|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Sweet
![]() iustyna! to chyba jak zajedziecie tu na majówke you musi zaprosić nas z Brumkiem na jakiegoś grilla przywieziemy towarzyszy zabaw dla waszych dziewczyn a powiedz jaka jest roznica wieku pomiędzy waszymi malymi chłopakami Kubą i Filipem? ![]() AgaG ja też gdzieś mam w planach diete ale zaczynam od poniedziałku, musze powyjadać do Trzech Kroli zapasy czekoladowe Marzena przecudnie Hania tańczy!!! ![]() Stronczek spotkałaś już sąsiadke? i przytulam ![]() Patik ja też się przymierzam do jezdzca
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Stronczku o to ja bym tez prosila o jezdzca, pozniej wysle Ci prv z mailem.
AgaG za diete.Tak, tesciowa chorowala na raka. 1,5 roku walczyla i to jest przykre. Niektorzy zyja z nowotworem latami,a tu taki krotki okres czasu i nic sie nie dalo zrobic. Z drugiej strony ciesze sie, ze nie cierpiala. Co prawda ostatni miesiac przyniosl spore pogorszenie, doszla niewydolnosc serca, tesciowa nie miala sily do toalety wstac, lezala w lozku, nie chciala jesc,ale nikt nie sadzil, ze to koniec. Kiedy wzieli ja do szpitala od razu trafila na paliacje-po 6 godzinach zmarla. Nawet sie z nia nie pozegnalam, akurat pojechalam na zjazd w piatek, a ona zmarla w sobote. Ale wiecie co, gdy weszlam do niej do sypialni powiedziec, ze juz jade nagle przez glowe przeleciala mi mysl, ze widze ja ostatni raz zywa, chyba intuicja zadzialala. Balam sie powiedziec TZtowi, a gdy zadzwonil, ze mama jest w szpitalu, to juz czulam. Malwinka chodzi do sypialni i mowi 'Baba'. Ach przykre to wszystko, ale co zrobic, zycie musi toczyc sie dalej. |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ale z czego Ty się chcesz odchudzać? chyba niewiele chcesz zrzucić, tak z 5 kg max ?
Ja dzieliłam pokój z bratem do 17 roku życia i powiem wam że to była masakra. Tłukliśmy się na każdym kroku, ja spałam na rozkładanym fotelu, ona na wersalce, mały pokoik, jedno biurko.Stronczek dzieki, ale ja ksiażki tylko w wersji tradycyjnej papierowej .
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek no wlasnie wiem, ze do tego szczepienia trzeba byc zdrowym, choc dla niektorych lekarzy katar moze nie byc przeciwskazaniem. Ja w ogole nie wiem, co z tym naszym katarem, bo on uciazliwy nie jest i nie zawsze wylazi na zewnatrz, no ale ja o nim wiem. I dlatego tak mi ciezko z tym szczepieniem.
Czy ktores dziecko jeszcze nie bylo na to szczepione? Dzieki dziewczyny za kciuki, mam nadzieje, ze wytrwam. Patik 5 kg to bylo jakis miesiac temu, teraz doszly dodatkowe i juz zaczelam sie z tym zle czuc. A Jezdzca polecam! |
|
|
|
#725 |
|
Wtajemniczenie
|
ANKA dzieki, ze pytasz
W pracy zaczał sie okres bilansowy wiec sama rozumiesz... |
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Aga moja Agata jeszcze nie szczepiona MMR. Czekałam aż skończy 1,5 roku. Skończyła a mi nadal nie śpieszno jakoś.
|
|
|
|
#727 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nocka u nas nieciekawa, Domek wiercił się i popłakiwał, nie mam pojęcia o co chodzi. O 3 obudził się i poprosił o mleko, zrobiłam mu, zjadł i poszedł spać Już daaaaawno nie jadł w nocy.Kupka dzisiaj normalna, bez niespodzianek. Cytat:
Cytat:
Rosół taki jak zawsze Tak strzeliłam z tym rosołem, bo zapisuję teraz co je dokładnie każdego dnia i akurat wtedy kiedy wystapiła bigunka powtórzyła się pozycja m.in rosół. Prowadzę dochodzenie- ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - daj znać jaki wynik!-oby szczepienie doszło do skutku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Myślisz, że znowu jakieś choróbsko? Oby nie! ![]() Cytat:
![]() -Czyli na kontroli wszystko ok? nic nie widzę nowego...Fajnie, że tak przyjemnie spędziliście Sylwestra ![]() ![]() Cytat:
On już był tak dawno szczepiony. Wiem, że przy którymś szczepieniu miał katar i to nie było przeciwwskazanie. Chyba na świnka, odra różyczka, mielismy Priorix.Domek miał taki sam katar jak opisujesz u Antosia. Trwał chyba z 3 m-ce jak nie lepiej... |
|||||||||
|
|
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaG Zuza jeszcze na to nie szczepiona, ciągle coś łapała od Kuby. Mam zamiar w przyszłym tygodniu ją zaszczepić. Mam nadzieję, że się nie rozłoży znowu
.Adrji Filip ma w lutym 3 lata a Kuba ma teraz 4,5. AAAAAAAAAAA dziękuję za życzenia .
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro z chęcią wyśle. Zaraz go Poszukam. Patik jak sie jednak namyslisz to daj znac
![]() Justyna juz sie robi
|
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka najlepszego
![]() Stronczku przy okazji tez mozesz mi zmienic wiek na 26, bo tam to ciągle 24 latka mam
|
|
|
|
#731 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cześć dziewczynki. Wczoraj wieczorem choroba mnie rozwaliła całkowicie, ale na szczęście już mi przeszło( dziwne to wszystko )Martwię się o Mateuszka, żeby się nie zaraził przez ten wczorajszy wieczór no i jeszcze Julka kaszle( bardzo mało, ale jednak).Dzisiaj kolejny dzień w domu, ale jutro już wychodzimy na spacer( mam nadzieję). IUSTYNA NAJLEPSZEGO!!!! Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-01-03 o 15:00 |
|||||||||
|
|
|
#732 | ||
|
Zadomowienie
|
monia
słitaśnie z twojej strony Cytat:
dziubek dziubek dziękuje z jego imieniu noi w swoim w sumie tez bo przeciez to mój SYN ja tez tak myslalam ale jednak...... ![]() thx bardzo ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
hehe dziekuje dziekuje ale cos w tym jest bo duzo osob mowi mi ze to moja miniatruka Chciałam zapytac dziewczyny o jakich szczepieniach piszecie ???? |
||
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
Justynka samych wspanialosci
.
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2013-01-03 o 15:18 Powód: literowka |
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna ale torba ze mnie
Oczywiście najlepszego kochana !!! Stronczek a w sumie możesz wysłać. Najwyżej nie przeczytam. Na maila? patrycja_d87@o2.pl
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym roku!!!
U nas Sylwek udany, dzieciaczki się bawiły, Dominik przebrany za diabołka szalał z wszystkimi na około. Ja dzisiaj siedzę w domku, bo jakoś mi od wczoraj niedobrze, brzuch mnie boli i mnie mdli. Wczoraj miałam też biegunkę. Jutro idziemy na bal karnawałowy organizowany przez moja firmę to muszę się wykurować. Do pracy tez idę jutro. Sweet witaj zgubo, Igorek to już prawdziwy mały mężczyzna. A jak Wam się układa? Justyna super że Sylwek z Ulkami tak się udał. Tylko ten incydent z samochodem niefajny, ale jak piszesz, że wszystko na dobrej drodze to ok. Czekamy na zdjęcia. Brumku niech to choróbsko już się odczepi od Tymka! Dominik tez trochę kataru ma znowu, myślę, że to taki głupi okres, pogoda i duża ilość zachorowań. Patik nie przerywaj książki. Ja tez jakoś tak niechętnie czytałam pierwsza część, ale drugą mi się już lepiej czyta. Gray się bardzo zmieni i bardzo mi się teraz podoba. A jeźdźca najchętniej bym Ci pożyczyła, ale niestety teraz koleżanka z pracy ją ma a druga jest w kolejce. Moją trylogie tak wszystkim zachwalałam, ze już chyba z 10 osób ją czytało. Zobacz na allegro., bo przeczytać ja musisz KONIECZNIE! Idę robić obiad, soczysta pierś z pergaminu, i warzywka z patelni.
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik wysłane
Scio zmienione |
|
|
|
#737 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(choć i tak nie wierzę że Ci potrzebna dieta )Cytat:
strach się bać, co by wyszło ![]() dzięki i wzajemnie Adaś jeszcze nie był ![]() Sweet, ale Maksio fajny Cytat:
Szału nie było, badanie szybkie, bez porównania z lekarzem u którego robię prywatnie Ale ogólnie ok, maluszek rośnie ładnie, trzyma się dzielnie terminu, dalej wychodzi co do dnia taki jak z OM Najlepsze było jak jakiś starszy pan chciał przede mną wejść "bo on na pewno na usg dzisiaj ma termin, na pewno teraz, i chyba pierwszy był". Na co lekarka "no, nie sądzę, bo to ginekolog dziś robi", szybko pan się z przed drzwi odsuwał
|
|
|
#738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znając życie po czasie stwierdziłaby, że jednak inaczej mogła wybrać ![]() hihihihih fajny koleś
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff no to jeszcze kilka dzieciaczkow zostalo nieszczepionych...
Sweet ja akurat pisze o szczepieniu odra, rozyczka, swinka, to na 13/14 miesiecy. Natko czyli Domek juz nie ma tego kataru? To jednak nie alergia byla? Aniu super, ze dzidzia rosnie idealnie. |
|
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
witam z Niemiec juz. Niestety u nas szpital, ja chora, Szymon chory. Noce nie przespane. Kolejny Nowy Rok w lozku.
Zaneta gratuluje fasolki. Ja tez juz oficjalnie sie przyznaje, konczymy 10 tydzien. Wczoraj widzialam male na usg i jest sliczny. Niestety mdlosci nie odpuszczaja
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Z boku kreci się taka jakby miotełka / pędzelek i to wymiana z rogów, jakoś daje rade. Fajna też jest opcja że można samemu kierować pilotem gdzie ma sprzątać, dziś siedziałam na fotelu i odkurzałam igły spod choinki
|
|
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na szybko. Wyniki OB w normie. Dziekuje za zainteresowanie
![]() Domkowi chrypka wzmaga Mam stodal w domu. Wiecie jak to dawkowac? Dziubku i Nas musi byc woda, kropidlo, krzyz, swiece - full zestaw. Stronczku ja chce jezdzca Masz jeszcze mojego maila?Justyna spoznione 100 lat
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupiłam blachę do muffinek, taką z otworami http://www.aledobre.pl/zdjecia/prod4020.jpg
no i tak sie zastanawiam, czy muszę miec te papierowe koszyczki, czy mogę tak w blache ciasto powtykać? No niby tak, ale gdzies widziałam w jakims blogu jak były w koszyczkach i dopiero w blachę. Wie ktoś
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2013-01-03 o 17:41 |
|
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaciee oby sie nie rozchorowal. Dość juz mamy chorowitkow.
Jeździec pofrunal do Ciebie. Mam adres ten z WP Dajcie znac dziewczyny czy doszły książki Gomra ja bym chyba włożyła te foremki papierowe. Nie wiadomo czy ładnie odejdzie od tej blaszki. |
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
iustyna STO LAT!! my już po kolędzie, u nas tez musi być full zestaw nie mam weny do pisania, źle spałam, potem sprzątałam, Dawid marudny... to ile już brzuszków mamy na forum?
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga pewnie co lekarz to opinia
Cytat:
kurujcie się !!! zdrówka!! Aniu super ,że wszystko ok !! |
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nas wzięło i bedziemy z Bartusiem robic babeczki, on dobry cukiernik, nie tylko w pieczeniu ozdabianiu ale i zjadaniu, a domowe słodycze zawsze zdrowe Karolkowi też dam trochę pogrzebać w cieście.
|
|
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
aania, gratuluję udanej wizyty
![]() a facet przed usg - powalający
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool no to oficjalnie gratuluje fasolki!
A chorobom mowimy precz! Dziubek nasza pediatra raczej dokladna i z katarem by go nie zaszczepila (przynajmniej jak byl maly to odraczala szczepienia). Zastanawiam sie kiedy dostaniemy ponaglenie z sanepidu. Co do kataru, to u nas tez od wrzesnia, z tym ze nawet tych malych przerw nie ma. Wiecznie nos mokry, ale niby zdrowy, dlatego nawet nie mam jak isc do przychodni. Bo na chora strone go nie wezme, bo przywleczemy cos paskudnego, a na zdrowej moze sie ktos przyczepic, ze z katarem. A on nie kicha, tylko mu czasem tak cieknie. Gomra jak nie mam papieru, to zawsze smaruje tluszczem i posypuje buka tarta. I jest git! Jacieee ciesze sie, ze OB w normie! A taka niespodzianke mial dzis rano moj maz. Wczoraj wieczorem jak byl w nocy przygotowalam, schowalam, rano obudzilam dziewczyny i weszlysmy do sypialni. Mina meza (i przy okazji Antka, bo tez jeszcze spal) bezcenna! |
|
|
|
#750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe Igorek nie Maksio ![]() Cytat:
Wiuem że Oliweczka urodziła i tyle..... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

zapraszam
przywieziemy towarzyszy zabaw dla waszych dziewczyn

za diete.
Ja dzieliłam pokój z bratem do 17 roku życia i powiem wam że to była masakra. Tłukliśmy się na każdym kroku, ja spałam na rozkładanym fotelu, ona na wersalce, mały pokoik, jedno biurko.

Już daaaaawno nie jadł w nocy.
wyściskaj małego kaskadera

Niech mnie ktos przytuli, bo mi sie nie chce ze hej. 
nic nie widzę nowego...

.

hej........

Oczywiście najlepszego kochana !!!
zębole