|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
królikoholiczka
|
A ja już powoli lecę spaaac.... Dobranoc
![]() |
#723 |
Przyczajenie
|
jeeeej przez 2 dni tu nie zaglądałam, a pół dnia musiałam nadrabiać czytanie
![]() Ja pomimo swoich obaw to jak na razie trzymam się diety. I co najważniejsze NIE ciągnie mnie do słodkiego.... 3 dzień a ja zjadłam tylko taki mini mini kawałeczek ciasta straciatella, ale to pod przymusem ![]() ![]() No cóż u mnie to jakoś tak dziś mało wyszło kalorycznie: Energia: 516,5 kcal Waga: 571 g Białko: 58,2 g Tłuszcze: 11,6 g Węglowodany: 43,7 g Jutro rano będzie ważenie i mierzenie. Wiem, że przez te 3 dni to mi pewnie nic nie pokaże. Ale nadzieja jest matką głupich, i jak każda matka swoje dzieci kocha ![]() Dobranoc Dziewczynki ![]()
#724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
500 kalorii to zdecydowanie za mało! Zniszczysz sobie metabolizm ![]() Przyszłam się pożegnać,bo cały dzień ledwo żyję ![]() Gorączka nie opuszcza mnie od 18 ![]() A nie chce już brać tabletek.. Dzień ogółem na plus jeśli chodzi o dietę ![]() Śniadanie: 2 kromki ciemnego chleba z serkiem i łososiem ![]() Obiad: Makaron z warzywami ![]() Podwieczorek: Batonik musli( musiałam ![]() Kolacja: Garść płatków Fitness tak bez mleka ![]() A i zjadłam kawałek Pomelo ale tak mi smakowało,że zjadłam bym chyba całe xd A było dużee bo ponad 1 kg miało xd Ale zostawiłam na jutro xd Wypiłam Litrę wody,2 kubki soku pomidorowego plus dwa kubki Gripex Hot Activ ![]() Powiem szczerze,że pasuje mi dieta ![]() ![]() A te dwa kilo dało mi wielką motywację ![]() A i skoro mój chłopak mówi,że daje mi 90 kg,to tak myślę co będzie jak będe ważyła 90 ![]() ![]() A czuję się przejedzona ![]() Ćwiczenia zawieszone bo gorączka wygrywa ![]()
01-01-2013 - Zdrowy tryb życia prowadzę ![]() Bloguje !! ![]() ![]() http://stoprocent-piekna.blogspot.com/ Edytowane przez _Willczyca_ Czas edycji: 2013-01-06 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() oczywiście im jesteśmy ładniejsi, piękniejsi tym lepiej ale nei można na tym bazowac jeśli chce sie stworzyć poważny związek na całe życie. piękna szczupła kobieta i piękna kobieta gruba tak samo kochają i tak samo zasługują na miłość drugiej osoby. (oczywiście nei mówię tu o patologiach umysłowo-niedorozwojowo-emocjonalnie-niepoważnych) ![]() za mną rowerek 80 minutek ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-01-07 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Na sniadanko wsunelam jajecznice z dwoch jajek i dwie cienkie kromki chlebka home-made :P teraz Teraflu i herbatka a potem na uczelnie na 7 godzin.. zapakowałam półtorej buły z ziarnami i dynią z serkiem i szynką drobiową
![]()
#727 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() U mnie tradycyjnie jak poniedziałek i trzeba iść do pracy to zaspałam ![]() Menu na dziś: I kiwi + wiśnie mrożone + otręby pszenne + jogurt naturalny 1 % + żurawina suszona + śliwki suszone + orzechy włoskie + pestki słonecznika II pieczywo ciemne + papryka czerwona + pasta (tuńczyk + serek wiejski + ogórek konserwowy + papryka czerwona + cebula) III sok pomidorowy IV bigos V kiwi + sałatka ze śniadania ogolnie w takim razie jesteś rozgrzeszona ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę do pracy. Miłego dnia ![]()
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już w pracy, po kawce, niedługo wciągnę sniadanko....serek wiejski z ryżowymi płatkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wczoraj jeszcze nagrzeszyłam wafelkami kakowo-waniliowymi, niech to szlag ![]() ![]() No ale mamy nowy tydzień i nowe możliwości, @ już prawie na końcówce, to mogę już zacząć ćwiczyć, mam tylko nadzieje, że te drugie opakowanie wafelek, co zostało w szafce mnie nie skusi ![]() Witam wszystkie nowe koleżanki ![]() ![]() Mika trochę przesadziłaś z tą kalorycznością, tak nie schudniesz, tylko metabolizm rozwalisz, a nie chcesz chyba od szklanki wody tyć, co? Ogolnie po brzuszkach mięśnie się będą wyrabiać, ale niestety zostaną schowane pod warstwą tłuszczu, a żeby tego tłuszczu się pozbyć trzeba ćwiczenia typu cardio wprowadzić, np. rower, orbitrek, step, stepper, taniec, zumba, aerobic, nordic walkikg, bieganie itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Serio. Tylko trochę mrozi dzisiaj ![]() ![]() ![]() Na śniadanko dziś wciągnęłam 2 kromki chleba mieszanego (więcej jest ciemny niż jasny, to mnie usprawiedliwia? ![]() Szukam inspiracji obiadowych nadal ![]() ![]() Chyba zrobię omleta odchudzonego na obiad...z warzywami... A i ćwiczenia chyba dziś odpuszczę, bo mnie wszyyyystko boli ![]() ![]() ![]() mysiunia ćwiczę cardio... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-07 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Jem ryż brązowy, wkurza mnie tylko ze gotuje się pół godziny.
ja po śniadanku 2 jajka na miękko i bułeczka a la duakn (jajko, płatki owsiane troche mleka i do mikrofalii) kawałek papryki do tego. wczoraj troche popłynęłam siedziałam nad scenariuszami do 1 i o 23 wciagnelam kawal czekolady 70% dla obudzenia mozgu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niezdrowo. Rozumiem, że szybko chciałabyś schudnąć, ale w taki sposób pogorszysz sprawę ![]() Chudnij powoli, z rozsądkiem, a na pewno będą lepsze efekty ![]() a w ten sposób zniszczysz sobie metabolizm i jak już schudniesz ile tam chcesz i wrócisz do normalnego jedzonka w ramach rozsądku oczywiście to szybciej Ci te kg wrócą niż się spodziewasz... ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
dzieńdoberek laseczki
![]() ja już po śniadanku, trochę wegli z mlekeim ![]() mam wrażenei że jest mnie mneij po tym rowerku a raczej że skóra taka fajnie napięta i talia bardziej zarysowana( o ile można zarysowac talię u kulki ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dzionka dla wszystkich ![]() dzis ciąg dalszy starań o ładniejszą sylwetkę i potomka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A teraz muszę się czymś pochwalić ![]() Pomimo że od piątku leżę w łóżku z grypą, zero ruchu praktycznie, dziś weszłam na wagę... A tam niespodzianka ![]() ![]() ![]() ![]() I wystarczyło odstawić słodkie, pić duuuużo herbaty zielonej, i jeść mniejsze posiłki (bo jem normalne potrawy, tzn takie obiady jakie mają domownicy) ![]() ![]() A śniadanko już za mną - ciemna bułeczka z ziarnami + na jednej połówce (tak jak na kolację) serek z czosnkiem, na drugiej szynka z kurczaka, i obie z pomidorem, ogórkiem konserwowym i górą szczypiorku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zadomowienie
|
Powiem Wam tak w sobotę i niedzielę mam 3 egzaminy końcowe w szkole, a w ogóle nie chce mi się uczyć!
Jeden pisemny z kodeksu postępowania administracyjnego, to myślę, że jak dziś ze 3 razy przeczytam kodeks, to może coś mi do głowy wejdzie! Ustny odpowiedź na 3 wylosowane pytania(z 97 podanych) z prawa cywilnego Ustny odpowiedź na 3 wylosowane pytania(z 60 podanych) z prawa administracyjnego, a jak ktoś nie będzie wiedział odpowiedzi na te pytania to babka powiedziała, że będzie dopytywać z ustawy o samorządzie gminnym ![]() ![]() I pomyśleć, żo to jest tylko szkoła policealna ![]() Dobra koniec żali, czas ruszyć cztery litery i za sprzątanie się zabrać ![]() Cytat:
![]() kroooliczek89 Wielki Gratulacje za spadek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Kochane jak wczoraj się przywitałam wieczorem to 2 strony do dzisiaj przybyło! żebyśmy miały takie tępo tracenia kalorii
![]() Do dziewczyn które chorują (właśnie wykaraskałam się z paskudnego przeiębienia) Imbir -pokochać, zaprzyjażnić się! Po 1 pomaga na przeziębienie a po 2 jest superspalaczem tłuszczów! Piłam herbatkę z imbirem nie słodzoną (nie mam z tym problemu nie stosuje cukru w ogóle herbaty). U mnie na obiad dzisiaj gotowany gulasz z serduszek drobiowych z pieczarkami , sur owka, ryż. Lece na rowerek. Miłego dnia i wytrwałości dziewczyny! Damy rade !
#737 |
Przyczajenie
|
Wiem, wiem należą mi się baty za małą ilość kalorii. Tylko, że sama ledwie wmusiłam wczoraj jakieś jedzenie.
Ale za to dziś od rana zjadłam jajecznicę z 3 jajek, na 3/4 łyżki śmietany 36% bo niestety tylko taką miałam ![]() Ale sama po sobie czuję, że mam mniejszy brzuszek, znaczy nie jest taki wypchany ![]() Chciałabym jak najszybciej zgubić te kilogramy ,ale nie za cenę zdrowia. Powiedzcie mi czy to jest możliwe że od czwartku spadło mi prawie 2 kg??? Czy muszę wymienić wagę na lepszy model?
#738 |
Zadomowienie
|
Możliwe, mnie też 2 ubyło, pewnie woda i jelita się oczyściły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czemu ledwo w siebie wmusiłaś jedzonko? Dobrze, że spadło 2 kg, ale naprawdę zmodyfikuj swój jadłospis, bo strasznie niezdrowo to wygląda. Wagi nie wymieniaj. Ważne, aby ważyć się zawsze tą samą wagą. Nieważne jaki wynik był początkowy, ważne, że waga spada ![]() Ja dziś na obiad obmyśliłam omlet dietetyczny (2 jajka, łyżeczka mleka i ulubione zioła) i surówkę z papryki, pomidora i ogórka. Sałata się skończyła ![]() Tylko skończyła się również oliwa z oliwek i nie wiem na czym mam smażyć tego omleta ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-07 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
Czyli za chwilę oficjalnie zmienię sobie podpis
![]() A co do jedzenia, już tak mam, że jak sobie postanowię o diecie to przez tydzień mogłabym nie jeść - jakby mi się jakaś blokada załączała. Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej to właśnie wychodzi mi takie wmuszanie w siebie jedzenia i mała kaloryczność. Właśnie myślę co na obiad, coś z niczego...
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co prawda wolno idzie mi chudnięcie, nie wiem dlaczego...Ćwiczę, zmieniłam całkowicie sposób żywienia i niewiele spadło kilogramów od listopada... A jeszcze w domu bez przerwy na mnie psy wieszają, że nie mam wydziwiać z żarciem, bo przecież mogę jeść normalnie, ale mniej...No ale ja uważam, że samo ograniczenie jedzenia dla mnie nic nie da...Więc ciągle toczę boje z matką o obiady (np. dzis zostałam nazwana debilką, bo robiłam sobie swój obiad). A jak zacznę mówić coś o węglowodanach, wysiłku fizycznym i że to ważne to mnie wszyscy potrafią tylko wyśmiać...Nieciekawe nie mieć wsparcia w nikim...W zasadzie tylko tutaj mogę jakoś się "wesprzeć" ![]() No ale staram się jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać, bo co oni tam mogą wiedzieć o diecie ![]() Edytowane przez ogolnie Czas edycji: 2013-01-07 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja wiem, że to może jest drogi interes, ale warto włożyć w to trochę czasu wysiłku i pieniędzy. Nie chcę wiecznie chodzić w tych samych ubraniach, bo nie ma czegoś fajnego dla młodych dziewczyn w rozmiarze 54, tylko wszystko takie "babciowe", albo jak coś znajdę to kosztuje ponad 200zł. Chcę czuć się i wyglądać szczuplej, piękniej, a tylko tu mogę znaleźć takie prawdziwe zrozumienie i wsparcie wśród WAS ![]() ![]()
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() TŻ mnie wspiera. Też przestał jeść chipsy, pizzę itd. A np. wczoraj wspierał mnie w inny sposób ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a odnośnie drogiego interesu jakim jest dieta to moim zdaniem nie jest aż tak drogi...ja nie kupuję nic nadzwyczajnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a poza tym...no aha, kiełki jeszcze kupuje, tez w biedronce ![]() ![]() także naprawde nie jest drogim wydatkiem dieta... ![]() ![]() ![]() a co do mamy, zmotywuj ją do odchudzania, skoro waży jeszcze więcej od Ciebie...to już mus się odchudzać i powinna o tym wiedzieć... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
Mika, Ogólnie bo tak to już jest że inni tylko wyśmiewać potrafią najczęściej , nawet rodzina , co jest bardzo demotywujace i po prostu przykre. łatwo powiedziec olej ich docinki ( ja tak robie
![]() ![]() Głowa do góry i nie dajcie sie laseczki, kiedys tym przygadywaczom kopara opadnie na Wasz/mój widok ![]() ja nadal w papierach siedze i po troszku sprzątam . miłego dzionka ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez karolinadobra Czas edycji: 2013-01-07 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() Ale pokażemy im że można! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A odnośnie rodziny to dokładnie tak jak mówicie. Nie słuchać... A oczy im z orbit wywali jak się pokażesz latem w bikini albo seksownej kiecce z nowym "Ja" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
królikoholiczka
|
A więc potwierdzone spalanie od dzisiaj z czystą kartą, jest na wadze 72kg więc zrzucilam nadwyżkę więc czas się brać do roboty i za siebie
![]()
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi właśnie kopara opadła, bo się mierzyłam...Okazuje się, że waga naprawdę nie ma nic wspólnego z mierzeniem ![]() Jak dotąd mierzyłam się cztery razy od rozpoczęcia diety. Pierwszy raz mierzyłam się po ponad dwóch tygodniach od rozpoczęcia. 10.12.2012 -biodra 131 cm -biust 115 cm -pod biustem 109 cm -pas 126 cm 19.12.2012 -biodra 130 cm -biust 113 cm -pod biustem 107 cm -pas 125 cm 29.12.2012 -biodra 129 cm -biust 113 cm -pod biustem 107 cm -pas 124 cm 07.01.2013 -biodra 127 cm -biust 110 cm -pod biustem 103 cm -pas 123 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień ... yyy... dobry?
Nie ma to jak poniedziałek. Miałam ogromny problem rano, żeby zebrać się w sobie i ogarnąć przed wyjściem, nie zdążyłam zjeść śniadania. Dopiero koło 11 chapnęłam dwie kanapki chleba żytniego z plastrami (2) pieczonego filetu z indyka, szpinakiem, pomidorkiem i odrobiną białego sera, plus kiszony ogórasek. Na obiad mam rosół (zbiorę tłuszcz), który przerobię na pomidorową z tortellini... i to tyle? Nie mam czasu kurna by jeść, nie mam pomysłu ani kasiory. Na pewno wpadną mi jeszcze jabłka do brzucha. Dzisiaj też wieczorkiem lecę na streching ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak ważyłam 72 kg cieszyłam się, czułam się dobrze i mogłam pokazywać się nago. Teraz - wstyd. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w domu był ogromny problem z wagą. Ojciec nadal tyje, jak balon, natomiast mama stara się ograniczać i trochę chudnie. Cytat:
Dieta jest dość droga, jeśli chcesz by była różnorodna i dostarczała wszystkich potrzebnych składników. Dodaj do tego chłopa, który wielu rzeczy nie tknie, albo się nimi nie jest w stanie nasycić ![]() Nie gotuję dwóch obiadów, więc kombinuję... oj kombinuję ![]() PS :[ zważyłam się, niestety po kawie, wodzie i śniadaniu, ale co tam = 87 kg ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Wiesz co ja usłyszałam od rodziców, jak schudłam 25 kg? "i tak szczupła nie będziesz"... ZAZDROŚNICY! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.