|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
Cytat:
Pstynia witaj a urodzona w sierpniu i nawet na spacer nie chodzą. Ale cudne te nasze dzieciątka Dziś Jurek mieli w przedszkolu bal karnawałowy,więc przedstawiam Wam mojego smoka ![]() Powiem Wam jeszcze co mnie dziś spotkało...Zaszłam do lumpeksu(nie byłam ze 2mce )i Kuba spał,więc go zastawiłam przed sklepem,ciagle zerkając na wózek.Nic ciekawego nie było i miałam za chwilkę wychodzić.Nagle słyszę,wchodzi jakaś kobieta z dzieckiem,może rocznym na ręku i drugim gdzieś 7-8letnim i mówi na cały sklep:kto zostawił dziecko przed sklepem?Przez chwilę pomyślałam,że to nie chodzi o moje śpiące dziecko w wózku,ale widzę,że jednak tak.I mówię:ja a co?płacze? a ona: i nie boi się pani tak zostawiać dziecka samego ![]() Nie ciągnęłam dalej tematu,po prostu wyszłam dziwnie zmieszana,jakbym w twarz dostała i tak pomyślałam o słowach teściowej,że słyszała,ze gdzieś w Warszawie porwano dziecko z wózka,bo stał pod sklepem może ta kbieta też miała podobne przejścia u siebie czy w rodzinie?...Kurcze nie chciałam go wstawiać do sklepu,bo tam gorąco a jemu się dobrze spało,dziwnie mi. Zostawiacie dzieci przed sklepem?
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-09 o 18:42 |
||
|
|
|
#1262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Brzuszek? Możliwe, wcześniej nie mieliśmy takich problemów, a ten jej płacz wygląda tak, że da się na chwilę czymś zająć, po 10 minutach się nudzi, znowu płacze, potem znowu da się czymś zająć tak w kółko, tylko człowiek w środku nocy nie ma z bardzo na to siły, w dzień byłoby łatwiej się z tym uporać.. Oglądałam jej dziąsła, ale nie ma nic, ani zaczerwienienia, ani prześwitującego ząbka, podczas płaczu się jakoś szczególnie nie pręży, nie wiem o co chodzi i to mnie dobija. |
|||
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jestem wyrodną matką,wybaczLilka ,dzięki Tobie zawsze będę miała tą historie przed oczami i już nigdy go nie zostawię...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-09 o 19:07 |
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nigdy dziecka przed sklepem bym nie zostawila.
Jezu jaki mialam dzis dzien z malym, normalnie on wyl a ja z nim. Juz nie wiedzialam co zrobic zeby sie uspokoil. Juz nie wiem czy cos w moim mleku mu zaszkodzilo czy jak. Ale z drugiej strony jak wyszlam z nim na dwor (2 razy dzisiaj) to sie uspokajal. Nie wiem co o tym wszystkim myslec.
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Katee ja tez nie zostawiam boje sie ze np wozek sam pojedzie.albo maly bedzie plakal. Jak nie moge isc z wozkiem to biore malego na rece. Kilka razy np w piekarni zostawialm malego z oskarem ale to drzwi byly otwarte i trwalo to sekunde
|
|
|
|
#1268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1269 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja rodziłam w Piasecznie k. Wwy bo niestety nie dojechałabym już do Warszawy. Wszystko za szybko szło a nawet karetki nie było na dyżurze, już o mężu nie wspomnę :< zdaje się że zielona1911 cos o tym wie mama mnie zawiozła w nocy.Ja tez nie raz słyszałam o porwaniach dzieci itp, osobiście strasznie bym się bała albo ze ktoś zakosi albo ze mu sie moze uleje, zachłysnie sie czy coś. Wole raczej widzieć dziecko a jak nie to, to chociaż słyszec ![]() Ale piękny smok
Edytowane przez Pstynia Czas edycji: 2013-01-09 o 19:23 |
||
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wydaje mi się, że bez względu na to czy kupimy mięsko same i zrobimy jedzonko czy ze słoiczka to będzie dokładnie to samo mięsko. No chyba, że wyhodujemy kurkę, świnkę sami, bo od chłopa jak kupimy to żywiony zwierz będzie tym samym, pominiemy ewentualnie etap wstrzykiwania w mięso wypełniaczy, coby ważyło więcej. Cytat:
zwłaszcza, że nie wiadomo o co chodzi. Ja bym pognała na pewno do lekarza. A TŻ przegina pałkę, czy on nie widzi tego co przeżywasz z małą?? No kurde.. |
||
|
|
|
#1271 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
nadrobiłam ale za wiele nie napiszę bo Lena ma dzień marudy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() u nas spacery wyglądają zazwyczaj tak, że przez pierwsze 20 minut mała się drze, ja jestem pochylona nad wózkiem i wciskam jej smoka dopóki nie uśnie. i oczywiście oglądam się co 5 minut i sprawdzam czy nikt nie patrzy ![]() jak uśnie to dopiero mogę iść między ludzi bo inaczej wstyd Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo lubię pasztet z królika ![]() Cytat:
nigdy nie zostawiam małej znam przypadek, kiedy pies, bodajże owczarek skoczył do wózka, wyrwał z niego niemowlaka i go zagryzł. straszne ale niestety prawdziwe... |
||||||
|
|
|
#1272 |
|
potworkowa
|
Z tego co mi wiadomo, to do sloiczkow mielą mięso i kości, więc ja w życiu nie dam sloiczkowego mięsnego dania... Nawet na wyjście nie problem ugotowac, zmiksowac i wlac do sterylnego sloiczka po jakimś owocu np.
|
|
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj chyba taki dzień bo mój zwykle aniołek dokazywał, dopiero niedawno zasnął
Mam nadzieje, że w nocy nie będzie rozrabiał.Słodkiego masz synka Pstynia Dziewczyny polećcie jakąś grzechotke, którą macie i maluch bez problemu trzyma w rączce, bo dostaliśmy 2 ale są jakieś takie nieporęczne
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to tym bardziej, wolałabym sama robić... no dajcie spokój... Ja generalnie prawie wcale nie jadam sklepowych wędlin, bardzo rzadko, a jak już to czytam ile jest mięsa w mięsie. Ale mam to szczęście że moi rodzice robią kiełbaskę pyszną, i mięsko mam z rodzinnej fermy i szyneczki sama sobie robię.
|
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka zalamalas mnie z tym mom. We wszystkich sloikach tak jest? Boze co za swiat
|
|
|
|
#1276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja sama podobno jako niemowlę, byłam mistrzynią histerii i moja mama myślała, że zwariuje ze mną . Będę obserwowała i jeżeli sytuacja będzie się pogarszać zastanowię się nad wizytą.Co do mojego tżta to dno i 3 metry mułu, chyba go dopadła depresja poporodowa zamiast mnie, nigdy się tak okropnie nie zachowywał jak teraz, zawsze mnie wspierał, tyle lat razem, ehh tacierzyństwo go przerosło najwyraźniej .---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zuzanka pobiła dziś wszelkie rekordy. Przez cały dzień spała tylko raz godzinkę
Cytat:
Cytat:
Cytat:
czsami mam nawet schizy, że ktoś mi Zuzankę ukradnie przy płaceniu w kasie w hipermarkecie i pakowaniu zakupów, gdy stoi tuż obok ale jednak nie trzymam wózka Podobnie, jak Gda psiaka też przed sklepem nie zostawiam. jak już jestem z dzieckiem i psem na spacerze i muszę do sklepu, to Todiego pakuję do koszyka pod wózkiem
|
|
|
#1278 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja liczę na teścia w pozyskiwaniu mieska A może Małż bedzie chciał się wykazaćKurcze, faktycznie tak głupio jak się idzie a w wózku maluszek płacze. Ludzie się czasem gapią jakbyśmy krzywde temu dziecku robiły, albo wogóle sie nim nie interesowały ![]() Cytat:
sama pasteryzacja by wystarczyła...?Najlepiej byłoby wszystko samemu produkowac, ale nie ma tak dobrze. kraven - Dziękujemy
|
||
|
|
|
#1279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1281 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Oj tak! Kocham ją!
![]() Cytat:
Nie będziesz żałowała. Mam swoją od 1,5 roku i już w życiu się niczym innym nie uczeszę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I jeszcze raz dziękujemy wszystkim za życzonka! Lewek - słoikówka wyszła, tylko osobiście dałabym troszkę mniej soli. No i trzeba pamiętać żeby nakładać faktycznie do 3/4 słoika - ja nałozyłam troszkę wyżej i w rezultacie część wody mi wykipiała przez zakrętkę przy pieczeniu i górę mam nieco suchą. A tak poza tym to naprawdę fajna jest Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-01-09 o 20:18 |
|||||||
|
|
|
#1282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
dobra porobiłam dziś wszystko co miałam zaplanowane
![]() nadrobię potem na tel ale nie zacytuję niestety a teraz zmykam dobranocka jutro rano fryzjer |
|
|
|
#1284 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam jest to samo...Cytat:
A ja uważam, że dziecko ma zawsze jakiś powód. Może być poważniejszy albo zupełnie błahy, ale powód jest. ![]() Cytat:
Cytat:
A szczotka z dzika była też fajna, ale nie rozczesywała tak dobrze i bezboleśnie kołtunów. Tangle Teezer też lepiej wygładza włosy.Dziewczyny, ale to chodziło o słoiki Gerbera. To chyba Hipp tak nie robi. |
||||
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie chyba kupie poleconą grzechotke tylko powiedz - ladnie grzechocze? Bo niektóre to jakieś takie w ogóle nie grzechoczące są.
Mnie się jeszcze ta podoba - co myślicie ? http://allegro.pl/grzechotka-playgro...903545497.html Potwierdzam - Tangle teezer jest super.
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
rany co za dzień..mała w nocy cyrki odstawiała, co godzinę się budziła Rano zostawiłam ją z bratową ( ona ledwo ją weźmie na ręce ma odruch lulania ) i poszłyśmy z mamą do miasta szukać sukni ślubnej, tylko że specjalnie nic mi się nie spodobało, więc chyba pojadę do Pleszewa szyć tam gdzie szyłam na cywilnyWiem jaką chcę , ale nigdzie takiej nie spotkałam... kurczę Katee, nie jesteś złą , wyrodną matką co Ty gadasz Ja osobiście nie zostawiłabym nigdy Igi samej nawet na sekundę, ale nie mów tak o sobie Cytat:
i współczuję kłótni z Tż |
|
|
|
|
#1288 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzień
Lilka mamy to samo co Wy przed godziną kładąc ją spać - chciałam nakarmić piersią ale nie chciała, za to wytrąbiła ponad 150 ml mm ;( i tak cały dzień dziś
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
ok to kupuje
|
#1290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() a tzetowi należy sie lanie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

.

)i Kuba spał,więc go zastawiłam przed sklepem,ciagle zerkając na wózek.Nic ciekawego nie było i miałam za chwilkę wychodzić.Nagle słyszę,wchodzi jakaś kobieta z dzieckiem,może rocznym na ręku i drugim gdzieś 7-8letnim i mówi na cały sklep:kto zostawił dziecko przed sklepem?
może ta kbieta też miała podobne przejścia u siebie czy w rodzinie?

.
Juz nie wiem czy cos w moim mleku mu zaszkodzilo czy jak. Ale z drugiej strony jak wyszlam z nim na dwor (2 razy dzisiaj) to sie uspokajal. Nie wiem co o tym wszystkim myslec. 

Ja rodziłam w Piasecznie k. Wwy bo niestety nie dojechałabym już do Warszawy. Wszystko za szybko szło a nawet karetki nie było na dyżurze, już o mężu nie wspomnę :< zdaje się że zielona1911 cos o tym wie 

W domu w sumie podobnie, nie daj Boże lezeć na plecach samemu - tylko na ręce albo cyc i tak sobie ciumkać. Kupiłam chustę do noszenia małego bo już mi ramiona odpadały. Dziś nawet nie próbujemy na chwile wychodzić bo coś mi mały pokasłuje, muszę go poobserwować.

Mam nadzieje, że w nocy nie będzie rozrabiał.
no to tym bardziej, wolałabym sama robić... no dajcie spokój... Ja generalnie prawie wcale nie jadam sklepowych wędlin, bardzo rzadko, a jak już to czytam ile jest mięsa w mięsie. Ale mam to szczęście że moi rodzice robią kiełbaskę pyszną, i mięsko mam z rodzinnej fermy i szyneczki sama sobie robię.