Zapuszczanie włosów część II - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 09:39   #2581
donimica
Rozeznanie

GG do donimica
Dot.: Zapuszczanie włosów część II

Cytat:
Napisane przez Hanan26 Pokaż wiadomość
na forum laboratoryjnym i jakimś artykule przeczytałam, że cyclomethicone jest bardzo ciężki do usunięcia i lepiej go unikać cytuję:

"Silikony nierozpuszczalne w wodzie. Unikaj ich.
Nazwa INCI:
Cyclomethicone
Cyclopentasiloxane
Trimethylsilylamodimethic
Trimethylsiloxysilicates
Źródło: Laboratorium urody
Silikony nierozpuszczalne w wodzie, które jednak usuniesz za pomocą łagodnych szamponów.
Nazwa INCI:
Amodimethicone
Dimethicone
Dimethiconol
Beheonoxy dimethicone
Phenyl trimethicone
Simethicone
Trimethicone
Silikony rozpuszczalne w wodzie, czyli takie, które w prosty sposób usuniesz z włosa. Są bezpieczne, ich stosowanie nie będzie miało tak dużego wpływu na przebieg farbowania, kuracji odżywczych i innych zabiegów upiększających włosy.
Nazwa INCI:
Dimethicone copolyol
Lauryl methicone copolyol
Hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane
oraz silikony z PEG w nazwie
Źródło: Laboratorium urody"

a może to drożdże? każdy organizm reaguje inaczej. ja też niedawno zaczęłam pić pokrzywę i niedługo będę mieć okres, więc zdam relację jak u mnie z boleściami na razie tylko zwiększona drażliwość, ale tak mam zawsze
to chyba musiałam gdzieś źle przeczytać, czy coś no w każdym razie już wiemy jak jest

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

zwierzęta to nie zabawki!!!

koty najcudowniejsze na świecie
TVD, Gossip Girl, PLL
donimica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 13:16   #2582
maleoreggaerockers
Zadomowienie

dziewczynki, pomożecie mi? biorę udział w konkursie i potrzebne są dobre ocenki.
zagłosujecie na mnie?
https://wizaz.pl/akcje/pantene/wygra...php?pid=979699

z góry bardzo dziękuję

Mój album włosowy <3
maleoreggaerockers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 14:42   #2583
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maleoreggaerockers Pokaż wiadomość
dziewczynki, pomożecie mi? biorę udział w konkursie i potrzebne są dobre ocenki.
zagłosujecie na mnie?
https://wizaz.pl/akcje/pantene/wygra...php?pid=979699

z góry bardzo dziękuję
kliknęłam najwyzszą ocenę

kupiłam dziś tak bardzo polecaną odżywkę Alterrę i odżywkę Isanę z olejkiem arganowym tą drugą któraś miała?
Stary 2013-02-09, 16:22   #2584
malgochna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
dziewczyny, od tygodnia boli mnie strasznie brzuch i piersi. brzuch zwłaszcza wieczorem. NIGDY nie miałam żadnych tego typu objawów i dopiero teraz skojarzyłam, że to może być zespół napięcia. zaczęłam się zastanawiać kiedy to się zaczęło i doszłam do wniosku, że jedyną rzeczą, która zmieniła się w moim trybie życia i sposobie żywienia, to fakt, że od niedawna piję pokrzywę i drożdże. czy któreś z nich może być przyczyną tych dolegliwości? dziewczyny pisały, że pokrzywa pomaga im na bóle w trakcie okresu, a ja odczuwam zupełnie co innego. tylko nie wiem, która z tych rzeczy może być tego przyczyną.

mam moją Tangle Teezer testowałam już na suche na mokre włosy. na suche - miodzio. na mokre - nie chce ich w ogóle rozczesać...

gdzie kupujecie wcierkę Joanna Rzepa? u mnie w Rossmannie nie ma.
Z tego co piszesz to wygląda na owulację.. ale poobserwuj się, jeśli to tylko hormony to powinno przejść po 7-8 dniach. A jak czujesz że to mogłoby być od drożdży i pokrzywy możesz spróbować odstawić i zobaczyć czy coś się zmieni

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
na forum laboratoryjnym i jakimś artykule przeczytałam, że cyclomethicone jest bardzo ciężki do usunięcia i lepiej go unikać cytuję:

"Silikony nierozpuszczalne w wodzie. Unikaj ich.
Nazwa INCI:
Cyclomethicone
Cyclopentasiloxane
Trimethylsilylamodimethic
Trimethylsiloxysilicates
Silikony nierozpuszczalne w wodzie, które jednak usuniesz za pomocą łagodnych szamponów.
Nazwa INCI:
Amodimethicone
Dimethicone
Dimethiconol
Beheonoxy dimethicone
Phenyl trimethicone
Simethicone
Trimethicone
Silikony rozpuszczalne w wodzie, czyli takie, które w prosty sposób usuniesz z włosa. Są bezpieczne, ich stosowanie nie będzie miało tak dużego wpływu na przebieg farbowania, kuracji odżywczych i innych zabiegów upiększających włosy.
Nazwa INCI:
Dimethicone copolyol
Lauryl methicone copolyol
Hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane
oraz silikony z PEG w nazwie
Źródło: Laboratorium urody"
Właśnie kupiłam sobie krem na końcówki z Cyclomethiconem i się zastanawiam czy go stosować. Przeczytałam też to że powinno się go unikać z tego powodu że nie rozpuszcza się w wodzie... ale...
znalazłam coś takiego w internecie:

Cytat:
Cyklometikon jest bezbarwną, płynną, bezwonną mieszanką silikonów, która jest niezwykle przydatna i uniwersalna, jako baza lub składnik bazy w kosmetykach i produktach pielęgnacyjnych do ciała. W cyklometikonie rozpuszcza się większość składników rozpuszczalnych w oleju. Nie ma właściwości nawilżających ani „uzdrawiających”, nie wchłania się w skórę z powodu zbyt dużych cząsteczek. Ponieważ dość szybko wyparowuje najczęściej używany jest do przenoszenia olejków zapachowych w perfumach, bezwodnych aerozolach do ciała i pościeli, itp.

Znakomicie rozsmarowuje się na skórę i włosy, nadając „puszystości” i miękkiego, jedwabistego uczucia. Zastępując olej w kremach sprawia, że są one mniej tłuste. W kremach używa się go również dla maskowania zmarszczek.

Rozpuszcza się w alkoholu, woskach, olejach (z wyjątkiem rycynowego), nierozpuszczalny w wodzie.
link do źródła: http://zielonyklub.pl/cyclomethicone.html

No i co o tym myśleć?

-34-35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-
malgochna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 17:06   #2585
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgochna Pokaż wiadomość
Właśnie kupiłam sobie krem na końcówki z Cyclomethiconem i się zastanawiam czy go stosować. Przeczytałam też to że powinno się go unikać z tego powodu że nie rozpuszcza się w wodzie... ale...
znalazłam coś takiego w internecie:

link do źródła: http://zielonyklub.pl/cyclomethicone.html

No i co o tym myśleć?
no właśnie lepiej unikać, bo ciężko go domyć z włosa ale widzę chemicy mają podzielne zdanie na temat tego silikonu jednak ja wolę go unikać
Stary 2013-02-09, 17:15   #2586
malgochna
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie lepiej unikać, bo ciężko go domyć z włosa ale widzę chemicy mają podzielne zdanie na temat tego silikonu jednak ja wolę go unikać
Ale jeśli stosuje się go w nie przesadnie dużej ilości, tylko na końcówki i raz lub dwa razy w tygodniu stosuje się olej, to chyba wszystko ok?

Stary 2013-02-09, 20:21   #2587
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jeśli stosuje się go w nie przesadnie dużej ilości, tylko na końcówki i raz lub dwa razy w tygodniu stosuje się olej, to chyba wszystko ok?
hmm nie wiem nie znam się zbytnio na tym, dopiero niedawno ogarnęłam te całe silikony ale jeśli umyjesz potem końcówki jakimś dobrze oczyszczającym szamponem ze 2-3 razy, to myślę, że będzie ok może jakas dziewczyna mnie poprawić, jeśli się mylę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 09:36   #2588
blackmarta
Raczkowanie

To o czym piszecie o silikonach, to generalnie stary podział. Od jakiegoś już dłuższego czasu uważa się, że
-Cyclopentasiloxane
-Cyclomethicone
to silikony lotne, które odparowują z włosa po jakimś czasie. Tu też jest to napisane: http://www.kosmopedia.org/encykloped...methicone,304/ Też ich unikałam jak ognia, ale od jakiegoś czasu stosuję jedwab Chi, który opiera się na tym silikonie, a moje końce od tamtej pory są w dużo lepszej kondycji. No, ale oczywiście najlepiej na sobie przetestować.

dbam o włosy.
57-58-59-60-61-62-...-za biust -...-do talii
Moje włosy
blackmarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 09:42   #2589
wiktorka88
Przyczajenie

c zy któraś z Was stosowała tą metodę??
Włosy dłuższe o 10 cm już po miesiącu!
Zastosuj na 1 miesiąc, raz na tydzień. Receptura Maska jest bardzo prosta i opiera się na tym, że proszek gorczycy ogrzewa skóry głowy i powoduje pęd krwi mieszków włosowych. 2 łyżki musztardy suchego proszku (dostępne w dziale przypraw) z ciepłą wodą, aby rozpuścić 2 łyżki, 1 żółtko, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki cukru.
wiktorka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:09   #2590
Anteia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackmarta Pokaż wiadomość
To o czym piszecie o silikonach, to generalnie stary podział. Od jakiegoś już dłuższego czasu uważa się, że
-Cyclopentasiloxane
-Cyclomethicone
to silikony lotne, które odparowują z włosa po jakimś czasie. Tu też jest to napisane: http://www.kosmopedia.org/encykloped...methicone,304/ Też ich unikałam jak ognia, ale od jakiegoś czasu stosuję jedwab Chi, który opiera się na tym silikonie, a moje końce od tamtej pory są w dużo lepszej kondycji. No, ale oczywiście najlepiej na sobie przetestować.
Ja końcówki zabezpieczam ,,olejkiem" Gliss Kur (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-olejkami.html). Na razie są w świetnej kondycji, nawilżone, nie rozdwajają się.

Instagram
Anteia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 10:22   #2591
Hanan26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiktorka88 Pokaż wiadomość
c zy któraś z Was stosowała tą metodę??
Włosy dłuższe o 10 cm już po miesiącu!
Zastosuj na 1 miesiąc, raz na tydzień. Receptura Maska jest bardzo prosta i opiera się na tym, że proszek gorczycy ogrzewa skóry głowy i powoduje pęd krwi mieszków włosowych. 2 łyżki musztardy suchego proszku (dostępne w dziale przypraw) z ciepłą wodą, aby rozpuścić 2 łyżki, 1 żółtko, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki cukru.
10 cm w miesiąc? ciężko mi w to uwierzyć

Cytat:
Napisane przez blackmarta Pokaż wiadomość
-Cyclopentasiloxane
-Cyclomethicone
to zdania są podzielne na temat tego silikonu ale racja, trzeba przetestować na sobie samej
Stary 2013-02-10, 11:56   #2592
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

dla mnie olejowanie chyba nie jest wskazane po lnianym nic, arganowy strasznie plącze, oliwa troszke nawilża, ale zawsze po każdym olejowaniu mam straszną szopę!!!

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

TVD, Gossip Girl, PLL
Stary 2013-02-10, 16:15   #2593
Anteia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez donimica Pokaż wiadomość
dla mnie olejowanie chyba nie jest wskazane po lnianym nic, arganowy strasznie plącze, oliwa troszke nawilża, ale zawsze po każdym olejowaniu mam straszną szopę!!!
Ja też nie zauważam żadnych efektów... Ani nie są bardziej lśniące, gładkie, nawilżone... Zupełnie nic! No ale może olejuję zbyt nieregularnie...

Instagram
Stary 2013-02-10, 16:25   #2594
malgochna
Raczkowanie

Cytat:
Trzeba testować, ja w końcu znalazłam swój olej ale napewno bede szukać jeszcze jakiegoś innego, ot tak dla odskoczni Oliwa z oliwek mi strasznie przetłuszczała włosy, kokosowy totalnie nic nie robił z włosami (choc jest zalecany dla kręconych), strzałem w dziesiątke był lniany po którym włosy są pięknie podkręcone, błyszczące i lejące. Oby ten stan sie utrzymał

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Anteia Pokaż wiadomość
Ja końcówki zabezpieczam ,,olejkiem" Gliss Kur (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-olejkami.html). Na razie są w świetnej kondycji, nawilżone, nie rozdwajają się.
A w składzie Cyclomethicone więc kolejna osoba która potwierdza że ten sylikon to żadne zło..próbuję z moim kremem. Pierwsze kremowanie za mną, zobacze jakie efekty będą później

Stary 2013-02-10, 16:53   #2595
Anteia
Raczkowanie

Cytat:
A w składzie Cyclomethicone więc kolejna osoba która potwierdza że ten sylikon to żadne zło..próbuję z moim kremem. Pierwsze kremowanie za mną, zobacze jakie efekty będą później
Wypróbuj, zawsze możesz przestać go używać, gdyby coś złego działo się z włosami. Myślę, że ważne jest, by regularnie (w moim przypadku 1-2 razy w tygodniu) oczyszczać włosy silniejszym szamponem

Instagram

Edytowane przez Anteia
Czas edycji: 2013-02-10 o 17:00
Stary 2013-02-10, 16:57   #2596
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Cytat:
Ja też nie zauważam żadnych efektów... Ani nie są bardziej lśniące, gładkie, nawilżone... Zupełnie nic! No ale może olejuję zbyt nieregularnie...
U mnie tez nic, ani na plus ani na minus Tzn. na plus bo wlosy juz sie nie krusza i rosna. Czekam teraz pelna nadziei na przesylke z olejem z orzechow wloskich, podobno kreconowlose go sobie chwala.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:02   #2597
wiktorka88
Przyczajenie

może 10 cm to przesada, ale gdzieś czytałam, że dziewczynie urosłu chyb z 4 na miesiąc jestem ciekawa czy wy próbowałyście?
wiktorka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:02   #2598
Anteia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
U mnie tez nic, ani na plus ani na minus Tzn. na plus bo wlosy juz sie nie krusza i rosna. Czekam teraz pelna nadziei na przesylke z olejem z orzechow wloskich, podobno kreconowlose go sobie chwala.
Ja na skalp używam teraz oleju Khadi, więc może zobaczę efekty w postaci szybszego porostu i wysypu baby hair.
Swoją drogą, przed chwilą na skórę głowy nałożyłam właśnie Khadi, a na długość Alterra pomarańcza i brzoza (wreszcie wrócił na półki! ).

Instagram
Stary 2013-02-10, 17:05   #2599
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ja na skalp używam teraz oleju Khadi, więc może zobaczę efekty w postaci szybszego porostu i wysypu baby hair.
Swoją drogą, przed chwilą na skórę głowy nałożyłam właśnie Khadi, a na długość Alterra pomarańcza i brzoza (wreszcie wrócił na półki! ).
O, daj znac jak sie sprawdzi ten Khadi. Niezmiennie mnie kusi ale szkoda mi pieniedzy. Alterra bosko pachnie ale oczywiscie nie widzialam pozytywnych efektow :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 17:18   #2600
Anteia
Raczkowanie

Cytat:
O, daj znac jak sie sprawdzi ten Khadi. Niezmiennie mnie kusi ale szkoda mi pieniedzy. Alterra bosko pachnie ale oczywiscie nie widzialam pozytywnych efektow :/
Ja stosuję go od końca grudnia. Pachnie ładnie, ziołami, ale bardzo mocno.
Mam na głowie sporo baby hair, ale podejrzewam, że to raczej zasługa Jantaru, bo olejuję zbyt rzadko.... Niestety, nie bardzo mam na to czas w roku szkolnym

Instagram
Stary 2013-02-10, 17:44   #2601
malgochna
Raczkowanie

Czy któraś z Was używała kozieradki? Przedwczoraj użyłam jej pierwszy raz, od tego czasu jeszcze nie myłam włosów, głowa zaczęła mnie swędzieć. Nie wiem, czy to przypadek czy od tej kozieradki właśnie..nie wiem czy próbować drugi raz

Stary 2013-02-10, 19:06   #2602
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Ja stosuję go od końca grudnia. Pachnie ładnie, ziołami, ale bardzo mocno.
Mam na głowie sporo baby hair, ale podejrzewam, że to raczej zasługa Jantaru, bo olejuję zbyt rzadko.... Niestety, nie bardzo mam na to czas w roku szkolnym
prawda? szkoła do późna, nauka, weekend znajomi i rodzina, a jak tu znaleźć czas na włosy

Cytat:
a mnie zupełnie nic! zero nawilżenia, kruszą się jak zawsze. rosną przez pokrzywę ja nie wiem kogo mam słuchać, bo mam durne fale, które czesze na mokro, bo jak tego nie zrobię, to rano budzę się z ogromną szopą i nie umiem ich rozczesac

Cytat:
Trzeba testować, ja w końcu znalazłam swój olej ale napewno bede szukać jeszcze jakiegoś innego, ot tak dla odskoczni Oliwa z oliwek mi strasznie przetłuszczała włosy, kokosowy totalnie nic nie robił z włosami (choc jest zalecany dla kręconych), strzałem w dziesiątke był lniany po którym włosy są pięknie podkręcone, błyszczące i lejące. Oby ten stan sie utrzymał [COLOR="Silver"]
no na mnie ogółem mało co działa. jedynie pamiętam, że WAX dobrze się sprawdzał. będę musiała do niego wrócić, żeby zrobił mi porządek z włosami. jeszcze w porządku jest balsam z GP i z Mrs. Potter's a tak to Lorys sprawdza się nijak, emulsja z Glorii też nie lniany za to ładnie pachnie i efekt jest taki nijaki. troche lepsze, ale puszące. nie wiem czy gdziekolwiek dostanę malutki kokosowy

Cytat:
ja co tydzień zawsze w weekend min. na 4 godziny. zazwyczaj 5-6. a tu nico

czekam na tę szczotkę, jutro dopiero będzie przelew zrobiony. ajjj, mam nadzieję, że tak w 3 dni do mnie przyjdzie

tak na marginesie to się wam pochwalę, że moja przyjaciółka (niestety wyjechała do Niemiec 2 lata temu) dziś zrobiła mi niespodziankę! ktoś puka do drzwi... a tu ona Przez 30 min nie umiałam przestać się uśmiechać

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

TVD, Gossip Girl, PLL
Stary 2013-02-10, 19:11   #2603
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
ja nie wiem kogo mam słuchać, bo mam durne fale, które czesze na mokro, bo jak tego nie zrobię, to rano budzę się z ogromną szopą i nie umiem ich rozczesac

lniany za to ładnie pachnie
No i slusznie, ze na mokro skoro fale
Dla mnie capil koszmarnie tranem, co nos to opinia
Co do olejowania, probowalas z czyms nawilzajacym, nie solo?
U mnie chyba Vatika kokosowa pomogla na kruszenie (pomimo prawdopodobnie wysokoporowatych wlosow), oliwa z oliwek i oliwka Bambino - na parafinie, taaa, to byly pierwsze podrygi z olejowaniem. Tak czy siak wlosy zaczely rosnac.

Stary 2013-02-10, 19:18   #2604
Anteia
Raczkowanie

Cytat:
prawda? szkoła do późna, nauka, weekend znajomi i rodzina, a jak tu znaleźć czas na włosy ja co tydzień zawsze w weekend min. na 4 godziny. zazwyczaj 5-6. a tu nico

czekam na tę szczotkę, jutro dopiero będzie przelew zrobiony. ajjj, mam nadzieję, że tak w 3 dni do mnie przyjdzie

tak na marginesie to się wam pochwalę, że moja przyjaciółka (niestety wyjechała do Niemiec 2 lata temu) dziś zrobiła mi niespodziankę! ktoś puka do drzwi... a tu ona Przez 30 min nie umiałam przestać się uśmiechać
Dokładnie... Codziennie muszę wstawać o 5:30, dlatego włosy myję wieczorem i nie wyobrażam sobie pobudki o 4, by zmyć olej z włosów... Do domu wracam najczęściej po 20 i staram się jak najwcześniej iść spać, żeby rano jakoś zwlec się z łóżka . Naprawdę nie mam czasu na olejowanie. Jedynie w weekendy mogę trochę bardziej zadbać o włosy, ale to chyba i tak nie to samo, co całonocne olejowanie...

Szczotka z włosia dzika? Też niedawno kupiłam i jest świetna - pięknie wygładza, można nadać objętość. Choć do rozczesywania wolę Tangle Teezer. W ogóle ostatnio zaszalałam ze szczotkami i grzebieniami...

To Ci przyjaciółka zrobiła niespodziankę . Naprawdę kochane!

Instagram
Stary 2013-02-10, 19:26   #2605
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Dokładnie... Codziennie muszę wstawać o 5:30, dlatego włosy myję wieczorem i nie wyobrażam sobie pobudki o 4, by zmyć olej z włosów... Do domu wracam najczęściej po 20 i staram się jak najwcześniej iść spać, żeby rano jakoś zwlec się z łóżka . Naprawdę nie mam czasu na olejowanie. Jedynie w weekendy mogę trochę bardziej zadbać o włosy, ale to chyba i tak nie to samo, co całonocne olejowanie...

Szczotka z włosia dzika? Też niedawno kupiłam i jest świetna - pięknie wygładza, można nadać objętość. Choć do rozczesywania wolę Tangle Teezer. W ogóle ostatnio zaszalałam ze szczotkami i grzebieniami...

To Ci przyjaciółka zrobiła niespodziankę . Naprawdę kochane!
ja teraz mam czas, bo jestem uziemiona w domu od... w środę będzie miesiąc a tak to ciężko aż tak jak Ty nie mam, bo wracam koło 16 i wstaje o 7. (szkołę mam 5 domów dalej) ale zwlec się z łóżka - dlatego też myję wieczorem mnie zajęło pół roku, żeby w ogóle tę szczotkę zamówić TT jest ponoć dla cienkich, a to na pewno nie moje

Cytat:
No i slusznie, ze na mokro skoro fale
Dla mnie capil koszmarnie tranem, co nos to opinia
Co do olejowania, probowalas z czyms nawilzajacym, nie solo?
U mnie chyba Vatika kokosowa pomogla na kruszenie (pomimo prawdopodobnie wysokoporowatych wlosow), oliwa z oliwek i oliwka Bambino - na parafinie, taaa, to byly pierwsze podrygi z olejowaniem. Tak czy siak wlosy zaczely rosnac.
taaak. robiłam z balsamem Mrs. Potter's, wczoraj z Lorysem - to samo oliwka bambino? ja mam teraz z bobini, czy czegośtam. muszę się wybrać do Rossmanna. zobaczę z żelem Facelle i BDFM. jak to nie pomoże, to zrywam z olejowaniem
co do zapachu... mój przywlekłam z Hiszpanii, więc nie wiem co to za firma mam go do teraz, pomimo że też na nim sobie smażę ;D ale zapach uwielbiam!

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

TVD, Gossip Girl, PLL

Edytowane przez donimica
Czas edycji: 2013-02-10 o 19:28
Stary 2013-02-10, 19:48   #2606
malgochna
Raczkowanie

Cytat:

no na mnie ogółem mało co działa. jedynie pamiętam, że WAX dobrze się sprawdzał. będę musiała do niego wrócić, żeby zrobił mi porządek z włosami. jeszcze w porządku jest balsam z GP i z Mrs. Potter's a tak to Lorys sprawdza się nijak, emulsja z Glorii też nie lniany za to ładnie pachnie i efekt jest taki nijaki. troche lepsze, ale puszące. nie wiem czy gdziekolwiek dostanę malutki kokosowy

ja co tydzień zawsze w weekend min. na 4 godziny. zazwyczaj 5-6. a tu nico
Co kto lubi, ja nie mogę wytrzymać zapachu lnianego, za to uwielbiałam kokosowy - jeśli by tylko coś robił z moimi włosami to nie zamieniłabym go na zaden inny
A olejuję raz na tydzień na ok. 2-3 h (ile mam czasu) o właśnie teraz też siedze z olejem. Testuję różne metody olejowania, zobacze jak beda sie moje włosy czuły po tej dzisiejszej

Stary 2013-02-10, 20:32   #2607
Fuzelka
Rozeznanie

Chciałabym dołączyć do wątku, żeby się zmobilizować do zapuszczania i pielęgnacji. Można?

Think positively
Exercise daily
Eat healthy
Work hard
Stay strong
Worry less
Dance more
Love often
Be happy
Fuzelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 20:44   #2608
donimica
Rozeznanie

GG do donimica

Cytat:
Napisane przez Fuzelka Pokaż wiadomość
Chciałabym dołączyć do wątku, żeby się zmobilizować do zapuszczania i pielęgnacji. Można?

witamy i zapraszamy

Stephen King
Lana Del Rey

licealistka
gram w siatkówkę

TVD, Gossip Girl, PLL
Stary 2013-02-10, 20:56   #2609
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Fuzelka Pokaż wiadomość
Witaj Ile Ci brakuje centymetrow do szczescia?

Stary 2013-02-10, 21:07   #2610
Fuzelka
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Ile Ci brakuje centymetrow do szczescia?
Ciężko to określić, bo chcę najpierw trochę zapuścić, a potem ściąć z 10 cm, bo są podniszczone na dole. Ścięłabym już, ale nie chcę mieć krótkich...

Think positively
Exercise daily
Eat healthy
Work hard
Stay strong
Worry less
Dance more
Love often
Be happy
Fuzelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości