Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 12:06   #1531
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Bao kasy mnóstwo trzeba na wymianę okien i drzwi porażka, ja wymieniałam 3 okna ,koszt ponad 3000 tyś teraz mamy w planie pokój Maćka , ale to już mały pikuś bo materiały mamy, meble też, jedynie listwy przypodłogowe farby i dodatki jakieś kupię,no może jeszcze dywan za to nie wiem, za co zrobimy łazienkę koszt spory a my goli jesteśmy teraz.
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:48   #1532
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Słuchajcie Maciej niedługo będzie miał bal karnawałowy, nie mam pomysłu w co go przebrać zastanawiam się czy kupować strój (patrzyłam na all i jest tego mnóstwo), czy może samemu coś uszyć ? nie mam pomysłu

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

widziałam tą grą w makro po 45 zł ,wydaje się fajna
są w sklepach teraz też przeceny, dziś widziałam strój zorro za 26 zł, peleryna, kapelusz i na oko badanka taka.

Mojej kupiłam sukienkę roszpunki na jej 3 urodzinki i klocki lego duplo następne.
ależ będzie jutro zadowolona z tej sukni, nie macie pojęcia.

naładuje kamere i nagram jej radość jutro i Wam pokaże
torcik mamy zamówiony w kształcie kotka, bo to ostatnio wielbicielka kotków, 30 zł za tort z nadzieniem takim jakim chce, to chyba bardzo mało.
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia na początku lutego ma bal karnawałowy i też nie mam pojęcia w co ją przebrać. Albo coś kupie albo wypożycze. U mnie na osiedlu jest taka mała wypozyczalnia to może tam.
warto pochodzić teraz po sklepach, są przeceny.
Moją za Roszpunkę bym przebrała, albo za jakąś księżniczkę. Była by w swoim żywiole
a Zosia myślisz za co by chciała?

Aneczka a kowboj super pomysł

Zdrówka! Iza ty się tam nie rozkładaj, dziś zostałam ciocią
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:27   #1533
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A ja ? Cóż my to wyjątek, który zawsze zdarzyć się może.
no dobra cofam to co powiedziałam ,bo faktycznie różne moga byc powody niewychodzenia na dwór
Cytat:
no moja mama też jest na mnie zła bo od paru dni nie daję mackowi słodyczy,według niej to nie ma związku z niejedzeniem, a ja widzę różnicę dzięki temu zaczął jeść w miarę normalnie wczoraj przed obiadem piernikami mi chciała go nafaszerować , normalnie prawie się z nią o to pokłóciłam

U nas odnowa zadyma, wznowiliśmy remont dopiero tydzień a ja mam już dość nie mam na nic czasu, ciągle latam ze szmatą

Ja nie wiem jak wy to robicie,że macie na to wszystko czas :praca, dom, dzieci ,internet , mąż ? ja jestem jakaś lewa chyba hehehe , nie mam czasu na żadne czytanie, już nie pamiętam kiedy czytałam jakąś książkę, o przepraszam ostatnio kupiłam sobie Klarę przeczytałam połowę książki i koniec
nie zazdroszczę remontowego bałaganu i jednoczesnie się cieszę że ja juz to mam za sobą
Im więcej roboty tym lepsz organizacja zazwyczaj
super że Maciek zaczął normalnie jeść ,często słyszę właśnie teksty od znajomych że dziecko nic nie je ale czipsami i innymi słodkościami jest faszerowane i ludzie ni wiedzą związku
Cytat:
Słuchajcie Maciej niedługo będzie miał bal karnawałowy, nie mam pomysłu w co go przebrać zastanawiam się czy kupować strój (patrzyłam na all i jest tego mnóstwo), czy może samemu coś uszyć ? nie mam pomysłu[COLOR="Silver"]
jak potrafisz uszyć to pewnie że uszyj ,też szyłam wszystkie stroje sama, najbardziej popularny zorro juz chyba nie ma racji bytu bo dzieci nie wiedzą kto to
Ale może za pirata ,szyłam a właściwie przerabiałam ,koszulę białą taką małą obcięłam mankiety ,doszyłam falbankę ,to samo przy kołnierzu , do tego znalazłam spodnie w paski ,też je skróciłam do kolan i wciągnęłam kawałek wyżej gumkę żeby takie pumpki zrobić i na to kamizelka taka jak sie do koszuli zakłada tylko z wzorzystym przodem ,pasek z klamrą i kapelusz robiłam z brystolu ,wszystkie łaszki w lumpku znalazłam
może ewentualni coś czerwonego jak kapitan hak?
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wstalam. Moje dzieci jeszcze śpią wiec na spokojnie pije sobie kawke.

Kiedys lata świetne temu próbowałam przeczytać Anne Karenine w oryginale czyli po rosyjsku. Pamietam ze cieżko mi sie czytało. Oczywiście po Polsku tez czytałam. Gdy studiowałem na politechnice to miałam jakieś wewnętrzne braki w czytaniu literatury wiec czytałam Dostojewskiego. Jedna z moich ulubionych książek to Idiota wg mnie dużo lepsza od Zbrodni i kary.

Co do prezentu na urodziny to ja juz mam ten problem z głowy. Tzn myśle o prezencie dla Nataszi na jej Pierwsze urodziny.

My tez niestety ukrywamy sie w domu i nie wychodzimy. jak nie jedna chora to druga i kiedy ja mam wychodzić?
podziwiam za to czytanie po rosyjsku ,co prawda tez jeszcze cyrylicę pamiętam ale na pewno by kiepsko szło.Pisałam listy z koleżankami z rosji po rosyjsku oczywiście także jeszcze trochę pamiętam
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
dokładnie, ja też widzę różnicę teraz zgłodniał i już zupę woła, a dopiero mi się gotuje, mój ojciec by mu już wafelka podsunął, ale tż wszystkie zjadł i nie ma a co robicie teraz w mieszkaniu?? Boszzz u nas nadal tyle do zrobienia, nawet futryny jeszcze nie pomalowane wiosną będziemy przemalowywać przedpokój, wreszcie tej glinki weneckiej się pozbędę drzwi wejściowe musimy wymienić i okna chyba wszystkie kanapy nadal nie mam w salonie ehhhh

np. za pirata możesz go przebrać albo za krasnala, chociaż to chyba popularne dość, przynajmniej u nas.
bardzo dobrze że nie dajesz słodyczy może najlepiej pochowaj żeby nie były na widoku w razie czego (w razie dziadka )
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
jedz i powiesz jakie wrazenia, mysle , ze bedzie tak dobry jak Ksiezna, jak nie lepszy . Tez Keira gra, fajnie sie wczuwa i pasuje do tego typu filmow, zreszta jak do innych. Kiedys jej nie lubialam.
no i dupa ,sprawdziłam repertuar i już nie grają

Zaczęliśmy z tż produkcję uli idę robić za pomocnika stolarza
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:35   #1534
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

A ja własnie prasuję sobie pościel do zdjęcia i moja żmijka przylatuje i woła "maammmooo, hulllaaaa..." i myk tłuste łapki wprost na świeżutkiej o gotowej

Nataszka gratulacje i zdrówka dla mamy i dzidzi

Libra ale nie cofaj bo wielu rodziców kisi swoje dzieci w domach a później efekty są chorobowe. Tak samo z ubieraniem, no przecież paść można nie raz.
U nas się zdarzyło mimo chodzenia bo pewnie nakichało na nas jakieś "przegrzane i ukiszone dziecko"

Też spotykam się z rodzicami i dziadkami nie widzących związku między objadaniem a właściwie zatykaniem np. danonkami i mlecznymi kanapkami a nie jedzeniem zwykłych posiłków. Nie mówię o niejedzeniu warzyw, owoców i innych mało ciekawych (zwykle) produktów tylko np. zwykłej zupy pomidorowej.
Stary 2013-01-09, 14:55   #1535
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
dziś zostałam ciocią

gratulejszyyyyyyn

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

no i dupa ,sprawdziłam repertuar i już nie grają

Zaczęliśmy z tż produkcję uli idę robić za pomocnika stolarza
u nas tez nie ma , ja sobie kupie na dvd , ale jak juz bedzie na promo , musze sobie jeszcze Ksiezna kupic .

i kiedy miod bedzie?

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-09 o 14:57
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 15:58   #1536
P0P70
Zakorzenienie

A tak się bawią moje dzieci

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2013-02-15 o 00:38
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:21   #1537
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Ale zabawa. Dobrze, że jej tej gumy (lub sznurka) na szyję nie założyła. A tak naprawdę to nie ma się z czego śmiać, Agatka też ma dziwne zabawy na angażowanie swojej młodszej siostrzyczki do swoich zabaw. Ostatnio łapie ją w pasie od tyłu i ją nosi, gorzej jak ją łapie za szyję i hop do góry. Nie można ich na sekundę spuścić z oczu.
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:22   #1538
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

Oliwia już odkryła jakie to korzyści płyną z młodszego rodzeństwa

ale one identyczne są

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:24   #1539
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
genialne

bylas z tymi plecami na rezonansie ? umowilas sie ?
Stary 2013-01-09, 16:33   #1540
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P heh to już mają wspólne zabawy, a mała jaka zadowolona

Wiecie co ja na koniec grudnia brałam udział w kilku licytacjach. I tak dzisiaj wchodzę na alegro a tam dwie były wygrane Przelewy zrobiłam, choć nie wiem czy to nie przeterminowane
Kiedyś Allegro przysyłało info o tym że coś się kupiło a teraz człowiek żył w niewiedzy
a kupiłam sobie nową sukienke za 6,50 Chciałam mieć coś na majową komunie, ale nie myślałam że za tą cenęI buty biegowe za 39 zł gdzie normalna cena 350 zł. Heh coś mało chętnych było w okresie świątecznym na adidasy i letnie sukienki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:36   #1541
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Libra ale nie cofaj bo wielu rodziców kisi swoje dzieci w domach a później efekty są chorobowe. Tak samo z ubieraniem, no przecież paść można nie raz.
U nas się zdarzyło mimo chodzenia bo pewnie nakichało na nas jakieś "przegrzane i ukiszone dziecko"
U nas było jeszcze inaczej... Rozłożyliśmy sie wszyscy w ostatnich dniach sierpnia przez klimatyzację w aucie szwagra (my nie mamy i nie przyzwyczajeni jesteśmy) A potem to już z górki.... i od września na prawdę bardzo mało wychodziliśmy na spacery. Teraz co wyjście to strach czy znów Misiek chory nie będzie. Dziś poszaleliśmy sobie w śniegu, Misiek sie turlał... Mieliśmy wyjść po południu jeszcze ale coś mnie tknęło i zmierzyłam temp. - 37.3 Odpuściłam... Ja chętnie bym wychodziła co dzień (choć zimą to dla mnie takie poświęcenie jak dla Asiulka bo na spacer na nogach i na sankach Michał nie chce, najchętniej to bawi sie w ogródku a ja nie lubię tak stać i nudzić się, wolałabym się przejść) ale jak jak on ciągle chory... Rok temu wychodziliśmy 2 razy dziennie. Ludzie jak na głupków na nas patrzeli jak śmigaliśmy na sankach po ciemku...

P0P ciekawe ujęcie

Dziewczyny w końcu jaki materac jest ok dla dziecka? Bo jakoś ktoś temat zaczął i nie było odp. W końcu kiedyś będzie trzeba Michałowi łóżko kupić tylko nei mam pomysłu jakie a wybór materaca to już wgl dla mnie czarna magia

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:10   #1542
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Megi wyszukaj mnie na fejsie bo też chce zobaczyć to co Ania
Nic ciekawego tam nie ma.
A która ma Cię w znajomych, żebym mogła Cię zlokalizować?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
P0P - to bardzo dobrze świadczy o rozwoju Oliwki - to się nazywa zabawa tematyczna, prawidłowo podejmowana z innymi dziećmi około 36 miesiąca życia
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 18:08   #1543
lindsley
Zakorzenienie

Evi to Ty pisałaś że u Ciebie z lumpku za grosze są te nieprzemakalne rękawiczki? Mam jedne ale są tak beznadziejne, nie mają ściagacza tylko sznurek i ciągle spadają...

Michaś
Stary 2013-01-09, 19:54   #1544
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzien dobry...

ja juz sie nawet nie tłumacze albo troszeczkę...
wczoraj pobiłam swój zyciowy rekord: zaczełam brac 4 antybiotyk w przeciagu ostatnich 2 miesiecy MASAKRA.. doktorkce az rece opadły ..
mój orgaznim jest mea osłabiony praca z dziecmi mnie tak załatwiła
obecnie lecze zatoki i zapalenie gardła....

w pracy poprawa o 180 stopni.. wystarczyło aby tamta jedna przeszła na inna grupe ja dostałam starsza Pania znaczy ok 50 jest bardzo fajna.

Zaczełam praktyki w podstawówce mam z klasa 2 wiec na 7 jade do szkoły i do 10 mam lekcje któe juz prowadze.. musze na kazda miec napisany konspekt wiec wracam do domu ok 17.30-18 i do 1-2 w nocy slecze nad konspektami i nad ogólnym przygotowaniem do prowadzenia lekcji...

JEDNYM SŁOWEM.. jestem mega mega mega przemeczona w dodatku widze jak od kilku dni Michasi ewidentnie brakuje mamy. bo wracam i siadam do pracy. :-(

Ale nie byłabym soba gdybym nie przyszła z prosbą lub pytaniem

Nie ma z nami juz IZUMi a ja baardzo potrzebuje aby ktos mi zrobił projekt plakatu na impreze ostatkowa...
Czy któraś z WAs zna sie na tym?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:28   #1545
evitka21
Zakorzenienie

izz, super, że zosia "czysta" , gorzej, że ciebie bidulko dopadło
Ja polecam sprzedać łóżeczko ze wszystkim-sama tak zrobiła-zawsze to skusi nabywcę, a sam majdan to ciężko sprzedać, jak teraz to sama wiesz jak z potencjalnymi klientami jest...

sara, bardzo ciekawa ta gra
Farbki coś w ten deseń,

edzia, super mała wywijała i jak jej śnieg "smakował"

Cytat:
Słuchajcie Maciej niedługo będzie miał bal karnawałowy, nie mam pomysłu w co go przebrać zastanawiam się czy kupować strój (patrzyłam na all i jest tego mnóstwo), czy może samemu coś uszyć ? nie mam pomysłu
a zajrzyj do sklepu ze strojami i poszukaj inspiracji-mnóstwo tego. Albo na all, zawsze coś podpatrzeć można i samemu stworzyć.
A może google wypluje coś w stylu zrób to sam

Moja dziś miała bal-jak pozgrywam fotki, to wam pokażę czarownicę moją (bez kropidła, ale jednak )
Super dzieci były poprzebierane
Cytat:
naładuje kamere i nagram jej radość jutro i Wam pokaże
torcik mamy zamówiony w kształcie kotka, bo to ostatnio wielbicielka kotków, 30 zł za tort z nadzieniem takim jakim chce, to chyba bardzo mało.

czekamy na filmik

bardzo tanio

gratuluję
Cytat:
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dziewczyny w końcu jaki materac jest ok dla dziecka? Bo jakoś ktoś temat zaczął i nie było odp. W końcu kiedyś będzie trzeba Michałowi łóżko kupić tylko nei mam pomysłu jakie a wybór materaca to już wgl dla mnie czarna magia
my mamy z dobrej pianki z ikei-sprawuje się super. Najpierw mieliśmy ten co był w komplecie z łóżeczkiem, ale wydawał mi się nieszczególny, więc zmieniłam go na ten ikeowski właśnie.
Powiem ci, że my tez nie wiedzieliśy co i gdzie brać, bo wrocłąw duże miasto, a w sumie oprócz jyska i ikei to nie wiedzieliśmy gdzie jechać. w meblowych sieciówkach to naszych wymiarów nie było
Cytat:
Evi to Ty pisałaś że u Ciebie z lumpku za grosze są te nieprzemakalne rękawiczki? Mam jedne ale są tak beznadziejne, nie mają ściagacza tylko sznurek i ciągle spadają...
jak chcezsz to ci mogę zapolować . Mam nadzieję, że trafię, bo zawsze jak się pochwalę, że u mnie coś jest gto akuraty trafić potem nie mogę kiedy trza...

ALe...parę dni temu była wyprzedaż i 6zł za kg było i trafiłam super dużą (tak 30-40cm) i fajną maskotkę Dory za całe 3zł

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:43   #1546
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
izz, super, że zosia "czysta" , gorzej, że ciebie bidulko dopadło
Ja polecam sprzedać łóżeczko ze wszystkim-sama tak zrobiła-zawsze to skusi nabywcę, a sam majdan to ciężko sprzedać, jak teraz to sama wiesz jak z potencjalnymi klientami jest...

Farbki coś w ten deseń,

edzia, super mała wywijała i jak jej śnieg "smakował"

a zajrzyj do sklepu ze strojami i poszukaj inspiracji-mnóstwo tego. Albo na all, zawsze coś podpatrzeć można i samemu stworzyć.
A może google wypluje coś w stylu zrób to sam

Moja dziś miała bal-jak pozgrywam fotki, to wam pokażę czarownicę moją (bez kropidła, ale jednak )

czekamy na filmik

bardzo tanio

gratuluję

my mamy z dobrej pianki z ikei-sprawuje się super. Najpierw mieliśmy ten co był w komplecie z łóżeczkiem, ale wydawał mi się nieszczególny, więc zmieniłam go na ten ikeowski właśnie.
Powiem ci, że my tez nie wiedzieliśy co i gdzie brać, bo wrocłąw duże miasto, a w sumie oprócz jyska i ikei to nie wiedzieliśmy gdzie jechać. w meblowych sieciówkach to naszych wymiarów nie było

jak chcezsz to ci mogę zapolować . Mam nadzieję, że trafię, bo zawsze jak się pochwalę, że u mnie coś jest gto akuraty trafić potem nie mogę kiedy trza...

ALe...parę dni temu była wyprzedaż i 6zł za kg było i trafiłam super dużą (tak 30-40cm) i fajną maskotkę Dory za całe 3zł
pokaż zdjęcie jaka ta dora? cała? głowa? ale fanie
Stary 2013-01-09, 20:47   #1547
evitka21
Zakorzenienie

nataszka, jutro cyknę dorę. Cała postać dory, nie sama głowa. Nie dodałam, że wyprzedaż to w lumpku "moim" była

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 20:57   #1548
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
A ja własnie prasuję sobie pościel do zdjęcia i moja żmijka przylatuje i woła "maammmooo, hulllaaaa..." i myk tłuste łapki wprost na świeżutkiej o gotowej

Nataszka gratulacje i zdrówka dla mamy i dzidzi

Też spotykam się z rodzicami i dziadkami nie widzących związku między objadaniem a właściwie zatykaniem np. danonkami i mlecznymi kanapkami a nie jedzeniem zwykłych posiłków. Nie mówię o niejedzeniu warzyw, owoców i innych mało ciekawych (zwykle) produktów tylko np. zwykłej zupy pomidorowej.
czasami warzyw dzieci po prostu nie lubią ale większość niestety jest zamulona serkami ,kinderami i innymi
Co do ubierania to juz nie wspomnę
Cytat:

u nas tez nie ma , ja sobie kupie na dvd , ale jak juz bedzie na promo , musze sobie jeszcze Ksiezna kupic .

i kiedy miod bedzie?
a ja nie lubię na dvd ,bo w domu nie oglądam prawie wcale nic a jak będzie na dvd to znając życie będzie leżało a to jutro a to w sobotę i tak zostanie.
Miodek będzie dopiero w przyszłym roku
Cytat:
P0P heh to już mają wspólne zabawy, a mała jaka zadowolona

Wiecie co ja na koniec grudnia brałam udział w kilku licytacjach. I tak dzisiaj wchodzę na alegro a tam dwie były wygrane Przelewy zrobiłam, choć nie wiem czy to nie przeterminowane
Kiedyś Allegro przysyłało info o tym że coś się kupiło a teraz człowiek żył w niewiedzy
a kupiłam sobie nową sukienke za 6,50 Chciałam mieć coś na majową komunie, ale nie myślałam że za tą cenęI buty biegowe za 39 zł gdzie normalna cena 350 zł. Heh coś mało chętnych było w okresie świątecznym na adidasy i letnie sukienki
a mi przysyłają że kupiłam ,może coś tam odhaczyłaś sobie ? też mi się kiedyś zapomniało o aukcji ale fuksa miałaś z tymi cenami

PoP fajna zabawa już młodą zaprzęgła
Stary 2013-01-09, 21:12   #1549
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
warto pochodzić teraz po sklepach, są przeceny.
Moją za Roszpunkę bym przebrała, albo za jakąś księżniczkę. Była by w swoim żywiole
a Zosia myślisz za co by chciała?

gratuluje

przeglądałam z Zosią stroje i najbardziej podoba jej się Myszka Miki i Mini i chyba kupie taki.

Cytat:
nieźle

Cytat:
Farbki coś w ten deseń,

bardzo fajne te farbki

czekamy na zdjęcia małej czarownicy

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:15   #1550
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
nataszka, jutro cyknę dorę. Cała postać dory, nie sama głowa. Nie dodałam, że wyprzedaż to w lumpku "moim" była
ok

Pop fotka rewelacja, ale jasta ma rację, z oka spuścić nie można bo nie wiadomo co wymyślą, szczególnie ta starsza

My jutro idziemy po odbiór naszej i Waszej nagrody powiem Wam jak zaszalałam za tą kwotę
bo to sklep nie daleko mnie, no pochwalimy się
Jutro nam wolno, Melcia będzie miała swój dzień, już do wszystkich dzwoni i zaprasza na urodzinowe przyjęcie z czapeczką
musze kupić świeczki, nie zapomnieć....

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
gratuluje

przeglądałam z Zosią stroje i najbardziej podoba jej się Myszka Miki i Mini i chyba kupie taki.

nieźle

bardzo fajne te farbki

ale to miki czy mini? pewnie za mini, co?

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
gratuluje

nieźle

bardzo fajne te farbki

a kiedy to ma?
Stary 2013-01-09, 21:16   #1551
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Na materacach ja też się kiepsko znam, ale gdzieś przeczytałam, że dla dzieci powinien być materac średniotwardy i taki właśnie kupiłam Agatce na allegro. Najlepszy to jest lateksowy ale to spory wydatek, ja kupiłam sprężynowy w kieszonkach (nie wiem jak to się wachowo nazywa), niby 7-strefowy. Za 120 dałam ok. 4 stów z przesyłką (nie mogę znaleźć do niego linku).

Idę usypiać moje szoguny. Dzisiaj Agatka nie spała w dzień to może ok. 22 zaśnie. Wczoraj jak sobie ucieła drzemkę to padła dokładnie o 23.55.
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:27   #1552
monka23
Zakorzenienie

ODDAM DZIECI W DOBRE RECE

Doplace
Stary 2013-01-09, 21:28   #1553
libra777
Zakorzenienie

O nie nie nic z tego sama wypij to piwo
Stary 2013-01-09, 21:35   #1554
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
O nie nie nic z tego sama wypij to piwo
niedosc , ze doplace, to CZUBKA oddam gratis . Portafi :
- gotowac
- dlugo spac
- na kiblu przesiadywac , dluzej sra niz sie kapie
- pierdzieli trzy po trzy
- jeszcze sprawny
- oszczedny z kosmetykami do wlosow , lysa pala sie przydala
- nie ruzumie po polsku takze mozna go bsztac do konca ,a on przyjmie to z usmiechem
- lubi male cycki
- nie lubi ksiezy

Wady
- chrapie , ale po lokciu przestaje
- pierdzi masakrycznie , ale da sie przyzwyczaic

Stary 2013-01-09, 21:36   #1555
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ok

Pop fotka rewelacja, ale jasta ma rację, z oka spuścić nie można bo nie wiadomo co wymyślą, szczególnie ta starsza

My jutro idziemy po odbiór naszej i Waszej nagrody powiem Wam jak zaszalałam za tą kwotę
bo to sklep nie daleko mnie, no pochwalimy się
Jutro nam wolno, Melcia będzie miała swój dzień, już do wszystkich dzwoni i zaprasza na urodzinowe przyjęcie z czapeczką
musze kupić świeczki, nie zapomnieć....

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

ale to miki czy mini? pewnie za mini, co?

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

a kiedy to ma?
stroje są dla mini i dla miki, oby dwa jej się podobają
bal 5 lutego ma

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:39   #1556
monka23
Zakorzenienie

Nataszka u nas taki stroj widze, czesto z mini , swietnie na zywo wyglada , zwsze jak go widze to mi sie twoja mala przypomina, bo mowilas, ze ona tak ja lubiala . http://www.elc.co.uk/Minnie-Mouse-Co...efault,pd.html
Stary 2013-01-09, 21:40   #1557
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Ile dałaś za ten materac albo jakiś link? Ode mnie do Ikei daleko ale może brat by mi kupił... Łóżko też nie wiem jakie, najchętniej to bym sama zaprojektowała ale kto by mi zrobił Mój tz to dwie lewe ręce, cud że huśtawkę zrobił i już prawie 2 lata stoi Mój tz w meblowym pracował, ale chyba nie chce tam zawitać, koledzy z pracy go olali...

Rękawiczki chętnie, jeszcze dopytam, te "grosze" to ile tak mniej więcej? Zależy mi żeby miały dość długi ściągacz i nie spadały ciągle z rąk.

Misiek gorączki nie miał przed snem, kolejny dzień bez leków uff...

Asiulek jak żyjesz?
Iza a TY jak? List doszedł, stacja kupiona, dziecko które ją dostało chore to przynajmniej prezent ma Daj nr konta to za listy oddam...

Michaś
Stary 2013-01-09, 21:47   #1558
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Monka mojemu malemu dzisiaj drzemki nie zrobilam. No masakra z nimi.Na koniec Erwi mi lazienke piana ochlapal,co oczywiscie starszy teatralnie skarzyl,to jak malego po kapaniu obrabialam to starszy dla zabawy mi drzwi lazienkowe piana ozdobil,pozniej maly dostal tablet ze sluchawkami cos mu sie znudzilo i rzucil tym o grzejnik. Ja normalnie wyjde z siebie. Juz nawet nie pisze co bylo wczesniej bo bylo tez gorzej. W takich momentach wolalabym byc stara panna z kotem na kolanach :P. Ide pic piwo...

Kupilam taka lampe na swiatlo podczerwone,takie wrazenie wiosennego slonka na twarzy,endorfinki szalaly cale 10min bo pozniej dzieciaki sprowadzily na ziemie. Testuje lampe na zatoki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 21:49   #1559
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
niedosc , ze doplace, to CZUBKA oddam gratis . Portafi :
- gotowac
- dlugo spac
- na kiblu przesiadywac , dluzej sra niz sie kapie
- pierdzieli trzy po trzy
- jeszcze sprawny
- oszczedny z kosmetykami do wlosow , lysa pala sie przydala
- nie ruzumie po polsku takze mozna go bsztac do konca ,a on przyjmie to z usmiechem
- lubi male cycki
- nie lubi ksiezy

Wady
- chrapie , ale po lokciu przestaje
- pierdzi masakrycznie , ale da sie przyzwyczaic

Stary 2013-01-09, 21:50   #1560
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Monka mojemu malemu dzisiaj drzemki nie zrobilam. No masakra z nimi.Na koniec Erwi mi lazienke piana ochlapal,co oczywiscie starszy teatralnie skarzyl,to jak malego po kapaniu obrabialam to starszy dla zabawy mi drzwi lazienkowe piana ozdobil,pozniej maly dostal tablet ze sluchawkami cos mu sie znudzilo i rzucil tym o grzejnik. Ja normalnie wyjde z siebie. Juz nawet nie pisze co bylo wczesniej bo bylo tez gorzej. W takich momentach wolalabym byc stara panna z kotem na kolanach :P. Ide pic piwo...

Kupilam taka lampe na swiatlo podczerwone,takie wrazenie wiosennego slonka na twarzy,endorfinki szalaly cale 10min bo pozniej dzieciaki sprowadzily na ziemie. Testuje lampe na zatoki

amen

ja zamiast kota to wolalabym te piwo na kolanach albo drin

Po kim one takie popaprane , chyba mi dzieci podmienili, bo moje to urodzily sie grzeczne , a teraz jeden drugiego nakreca na wyglupy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości