Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-08, 22:48   #1501
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nie czytałam ale też jest zachęcająca po tym jak słyszałam wywiad z Marcinem Wroną. Tak opowiadał, że poczułam się jakby był moim dobrym kolegą od lat.
dokładnie, mi jeszcze dodatkowo ta książka przywołała super wspomnienia z wyjazdu-naprawdę polecam, fajnie się czyta i zero przekłamania w niej. A sam Wrona przesympatyczny facet-piekielnie mu zazdroszczę tego pobytu tam!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:53   #1502
monka23
Zakorzenienie

Ania u nas 3 czesc , zeszla jak swieze buleczki , pustki w sklepach
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 22:58   #1503
P0P70
Zakorzenienie

Edzia- super ten filmik.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 23:09   #1504
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

Libra poczytaj sobie o tej stronce http://www.pakamera.pl/help.php#22, sprzedaja indywidualne projekty, dzialaja od 2005 roku, wejdz w zakladke , Dolacz do nas i poczytaj sobie . Fajne rzeczy robisz a noz sie wkrecisz i beda opylac twoje dziela , ja oczywiscie za myynadzerke byde robic . A tak serio to zlukaj i powodzenia
Byłam juz tam ,odpisali mi że nie mają miejsc

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Edzia świetne ile śniegu u was ,ale mój to by szalał tam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-08, 23:19   #1505
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Byłam juz tam ,odpisali mi że nie mają miejsc:cool
no to dupa z prowizji

szkoda .
Stary 2013-01-08, 23:29   #1506
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
ale orla wywinela , swietne
no nie , dobrze ze mnie nie widziałas , robotnicy przyszli odsniezyc schody to banana mieli cały czas a ja sie turlałam z górki a jabłuszko sie turlało w swoja strone ... ciezko zapanowac nad tym

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Byłam juz tam ,odpisali mi że nie mają miejsc

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Edzia świetne ile śniegu u was ,ale mój to by szalał tam
no i jeszcze sobie sypie taka kaszka manna
dawaj go do mnie z amelia pozjezdzaja , u nas pustki na slizgawkach nie wiem gdzie te mamy z tymi dziecmi sie ukrywaja

Dziewczyny mam prosbe czy któras z was pracuje w banku ? albo zna kogos na wizazu co by sie znal na kartach kredytowych ?

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 00:13   #1507
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
no nie , dobrze ze mnie nie widziałas , robotnicy przyszli odsniezyc schody to banana mieli cały czas a ja sie turlałam z górki a jabłuszko sie turlało w swoja strone ... ciezko zapanowac nad tym

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

dawaj go do mnie z amelia pozjezdzaja , u nas pustki na slizgawkach nie wiem gdzie te mamy z tymi dziecmi sie ukrywaja

Dziewczyny mam prosbe czy któras z was pracuje w banku ? albo zna kogos na wizazu co by sie znal na kartach kredytowych ?

no to sie domyslam jak wygladalas, tyz tak chce . moje tez by szaleli . Ostatnio psikali sztucznym sniegiem w ogordzie i zacieszali ze maja snieg .
Snieg u nas byl jak maly mial 8 miechow i ich na sankach wozilam, rok temu w pl bylam , liczylam na snieg, sanki im kupilam i o dupa , zero sniegu bylo

Ja mam ale nie na wizazu , zaraz sie ktos znajdzie .

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Libra a czytalas Anna Karenina ? ma super recenzje, jest w bestsellerach i dodalam do koszka, zwlaszcza ze mam faze na film Ksiezna , znowu ogladalam do spania . Bardzo mi sie film podoba , losy jej zycia.
Jest jeszcze Katarzyna Wielka. Gra o władzę tez ma super recenzje , ale zamowilam pare poradikow i do nauki tureckiego . Chyba nastepnym razem wezme .

