Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 09:35   #3451
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38390570]Dziękuję dziewczyny za miłe słowa

Aga, chyab ci też sporo na boki poszedł brzuszek? w sensie że nie całkiem do przodu? ale ładny
![/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
brzucholek masz super extra
Dzięki A ja wiem czy na boki, jak stanę tyłem to nie widać brzucha ale biodra i tyłek mi się zaokrągliły
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:37   #3452
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
zawsze mozna wykorzytsac potem do dezynfekcji ran np, zamiast wody utlenionej
Ja mam większe opakowanie octenisepu, bo oprócz do pępka używam też do dezynfekcji krocza.

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystkiego naj w nowym roku!

Mam do Was pytanie co do przewijania: na czym macie zamiar przewijać dzieciaczki? Na przewijaku na łóżku, na komodzie, na stole do przewijania?
Zastanawiam się nad kupnem stołu, ale TŻ oczywiście twierdzi, że wymyślam i to zbędny grat
Nie radzę przewijania na łóżku. My mamy taki przewijak nakładany na łóżeczko, na to zawsze kładę jeszcze tetrówkę. Mały w trakcie przewijania potrafi zrobić kilka kup, między czasie się posikać, czasem założenie pieluszki wymaga dużo cierpliwości Także dlatego nie radzę przewijania na łóżku.
Stary 2013-01-02, 09:38   #3453
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hope, mnie tez krzyzowe, tzn czuje jakby bol miesiaczkowy w krzyzach zaczyna sie w podbrzuszu i przechodzi na plecy. Czyli tak to mniej wiecej ma wygkadac? kciuki za rozkrecenie, moze faktycznie przysiady rob
o to to to

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchaczki
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, gratuluję nowych maleństw

Dziewczyny, moje dziecko to istny anioł, możecie wierzyć albo nie ale właśnie przyszłam do biura z małym popracować bo nudzi mi się cholernie
Leonard pięknie ssie pierś, nocki przesypiamy- a jednak w łóżku z rodzicami:brzydal : choć zaklinałam się,że nie będzie wspólnego spania
mamy za sobą już dwie wizyty położnej, ja wyglądam dobrze, zeszczuplałam, brzuch prawie zszedł a jak ostatnio poszłam na zakupy to miałam branie u facetów - jeżu, tego mi brakowało tylko kurde jak ja jeszcze wytrzymam bez seksu???? sperma mi uszami wychodzi a TZ mowi,że jestem taka apetyczna,że się mnie doczekać nie może
w nocy zamiast śnić o pieluszkach i butelkach to mi się penisy śnią

pozdrawiam Was serdecznie dziewuszki
Hej Jeju jakiego masz słodkiego synka

pogrubione:

Cytat:
Hmm....czekam i czekam i nic nie mówili jeszcze o tym
ja zasnęłam sobie przy Was mówili coś ?? TŻ na TvnTurbo, więc nie przełączę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:40   #3454
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to chciałam Cię zapytać jak u Ciebie z krwawieniem?? tzn. jak długo po porodzie miałaś takie intensywne, noi potem jak to po tygodniu u Ciebie było i teraz??
mi sie krwawienie prawie konczy, ale po cc ponoc szybciej- teraz praktycznie uzywam tylko wkladek
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:45   #3455
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Siemka dziewczyny

Tzt pojechał do pracy, ja mam się stawić w szpitalu o 10.30 na ktg i badanie. Ale to mnie jeszcze zawiezie, a pozniej jedzie do łodzi ;(((((((((

od tego kaszlu coś mi sie stało z żebrami..... nie moge siedziec, leżeć... (jakby pękło) podnieść ręki, boje się zakasłać, tak bardzo boli.... mówie szeptem.... jest T.R.A.G.E.D.I.A czemu tak mnie wziełoooo na końcówce masakra

Illusion- kciuki trzymam!
wspólczuje tych meczarni, i trzymam kciuki żeby Ci jak najszybciej przeszło

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wiesz co, dzisiaj w nocy mi się tak stało. tzn koło 21/22...
dobrze że zaraz jade do szpitala na ktg i badanko dowcipne, bo nie wiem co to będzie, dopakowałam się.. zaraz się idę ogarnąć i chyba przygotuje ciuszki dla małej i dla mnie na wyjście w razie co, żeby tzt nie szukał...

