|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Ty żartujesz????
![]() ![]() Ja wam mojego pokażę - ok. 7kg na plusie tylko, z boku wydaje się wielki być ale jak przodem stoję to nie. Tyłem jak stanę ciąży nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Zakorzenienie
|
Mnie w zasadzie najbardziej przeraża to, że teraz nie będę mogła decydować już os sobie, tylko wszystko będzie podporządkowane małej
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Szaja, ostatnio podobno mi urósł ![]() ![]() ![]() a Twój jest superaśny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Konto usunięte
|
Badzia, a pewnie, że każdy inny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
O, widze, ze mnie szaja ubiegla z zakupami i prysznicem
![]() Z tym, ze ja nie bede miala z kim zostawic dziecka na zewnatrz. TZ zwykle bedzie jednak w pracy, a znajomi to glownie studenci, ktorym raczej nie w glowie lazenie ze mna po sklepach (wiadomo, czasem ktos sie namowi) ![]() Fakt, chusta fajna rzecz, ale chyba nie w zimie... Swoja droga, ta, o ktorej kiedys pisalysmy (Lulu?) nada sie na wyjscia czy to rzecz raczej "po domu"? ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- badzia, dalej malenstwo masz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Konto usunięte
|
A nie wiem, ja wychodziłam, ale latem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
jacie z nosidełkiem do łazienki... a jak dziecko ma juz np 2 lata to co?? też stoi i patrzy?
![]() Pewnie potem to będzie dla mnie takie oczywiste ale teraz wszystko mnie intryguje... ja jeszcze apropo innego mianowicie ulubiony temat becikowe ![]() znalazłam w necie takie coś "Przy jego obliczaniu gminy wezmą pod uwagę zarobki w roku kalendarzowym poprzedzającym rok, w którym został złożony wniosek o becikowe." Czyli na chłopski rozum za 2012, no ale przecież nie jesteśmy jeszcze rozliczone to jak????
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio też ciągle słyszę na temat karmienia piersią : "karm karm!" - że to oszczędność $:P, dobre dla dziecka, wygodne dla matki itp itd. A najlepsze, że mówią mi to teraz osoby (w kontekście "karm jak najdłużej") które same .. nie karmiły - lub robiły to np. tylko 3 miesiące ( cyt: bo pokarm "za słaby był", dziecko masakrowało pierś, a pokarm lał się litrami, albo pokarmu nie było).
Jakąś presję zaczynam czuć, kobiety w moim otoczeniu jakoś dziwnie bardzo interesują MOJE cycki. Już teraz, kiedy Małej nie ma jeszcze. To co dopiero jak np będą problemy po CC, może jeszcze usłyszę, że to normalne, z moimi małymi cyckami itp "złote rady". Trochę to krępujące, jakoś nie wiem jak reagować. Dziwi mnie, że ludzie nie mają oporów żadnych tak komuś w prywatną sferę wchodzić. Ja bym mówiła, jeśli ktoś ZAPYTA mnie o zdanie a one po prostu paplają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję, że wszystko się jakoś samo porozwiązuje
![]() ![]() Dziewczyny, jakie kosmetyki kupiłyście dla maluchów? wiem, że było 100 razy pisane, ale jakoś nie przykładałam do tego uwagi ![]() ![]() U mnie poszedł w długość (wysokość) chyba brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Konto usunięte
|
Magda, u nas - czasem młoda baję ogląda, czasem zwyczajnie włazi ze mną (prysznic zasuwam, jej daję książeczkę z magesami albo nalewam wody do umywalki + 3 malutkie bobaski do mycia
![]() ![]() A wczoraj przed wyjściem ja pod prysznicem, a oni z p. myli zęby przy umywalce i się chichrali, że ledo się mieszczę w kabinie z brzuchem, podli ![]() ![]() Uwielbia patrzeć jak się maluję też. |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
Ja się zacięłam na karmienie piersią i mam zamiar próbować do skutku
![]() ja to generalnie nie lubie jak mi się ktoś wtrąca ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Szaja, podoba mi się Twoje podejście ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 |
Konto usunięte
|
Badzia, dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Zakorzenienie
|
Szaja i bardzo dobrze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38388374]Magda, u nas - czasem młoda baję ogląda, czasem zwyczajnie włazi ze mną (prysznic zasuwam, jej daję książeczkę z magesami albo nalewam wody do umywalki + 3 malutkie bobaski do mycia
![]() ![]() A wczoraj przed wyjściem ja pod prysznicem, a oni z p. myli zęby przy umywalce i się chichrali, że ledo się mieszczę w kabinie z brzuchem, podli ![]() ![]() Uwielbia patrzeć jak się maluję też.[/QUOTE] Podli, rzeczywiście! Ale fajnie o macierzyństwie piszesz ![]() Miałaś na początku "baby-blues"? Cytat:
Zapomniałam : szaja, Badzia - brzuszki piękne! Aż chyba pójdę zmierzyć swój z ciekawości czy urósł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Pozazdroscilam wam i tez poszlam se zdjecie zrobic
![]()
![]() |
#3406 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, ślicznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
Święto lasu! Wybrałam chyba wzór pościeli
![]() ![]() Teraz tylko decyzja czy wziąć mniejszy zestaw : 3 elementowy czy większy 10- elementowy, w którym jest też baldachim ze stelażem. Mniejszy 84zł, większy 199 - hm Macie baldachim, przydatny, ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zakorzenienie
|
Odkad jestem w ciazy ciagle!
Co to baby blues???
#3409 |
Konto usunięte
|
Bokeh, bardzo ci ten brzuszek pasuje
![]() Debrah, nie. W ciągu jakiś 2 tygodni po porodzie miałam kilka jazd typu mąż mi coś powiedział, a ja w bek bo on mnie już nie kooooochaaaaa ![]() ![]() CO do karmienia, krótko było, 5 tygodni, bo Agu dostała masakrycznej skazy białkowej. I tak, miałam wybor - albo drakońska dieta albo podanie bebilonu pepti. Wybrałam pepti, bo jak sobie pomyślałam, że cholera wie ile czasu z buzi małej będzie koszmar schodził i ile czasu jeszcze będzie brzuszek ją bolał, a nie ma żadnej gwarancji, że moja dieta pomoże - to podjęłam taką a nie inną decyzję. Teraz będę próbowała karmić zdecydowanie dłużej i... chyba też w jakiś sposób dojrzałam do tego? |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
Właśnie!
odnośnie odczuwania ciepła. Ja zawsze z tych marznących, a teraz wszyscy w swetrach chodzą, w mieszkaniu itp itd, a ja w bokserce i jeszcze się pocę. Szorty też często noszę. Fakt, mam ciepło w mieszkaniu, ale jestem czuję się jakaś inna jak patrzę np. jak jest ubrany Tż. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Baby-blues to taka burza hormonów po porodzie, huśtaweczka i "mini deprecha" - nie mylić z prawdziwą depresją poporodową. Szaja : a jak skaza się objawiła u Was? Tą wysypką? Kurdę, miło mi się dzisiaj zrobiło, bo zarówno mama jaki teściowa ( były w różnych porach dzisiaj:P) pochwaliły, że pięknie wyglądam w ciąży. Chyba chodziło o to, że się nie roztyłam i dbam o siebie jak wcześniej, nie wiem, ale - jakie to miłe było ![]() Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-01-01 o 22:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Konto usunięte
|
W ciągu 3 dni mega wysypka łącznie z wysiękiem ropnym - na buzi, ogromna ciemieniucha, potem jeszcze w zgięciach łokci i kolan suche plamy ale przede wszystkim zaniepokoiło mnie chlustanie mlekiem po karmieniu + po każdym jedzeniu 2h płaczu. W iągu 2 dni sobie diagnozę postawiłam - potwierdziła dermatolożka dziecięca, potem alergolożka - prywatnie, bo na nfz kolejki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Zakorzenienie
|
Hehe, to jednak nie jestem dziwna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam Was w tym nowym 2013 roku
![]() Pstryczek- opis porodu super ![]() TRZYMAM KCIUKI ZA JUTRZEJSZY DZIEŃ. JESTEŚMY Z TOBĄ. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok, zamienilam nude na produktywne tworzenie notatek na uczelnie, a teraz moge z czystym sumieniem polozyc sie spac ![]() Dobranoc dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
Kurdę, to masakra jakaś jest. Tak mi niewiele czasu zostało, a ja się waham między 3 szpitalami do porodu i nie wiem co wybrać..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Rozeznanie
|
Szczęśliwego Nowego Roku Mamuńcie.
![]() ![]() Szaja, Bokeh - piękne brzunie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie siedze przy otwartym oknie i wietrze sypialnie, maz spi, swiatlo zapalone a on nic nie kuma
![]() Brzuch mnie boli, a zadnych postepow ![]()
#3418 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Widzę że nie tylko ja nie mogę spać ![]() ![]() ![]() Dziewczyny ale macie śliczne brzuszki ![]() ![]() Illusion trzymamy kciuki za dzisiejsze szczęśliwe rozwiązanie ![]()
#3419 |
Rozeznanie
|
Widzę że nie tylko ja mam bezsenną noc.
Coraz gorzej znoszę tą ciążę, dziś jedziemy na wizytę, ciekawe co powie gin ja to mogę już dziś rodzić ![]() mamie i siostrze już się śniłam że urodziłam więc może nie długo ![]() sylwestra spędziliśmy z polsatem na kanapie, tzn do 22,30 bo potem poszliśmy spać, oczywiście obudziliśmy się przed północą na fajerwerki i potem dalej w kimę ![]() w nowy rok pojechaliśmy do rodziców, wróciliśmy o 20 troszkę pooglądaliśmy tel i o 22 poszłam do sypialni, od tej pory wstałam chyba z 5 razy więc postanowiłam wogóle się podnieść. ---------- Dopisano o 03:32 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- Djerba widzę że jesteś, co u ciebie?
#3420 |
Zakorzenienie
|
Siemka dziewczyny
Tzt pojechał do pracy, ja mam się stawić w szpitalu o 10.30 na ktg i badanie. Ale to mnie jeszcze zawiezie, a pozniej jedzie do łodzi ;((((((((( od tego kaszlu coś mi sie stało z żebrami..... nie moge siedziec, leżeć... (jakby pękło) podnieść ręki, boje się zakasłać, tak bardzo boli.... mówie szeptem.... jest T.R.A.G.E.D.I.A czemu tak mnie wziełoooo na końcówce masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Illusion- kciuki trzymam! ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-01-02 o 05:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.