Po angielsku lykne
- w najciemniejszym kacie
- zona potwora
- zapiski sprzedawcy kobiet
- zona idealna
- moj dzihad
- chlopiec ktorego nikt nie kochal
- krzyk o ratunek
- ksiezniczka mafi
- ladacznica

a potem mi sie mozg przegrzeje i pierdykne

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-09 o 01:20
Stary 2013-01-09, 06:30   #1508
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
mnie się wydaje, że to Ty masz z tym większy problem niż on-piszesz, że taki biedak i że dobrze to "znosi" a on najzwyczajniej w świecie je co innego i ma się świetnie

ja też czytam. Styl pisania Grocholi to ja lubię -chodziło mi o to, że cięzko było mi się wbić w styl Houston po przeczytaniu Lilki. Ale po Houston miałabym ochotę na coś życiowego, prawdziwego-może jakąś biografię czy coś.
A czytałyście "Wrony w Ameryce"?
nie ja, raczej dziadki i babcie, ja wg nich jestem wyrodna i dziecko katuję nie dając mu słodyczy, toż dzieciństwo to słodycze wg nich...

Grocholę też lubię, ale oostatni raz czytałam Krysztalowego Anioła, potem przeszłam na Kalicińską, a teraz myślę coby tu sobie kupić

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:18   #1509
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

szkoda że nie nagraliście
Mamy z dziećmi ukrywają się w domach a później wyjdą raz na parę dni i dziwią się że dziecko choruje
Cytat:
[/COLOR]Libra a czytalas Anna Karenina ? ma super recenzje, jest w bestsellerach i dodalam do koszka, zwlaszcza ze mam faze na film Ksiezna , znowu ogladalam do spania . Bardzo mi sie film podoba , losy jej zycia.
Jest jeszcze Katarzyna Wielka. Gra o władzę tez ma super recenzje , ale zamowilam pare poradikow i do nauki tureckiego . Chyba nastepnym razem wezme .

Po angielsku lykne
- w najciemniejszym kacie
- zona potwora
- zapiski sprzedawcy kobiet
- zona idealna
- moj dzihad
- chlopiec ktorego nikt nie kochal
- krzyk o ratunek
- ksiezniczka mafi
- ladacznica

a potem mi sie mozg przegrzeje i pierdykne
Tytuły brzmią ciekawie ,bez czytania streszczenia wzięłabym mój dzihad,księżniczka mafii i ladacznica
nie czytałam Anny Kareniny ,teraz film wszedł do kin,tak się zastanawiam czy pojechać
Księżna oglądałam
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie ja, raczej dziadki i babcie, ja wg nich jestem wyrodna i dziecko katuję nie dając mu słodyczy, toż dzieciństwo to słodycze wg nich...

Grocholę też lubię, ale oostatni raz czytałam Krysztalowego Anioła, potem przeszłam na Kalicińską, a teraz myślę coby tu sobie kupić
taa i nałóg na przyszłość kalicińska też fajna
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:51   #1510
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Moje dziecko grzecznie śpi a ja wstałam jak potłuczona. Chyba zamiast niej doktor mnie będzie musiał przebadać

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dokładnie, mi jeszcze dodatkowo ta książka przywołała super wspomnienia z wyjazdu-naprawdę polecam, fajnie się czyta i zero przekłamania w niej. A sam Wrona przesympatyczny facet-piekielnie mu zazdroszczę tego pobytu tam!
Ja nie byłam więc tym bardziej mnie to zachęca.

Cytat:
Mamy z dziećmi ukrywają się w domach a później wyjdą raz na parę dni i dziwią się że dziecko choruje
A ja ? Cóż my to wyjątek, który zawsze zdarzyć się może.
Stary 2013-01-09, 07:53   #1511
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój mi wczoraj poszedł spać po 23. Ale taki rozwesolony był, że jak już wszyscy w łóżkach to on chodził i się śmiał, aż że się ze śmiechu przewracał. Jak tz wstał robić jakiegoś lapka, to ten w niebowzięty jak tylko usłyszał tą melodyjkę startową, i ciagłe, tata co robisz, tz-jeszcze nie wiem, erwin-no tatusiu co robisz, powiedz mi powiedz, tz- jeszcze nie wiem muszę sprawdzić, i tak chyba z 30 min

Wczoraj jak byliśmy na sankach to Eryk go rzucił tak śniegiem że mu za kołniez wpadło, to przy następnym celowaniu Eryka, Erwi krzyczał do niego, Eryk ty to uważaj co porabiasz bo oberwiesz

Ja zaczęłam czytać Wydział spraw zamkniętych Connelly i jakoś mi się dłuży. A tu tyle tytułów podajecie i kuszą

Megi wyszukaj mnie na fejsie bo też chce zobaczyć to co Ania

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 07:56   #1512
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Anna Karenina czytałam jeszcze za czasów szkoły średniej i pamiętam że mi się podobała. W podobnym temacie jest jeszcze Pani Bovary, polecam.
Oj kobiety lekko nie miały
Tych nie trzeba kupować, większość bibliotek powinna mieć.
Stary 2013-01-09, 09:20   #1513
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no moja mama też jest na mnie zła bo od paru dni nie daję mackowi słodyczy,według niej to nie ma związku z niejedzeniem, a ja widzę różnicę dzięki temu zaczął jeść w miarę normalnie wczoraj przed obiadem piernikami mi chciała go nafaszerować , normalnie prawie się z nią o to pokłóciłam

U nas odnowa zadyma, wznowiliśmy remont dopiero tydzień a ja mam już dość nie mam na nic czasu, ciągle latam ze szmatą

Ja nie wiem jak wy to robicie,że macie na to wszystko czas :praca, dom, dzieci ,internet , mąż ? ja jestem jakaś lewa chyba hehehe , nie mam czasu na żadne czytanie, już nie pamiętam kiedy czytałam jakąś książkę, o przepraszam ostatnio kupiłam sobie Klarę przeczytałam połowę książki i koniec
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:22   #1514
sara 85
Zakorzenienie

Edzia- ale fajnie

Grochole też bardzo lubie czytać, dużo jej książek przeczytałam.

Mam zamiar kupić sobie jeszcze Wiśniewskiego "Miłość oraz inne dysonanse" i "samotność w sieci".
Zamówiłam sobie jeszcze ksiazke Jagielskiej i Wrony

W leclercu gra reks podaj łapę jest po 49 zł, kupiłam i schowałam. Będe miała prezent z głowy na dzien dziecka albo imieniny
http://allegro.pl/listing.php/search...=0&string=reks

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:36   #1515
aneczkkaa
Zakorzenienie

Słuchajcie Maciej niedługo będzie miał bal karnawałowy, nie mam pomysłu w co go przebrać zastanawiam się czy kupować strój (patrzyłam na all i jest tego mnóstwo), czy może samemu coś uszyć ? nie mam pomysłu

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

W leclercu gra reks podaj łapę jest po 49 zł, kupiłam i schowałam. Będe miała prezent z głowy na dzien dziecka albo imieniny
http://allegro.pl/listing.php/search...=0&string=reks
widziałam tą grą w makro po 45 zł ,wydaje się fajna
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-09, 09:37   #1516
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Słuchajcie Maciej niedługo będzie miał bal karnawałowy, nie mam pomysłu w co go przebrać zastanawiam się czy kupować strój (patrzyłam na all i jest tego mnóstwo), czy może samemu coś uszyć ? nie mam pomysłu

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

jak potrafisz sama uszyć to szyj

ja mam z głowy te stroje wszystkie,bo mam tego pełno po siostrach.Co roku mama kupowała im nówki,raz założone i Nina ma

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 09:37   #1517
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Zosia na początku lutego ma bal karnawałowy i też nie mam pojęcia w co ją przebrać. Albo coś kupie albo wypożycze. U mnie na osiedlu jest taka mała wypozyczalnia to może tam.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:07   #1518
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Anna Karenina czytałam jeszcze za czasów szkoły średniej i pamiętam że mi się podobała. W podobnym temacie jest jeszcze Pani Bovary, polecam.
Oj kobiety lekko nie miały
Tych nie trzeba kupować, większość bibliotek powinna mieć.
nie trzeba, ale chce , nowe wydanie wiec czemu nie

Cytat:

Ja nie wiem jak wy to robicie,że macie na to wszystko czas :praca, dom, dzieci ,internet , mąż ? ja jestem jakaś lewa chyba hehehe , nie mam czasu na żadne czytanie, już nie pamiętam kiedy czytałam jakąś książkę, o przepraszam ostatnio kupiłam sobie Klarę przeczytałam połowę książki i koniec
ja wczoraj czytalam od 24 do 3 , kuzwa spac nie moglam

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Wczoraj jak byliśmy na sankach to Eryk go rzucił tak śniegiem że mu za kołniez wpadło, to przy następnym celowaniu Eryka, Erwi krzyczał do niego, Eryk ty to uważaj co porabiasz bo oberwiesz

aaaa zapomnialam wczoraj napisac, jak ja sie usmialam z tego " o mietowy przyszedl" , te dzieciaki to maja niezle pod sufitem jak cos palna to z nog zwala

a czytal ktos Modliszka, Irena Matuszkiewicz zastanawiam sie czy warto , czy lepiej Grochole , tylko ktora ? z 3 mogla bym kupic , ktore warto . Pomijam nigdy w zyciu i ja wam pokaze .
Jestem dosc do tylu z jej trowczorscia .
Sara? ktore ci sie najbrdziej podobaly, tylko nie pisz wszystkie
Stary 2013-01-09, 10:12   #1519
P0P70
Zakorzenienie

Ja właśnie wstalam. Moje dzieci jeszcze śpią wiec na spokojnie pije sobie kawke.

Kiedys lata świetne temu próbowałam przeczytać Anne Karenine w oryginale czyli po rosyjsku. Pamietam ze cieżko mi sie czytało. Oczywiście po Polsku tez czytałam. Gdy studiowałem na politechnice to miałam jakieś wewnętrzne braki w czytaniu literatury wiec czytałam Dostojewskiego. Jedna z moich ulubionych książek to Idiota wg mnie dużo lepsza od Zbrodni i kary.

Co do prezentu na urodziny to ja juz mam ten problem z głowy. Tzn myśle o prezencie dla Nataszi na jej Pierwsze urodziny.

My tez niestety ukrywamy sie w domu i nie wychodzimy. jak nie jedna chora to druga i kiedy ja mam wychodzić?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 10:16   #1520
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
no moja mama też jest na mnie zła bo od paru dni nie daję mackowi słodyczy,według niej to nie ma związku z niejedzeniem, a ja widzę różnicę dzięki temu zaczął jeść w miarę normalnie wczoraj przed obiadem piernikami mi chciała go nafaszerować , normalnie prawie się z nią o to pokłóciłam

U nas odnowa zadyma, wznowiliśmy remont dopiero tydzień a ja mam już dość nie mam na nic czasu, ciągle latam ze szmatą

dokładnie, ja też widzę różnicę teraz zgłodniał i już zupę woła, a dopiero mi się gotuje, mój ojciec by mu już wafelka podsunął, ale tż wszystkie zjadł i nie ma a co robicie teraz w mieszkaniu?? Boszzz u nas nadal tyle do zrobienia, nawet futryny jeszcze nie pomalowane wiosną będziemy przemalowywać przedpokój, wreszcie tej glinki weneckiej się pozbędę drzwi wejściowe musimy wymienić i okna chyba wszystkie kanapy nadal nie mam w salonie ehhhh

Cytat:

np. za pirata możesz go przebrać albo za krasnala, chociaż to chyba popularne dość, przynajmniej u nas.

Stary 2013-01-09, 10:17   #1521
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Tytuły brzmią ciekawie ,bez czytania streszczenia wzięłabym mój dzihad,księżniczka mafii i ladacznica
nie czytałam Anny Kareniny ,teraz film wszedł do kin,tak się zastanawiam czy pojechać
Księżna oglądałam
jedz i powiesz jakie wrazenia, mysle , ze bedzie tak dobry jak Ksiezna, jak nie lepszy . Tez Keira gra, fajnie sie wczuwa i pasuje do tego typu filmow, zreszta jak do innych. Kiedys jej nie lubialam.
Stary 2013-01-09, 10:19   #1522
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wstalam. Moje dzieci jeszcze śpią wiec na spokojnie pije sobie kawke.

Kiedys lata świetne temu próbowałam przeczytać Anne Karenine w oryginale czyli po rosyjsku. Pamietam ze cieżko mi sie czytało. Oczywiście po Polsku tez czytałam. Gdy studiowałem na politechnice to miałam jakieś wewnętrzne braki w czytaniu literatury wiec czytałam Dostojewskiego. Jedna z moich ulubionych książek to Idiota wg mnie dużo lepsza od Zbrodni i kary.

Co do prezentu na urodziny to ja juz mam ten problem z głowy. Tzn myśle o prezencie dla Nataszi na jej Pierwsze urodziny.

My tez niestety ukrywamy sie w domu i nie wychodzimy. jak nie jedna chora to druga i kiedy ja mam wychodzić?
zbrodnia i kara - czytałam w ogólniaku jako lekturę zdecydowanie taki typ książek lubię! na polskim opowiadałam tę książkę łąćznie z biografią dostojewskiego, całe 2 godziny, nikt głosu w klasie nie miał, a nasz profesor - żyleta był w szoku, że taką książkę z takim zapałem i świecącymi oczami z zachwytu opowiadałam wiedział chłopina, ze to mój klimat

Stary 2013-01-09, 10:23   #1523
monka23
Zakorzenienie

A czytalyscie Osiemdziesiąt dni żółtych , Osiemdziesiąt dni niebieskich i Osiemdziesiąt dni czerwonych . W czuberlandi podobno bije rekordy i nie schodzi z top listy . Bardziej pikantniejsze od greya .
Stary 2013-01-09, 10:47   #1524
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, ja też widzę różnicę teraz zgłodniał i już zupę woła, a dopiero mi się gotuje, mój ojciec by mu już wafelka podsunął, ale tż wszystkie zjadł i nie ma a co robicie teraz w mieszkaniu?? Boszzz u nas nadal tyle do zrobienia, nawet futryny jeszcze nie pomalowane wiosną będziemy przemalowywać przedpokój, wreszcie tej glinki weneckiej się pozbędę drzwi wejściowe musimy wymienić i okna chyba wszystkie kanapy nadal nie mam w salonie ehhhh

np. za pirata możesz go przebrać albo za krasnala, chociaż to chyba popularne dość, przynajmniej u nas.
monia u mnie to samo, Maciej był,głodny i czekałyśmy żeby woda na pierogi się zagotowała dosłownie 3 minuty , a moja mądra mama od razu pierniczki mu podsuwa wrrrrr
teraz przedpokój robimy, tzn już niby końcówka, tż kończy nakładanie tynków (zostało mu pół ściany )potem będzie równał igładził wiec największy syf....
Szkoda że ta glinka to niewypał wymiana drzwi i okien to spory wydatek chcecie wymieniać teraz czy przed przyszłą zimą , jak u Ciebie z ogrzewaniem trochę cieplej czy dalej zimnica ? ile masz stopni w domu ?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Bao podoba mi sięstrój kowboja i nawet nie wiele trzeba do takiego stroju bo, jeansy każdy ma , koszula (mam taką fajną) do tego kamizelka (też mam idealną) chusta, jakiś pistolet i kapelusz tylko kupię , można jeszcze dorobić gwiazdę i będzie szeryfem ale chyba go zapytam jak chciałby się przebrać
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-09, 11:14   #1525
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
monia u mnie to samo, Maciej był,głodny i czekałyśmy żeby woda na pierogi się zagotowała dosłownie 3 minuty , a moja mądra mama od razu pierniczki mu podsuwa wrrrrr
teraz przedpokój robimy, tzn już niby końcówka, tż kończy nakładanie tynków (zostało mu pół ściany )potem będzie równał igładził wiec największy syf....
Szkoda że ta glinka to niewypał wymiana drzwi i okien to spory wydatek chcecie wymieniać teraz czy przed przyszłą zimą , jak u Ciebie z ogrzewaniem trochę cieplej czy dalej zimnica ? ile masz stopni w domu ?

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Bao podoba mi sięstrój kowboja i nawet nie wiele trzeba do takiego stroju bo, jeansy każdy ma , koszula (mam taką fajną) do tego kamizelka (też mam idealną) chusta, jakiś pistolet i kapelusz tylko kupię , można jeszcze dorobić gwiazdę i będzie szeryfem ale chyba go zapytam jak chciałby się przebrać
wymienimy okna albo na wiosnę albo po wakacjach - zobaczymy jak będziemy stali z kasą, bo nie chcemy z oszczędności brać tylko odłożyć z wypłat...w mieszkaniu staram sie utrzymać 22 stopnie, czasem to trudne, nieraz spada do 20 st, zwłaszcza jak kaloryfery są na 3,5 odkręcone, jak wezmę na 5 to te 22 st. są. Dla mnie temp. w miare moze być, ale Kubuś zaraz łapy zimne, nos zimny i Isia to samo. No i dużo dało to, z etż pouszczelniał okna gabką. ale podłogi mam masakrycznie zimne zwłąszcza w salonie i kuchni, chodzić boso ni pierona sie nie da - chyba to wina piwnicy, może ciągnie od dołu, nie wiem...
Cowboy też fajny pomysł Moja siostrzenica ma jutro bal, ale nie idzie biedna, a tak chciałaod poniedziałku są ferie, nie ma z nią kto siedzieć, ja jej nie wezmę do siebie bo mi się dzieci zarażą, mój ojciec z nią nie zostanie, teście siostry może na jakieś pojedyncze dni sie zgodzą, moja mama powiedziała, ze urlopu też sobie nie weźmie no i mała idzie do przedszkola

Stary 2013-01-09, 11:50   #1526
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Jesteśmy po wizycie u doktora.
Zosia osłuchowo czysta ale kaszel może się jeszcze długo utrzymywać, mamy inhalacje, oklepywanie i syropek + krople do nosa. Podkreślił - "nie przegrzewać "
Dostało mi się za smarowanie wikiem ale cóż przynajmniej wiem że nie mogę. Ja mam grypsko jak diabli i zalecenie siedzieć w domu, nie roznosić.
Odbył ze mną pogadankę nt. przechodzonych gryp i innych infekcji i że dla własnego dobra jak się coś złapie to trzeba posiedzieć ze 3 dni w domu bo to jest najlepsze lekarstwo. Najgorzej jak ktoś sobie nie da przetłumaczyć i zasuwa do roboty a później wraca z zapaleniem płuc albo jeszcze innym gorszym typu zapalenie mięśnia sercowego albo uszkodzenie zastawek. Całą gamę powikłań mi przedstawił.

Asia jak tam ? W robocie ? Może Ty też powinnaś siedzieć w domu żeby się bardziej nie rozłożyć

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Po rosyjsku nie dałabym rady
Ja teraz czuję wewnętrzne braki w czytaniu tego typu literatury.
Jak już Zosia wyjdzie z gorączki to pójdziemy do biblioteki, mam w szkole 5 min. od domu.
Zapisałam sobie

Cytat:
[/COLOR]Bao podoba mi sięstrój kowboja i nawet nie wiele trzeba do takiego stroju bo, jeansy każdy ma , koszula (mam taką fajną) do tego kamizelka (też mam idealną) chusta, jakiś pistolet i kapelusz tylko kupię , można jeszcze dorobić gwiazdę i będzie szeryfem ale chyba go zapytam jak chciałby się przebrać
Super pomysł , na pirata też coś zawsze znajdziesz w garderobie jego i swojej.
Myślę że najlepszym sposobem będzie opowiedzenie mu o tym stroju z wizualizacją a później pytanie "chcesz taki ?, pięknie wyglądasz " itd.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
wymienimy okna albo na wiosnę albo po wakacjach - zobaczymy jak będziemy stali z kasą, bo nie chcemy z oszczędności brać tylko odłożyć z wypłat...w mieszkaniu staram sie utrzymać 22 stopnie, czasem to trudne, nieraz spada do 20 st, zwłaszcza jak kaloryfery są na 3,5 odkręcone, jak wezmę na 5 to te 22 st. są. Dla mnie temp. w miare moze być, ale Kubuś zaraz łapy zimne, nos zimny i Isia to samo. No i dużo dało to, z etż pouszczelniał okna gabką. ale podłogi mam masakrycznie zimne zwłąszcza w salonie i kuchni, chodzić boso ni pierona sie nie da - chyba to wina piwnicy, może ciągnie od dołu, nie wiem...
Cowboy też fajny pomysł Moja siostrzenica ma jutro bal, ale nie idzie biedna, a tak chciałaod poniedziałku są ferie, nie ma z nią kto siedzieć, ja jej nie wezmę do siebie bo mi się dzieci zarażą, mój ojciec z nią nie zostanie, teście siostry może na jakieś pojedyncze dni sie zgodzą, moja mama powiedziała, ze urlopu też sobie nie weźmie no i mała idzie do przedszkola:mur:
I będzie znowu chora.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Muszę wystawić łóżeczko Zosi na tablicę. Zdjęcia muszę zrobić.
Jak myślicie lepiej puścić samo z materacem czy z całą resztą, typu pościel ? tego też chciałam się pozbyć
Stary 2013-01-09, 11:56   #1527
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cowboy też fajny pomysł Moja siostrzenica ma jutro bal, ale nie idzie biedna, a tak chciałaod poniedziałku są ferie, nie ma z nią kto siedzieć, ja jej nie wezmę do siebie bo mi się dzieci zarażą, mój ojciec z nią nie zostanie, teście siostry może na jakieś pojedyncze dni sie zgodzą, moja mama powiedziała, ze urlopu też sobie nie weźmie no i mała idzie do przedszkola
niby 22 stopni to nie tak mało , tylko kurki musisz mieć wiecznie na maxa odkręcone, ja w w sypialni pod oknem zimną podłogę, w kuchni mam kafle i są ciepłe nawet

Szkoda że mała nie pójdzie na ten bal
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-09, 11:57   #1528
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia osłuchowo czysta ale kaszel może się jeszcze długo utrzymywać, mamy inhalacje, oklepywanie i syropek + krople do nosa. Podkreślił - "nie przegrzewać "
Dostało mi się za smarowanie wikiem ale cóż przynajmniej wiem że nie mogę. Ja mam grypsko jak diabli i zalecenie siedzieć w domu, nie roznosić.
Odbył ze mną pogadankę nt. przechodzonych gryp i innych infekcji i że dla własnego dobra jak się coś złapie to trzeba posiedzieć ze 3 dni w domu bo to jest najlepsze lekarstwo. Najgorzej jak ktoś sobie nie da przetłumaczyć i zasuwa do roboty a później wraca z zapaleniem płuc albo jeszcze innym gorszym typu zapalenie mięśnia sercowego albo uszkodzenie zastawek. Całą gamę powikłań mi przedstawił.

Asia jak tam ? W robocie ? Może Ty też powinnaś siedzieć w domu żeby się bardziej nie rozłożyć

Po rosyjsku nie dałabym rady
Ja teraz czuję wewnętrzne braki w czytaniu tego typu literatury.
Jak już Zosia wyjdzie z gorączki to pójdziemy do biblioteki, mam w szkole 5 min. od domu.
Zapisałam sobie

Myślę że najlepszym sposobem będzie opowiedzenie mu o tym stroju z wizualizacją a później pytanie "chcesz taki ?, pięknie wyglądasz " itd.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

I będzie znowu chora.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Jak myślicie lepiej puścić samo z materacem czy z całą resztą, typu pościel ? tego też chciałam się pozbyć
Super,że Zosia zdrowieje!a Ty sie kuruj
Łózeczko ja bym wystawiła z wszystkim chybaalbo np. wlicz w cene a ogłos, że pościel gratis

Stary 2013-01-09, 11:59   #1529
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

super że Zosia "czysta"

masz racje tak zrobię ubiorę go najpierw i zapytam

sprzedawaj całość
20-12-14 10 tc
Stary 2013-01-09, 12:00   #1530
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Opcję ze wszystkim bardzo poważnie rozważam bo nie chcę zostać z czymś co się do niczego nie przyda.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości