|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak ubieram - pajac pod spód, gruby kombinezon i na to albo śpiworek polarowy albo jak jest bardzo zimno śpiworek puchowy mamy. |
|
|
|
|
#1232 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Jej, ale pędzicie !
U nas po wizycie u pediatry w porządku. Osłuchowo jest ok, katarek prawdopodobnie od ogrzewania, mamy odciągać, przepisała też wapno, a zgłosić się mamy w razie kaszlu lub gorączki Bardzo dziękujemy za wszystkie kciuki ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Lewek;38534396]Mój też po nocy charczy, i trochę to już trwa, rano odciągam kilka glutków i jest spokój w dzień. Ale oczywiście poszłam do lekarza bo właśnie dziewczyny tu mnie nastraszyły swoimi przypadkami. Na szczęście miał czyściutko. Więc dla świętego spokoju lepiej pójść. [QUOTE] No to wygląda to mniej więcej tak jak u nas. Cytat:
|
||
|
|
|
#1233 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś była o 6:18 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Taka blondynka z brzuszkiem i tatuażem na ręce ? ![]() Cytat:
![]() Przytoczę Wam jeszcze moje dzisiejsze dwie rozmowy: ROZMOWA Z TŻ: ja: masz zatyczkę od smoczka ? TŻ: kurcze, ostatnio wkładałem do kurtki, mam nadzieję, że nie zgubiłem po chwili: TŻ: mam, znalazłem ! jestem ODPOWIEDZIALNYM RODZICEM ! ROZMOWA Z BABCIĄ: Babcia: a jak tam Niuńka, co porabia ? ja: dobrze, leży w łóżeczku i wyciaga rączki do karuzeli Babcia: no i dobrze, niech się tam bawi, dziecko powinno wiedzieć gdzie jest jego miejsce, a nie tak jak wy nosicie ją po pokojach ! ![]() :conf used:
|
||||||
|
|
|
#1234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
supcio
Anusiaanusia co u Was nie odzywasz się? Właśnie zamawiam tą szczotkę tangle teezer
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Robika cos chyba brzuszek boli, strasznie odbija i ryczy. Myslicie, zwe moge dac mu kilka lyzeczek zaparzonego rumianku na to?
|
|
|
|
#1238 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szczotka ta jest podobno super do masażu, poprawia ukrwienie i jest o wiele lepsza niż te zwykłe plastikowe, które mają mikrouszkodzenia i czesząc nimi włosy również się uszkadzają. A taka z naturalnego włosia nie powoduje uszkodzeń. Tylko zależy jakie są włosy, bo jak są chyba twarde, to nie da się ich czesać, bo włosie jest za miękkie, ale masaż zawsze można. Ja się w sumie nie znam, ale tyle się dobrego naczytałam, że jako maniaczka włosowa muszę ją wypróbować ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
jeśli wcześniej takiego nie dawałaś, to nie. po takim zwykłym rumianku mojej koleżanki dziecko miało dopiero przeboje
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Super
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no do kina pędź koniecznie bo jak nie to ja już pójdę drugi raz po porodzie bo kazał mi na cytologię przyjść Cytat:
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mojej szwagierki synek jest tydz.młodszy od mojego i waży 7800g/68 na samej piersi lepiej śpi,woli to rzeźkie powietrze,serio Cytat:
Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-09 o 17:19 |
|||
|
|
|
#1244 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że o tym wczesniej nie pomyślałam! Przy najbliższym spacerze wypróbujemy. Dzięki!Cytat:
no i na lato kilka marcheweczek w warzywniaku dorzucimy. Mam nadzieję że nam urosną![]() Bardzo sie cieszymy! ![]() Cytat:
Jak płakał to mu pokazywałam grzechotki itp. no i coraz dłuzej i dłuzej lezał a teraz to nawet bez zabawek leży sobie ![]() Wrzucam Wam dzisiejsze zdjęcie mojego Żuczka <3
|
|||
|
|
|
#1245 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Sprzedaliśmy busa
Jaka jestem szczęśliwa. Nie chciałam zapeszać ale facet zadzwonił wczoraj, dziś przyjechał i kupił go. Cudownie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A na spacer to ubieramy się tak: to co po domu, czyli body z długim plus półśpiochy/śpiochy/rajstopki na to kombinezon i śpiworek, bo już nie chce mi się go wyjmować z wózka. |
|||||||||
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się tylko zamelduję, bo u mnie tragedia
.Druga noc pod rząd całkowicie nie przespana od 24 do 6 z czego po 3 co chwilę ryk, nie mam pojęcia dlaczego, bo mała płacze tylko w nocy i tylko między 3, a 6... No ale nie to jest najgorsze, w ogóle nie chce jeść od wczoraj z piersi, nie da się jej przystawić i jest krzyk i szarpanie się, za to z butli bardzo chętnie, więc ściągam i podaje w butli, ale pokarmu mam coraz mniej jak dziecko nie pije, ehh no najwyżej przejdziemy na mm jak się nie poprawi, bo co robić? Jakby tego wszystkiego było mało znowu mega kłótnia z tżtem, ja spałam ostatnie dwie doby może z 8 godzin, a on do mnie pretensje, że mu rachunków nie powystawiałam i oczywiście mi nic nie pomógł z dzieckiem. Tak więc teraz jestem u rodziców, oni się zajmują, ja próbuję zasnąć, ale za cholerę nie mogę, jestem totalnie załamana |
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
słodziak
Cytat:
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() aleście naszkrobały litości.........Matko Milcia ma coraz gorsze noce, wstawałam do niej 5 razy. Nie wiem co to może być, niby zmęczona a zanąć jej ciężko. Do tej pory nie miała problemów ze spaniem. Wogóle wokól zgięć w rączkach (w środku na wysokości łokcia) pojawiły jej się wczoraj takie placki suchej skóry, zaczerwienione. Zastanawiam się czy alergia? Nic nowego nie jadłam. Nie ma nowego proszku. Posmarowałam clotrimazolem, już nie jest czerwone a na wszelki wypadek dieta i zobaczę do piątku. Jak co to lekarz ![]() Zaganiana od wczoraj jestem. Wieczorem jak zwykle z mężem do castoramy po rzeczy do poddasza. Nasi ojcowie się wzięli do pracy. Ale jestem im wdzięczna. Biegam teraz z herbatkami, kawami i obiadkiem. Poza tym Milcia jest chyba mną zmęczona Siedzi sobie u teściowej a jak biorę ją na ręce to ona w ryk. Niedobra..... A tyle czasu z nią spędzam, tańczę, czytam, śpiewam (znaczy się fałszuję po swojemu), rozmawiam a ona takie cuś no .........
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze nie wiem co Ci doradzić,może to skok? A tż to należy się lanie,powinnien Ci pomóc a nie jeszcze fochy stroić. Może to chwilowy bunt na pierś.
|
|
#1251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym, że ona jak nigdy całą noc przekwękoliła w łóżku.Cytat:
za busaKamilka też sobie popierduje od kilku dni i to niezbyt subtelnie ![]() I też ją przebieram bo jak już nie opluje sobie kołnierzyka to rękawki mokre aż po łokcie
|
|
#1252 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie. jak najbardziej jestem za owocami i warzywami w słoiczkach, ale po aferze słoiczkowej odechciało mi się raz na zawsze kurczaka i indyka w słoiczku. w życiu tego dziecku nie kupię. zdecydowanie wolę sama mięsko ugotować Cytat:
![]() Cytat:
zielona dzięki za pomysł, kupiłam te magnesiki nisia fenomenalne to body. ja bym chciała zamówić z napisem:"nie, nie musicie mnie wciąż nosić na rękach; tak, to mleko jest wystarczająco ciepłe" dzisiaj moja dzidzia ma body z napisem: 'little person made with love'- to jest chyba znacznie przyjemniejsze
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
Prędzej moje dziecko wyzdrowieje niż ja się umówię z jakimś pediatrą. Dzisiaj miałam wizytę na 23:00 ![]() masakra jakaś. a prywatnie chciałam. A od wczoraj Paweł nie goraczkuje. kaszlnie 3 razy na dzień. No tylko ten katar. W przychodniach tyle chorych, ze nawet nie próbuję bo Kubuś póki co zdrowy i zależało mi tylko na kontroli. Tata mnie poratował i jutro idę do jego kolegi - internisty ale nic to - osłuchać potrafi, a jak cokolwiek nie będzie mu sie podobać wtedy poruszę niebo i ziemię.
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1255 | |
|
Zadomowienie
|
coco blanco widzę Cię
![]() co u Was słychać? ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
#1256 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Naukowcy po wieloletniej obserwacji małych dzieci uczących się czytać, opracowali materiały optymalnie dostosowane do nauki czytania. Są to karty z pojedyńczymi słowami zapisanymi na białym kartonie, dużymi czerwonymi lub czarnymi literami. Rodzic pokazując kartę jednocześnie wyraźnie odczytuje dane słowo. Przygotowane karty ułóż w zestawy po 5 słów. Każdy zestaw pokazujemy minimum 3 razy dziennie. W ciągu dnia można pokazać dziecku od 1 do 3 zestawów - w zależności od tego ile masz czasu. Pisze tu, że są gotowe materiały do nauki też. ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() moja ma dziś z napisem: Kocham babcię ![]() Cytat:
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
![]() w skrócie u nas bardzo dużo zmian ![]() mała ząbkuje i to 2 zęby jednocześnie jej lecą więc jest wesoło ![]() generalnie płacze bez powodu - pręży się przy tym i widać że cierpi moje maleństwo do tego mało je... ale... nauczyła się wreszcie zasypiać sama w łóżeczku a wszystko przez to że wreszcie znaleźliśmy odpowiedniego dla niej smoczka ![]() gdyby nie te zęby to byłby anioł nie dziecko, bo nawet w ciągu dnia leży sobie w kojcu/na macie/w huśtawce i sama sobie guga i się ładnie bawi poza tym byliśmy dziś z nią na szczepieniu i mimo katarku została ukłuta... i nawet nie zapłakała!!! ![]() idę nadrabiać
|
|
|
|
#1258 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- super Cytat:
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
wiesz co na moja herbatka rumiankowa ma w składzie 3,2% rumianku, więc może rozcieńcz baaardzo ten rumianek
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
co do jedzenia maluchów,
ja wole już sama ugotować takiego sklepowego kurczaka co w klatce ciasnej siedział niż MOM które jest w słoiczkach dla dzieci. Nadziałam się przy dziewczynkach, przeczytałam skład i wypieprzyłam słoiczek mięsny z gerbera, tutaj pierwszy z brzegu artykuł http://supermarket.blox.pl/2011/01/P...niemowlat.html u nas na szczęście słoiczki owocowe się nie marnują bo Zośka cały je na jeden raz łakomczuch mały! a jaki zaciesz ma jak podchodzę do niej z łyżeczką i słoikiem mało mi z huśtawki nie wyskoczy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

Ale jak będzie synek drugi, to też fajnie, byleby zdrowe i takie grzeczne jak Krystianek
A planuję tak za 2-3 lata zajść w ciążę, tylko jeśli się uda, to wolałabym żeby się urodziło na wiosnę, albo początkiem lata 

przeżyłam właśnie nagorsza godzine w moim zyciu chyba 
Taka blondynka z brzuszkiem i tatuażem na ręce ? 

ja już pójdę drugi raz po porodzie bo kazał mi na cytologię przyjść 

.
litości.........
Siedzi sobie u teściowej a jak biorę ją na ręce to ona w ryk. Niedobra.....