Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 21:15   #1291
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Krolik do mnie nie przemawia.sama bym go napewno nie zjadla i dziecku w sloiczku tez nie dala. A na etykietach pisze ze mom? Mam sloik z hippa i pisze mi osiem proc miesa z indyka wiec to moga byc kosci i kurze lapki? Blee
GdA u mnie oskar nie je parowek.tylko piers lub udko z kurczaka. Ja czasem zjem parowke ale te z szynki. Tam nie ma miesa mom bynajmniej nie jest napisane na etykiecie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:15   #1292
marta1986222
Zakorzenienie

Dobranoc,spokojnych nocek życzę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:18   #1293
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sara777 Pokaż wiadomość
Przytoczę Wam jeszcze moje dzisiejsze dwie rozmowy:
ROZMOWA Z TŻ:

ja: masz zatyczkę od smoczka ?
TŻ: kurcze, ostatnio wkładałem do kurtki, mam nadzieję, że nie zgubiłem
po chwili:
TŻ: mam, znalazłem ! jestem ODPOWIEDZIALNYM RODZICEM !

ROZMOWA Z BABCIĄ:
Babcia: a jak tam Niuńka, co porabia ?
ja: dobrze, leży w łóżeczku i wyciaga rączki do karuzeli
Babcia: no i dobrze, niech się tam bawi, dziecko powinno wiedzieć gdzie jest jego miejsce, a nie tak jak wy nosicie ją po pokojach !

Cytat:
Napisane przez Pstynia Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam dzisiejsze zdjęcie mojego Żuczka <3
Słodziak.
PS. W podpisie literki Ci się przestawiły.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja się tylko zamelduję, bo u mnie tragedia.

Druga noc pod rząd całkowicie nie przespana od 24 do 6 z czego po 3 co chwilę ryk, nie mam pojęcia dlaczego, bo mała płacze tylko w nocy i tylko między 3, a 6...

No ale nie to jest najgorsze, w ogóle nie chce jeść od wczoraj z piersi, nie da się jej przystawić i jest krzyk i szarpanie się, za to z butli bardzo chętnie, więc ściągam i podaje w butli, ale pokarmu mam coraz mniej jak dziecko nie pije, ehh no najwyżej przejdziemy na mm jak się nie poprawi, bo co robić?

Jakby tego wszystkiego było mało znowu mega kłótnia z tżtem, ja spałam ostatnie dwie doby może z 8 godzin, a on do mnie pretensje, że mu rachunków nie powystawiałam i oczywiście mi nic nie pomógł z dzieckiem. Tak więc teraz jestem u rodziców, oni się zajmują, ja próbuję zasnąć, ale za cholerę nie mogę, jestem totalnie załamana .
Biedne Wy oby dwie Oby dziś było lepiej.

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
co do jedzenia maluchów,
ja wole już sama ugotować takiego sklepowego kurczaka co w klatce ciasnej siedział niż MOM które jest w słoiczkach dla dzieci.
Nadziałam się przy dziewczynkach, przeczytałam skład i wypieprzyłam słoiczek mięsny z gerbera,
tutaj pierwszy z brzegu artykuł http://supermarket.blox.pl/2011/01/P...niemowlat.html

u nas na szczęście słoiczki owocowe się nie marnują bo Zośka cały je na jeden raz łakomczuch mały! a jaki zaciesz ma jak podchodzę do niej z łyżeczką i słoikiem mało mi z huśtawki nie wyskoczy
Aż poleciałam obejrzeć słoiczki. Nie ma nic o MOM napisane, a musi być jeśli w składzie jest MOM a nie mięso.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Powiem Wam jeszcze co mnie dziś spotkało...Zaszłam do lumpeksu(nie byłam ze 2mce)i Kuba spał,więc go zastawiłam przed sklepem,ciagle zerkając na wózek.Nic ciekawego nie było i miałam za chwilkę wychodzić.Nagle słyszę,wchodzi jakaś kobieta z dzieckiem,może rocznym na ręku i drugim gdzieś 7-8letnim i mówi na cały sklep:kto zostawił dziecko przed sklepem?
Przez chwilę pomyślałam,że to nie chodzi o moje śpiące dziecko w wózku,ale widzę,że jednak tak.I mówię:ja a co?płacze?
a ona: i nie boi się pani tak zostawiać dziecka samego
Nie ciągnęłam dalej tematu,po prostu wyszłam dziwnie zmieszana,jakbym w twarz dostałai tak pomyślałam o słowach teściowej,że słyszała,ze gdzieś w Warszawie porwano dziecko z wózka,bo stał pod sklepemmoże ta kbieta też miała podobne przejścia u siebie czy w rodzinie?
...Kurcze nie chciałam go wstawiać do sklepu,bo tam gorąco a jemu się dobrze spało,dziwnie mi.
Zostawiacie dzieci przed sklepem?
Nigdy.
U nas ponoć jeździ czarna wołga i porywa dzieci.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Nie wiem jak wygląda produkcja tych dziecięcych pokarmów, za to wiem jak wygląda żywienie zwierząt, bo znam tą branżę No i wydaje mi się, że bez względu na to czy kupimy mięsko same i zrobimy jedzonko czy ze słoiczka to będzie dokładnie to samo mięsko. No chyba, że wyhodujemy kurkę, świnkę sami, bo od chłopa jak kupimy to żywiony zwierz będzie tym samym, pominiemy ewentualnie etap wstrzykiwania w mięso wypełniaczy, coby ważyło więcej.
No właśnie, teraz co by człowiek nie kupił to sztucznie ulepszane i faszerowane chemią. Najlepiej swoje wyhodować. My będziemy mieli swoje warzywa i owoce, a także dostęp do kurczaków, kur i jaj.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A dajesz swoim dzieciom parówki? Tam jest to samo...

Tak i Gerber wtedy zmienił recepturę słoiczków.
Ja tam na parówkach sprawdzam skład, po tym jak chciałam wziąść bodajże Morlinki a tam MOM.
No i też kojarzę że po aferze Gerber się zmienił.
Stary 2013-01-09, 21:22   #1294
angel166
Zakorzenienie

kochane chce mała przelonac do smoka w domu zamiast cyca przed snem:/ na spacerze tylko ssie i zasypia w domu już jej sie noe podoba :/ zastanawiam sie do smoka nuby, tylko nie wiem czy wisienke czy symetryczny?i 0+ czy 6+czym to sie rozni? może jakis inny polecacie dla mamusiowych cycusiow?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

dobra idę spac, bo kutro mamy szczepienie na 9. trzymac kciuki! ale będzie krzyk jutro, jak zawsze na cała przychodnie...dobrze, ze maz idzie z nami, bo ma na popoludniu.

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:24   #1295
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi koleżanka doradzała mięso z królika dla dziecka, podobno królika się nie wyhoduje w takich złych warunkach jak kurczaków i ma bardo delikatne mięso, no szkoda trochę króliczka, ale czego się nie robi dla dzieci
Ja już mam zamrożonego króliczka, indyka i kurczaka, wszystko wyhodowane przez mojego tatę.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:25   #1296
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A sądzisz, że ten kurczak ze słoiczka jadł ziarno pszenicy, które chłop mu sypnął na podwórko? Nie wierzę...
no ja wierze, gdyz u mnie w rodzinie kurczak choduja i jedza ziarno i nawet im dziadek trawke kosi i daje, pokrzywy itd.

Cytat:
Polecam szczotkę Tangle Teezer!!! Przebiła szczotkę z włosia dzika

A jak ubieram - pajac pod spód, gruby kombinezon i na to albo śpiworek polarowy albo jak jest bardzo zimno śpiworek puchowy mamy.
tez polecam! mi sie strasznie kołtunią wlosy a ta szczotka dziala cudoo

Cytat:
Racja! że o tym wczesniej nie pomyślałam! Przy najbliższym spacerze wypróbujemy. Dzięki!

My mamy spory ogród i Małż wymyślił niedawno że dla maluszka weźniemy 5kur od teściów na wiosnę, bedziemy mieli swoje jajka i później drób, Skusze się też chyba na królika pozniej od teścia bo podobno dobre mięsko dla dzieci w pozniejszym wieku no i na lato kilka marcheweczek w warzywniaku dorzucimy. Mam nadzieję że nam urosną

hehe moj dziadek ma króliki i już mowi że dla Giuli bedzie jeden. ciekawe tylko kto go ugotuje, ja sie nie tkne na pewno

Cytat:
Powiem Wam jeszcze co mnie dziś spotkało...Zaszłam do lumpeksu(nie byłam ze 2mce)i Kuba spał,więc go zastawiłam przed sklepem,ciagle zerkając na wózek.Nic ciekawego nie było i miałam za chwilkę wychodzić.Nagle słyszę,wchodzi jakaś kobieta z dzieckiem,może rocznym na ręku i drugim gdzieś 7-8letnim i mówi na cały sklep:kto zostawił dziecko przed sklepem?
Przez chwilę pomyślałam,że to nie chodzi o moje śpiące dziecko w wózku,ale widzę,że jednak tak.I mówię:ja a co?płacze?
Nie ciągnęłam dalej tematu,po prostu wyszłam dziwnie zmieszana,jakbym w twarz dostałai tak pomyślałam o słowach teściowej,że słyszała,ze gdzieś w Warszawie porwano dziecko z wózka,bo stał pod sklepemmoże ta kbieta też miała podobne przejścia u siebie czy w rodzinie?
...Kurcze nie chciałam go wstawiać do sklepu,bo tam gorąco a jemu się dobrze spało,dziwnie mi.
nigdy bym nie zostawila, nigdy! az mam ciarki na sama mysl. znajomym psa porwali spod sklepu wiec nawet Najusi nie zostawiam.

co do tych słoiczków to fakt slyszałam o tym MOM i aferze z Gerbera ale z tego co wiem juz zmienili to. ja dla pewnosci zamierzam dawac tylko hippa( jak bedzie smakował) wczesniej na sloiczkach gerbera pisalo mom teraz nie, mozecie sprawdzic na stronie gerbera sklad.

prosze bardzo http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,...recepture.html

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-09 o 21:33
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:29   #1297
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kochane chce mała przelonac do smoka w domu zamiast cyca przed snem:/ na spacerze tylko ssie i zasypia w domu już jej sie noe podoba :/ zastanawiam sie do smoka nuby, tylko nie wiem czy wisienke czy symetryczny?i 0+ czy 6+czym to sie rozni? może jakis inny polecacie dla mamusiowych cycusiow?

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

dobra idę spac, bo kutro mamy szczepienie na 9. trzymac kciuki! ale będzie krzyk jutro, jak zawsze na cała przychodnie...dobrze, ze maz idzie z nami, bo ma na popoludniu.
trzymamy mocno kciuki

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:29   #1298
ula2689
Wtajemniczenie

Katee dziękuję za hasło ale nie mogę się zalogować chyba trzeba mi wytłumaczyć łopatologicznie jak to się robi

A wogóle to się wku....Wylicytowałam u jednej kobietki na aukcjach WOŚP 10 przedmiotów po 1zł i teraz się okazało że za każdy muszę zapłacić oddzielnie czyli muszę zrobić 10 przelewów
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:32   #1299
afternoon
Rozeznanie

Właśnie zamówiłam tę szczotkęmam włosy do pasa i plączą się niemiłosiernie, mam nadzieję, że dzięki niej będzie lepiej

Co do parówek to rzeczywiście większość ma mom, ja jeśli już kiedykolwiek jem, to kupuję Berlinki.

Współczuję mamom, których maluchy aktualnie świrują - my też czasem mamy takie epizody. Wszystko mija

Katee nie jesteś wyrodną matką z tego powodu, ze zostawiłaś dziecko pod sklepem na kilka minut oraz z tego powodu, że większość mam z forum nie zostawia. Nie nazywaj się tak proszę.

Tamlin, córka Twoja jest przesłodka, od adoratorów się nie opędzi, oj nie

Pochwalę się, że Filipek już ładnie trzyma główkę leżąc na brzuszku i zaczął pewnie chwytać zabawki, które ostatecznie lądują w jego buźce zastępując piąstkę
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:38   #1300
katiem
Wtajemniczenie

Jadę jutro do tego internisty i zobaczymy co dalej. Zresztą jak się okazuje dzieciaczki często bada. Miałam jeszcze do wyboru laryngologa, ale gardło sama obejrzałam. Na tatusia zawsze mogę liczyć.

Katee daj spokój. po prostu już więcej tak nie rób i tyle

Co do Momu to tylko na gerberze było tak napisane. Ja akurat nie kupuję gerbera, w ogóle nic firmy Nestle, ale to z osobistych przekonań.
A parówki z mięsem ma Sokołów - 93%mięsa. A wszystkie dziecięce - jubilatki itp. mają MOM.

I znowu mnie czekają zakupy przez internet. Tym razem spodnie. Chyba jestem jedyna, albo jedna z niewielu na wątku , która cieszy się, że nie wchodzi w spodnie sprzed ciąży. Mam nadzieję, ze już tak zostanie
W związku z tym muszę zrobić zakupy.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:39   #1301
ula2689
Wtajemniczenie

Ja też bym nigdy dziecka nie zostawiła pod sklepemRózni ludzie chodzą po świecie, nie wiadomo co im do głowy przyjdzie
Stary 2013-01-09, 21:39   #1302
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej laski

Prędzej moje dziecko wyzdrowieje niż ja się umówię z jakimś pediatrą. Dzisiaj miałam wizytę na 23:00
masakra jakaś. a prywatnie chciałam. A od wczoraj Paweł nie goraczkuje. kaszlnie 3 razy na dzień. No tylko ten katar. W przychodniach tyle chorych, ze nawet nie próbuję bo Kubuś póki co zdrowy i zależało mi tylko na kontroli.
Tata mnie poratował i jutro idę do jego kolegi - internisty ale nic to - osłuchać potrafi, a jak cokolwiek nie będzie mu sie podobać wtedy poruszę niebo i ziemię.
O jaaa przegięcie z tymi godzinami i to do pediatry ...

Cytat:
oj

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość

Pochwalę się, że Filipek już ładnie trzyma główkę leżąc na brzuszku i zaczął pewnie chwytać zabawki, które ostatecznie lądują w jego buźce zastępując piąstkę
dla Filipka
Stary 2013-01-09, 21:43   #1303
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
A dajesz swoim dzieciom parówki? Tam jest to samo...

A ja uważam, że dziecko ma zawsze jakiś powód. Może być poważniejszy albo zupełnie błahy, ale powód jest.

Tak i Gerber wtedy zmienił recepturę słoiczków.

Ja tak samo! Mam swoją 2 lata i jest niezbędnikiem. A szczotka z dzika była też fajna, ale nie rozczesywała tak dobrze i bezboleśnie kołtunów. Tangle Teezer też lepiej wygładza włosy.

Dziewczyny, ale to chodziło o słoiki Gerbera.
To chyba Hipp tak nie robi.
A co to za szczotka?
A jeśli chodzi o słoiczki to dla mnie najbardziej wiarygodny jest Hipp
A poza tym mieszkamy na wsi, mamy swoje jabłuszka, ziemniaczki, marchewkę.Na wiosnę będziemy mieli kury(mój tż nie cierpi sklepowych jajek) i króliki na mięsko dla dzieci.
Stary 2013-01-09, 21:43   #1304
afternoon
Rozeznanie

Wrzuciłam na maila fotki Filipka
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:45   #1305
Katiaskaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziś Jurek mieli w przedszkolu bal karnawałowy,więc przedstawiam Wam mojego smoka

Piękny smok ja nie zostawiam wózka, jakoś się boję... nasłuchałam się różnych opowieści ale przecież nic złego się nie stało, więc nie czuj się winna
Cytat:
Ja się tylko zamelduję, bo u mnie tragedia.

Druga noc pod rząd całkowicie nie przespana od 24 do 6 z czego po 3 co chwilę ryk, nie mam pojęcia dlaczego, bo mała płacze tylko w nocy i tylko między 3, a 6...

No ale nie to jest najgorsze, w ogóle nie chce jeść od wczoraj z piersi, nie da się jej przystawić i jest krzyk i szarpanie się, za to z butli bardzo chętnie, więc ściągam i podaje w butli, ale pokarmu mam coraz mniej jak dziecko nie pije, ehh no najwyżej przejdziemy na mm jak się nie poprawi, bo co robić?

Jakby tego wszystkiego było mało znowu mega kłótnia z tżtem, ja spałam ostatnie dwie doby może z 8 godzin, a on do mnie pretensje, że mu rachunków nie powystawiałam i oczywiście mi nic nie pomógł z dzieckiem. Tak więc teraz jestem u rodziców, oni się zajmują, ja próbuję zasnąć, ale za cholerę nie mogę, jestem totalnie załamana .
współczuję ... może to skok, u mojego tak się kiedyś objawił. Przy cycu histeria, aż padał z wyczerpania
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Ale dzień
Lilka mamy to samo co Wy co prawda na początku mogę ją przystawić, ale po 10 min ssania jest ryk, po pół godzinie głodna, ale już nie chce jeść
przed godziną kładąc ją spać - chciałam nakarmić piersią ale nie chciała, za to wytrąbiła ponad 150 ml mm ;(
i tak cały dzień dziś
Trzymam kciuki, by to było tylko chwilowe

Cytat:
po chwili:

ROZMOWA Z BABCIĄ:
Babcia: no i dobrze, niech się tam bawi, dziecko powinno wiedzieć gdzie jest jego miejsce, a nie tak jak wy nosicie ją po pokojach !

:conf used:
TŻ mistrz
a babcia, jak to babcia
Cytat:
Słodki Żuczek

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ja już mam zamrożonego króliczka, indyka i kurczaka, wszystko wyhodowane przez mojego tatę.
same dobroci
Katiaskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:48   #1306
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie zamówiłam tę szczotkęmam włosy do pasa i plączą się niemiłosiernie, mam nadzieję, że dzięki niej będzie lepiej

Co do parówek to rzeczywiście większość ma mom, ja jeśli już kiedykolwiek jem, to kupuję Berlinki.

Współczuję mamom, których maluchy aktualnie świrują - my też czasem mamy takie epizody. Wszystko mija

Katee nie jesteś wyrodną matką z tego powodu, ze zostawiłaś dziecko pod sklepem na kilka minut oraz z tego powodu, że większość mam z forum nie zostawia. Nie nazywaj się tak proszę.

dla Filipka

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

My mamy ortodontyczny z Aventu. 0+ i 6+ to masz od urodzenia i 6 miesiąca i różnią się wielkością.
i kciuki za szczepienie

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-09, 21:52   #1307
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Przytoczę Wam jeszcze moje dzisiejsze dwie rozmowy:
ROZMOWA Z TŻ:

po chwili:

ROZMOWA Z BABCIĄ:

:conf used:

Cytat:

sliczny

Cytat:
Nie zostawiła bym nigdy w życiu. Psa też nie zostawiam, u nas kradną sznaucery podobno. Nie obwiniaj się, że jesteś złą matką, teraz już tak nie zrobisz

Uwielbiam swojego dentystę odstresowałam się u niego i odpoczęłam od dziecka po całym tygodniu
Stary 2013-01-09, 21:52   #1308
katiem
Wtajemniczenie

Sara777 babcia wymiata

Katee dzisiaj miał ostatnią inhalację z Ventolinu. Ale sobie myślę, że jak Paweł chory to mogę od czasu do czasu inhalować go solą. Bo Pawła teraz inhaluję

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-09, 21:56   #1309
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość

sliczny

Nie zostawiła bym nigdy w życiu. Psa też nie zostawiam, u nas kradną sznaucery podobno. Nie obwiniaj się, że jesteś złą matką, teraz już tak nie zrobisz

Uwielbiam swojego dentystę odstresowałam się u niego i odpoczęłam od dziecka po całym tygodniu
Kradną sznaucery! My też mamy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:58   #1310
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

dziewczyny kleik podajecie normalnym smoczkiem tym co mleko? czy ten Y? na razie bede robic takie z lyzeczki ale jak pozniej zwieksze to bedzie gescejszy i tym rozmiarem 2 nie poleci a mize dac po prostu rozmiar wiekszy?

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:16
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:09   #1311
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam dwie suczki miniaturki sól-pieprz. Matka i córka, teraz są u moich rodziców
Widziałam Twojego na którymś zdjęciu na meilu
Stary 2013-01-09, 22:10   #1312
Sojka1990
Zadomowienie

KASIAM Ty tu mówisz że królika byś nie tkneła żeby coś z niego roić, mam to samo:P już 1,5miesiąca leży taki biedak (w całości!!) zamrożony, ale ja nie mam sumienia.. no za bardzo mi a takie kochane puchate zwierzątko wygląda.. jak go tżet przywiózł od teścia to się mało nie popłakałam i wydarłam na niego że jak on mógł! :P
Stary 2013-01-09, 22:16   #1313
marzenka1984
Rozeznanie

Kładę się do łóżeczka poczytać jeszcze troszkę książkę. Dobranoc spokojnej nocki.
Stary 2013-01-09, 22:17   #1314
kraven
Zakorzenienie

Zmykam spać, bo ledwo na oczy widze. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:22   #1315
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
u tżta też jest 9letni, ale sprzedał się Oliwce w całości

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:46   #1316
Katee27
Zadomowienie

Czuję się podle....jak Kubuńko wstał,bardzo,bardzo go wyprzepraszałamjes tem naiwna,nie pomyślałam,co może się stać
Tak patrzyłam w te jego piękne,niebieskie oczka i jak pomyślałam,że ktoś mógłby mu zrobić krzywdęWy nie zostawiacie psów,a ja zostawiłam dziecko

Cytat:

Dzięki,jednak okropnie się z tym czuje.
Brawo dla Filipka za nowe osiagnięcia

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A co to za szczotka?
A jeśli chodzi o słoiczki to dla mnie najbardziej wiarygodny jest Hipp
A poza tym mieszkamy na wsi, mamy swoje jabłuszka, ziemniaczki, marchewkę.Na wiosnę będziemy mieli kury(mój tż nie cierpi sklepowych jajek) i króliki na mięsko dla dzieci.
Ja też nie lubię fermowych jajek.Nie ma to jak wiejskiejajeczn ice od razu wyczuje z jakich jajek robiona.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Sara777 babcia wymiata

Katee dzisiaj miał ostatnią inhalację z Ventolinu. Ale sobie myślę, że jak Paweł chory to mogę od czasu do czasu inhalować go solą. Bo Pawła teraz inhaluję
chyba nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
KASIAM Ty tu mówisz że królika byś nie tkneła żeby coś z niego roić, mam to samo:P już 1,5miesiąca leży taki biedak (w całości!!) zamrożony, ale ja nie mam sumienia.. no za bardzo mi a takie kochane puchate zwierzątko wygląda.. jak go tżet przywiózł od teścia to się mało nie popłakałam i wydarłam na niego że jak on mógł! :P
o matkoja też.Nawet jak mąż mi kiedyś przyniósł wypaproszoną rybe bez głowy,żeby ją tylko pociąć na dzwonki,brało mnie na Mam obrzydzenie nawet jak przy piersi z kurczaka jest krew.Na widok krwi słabo mi.

Dziękuję za pochwały mojego 5-letniego smoka

Dobrej nocy dziewczyny,
niech maluchy dadzą nam pospać.Pa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-09 o 22:51
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:56   #1317
gda
Zakorzenienie

Katee nie przejmuj się, mój mąż też zostawił Henia przed sklepem

Załamka! Z 59 kg znowu mam 61 kg... Buuuu! Żrę znowu na potęgę
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 22:56   #1318
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

aaa dziś po 16 tygodniach dostałam @
zapomniałam już co to jest

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ja podziękowania połączę z winietkami, taka wygodna jestem ale na razie utknęłam na zaproszeniach.
też właśnie o tym myślałam, na komuni jak byliśmy to takie fajne krzesełka były a w środku rafaello
ale dużo fajnych znalazłam na allegro, więc jest w czym wybierać

Cytat:
niegrzeczna88
Oj czas leci szybko a jak u Was z przygotowaniami przedślubnymi? Ile trwają? Bo my z Małżem musieliśmy 3dni nocować w domu parafialnym z wielką grupa innych par i od 7-22 wykłady. Teraz z maleństwem nie dałabym rady, a innej możliwości na nauki nie było :|
u nas nauki prześlubne to 5 spotkań , od niedzieli do czwartku ale jest jeszcze jakaś poradnia rodzinna w którym nawiedzona babka każe wykresy robić i mierzyć temperaturę i obserwować śluz dacie wiarę?
Jutro właśnie idziemy na pierwsze nauki i aż sie boję co tam wymyślą

dobra ściągnęłam mleczko, Tż już chrapie, więc i ja się kłade
dobranoc

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 23:03   #1319
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Ja nigdy, może za dużo się filmów naoglądałam, ale boje się, ze mi je ukradną za dużo się o nią starałam, żeby w taki głupi sposób ją stracić, eh, co ja wypisuję, nawet jakby była z wpadki..... i tak bym nigdy z oka nie spuściła...... nawet w szpitalu MUSIAŁAM ją mieć zawsze przy sobie

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Katee nie przejmuj się, mój mąż też zostawił Henia przed sklepem

Załamka! Z 59 kg znowu mam 61 kg... Buuuu! Żrę znowu na potęgę
Eh, ja też, ale jak na razie jeszcze nie tyję.... muszę się zacząć ograniczać, bo jestem na dobrej drodze eh.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 23:13   #1320
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam szczotkę Tangle Teezer!!! Przebiła szczotkę z włosia dzika
Tez polecam

kraven - My dostaliśmy coś takiego
http://allegro.pl/grzechotka-z-gryza...912516939.html
i to pierwsza, oraz ulubiona , grzechotka, ktora chwycila w raczke

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Podobnie, jak Gda psiaka też przed sklepem nie zostawiam. jak już jestem z dzieckiem i psem na spacerze i muszę do sklepu, to Todiego pakuję do koszyka pod wózkiem
Osobiście dla mnie wchodzenie z psem do sklepu jest nie do pomyślenia .
Wybaczcie, ale co jeżeli jakiś sprzedawca ma alergie na zwierzęcą sierść? To tak jakbyście Wy miały, a ktoś, by Wam psa przyprowadzał do domu .

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości