|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
M6nja tez. Uwielbiam. Natomiast to jedyna zupa ktorej nie tknie moj tz
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też uwielbiam krupniczek mniam
Ana to miałyście atrakcje ![]() Nataszka i tak byś nie pobalowała z takim samopoczuciem-zdrówka Madzia czekamy,do środy mają nam odpowiedzieć ostatni bank został mam nadzieję,że się nie wycofa.Jeśli tak zrobi no to zostaje nam normalna hipoteka ![]() Czy ja dobrze zrozumiałam?mas zkredyt w zlotówkach i na racie masz aż takie różnice z wahania się wiboru?? |
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście Evi - ja znam inne powiedzenie z diabłem, które ma się nijak do rurek, ale przytoczę: Ktoś ma nos jak diabeł ch...a ![]() Cytat:
A jakie są perspektywy na przyszłość? Wada może się cofnąć? ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Dobrze, że napisałam w końcu coś, bo już się pogubiłam, w którym tygodniu ciąży jestem Zaraz wrzucę Wam zdjęcie brzuchate
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia mojego wewnętrznego dziecka i zewnętrznego
Bieżące.
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam wyczucie, akurat na fotki sie zalapalam
, tyłem to nawet nie widać ze w ciąży jesteś ![]() Ogórek ślicznie w tych włosach wyglada Byliśmy na rowerze, wszystkie górki musiał zaliczyć , a przez ta czapkę lwa nie dało rady iść w spokoju bo każdy kto nas mijał , zawsze komentował
|
|
|
|
#3276 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście chudzinka z Ciebie - tylko piłeczka z przodu
Ślicznie wygładzasz Bawiłam się z Olą w berka i mała wyrżnęła łepkiem o szafkę - guz na poliku wielki jak wulkan, mam tylko nadzieję, że nie przejdzie pod oko i nie pojawi się limo. Masło nie pomogło Mężowi za to coś na łepetynę by sie przydało bo już Oli zabronił biegać Iza, Evitka - jakby co koło mnie też są Aldiki i jakbyście chciały jakiś konkretny kolor czy coś to mogę u siebie sprawdzić. Jak coś się nie krępujcie - mam rzut beretem |
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzień, zryta jestem jak koń po westernie, takie zabieganie. Ale projekt łazienki gotowy chyba ze jeszcze jutro mi ma zrobić z innymi płytkami to się na te drugie zdecyduję
![]() Dzisiaj byliśmy na basenie. Jakoś pewnie nie tak pływam, bo mnie po basenie krzyże bolą, a mam plan zrobienie o dwie długości więcej niż poprzednim razem. Evi, Lind z prześcieradłami dam znać jutro jak zobaczę czy są, jak będą to od razu kupię Izazula nie wiem czy potrzebujesz drugie. Ja mam jedno i w sumie jak mały ma wpadke to z góry je traktuję gąbką w wodzie i mydle w dzień przeschnie i na to prześcieradło, w sumie raz ściągnełam do wyprania, a wpadek miał kilka. Tez jak byliśmy wczoraj w sklepie do tz z tekstem wyskoczyłam że może jeszcze jedno kupimy na zmianę, to powiedział że na zmianę to nie potrzebne, chyba że uważam że my już w tym wieku że o nas myślę Cytat:
Tyle sobie popisałam, idę na trening pobiegać. Megi brzusio duży, ale i tak jak boczkiem stoisz to masz wcięcie w talii i prawie żeberka na wierzchu. A kawalera ślicznego masz w domu
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego że jestem absolutną fanką twojej przecudnej urody ( i włosów A Igi to superprzystojniak i na starszego wygląda monka, no taki lew fajurski, to nie dziwota
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny o jakich prześcieradłach piszecie? ja musze coś dla Zosi kupic
Megi piękny brzuszek
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
megi, będę wdzięczna
catro, dziękuję bardzo-jak u madzi nie będzie, to uśmiechnę się do ciebie a wro niby duże miasto,a aldika nie ma
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Megi brzuszek świetny
|
#3282 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ja kupiłam tylko czerwony niebieski i żółty.. resztę kolorów wymieszałam... Cytat:
ja się strasznie dziwie ludziom którzy wstawiają zdj swoich dzieci na allegor... bez zasłonięcia twarzy... chociaż ja nawet z zasłoniętą bym nie wstawiła... juz wolałabym zdj na podłodze zrobić albo lalkę ubrać! chociaż na fb wstawiam zdj kali... ale chyba mam zablokowane oglądanie przez nieznajomych... muszę sprawdzić... Cytat:
megi - piękny masz brzuszek! taki kształtny i pasujący do twojej figury a Igorek na starszaka wygląda a nie na 3latka zdrowia dla maluchów... i starszych też... u nas tż znowu coś z pracy przyniósł... mam nadzieję że nie przejdzie na 'żonę i dzieci'... pop- brawa dla Nataszki!! a za wade wzroku Oliwki nie masz co się obwiniać! już dziewczyny ci pisały chodziliście na kontrole.. darusia chyba pisała że jej Oliwka sama wybrała sobie oprawki i w nich chodziła... może też pozwólcie Oliwce wybrać... libra- twoje teksty dziś powalają!! a co do rosołu do ja czasami wrzucam z 2-3 suszone grzybki... ładny kolor i zapach ma rosół... a lubczyk daję jak jest świeży w ogrodzie.. nie zamroziłam na zimę więc teraz robie bez.. a jak ktoś nie wyobraża sobie zupy bez vegety to polecam taką http://studencik.com.pl/shop/pl/przy...104248832.html w składzie ma sól i przyprawy... ana- ja też rozumiem twoją radość z nowych korali... chociaż ja przystopowałam z tym... stwierdziłam że 130zl za jedną kulkę to trochę dużo (nie mówiąc już o złotych)... od męża pod choinkę dostałam kolejne charmsów z aparta... częściej chodzę w bransoletce z charmsami więc wole w to inwestować tym bardziej że teraz przecenione więc mam mniejsze wyrzuty sumienia że tyle kasy na siebie wydaję nie mieliśmy internetu od niedzieli do środy praktycznie... dopiero dziś was nadrobiłam... no i zaczęłam się trochę do egzaminu uczyć... dużo tego... a ile niepotrzebnych rzeczy nam dali;/ naprawdę zastanawiam się kto układał te zagadnienia... o choroby w których żywienie jest najważniejsze (galaktozemia fenyloketonuria) nie pytają tylko np o zespół policystycznych jajników... |
|||
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o maj got jaka piłeczka Iguś jak zwykle kochany Madzia wstaw projekt jak już będziesz miała bo ciekawa jestem ![]() Ale się dzisiaj wściekłam na młodego ,przyszedł ze szkoły i oświadczył że powiedział panu że ja na zebranie nie przyjade bo nie mogę ,no myślałam że go ![]() Wczoraj powiedziałam że mi się nie chce jechać a on taki bardzo domyślny raptem stwierdził że nie jadę. Zadzwoniłam do pana(bo juz nie chciałam z niego głupka robić i jeszcze pogarszać jego sytuacji że kłamie ) i powiedziałam że przyjade po niedzieli na indywidualną konsultację.Wiem że oceny pozytywne a zachowanie naganne![]() Tak sie wściekłam na niego że wszystkie rady z książki pod tytułem "zachowaj spokój" niestety nie podziałały i chu mnie strzelił Darłam się na niego za to i z rozpędu za karę kazałam mu krzyżaków czytać no nie miałam co wymyślić na poczekaniu.W sumie to dobrze bo na prawdę nie chciało mi się jechać bo pewnie najpierw zebranie ogólne ,tam wiecznie jakies pierdoły ,później w klasach i w sumie wychodzi ponad 2 godziny Ale wkurzyłam się że zakombinował,później żałowałam swojego wybuchu. Mają moim zdaniem taki durny system oceniania zachowania ,że są punkty minusowe za wszystko np. jak zapomni mundurka to -5 ,jak rzuci gdzieś papierek -5, jak gada na lekcji -5 itd. i jak się nazbiera ileś tam punktów to jest naganne. I jak to sie ma do uczniów którzy np. nagrywali tam jakieś filmy kompromitujące na komórki i rozsyłali gdzieś, bo była taka afera i oni maja naganne i ktos kto rozmawia na lekcji ,zapomni mundurka kilka razy też ma naganne. Evi ,Bao u was w szkołach tez tak się zachowanie ocenia,na tej zasadzie, czy to tylko tu wymyślili u nas
|
|
|
|
|
#3284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja znam wersję taką-mojego tż ![]() "ktoś ma nos jak diabeł kutacha" ![]() Cytat:
tym bardziej,że na jednej pandorze nie poprzestałam![]() Cytat:
goście do nas wpadli i sobie popiłam ze szwagierką,a tatusiowie się dziećmi zajmowali
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
, chyba dlatego moj tz lubi go samego zabierać , bo mu bajere nagrywa Cytat:
O fuck Igorek Igorek oczywiście Madzia pisałas jaki to program wylicza wagę czy ja przeoczylam , na tele on jest czy kopie , tak z ciekawości sobie zlukam . Tez idę biegać , rano spalam, nigdy o tej porze nie biegalam jeszcze. Zobaczymy ile dam radę. Libra kurde ale fest ci nerw poszedł , tym bardziej ze nie chciałas isc,ja bym mu jeszcze podziękowała Trzeba było mu karę dać inna niech ci stopie te dziury po Krecie .
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-31 o 19:15 |
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
libra, krzyżakami żeś pojechała, mówisz
. I faktycznie będzie czytał, czy udawał,że czyta?wiesz co, ja nie mam wychowawstwa, ale mniej więcej jest tak, że jest takie coś jak płachta, gdzie każdy nauczyciel uczący w danej klasie wystawia ocenę z zachowania, a potem wychowawca wystawia ostateczną- w praktyce to bierze te oceny pozostałych uczniów pod uwagę lub nie . Bierze też pod uwagę cząstkowe z dziennika (chyba ). Potem takie wstępne oceny dla każdej klasy wiszą w pokoju i jak jakiś nauczyciel ma uwagi to je tam nanosi.Punktów chyba nie ma u nas, ale różne rzeczy są brane pod uwagę, np.zaangażowanie w różne akcje w szkole albo jakieś negatywne wybryki też. To tak z grubsza
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
Ale ja to się aż zawstydzona czuję - serio. Za to kocham komplementy pod adresem mojego syna.Wiecie, że za 1,5 miesiąca już po ciąży....
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
libra, dobrze monka mówi-łopatę mu dać i niech posylwestrowe spustoszenie ogarnia
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() evis dostałaś moje pw wczoraj?bo wizaż się mi pierniczył i nie wiem czy doszło??
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki krąglutki, idealny a Iguś kochany, on ma takie piękne ustka kawaler pierwsza klasa! |
|
|
|
|
#3291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo następnym razem przywieszę sobie tą kartkę "bomba w ludzkiej skórze" ![]() Cytat:
![]() To u was jest oceniane zachowanie starym systemem na to wygląda tak jak kiedyś robili ,każdy jakieś uwagi i później się ustala. Najgorzej że mój ma to naganne za takie pierdoły jak pisałam ,gadanie na lekcji czy nie manie mundurka. każdy z nauczycieli może postawić w dzienniku swoje minusowe punkty Cytat:
![]() ,ostatnio miał okazję się przy węglu wprawić ,2 tony sam zwiózł ![]() Mały pójdzie do szkoły to pewnie to samo będzie ,po nazwisku pójdzie |
|||
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w szkole naganne zachowanie to mają już takie mega łobuzy patologiczne (które i tak sobie z tego nic nie robią...)
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ciekawe czy zadziała
, muszę tez u siebie wypróbować , trzeba jakies gotówce zawieszka zrobić . - bomba w ludzkiej skórze - wściekła suka -zaatakuje! - niech moc bedzie ze mną - wkurzasz na własna odpowiedzialosc ! - uprzejmie informuje -wywalilo mi styki - uwaga ! Śpiecie ,procesor wysiadł ! - kija znajdę i ubije - nie zbliżać sie , obiekt pod napięciem - zgubilam cierpliwość |
|
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Megi wygladasz slicznie
My dzisiaj byliśmy u okulisty. Chcieliśmy sie upewnić co do diagnozy i niestety została potwierdzona. Dodatkowo nam sie trochę oberwalo za to ze nie ufamy lekarzom (one sie znają). Okulary wybrane. Oczywiście musiały być różowe. Oliwka sama wybrała. Nie wzięliśmy tych z fp ale coś podobnego. Oliwka jest bardzo drobna i te z fp były trochę przyciezkie. W następnym tygodniu maja być gotowe. I oczywiście Umówiliśmy sie jeszcze do trzeciego okulisty tym razem do tej kliniki w Katowicach ale to juz w lutym. Zobaczymy co tam nam powiedzą.
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to chyba normalne, ja też nie ufam do końca. Szkoda że diagnoza potwierdzona, ![]() Oliwka jak przymierzała okularki jak reagowała? Jest na tak bardziej? Mówi że będzie nosić?? ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- a ten trzeci okulista to też w celu potwierdzenia diagnozy?? |
|
|
|
|
#3299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale interes fajny nie ma co , kupić dziecko się wyśmiga i za to samo sprzedać ma baba łeb Cytat:
Cytat:
Ja okna na tarasie z węża ogrodowego traktuję , potem myję pianą z płyny do naczyń i znowu tak zmywam . umycie 4 wielkich okien mi może 20 min zajmuje ![]() Libra - to Cię młody załatwił . Machaj - ja na razie Pandorę omijam łukiem , ale jedna już prawie skończona . Druga bransoletka sobie czeka więc ale mam już na nią plan ![]() Szymek się dziś u naszej sąsiadki wyszalał . Hania jest w jego wieku i podobne pomysły mają ![]() dziś była jazda na dupie po schodach , znoszenie wielkiego namiotu z 1 piętra . Potem się okazało że z Hanią nie da się tak jak z Frankiem razem sikać ![]() Olka za to polazła na górę , zdjęła rajstopy , namierzyła markera i sobie całą nogę od kostki po kolano pokolorowała na czarno ![]() ![]() Do tego kilka mazów na policzku i na rączkach . Zmyć do końca się nie dało , a nie chcę czegoś mocnego używać Także jutro będą miały panie ubaw w przedszkolu .
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Wasze dzieci powtórzą imie KLAUDIA? moja od paru godzin mówi KLAJDŁA
ani razu dobrze nie powiedziała ![]() to chyba trudne?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.

Zarówno dla mnie jak i tz okulary to czarna magia bo sami nie nosimy.

) i powiedziałam że przyjade po niedzieli na indywidualną konsultację.Wiem że oceny pozytywne a zachowanie naganne
, chyba dlatego moj tz lubi go samego zabierać , bo mu bajere nagrywa