a dostałam w pon antybiotyk, ale kaszel nadal trzyma. A te żebra.....

wczoraj tzt do mnie mówi żebym robiła przysiady bo już chce dzidzie

Btw, film fajny
Jak ja ostatni raz przysiady robiłam to trafiłam na drugi dzień na IP z zagrażającym porodem przedwczesnym także chyba działa albo do autobusu sobie pobiegnij tez działa :P

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Też przyszłam sprawdzić czy nie ma jakiegoś nowego dzieciaczka i się pożegnać przed wyjazdem na porodówkę.
Więc wychodzi na to że jednak ja będę następna. Trzymajcie kciuki około 14. Zaczynam się troszkę stresować...torbę przejrzałam, dopakowałam co trzeba. Idę poleżeć w wannie, umyć włosy, męża ostatni raz zatrudnić do depilacji i za jakieś 4 godzinki jedziemy.
Czekajcie na wieści ode mnie za pośrednictwem nawijki. Buziaki
P.S. Hormony buzują...rozryczałam się dzisiaj że brzusia nie będzie, że tych cudownych kopniaków nie będzie, że mąż nie będzie brzusia codziennie całował i głaskał...
Kochana wielkie kciuki dzisiaj trzymam !!!
Cytat:
Kochane trzymamy dzisiaj kciuki również za Djerbę!!! Najprawdopodobniej będzie miałam przyspieszoną cesarkę, dzisiaj albo jutro, jedzie właśnie na IP. Także mnóstwo cieplutkich myśli od was jej się przyda. Macie pozdrowienia od niej. Będę coś więcej wiedziała to dam znać

Illusion kochana trzymam kciuki! nie ma co płakać za brzusiem, dzisiaj już będziesz miała swoje Maleństwo powodzenia

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

idę coś wszamać i spać, zasnęłam k. 4 i jestem nieprzytomna
To trzymamy kciuki również za Djerbe i serdecznie pozdrawiamy

Cytat:
[/COLOR]Kurcze dzsiaj tyle wrazen, ze nie zasne
Dodatkowo na 18.40 mam wizyte chcialabym z fotela trafic na porodowke
To życzę Ci tego z całego serca

Cytat:
Cześć brzuchaczki

Dziewczyny, moje dziecko to istny anioł, możecie wierzyć albo nie ale właśnie przyszłam do biura z małym popracować bo nudzi mi się cholernie
Leonard pięknie ssie pierś, nocki przesypiamy- a jednak w łóżku z rodzicami:brzydal : choć zaklinałam się,że nie będzie wspólnego spania
mamy za sobą już dwie wizyty położnej, ja wyglądam dobrze, zeszczuplałam, brzuch prawie zszedł a jak ostatnio poszłam na zakupy to miałam branie u facetów - jeżu, tego mi brakowało tylko kurde jak ja jeszcze wytrzymam bez seksu???? sperma mi uszami wychodzi a TZ mowi,że jestem taka apetyczna,że się mnie doczekać nie może

Piękny ten Wasz syneczek
A Ty jak zawsze humor mi poprawiasz nimfomanko
Trzymaj się kochana

Ale wczoraj miałam fatalny nastrój i samopoczucie, ciśnienie miałam 165/79 i puls 120 spuchłam na rękach i nogach i głowa mnie bolała strasznie ale na szczęście dziś jest już w normie wszystko , rodzina się ze mnie śmiała że miałam kaca po picolo
Dzisiaj byłam na badaniach przed ostatnią wizytą, pani pielęgniarka mi powiedziała że mam wielki brzuch...a ciotka że wyglądam jak na bliźniaki
ja tak nie uważam bo nie mam jakiegoś giganta tylko normalny brzuszek.

Własnie dziewczyny piękne macie brzuszki !

Strasznie mi hormony już buzują, wszystko mnie wzrusza.
Wczoraj mama mi dała rzeczy dla Blanki, kocyk, ręcznik, pieluszki, czapeczki i tak się wzruszyłam bardzo , że w końcu się zaangażowała i mi pomaga i się interesuje, do tego te rzeczy wszystkie takie śliczne
Jak wyjeżdzaliśmy wczoraj od rodziców to pól drogi przeryczałam tak mi było smutno, każdy mi jeszcze zyczył lekkiego porodu i że spotkamy sie dopiero u nas jak sie Mała urodzi , eh juz sie doczekac nie moge ...

Dziewczyny mówicie o tych przepowiadaczach że to tak jak bóle miesiączkowe, ale one się pojawiają raz na jakiś czas i przechodzą? Bo ja mam takie bóle non stop nie wygląda to jak skurcz tylko jak taki uciążliwy ciągły ból , to też to samo ???
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:45   #3456
hope01
Zakorzenienie

oglądnęłam..
No i właściwie ona nic nie powiedziała a ten Berys tylko słuchał

Stary 2013-01-02, 09:46   #3457
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja zasnęłam sobie przy Was mówili coś ?? TŻ na TvnTurbo, więc nie przełączę
Mówili przed chwilą ale tak nie za dużo
To co zawsze.....nic nowego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 09:50   #3458
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Mam plan spakować jutro torbę, tylko mi tata przyniesie (pożyczam od nich). Dziewczyny, pakujecie rożek?
Polecam zapakować rożek. U nas w szpitalu przynosili dzieci w takich swoich szpitalnych rożkach, ale były nie wygodne w użyciu i każda matka potem z tego co zauważyłam dawała swój rożek.

Cytat:

Przykro mi, że się smucicie dziewczyny.
Ja wczoraj leżąc w łóżku zastanawiałam się jak to będzie już z Maluszkiem na świecie, i naszły mnie myśli... jak to wszystko rozwiązać "logistycznie" - to na prawdę rewolucja! Teraz - chcę gdzieś wyjść to wychodzę, np do CH (gdybym np musiała ubranek dokupić bo się okaże że faktycznie mam za mało 56:P) , czy cokolwiek załatwić. Gdy w domu jest noworodek, tak się nie da. Mama jest trochę "sprzężona" z dzidzią, a nie wszędzie powinno się/warto zabierać takiego Maluszka. Trzeba się będzie przestawić na zupełnie inny tryb funkcjonowania, gdzie najpierw jest Dzidziuś, a potem cała reszta. Ale mimo wszystko nie mogę się doczekać, tyle, że trzeba się będzie na pewno przyzwyczaić i na początku jest szok.
Jeszcze mam taką myśl, że np ktoś do mnie wpada, w domu jest noworodek, muszę go karmić/nosić , no po prostu być w pełnym wymiarze i jak to pogodzić np z kawą z gościem odwiedzającym. Będą się czuli pewnie wszyscy trochę olani..cóż. A przecież nie przewidzę (na początku) godzin np, spania Małej, żeby komuś powiedzieć o której może przyjść. A wizyty niezapowiedziane to już chyba zupełnie świeżo upieczonym mamom nie na rękę są..
Debrah dobrze to nazwałaś, To jest prawdziwa rewolucja.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38388045]Luzik dziewczyny, poważnie, kwestia... wpojenia sobie, że przecież inne wychodzą to i wy wyjdziecie.

No to tak:
Debrah, zwyczajnie, albo bierzesz maluszka i wchodzisz do tego CH (taaak, na początku też uważałam że to samo zuooo :d ) ALE od razu rozbierasz dziecko, by się nie grzało - kocyk won, kombinezon won, czapa też, a z tego co widzę i jak Agatka miała - to jeśli rzecz tyczy się dziecka do powiedzmy 3mca życia - to one śpią. Zwyczajnie, taki szum handlowy usypia No ale tu wiadomo, idziesz własnie po coś koniecznego a nie na zakupy przyjemnościowe na 3h. Ja z Agatką akurat po letnich wyprzach latałam, kupowałam jej ubranka na następne wakacje już Druga rzecz - zwyczajnie potrzebujesz ty też coś na tyłku mieć, idziesz i kupujesz. Ale tu polecam iść z towarzystwem, byś mogła normalnie do przymierzalni wejść. No i zastanowić się wcześniej, czego potrzebuję - czy butów, czy kiecki, czy może jakieś większe spożywcze rzeczy - i tu listę zrobić, idzie wówczas szybko i tyle. Jeśli chcesz piersią karmić a krępujesz się publicznie (ja nie lubiłam bardzo), to miej zawsze ze sobą dużą apaszkę = świetnie zasłania wszystko gwarantuję, że większość ludzi nawet nie zorientuje się, co robisz.

Co do gości = noworodek dużo zazwyczaj śpi. To nie tak, że ciągle wisi na piersi/przewijasz/przebierasz. Paradoksalnie z maluchem masz więcej czasu dla siebie i innych niż z dzieckiem które zaczyna się obracać na brzuszek i plecy

[/QUOTE]

Hehe, a ja się nie zgodzę, mój Krzyś potrafi bardzo długo wisieć przy piersi. Zje, potem przestaje jesć to go noszę do odbicia, potem znowu szuka cyca i nieraz to tak w kólko. Do tego między przerwami w jedzeniu kupa za kupą, przesikane ubranie itd.
Stary 2013-01-02, 09:58   #3459
nancykenator
Zakorzenienie

witam się z rana

Cytat:
Kurdę, to masakra jakaś jest. Tak mi niewiele czasu zostało, a ja się waham między 3 szpitalami do porodu i nie wiem co wybrać..
a nad którymi się wahasz? Bo ja też nie jestem do końca zdecydowana.
Czytałam, że masz wizytę w poradni cukrzycowej 4.01. Ja byłam dzisiaj i wizytę przeprowadziła Pani pielęgniarka, bo Pan dr chory. Mieli przysłać z oddziału jakieś zastępstwo ale nie było wiadomo kto i o której. Wiem, że mają odwoływać wizyty, także może tyrknij tam do nich i dopytaj, bo bez sensu żebyś jechała, jak cukry masz ok a termin porodu niedługo.

Illusion, Djerba trzymam mocno kciuki

marsi śliczny Maluszek

nazeczona też mam taki przewijak na łóżeczko
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:00   #3460
nafiyqa
Zakorzenienie

W takim razie dzis jeszcze trzymamy kciuki ze djerbe

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:01   #3461
Ewik86
Zakorzenienie

Hej dziewczynki Rozczarowana jestem, że nie ma żadnego bobaska na świecie

Dzisiaj sobie pospałam - odespałam noc sylwestrową i wstałam o 10
Pokój małej wreszcie gotowy

Cytat:
Jutro i ja już będę miała swojego synka Jestem podekscytowana

Djerba

Pstryczku świetny opis porodu - taki bardzo pozytywny

marsi cudny ten Twój synek

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:02   #3462
s i l v e r
Zakorzenienie

Ja lecę się pomalować i jadę do gina na wizyte. Narkaaaaaaa
Stary 2013-01-02, 10:02   #3463
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lecę się pomalować i jadę do gina na wizyte. Narkaaaaaaa
Udanej wizyty

Dominika

Alicja
Stary 2013-01-02, 10:04   #3464
hope01
Zakorzenienie

Djerba -

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

A wiecie co? Zapomniałam Wam powiedzieć, wczoraj mi sie śniło, że elllmi urodziła

Stary 2013-01-02, 10:10   #3465
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Odkad jestem w ciazy ciagle!

Co to baby blues???
To tzw. depresja poporodowa trzeciego dnia.

Cytat:
mi sie krwawienie prawie konczy, ale po cc ponoc szybciej- teraz praktycznie uzywam tylko wkladek
Ja tak właśnie pytam o to krwawienie, bo ja rodziłam sn, takie intensywne krwawienie to miałam tylko w szpitalu pierwsze dwa dni. Potem się już zmniejszało, po tygodniu już miałam jak przy skąpej miesiączce, a dziś mija mi 9 dzień po porodzie i już w ogóle jest bardzo skąpe, praktycznie to nazwałabym to takim plamieniem. Niby fajnie, ale wydaje mi się to szybko.

Tak w ogóle to postaram się dziś dać opis mojego porodu bo już dawno się na to zbieram, ale jakoś ciągle mi brak czasu..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 10:12   #3466
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Djerba -

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

A wiecie co? Zapomniałam Wam powiedzieć, wczoraj mi sie śniło, że elllmi urodziła
Kto wie, bo chyba się nie odzywała? Albo przegapiłam

Cytat:
To tzw. depresja poporodowa trzeciego dnia.

Ja tak właśnie pytam o to krwawienie, bo ja rodziłam sn, takie intensywne krwawienie to miałam tylko w szpitalu pierwsze dwa dni. Potem się już zmniejszało, po tygodniu już miałam jak przy skąpej miesiączce, a dziś mija mi 9 dzień po porodzie i już w ogóle jest bardzo skąpe, praktycznie to nazwałabym to takim plamieniem. Niby fajnie, ale wydaje mi się to szybko.

Tak w ogóle to postaram się dziś dać opis mojego porodu bo już dawno się na to zbieram, ale jakoś ciągle mi brak czasu..
Czekamy

Dominika

Alicja
Stary 2013-01-02, 10:13   #3467
nafiyqa
Zakorzenienie

Dziewczyny mialyscie badanie na HIV w ciazy?
Mi gin zlecil niby rutynowo, ale nie kojarze, zeby ktoras z Was o tym pisala.
U nas w szpitalu robia - anonimowo, bezplatnie. Podobno same ciezarne sie zglaszaja

Dzis ide.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-01-02 o 10:14
Stary 2013-01-02, 10:15   #3468
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe, a ja się nie zgodzę, mój Krzyś potrafi bardzo długo wisieć przy piersi. Zje, potem przestaje jesć to go noszę do odbicia, potem znowu szuka cyca i nieraz to tak w kólko. Do tego między przerwami w jedzeniu kupa za kupą, przesikane ubranie itd.
mój pierwszy syn tak miał dlatego teraz zaopatrzyłam się w smoczek
różnica mega wielka
a co do srania- to przewinę synka a za chwilę Leonard dokręca ostatnio 3 razy pod rząd
nie wspomne jak sobie ostatnio nasikał do buzi podczas przewijania
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:17   #3469
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas w szpitalu robia - anonimowo, bezplatnie. Podobno same ciezarne sie zglaszaja

Dzis ide.
mój ginek zlecił mi na ostatniej wizycie, jako, że już do porodu (razem z anty-HCV, HBs i USR). A w szpitalu też mówili, że przy przyjęciu trzeba mieć.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:17   #3470
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Dzis ide.
Miałam na początku ciąży robione.

Dominika

Alicja
Stary 2013-01-02, 10:21   #3471
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzis ide.

ja miałam robione, właśnie przed świętami na wynik czekałam ok. 5 dni.

Illusion, djerba-Trzymam kciuki za dzisiejsze cc i życzę powodzenia
marsi, właśnie nad ranem o Tobie myślałam, chyba ściagnęłam Cię myślami

Co do przewijaka, my mamy na łóżeczku, narazie nie ma innej opcji, żeby się gdzieś z nim przemieścić- ewentualnie na komodę..., no ale zobaczymy jak bedzie nam szło przewijanie na łożeczku.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:23   #3472
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć brzuchaczki

Marsi brakowało Ciebie takiej ale mi też się śnią erotyczne sny.....

A Leoś mniam mniam !

Cytat:
Djerba -

Ja myslałam o niej wczoraj wieczorem..... Kto wie? może Zenuś przyjdzie n świat
Cytat:

Dzis ide.
Ja miałam zlecone normalnie przez ginke

DJERBA ! to co? czekamy dziś na dwie małe kuleczki

Powodzenia dziewczyny !
Stary 2013-01-02, 10:25   #3473
LadyWhisper
Zakorzenienie

Nawijka ja tez mialam na poczatku.

Lenova a te bole jak na miesiaczke to mam wlasciwie cale dnie bez przerwy odkad fenoterol i nospe odstawilam, prawie tydzien juz jedynie wieczorami sie rozkreca, ze sa przerwy i promieniuje na krzyz, ale jak uda mi sie zasnac to spie i nie wiem co dalej :p o, teraz mi doszlo twardnienie, wzielam prysznic i dalej boli az jestem ciekawa dzisiejszej wizyty, dodatkowo nowy lekarz i sie dygam trochu.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:26   #3474
maluchna30
Zadomowienie

Hej mamuski!!!

Na poczatek to oczywiscie trzymam mocno kciuki za illlision i djerbe. Powodzenia kochane.

Wszystkie brzuszki ze zdjec pieeeeeeeeeekne!!!

Marsi Leonard podbija moje serce. Cud, miod i malina...

A ja dopiero wstalam, zjadlam i lenia mam a chalupa brudem zarasta. Trza sie ogarnac i do sprzatania wziac, no i jakis obiad zrobic dla tzta. Na dworze pochmurno i ogolnie spiaco bardzo. Dobrze, ze juz styczen, dzisiaj wyplaty i ostatnie zakupy przed przyjsciem Oli na swiat, no i 15 wizyta. Juz sie doczekac nie moge. Dalej pod prawym zebrem wypycha sie jakas gula, wiec sadze, ze to glowka i ze polozenia dziecie nie zmienilo i dupka do swiata sie ustawila. Poza tym odkad wstalam to mi sie lzy do oczu cisna. Ot tak bez powodu plakac mi sie chce. Moze to tez na mysl, ze powoli wszystko sie konczy...
Stary 2013-01-02, 10:28   #3475
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mój ginek zlecił mi na ostatniej wizycie, jako, że już do porodu (razem z anty-HCV, HBs i USR). A w szpitalu też mówili, że przy przyjęciu trzeba mieć.
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Miałam na początku ciąży robione.
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja miałam robione, właśnie przed świętami na wynik czekałam ok. 5 dni.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja miałam zlecone normalnie przez ginke
O, a jednak
Czyli wszystko w normie.

Stary 2013-01-02, 10:29   #3476
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Też przyszłam sprawdzić czy nie ma jakiegoś nowego dzieciaczka i się pożegnać przed wyjazdem na porodówkę.
Więc wychodzi na to że jednak ja będę następna. Trzymajcie kciuki około 14. Zaczynam się troszkę stresować...torbę przejrzałam, dopakowałam co trzeba. Idę poleżeć w wannie, umyć włosy, męża ostatni raz zatrudnić do depilacji i za jakieś 4 godzinki jedziemy.
Czekajcie na wieści ode mnie za pośrednictwem nawijki. Buziaki
P.S. Hormony buzują...rozryczałam się dzisiaj że brzusia nie będzie, że tych cudownych kopniaków nie będzie, że mąż nie będzie brzusia codziennie całował i głaskał...
Jesteśmy z Tobą!!!

Cytat:
Cześć brzuchaczki

Leoś cudny
hehe i cieszę się, że szybko doszłaś do siebie Oby Maluszek dalej był Aniołkiem i kiedy już całkiem będzie dobrze dał rodzicom nadrobić stracone nocki
Stary 2013-01-02, 10:41   #3477
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
różnica mega wielka
a co do srania- to przewinę synka a za chwilę Leonard dokręca ostatnio 3 razy pod rząd
Dokładnie, skąd ja to znam, Krzyś najbardziej lubi sikać podczas przewijania, już miałam siki na ubraniu, a mąż kupe na ręce

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
różnica mega wielka
Mój Krzychu nie idzie na smoczek, przynajmniej na razie,
Stary 2013-01-02, 10:46   #3478
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Dzis ide.
pierwsze moje skierowanie na badanie od gina...było własnie też na hiv..ale najpierw mnie zapytał czy wyrażam zgodę..no pewnie że wyraziłam...trza wiedzieć.. )

nafiyqa....nie przesunęli Ci terminu??? z tego co pamiętam miałyśmy ten sam 16-17.02....a ja teraz niby 06-02....ale się okaże

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:48   #3479
litllesweetangel
Lurker ;)

Badziabadzia- gdzie Ty masz dziecko jaki malusi brzusio
Mnie to sie wszyscy znajomi pytaja czy na pewno nie blizniaki
Szaja za to taki duzy brzuszek jak moj
Bokeh Twoj kojarzy mi sie z trojkatem :P ale za te chude nogi to

Hope- tez ogladalismy ten film jakis czas temu oczywiscie sie poryczalam ;p

Black- masz takie chude nogi a moje to palki od kurczaka

Marsi Leo cudowny

Widze, ze duzo z nas ma dzis wizyte Trzymamy z Tosia kciukasy, my tez dzis idziemy tyle ze na 14. Moze w koncu gin zbada mi szyjke bo nigdy tego nie robila...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:48   #3480
meduzza
Zadomowienie

Marsi rozwalasz mnie W takim razie ja też życzę sobie takiego kochasia jak Leo!!!

Illusion i Djerba Cieszę się, że dostarczycie nam dziś nowe piękne dzieciaczki! Trzymajcie się dzielnie!

Mnie jakieś choróbsko rozłożyło Wściekła jestem bo nie wychodzę z domu w ogóle Coś jakaś klątwa wisi... Wszystkie chore
Delicjanko współczuję bardzo! Mam nadzieję, że do porodu się wykururjesz!!!

Dziewczyny super macie brzuszki-takie różne różniaste, fajnie się ogląda

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2013-01-02 o 10:52
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości