Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-29, 07:21   #3121
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość

Libra ja jak czytam o Twoich dokonaniach to wpadam w kompleksy Ja to większość dnia plączę się po domu z 9-cio kg rzepem na boku Jak uda mi się ogarnąć dom to jestem bardzo zadowolona
mój rzep już jakiś czas temu odczepił sie od nogi
a wcześniej go targałam w chuście na brzuchu albo na plecach przez pół dnia i tez jakoś szło
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
ah ta mlodosc
a przyrzadzalas pokrzywe do jedzenia? moj tz mowi ze jedza i, ze bardzo dobra ,pytal sie czy jadlam . U nas w kuchni nie znalazla chyba swojego miejsca. Ja nigdy nie jadla. Jedyne co to slyszalam o plukankach do wlosow czy cos takiego
do jedzenia nie ale wiem że można ,do picia suszyłam , no i do płukanek do włosów.
Już może wystarczy że mój dziadek na Syberii się pokrzywy i lebiody najadł
Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
Popatrzę na zwow Najpierw chyba włączę biegi - coś ostatnio mi się nie chce, ale muszę bieżnię odpalić, bo kurzem już zarasta
kurzem mówisz ,moja zamieniła się właśnie w błotną rzekę
gdzie ja teraz będę biegać
Cytat:
ojjjjjjjjjjj moja dlugo stala nieruszana , zawsze sobie jakis filmik zapodaje i ogladam podczas biegania , wlasnie szukam cos na jutro.
2 tyg temu zapodalam sobie film NIEMOZLIWE o tsunami, oparty na faktach porazka , nigdy wiecej , zaryczana bieglam przy tym filmie , jakby mnie ktos zobaczyl to pomyslalby , ze mi tz kaze i za kare mam biegac , lzy mi ciurkiem lecialy .
widziałam reklamę tego filmu i chyba nie miałabym odwagi go obejrzeć ,to musiało być straszne dla nich jak koniec świata też bym ryczała

Nie wyspałam się dzisiaj ,łeb mi pęka ,albo po tym winie ,albo ciśnienie poniżej 1000 ,tak pokazuje mój barometr.
Jeden poszedł do szkoły ,reszta śpi ,chyba się legnę jeszcze.
Za oknem paskudnie, wieje ,coś pada bo po oknie mi dzwoni ,jest chyba bardziej nieprzyjemnie przy tych +3 niż jak było -10. Brrrr
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 07:41   #3122
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

pokażesz jakie? fotki kaktusów to chyba możesz wstawić, co?

nie,nie chcę mi się wysyłać fotek do dziewczyn,żeby specjalnie mi wstawiały.Chrzanię te fotki na wizażu i już
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Widzisz babo może jednak warto by się na fejsa zalogować . Ja mam tam klepnietą pandorę i takie oferty się pojawiają . Czasem są też promocje typu 3 w cenie 2 itp . I na fejsie takie info zawsze jest dość szybko .
Wiem jak się cieszysz

he he nic się nie stało , jakby kazdemu się to samo podobało , to by było nudno
Ania gdybym nie korzystała z fejsa to bym nie miała szansy zakupu a to takich butów,a to takiej torebki czy p&r przeszło by mi koło nosa i wiele innych ofert.Korzystam z konta siostry i wsio wiem,pandore po wczorajszej akcji też dodałam.Tyle tylko,że to i tak lipa,bo wszystkie te salony jak się okazało są coś tam coś tam wykupione i na tyle salonów co obdzwoniłam wczoraj w szczecinie żaden nie uczestniczył w akcji -50%-co najwyżej -30%.Dzięki koleżance w wawie je mam
Do dupy mają tą politykę
Ja wiem,że Ty wiesz

u nas obrzydliwa odwilż,pada deszcz i okropniaście jest.

wczoraj jak prosiłam moje dziecko,żeby mi bieliznę do łazienki przyniosła,usłyszałam"boz ie,bozie nie mam siły...bozie,bozie Ty masz siłę to idz"

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 08:26   #3123
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ile ważą Wasze dzieci? PRzy każdej wizycie u lekarza Gabrysia się waży - od jakiegoś czasu jest wciąż 14kg. To mało czy w sam raz?
mój waży 16 kg jest najchudszym dzieckiem na basenie, nie ważne kiedy jedziemy nikt go po prostu nie jest w stanie przebić. Ale jest bardzo wysoki, znajomi mają 5-6 cio latków i różnica w wysokości niewielka.Jak się go przytula to człowiek od razu ma ochote go nakarmić.
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja przeglądałam wymiary dziewczyn o tym samym wzroście co ja i wymiary takie same toi waga nawet o 7 kg mniejsza ,także dużo tu zależy pewnie od budowy kości od mięśni ,nie można tak zaszufladkować wszystkich
Libra ja teraz przy wzroście 178cm ważę 68kg. By mi tak zupełnie pasowało, ale jakiś durny program mi ostatnio wyliczył że moja idealna waga to 66,6 (heh trzy 6)No więc do tego dążę, ale bardziej zależy mi na utrzymaniu tej wagi co mam
Ja w tygodniu 3xbiegam(2x15km, 1x25km) 2x siłownia po 1,30 h, i 2 x basen (na basenie staram się przynajmiej te 20 długości zrobić, bo więcej raczej się nie da jak ludzi sporo.

Moje dzieciaki dzisiaj o 7.30 się obudzili, i jakoś obydwa na złośliwca. Eryk po kilku już kłutniach powiedział że będzie się starał, bo głównie przez niego te kłutnie.

Coś mi się popsuło jak zawsze @ mi się spóźniała to już trzeci miesiąc mój cykl wynosi 18 dni przecież to koszmar. Musze szybko do lekarza się dodzwonić i umówić. Albo za dobrze się teraz dietowo odzywiam, za dużo żelaza konkretnie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 10:22   #3124
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja mam za 1.5m-ca

Dziewczyny ile wziąć za moją suknię ślubną która wisi już w szafie 4.5 roku i dałam za nia w sumie niewiele, jakieś 1.5tys? Nie mam pojęcia po ile używane chodzą
hmmm, a w stanie idelanym? po prawie 5 latach.
Pomyśl ile by Cie satysfakcjonowało, może 600 zł? zależy jaki stan, zrób ładne zdjęcia, to też ważne.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 10:30   #3125
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
hmmm, a w stanie idelanym? po prawie 5 latach.
Pomyśl ile by Cie satysfakcjonowało, może 600 zł? zależy jaki stan, zrób ładne zdjęcia, to też ważne.
Hehe, nie wiem, wyciągałam ją prawie 2lata temu, jak siostra tz przygotowywała się do slubu, poprzymierzała i do szafy schowałam. Teraz koleżanka mi napisała że jej koleżanka szuka, wysłałam zdjęcia z mojego slubu i mam się zastanowić ile za nią chce

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 10:41   #3126
mrowak
Zakorzenienie

TZ proponuje mi, żebym sobie gdzieś wyjechała sama odpocząć na 2-3 dni. Po pierwsze nie wiem czy mam w ogóle na to ochotę (on będzie miał trochęwolnego zaraz to zajmie się Gabrysią), a po drugie, wiecie, że nie mam pojęcia gdzie miałabym pojechać? Sama, samochodem-jakoś tak nie specjalnie się palę do tego pomysłu. Może jakieś SPA? Znacie jakieś w przystępnych cenach? Albo jakieś fajne miejsce na taki krótki wypad? I kto jedzie ze mną?

p.s. Wiem! Libra, uważaj-jadę do Ciebie podładujesz mnie psychicznie, nafaszerujesz ziołami i innymi swoimi cudami i będę jak nowo narodzona

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2013-01-29 o 11:00
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 11:06   #3127
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
TZ proponuje mi, żebym sobie gdzieś wyjechała sama odpocząć na 2-3 dni. Po pierwsze nie wiem czy mam w ogóle na to ochotę (on będzie miał trochęwolnego zaraz to zajmie się Gabrysią), a po drugie, wiecie, że nie mam pojęcia gdzie miałabym pojechać? Sama, samochodem-jakoś tak nie specjalnie się palę do tego pomysłu. Może jakieś SPA? Znacie jakieś w przystępnych cenach? Albo jakieś fajne miejsce na taki krótki wypad? I kto jedzie ze mną?

p.s. Wiem! Libra, uważaj-jadę do Ciebie podładujesz mnie psychicznie, nafaszerujesz ziołami i innymi swoimi cudami i będę jak nowo narodzona
ale to jest bardzo dobry pomysł, jejku jakby mąz mi dał taką propozycję to jadę do SPA, tylko skąd na to kase, no ale coś bym wymyśliła,
jedz... to może być naprawdę do Ciebie dobre!

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Hehe, nie wiem, wyciągałam ją prawie 2lata temu, jak siostra tz przygotowywała się do slubu, poprzymierzała i do szafy schowałam. Teraz koleżanka mi napisała że jej koleżanka szuka, wysłałam zdjęcia z mojego slubu i mam się zastanowić ile za nią chce
jak dla koleżanki to myśle za 500 zł by krzywdy nie miała a jednak mineło już trochę, pokaż jak wyglądałaś....
Stary 2013-01-29, 11:13   #3128
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mrowak- do mnie!
Hmmm... Tylko u mnie o wypoczynek trudno z moim szogunem. Takze z deszczu pod rynne
To milo ze strony tz wykorzystaj to!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 11:29   #3129
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

zerknij na sandra spa,ceny myślę,że przystępne.Ja się tam wybieram na weekend.Oni chyba są rozrzuceni po całej pl, ja mam ich prawie pod nosem.
I jedz koniecznie gdzieś!!nawet się nie zastanawiaj

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-01-29, 11:34   #3130
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wyspałam się dzisiaj ,łeb mi pęka ,albo po tym winie ,albo ciśnienie poniżej 1000 ,tak pokazuje mój barometr.
Jeden poszedł do szkoły ,reszta śpi ,chyba się legnę jeszcze.
Za oknem paskudnie, wieje ,coś pada bo po oknie mi dzwoni ,jest chyba bardziej nieprzyjemnie przy tych +3 niż jak było -10. Brrrr
moze , za duzo winka wypils
U nas znowu pada, lipna pogoda.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Libra ja teraz przy wzroście 178cm ważę 68kg. By mi tak zupełnie pasowało, ale jakiś durny program mi ostatnio wyliczył że moja idealna waga to 66,6 (heh trzy 6)No więc do tego dążę, ale bardziej zależy mi na utrzymaniu tej wagi co mam
Ja w tygodniu 3xbiegam(2x15km, 1x25km) 2x siłownia po 1,30 h, i 2 x basen (na basenie staram się przynajmiej te 20 długości zrobić, bo więcej raczej się nie da jak ludzi sporo.

Moje dzieciaki dzisiaj o 7.30 się obudzili, i jakoś obydwa na złośliwca. Eryk po kilku już kłutniach powiedział że będzie się starał, bo głównie przez niego te kłutnie.

Coś mi się popsuło jak zawsze @ mi się spóźniała to już trzeci miesiąc mój cykl wynosi 18 dni przecież to koszmar. Musze szybko do lekarza się dodzwonić i umówić. Albo za dobrze się teraz dietowo odzywiam, za dużo żelaza konkretnie
co za program ? , z jakich parametrow wylicza wage?
Idz do lekarza z tym okresm, przyczyny moga byc rozne , lepiej to sprawdzic
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:35   #3131
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ile ważą Wasze dzieci? PRzy każdej wizycie u lekarza Gabrysia się waży - od jakiegoś czasu jest wciąż 14kg. To mało czy w sam raz?
Zosia też waży 14 kg

Ana chyba skocze do biedronki zobaczyć te kaktusy

Madzia Ty kiedyś podawałaś przepis na paste kanapkową chyba z tunczyka. Napisz przepis

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:36   #3132
anakazar
Zakorzenienie

Nina waży 13,6

Stary 2013-01-29, 12:39   #3133
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Ja swoją sukienkę kilka lat temu sprzedałam za 300 zł na allegro facetowi co miał wypożyczalnię sukien ślubnych. Też wisiała ze 3 lata w szafie i tylko miejsce zabierała. Jakbym miała dać 5 stów za kilkuletnią używaną sukienkę to wolałabym sobie uszyć jakąś skromną ale nową.
Cytat:
Fajnego masz męża. Korzystaj jak masz okazję i jedź się gdzieś zrelaksować . Też bym tak chciała....
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:47   #3134
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evi ? zaraz zaraz Ty chemii uczysz
hehe, nie, natomiast interesuję się składami kosmetyków
Cytat:
Juz chyba nie ma tego związku chemicznego , bo zachodzi reakcja biochemiczna i zmienia sie on na ten methylglyoxalum, któremu przypisuje sie właściwości lecznicze . Ja tylko wklejam co wyszukam
no ja wiem, że zachodzi, ale do głowy by ni przyszło, że akurat z DHA to dobre "coś" powstaje. Całe życie się człowiek uczy (i głupi umiera )
Cytat:
moja chyba na 15 się zatrzymała. Jak pójdziemy na kontrolę to muszę zwarzyć bandytkę
Cytat:
niedługo będę jak reni jusis jeszcze będę liściami dupę wycierać
albo będę umacniać swoją teorię, tych przed 30, kto się dołącza?
tzn nie do nas
do teorii[/QUOTE]
jak tylko do teoriii ...pfi....., to ja nie
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Libra musisz jeszcze zasadzić bawełnę i sobie sama koszulki trzaskać
Normalnie samowystarczalna za jakiś czas będziesz . Chociaż pewnie kur nie planujesz bo by Ci piękny ogród zasrały
A tak na serio , to podziwiam i nie wiem ile Twoja doba ma godzin
ja podtrzymuję to co wcześniej mówiłam już-co by libra nie twierdziła ich jest conajmniej TRZY i doby też mają trzy
Cytat:
Dziewczyny ile wziąć za moją suknię ślubną która wisi już w szafie 4.5 roku i dałam za nia w sumie niewiele, jakieś 1.5tys? Nie mam pojęcia po ile używane chodzą
cholewcia wie, może na all albo gumtree zerknij po ile podobne z podobnych lat stoją
Cytat:
mój waży 16 kg jest najchudszym dzieckiem na basenie, nie ważne kiedy jedziemy nikt go po prostu nie jest w stanie przebić. Ale jest bardzo wysoki, znajomi mają 5-6 cio latków i różnica w wysokości niewielka.Jak się go przytula to człowiek od razu ma ochote go nakarmić.

18 dni

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 12:50   #3135
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia też waży 14 kg
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Nina waży 13,6
Myślałam, że Agatka z wagą 14 kg to bardzo mało waży, ale widzę że nie jest tak źle.
Rozglądam się za fotelikiem dla Agatki takim już do 36 kg. Czy są w tej kategorii fotelki, które można trochę odchylić gdy dziecko uśnie w samochodzie, tak żeby jej główka nie leciała do przodu? Teraz mamy espiro optima i jest super do spania, ale chyba dla starszych dzieci to już takich nie ma.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 13:01   #3136
monka23
Zakorzenienie

Jasta ja mam dla małego maxi cosi rodi air protect , odchyla sie http://www.maxi-cosi.com/products/ca...irprotect.aspx , tu na fotce jest pokazane . Dla starszego tez mam ten fotelik tylko starszy model .

Evi .

Mieliśmy iść na labedzie ale mały cos ziewa i ziewa chyba na drzemke pójdziemy .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:09   #3137
evitka21
Zakorzenienie

jasta, ja sie czaję powoli na chicco taki i niby się odchyla lekko

Stary 2013-01-29, 13:22   #3138
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Jasta ja mam dla małego maxi cosi rodi air protect , odchyla sie http://www.maxi-cosi.com/products/ca...irprotect.aspx , tu na fotce jest pokazane . Dla starszego tez mam ten fotelik tylko starszy model .
I wygodnie twoim jak zasną w tym foteliku? To odchylenie jest wystarczające, żeby głowa nie leciala do przodu? Właśnie się nad tym fotelikiem zastanawiałam, ale muszę się wyrwać z domu z małą do sklepu i ją "przymierzyć" do kilku fotelików, ale najpierw muszę mieć kilka typów.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
jasta, ja sie czaję powoli na chicco taki i niby się odchyla lekko
Ten chicco chyba bardziej mi odpowiada. Dzięki. Tylko kiedy ten mój szogun dobije do 15 kg.
Stary 2013-01-29, 13:27   #3139
P0P70
Zakorzenienie

Witam,

Wczoraj miałam taki dobry dzień a dzisiaj jest do dupy.
Byłam z Oliwką u okulisty i niestety ma dużą wadę wzroku (+6 na obu oczach). Oczywiście wiedziałam, że to bardzo prawdopodobne że będzie miała nadwzroczność ale nie myślałam że aż tak dużą wadę.
Musimy jej kupić okulary, które ma nosić przez cały czas.
Więc dziewczyny proszę o radę na co mam zwrócić uwagę przy zakupach. Zarówno dla mnie jak i tz okulary to czarna magia bo sami nie nosimy.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 13:31   #3140
evitka21
Zakorzenienie

jasta, waga wagą, ale równie ważny jest wzrost

I ogólnie wiesz, te odchylenia w fotelikach z grupy 15-36 to takie umowne są bardziej, także się super wygody nie spodziewaj-jakby się za mocno odchylały to przestawałyby być bezpieczne, niestety.
Niemniej jednak są takie co się ani na mm nie odchylają (tylko do zamocowania w aucie, a do spania już nie).

No i ja jeszcze na jedną rzecz patrzę, bo w tym chicco np. ta boczna ochrona ramion, klatki przy rozkładaniu "idzie" w górę i zostaje na dole taki wąski "jęzor", a w wielu modelach ten "jęzor" jest na górze, a ochrona ramion jest wtedy dużo poniżej niż wg mnie powinna (wiecie o co mi chodzi?)

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

pop, to faktycznie bardzo dużo.
Dla dzieci to najfajniejsze są chyba plastikowe, bo bezpieczniejsze-są chyba nawet takie z takiego jakby miękkiego plastiku, giętkie. Chyba FP takie robi. Są też takie z gumeczkami z tyłu głowy

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-01-29 o 13:33
Stary 2013-01-29, 14:02   #3141
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Byłam z Oliwką u okulisty i niestety ma dużą wadę wzroku (+6 na obu oczach). Oczywiście wiedziałam, że to bardzo prawdopodobne że będzie miała nadwzroczność ale nie myślałam że aż tak dużą wadę.
Więc dziewczyny proszę o radę na co mam zwrócić uwagę przy zakupach. Zarówno dla mnie jak i tz okulary to czarna magia bo sami nie nosimy.
Fajne i bezpieczne okularki ma FP http://opmatic.com.pl/fisher-price-oprawki-0, jak klikniesz w zdjęcie to wyświetli się cały katalog z oprawkami, jest też lista rekomendowanych przez nich salonów. Miejmy nadzieję, że Oliwka chętnie będzie nosiła okularki

Evitka - dzięki za rady
Stary 2013-01-29, 16:02   #3142
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
"bozie,bozie nie mam siły...bozie,bozie Ty masz siłę to idz"
Ja to większość tekstów Julki szybko zapominam, ale jest jeden który bardzo zapadł mi w pamięć - rok temu, kilka dni po porodzie Olka, podmywam się w wannie, rozrabiam Tantum Rosa w butelce z korkiem, Julka stoi obok i pyta: "Cio to?", mówię: "Lekarstwo". Polewam się tą rozrobioną miksturą, a ona do mnie: "Mama, pipka boli?"

Cytat:
Daj spokój z tą idealną wagą Jaki to program?
Cytat:
pop, to faktycznie bardzo dużo.
Dla dzieci to najfajniejsze są chyba plastikowe, bo bezpieczniejsze-są chyba nawet takie z takiego jakby miękkiego plastiku, giętkie. Chyba FP takie robi. Są też takie z gumeczkami z tyłu głowy
Pop, ja mam w rodzinie dwuletniego wcześniaka, z tym że on na jednym oku ma duży "+", a na drugim "-". Mają te okulary z FP i są zadowoleni

gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-29, 16:42   #3143
JASTA79
Raczkowanie

Wczoraj była mowa o ziółkach i rosole i tak przyszło mi do głowy pytanie. Jakie zioła dodawać do rosołu zamiast tej sklepowej chemii, żeby uzyskać dobry smak? Wiem, że lubczyk pasuje do rosołu, a co jeszcze?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-29, 16:48   #3144
nataszka25
Zakorzenienie

lubczyk dobry na wszystko

Edytowane przez nataszka25
Czas edycji: 2013-01-29 o 16:49
Stary 2013-01-29, 17:02   #3145
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj jak prosiłam moje dziecko,żeby mi bieliznę do łazienki przyniosła,usłyszałam"boz ie,bozie nie mam siły...bozie,bozie Ty masz siłę to idz"
bozie bozie ,jakbym mojego słyszała
Cytat:
to Ty chyba szkieletor jesteś a ile masz w pasie w najwęższym miejscu i biodrach ? jeśli to nie tajemnica
dużo ruchu masz ,basen bardzo dużo daje
ja biegam codziennie ale krótsze trasy po 6 km ,teraz mi się nie chce dalej w te śniegi i tak mi wystarczająco ciężko .Dzisiaj nie byłam bo bagno nie z tej ziemi a trening siłowy robię co drugi dzień.
CO do @ to nie wiem czy nadmiar żelaza ma wpływ na skrócenie cyklu nie sądzę , prędzej niedobór będzie wpływał na brak miesiączki ,idź do lekarza może jakieś zaburzenia hormonalne.
Cytat:
To dawaj do roboty Cię zagonię ,ule trza zbijac i drzewo ciąć
Cytat:
ja podtrzymuję to co wcześniej mówiłam już-co by libra nie twierdziła ich jest conajmniej TRZY i doby też mają trzy
ale libra to do pracy na pół dnia nie idzie
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

no spora wada ,mój ma +1 , nie wiem czy moja odpowiedź Cię zadowoli , my po prostu wybraliśmy które nam się podobały i tyle , szkiełka plastikowe ,bez gumki z tyłu ma tylko takie haczyki do zakładania za uszy.
Powodzenia w nauce noszenia ,może polubi.

Jasta ja do rosołu lubczyk to obowiązkowo ,latem świeży z ogrodu ,później mrożony a jak się skończy to suszony to już nie to samo ale zawsze coś,do każdej zupy daję lubczyk i do sosu , do rosołu daję tez cząber i czosnek.
No jak nie ma tego to dla mnie nie rosół jak niedorobiony ,musisz sobie wypróbować co Ci podpasuje
Stary 2013-01-29, 17:11   #3146
JASTA79
Raczkowanie

Libra dzięki za odpowiedź, wiedziałam, że w tej kwestii można na Ciebie liczyć. Ale czosnek? Na to bym nie wpadła. Taki normalny w ząbkach (jeden wystarczy, rozgnieść go)
Stary 2013-01-29, 17:20   #3147
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
bozie bozie ,jakbym mojego słyszała

to Ty chyba szkieletor jesteś a ile masz w pasie w najwęższym miejscu i biodrach ? jeśli to nie tajemnica
dużo ruchu masz ,basen bardzo dużo daje
ja biegam codziennie ale krótsze trasy po 6 km ,teraz mi się nie chce dalej w te śniegi i tak mi wystarczająco ciężko .Dzisiaj nie byłam bo bagno nie z tej ziemi a trening siłowy robię co drugi dzień.
CO do @ to nie wiem czy nadmiar żelaza ma wpływ na skrócenie cyklu nie sądzę , prędzej niedobór będzie wpływał na brak miesiączki ,idź do lekarza może jakieś zaburzenia hormonalne.

To dawaj do roboty Cię zagonię ,ule trza zbijac i drzewo ciąć

ale libra to do pracy na pół dnia nie idzie

no spora wada ,mój ma +1 , nie wiem czy moja odpowiedź Cię zadowoli , my po prostu wybraliśmy które nam się podobały i tyle , szkiełka plastikowe ,bez gumki z tyłu ma tylko takie haczyki do zakładania za uszy.
Powodzenia w nauce noszenia ,może polubi.

Jasta ja do rosołu lubczyk to obowiązkowo ,latem świeży z ogrodu ,później mrożony a jak się skończy to suszony to już nie to samo ale zawsze coś,do każdej zupy daję lubczyk i do sosu , do rosołu daję tez cząber i czosnek.
No jak nie ma tego to dla mnie nie rosół jak niedorobiony ,musisz sobie wypróbować co Ci podpasuje
ile czasu gotujesz taki rosół?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
Libra dzięki za odpowiedź, wiedziałam, że w tej kwestii można na Ciebie liczyć. Ale czosnek? Na to bym nie wpadła. Taki normalny w ząbkach (jeden wystarczy, rozgnieść go)
no właśnie też nigdy nie dawałam czosnku
a ziele angielskie? liść laurowy??
Stary 2013-01-29, 17:25   #3148
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
Ja daję jeden ząbek na cały garnek ,albo miażdżę albo kroję w drobniutką kosteczkę , musisz zobaczyć czy Ci podpasuje ,może najpierw dodaj sobie troszkę do talerza i zobaczysz.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
ile czasu gotujesz taki rosół?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

no właśnie też nigdy nie dawałam czosnku
a ziele angielskie? liść laurowy??
Rosół gotuję minimum 2 godziny tak że on się właściwie nie gotuje tylko tak sobie pyrka ,ziele i liścia oczywiście też daję.
Odkąd pamiętam to u mnie w domu zawsze się dodawało czosnek do rosołu więc dla mnie to nie dziwne ,niektórzy tez daję 2-3 grzybki suszone dla smaku ale nigdy nie dawałam.
Stary 2013-01-29, 17:45   #3149
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja daję jeden ząbek na cały garnek ,albo miażdżę albo kroję w drobniutką kosteczkę , musisz zobaczyć czy Ci podpasuje ,może najpierw dodaj sobie troszkę do talerza i zobaczysz.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Rosół gotuję minimum 2 godziny tak że on się właściwie nie gotuje tylko tak sobie pyrka ,ziele i liścia oczywiście też daję.
Odkąd pamiętam to u mnie w domu zawsze się dodawało czosnek do rosołu więc dla mnie to nie dziwne ,niektórzy tez daję 2-3 grzybki suszone dla smaku ale nigdy nie dawałam.
o grzybkach słyszałam ale nie robiłam nigdy

a mieso i warzywa wrzucasz razem? czy najpierw mięso a po jakimś czasie warzywa?
Stary 2013-01-29, 18:32   #3150
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
o grzybkach słyszałam ale nie robiłam nigdy

a mieso i warzywa wrzucasz razem? czy najpierw mięso a po jakimś czasie warzywa?
najpierw mięso a później po jakimś czasie warzywa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości