|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Kajool fajnie tak podejrzeć malucha
Stronczek doszło, dzięki. Może się przekonam do wersji elektronicznej ksiażek, chociaż wątpię.. Aga wow toż to cudo! Świetny pomysł zamiast tortu, masz łeb Sara ma rozciętą brodę. Krew się lała, teraz sine, spuchnięte i szrama z zaschniętą krwią. Było trochę płaczu, ale i tak dzielnie zniosła. Tż już gada że będzie blizna
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet zajrzyj na pierwsza stronę. Tam są wszystkie fasolki oprócz zanety (od Emily)i Kajool.
Patik biedna Sarka. A Twoj Tz to strasznie przewrazliwiony jest i panikarz do tego. Czarnowidztwo lubi uprawiać ![]() AgaG świetna niespodzianka |
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Właśnie wpłynęła wypłata męża. Nie wiem jak przetrwamy do następnego miesiąca
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
W grudniu dostał bony, przeciez nie za free, teraz z wypłaty cichaczem strąca. chu****
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz dobry z tym gadaniem, ostatnio mąż sąsiadki stwierdził ze ta nie może przyjść do nas z synem bo mały nie jest szczepiony na pneumokoki |
|
|
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
Stronczku mozesz mi wpisac termion 24.07.2013
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
witojcie ;P
Telik no niezła lista na Nowy Rok ![]() kciuki za wytrwanie ![]() Iustyna masz dzisiaj urodziny tak? więc Wszystkiego najlepszego życzę ![]() Aania_20 to niezłą chusteczkę Adaś sobie znalazł ![]() zdrówka dla małego. super, że fasolka rośnie zdrowo ![]() Natka u nas jelitówka trochę szaleje, może Domkowi też coś takiego dolega, ale oby nie. buziaki w guziora ![]() na kulki z dziewczynami też się wybieram, ale muszę jakoś się z mamą moją zgadać bo sama wyciągać dziewczyny z tych basenów to mogłoby być ciekawie bo pewnie jakbym jedną wyciągnęła to by mi druga wbiegła z powrotem ![]() Brumku widzę, że dalej się nie wysypiacie. współczuję wiesz jak jest katar to i może w uchu dyskomfort Tymuś odczuwać. ciężko coś radzić - oby wszystko jak najsyzbciej wróciło do normalności. my księdza mamy w sobotę. całe szczęście to nie proboszcz ![]() Aga a po cóż Ci dieta? :P a i super niespodzianka dla męża ![]() swoją drogą macie chyba foteliki Recaro w aucie i to nawet taki sam kolor jak my ![]() jeżeli się nie walnęłam dzisiaj to widziałam Twojego męża jak do Focusa wsiadał pod przedszkolem rano )do której lekarki chodzicie? DaKaro strasznie mi przykro z powodu Waszej straty ![]() Oliweczko super, że dzisiaj już się lepiej czujesz ![]() Kajool gratuluję fasolki! Gomra ja nigdy muffinek bez papilotek nie robiłam więc się nie wypowiem ![]() Patik o rany buziaki dla Sary! Scio ja dzisiaj porobiłam wszystkie opłaty i też baaardzo kiepsko widzę przeżyć za resztę do końca miesiąca :/ dziękuję za komentarze do zdjęć ![]() u nas ok i nie dowierzam jak Hania z jedzeniem po chorobach nadrabia. je i je i je a ona raczej z tych co powietrzem mogą żyć więc aż chce mi się gotować ![]() natomiast Ali trójki idą i dają jej w kość. bidula chce jeśc a gryźć nie może normalnych kawałków. dzisiaj to jej do zupy mięso drobniutko posiekałam, warzywa też i zjadła aż jej się uszy trzęsły. dziąsła całe rozpulchnione, jeszcze troszkę się pomęczymy :/
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
wchodze na pierwszą strone i zauwazyłam od razu że i Szymek niemal nasz rówieśnik
będzie mial rodzeństwo ![]() Kajol gratuluje! i Zaneta gratuluje bardzo! nam też szwagry (z rowieśniczke jak J) na Święta oznajmili że będą miec rodzeństwo ale z nimi to ja mam rózne apropo wychowania historie
|
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku mail doszedl
Juz zapisalam na telefonie i bede czytac wieczorami. Dziekuje. Dominik zrobil dzis 4 luzne kupki I ta chrypka. Martwie sie
|
#762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kajool, oficjalnie gratuluję jeszcze raz
![]() Gomra, chyba dobrze foremki, potem też ładnie wygląda i wygodnie trzymac, ale jak nie masz to też będzie ok. sporo już chyba ![]() ![]() Cytat:
![]() ajjj no pewnie że Igorek, ale palnęłam...Cytat:
A TŻ lekki hipohondryk/panikarz chyba? Cytat:
![]() iwa_iw ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-01-03 o 19:57 |
|||
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Sara biegła i poślizgnęła się na okładce od ksiażki i wyrżnęła o kant półki która jest pod tablica magnetyczną i do mazania ( tej z biedronki) . Całe szczęście że nie w oko czy gdzieś w zęby..
Carmela Odpowiadając zbiorowo: przewrażliwiony panikarz. Jaciee oby to nic takiego.... wirusy dookoła panują, właśnie biegunka i wymioty okoliczne dzieci z wioski rozkłada u nas. Scio przykro mi. A jak relacje teściami po tej nocnej ich rozmowie?
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool gratuluje
bedziesz rodzic w Niemczech czy do Pl przyjedziesz? Ja normalnie boje sie porodu bo wiem co mnie czeka, mimo ze przeciez nie musi byc tak samo
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
hejo zalogowałam sie pierwszy raz od wieków - i jakie newsy!!!! nowe fasolki ![]() Kajoool Żanetko gratulacje fasolek!! ależ się ciesze z Wami życzę Wam zdrowych ciąż i lekkiego porodu ![]() buziaki
|
|
#766 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Justynko sto lat!
Cytat:
2. 3.foteliki Recaro mamy dwa ![]() 4. Duzo by sie zgadzalo, to znaczy fotelik i focus, ale myslalam, ze moj maz dzis rano byl na nogach? Az go sprawdze jak wroci z pracy. 5. Chodzimy do Kozickiej 6. Super, ze Hania odzyskala apetyt. Oby Ali szybko trojki sie przebily. Cytat:
Cytat:
To byla szybka decyzja. Jak wracalam z dziewczynami z przedszkola, to mnie naszlo zrobic taka niespodzianke. Muffinki machnelam jak dziewczyny jadly obiad, dekorowalam jak juz poszli spac. Na szczescie maz wraca o 23, wiec mialam czas. Cytat:
A maz faktycznie przewrazliwiony, powiedz mu, zeby wyluzowal, bo sie wykonczy |
||||
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
to moja kwestia
![]() witam się wieczorową porą bo tak bez wstępu wpadłam do Was
|
|
#768 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
i Zdrówka![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i straszne jest to,ze taka młoda kobieta.. [QUOTE=patik87;38415117 Nie znam tych ksiażek o których piszesz. Muszę gdzieś wytrzasnać jeźdźca miedzianego.[/QUOTE] A jakaś bibiloteka gminna, no nie wiem, u nas są ostatnio nowości. Tego greya tez czytam a tam na okragło sex,aż żygac sie chce. Cytat:
a z Szymonem jak było z mdłościami? Cytat:
![]() Cytat:
![]() i znów lipcówka ![]() Cytat:
a ten Twój to taki zawsze przewrażliwiony? Justynko Sto lat ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- a ja właśnie czytam materiał o gorzowskich czworaczkach www.czworaczki.com
|
|
#769 |
|
Zadomowienie
|
Aga yummy
.Zaneta Kajool gratuluję Wam serdecznie . Oby ciąże były zdrowe, a porody szybkie!Beatka ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- A ja siedzę nad drugim rozdziałem pracy...Się nie chce. |
|
|
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
Hi mamolki
Marzenko a już wiecie o której będziecie wracali? Brumeczku i jak Teraz Twoi faceci? Aniu na następnym usg pozdrów Maluszka od ciotek Patik biedna Sarita, ma jakiś plasterek? Czarny łabędź bardz mi ie podobał a greya dopiero dziś zacżelam czytać Dopiero skończyłam wczoraj biografię Jobsa JustynaTy gówniarzu ![]() Relacja z telikowa Jasiu zrobił siku na nocnik W ramach postanowienia noworocznego byłam u znachora od kręgosłupa W ramach innego postanowienia onosnie odchudzanie wgryzłam sie w czekoladę. Z orzechami. I nie był to jeden gryz
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no my też właśnie 2 Recaro mamy, ale dla Ali to jeszcze ten mniejszy i on trochę inny kolor
![]() to chyba męża wsypałam ;P aa i też do Kozickiej chodzimy potwierdzam: ostrożna z katarami przy szczepieniu ![]() ja tam sama się u niej leczyłam jak dzieckiem byłam ;P ostatnio nie czytam za wiele :/ do biblioteki mi nigdy nie po drodze. mam parę e-booków na tablecie, ale jakoś jeszcze się nie przekonałam do czytania w tej formie
|
#772 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakaś konkretna dieta, czy po prostu ograniczanie ilości i słodkości? ![]() Cytat:
Dla mnie to brzmi jak opowieść s-f A myśmy właśnie dziś liczyli, że to mąż Tymcia nie przewinął już od kilku miesięcy.Cytat:
Na grillika się wpraszamy? ![]() [QUOTE=Natka_;38416959 Nocka u nas nieciekawa, Domek wiercił się i popłakiwał, nie mam pojęcia o co chodzi. O 3 obudził się i poprosił o mleko, zrobiłam mu, zjadł i poszedł spać Już daaaaawno nie jadł w nocy.Kupka dzisiaj normalna, bez niespodzianek. [/QUOTE] Bardzo mnie zastanawia, co mu dolega... Są jakieś nowe tropy? Cytat:
![]() A facet genialny To by się zdziwił ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aga, wiem, że to nieładnie, ale zazdroszczę Ci takie dużej rodziny
|
|
#773 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli dziś w nocy będzie podobnie to rano pójdziemy pokazać się lekarzowi. A jeśli prześpi to poczekamy do kontroli w przyszłym tygodniu. Fajnie, że Hania nadrabia A Ala - bidulka Tymuś też wcale nie chce jeść od 4 dni. Ale to chyba logiczne przy chorobie, więc nie stresuję się na razie. Jak go znam, to tez nadrobi ![]() Cytat:
![]() Ojoj, podobnie jak u Natki... żeby to był pojedynczy wybryk. Cytat:
![]() Cytat:
Na nocnik?!? No brawooo Nie wiedziałam, że już na poważnie ćwiczycie ![]() Co znachor powiedział? Rehabilitacje zalecił? A to inne postanowienie przesuń na jutro ![]() Tymuś szaleje ze wspinanie się na wszystko, po wszystkim Dziś się nauczył przystawiać sobie krzesło lub pufę do drzwi, klamki naciskać i wchodzić do zamkniętych pokoi. Teraz już nie ma żadnych świętości ![]() I tez cały czas tańczy i śpiewa. I kręci się w kółeczko, jak się poprosi
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowa porą
nadrobiłam ostatnia stronę (Bella te czworaczki to w rodzinie mojej koleżanki z pracy ), więc przepraszam, ale nie odniosę się do Waszych postów bo nie wiem , co u Was ![]() u nas tyle, że Haneczka troszkę choruje...byłysmy u pediatry, mamy obserwować, podawać wit C i krople jakieś na kaszelek (sinecod). no i pusto w domu bo moja siostra pojechała już dzisiaj do mojej drugiej siostry, a jutro wylatują już do Szkocji... i jeżeli nie uda nam się teraz wybrać do nich, to najpewniej zobaczymy się dopiero za jakieś półtora roku.... a moja śliczna Natalka pewnie bardzo wyrośnie przez ten czas.. |
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
zanetko raczej bede rodzic w niemczech. Porodu sie nie boje, przy Szymku tez sie nie balam, a latwo nie bylo :P
bell z Szymkiem tez mialam mdlosci, ale teraz mam rowniez spotkania z wielkim uchem. I co tydzien, to jest gorzej/ No ale ciagle mi sie wydaje, ze jednak bedzie chlopak. I dziekuje dziewczyny za gratulacje. A teraz ide spac. Mam nadzieje, ze ta noc bedzie znosniejsza.
|
|
#776 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Co tam u Was? Jak Julka?
Cytat:
uuu pisanie.... masz jakis konkretny termin na napisanie? Cytat:
![]() Cytat:
Ala ma juz wszystkie szczepienia? Cytat:
2. Brumku a co z Twoimi planami odnosnie wiekszej rodziny? Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas po staremu, leci dzien za dniem, Julka dokazuje, łobuz rośnie z niej, złościc się potrafi, nerwusik, zupy uwielbia wszystkie - zębów ile ma nie wiem - do piątek nie zaglądam bo mi dwa razy o mało palca nie odgryzła, trójki jeszcze nie wyszły ale juz niebawem będą.
tak poza tym to zdrowa, ma troche katarek lekki od tygodnia ale już przechodzi, nawet u pediatry nie byłam bo tylko kichała i trochę katar bez kaszlu i goraczki więc myślę że samo przejdzie. poza tym ok ![]() moja mała blondi
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2013-01-03 o 22:29 |
|
|
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zycze, zeby katarek szybko poszedl precz! A w ogole sliczna blondyneczka z Julki. Wloski urosly! Podobna do Ciebie chyba, no nie? Na drugim zdjeciu ma swietne usteczka |
|
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga nie będę bić za tego Dukana
trzymam kciukiBrumciu, nauka nocnikowa nie jest Jeszce na poważnie To znaczy nocniczek stoi już trochę w naszej toalecie I pomyślałam ze od czasu do czasu posadzce Jasia Ale tak bez przymusu I posadzilam go dałam książeczkę wytlumaczylam ze jak nasila to będzie muzyczką , klaskaniem mamy i inne takie Puscilam wodę w kradnie i.....muzyczką zagrała a Jasiek sie cieszył jak wariat A co do ortopedy muszę zrobić zdjęcie, lykac jakieś tabsy i zobaczymy
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wieczór
![]() byłam u brafitterki, dobrała mi stanik 10cm mniejszy w obwodzie niż mój dotychczasowy umęczona jakaś jestem, cieszę się, że już koniec tygodnia kolęda - u nas ksiądz sam chodzi, w domu trzeba mieć zestaw kolędowy. czasem ma ze sobą składane kropidło ![]() zdrowia dla wszystkich chorowitków aania_20, dobrze, że wszystko dobrze ![]() Kajool, gratulacje! Gomra, ja wkładam te papilotki, czy jak im tam AgaG, boskie babeczki, mniam! patik87, całusy dla Sary! telik, brawa za jasiowe siusiu do nocnika
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

zapraszam

zębole

Juz zapisalam na telefonie i bede czytac wieczorami. Dziekuje. 

no pewnie że Igorek, ale palnęłam...

Dla mnie to brzmi jak opowieść s-f
To by się zdziwił 

żeby to był pojedynczy wybryk.
Dziś się nauczył przystawiać sobie krzesło lub pufę do drzwi, klamki naciskać i wchodzić do zamkniętych pokoi. Teraz już nie ma żadnych świętości