Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 12:47   #1171
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ile konkretnie przytyłaś?
Tak gdzieś cały czas mi się waha między 7-8kg

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393271]Co do tej ciszy.... ja odkurzam czasami o 21, a piorę do samej nocy...[/QUOTE]

U nas wisi kartka na dole żeby po 20.00 nie wykonywać żadnych głośnych prac ze względu na małe dzieci i osoby starsze. Spółdzielnie to powywieszała

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:49   #1172
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38393271]Co do tej ciszy.... ja odkurzam czasami o 21, a piorę do samej nocy...[/QUOTE]

ja wychodzę z założenia, że do 22 spokojnie można takie rzeczy robić, ale potem staram się już nie prać, itp. bardzo rzadko mi się zdarza, żeby pralka kończyła po 22. za to miałam kiedyś sąsiadów piorących po 22, strasznie to było słychać, zwłaszcza jak już ciszej jest o tej porze w mieszkaniach.

_________

idę robić jakąś sałatkę. potem będę szukać inspiracji na lekkie/dietetyczne albo po prostu mało tuczące sałatki. nie schudnę od tego, ale przynajmniej będę mieć świadomość, że coś zielonego pożarłam.

a tak jeszcze odnośnie jedzenia.. mąż mi zostawił na środku stołu słoik z nutellą.. nie kusiła mnie dopóki stała w szafce, zamknięta, a teraz jak już otwarta i na stole.. no nic, postaram się ćwiczyć silną wolę, może choć parę godzin wytrzymam.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:50   #1173
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ja tam widziałam że mimo @ działaliście
Eee tam
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
mnie jeszcze zostało 31 dni. Tz zabije do tej pory. wczoraj mial powiesic dwie polki i przemeblowa mieszkanie. mial na o 2 dni i co i go.... stwierdzil, ze mu wystrczy jedno popoludnie. z polkami poszlo cos nie tak a przed 19.00 przyszedl sasiad i stwierdzil, ze sobie nie zyczy chalasu po 18.00 bo dziecko spi. moj stwierdzil, ze przemabluje najszybciej po porodzie jak bede jeszcze w szpitalu. tylko kiedy ja mam poprac ubranka dla Malej i je ulozyc, bo teraz to nawet nie mam gdzie ich wlozyc chyba znowu musze zrobic awanture na calego moze cos dotrze do Tz. malo mu bylo ostatnio w szpitalu ze skurczami. do niego nie dociera, ze Mala moz teraz urodzic sie w kazdej chwili. a on jak idzie do pracy na 9 rano to wraca najwczesniej ok 19 i co ja mam sobie zrobic? sama te meble przestawic i wyniesc zmywarke bo sie nie miesci do zabudowy (dostalismy wiec nie psiocze, musi zmywarka zaczekac na lepsze czasy). na plecach ja stacham z drugiego pietra. wykrzyczalam sie z rana
Tżci myślą inaczej
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o pomoc:

Nie chce panikować, ale od wczoraj boli mnie cos w prawym boku. Właściwie to kłuje....

Nie jest to mocne kłucie ale dokuczliwe...

Wziełam wczoraj nospe i wypusciłam gazy, dziś byłam w wc, ale dalej cos kłuje.

Nie wiem czy dzwonic do lekarza czy poczekać jeszce...??
Zadzwon do lekarza.
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
no juz drugi sasiad uslyszal od nich, ze im Marysia bedzie przeszkadzac jak sie urodzi
Masakra,co za gość
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
chudnąć nie, ale, żeby aż tyle tyć... już zapowiedziałam mężowi, że po porodzie, jak już będę mogła to będę chodzić na jakiś aerobik albo coś a on z dzieckiem będzie wtedy siedział. nie dam mu się dotknąć dopóki nie schudnę. za duże ryzyko, że jak pozwolę mu się do siebie zbliżyć to przez kolejny rok będę tylko tyć.
Na pewno dasz rade schudnąć

Robie tak samo.

Ja już pozałatwiałam.Rano lekarz medycyny pracy a potem agencja.Ide do pracy 7.01 na 1 zmiane (na swoją).

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:00   #1174
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
U nas wisi kartka na dole żeby po 20.00 nie wykonywać żadnych głośnych prac ze względu na małe dzieci i osoby starsze. Spółdzielnie to powywieszała
Cytat:
ja wychodzę z założenia, że do 22 spokojnie można takie rzeczy robić, ale potem staram się już nie prać, itp. bardzo rzadko mi się zdarza, żeby pralka kończyła po 22. za to miałam kiedyś sąsiadów piorących po 22, strasznie to było słychać, zwłaszcza jak już ciszej jest o tej porze w mieszkaniach.
Tzn. jak odkurzam tak późno, to włączam niższe obroty odkurzacza, żeby aż tak nie było słychać. A pralki jakoś specjalnie nie słyszę, ani swojej, ani sąsiadów (mam pralkę w kuchni, ściana obok korytarza), więc mam nadzieję, że nikomu nie przeszkadzam zbytnio.

Za to moi sąsiedzi walą w piwnicy w jakieś drzewo czy coś o 6 rano, a do 24 czy 1 w nocy oglądają głośno TV Ale ja jestem Iron Man jeśli chodzi o spanie i mi nic nie przeszkadza :P Nawet TŻ grający w Diablo i telewizor włączony.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:17   #1175
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Witam w Nowym Roku
dzisiaj mamy równo 17 tygodni, zbliża się moment straty Maksia i już mam durne sny Śniło mi się dzisiaj, że wody mi odeszły
Będzie dobrze

Cytat:
bardzo miło było choć Torres oniesielony, nic nie szalał. Uśmiałam się bardzo.
W ogóle ja na Nerona - wszyscy dookoła siedzieli a dla mnie było przygotowane leże
Cytat:
i bardzo dobrze. na naszej imprezie wszyscy kanapa/krzesła, ja miałam fotel dobrze, że znajomi dbają o ciężarne
bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Poza tym chyba psycha mi siada.. od kilku tygodni mam ciągle sny że jestem w ciąży, że wszystko jest tak jak być powinno, że mam piękny poród i rodzę pięknego i zdrowego synka, opiekuję się nim, jestem taka szczęśliwa i .... budzę się.. i dociera do mnie że to przecież tylko sen to jest dla mnie tak przygnębiająco-dołująco-frustrujące
Sen piękny ale bardzo bolesne jest wybudzenie się i uświadomienie sobie że to tylko sen..

Czy mamy jakiś wpływ na to o czym śnimy??
Przytulam
Ja też mam sny- tyle, że mnie się śni, że zupełnie nie radzę sobie z niemowlakiem. Zapominam go karmić przez 3 dni.... i w końcu rodzice mi go zabierają

Cytat:
Dziewczyny proszę o pomoc:

Nie chce panikować, ale od wczoraj boli mnie cos w prawym boku. Właściwie to kłuje....

Nie jest to mocne kłucie ale dokuczliwe...

Wziełam wczoraj nospe i wypusciłam gazy, dziś byłam w wc, ale dalej cos kłuje.

Nie wiem czy dzwonic do lekarza czy poczekać jeszce...??
kocur- ja też miewam takie bóle. Tylko, że u mnie one przechodzą jak się położę do łóżka. Ale żołądek napiernicza cały czas niezależnie od pozycji

Cytat:
Medi jutro mam egzamin ;]

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
Mikołaj całuje e-ciotki i przywitał Nowy Rok wielkimi postępami - sam podnosi się do siedzenia a w łóżeczku wstaje!!! szok!
szybko mu idzie

Cytat:
sąsiad nie życzy sobie hałasu po 18. dobre
Heh... my mieliśmy wczoraj właśnie taką sytuację. Cały dzień bolała mnie głowa a sąsiad któryś już dzień z kolei puszczał muzykę- tyle, że u nas było w 80% słychać basy czyli rytmiczne łubudu. Było to na tyle głośno, że w końcu poprosiłam mężą żeby poszedł do niego i poprosił żeby trochę ściszył (oczywiście przez 5 min sąsiad nie otwierał bo nie słyszał...). Sąsiad otworzył, mężowi buchnęły opary wódki w twarz no ale niby się dogadali. Sąsiad stwierdził, że on sobie nie zdawał sprawy, że u nas to słychać (taa... z pewnością jak ściany mamy sklejkowo-kartonowe w bloku) ale przeprosił. Nie minęło 20 min i słyszymy nerwowe pukanie do drzwi. Sąsiad przeanalizował, że mąż nie miał prawa do niego przychodzić bo nie ma jeszcze 22. Na co TŻ powiedział, że on tylko poprosił żeby ściszył muzykę i wcale nic mu nie kazał ani na niego nie krzyczał Tamten zaczął się drzeć, że on nie ma perfekcyjnego życia ( a co mnie to obchodzi), że 2 dni temu był w szpitalu (miał na brodzie jakiś plaster, pewnie przyrżnął po pijaku gdzieś- bo widać, że chłopak przepity jest ostro) i on ma prawo słuchać głośno muzyki (kolejne ) no i wtedy... nie wytrzymałam Doczłapałam się do drzwi, podniesionym głosem powiedziałam, że mąż na moją prośbę poprosił go tylko o ściszenie muzyki bo ja się wyjątkowo dziś źle czuję, jeśli chce się licytować szpitalnie to ja od października byłam 5 razy w szpitalu, jestem w ciąży, leżę od kilku tygodni w łóżku i jak ma ochotę to proszę bardzo, niech jeszcze głośniej słucha tej muzyki po czym buchnęłam płaczem (wstyd ale w ciąży strasznie się płaczliwa zrobiłam), odróciłam się na pięcie i poczłapałam do sypialni. Sąsiadowi zrobiło się głupio, zaczął mówić, że on nie wiedział, że przeprasza, podał mężowi rękę i uciekł do domu. A ja teraz siedzę i zastanawiam się czy jak znowu się napije i przeanalizuje wczorajszą sytuację to wróci z kolejną awanturą
I od wczoraj brzuch mnie ciągnie z tych nerwów -no ale poniekąd sama męża do niego wysłałam więc mam za swoje no bo 22 jeszcze nie było tylko po 19

Cytat:
No nic ide leżeć i czekać...osiwieje do konca tej ciązy a to dopiero 12 tydzien
Nie Ty jedna Nawet wczoraj przed snem rozmawiałam o tym z mężem i stwierdziłam, że jak dla mnie ciąża mogłaby trwać 9 tygodni a nie 9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja już pozałatwiałam.Rano lekarz medycyny pracy a potem agencja.Ide do pracy 7.01 na 1 zmiane (na swoją).
Powodzenia!

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:27   #1176
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
a co do tego zawieszania półek, to o której u Was zaczyna się cisza nocna? Pewnie nie o 19, więc ja bym spokojnie je zawieszała dalej a sąsiadowi wytłumaczyła, ze nie mam innej możliwości. No chyba że byłby tak miły i pomógł Ci np do południa to zrobić
juz widze jak leci po schodach do mnie na gore, malo sie nie zabije na zakretach

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

co do sasiada. nie wiercimy codziennie to raz. a dwa bywam u sasiada dwa pietra nizej. czasem chowam glowe miedzy ramiona tam, bo mam wrazenie, ze mi sufit na glowe spadnie. zreszta sasiad z parteru tez mial spiecie z nimi, bo stwierdzili, ze jego 3 letnie dziecko jest za glosne i i to przeszkadza. sami maja ok 2-letniego chlopca. zreszta podobno znana rodzina pod wzgledem skarg
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:28   #1177
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38394125]

Za to moi sąsiedzi walą w piwnicy w jakieś drzewo czy coś o 6 rano, a do 24 czy 1 w nocy oglądają głośno TV Ale ja jestem Iron Man jeśli chodzi o spanie i mi nic nie przeszkadza :P Nawet TŻ grający w Diablo i telewizor włączony.[/QUOTE]
Podziwiam.
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Heh... my mieliśmy wczoraj właśnie taką sytuację. Cały dzień bolała mnie głowa a sąsiad któryś już dzień z kolei puszczał muzykę- tyle, że u nas było w 80% słychać basy czyli rytmiczne łubudu. Było to na tyle głośno, że w końcu poprosiłam mężą żeby poszedł do niego i poprosił żeby trochę ściszył (oczywiście przez 5 min sąsiad nie otwierał bo nie słyszał...). Sąsiad otworzył, mężowi buchnęły opary wódki w twarz no ale niby się dogadali. Sąsiad stwierdził, że on sobie nie zdawał sprawy, że u nas to słychać (taa... z pewnością jak ściany mamy sklejkowo-kartonowe w bloku) ale przeprosił. Nie minęło 20 min i słyszymy nerwowe pukanie do drzwi. Sąsiad przeanalizował, że mąż nie miał prawa do niego przychodzić bo nie ma jeszcze 22. Na co TŻ powiedział, że on tylko poprosił żeby ściszył muzykę i wcale nic mu nie kazał ani na niego nie krzyczał Tamten zaczął się drzeć, że on nie ma perfekcyjnego życia ( a co mnie to obchodzi), że 2 dni temu był w szpitalu (miał na brodzie jakiś plaster, pewnie przyrżnął po pijaku gdzieś- bo widać, że chłopak przepity jest ostro) i on ma prawo słuchać głośno muzyki (kolejne ) no i wtedy... nie wytrzymałam Doczłapałam się do drzwi, podniesionym głosem powiedziałam, że mąż na moją prośbę poprosił go tylko o ściszenie muzyki bo ja się wyjątkowo dziś źle czuję, jeśli chce się licytować szpitalnie to ja od października byłam 5 razy w szpitalu, jestem w ciąży, leżę od kilku tygodni w łóżku i jak ma ochotę to proszę bardzo, niech jeszcze głośniej słucha tej muzyki po czym buchnęłam płaczem (wstyd ale w ciąży strasznie się płaczliwa zrobiłam), odróciłam się na pięcie i poczłapałam do sypialni. Sąsiadowi zrobiło się głupio, zaczął mówić, że on nie wiedział, że przeprasza, podał mężowi rękę i uciekł do domu. A ja teraz siedzę i zastanawiam się czy jak znowu się napije i przeanalizuje wczorajszą sytuację to wróci z kolejną awanturą
I od wczoraj brzuch mnie ciągnie z tych nerwów -no ale poniekąd sama męża do niego wysłałam więc mam za swoje no bo 22 jeszcze nie było tylko po 19
Sąsiedzi to potrafią być upierdliwi

Stary 2013-01-02, 16:18   #1178
Konto usunięte

Umyłam się i przebrałam. Jestem na najlepszej drodze do rozpoczęcia dnia. Jak wstać z łóżka? Jakieś pomysły?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 16:50   #1179
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam żadnych zdjęć z brzuchem
a brzucha?! w lustrze trzaśnij

Cytat:
Tak gdzieś cały czas mi się waha między 7-8kg
malutko!

Cytat:
ja wychodzę z założenia, że do 22 spokojnie można takie rzeczy robić, ale potem staram się już nie prać, itp.
ja też... rano od 8ej coś działam.
ale ja nie mogę słowa powiedzieć. czasem słyszę (jak za 7 gór) jak pralka sąsiada wiruje, a tak to nic a nic...

i jak walka (nierówna) z Nutellą?!

Cytat:
Ide do pracy 7.01 na 1 zmiane (na swoją).

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38394125] Ale ja jestem Iron Man jeśli chodzi o spanie i mi nic nie przeszkadza :P Nawet TŻ grający w Diablo i telewizor włączony.[/QUOTE] hehe a ja zawsze się łudzę, że zasnę i od 23 ej chłop jak gra, to grzecznie przenosi się do kuchni. Mnie odgłosy z Diablo (mimo słuchawek) drażnią jak płachta byka Twój też zafiksowany III?!
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Sąsiad przeanalizował, że mąż nie miał prawa do niego przychodzić bo nie ma jeszcze 22.
kolo ma refleks szachisty
nie przejmuj się nim. a nuż widelec mu coś zostanie we łbie i się lekko opanuje???
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38398456]Umyłam się i przebrałam. Jestem na najlepszej drodze do rozpoczęcia dnia. Jak wstać z łóżka? Jakieś pomysły?[/QUOTE]
eeee, po co?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:01   #1180
Konto usunięte

Cytat:

hehe a ja zawsze się łudzę, że zasnę i od 23 ej chłop jak gra, to grzecznie przenosi się do kuchni. Mnie odgłosy z Diablo (mimo słuchawek) drażnią jak płachta byka Twój też zafiksowany III?!

eeee, po co?!
Mnie tam Diablo nic a nic nie przeszkadza Zgaduję nawet, kto dubbinguje :P
Kupił sobie hmm chyba zaraz po świętach i już raz przeszedł, teraz chyba przechodzi 2. raz, ale nie wiem na pewno

Np. nastawić zmywarkę, bo już średnio jest w czym jeść albo pranie, bo od 3 dni chłop nie był w koszuli w pracy :P:P:P
Stary 2013-01-02, 17:03   #1181
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38398456]Umyłam się i przebrałam. Jestem na najlepszej drodze do rozpoczęcia dnia. Jak wstać z łóżka? Jakieś pomysły?[/QUOTE]
ja tez potrzebuje wlasnie sie przebudzilam i jakis obiad przydalo by sie zrobic,
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 17:10   #1182
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38399293]
Kupił sobie hmm chyba zaraz po świętach i już raz przeszedł, teraz chyba przechodzi 2. raz[/QUOTE]to masz większego maniaka niż ja... ile godzin dziennie gra?!

Stary 2013-01-02, 17:16   #1183
Konto usunięte

Cytat:
to masz większego maniaka niż ja... ile godzin dziennie gra?!
Wczoraj wstał koło 10, chwilę posiedział na necie, zaczął grać, potem poszliśmy na jakiś godzinny spacer, wróciliśmy i znowu grał chyba do samej 23 Normalnie przychodzi po pracy, je obiad, gadamy sobie, a potem siada do kompa i zwykle po jakiejś godzince gra i też do samego wieczora. TAK, jest maniakiem, wiem o tym Ale my sobie tak funkcjonujemy, oczywiście bierze udział w życiu domowym, jemy razem, rozmawiamy na ważne tematy - żeby nie było, że mieszkam z psycholem :P Ale jak ma grę, to się jej poświęca A ja mam swoje rzeczy, więc sobie tak siedzimy
Stary 2013-01-02, 17:18   #1184
Maga83
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38398456]Jestem na najlepszej drodze do rozpoczęcia dnia. Jak wstać z łóżka? Jakieś pomysły?[/QUOTE]

Niezła jesteś

Pani jak tam Twoja dieta? Dajesz radę? Ja teraz przechodzę jakiś kryzys, strasznie mi się chce słodkiego, ale posiłki nadal jem małe, często i w miarę zdrowo

Stary 2013-01-02, 17:44   #1185
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
i jak walka (nierówna) z Nutellą?!
póki co wygrana. trochę spałam, więc nie myślałam o niej teraz zapchałam się obiadem z dużą porcją sałatki, poprawiłam kawałeczkiem ciasta więc mnie nie ciągnie do niczego. tylko na herbatę z cytryną mam miejsce.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38399293]Np. nastawić zmywarkę, bo już średnio jest w czym jeść albo pranie, bo od 3 dni chłop nie był w koszuli w pracy :P:P:P[/QUOTE]

moja zmywarka chyba też już pełna, ale nie ma komu włączyć. właśnie, zmywarka to chyba jedyny sprzęt, który bez oporów włączam w nocy. ale jest bardzo cicha, w zabudowie i sama nie słyszę jej z pokoju, więc myślę, że sąsiedzi też nie słyszą.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:07   #1186
_Trufla_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, podsyłam świetny link z rańca, mam nadzieję, że poprawi on niektóre humory. Ja płakałam ze śmiechu!

http://erq.tawerna.net/krzaki/kosmop...czykowianeczka

dziekuje, ja wciaz p;acze ze smiechu. dziekuje
Stary 2013-01-02, 18:07   #1187
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38399636] TAK, jest maniakiem, wiem o tym [/QUOTE]a grał, czy zdobywał osiagnięcia? mój w sumie też już przeszedł, ale się podnieca możliwością nieskończonych osiagnięć

Cytat:
Pani jak tam Twoja dieta? Dajesz radę? Ja teraz przechodzę jakiś kryzys, strasznie mi się chce słodkiego, ale posiłki nadal jem małe, często i w miarę zdrowo
Ty jesteś twardzielka.
miałam dziś pierwszy kryzys. tak mi się chciało grejpfruta... a już byłam po pomarańczy. spoko, jutro zjem
a ciacho taaaakkkk pachnie, jak nigdy dotąd

Cytat:
póki co wygrana.

Stary 2013-01-02, 18:14   #1188
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Ty jesteś twardzielka.
miałam dziś pierwszy kryzys. tak mi się chciało grejpfruta... a już byłam po pomarańczy. spoko, jutro zjem
a ciacho taaaakkkk pachnie, jak nigdy dotąd
Co Ty, miękka jestem. Pierwsze 6 tygodni wytrzymałam na diecie, a później to troszkę jakiegoś budyniu podjadałam czy coś w tym stylu. Ale mierzyłam po nim cukier i był ok 100, więc ok. A teraz zjadłam kawałek maminiego piernika, tak do mnie wołał :/ bardziej mi cukier podnosi coś tłustego niż kawałek domowego ciasta

Stary 2013-01-02, 18:26   #1189
Konto usunięte

Cytat:
a grał, czy zdobywał osiagnięcia? mój w sumie też już przeszedł, ale się podnieca możliwością nieskończonych osiagnięć

Mówi, że pakuje w postać i potem zbiera profity z tego napakowania... Dla mnie to czarna magia :P
Stary 2013-01-02, 18:41   #1190
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38401197] Dla mnie to czarna magia :P[/QUOTE]maniacy

Cytat:
bardziej mi cukier podnosi coś tłustego niż kawałek domowego ciasta
nie mam jeszcze glukometru (9 stycznia mam dostać), więc lękam się czy nie krzywdzę dziecia...

Stary 2013-01-02, 18:59   #1191
iza243
Zakorzenienie

Obejrzeliśmy z tż właśnie film o którym pisała Agatka"Nad życie".

Stary 2013-01-02, 19:05   #1192
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzeliśmy z tż właśnie film o którym pisała Agatka"Nad życie".
ryczałaś?? ja bardzo!

Panika glukometr można w aptece nawet za 3zł kupić

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:06   #1193
aganieszkab
Raczkowanie

Measia uwielbiam twoje opowieści

Dziewczynki nie bójcie sie przytyć w ciąży, widocznie wasze organizmy i wasze dzidziole tego potrzebują, ponoć panuje jakaś moda na chudnięcie w ciąży (chyba chodzi o małe przytycie), a to może odbić się na waszym i dzidziusiowym zdrowiu!! bez PANIKI

Co do głośności to niby mieszkam w swoim domku, ale niestety z teściową, i tu jest problem, mamy póki co wspólną kuchnie i jej strasznie przeszkadza jak tłukę się garnkami czy talerzami, a o zmywaniu wieczorem to już nie wspomnę... Niech mi już tę kuchnię przywiozą!!

Dziewczynki mnie chyba ostatnio coś przewiało, bo dzisiaj połamało mnie doszczętnie przeziębienie... leżę, gardło mnie boli, głowa mnie boli, ledwo na oczy widzę... nienawidzę chorować!! póki co herbatka z miodem i tradycyjna wodzionka (chociaż u nas się to brołzupa nazywa)
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:07   #1194
Konto usunięte

Od kilku dni nie mogę się dodzwonić do mojej gin :/ A chciałam iść jutro na wizytę...
Dzwoniłam w piątek, potem w poniedziałek, dzisiaj - nie odbierała, a teraz ma wyłączony telefon (godziny zapisów 18-20 pn-czw). Co ja mam zrobić... Nie pójdę tam przecież nieumówiona :/ Spróbuję jeszcze jutro po 12 zadzwonić :/
Stary 2013-01-02, 19:12   #1195
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
ryczałaś?? ja bardzo!
Tak,bardzo

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38402125] Od kilku dni nie mogę się dodzwonić do mojej gin :/ A chciałam iść jutro na wizytę...
Dzwoniłam w piątek, potem w poniedziałek, dzisiaj - nie odbierała, a teraz ma wyłączony telefon (godziny zapisów 18-20 pn-czw). Co ja mam zrobić... Nie pójdę tam przecież nieumówiona :/ Spróbuję jeszcze jutro po 12 zadzwonić :/[/QUOTE]

Próbuj do skutku.

Stary 2013-01-02, 19:15   #1196
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Tak,bardzo
i po co zapodałas sobie teraz taki film?? mówiłam że ryczałam jak wariat!!

Perse kurde a może ma urlop??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:20   #1197
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Czesc dziewczyny, mam dola

Tak sie zagonilam przez caly dzien, ze nie poszlam do Malego na cmentarz i teraz mam wyrzuty sumienia ( A chodzę codziennie od pogrzebu). Chcialam isc teraz, ale jest bardzo ciemno i sie cholernie boje :/

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:20   #1198
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
nie o koszt chodzi... ja z tych słuchających - pani kazała wstrzymać się z zakupem, to się wstrzymam

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
jej strasznie przeszkadza jak tłukę się garnkami czy talerzami, a o zmywaniu wieczorem to już nie wspomnę...
luuudddyyy, wnuk jej też będzie przeszkadzał???!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38402125] Od kilku dni nie mogę się dodzwonić do mojej gin :/ [/QUOTE]cierpliwości, ale jak Agatek pisze, może nie wrócił jeszcze z zimowego urlopu...

podpis pod zdjęciem Fernando Torresa mnie rozwalił http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._mysle___.html

Stary 2013-01-02, 19:25   #1199
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty? Tak bez recepty? Mi sie tak nie udało kupić, nie mówiąc już o paskach za 50zł :/

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
Dziewczynki nie bójcie sie przytyć w ciąży, widocznie wasze organizmy i wasze dzidziole tego potrzebują, ponoć panuje jakaś moda na chudnięcie w ciąży (chyba chodzi o małe przytycie), a to może odbić się na waszym i dzidziusiowym zdrowiu!!
Bez przesady, przecież nie chodzi o to żeby się głodzić. Po prostu trzeba się zdrowo odżywiać. Pierwsze słyszę o takiej modzie.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38402125]Od kilku dni nie mogę się dodzwonić do mojej gin :/ [/QUOTE]

Może rzeczywiście ma urlop, jednak powinna o tym poinformować. Pamiętam jak próbowałam się dodzwonić do mojej poprzedniej gin, strasznie mnie to wkurzało, jak nie odbierała ani nie oddzwaniała

Stary 2013-01-02, 19:28   #1200
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Tak sie zagonilam przez caly dzien, ze nie poszlam do Malego na cmentarz i teraz mam wyrzuty sumienia ( A chodzę codziennie od pogrzebu). Chcialam isc teraz, ale jest bardzo ciemno i sie cholernie boje :/
Ja też miałam takie wyrzuty i też miałam takie myśli.
Dziewczyny mi tu wbiły do głowy, że dziecko mam w sercu, a na cmentarzu tylko odwiedzam materialną pamiątkę po nim... I to jest prawda. Po pewnym czasie wykończyłabym się fizycznie i psychicznie, gdybym chodziła codziennie. Tak się zdarza Eliza, wszystkie pracujemy, mamy codzienne zajęcia, które nie zawsze umożliwiają nam pójście na cmentarz. Ja tylko dbam, żeby zawsze się tam coś świeciło - czy to znicz czy to wkład elektryczny taki na stałe. Ale też już nie chodzę codziennie, choć na początku sobie nie wyobrażałam, że tak można...

Cytat:
podpis pod zdjęciem Fernando Torresa mnie rozwalił http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._mysle___.html

Dobree
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości