|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Kalicińska, Musierowicz, Sowa.
Teraz na dniach ukazała się książka żony korespondenta wojennego. Podobno jest niesamowita. Facet się nazywa Wojciech Jagielski, chyba bo mi się zaraz skojarzył z Jagielskim a radia. O znalazłam. http://www.empik.com/milosc-z-kamien...7947,ksiazka-p
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-08 o 17:48 |
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie kusi dość mocno
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Osobiście lubię czasem wrócić do Edmunda Niziurskiego i Zbigniewa Nienackiego
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-08 o 18:18 |
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chorób nie było O matko! kiedy ,dzisiaj był ten wypadek? nic nie słyszałam z takich podobnych to ta jest świetna http://lubimyczytac.pl/ksiazka/14097...podswiadomosci czytałam ją 3 razy I tak poza tym to lubię sagi norweskie ![]() mam nadzieję że na to nie wpadnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Libra mam 3 matiasy, co z nich zrobić? Co polecasz? Mama mi kiedyś przywiozła takie w zalewie pomidorowej, z cebulą i rodzynkami, dobre były ale coś innego bym spróbowała.
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta się chyba leczy a książka jest częścią terapii W rzeczy samej ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Lind Może ze śliwką ? http://lepszysmak.wordpress.com/2012...jana-sliwka-1/ jeszcze nie robiłam ale wyglądają zachęcająco ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Jak ktoś lubi to jeszcze Ryszard Kapuściński albo Beata Pawlikowska
|
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,może sałatkę śledziową z ziemniakami,jajkami,ogórk iem i cebulą i majonezem no część zrobię w zalewie octowej bo mój tz takie lubi Cytat:
Monka i jak Twój chleb dzisiaj ,robiłaś? |
||
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już wódki niet w domu;(
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-01-08 o 18:47 |
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Lind ojciec koleżanki robił takie pyszne śledzie z pieczarkami marynowanymi i korniszonami. Śledzie pokrojone w kostkę a ogórki i pieczarki w plasterki, przekładane warstwami. Pyszne to było.
Kiedyś też robiłam tylko dla koloru dodałam paprykę konserwową czerwoną. Muszą oczywiście postać z dobę zanim zostaną zjedzone
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-08 o 18:51 |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Libra moja mama robiła śledzie coś jak te http://mniam-mniam.bloog.pl/id,52432...l?ticaid=5fd93
Nie wiem czy dokładnie taki przepis ale tak wyglądają Musiałabym zapytać... Bardzo mi smakują...
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
No i co się chwalisz i nie dzielisz? Żurawinę jeszcze mam (tą luzem
)
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
o fuck zapomnialam , ide robic
![]() dzieki za propozycje. a cos na odmozdzenie ? Wezma jeszcze ta "Miłość z kamienia. Życie z korespondentem wojennym" Libra patrze na ta twoja Potege podswiadomosci i Zaady pracy nas soba , lubisz takie ksiazki czytac? co z nich czerpiesz , wynosisz , nigdy nie czytalam tego typu ksiazek . Motywuja cie jakos do dzialania ? zieniaja , czy upewniaja cie w twoich przekonaniach, podejsciu do zycia . Szukszodpowiedzi, sposobu ? z tyc ksiazek czerpiesz ten pozytywizm, racjonalizm , wiesz twardo stapasz ? czy jest on poprostu w tobie czy z tych ksiazek ? |
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mniammniam.com/Sledzie_z_...mi-11332p.html
tylko ja nie robiłam,nie wiem czy smaczne ![]() jeszcze taki mam http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=35830
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-01-08 o 19:14 |
|
|
|
#1486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lubię wiedzieć co w ludziach siedzi ,w ich głowach to czasem pozwala bardzo dużo zrozumieć jak i wykorzystać swoje możliwości.Czasem potrzebuję się zmobilizować do czegoś.Ludzki umysł jest nieodgadniony
|
||
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do pozostałej wypowiedzi mam takie same podejście. Chleb w piecyku , 30 min juz minęło, ale dalej w środku niedopieczony , tem. 200 . Robię w takim małym ceramicznym, był odkryty , a teraz przykrylam i odmierzam czas jeszcze 10 min , wtedy znowu sprawdze. |
|
|
|
|
#1488 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) coś pisała, że niektóre dzieci są wrażliwe na preparaty typu maści rozgrzewające i kropelki typu olbas i że mogą wtedy dostać chyba skurczu czy tam rozkurczu oskrzeli i właśnie kaszlu lub duszności. Że jakaś tam lekarka mówiła, że miała wiele przypadków, że kończyło się szpitalem. Pamiętam, że nawet wtedy się wystraszyłam i zastanawiałam czy dalej olbasa używać, ale stwierdziłam, że jak zawsze jej kropię i jest ok, to moja nie z tych wrazliwych na te opary.I kiedyś maść typu vick mi pani w aptece odradzała czy 2 latka, pamiętam-że włąsnie te opary za silne niby dla takiego małego dziecka. Cytat:
i super w okularkach wygląda Cytat:
"miętowy" Cytat:
![]() Moja bandytka też pełen wersal, aż trudno obcym uwierzyć, że to taka aparatka ![]() Cytat:
![]() I jeszcze weroniczka, bidulka niestety ![]() Cytat:
Cytat:
![]() e no, superancko zajada
|
|
|
#1489 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzisiaj zamówiłam taką gre dla Zosi http://allegro.pl/show_item.php?item=2894669749 Bao ale fajnie mała je ![]() Darusia- Oliwka super wygląda w okularkach
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam tylko oznajmić, ze mała po wizycie u lekarza. Jak zwykle "czyściutko". Tż mówi, że gdyby nie to, że przed nią u dziecka zdiagnozował zapalenie oskrzeli to by pomyślał, że w tej przychodni nie potrafią dokładnie badać
Za to mi dziś doszedł mega wodnisty katar Lecę pogadać z mamuśką. Wercia dziś szybciej chciała spać, wiec od przed 20 już śpi ( i tak przeciągalismy) a zawsze chodzi przed 21. mrowak- ja czytam tą naszą prezentowa książkę i mi się nawet podoba. ja tam nawet lubię taki żarcik nawet moja mama sie za nią wzięła i co jakiś czas wybucha śmiechem. taka prawdziwa ta książka, ja mam często podobne myśli co on
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Sara a czy ty czasem nie pytalas osatnio o kolnierzyki ? bo tak cos mnie teraz oswiecilo, widzialam w River island http://www.riverisland.com/search?ke...category=women jak dalej jestes zainteresowana .
Dziewczyny a czy to nie jest czasem ta torba z Prawo Agaty ? tylko ta ma kolce , a nie pamietam czy w filmie ta jej torba miala kolce i czy takie krotkie uszy czy dlugie ?? Pamieta ktos ? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-08 o 21:37 |
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że osłuchowo czysto ![]() Zosia dzisiaj poszła pierwszy raz do przedszkola, po tak długiej przerwie, mam nadzieje że pochodzi troche Monka kupiłam już kołnierzyk
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-01-08 o 22:09 |
|
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
no to w pore sie kapnelam
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
. A tak serio to zlukaj i powodzenia Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-08 o 21:53 |
|
|
|
|
#1494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się tez ten sklep darusiowy podoba ale miejsca brak. Klamoty zabawki na chwilę. Cytat:
Uważaj na siebie. Książka nie zawsze musi być najwyższych lotów. Dobrze czasem coś luźnego poczytać
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A czytałyście "Wrony w Ameryce"?
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytałam ale też jest zachęcająca po tym jak słyszałam wywiad z Marcinem Wroną. Tak opowiadał, że poczułam się jakby był moim dobrym kolegą od lat.
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- asiulek trzymajcie sie z wercia dobrze ze zadnych oskrzeli nie macie uffff bao ja sie zakochałam w twojej małej a tu dzis moja na dupolociejabłuszku ) jedzie ja trzymam tel a siora moja amelie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=TIf6f...ature=you tu.be
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale orla wywinela , swietne
|
|
|
|
|
#1500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poczytałam , ale jakoś oczy mi się same zamykają , więc chyba w kimę uderzę . Zimno się cholera robi , jeszcze tylko zasranego białego syfu mi tu brakuje ![]() ![]() Jutro może więcej poklikam . Jutro 3 część Szarego .. ciekawe czy mi na wioskę dowiozą ![]() Dobra lektura pod ladę ![]() ![]() Ja jakiś czas temu miałam fazę na książki na temat lat 80tych i tego co się działo wtedy w polityce w gdańsku , bo w sumie tam najwięcej się działo . Jakoś zawsze dość mało wiedziałam o tych czasach , to się dokształciłam . Potem był Szary :P 4 tomu niet , to nie wiem co dalej .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2013-01-08 o 22:48 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

i chorób nie było

) coś pisała, że niektóre dzieci są wrażliwe na preparaty typu maści rozgrzewające i kropelki typu olbas i że mogą wtedy dostać chyba skurczu czy tam rozkurczu oskrzeli i właśnie kaszlu lub duszności. Że jakaś tam lekarka mówiła, że miała wiele przypadków, że kończyło się szpitalem. Pamiętam, że nawet wtedy się wystraszyłam i zastanawiałam czy dalej olbasa używać, ale stwierdziłam, że jak zawsze jej kropię i jest ok, to moja nie z tych wrazliwych na te opary.

ale orla wywinela