|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Bao kasy mnóstwo trzeba na wymianę okien i drzwi
porażka, ja wymieniałam 3 okna ,koszt ponad 3000 tyś teraz mamy w planie pokój Maćka , ale to już mały pikuś bo materiały mamy, meble też, jedynie listwy przypodłogowe farby i dodatki jakieś kupię,no może jeszcze dywan koszt spory a my goli jesteśmy teraz.
|
#1532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej kupiłam sukienkę roszpunki na jej 3 urodzinki i klocki lego duplo następne. ależ będzie jutro zadowolona z tej sukni, nie macie pojęcia. naładuje kamere i nagram jej radość jutro i Wam pokaże torcik mamy zamówiony w kształcie kotka, bo to ostatnio wielbicielka kotków, 30 zł za tort z nadzieniem takim jakim chce, to chyba bardzo mało. Cytat:
Moją za Roszpunkę bym przebrała, albo za jakąś księżniczkę. Była by w swoim żywiole a Zosia myślisz za co by chciała? Aneczka a kowboj super pomysł Zdrówka! Iza ty się tam nie rozkładaj, dziś zostałam ciocią |
||
|
|
|
#1533 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no dobra cofam to co powiedziałam ,bo faktycznie różne moga byc powody niewychodzenia na dwór
Cytat:
Im więcej roboty tym lepsz organizacja zazwyczaj ![]() super że Maciek zaczął normalnie jeść ,często słyszę właśnie teksty od znajomych że dziecko nic nie je ale czipsami i innymi słodkościami jest faszerowane i ludzie ni wiedzą związku Cytat:
Ale może za pirata ,szyłam a właściwie przerabiałam ,koszulę białą taką małą obcięłam mankiety ,doszyłam falbankę ,to samo przy kołnierzu , do tego znalazłam spodnie w paski ,też je skróciłam do kolan i wciągnęłam kawałek wyżej gumkę żeby takie pumpki zrobić i na to kamizelka taka jak sie do koszuli zakłada tylko z wzorzystym przodem ,pasek z klamrą i kapelusz robiłam z brystolu ,wszystkie łaszki w lumpku znalazłam może ewentualni coś czerwonego jak kapitan hak? Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Zaczęliśmy z tż produkcję uli idę robić za pomocnika stolarza
|
|||||
|
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
A ja własnie prasuję sobie pościel do zdjęcia i moja żmijka przylatuje i woła "maammmooo, hulllaaaa..." i myk tłuste łapki wprost na świeżutkiej o gotowej
![]() Nataszka gratulacje i zdrówka dla mamy i dzidzi Libra ale nie cofaj U nas się zdarzyło mimo chodzenia bo pewnie nakichało na nas jakieś "przegrzane i ukiszone dziecko" ![]() Też spotykam się z rodzicami i dziadkami nie widzących związku między objadaniem a właściwie zatykaniem np. danonkami i mlecznymi kanapkami a nie jedzeniem zwykłych posiłków. Nie mówię o niejedzeniu warzyw, owoców i innych mało ciekawych (zwykle) produktów tylko np. zwykłej zupy pomidorowej.
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulejszyyyyyyn ![]() Cytat:
, ja sobie kupie na dvd , ale jak juz bedzie na promo , musze sobie jeszcze Ksiezna kupic .i kiedy miod bedzie? Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-09 o 14:57 |
|
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
A tak się bawią moje dzieci
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-02-15 o 00:38 |
|
|
|
#1537 |
|
Raczkowanie
|
Ale zabawa
. Dobrze, że jej tej gumy (lub sznurka) na szyję nie założyła. A tak naprawdę to nie ma się z czego śmiać, Agatka też ma dziwne zabawy na angażowanie swojej młodszej siostrzyczki do swoich zabaw . Nie można ich na sekundę spuścić z oczu |
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwia już odkryła jakie to korzyści płyną z młodszego rodzeństwa ![]() ale one identyczne są
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
P0P heh to już mają wspólne zabawy, a mała jaka zadowolona
![]() Wiecie co ja na koniec grudnia brałam udział w kilku licytacjach. I tak dzisiaj wchodzę na alegro a tam dwie były wygrane Przelewy zrobiłam, choć nie wiem czy to nie przeterminowane![]() Kiedyś Allegro przysyłało info o tym że coś się kupiło a teraz człowiek żył w niewiedzy ![]() a kupiłam sobie nową sukienke za 6,50 Chciałam mieć coś na majową komunie, ale nie myślałam że za tą cenę I buty biegowe za 39 zł gdzie normalna cena 350 zł. Heh coś mało chętnych było w okresie świątecznym na adidasy i letnie sukienki
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P0P ciekawe ujęcie Dziewczyny w końcu jaki materac jest ok dla dziecka? Bo jakoś ktoś temat zaczął i nie było odp. W końcu kiedyś będzie trzeba Michałowi łóżko kupić tylko nei mam pomysłu jakie a wybór materaca to już wgl dla mnie czarna magia
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Nic ciekawego tam nie ma.
A która ma Cię w znajomych, żebym mogła Cię zlokalizować? ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- P0P - to bardzo dobrze świadczy o rozwoju Oliwki - to się nazywa zabawa tematyczna, prawidłowo podejmowana z innymi dziećmi około 36 miesiąca życia
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Evi to Ty pisałaś że u Ciebie z lumpku za grosze są te nieprzemakalne rękawiczki? Mam jedne ale są tak beznadziejne, nie mają ściagacza tylko sznurek i ciągle spadają...
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry...
ja juz sie nawet nie tłumacze albo troszeczkę...wczoraj pobiłam swój zyciowy rekord: zaczełam brac 4 antybiotyk w przeciagu ostatnich 2 miesiecy MASAKRA.. doktorkce az rece opadły .. mój orgaznim jest mea osłabiony praca z dziecmi mnie tak załatwiła obecnie lecze zatoki i zapalenie gardła.... w pracy poprawa o 180 stopni.. wystarczyło aby tamta jedna przeszła na inna grupe ja dostałam starsza Pania znaczy ok 50 jest bardzo fajna. Zaczełam praktyki w podstawówce mam z klasa 2 wiec na 7 jade do szkoły i do 10 mam lekcje któe juz prowadze.. musze na kazda miec napisany konspekt wiec wracam do domu ok 17.30-18 i do 1-2 w nocy slecze nad konspektami i nad ogólnym przygotowaniem do prowadzenia lekcji... JEDNYM SŁOWEM.. jestem mega mega mega przemeczona w dodatku widze jak od kilku dni Michasi ewidentnie brakuje mamy. bo wracam i siadam do pracy. :-( Ale nie byłabym soba gdybym nie przyszła z prosbą lub pytaniem ![]() Nie ma z nami juz IZUMi a ja baardzo potrzebuje aby ktos mi zrobił projekt plakatu na impreze ostatkowa... Czy któraś z WAs zna sie na tym?
|
|
#1545 | ||||
|
Zakorzenienie
|
izz, super, że zosia "czysta"
, gorzej, że ciebie bidulko dopadło Ja polecam sprzedać łóżeczko ze wszystkim-sama tak zrobiła-zawsze to skusi nabywcę, a sam majdan to ciężko sprzedać, jak teraz to sama wiesz jak z potencjalnymi klientami jest... sara, bardzo ciekawa ta gra Farbki coś w ten deseń, edzia, super mała wywijała i jak jej śnieg "smakował" ![]() Cytat:
A może google wypluje coś w stylu zrób to sam ![]() Moja dziś miała bal-jak pozgrywam fotki, to wam pokażę czarownicę moją (bez kropidła, ale jednak Super dzieci były poprzebierane Cytat:
![]() bardzo tanio gratuluję Cytat:
Powiem ci, że my tez nie wiedzieliśy co i gdzie brać, bo wrocłąw duże miasto, a w sumie oprócz jyska i ikei to nie wiedzieliśmy gdzie jechać. w meblowych sieciówkach to naszych wymiarów nie było Cytat:
ALe...parę dni temu była wyprzedaż i 6zł za kg było i trafiłam super dużą (tak 30-40cm) i fajną maskotkę Dory za całe 3zł
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
nataszka, jutro cyknę dorę. Cała postać dory, nie sama głowa. Nie dodałam, że wyprzedaż to w lumpku "moim" była
|
|
#1548 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubierania to juz nie wspomnę Cytat:
Miodek będzie dopiero w przyszłym roku ![]() Cytat:
ale fuksa miałaś z tymi cenami PoP fajna zabawa już młodą zaprzęgła
|
|||
|
|
|
#1549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeglądałam z Zosią stroje i najbardziej podoba jej się Myszka Miki i Mini i chyba kupie taki. ![]() ![]() Cytat:
czekamy na zdjęcia małej czarownicy
|
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pop fotka rewelacja, ale jasta ma rację, z oka spuścić nie można bo nie wiadomo co wymyślą, szczególnie ta starsza ![]() My jutro idziemy po odbiór naszej i Waszej nagrody powiem Wam jak zaszalałam za tą kwotę![]() bo to sklep nie daleko mnie, no pochwalimy się ![]() Jutro nam wolno, Melcia będzie miała swój dzień, już do wszystkich dzwoni i zaprasza na urodzinowe przyjęcie z czapeczką ![]() musze kupić świeczki, nie zapomnieć.... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- a kiedy to ma? |
||
|
|
|
#1551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), niby 7-strefowy. Za 120 dałam ok. 4 stów z przesyłką (nie mogę znaleźć do niego linku).Idę usypiać moje szoguny . Dzisiaj Agatka nie spała w dzień to może ok. 22 zaśnie .
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
ODDAM DZIECI W DOBRE RECE
Doplace
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
O nie nie nic z tego sama wypij to piwo
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
niedosc , ze doplace, to CZUBKA oddam gratis . Portafi :
- gotowac - dlugo spac - na kiblu przesiadywac , dluzej sra niz sie kapie - pierdzieli trzy po trzy - jeszcze sprawny - oszczedny z kosmetykami do wlosow , lysa pala sie przydala - nie ruzumie po polsku takze mozna go bsztac do konca ,a on przyjmie to z usmiechem ![]() - lubi male cycki - nie lubi ksiezy Wady - chrapie , ale po lokciu przestaje - pierdzi masakrycznie , ale da sie przyzwyczaic
|
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bal 5 lutego ma
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka u nas taki stroj widze, czesto z mini , swietnie na zywo wyglada , zwsze jak go widze to mi sie twoja mala przypomina, bo mowilas, ze ona tak ja lubiala . http://www.elc.co.uk/Minnie-Mouse-Co...efault,pd.html
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tz w meblowym pracował, ale chyba nie chce tam zawitać, koledzy z pracy go olali...Rękawiczki chętnie, jeszcze dopytam, te "grosze" to ile tak mniej więcej? Zależy mi żeby miały dość długi ściągacz i nie spadały ciągle z rąk. Misiek gorączki nie miał przed snem, kolejny dzień bez leków uff... Asiulek jak żyjesz? Iza a TY jak? List doszedł, stacja kupiona, dziecko które ją dostało chore to przynajmniej prezent ma Daj nr konta to za listy oddam...
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Monka mojemu malemu dzisiaj drzemki nie zrobilam. No masakra z nimi.Na koniec Erwi mi lazienke piana ochlapal,co oczywiscie starszy teatralnie skarzyl,to jak malego po kapaniu obrabialam to starszy dla zabawy mi drzwi lazienkowe piana ozdobil,pozniej maly dostal tablet ze sluchawkami cos mu sie znudzilo i rzucil tym o grzejnik. Ja normalnie wyjde z siebie. Juz nawet nie pisze co bylo wczesniej bo bylo tez gorzej. W takich momentach wolalabym byc stara panna z kotem na kolanach :P. Ide pic piwo...
Kupilam taka lampe na swiatlo podczerwone,takie wrazenie wiosennego slonka na twarzy,endorfinki szalaly cale 10min bo pozniej dzieciaki sprowadzily na ziemie. Testuje lampe na zatoki
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
amen ja zamiast kota to wolalabym te piwo na kolanach albo drin Po kim one takie popaprane , chyba mi dzieci podmienili, bo moje to urodzily sie grzeczne , a teraz jeden drugiego nakreca na wyglupy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

porażka, ja wymieniałam 3 okna ,koszt ponad 3000 tyś
teraz mamy w planie pokój Maćka , ale to już mały pikuś bo materiały mamy, meble też, jedynie listwy przypodłogowe farby i dodatki jakieś kupię,no może jeszcze dywan
koszt spory a my goli jesteśmy teraz.

.
.
jak nie jedna chora to druga i kiedy ja mam wychodzić?
)

. Dobrze, że jej tej gumy (lub sznurka) na szyję nie założyła. A tak naprawdę to nie ma się z czego śmiać, Agatka też ma dziwne zabawy na angażowanie swojej młodszej siostrzyczki do swoich zabaw

, gorzej, że ciebie bidulko dopadło 
.