcę do północy siedzieć. Już raz siedzieliśmy przed TV to się wypiął tyłkiem i chrapał
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
O kurczak, a to dziwna historia z nasza Inna. Ciekawe co wplynelo na to, ze przestala z nami pisac? Moze jej pw skrobne jutro, bo bardzo mnie to dziwi. Tak sie o nia martwilysmy....
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jakaś baba Ci powie, że szkoda, że nie syn to zapytaj czy jej matce też współczuli, że ją zrobili. Później zwal na te hormony ale uciszysz wszystkich bankowo.
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie tak! wal prosto z mostu. teraz masz taaakie alibi, ze mozna poszalec
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

bedziemy wspolnie podziwiac Krzysiu Ibisza i jego nowe botoxy 

Całkiem niezły wyszedł
Ach no...

Jakoś ciagle wolę poczekać. Może jak mnie kopnie pierwszy raz to wtedy zacznę zakupy 
tak Was uspokajałam w tym temacie, bo wcześniej chyba tego nie doświadczyłam. buuuuuu !!!