|
|
#631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3
Cytat:
Cytat:
Testuje teł i nie jest tak zle wizaż całkiem ładnie chodzi Obejrzałam lowce trolli i chyba czas spać. Nieźle jest to ze teraz o 22 czasami muszę coś zjeść bo potem burczy mi z głodu. A mały się coś nie odzywa,tylko jedne babelki w sobotę i cisza...
|
|
#632 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Słyszałam, że w H&M są fajne ciążowe spodnie. Ja mam trochę za daleko do tego sklepu. Może zamówię coś przez internet.
|
||
|
|
|
#633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam jako pierwsza dzisiaj
Chyba że nim dopiszę całość któraś mnie wyprzedzi![]() Wczoraj byliśmy u mojej babci (mąż u swojej był niestety beze mnie) i dopiero rano sobie uświadomiłam, że za rok będziemy mieć do odwiedzenia kolejne babcie a nasze babcie będą dla naszego synusia prababciami 4 babuszki do odwiedzenia Ubrałam dzisiaj rajtki i na nie spodnie z szeroką gumą w pasie i czuję, że mnie wszystko gniecie..wielka się robię..koleżanka z pracy wczoraj podsumowała, że bardzo szybko brzuch mi wywaliło..przy pępku rzeczywiście zebrał się tłuszczyk chyba..no bo co jak dzidziol jest jeszcze sporo niżej? Chyba że wody płodowe sięgają tak wysoko, bo lekarz pokazywał na zdjęciu, że ma mnóstwo miejsca..nad synusiem było tyle przestrzeni..może akurat sięga aż do pępka co tłumaczyłoby moje wypchanie dobrze, że choć boczków nie mam strasznie rozlanych..może synuś zrobi mi z brzucha stożek Już sama nie wiem czy eksponować brzuch czy poukrywać trochę dopóki nie przestanie wyglądać jak przeżarty![]() roxi1980 Fajne wskazówki co do ciuszków kosmetyków i wyprawki Jak to przeczytałam trochę się przeraziłam ile tego będzie do kupienia, nie brałam pod uwagę tylu rzeczy..oj będzie stresik jak się tego w porę nie kupi![]() Cytat:
I dziewoszka będzie Ja sobie zawsze mówiłam, że jak już się zdarzą dzieci jednej płci, to wolę 2 dziewczynki niż 2 chłopaków..a tu chłopaczysko we mnie rośnieCytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#634 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie w zeszłym roku Cytat:
JA Druga
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z pracy
![]() Dziś miałam koszmarną noc , walczyłam z gorączka syna, cały czas okłady robiłam jestem nie wyspana Mąż idzie z nim do lekarza no i ferie będzie miał o tydzień dużej
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Tata bał się przyjechać do szpitala bo do samego końca nie wiedział ile się urodzi ![]() Zawsze powtarza że broiłam za dwoje
|
#638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#639 |
|
Zadomowienie
|
A mnie coś od wczoraj brzucho boli... tak jakby ciągnęło jajniki
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
o rety wstałam tak wcześnie
![]() Zawsze jak mąż wstaje do pracy to zajmuję jego połówkę łóżka, dziś jak wychodził przebudziłam się, przełożyłam a po chwili wrócił, bo się okazało, że jest 3 w nocy ![]() Jadę zaraz na badania. Ważyłam się i waga w miejscu cały czas 49,5 kg ;/ |
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś się wyspałam, synuś pospał do 6:50, zaraz się zbieram z psem i do racy, a chłopaki zostają sami rano jak się budzę to mam wrażenie, że mam obrzęk podbrzusza, cholera, chyba mi szybko tym razem wyskoczy brzuszysko Z N. jak pojechałam na połówkowe (22tc), w bojówkach sprzed ciąży, to Pani w recepcji była przerażona, że coś pokręciła, bo ona ma zapisaną panią na połówkowe, a ja to raczej 13tc :Paaaaa malaczarnakejt mi przypomniała - wagą się nie pochwalę, bo by greenpeace wpadł na wątek ale schudłam 2kga wogóle to dziś skończony 10tc! Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-01-22 o 08:29 |
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już 13tc skończony Na suwaczku napisane, ze dziecko osiąga już 6,5cm długości, a mój słonik od poprzedniego czwartku już 7,1cm mierzył ;P
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-01-22 o 08:41 |
|
|
|
|
#643 | |||
|
Raczkowanie
|
Ja również się witam z rana
Mnie moje starsze dziecię od 6 budziło, aż nie zdzierżyłam i włączyłam mu bajkę i spałam dalej Ale mnie ostatnio strasznie wkurza to, że bardzo chce mi się spać, a często nie mogę zasnąć ![]() Cytat:
A nic mi się nie zdawało ![]() A z wyprawką radzę nie czekać do końca, bo szkoda właśnie nerwów potem... Tzn. ja np. nie kupowałam ciuszków, bo wszystkie dostałam tak się rodzinka z nowego potomka cieszyła Ale wszystkie inne rzeczy kupowałam wcześniej, bo potem z tym brzuchem nie chciałoby mi się latać po sklepach ![]() Cytat:
Cytat:
Za to teraz mamy mniej kupowania Tzn nie wiem jak u Ciebie, ale ja sobie wszystko co się dało zostawiałam po Maksie, bo bardzo chcieliśmy następne dziecko... Gratuluję skończonego 10 tygodnia A tak w ogóle sobie siedziałam i myślałam i nie wiem - bo że w kosmetykach dla dorosłych jest pełno świństw to jest powszechnie wiadome... Ale kto do jasnej ch***ry akceptuje takie składy kosmetyków dla dzieci??? Przecież nie wszystkie matki są chemiczkami i nie muszą się znać na składach i wiedzieć, że coś co jest zatwierdzone dla dziecka jest szkodliwe... I wiele o tym nie wie, albo by nie wiedziało gdyby nie takie blogi jak podwojonej... Strasznie mnie to wkurza i siedzi mi w głowie... No bo jak tak można robić kasę na czymś co szkodzi dzieciom???
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas z rzeczami kiepsko, bo ja dłuuuugo nie chciałam drugiego i posprzedawaliśmy, porozdawaliśmy, zostały tylko ciuszki, które miałam nadzieję oddać bratu i bratowej, jednak u nas szybciej drugie, niż u nich pierwsze więc my skorzystamy... gorzej, że pozostałe rzeczy trzeba kupić / odkupić od znajomych....
|
|
|
|
|
#645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
podziwiam, świetna lista ![]() Cytat:
ale odkad dowiedziałam sie o ciazy to jednak starałam sie nie spac na brzuchu.Cytat:
![]() ![]() Moj maluszek w tym tygodniu miał wielkość 8,17cm Ostatnio jestem strasznie senna, potrafie spać po 11h, dziś zmusiłam sie do wczesniejszego wstania, ale pewnie po południu bedzie jakas drzemka
|
|||
|
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie puściłam
a już miałam spokój.Zawsze mnie tylko mdliło może z 3 razy rzygałam. Zjadłam chleba popiłam herbatą no i zjadłam 6 kostek czekolady, i to chyba od czekolady Jak mi dzisiaj źle
|
#647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sarna współczuję Obyś szybko się lepiej poczuła
19.08.2011 ![]() Edytowane przez Priety Czas edycji: 2013-01-22 o 09:18 |
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
U nas niestety cała wyprawka nas czeka. W rodzinie nie było małego dziecka od 7 lat
i to wtedy urodziły się bliźniaki, wiec wózka nawet by nie było, no moze jakis ciuszek by sie znalazł. Ale watpie aby bratowa to trzymała, zważywszy, że nic nie wspomniała na ten temat. Także czeka nas przeprawa przez to wszystko z ciuszkami sobie dam radę, ale reszty rzeczy nie ograniam, zostawie to mężowu
|
|
|
|
#649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to ja mam na tyle szczęście że siostra trzymała dla mnie ciuszki a jej synek ma już 5 lat, ale są zadbane i teraz szwagierka mi tez odda bo ma synka 2 letniego tylko nie wiem co będę miała ale dla małego dziecka i tak zazwyczaj kupowało się standardowe kolory wózek także dostanę od kuzynki także nie będę miała chyba aż tak dużo wydatków no i szwagierka mówi że ma jeszcze przewijak który jej ja dałam po moim 7 letnim synu także będę dokupowała to co potrzebne, na wyprawke i w ogóle...a no i wanienkę też dostanę
|
|
#651 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w rodzinie i w rodzinie tż jest sporo dzieciaczków. Może coś od ich rodziców dostaniemy.
Łóżeczko jak się okazuje będziemy musieli kupić, bo ciocia tż na dniach je komuś wydała... Trudno, przynajmniej wybiorę takie jak mi się podoba i pewnie nam posłuży przy drugim dziecku, a może i przy trzecim
|
|
|
|
#652 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musisz to nawilżać i jakoś przetrwać ![]() Mnie swędzi na plecach, ale mam nadzieję, że nie rośnie Cytat:
Cytat:
za wiek... ja muszę przymierzyć moje spodnie przed-ciążowe bo odkąd mam te z panelem tamtych nie ubierałam, ale podejrzewam, że jeszcze się w nich dopnęCytat:
![]() A ostatnio jak byli na zakupach całą rodziną to każdy wybrał od siebie jedno ubranko i trochę się nazbierało ![]() Śmieję się, że Dziadek musi teraz szafę zbijać bo tyle nakupują, że się nigdzie nie zmieści
|
|
#653 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Sniegu napadalo ze hoho! Znow wrocila okropna nadkwasota.Ciaza mnie wykancza juz nie mam sil a to dopiero 11 tydzien.
W NewYorker sa fajne spodnie na gumce ja dalam 20€ http://szafa.pl/c7166958-new-yorker-rurki.html?i=1 A w h&m sa staniki bez fiszbinow niestety nie mam fotki ale sa super wygodne delikatne usztywnione nic nie uwiera nic nie boli i kosztuja 5€. Moze w pl tez beda takie promocje. |
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w piątek byłam w 16 t i 2 d. |
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napadało śniegu, że w niektórych miejscach mam po kolana!
|
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
a ja bym posiedziała na l4 żeby odpocząć, ale niestety nie mogę dopóki nie znajdą kogoś na moje miejsce, jak na razie zbierają CV nie opłaca się trzymać 2 osób taka praca, a powiedziałam że póki mogę będę siedziała a teraz mam dość
|
#657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krk to teraz jedno wielkie lodowisko... wszystko jest skute lodem
|
|
#658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno im to frajde sprawia. U nas na razie cicho z kupowaniem ciuszków. Zreszta sama jak na razie nie garne sie do ich kupowania. Najpierw przydałoby sie tez znaleźć jakieś miejsce w szafie, a z tym baaardzo ciezko bedzie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Mnie dyrektora powiedziała, ze jak bede miała zamiar isc na l4 to zebym ja wczesniej uprzedziła, bo na takie zwolnienia w ciazy to nie chodzi sie z dnia na dzień i wiadmo kiedy sie che pójsć. W duchu ja wyśmiałam. I dostałam niespodziewanie zwolnienie od lekarza, który kazał odpoczywać i stało sie to z dnia na dzien. Także nie było wyjścia i musza sobie jakos radzić. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-01-22 o 10:14 |
|||
|
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Piszecie o wyprawce, niestety nas też czeka zakup całej wyprawki prócz łóżeczka które dostaniemy od mojej siostry, siostra mojego TZ ma dziecko 13 miesięczne ale nie ma co liczyć że coś po nim dostaniemy bo ona wszystko sprzedaje (taki typ człowieka sama dostała wszystko a teraz niczym się nie podzieli, pomimo że myślmy tez jej sporo kupili i wanienkę i jakieś ciuszki, ale ja się przecież prosić nie będę ) dobrze przynajmniej że mój tata zaoferował się że dorzuci się do wózka |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic tylko się ciszyć! )---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- poważnie?? mój w 12 tygodniu to kruszynka w takim razie 56,2mm )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

wizaż całkiem ładnie chodzi 

dobrze, że choć boczków nie mam strasznie rozlanych..może synuś zrobi mi z brzucha stożek

19.08.2011
a już miałam spokój.Zawsze mnie tylko mdliło może z 3 razy rzygałam. Zjadłam chleba popiłam herbatą no i zjadłam 6 kostek czekolady, i to chyba od czekolady
Obyś szybko się lepiej poczuła
a jak w pracy jestem i potem wracam to 10 stron do nadrabiania... ojj niedobre jesteście