Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-21, 22:55   #631
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Vretka a w jakiej walucie macie kredyt? Też mamy w Deutche Banku - braliśmy w tamtym roku w Euro. W tym roku, by otrzymać kredyt w euro w DB trzeba mieć ok 12 000 zł netto dochopdu na rękę
za ile metrów ze tak zapytam? I coś oprócz mieszkania?

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Słuchajcie to moja mam do poczatku 9 miesiaca nie wiedział, ze będą bliźniaki!

Pozniej lekarz usłyszął dwa serca i wysłal ja do dużego miasta na USG

Urodziliśmy sie duzi bo brat 3.350 a ja 2,750
ostro:p

Testuje teł i nie jest tak zle wizaż całkiem ładnie chodzi
Obejrzałam lowce trolli i chyba czas spać. Nieźle jest to ze teraz o 22 czasami muszę coś zjeść bo potem burczy mi z głodu. A mały się coś nie odzywa,tylko jedne babelki w sobotę i cisza...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 00:13   #632
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że już się lepiej czujesz, musiało Ci coś zaszkodzić, ja miałam taką akcję w święta, żołądek bolał jakbym kamień połknęła i musiałam leżeć zwinięta w kłębek. Mdłości non stop, nie mogłam nic zjeść. Minęło po jakiś 2 dniach, więc dzisiaj już powinnaś się lepiej poczuć, staraj się pić małymi łyczkami, aby się nie odwodnić
Dokładnie tak, jakbym miała kamień w żołądku. Przeszło do rana, ale dzisiaj wieczorem znów boli, na szczęście nie tak mocno jak wczoraj. Tak już chyba będę miała co noc

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dziewczyny zdradźcie mi gdzie kupujecie spodnie ciążowe i czy już takie nabyłyście?? u mnie zacznie się 16 tydz jutro i nie mieszczę się w stare spodnie
U mnie 11 tydz, w spodnie się mieszę, głównie chodzę w jeansach, ale już uciskają mnie, a ostatnio mam coś wrażliwy brzuch i ciągle mnie boli. Tż stwierdził, że muszę sobie jakieś dresy kupić. No tak na co dzień będę w dresach śmigać, brawo Słyszałam, że w H&M są fajne ciążowe spodnie. Ja mam trochę za daleko do tego sklepu. Może zamówię coś przez internet.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 07:37   #633
dzoan
Zakorzenienie

Witam jako pierwsza dzisiaj Chyba że nim dopiszę całość któraś mnie wyprzedzi Oj posypało dzisiaj u nas i nogi mi się na śniegu plątały..uciekały na wszystkie strony Wspaniała zimowa aura
Wczoraj byliśmy u mojej babci (mąż u swojej był niestety beze mnie) i dopiero rano sobie uświadomiłam, że za rok będziemy mieć do odwiedzenia kolejne babcie a nasze babcie będą dla naszego synusia prababciami 4 babuszki do odwiedzenia
Ubrałam dzisiaj rajtki i na nie spodnie z szeroką gumą w pasie i czuję, że mnie wszystko gniecie..wielka się robię..koleżanka z pracy wczoraj podsumowała, że bardzo szybko brzuch mi wywaliło..przy pępku rzeczywiście zebrał się tłuszczyk chyba..no bo co jak dzidziol jest jeszcze sporo niżej? Chyba że wody płodowe sięgają tak wysoko, bo lekarz pokazywał na zdjęciu, że ma mnóstwo miejsca..nad synusiem było tyle przestrzeni..może akurat sięga aż do pępka co tłumaczyłoby moje wypchanie dobrze, że choć boczków nie mam strasznie rozlanych..może synuś zrobi mi z brzucha stożek Już sama nie wiem czy eksponować brzuch czy poukrywać trochę dopóki nie przestanie wyglądać jak przeżarty

roxi1980 Fajne wskazówki co do ciuszków kosmetyków i wyprawki Jak to przeczytałam trochę się przeraziłam ile tego będzie do kupienia, nie brałam pod uwagę tylu rzeczy..oj będzie stresik jak się tego w porę nie kupi

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Popijam sok multiwitamina i wam również polewam, jeżeli chcecie
Przezierność NT (to chyba to?) 1,3, kość nosowa jest, wielkie na 6,34 cm.
Dokładnie 12 tydz i 5 dni.
Zdjęcia wstawię jutro bo padam na twarz.
Wcześniej byłam z Małgosią u pediatry - zapalenie krtani. Ma mało mówić - ciekawe jak zabronić gadule gadać?
Pada u nas okrutnie i ciężko mi się jechała. Musiałam jechać sama bo mąż musiał zostać z małą w domu.
Cytat:
I na 80% będę miała dziewczynkę!
Gratulacje I dziewoszka będzie Ja sobie zawsze mówiłam, że jak już się zdarzą dzieci jednej płci, to wolę 2 dziewczynki niż 2 chłopaków..a tu chłopaczysko we mnie rośnie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
No i odwiedziłam dzisiaj mojego siostrzeńca, słodziak, że szok Ale on jest tak malutki, że jak zawiniemy go w rożek to ledwo mu głowę widać Choć na tym zdjęciu wygląda już bardzo okazale
Śliczny

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście już na L4? 4 lutego mam lekarza i zastanawiam się czy mogę go już poprosić będę wtedy w 16-17tyg jestem przedstawicielem handlowym pozatym swędzi was tez skora na brzuchu?? mnie strasznie niemoge wytrzymać chociaż smaruje oliwka i kremem
Mnie swędzi skóra pod pachami. A depiluję tak samo jak przed ciążą i używam tych samych kosmetyków.. Chyba wrażliwa się stałam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 07:48   #634
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 4 lipca ale mam nadzieje, że dziecko bedzie chciało wyjśc 23 czerwca :P w moje urodziny no i w dzień ojca
jak wyjdzie 23 czerwca, to w moją datę ślubu dokładnie w zeszłym roku

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Słuchajcie to moja mam do poczatku 9 miesiaca nie wiedział, ze będą bliźniaki!

Pozniej lekarz usłyszął dwa serca i wysłal ja do dużego miasta na USG

Urodziliśmy sie duzi bo brat 3.350 a ja 2,750
Mojej przez całą ciąże mówili że jedno a tu nagle w 9 miesiącu lekarz słyszał dwa serduszka, a jak doszło do porodu to wyszłam jedna ale duża

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam jako pierwsza dzisiaj
JA Druga

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 07:53   #635
sarna405
Zadomowienie

Witam się z pracy
Dziś miałam koszmarną noc , walczyłam z gorączka syna, cały czas okłady robiłam jestem nie wyspana Mąż idzie z nim do lekarza no i ferie będzie miał o tydzień dużej
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 07:53   #636
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Mojej przez całą ciąże mówili że jedno a tu nagle w 9 miesiącu lekarz słyszał dwa serduszka, a jak doszło do porodu to wyszłam jedna ale duża
To ci dopiero psikus

Stary 2013-01-22, 07:56   #637
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
To ci dopiero psikus
Tata bał się przyjechać do szpitala bo do samego końca nie wiedział ile się urodzi

Zawsze powtarza że broiłam za dwoje

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-01-22, 08:11   #638
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Witam się z pracy
Dziś miałam koszmarną noc , walczyłam z gorączka syna, cały czas okłady robiłam jestem nie wyspana Mąż idzie z nim do lekarza no i ferie będzie miał o tydzień dużej
Oj choróbsko teraz nikogo nie oszczędza
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Tata bał się przyjechać do szpitala bo do samego końca nie wiedział ile się urodzi

Zawsze powtarza że broiłam za dwoje
2 serca, to i moc podwójna

Stary 2013-01-22, 08:14   #639
Guuusiaa
Zadomowienie

A mnie coś od wczoraj brzucho boli... tak jakby ciągnęło jajniki

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-01-22, 08:23   #640
malaczarnakejt
Zakorzenienie

o rety wstałam tak wcześnie
Zawsze jak mąż wstaje do pracy to zajmuję jego połówkę łóżka, dziś jak wychodził przebudziłam się, przełożyłam a po chwili wrócił, bo się okazało, że jest 3 w nocy
Jadę zaraz na badania. Ważyłam się i waga w miejscu cały czas 49,5 kg ;/

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 08:28   #641
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
roxi1980 Fajne wskazówki co do ciuszków kosmetyków i wyprawki Jak to przeczytałam trochę się przeraziłam ile tego będzie do kupienia, nie brałam pod uwagę tylu rzeczy..oj będzie stresik jak się tego w porę nie kupi
dlatego ja nie mam zamiaru czekać z kupowaniem rzeczy na sam koniec ciąży... z Norbertem miałam termin na 22/25.01, a już od listopada nie było mowy o żadnych sklepowych wojażach (skurcze = leki - kiepsko było...). Na szczęście zakupy zaczęłam we wrześniu (głównie przez net) i na koniec października miałam prawie wszystko gotowe. Teraz bym chciała po Wielkanocy zacząć, muszę w mojej garderobie wygospodarować ze dwie półki dla maluszka, żeby mieć gdzie to składować, bo przy naszym metrażu to marnie to widzę

ja dziś się wyspałam, synuś pospał do 6:50, zaraz się zbieram z psem i do racy, a chłopaki zostają sami rano jak się budzę to mam wrażenie, że mam obrzęk podbrzusza, cholera, chyba mi szybko tym razem wyskoczy brzuszysko Z N. jak pojechałam na połówkowe (22tc), w bojówkach sprzed ciąży, to Pani w recepcji była przerażona, że coś pokręciła, bo ona ma zapisaną panią na połówkowe, a ja to raczej 13tc :P

aaaaa malaczarnakejt mi przypomniała - wagą się nie pochwalę, bo by greenpeace wpadł na wątek ale schudłam 2kg

a wogóle to dziś skończony 10tc!

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-01-22 o 08:29
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 08:39   #642
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
dlatego ja nie mam zamiaru czekać z kupowaniem rzeczy na sam koniec ciąży... z Norbertem miałam termin na 22/25.01, a już od listopada nie było mowy o żadnych sklepowych wojażach (skurcze = leki - kiepsko było...). Na szczęście zakupy zaczęłam we wrześniu (głównie przez net) i na koniec października miałam prawie wszystko gotowe. Teraz bym chciała po Wielkanocy zacząć, muszę w mojej garderobie wygospodarować ze dwie półki dla maluszka, żeby mieć gdzie to składować, bo przy naszym metrażu to marnie to widzę

ja dziś się wyspałam, synuś pospał do 6:50, zaraz się zbieram z psem i do racy, a chłopaki zostają sami rano jak się budzę to mam wrażenie, że mam obrzęk podbrzusza, cholera, chyba mi szybko tym razem wyskoczy brzuszysko Z N. jak pojechałam na połówkowe (22tc), w bojówkach sprzed ciąży, to Pani w recepcji była przerażona, że coś pokręciła, bo ona ma zapisaną panią na połówkowe, a ja to raczej 13tc :P

aaaaa malaczarnakejt mi przypomniała - wagą się nie pochwalę, bo by greenpeace wpadł na wątek ale schudłam 2kg

Tak, teraz widzę, że trzeba zacząć szybciej wszystko składować i kupować i też marzec/kwiecień będzie trzeba zacząć..zwłaszcza, że nie mogę liczyć na ubranka po chłopcu, bo wszyscy znajomi mają po dziewczynkach. A na ubrankach się nie kończy

Ja już 13tc skończony Na suwaczku napisane, ze dziecko osiąga już 6,5cm długości, a mój słonik od poprzedniego czwartku już 7,1cm mierzył ;P

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-01-22 o 08:41
Stary 2013-01-22, 08:52   #643
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Ja również się witam z rana Mnie moje starsze dziecię od 6 budziło, aż nie zdzierżyłam i włączyłam mu bajkę i spałam dalej Ale mnie ostatnio strasznie wkurza to, że bardzo chce mi się spać, a często nie mogę zasnąć I się budzę po kilka razy w nocy

Cytat:
Ubrałam dzisiaj rajtki i na nie spodnie z szeroką gumą w pasie i czuję, że mnie wszystko gniecie..wielka się robię..koleżanka z pracy wczoraj podsumowała, że bardzo szybko brzuch mi wywaliło..przy pępku rzeczywiście zebrał się tłuszczyk chyba..no bo co jak dzidziol jest jeszcze sporo niżej? Chyba że wody płodowe sięgają tak wysoko, bo lekarz pokazywał na zdjęciu, że ma mnóstwo miejsca..nad synusiem było tyle przestrzeni..może akurat sięga aż do pępka co tłumaczyłoby moje wypchanie dobrze, że choć boczków nie mam strasznie rozlanych..może synuś zrobi mi z brzucha stożek Już sama nie wiem czy eksponować brzuch czy poukrywać trochę dopóki nie przestanie wyglądać jak przeżarty

Gratulacje I dziewoszka będzie Ja sobie zawsze mówiłam, że jak już się zdarzą dzieci jednej płci, to wolę 2 dziewczynki niż 2 chłopaków..a tu chłopaczysko we mnie rośnie

Mnie swędzi skóra pod pachami. A depiluję tak samo jak przed ciążą i używam tych samych kosmetyków.. Chyba wrażliwa się stałam
Dzoan mnie w pierwszej ciąży brzuch zaczął rosnąć w 3 miesiącu, aż moja mama mówiła, że mi się zdaje, bo jeszcze za wcześnie A nic mi się nie zdawało
A z wyprawką radzę nie czekać do końca, bo szkoda właśnie nerwów potem... Tzn. ja np. nie kupowałam ciuszków, bo wszystkie dostałam tak się rodzinka z nowego potomka cieszyła Ale wszystkie inne rzeczy kupowałam wcześniej, bo potem z tym brzuchem nie chciałoby mi się latać po sklepach

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zawsze jak mąż wstaje do pracy to zajmuję jego połówkę łóżka, dziś jak wychodził przebudziłam się, przełożyłam a po chwili wrócił, bo się okazało, że jest 3 w nocy
Malaczarna ja od początku ciąży schudłam 3 kilo, a teraz waga cały czas stoi i ani drgnie... Fakt i tak mam baaaardzo dużą nadwagę, ale jak czytałam to na początku nie ma się co tym martwić, bo tak czasem bywa... A jeśli Cię to martwi to pogadaj z lekarzem albo polożną na pewno coś Ci doradzą

Cytat:

Roxi ja tak samo w poprzedniej ciąży wszystko kupiłam wcześniej Za to teraz mamy mniej kupowania Tzn nie wiem jak u Ciebie, ale ja sobie wszystko co się dało zostawiałam po Maksie, bo bardzo chcieliśmy następne dziecko...
Gratuluję skończonego 10 tygodnia

A tak w ogóle sobie siedziałam i myślałam i nie wiem - bo że w kosmetykach dla dorosłych jest pełno świństw to jest powszechnie wiadome... Ale kto do jasnej ch***ry akceptuje takie składy kosmetyków dla dzieci??? Przecież nie wszystkie matki są chemiczkami i nie muszą się znać na składach i wiedzieć, że coś co jest zatwierdzone dla dziecka jest szkodliwe... I wiele o tym nie wie, albo by nie wiedziało gdyby nie takie blogi jak podwojonej... Strasznie mnie to wkurza i siedzi mi w głowie... No bo jak tak można robić kasę na czymś co szkodzi dzieciom???
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:01   #644
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Roxi ja tak samo w poprzedniej ciąży wszystko kupiłam wcześniej Za to teraz mamy mniej kupowania Tzn nie wiem jak u Ciebie, ale ja sobie wszystko co się dało zostawiałam po Maksie, bo bardzo chcieliśmy następne dziecko...
Gratuluję skończonego 10 tygodnia
dzięki

no u nas z rzeczami kiepsko, bo ja dłuuuugo nie chciałam drugiego i posprzedawaliśmy, porozdawaliśmy, zostały tylko ciuszki, które miałam nadzieję oddać bratu i bratowej, jednak u nas szybciej drugie, niż u nich pierwsze więc my skorzystamy... gorzej, że pozostałe rzeczy trzeba kupić / odkupić od znajomych....

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:02   #645
ona8686
Zakorzenienie

Witajcie

Cytat:

Wskazówki do zakupów:
1. żadnych ciuszków zapinanych na plecach i karku - dziecko do pół roku głównie leży i będzie go to uwierać
2. żadnych guzików - tylko zatrzaski i najlepiej metalowe (plastikowe łatwo zniszczyć przy prasowaniu)
3. w bieliźnie (body, pajace, koszulki) jak najmniejsza ilość szwów (szczególnie na pleckach)
.....

Pokorygowałam to, ale ogólny zarys macie
podziwiam, świetna lista

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Miałam sporo nadrabiania ale dałam radę

Dziewczyny mam pytanie!!! któraś z Was śpi jeszcze na brzuchu???? u nas zaczął się 11 tc, ja mam tyłozgięcie i powinnam spać na brzuchu, zresztą to moja ulubiona pozycja, generalnie brzuch mi jeszcze nie przeszkadza, ale piersi mnie trochę bolą a czytałam gdzieś, że cycków też nie powinno się tak gnieść ??? dziś się w nocy męczyłam, starałam sie pilnować, żeby nie spać na brzuchu przez co kompletnie się nie wyspałam
Ja tez mam tyłozgiecie, lekarz nie mowił nic abym spałą na brzuchu, choc wiem, ze to cos tam pomaga, w kazdym bardz razie nie jest szkodliwe i wraz ze wzrostem macicy ono sie prostuje ale odkad dowiedziałam sie o ciazy to jednak starałam sie nie spac na brzuchu.

Cytat:
Jestem po wizycie. Popijam sok multiwitamina i wam również polewam, jeżeli chcecie
Przezierność NT (to chyba to?) 1,3, kość nosowa jest, wielkie na 6,34 cm.
Dokładnie 12 tydz i 5 dni.
Zdjęcia wstawię jutro bo padam na twarz.
Wcześniej byłam z Małgosią u pediatry - zapalenie krtani. Ma mało mówić - ciekawe jak zabronić gadule gadać?
Pada u nas okrutnie i ciężko mi się jechała. Musiałam jechać sama bo mąż musiał zostać z małą w domu.

Moj maluszek w tym tygodniu miał wielkość 8,17cm

Ostatnio jestem strasznie senna, potrafie spać po 11h, dziś zmusiłam sie do wczesniejszego wstania, ale pewnie po południu bedzie jakas drzemka

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:14   #646
sarna405
Zadomowienie

Właśnie puściłam a już miałam spokój.Zawsze mnie tylko mdliło może z 3 razy rzygałam. Zjadłam chleba popiłam herbatą no i zjadłam 6 kostek czekolady, i to chyba od czekolady Jak mi dzisiaj źle
pragnie."
Stary 2013-01-22, 09:16   #647
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Cytat:
dzięki

no u nas z rzeczami kiepsko, bo ja dłuuuugo nie chciałam drugiego i posprzedawaliśmy, porozdawaliśmy, zostały tylko ciuszki, które miałam nadzieję oddać bratu i bratowej, jednak u nas szybciej drugie, niż u nich pierwsze więc my skorzystamy... gorzej, że pozostałe rzeczy trzeba kupić / odkupić od znajomych....
To w sumie szkoda. Bo nieraz wydaje się, że pojedyncze rzeczy nie są takie drogie, ale jak się to pozbiera do kupy to wychodzi potężna kwota... W sumie u nas też się nazbiera, bo nie wszystko da się po starszym użyć i trzeba kupić nowe. A najgorzej to chyba z wózkiem bo poprzednio dostaliśmy od znajomych ale przy małym się rozklekotał kompletnie i teraz szukam czegoś w miarę sensownego i taniego...

Sarna współczuję Obyś szybko się lepiej poczuła

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2013-01-22 o 09:18
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:24   #648
ona8686
Zakorzenienie

U nas niestety cała wyprawka nas czeka. W rodzinie nie było małego dziecka od 7 lat i to wtedy urodziły się bliźniaki, wiec wózka nawet by nie było, no moze jakis ciuszek by sie znalazł. Ale watpie aby bratowa to trzymała, zważywszy, że nic nie wspomniała na ten temat. Także czeka nas przeprawa przez to wszystko z ciuszkami sobie dam radę, ale reszty rzeczy nie ograniam, zostawie to mężowu

Franuś
Stary 2013-01-22, 09:30   #649
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
A tak w ogóle sobie siedziałam i myślałam i nie wiem - bo że w kosmetykach dla dorosłych jest pełno świństw to jest powszechnie wiadome... Ale kto do jasnej ch***ry akceptuje takie składy kosmetyków dla dzieci??? Przecież nie wszystkie matki są chemiczkami i nie muszą się znać na składach i wiedzieć, że coś co jest zatwierdzone dla dziecka jest szkodliwe... I wiele o tym nie wie, albo by nie wiedziało gdyby nie takie blogi jak podwojonej... Strasznie mnie to wkurza i siedzi mi w głowie... No bo jak tak można robić kasę na czymś co szkodzi dzieciom???
Ja wczoraj czytałam o chusteczkach nawilżających. Jestem przerażona. Zawsze uważałam, że lepiej kupić tańsze chusteczki, bo po co przepłacać za pampers albo jakieś bambino, skoro i tak nie ma różnicy. I co się okazuje? Jest różnica, te tańsze mają mniej konserwantów. Ale wciskają ludziom kit!
Stary 2013-01-22, 09:30   #650
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
U nas niestety cała wyprawka nas czeka. W rodzinie nie było małego dziecka od 7 lat i to wtedy urodziły się bliźniaki, wiec wózka nawet by nie było, no moze jakis ciuszek by sie znalazł. Ale watpie aby bratowa to trzymała, zważywszy, że nic nie wspomniała na ten temat. Także czeka nas przeprawa przez to wszystko z ciuszkami sobie dam radę, ale reszty rzeczy nie ograniam, zostawie to mężowu

No to ja mam na tyle szczęście że siostra trzymała dla mnie ciuszki a jej synek ma już 5 lat, ale są zadbane i teraz szwagierka mi tez odda bo ma synka 2 letniego tylko nie wiem co będę miała ale dla małego dziecka i tak zazwyczaj kupowało się standardowe kolory wózek także dostanę od kuzynki także nie będę miała chyba aż tak dużo wydatków no i szwagierka mówi że ma jeszcze przewijak który jej ja dałam po moim 7 letnim synu także będę dokupowała to co potrzebne, na wyprawke i w ogóle...a no i wanienkę też dostanę
pragnie."
Stary 2013-01-22, 09:36   #651
Asiunia1230
Raczkowanie

U mnie w rodzinie i w rodzinie tż jest sporo dzieciaczków. Może coś od ich rodziców dostaniemy.
Łóżeczko jak się okazuje będziemy musieli kupić, bo ciocia tż na dniach je komuś wydała... Trudno, przynajmniej wybiorę takie jak mi się podoba i pewnie nam posłuży przy drugim dziecku, a może i przy trzecim
Stary 2013-01-22, 09:39   #652
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Podczytuje was dziś dziewczyny ale nie mam siły pisać, dopadły mnie okropne bóle pleców, ledwo się ruszam i jęczę z bólu.
I do tego mam schizę bo od wczoraj nie poczułam ani jednego ruchu, smyrania, bąbelkowania
Już się wykapałam i lecę do łóżeczka. Dobranoc
Wiem, że super łatwo się mówi, ale moja trzy dni raczyła mnie tylko jednym kopniakiem dziennie... Oczywiście też schizowałam, ale już wróciła do stanu przed
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Vretka a w jakiej walucie macie kredyt? Też mamy w Deutche Banku - braliśmy w tamtym roku w Euro. W tym roku, by otrzymać kredyt w euro w DB trzeba mieć ok 12 000 zł netto dochopdu na rękę
lol
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
jak wieczorem jestem i czytam to jak na złość nie piszecie a jak w pracy jestem i potem wracam to 10 stron do nadrabiania... ojj niedobre jesteście

A mnie tak te krzyże bolą i do tego jedna pachwina..ajj
A bo ja w nocy to śpię

Cytat:
Dziewczyny jesteście już na L4? 4 lutego mam lekarza i zastanawiam się czy mogę go już poprosić będę wtedy w 16-17tyg jestem przedstawicielem handlowym pozatym swędzi was tez skora na brzuchu?? mnie strasznie niemoge wytrzymać chociaż smaruje oliwka i kremem
Jak swędzi skóra na brzuchu tzn. że się rozciąga i brzuszek rośnie
Musisz to nawilżać i jakoś przetrwać

Mnie swędzi na plecach, ale mam nadzieję, że nie rośnie

Cytat:
Ja tyle będę ważyć jak po ciąży zgubie jakieś +/- 30kg
Cytat:

za wiek... ja muszę przymierzyć moje spodnie przed-ciążowe bo odkąd mam te z panelem tamtych nie ubierałam, ale podejrzewam, że jeszcze się w nich dopnę

Cytat:
Nas też, ale Babcia już co ładniejsze ciuszki na promocji wybiera
A ostatnio jak byli na zakupach całą rodziną to każdy wybrał od siebie jedno ubranko i trochę się nazbierało
Śmieję się, że Dziadek musi teraz szafę zbijać bo tyle nakupują, że się nigdzie nie zmieści A to jeszcze 4,5 miesiąca

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:42   #653
Myszolka91
Raczkowanie

Hej. Sniegu napadalo ze hoho! Znow wrocila okropna nadkwasota.Ciaza mnie wykancza juz nie mam sil a to dopiero 11 tydzien.
W NewYorker sa fajne spodnie na gumce ja dalam 20€
http://szafa.pl/c7166958-new-yorker-rurki.html?i=1
A w h&m sa staniki bez fiszbinow niestety nie mam fotki ale sa super wygodne delikatne usztywnione nic nie uwiera nic nie boli i kosztuja 5€.
Moze w pl tez beda takie promocje.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 09:50   #654
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam OGROMNY! dylemat czy pójsc juz na l4 czy jeszcze popracować, ale od ostatniego piątku jestem w domku i zaczynam jeszcze bardziej cieszyć sie swoim stanem
w piątek byłam w 16 t i 2 d.
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:04   #655
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej. Sniegu napadalo ze hoho! Znow wrocila okropna nadkwasota.Ciaza mnie wykancza juz nie mam sil a to dopiero 11 tydzien.
W NewYorker sa fajne spodnie na gumce ja dalam 20€
http://szafa.pl/c7166958-new-yorker-rurki.html?i=1
A w h&m sa staniki bez fiszbinow niestety nie mam fotki ale sa super wygodne delikatne usztywnione nic nie uwiera nic nie boli i kosztuja 5€.
Moze w pl tez beda takie promocje.
W Polsce nie ma super przecen. Czasem opłaca się do Londynu jechać na zakupy łącznie z przelotem niż u nas zakupować.

Napadało śniegu, że w niektórych miejscach mam po kolana!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:07   #656
sarna405
Zadomowienie

a ja bym posiedziała na l4 żeby odpocząć, ale niestety nie mogę dopóki nie znajdą kogoś na moje miejsce, jak na razie zbierają CV nie opłaca się trzymać 2 osób taka praca, a powiedziałam że póki mogę będę siedziała a teraz mam dość
pragnie."
Stary 2013-01-22, 10:08   #657
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
W Polsce nie ma super przecen. Czasem opłaca się do Londynu jechać na zakupy łącznie z przelotem niż u nas zakupować.

Napadało śniegu, że w niektórych miejscach mam po kolana!
U nas lepsze cuda Śnieg przykryła gruba warstwa lodu
Krk to teraz jedno wielkie lodowisko... wszystko jest skute lodem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:13   #658
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wiem, że super łatwo się mówi, ale moja trzy dni raczyła mnie tylko jednym kopniakiem dziennie... Oczywiście też schizowałam, ale już wróciła do stanu przed

Ja tyle będę ważyć jak po ciąży zgubie jakieś +/- 30kg

za wiek... ja muszę przymierzyć moje spodnie przed-ciążowe bo odkąd mam te z panelem tamtych nie ubierałam, ale podejrzewam, że jeszcze się w nich dopnę

Nas też, ale Babcia już co ładniejsze ciuszki na promocji wybiera
A ostatnio jak byli na zakupach całą rodziną to każdy wybrał od siebie jedno ubranko i trochę się nazbierało
Śmieję się, że Dziadek musi teraz szafę zbijać bo tyle nakupują, że się nigdzie nie zmieści A to jeszcze 4,5 miesiąca
To o tyle dobrze macie Na pewno im to frajde sprawia.
U nas na razie cicho z kupowaniem ciuszków. Zreszta sama jak na razie nie garne sie do ich kupowania. Najpierw przydałoby sie tez znaleźć jakieś miejsce w szafie, a z tym baaardzo ciezko bedzie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja miałam OGROMNY! dylemat czy pójsc juz na l4 czy jeszcze popracować, ale od ostatniego piątku jestem w domku i zaczynam jeszcze bardziej cieszyć sie swoim stanem
w piątek byłam w 16 t i 2 d.
U mnie dylemat tez pod tym wzgledem. Mimo, ze jestem teraz na l4, to wciaz jednak chciałabym popracować i zastanawiam sie czy nie wrocic do pracy od lutego, tylko czy wtedy opłąca mi sie iść na miesiąc? Sama nie wiem co zrobić. I choc od kilku dni czuje sie dobrze, to żeby z przmeczenia znowu nie wróciło to samo.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
a ja bym posiedziała na l4 żeby odpocząć, ale niestety nie mogę dopóki nie znajdą kogoś na moje miejsce, jak na razie zbierają CV nie opłaca się trzymać 2 osób taka praca, a powiedziałam że póki mogę będę siedziała a teraz mam dość
Według mni nie moga Cie trzymac siła dopóki kogos znajda, czujesz sie nienajlepiej to na zwolnienie.
Mnie dyrektora powiedziała, ze jak bede miała zamiar isc na l4 to zebym ja wczesniej uprzedziła, bo na takie zwolnienia w ciazy to nie chodzi sie z dnia na dzień i wiadmo kiedy sie che pójsć. W duchu ja wyśmiałam. I dostałam niespodziewanie zwolnienie od lekarza, który kazał odpoczywać i stało sie to z dnia na dzien. Także nie było wyjścia i musza sobie jakos radzić.

Franuś

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-01-22 o 10:14
Stary 2013-01-22, 10:26   #659
katarzynkajg
Zadomowienie

Witam
Piszecie o wyprawce, niestety nas też czeka zakup całej wyprawki prócz łóżeczka które dostaniemy od mojej siostry, siostra mojego TZ ma dziecko 13 miesięczne ale nie ma co liczyć że coś po nim dostaniemy bo ona wszystko sprzedaje (taki typ człowieka sama dostała wszystko a teraz niczym się nie podzieli, pomimo że myślmy tez jej sporo kupili i wanienkę i jakieś ciuszki, ale ja się przecież prosić nie będę ) dobrze przynajmniej że mój tata zaoferował się że dorzuci się do wózka

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 10:29   #660
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
u mnie też tylko +0,5kg od początku.

no nic tylko się ciszyć!)

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

Moj maluszek w tym tygodniu miał wielkość 8,17cm
poważnie?? mój w 12 tygodniu to kruszynka w takim razie 56,2mm)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości