|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 |
|
9 | 22,50% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X |
|
1 | 2,50% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 |
|
5 | 12,50% |
| Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
3 | 7,50% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
0 | 0% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X |
|
7 | 17,50% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
1 | 2,50% |
| Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 |
|
11 | 27,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jakby nie było robiłam to badanie dzień po tłustym czwartku...
|
|||
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201
Cytat:
no to ja jestem mało wymagająca, no
|
|
|
|
|
#1023 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 29 tc
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
idę umyć łepetynke
i zaraz wroce
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
Tesciówka stwierdziła, że juz jej się ten Leon nawet zaczął podobać i się dorzuci do łóżka, mój mąż na to że da 650 zł i jest ok xD jaja sobie z niej robi ;P
w środę idziemy razem oglądać wózki i łóżeczko co by juz sie tak konkretniej zastanowić które kupić. |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jednak nieroztropna kobita jestem
iść na takie badanie po tłustym czwartku! (nie żebym się objadła słodyczami wtedy, ale na pewno było tego więcej niż normalnie). No ale jest nadzieja, że w takim razie ten mój podwyższony wynik jest skutkiem diety dnia poprzedniego ...
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-02-11 o 17:54 |
|
|
|
#1028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie tak, bo wynik był tylko minimalnie przekroczony. Pewnie będziesz musiala wypic kolejny raz to świństwo |
|
|
|
|
#1029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie, no nie mogę
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Antoinettee -
za poznanie plci! gratuluje coreczki! kolejna mala dama na naszym forum!Atena - piekne ciuszki z Zary luuuubie takie "kwieciste" dorosle, romantyczne ubranka Veronic - za komplecik. cuuudna mucha dla malego mezczyzny z tymi ciuszkami chrzcinowymi to roznie bywa...ja za nic w swiecie nie kupie becika i sukienki z falbaniastymi koronkami! wedlug mnie lepiej kupic ubranko, ktore nie bedzie "na raz" i "koscielne" bo tak trzeba czasy sie zmienily. teraz juz chyba nawet te szatki nie sa wymagane (tylko swieca). a kiedys dzieciatka cale w bukszpanie, hehe.Szczesliwa - pochwal cie ciuszkami i nie ma za co. fajnie, ze pomoglam.Cytat:
![]() a ja sie Papiezowi nie dziwie, kurcze dziadzius, powinien juz sobie odpoczywac na emeryturze...zarzadzanie Watkanem, calym Kosciolem, tyle spotkan, mszy, obowiazkow. mysle, ze latwiej byloby komus mlodszemu. Karol Wojtyla zostal wybrany jako jeden z mlodszych, wiec mial szanse sie wykazac, fakt, ze do konca pomimo wielu trudnosci walczyl i BYL, ale tez czesto powtarzal, ze tylko cialo odmawia mu posluszenswa, umysl wciaz mial mlodzieniaszka
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaczynamy dziś 24tc ![]() Była dziś u mnie koleżanka z trzymiesięcznym synkiem. Mały już jest taki fajny...w sumie to już nie jest mały.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
6h to spoko, jak idzie sie rnao to i tak minimum 6 h jest sie bez jedzenia, ale 12 to juz gorzej
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po jodze i po ciuchach
![]() upolowałam otulacz za 16 zł, nowy z mothercare do tego bodziak i bluzeczkę nowe z metkami po 10 i 12 zł i dla córki przyjaciółki spódnicę i sukienkę ![]() co do postu i papieża, nie interesuje mnie to wcale, nic to w moim ateistycznym życiu nie zmienia
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zgłodniałam idę coś upolować
|
|
|
|
|
#1036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() motylku pieeeekne ciuszki. udane lowy! truskawa! i spodnium! Cytat:
glupie to, bo co 3 tyg musze brac nowe :P ale jak masz dzialalnosc to moze inaczej to rozwiazuja. dopytaj w zusie. teraz z e-WUSiem to moze nic nie potrzebujesz? mnie ten nowy wynalazek "nie puszcza", jestem zbyt skomplikowanym przypadkiem i ciagle "na czerwono", hehe.mnie sie wydaje, ze post ciezarnych nie obowiazuje tak jak malych dzieci...znajomy ksiadz pewnie nakrzyczalby na mnie gdyby uslyszal, ze sobie odmawiam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
albo chipsow? dzieci post nie obowiazuje, hehe.
|
|||
|
|
|
#1037 | |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny po długiej nieobecności! niestety miałam mały kryzys i nie miałam ochoty w ogóle dawać znaku życia : ( ale już jest dobrze i wracam do ludzi : ) niestety jestem do tyłu chyba z 2 miesiące!! no i jak na złość wpadła mi jedna poprawka z prawa
i chciałam się pochwalić, że też już ustaliliśmy imię dla synka i będzie Igor Cytat:
![]() Iguś i ja witamy się z Wami w 25 tygodniu! Już tak niewiele zostało do końca! |
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle abstrahując od niewygody, to nie podobają mi się niemowlaki w takich ciuchach. a ubranka chyba właśnie trzeba mieć na chrzest, te szatki... |
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Młody coś mi się buntuje i nie kopie mamusi
![]() a tak go porozpieszczałam kulinarnie
|
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i brawa za 25 tc
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna G grauluje 24 tyg
Ja kebaba w ciązy jadłam może z 2 razy
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
ja raz wzięłam gryza od męża
ale już dłuugo przed ciążą przestałam jeść
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
myslisz jak ja
![]() Colorek - moze jeszcze facet gdzies ten kredyt dostanie...kurcze, tyle kciukow i gratulacji, a tu takie cos? moze ktos dal lepsza cene? lonely - nie kus ciastkami! chyba sobie zrobie grysik albo budyn. cos za mna chodzi i nie wiem co maly wielki glod heheCytat:
![]() a ksiadz na pewno sie myli...ciezarne sa traktowane na rowno z dziecmi, chorymi itd. wiec nie chce mi sie wierzyc, zeby mial racje :P Ankaaa - za imie. podoba mi sie Nikos. na rowni z Leosiem hehe.a sms bomba!!! bella babcia teraz nie ma wyjscia ![]() Justi, moj blender (dzbanek) chyba nie dalby rady z ziemniakami...mam jeszcze ten reczny, ale zostawilam u mamy, bo tutaj w mini-kuchni nie mam miejsca na tyle sprzetow. ale juz niedlugo sprobuje, moze on da rade a jak nie to sokowirowka - sok pozniej zmieszalam z ziemniakami, zebralam z dna skrobie, bo momentalnie sie oddzielila. wybralam cebulowe kawalki, ktore sie nie zmielily i gotowe a plackow tyyyyle, ze musialabym to miesiac trzec no wlasnie gin w walentynki dyzuruje, wiec przelozyl wizyte dzien wczesniej. popsul mi moje walentynkowe plany podgladania malej i pozniejszego obiadu :P chyba mu to odlicze od rachunku
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sokowirówce jeszcze nie robiłam a chyba będzie jeszcze szybciej niż blenderem widzę, że miałaś takie same walentynkowe plany jak my
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnialo mi sie jak jakies 3 lata temu moj tz postanowil sledzic swoja 13letnia wtedy siostre ![]() ![]() uslyszal od mamy, ze poszla do kina...z kolezankami. tz starszy brat wierzyc w kolezanki nie chcial, kupil nam bilety na ten sam seans i ostentacyjnie wszedl na sale. usiadl sobie zaraz za nimi (byly 3 i jeden biedny kolega hehehe) i w trakcie filmu strofowal tekstami "zdejmijcie te nogi z foteli!" "popcorn ci spadl" Nelcia bedzie biedna |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tam na 98% doszło do powstania mojej iskiereczki
|
|
#1047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
e to ja walentynki spędzam z ginem
![]() mąż jedzie do pracy na popołudnie.... a zawsze ze mną był bo wizyty co 3 tyg a teraz zrobił po dwoch tyg i w ten oto sposób idę sama
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie tyjesz, tylko rozbudowujesz apartamenty Julce
przecież ty masz tylko piękny duży okrągły brzuszek, i tam mieszkają te wszystkie kilogramy. Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

zrobilam gulasz, wiec bedziemy jesc i jesc!
Jakby nie było robiłam to badanie dzień po tłustym czwartku...

i jedne spodenko-ogrodniczki z hm 
za 29 tc
nie, no nie mogę

Ślub 27. X. 2012

i chciałam się pochwalić, że też już ustaliliśmy imię dla synka i będzie Igor