|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Cytat:
![]() a wcześniej go targałam w chuście na brzuchu albo na plecach przez pół dnia i tez jakoś szło ![]() Cytat:
Już może wystarczy że mój dziadek na Syberii się pokrzywy i lebiody najadł ![]() Cytat:
gdzie ja teraz będę biegać Cytat:
Nie wyspałam się dzisiaj ,łeb mi pęka ,albo po tym winie ,albo ciśnienie poniżej 1000 ,tak pokazuje mój barometr. Jeden poszedł do szkoły ,reszta śpi ,chyba się legnę jeszcze. Za oknem paskudnie, wieje ,coś pada bo po oknie mi dzwoni ,jest chyba bardziej nieprzyjemnie przy tych +3 niż jak było -10. Brrrr |
||||
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
nie,nie chcę mi się wysyłać fotek do dziewczyn,żeby specjalnie mi wstawiały.Chrzanię te fotki na wizażu i już
![]() Cytat:
![]() Do dupy mają tą politykę Ja wiem,że Ty wiesz ![]() u nas obrzydliwa odwilż,pada deszcz i okropniaście jest. wczoraj jak prosiłam moje dziecko,żeby mi bieliznę do łazienki przyniosła,usłyszałam"boz ie,bozie nie mam siły...bozie,bozie Ty masz siłę to idz"
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja w tygodniu 3xbiegam(2x15km, 1x25km) 2x siłownia po 1,30 h, i 2 x basen (na basenie staram się przynajmiej te 20 długości zrobić, bo więcej raczej się nie da jak ludzi sporo. Moje dzieciaki dzisiaj o 7.30 się obudzili, i jakoś obydwa na złośliwca. Eryk po kilku już kłutniach powiedział że będzie się starał, bo głównie przez niego te kłutnie. Coś mi się popsuło jak zawsze @ mi się spóźniała to już trzeci miesiąc mój cykl wynosi 18 dni
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl ile by Cie satysfakcjonowało, może 600 zł? zależy jaki stan, zrób ładne zdjęcia, to też ważne. |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
TZ proponuje mi, żebym sobie gdzieś wyjechała sama odpocząć na 2-3 dni. Po pierwsze nie wiem czy mam w ogóle na to ochotę (on będzie miał trochęwolnego zaraz to zajmie się Gabrysią), a po drugie, wiecie, że nie mam pojęcia gdzie miałabym pojechać? Sama, samochodem-jakoś tak nie specjalnie się palę do tego pomysłu. Może jakieś SPA? Znacie jakieś w przystępnych cenach? Albo jakieś fajne miejsce na taki krótki wypad? I kto jedzie ze mną?
![]() p.s. Wiem! Libra, uważaj-jadę do Ciebie podładujesz mnie psychicznie, nafaszerujesz ziołami i innymi swoimi cudami i będę jak nowo narodzona
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-01-29 o 11:00 |
|
|
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedz... to może być naprawdę do Ciebie dobre! ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak- do mnie!
Hmmm... Tylko u mnie o wypoczynek trudno z moim szogunem. Takze z deszczu pod rynne ![]() To milo ze strony tz
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jedz koniecznie gdzieś!!nawet się nie zastanawiaj
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas znowu pada, lipna pogoda. Cytat:
, z jakich parametrow wylicza wage? Idz do lekarza z tym okresm, przyczyny moga byc rozne , lepiej to sprawdzic
|
||
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ana chyba skocze do biedronki zobaczyć te kaktusy ![]() Madzia Ty kiedyś podawałaś przepis na paste kanapkową chyba z tunczyka. Napisz przepis
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Nina waży 13,6
|
#3133 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Cytat:
. Korzystaj jak masz okazję i jedź się gdzieś zrelaksować . Też bym tak chciała....
|
||
|
|
|
#3134 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hehe, nie, natomiast interesuję się składami kosmetyków
![]() Cytat:
Cytat:
albo będę umacniać swoją teorię, tych przed 30, kto się dołącza? ![]() tzn nie do nas do teorii jak tylko do teoriii ...pfi....., to ja nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
18 dni
|
|
|
#3135 |
|
Raczkowanie
|
Myślałam, że Agatka z wagą 14 kg to bardzo mało waży, ale widzę że nie jest tak źle
. Rozglądam się za fotelikiem dla Agatki takim już do 36 kg. Czy są w tej kategorii fotelki, które można trochę odchylić gdy dziecko uśnie w samochodzie, tak żeby jej główka nie leciała do przodu? Teraz mamy espiro optima i jest super do spania, ale chyba dla starszych dzieci to już takich nie ma .
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Jasta ja mam dla małego maxi cosi rodi air protect , odchyla sie http://www.maxi-cosi.com/products/ca...irprotect.aspx , tu na fotce jest pokazane . Dla starszego tez mam ten fotelik tylko starszy model .
Evi Mieliśmy iść na labedzie ale mały cos ziewa i ziewa chyba na drzemke pójdziemy .
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
jasta, ja sie czaję powoli na chicco taki i niby się odchyla lekko
|
|
#3138 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
. Dzięki .
|
||
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Wczoraj miałam taki dobry dzień a dzisiaj jest do dupy. Byłam z Oliwką u okulisty i niestety ma dużą wadę wzroku (+6 na obu oczach) . Oczywiście wiedziałam, że to bardzo prawdopodobne że będzie miała nadwzroczność ale nie myślałam że aż tak dużą wadę. Musimy jej kupić okulary, które ma nosić przez cały czas. Więc dziewczyny proszę o radę na co mam zwrócić uwagę przy zakupach. Zarówno dla mnie jak i tz okulary to czarna magia bo sami nie nosimy.
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
jasta, waga wagą, ale równie ważny jest wzrost
I ogólnie wiesz, te odchylenia w fotelikach z grupy 15-36 to takie umowne są bardziej, także się super wygody nie spodziewaj-jakby się za mocno odchylały to przestawałyby być bezpieczne, niestety. Niemniej jednak są takie co się ani na mm nie odchylają (tylko do zamocowania w aucie, a do spania już nie). No i ja jeszcze na jedną rzecz patrzę, bo w tym chicco np. ta boczna ochrona ramion, klatki przy rozkładaniu "idzie" w górę i zostaje na dole taki wąski "jęzor", a w wielu modelach ten "jęzor" jest na górze, a ochrona ramion jest wtedy dużo poniżej niż wg mnie powinna (wiecie o co mi chodzi?) ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- pop, to faktycznie bardzo dużo. Dla dzieci to najfajniejsze są chyba plastikowe, bo bezpieczniejsze-są chyba nawet takie z takiego jakby miękkiego plastiku, giętkie. Chyba FP takie robi. Są też takie z gumeczkami z tyłu głowy
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-01-29 o 13:33 |
|
|
|
#3141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Evitka - dzięki za rady
|
|
|
|
|
#3142 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Jaki to program?Cytat:
|
|
#3143 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj była mowa o ziółkach i rosole i tak przyszło mi do głowy pytanie
. Jakie zioła dodawać do rosołu zamiast tej sklepowej chemii, żeby uzyskać dobry smak? Wiem, że lubczyk pasuje do rosołu, a co jeszcze?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
![]() lubczyk dobry na wszystko
Edytowane przez nataszka25 Czas edycji: 2013-01-29 o 16:49 |
|
|
|
#3145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ile masz w pasie w najwęższym miejscu i biodrach ? jeśli to nie tajemnica ![]() dużo ruchu masz ,basen bardzo dużo daje ja biegam codziennie ale krótsze trasy po 6 km ,teraz mi się nie chce dalej w te śniegi i tak mi wystarczająco ciężko .Dzisiaj nie byłam bo bagno nie z tej ziemi a trening siłowy robię co drugi dzień.CO do @ to nie wiem czy nadmiar żelaza ma wpływ na skrócenie cyklu nie sądzę , prędzej niedobór będzie wpływał na brak miesiączki ,idź do lekarza może jakieś zaburzenia hormonalne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia w nauce noszenia ,może polubi. Jasta ja do rosołu lubczyk to obowiązkowo ,latem świeży z ogrodu ,później mrożony a jak się skończy to suszony to już nie to samo ale zawsze coś,do każdej zupy daję lubczyk i do sosu , do rosołu daję tez cząber i czosnek. No jak nie ma tego to dla mnie nie rosół jak niedorobiony ,musisz sobie wypróbować co Ci podpasuje |
|||||
|
|
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
Libra dzięki za odpowiedź
. Ale czosnek? Na to bym nie wpadła. Taki normalny w ząbkach (jeden wystarczy, rozgnieść go)
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
a ziele angielskie? liść laurowy?? |
||
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Odkąd pamiętam to u mnie w domu zawsze się dodawało czosnek do rosołu więc dla mnie to nie dziwne ,niektórzy tez daję 2-3 grzybki suszone dla smaku ale nigdy nie dawałam.
|
||
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mieso i warzywa wrzucasz razem? czy najpierw mięso a po jakimś czasie warzywa?
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

Jak uda mi się ogarnąć dom to jestem bardzo zadowolona 

, zawsze sobie jakis filmik zapodaje i ogladam podczas biegania 

,także dużo tu zależy pewnie od budowy kości od mięśni ,nie można tak zaszufladkować wszystkich

, z jakich parametrow wylicza wage? 

. Oczywiście wiedziałam, że to bardzo prawdopodobne że będzie miała nadwzroczność ale nie myślałam że aż tak dużą wadę.